Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 7

ChiefBigFoot

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

De wedstrijd tussen Swansea City en Newcastle United is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Bij Swansea stond Dorus de Vries tussen de palen en bij Newcastle mocht Patrick van Aanholt de gehele wedstrijd meedoen. Door dit gelijke spel staat Swansea vierde en blijft Newcastle bovenaan staan. Met invalbeurten van Gianni Zuiverloon en Andwélé Slory en een doelpunt van de eerstgenoemde wist West Bromwich Albion afgelopen dinsdag met 2-0 te winnen van Scunthorpe. Door deze overwinning staat West Bromwich Albion tweede met één punt achter koploper Newcastle United. Afgelopen weekend ging het wat minder met de club uit Birmingham. WBA, zonder Slory maar met Zuiverloon de hele wedstrijd in het veld, speelde met 2-2 gelijk in het FA Cup-duel tegen Reading.

Met KSV Roeselare gaat het nog steeds niet goed. Een nieuwe verliespartij tegen KV Kortrijk betekende dat Roeselare nog steeds op de laatste plaats staat. Anduele Pryor begon in de basis en werd na 71 minuten gewisseld en in de tweede helft mocht Samir El Gaaouiri zijn kunsten komen vertonen, maar veel hielp het niet, het werd namelijk 0-2 voor de ploeg uit Kortrijk.

Afgelopen woensdag kwamen Edson Braafheid en Glenn Loovens in actie voor Celtic in het competitieduel tegen Hearts. Celtic wist de partij te winnen door onder andere een doelpunt van Loovens, maar beide Nederlanders werden wel voor het einde van de wedstrijd gewisseld. Loovens viel uit met een blessure. Afgelopen zaterdag wist Celtic niet te winnen. In een spectalucaire wedstrijd tegen Aberdeen werd het 4-4. Wegens blessures van Loovens en Jos Hooiveld kwam alleen Edson Braafheid in actie. Braafheid schoot nog een vrije trap net over de lat. Door dit puntverlies blijft Celtic tweede staan met tien punten achterstand op de Glasgow Rangers.

In Australië won North Queensland Fury met Dyron Daal in de basis met 2-1 van Gold Coast United, waar Bas van den Brink de hele wedstrijd speelde. Ze blijven echter gewoon op de zevende stek staan. Brisbane Roar ging onderuit tegen Perth Glory met 2-0. Sergio van Dijk begon in de basis bij Brisbane maar werd in de 73ste minuut weer gewisseld. Aangezien afgelopen weekend de laatste speelronde werd afgewerkt, zullen er vanaf volgende week play-offs om het kampioenschap worden gespeeld. Sydney FC eindigde als eerste in de competitie en treft daardoor nummer twee Melbourne Victory. Deze twee ploegen spelen zowel een thuis- als een uitwedstrijd tegen elkaar. De winnaar hiervan plaatst zich voor de finale om het kampioenschap. De verliezer mag uitkomen in de voorfinale, een wedstrijd om een plekje in de uiteindelijke finale.

Nummer drie Gold Coast United, met Bas van den Brink, speelt één wedstrijd tegen nummer vier Wellington Phoenix, de enige club uit Nieuw-Zeeland. Gold Coast United speelt thuis, aangezien zij hoger eindigden dan Wellington Phoenix. De winnaar hiervan mag het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen nummer vijf Perth Glory, de ploeg van Victor Sikora, en nummer zes Newcastle Jets. Perth Glory speelt thuis, aangezien zij hoger eindigden dan Newcastle Jets. De ploeg die deze laatste wedstrijd weet te winnen, mag ook uitkomen in de voorfinale. De winnaar van deze voorfinale plaatst zich voor de finale en speelt om het kampioenschap van Australie.

Borussia Mönchengladbach won met 2-1 van 1.FC Nürnberg met Roel Brouwers en Marcel Meeuwis in de basis. Beide spelers speelden de hele wedstrijd, maar wisten niet tot score te komen. Gladbach staat momenteel op een elfde plaats in de Bundesliga. Arminia Bielefeld heeft de uitwedstrijd bij hekkensluiter Rot Weiss Ahlen met 0-1 gewonnen. Michael Lamey stond bij Bielefeld in de basis en pakte twee gele kaarten, waardoor hij kort na rust mocht vertrekken. Met tien man wisten de bezoekers toch op 0-1 te komen en hielden deze voorsprong vast. Daarmee duwden ze Rot Weiss Ahlen, waar Julian Jenner niet binnen de lijnen kwam, nog meer in de problemen. De ploeg zag de achterstand op de voorlaatste, FSV Frankfurt, groeien tot drie punten. Bielefeld behield door de overwinning het zicht op de top-drie. De achterstand op koplopers Sankt Pauli en 1. FC Kaiserslautern, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, bedraagt vijf punten.

Apoel Nicosia heeft afgelopen speelronde goede zaken gedaan in de strijd om het Cypriotische kampioenschap. De koploper won zelf met 1-4 van Apep Pitsilia, al kwam de ploeg nog wel met 1-0 achter. Deze achterstand werd echter voor rust nog ongedaan gemaakt. Een kwartier voor tijd viel Joost Broerse in bij APOEL en met hem binnen de lijnen wist de lijstaanvoerder naar een 1-4 winst uit te lopen. Concurrent en stadsgenoot Omonia Nicosia liet twee dure punten liggen tegen middenmoter EN Pilimnia en staat daardoor met twee punten achterstand derde. Anorthosis Famagusta profiteerde ook van het puntverlies van Omonia, aangezien de ploeg, waar Jeffrey Leiwakabessy niet binnen de lijnen kwam, met 1-3 won van Ethnikos Ahnas. Door dit resultaat nam Anorthosis de tweede plek over van Omonia. De achterstand op koploper APOEL bedraagt, met nog vijf speelronden te gaan, slechts één punt. APOEL heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.