Belgische scheidsrechtersbaas voor gebruik tv-beelden

ChiefBigFoot

Robert Jeurissen, scheidsrechtersbaas in België, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Jeurissen heeft namelijk gepleit voor het gebruik van televisiebeelden tijdens de wedstrijd. Dit meldden TV Limburg en Sporza.

"Ik ben een voorstander van alles wat de arbitrage kan vergemakkelijken. Dit zal de competitie ook helpen. Iedereen in de arbitrage is ervoor dat de refs geholpen worden. Je kunt de beelden makkelijk gebruiken voor zwart-wit situaties als: is de bal over de doellijn? Was de overtreding binnen of buiten de rechthoek? Later kan dat dan nog uitgebreid worden." Aldus Jeurissen.

Hij pleit er wel voor dat de videobeelden alleen oproepbaar moeten zijn voor de scheidsrechters. "Als de teams dit kunnen aanvragen, ligt het spel om de haverklap stil." De uiteindelijke beslissing zal door de FIFA moeten genomen worden. Tegen TV Limburg zei Jeurissen dat hij zijn idee zal verdedigen bij de FIFA. "Oorspronkelijk was de FIFA er tegen, maar dat begint stilaan te veranderen. De financiële belangen worden steeds groter en dan moet je ervoor zorgen dat de beslissingen zo juist mogelijk zijn," wist hij nog tegen Sporza te melden.