Shen en Zao: "Goud binnen, nu tijd voor baby"

Shen Xue en Zhao Hongbo wisten gisteren voor een daverende verrassing te zorgen door het goud op te eisen bij het paarrijden. Daarmee doorbraken ze de 46-jarige dynastie van de Russen

Op de persconferentie liet Shen weten dat het moeilijk zal zijn de focus bij het paarrijden te houden na de gouden medaillewinst: "Het zal moeilijk zijn om ons te blijven focussen op schaatsen. Misschien is het tijd voor een baby."

Een paar jaar geleden besloot het duo, dat naast een schaatspaar ook een echtpaar is, te stoppen. Toch kwamen ze terug op hun besluit en gingen voor de vierde keer in hun loopbaan proberen om olympisch goud te winnen.

Na hun spectaculaire kür kreeg het Chinese koppel een staande ovatie. Sinds 1964 wonnen de Russen goud op dit onderdeel, maar daar kwam gisteren verandering in. "Records zijn er om gebroken te worden", aldus Zhao. "Dit soort dingen gebeuren op de Spelen", voegde Shen toe.

"Dit is een droom die uitkomt. We wilden dit al zoveel jaar. Elke keer als we het volkslied hoorden na een overwinning, wensten we dat we op de Spelen stonden", aldus het koppel dat samen al drie keer wereldkampioen werd.