Manchester City laat naast Stoke City

Manchester City heeft opnieuw dure punten laten liggen in de strijd om een ticket voor de Champions League. De ploeg van Roberto Mancini kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Stoke City.

De twee ploegen, die elkaar in de FA Cup in een beslissingswedstrijd ook nog moeten bestrijden, waren aan elkaar gewaagd. In de eerste helft viel er echter geen doelpunt te noteren.

Na zeventig minuten kwam Stoke op voorsprong dankzij een doelpunt van Glenn Whelan. Kort daarna moest de thuisploeg met tien man verder, aangezien Abdoulaye Diagne-Faye een rode kaart kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Toch wisten The Citizens de gelijkmaker in eerste instantie niet te scoren, maar vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Gareth Barry wist te scoren. Door dit gelijkspel komt Manchester City wel op een vierde plaats te staan, maar wist niet uit te lopen op de concurrentie. Zowel Liverpool, Tottenham Hotspur en Aston Villa staan binnen drie punten van City. De ploeg van Roberto Mancini heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.