FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 juni 2023

Co÷peratieve vernietiging in Warhammer 40K: Space Marine 2

Een nieuwe trailer vanavond voor Warhammer 40K: Space Marine 2, waarin we voor het eerst kennismaken met co-op gameplay. Met maximaal drie spelers kunnen we de vele hordes gespuis te lijf gaan in deze third-person shooter in het Warhammer-universum.

De eerste Space Marine verscheen in 2011 voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De sequel ziet er in elk geval indrukwekkend uit en ook de actievolle veldslagen ogen uitnodigend. Space Marine 2 moet in het najaar van 2023 verschijnen voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en PC.

Achterdeurproblematiek bonafide coffeeshophouder: hof stelt OM vragen

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag in een tussenbeslissing vragen gesteld aan het Openbaar Ministerie (OM) over het vervolgingsbeleid bij bonafide coffeeshophouders die een handelsvoorraad hebben van meer dan 500 gram softdrugs buiten de coffeeshop.

Vervolging en veroordeling na anonieme tip
In april 2018 kreeg de politie de anonieme tip dat de coffeeshophouder uit Amsterdam een grote hoeveelheid softdrugs in zijn woning had. De politie viel binnen en vond 46 kilogram softdrugs. Volgens de verdachte, houder van 5 coffeeshops, was dit een voorraad voor enkele weken.

De rechtbank Noord-Holland veroordeelde hem eerder tot een voorwaardelijke taakstraf van 200 uur met een proeftijd van 1 jaar. De eis van het OM was een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur met een proeftijd van 1 jaar.

Gedoogbeleid en achterdeurproblematiek
Het gedoogbeleid ten aanzien van softdrugs houdt in dat softdrugshandel is toegestaan vanuit coffeeshops met een vergunning zolang deze aan strenge criteria voldoen. Onderdeel daarvan is dat als handelsvoorraad in de coffeeshop maximaal een hoeveelheid van 500 gram softdrugs wordt gedoogd. Vanwege de omzet in een reguliere coffeeshop moet in werkelijkheid kunnen worden geput uit een grotere voorraad buiten de coffeeshop. Dat is bij alle betrokken overheidsdiensten bekend. Dit is onderdeel van de zogenaamde achterdeurproblematiek.

Principieel hoger beroep
De verdachte ging in hoger beroep om principiële redenen. Hij legde uit hoe binnen zijn coffeeshops diverse werkwijzen zijn ontwikkeld, sommige in samenspraak met, of op verzoek van de bestuurlijke overheid. De overheid reikt hem geen duidelijke en werkbare regels aan hoe hij moet omgaan met deze achterdeurproblematiek. De verdediging heeft het hof verzocht om het OM niet-ontvankelijk te verklaren in de vervolging.

Vragen aan het OM
Het hof wijst in zijn tussenbeslissing op (i) het belang van de samenleving dat de met risico's gepaarde handel in softdrugs wordt verricht door bonafide coffeeshophouders, (ii) op het risico dat politie en justitie via anonieme tips voor het karretje worden gespannen van bijvoorbeeld een concurrent of criminele organisatie en (iii) op recente uitspraken waarin het aanwezig hebben buiten de coffeeshop van een handelsvoorraad groter dan 500 gram heeft geresulteerd in schuldigverklaring zonder oplegging van straf. Tegen die achtergrond heeft het hof vragen gesteld over het vervolgingsbeleid in zaken als deze.

Hoe nu verder
Het OM heeft tot 1 oktober 2023 de tijd om deze gestelde vragen te beantwoorden. Daarna gaat het onderzoek ter terechtzitting op een nog te bepalen datum verder, waarna de eindbeslissing van het gerechtshof in het najaar wordt verwacht.

Koelwater voor Oekra´ense kerncentrale Zaporizhia raakt op

Na de vernietiging van de Kakhovka-dam raakt het koelwater voor de kerncentrale van Zaporizhia volgens Oekraïense bronnen op.

Het waterpeil van het reservoir is volgens de Oekraïense exploitant van de kerncentrale onder de kritische grens van 12,70 meter gezakt. Hierdoor kan het meer de koelbassins van de kerncentrale niet meer van water voorzien. Het hoofd van het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA, Grossi, zei gisteren dat het water dat zich momenteel in de bassins bevindt nog voldoende is om de centrale enige tijd af te koelen.

Door de vernietiging van de dam kwamen grote delen van de Cherson-regio onder water te staan. Tijdens een bezoek bekritiseerde de Oekraïense president Zelenskyy dat de Verenigde Naties en het Rode Kruis zijn land niet genoeg hielpen.

Kabinet: vrijwillig vertrek en gefaseerde asielopvang derdelanders uit Oekra´ne

Op 4 september vervalt de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) voor derdelanders met een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne. Hierdoor hebben zij vanaf dat moment niet meer dezelfde rechten als vluchtelingen uit Oekraïne.

Om te voorkomen dat er extra druk ontstaat bij de al overvolle asielopvang behandelt de IND nu al een deel van de asielaanvragen van derdelanders uit Syrië, Jemen en veilige landen. Daarnaast stimuleert het kabinet nogmaals vrijwillig vertrek terwijl derdelanders nog gebruik maken van de opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Derdelanders met nog lopende asielaanvragen worden na het vervallen van de RTB gefaseerd overgeplaatst naar COA-opvang. Zo wordt de extra belasting op de asielopvang verminderd. Dat schrijft staatssecretaris Eric van der Burg (JenV) vandaag aan de Tweede Kamer.

Gefaseerde overgang naar het COA
Derdelanders die besluiten de asielprocedure te doorlopen, of van wie de asielaanvraag op 4 september nog in behandeling is, behouden ook na die datum recht op opvang. De meeste derdelanders verblijven nu in een opvanglocatie van de gemeente, zij moeten verhuizen naar een COA-opvanglocatie. Overplaatsing vanuit de opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne naar COA-locaties gebeurt vanaf de week van 24 juli tot de week van 16 oktober stapsgewijs. Verhuizingen naar COA-locaties betekent dat er andere regels gelden.

Gasthuishoudens waar derdelanders verblijven, hebben de mogelijkheid om dit onder COA-regelgeving voort te zetten zolang de asielprocedure van de derdelander loopt. Wil het gasthuishouden stoppen met opvang dan kunnen derdelanders terecht bij een opvanglocatie van het COA.

Stimuleren vrijwillig vertrek
Om de druk op de asielketen niet nog verder op te laten lopen, stimuleert het kabinet vrijwillig vertrek. Derdelanders die besluiten hun asielaanvraag niet voort te zetten, of van wie de asielaanvraag reeds afgewezen is, hebben vanaf 4 september geen recht meer op opvang en zijn verplicht Nederland te verlaten. Tussen 1 juni en 1 augustus kunnen zij gebruikmaken van het remigratiebeleid van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Onder strikte voorwaarden krijgen zij ondersteuning en een financiële bijdrage bij vertrek. Bij aanmelding in juni en vertrek binnen een maand is de financiële bijdrage €5000 per persoon. Bij aanmelding in juli en vertrek binnen een maand gaat het om €2000 per persoon. Vanaf 1 augustus 2023 geldt de reguliere ondersteuning bij vertrek door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en andere ngo’s.

Het gaat om circa 4.500 derdelanders met een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne, die voor 19 juli 2022 in Nederland ingeschreven stonden in de Basisregistratie Personen (BRP). Zij studeerden of werkten bijvoorbeeld in Oekraïne. Eerder was sprake dat de RTB voor deze groep op 4 maart 2023 zou aflopen, dit is destijds met 6 maanden verlengd.

Sparta verspeelt in blessuretijd zege tegen FC Twente

Sparta heeft donderdag een overwinning uit handen gegeven in het heenduel van de play-offsfinale tegen FC Twente. Lang leek het erop dat de Rotterdammers zouden winnen, maar in de laatste minuut werd het door een fout van Sparta-doelman Nick Olij alsnog gelijk: 1-1.

Snel in de tweede helft kwam Sparta op voorsprong. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde de bal op de stip nadat Koki Saito werd gevloerd. Uit de beelden leek het erop dat de Japanse aanvaller niet werd aangeraakt, maar de VAR greep niet in, waarna Vito van Crooij vanaf elf meter raak schoot.

Sparta hield lang de 1-0 voorsprong vast en leek te winnen, maar de de ploeg van trainer Ron Jans kwam toch nog langszij. In de 93e minuut kopte Ramiz Zerrouki de 1-1 binnen, nadat Nick Olij in de fout ging. Zondag om 14.30 uur treffen de twee ploegen elkaar voor de return. De winnaar van dat duel plaatst zich voor een plek voor Europees voetbal.

Co-op knallen in soulslike shooter Remnant 2

De opvolger van het goed bevallen Remnant: From the Ashes, een game die zeer pittige melee- en shooter-gameplay combineert, moet op 25 juli verschijnen voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en PC.

De actie-RPG leent mechanics van de Souls-games en kan met meerdere spelers doorgespeeld worden, waarbij de moeilijkheidsgraad schaalt met het aantal spelers. Het eerste deel stond bekend om zijn moeilijkheid maar ook om de vermakelijke gameplay en het gevoel van voldoening na het verslaan van moeilijke bosses of segmenten in de game, net zoals in Souls-games dus. Check de hectische gameplaybeelden in de nieuwe trailer.

Marvel's Spider-Man 2 komt eind oktober uit

Marvel’s Spider-Man 2 komt op 20 oktober uit en is (voorlopig) exclusief voor PS5. Dat heeft ontwikkelaar Insomniac Games vandaag tijdens de Summer Game Fest show aangekondigd.

De sequel op de populaire superheld-game uit 2018 speelt zich wederom in New York af. Dit keer bestuur je zowel Peter Parker als Miles Morales. In de open wereld kun je op elk moment tussen beide schakelen, maar ze hebben ook allebei hun eigen missies. De schurken dit keer zijn ander ondare Venom, Lizard en Kraven.

Insomniac heeft tevens de boxart en de collector's edition onthuld, die je hieronder kunt bekijken.

Sand Land van Akira Toriyama krijgt Unreal Engine 5 game

Bandai Namco heeft Sand Land aangekondigd voor PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc. De game is gebaseerd op een niche manga van Akira Toriyama (bekend van Dragon Ball natuurlijk) uit 2000. De serie krijgt sowieso een grote revival, want er komt deze zomer ook een CGI-film uit.

Sand Land speelt zich af in een post-apocalyptische setting. Het is een woestijnwereld waar water heel schaars is geworden. De serie draait om een vreemde team die een nieuwe waterbron probeert te vinden. Van de game is nog geen releasedatum aangekondigd.

Griezels in Alan Wake 2 tijdens SGF showcase

Onlangs was er dan eindelijk de officiële aankondiging van Alan Wake 2, dertien jaar na de release van deel 1 van de klassieke survival horror. Twee week geleden kregen we al een tipje van de sluier, vanavond is er tijdens Summer Game Fest een wat uitgebreidere showcase laten zien van een segment vroeg in de game.

Max Payne-studio Remedy Entertainment heeft de releasedatum voor Alan Wake 2 gezet op 17 oktober van dit jaar voor Series X|S, PlayStation 5 en PC. In Alan Wake 2 kun je kiezen uit twee personages, Alan Wake en FBI-agent Saga Anderson. Er kan 'on the fly' geswitched worden tussen beide personages, of je kunt kiezen om de hele game uitsluitend met één van beide door te lopen. De game speelt zich, net als in realtime, 13 jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel af. Check de nieuwe gameplay hieronder.

Swiatek en Muchova naar Roland Garros-finale

Op het Parijse gravel van Roland Garros zijn donderdag de twee halve finales gespeeld van het vrouwenenkelspeltoernooi. De nummers één en twee van de plaatsingslijst waren nog over, dus de - op papier - droomfinale was nog mogelijk, maar die zou er niet komen.

De als tweede geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka nam het op tegen Karolina Muchova uit Tsjechië en dat werd een slopende strijd. In set één leverde Sabalenka op 4-4 haar service in, maar ze sloeg gelijk terug en trok er een tiebreak uit, die ze wel verloor.

In set twee opende Muchova met een break, maar die leverde ze direct daarna in en op 3-3 verloor de Tsjechische haar service, die ze juist weer terug kon pakken. Ook nu was een tiebreak nodig met breakpunten over en weer, waarna Sabalenka de set pakte.

De Wit-Russische kwam in de derde set op een 4-2 voorsprong en kreeg even later een matchpoint, maar Muchova werkte die weg, brak terug en nam op 5-5 nog eens de service van haar opponente over, om het vervolgens met een lovegame uit te serveren: 7-6 (5), 6-7 (5), 7-5.

Titelverdedigster Iga Swiatek (1) speelde tegen Beatriz Haddad Maia (14), de eerste Braziliaanse in de halve finales van een Grand Slam-toernooi sinds Maria Bueno in 1968. Set één stelde voor Swiatek op een verloren eerste game na weinig voor, maar in het tweede bedrijf moest ze alles uit de kast trekken. Ze maakte een vroege break goed, speelde zich naar een tiebreak en zag Haddad Maia op setpoint komen. Dat werkte Swiatek weg en op haar tweede matchpoint maakte ze het alsnog gewoon af: 6-2, 7-6 (7).

Artistieke Lies of P-trailer onthult releasedatum

Lies of P komt op 19 september uit. Dat hebben ontwikkelaars Neowiz Games en Round 8 Studio tijdens Summer Game Fest aangekondigd. De game komt uit voor Xbox Series X|S, PS5 en pc. Het is tevens vanaf de release beschikbaar voor Xbox Game Pass.

De nieuwe onderstaande trailer kondigt ook aan dat er vanaf vandaag een demo van de game beschikbaar is op alle platformen. Lies of P is een Souls-achtige game die gebaseerd is op het originele verhaal van Pinocchio. Het is uiteraard een hele andere interpretatie dan we bijvoorbeeld van Disney gewend zijn.

Dark fantasy shooter Witchfire uitgebreid in beeld

The Astronauts, de Poolse ontwikkelstudio die eerder de indrukwekkende horror-adventuregame The Vanishing of Ethan Carter maakte, is momenteel bezig met heel iets anders; Witchfire is een duistere, actievolle shooter met roguelike-elementen.

De game is lange tijd geleden al eens aangekondigd, tijdens de Game Awards van 2017 om precies te zijn, maar heeft in de tussentijd de nodige metamorfoses ondergaan. De ontwikkelaars zeggen inspiratie te hebben gehaald uit games als Painkiller, Destiny en Dark Souls. Bekijk de gameplaybeelden hieronder. Witchfire zal eerst in Early Access-hoedanigheid uitkomen, en wel op 20 september, exclusief voor PC via de Epic Game Store.

Exoprimal krijgt eind dit jaar Street Fighter DLC

Exoprimal, de aankomende multiplayer-game van Capcom, krijgt eind dit jaar speciale Street Fighter DLC. Mechanische versies van bekende vechters zoals Ryu en Guile zullen de wereld van Exoprimal betreden en tegen dino's vechten.

In Exoprimal moeten twee teams van vijf spelers het tegen gigantische hordes dinosauriërs opnemen. Het team dat als langste overeind blijft wint. Daarbij belooft Capcom alternatieve modi met andere spelregels. Exoprimal komt op 14 juli uit voor Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4 en pc. De game is dan ook gelijk beschikbaar via Xbox Game Pass.

Veel gameplay Mortal Kombat 1 op SGF

De aankondiging van Mortal Kombat 1 was een aantal dagen geleden, toen we kregen alleen een cinematische teaser voorgeschoteld. Tijdens Summer Game Fest hebben we dan ook een flinke portie gameplay mogen aanschouwen.

Mortal Kombat 1 is een nieuwe draai aan het Mortal Kombat-universum. Het is geen reboot, maar een 'new era' aldus Mortal Kombat-bedenker Tobias Boon, die tijdens de showcase ook nog even het podium betreedde om tekst en uitleg te geven bij de gewelddadige beelden van MK1. Bekijk de bloederige beelden hieronder.

Nieuwe 2D Prince of Persia-game onthuld

Prince of Persia: The Lost Crown is de naam van een nieuwe Prince of Persia-game die vanavond tijdens Summer Game Fest werd aangekondigd. Ubisofts langlopende franchise gaat met dit deel terug naar de roots qua gameplay.

De release trailer geeft een aardige inkijk van wat we kunnen verwachten van gameplay, zowel qua gevechten als het bewegingssysteem en de soorten vijanden die je pad kruisen. De game moet op 18 januari verschijnen voor Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en PC.

Blasphemous II komt in augustus uit

Blasphemous II komt op 24 augustus uit voor PS5, Xbox Series X|S, Switch en pc. Dat hebben uitgever Team17 en ontwikkelaar The Game Kitchen aangekondigd. Het gaat hier natuurlijk om de de sequel op de Spaanse Metroidvania-game vol sadomasochismeuit 2019.

In Blasphemous II speel je wederom als 'The Penitent One'. De beste man wordt wakker in een nieuw land en heeft geen andere optie dan de vijandige omgeving te verkennen. Daarbij moet hij weer langs allerlei groteske vijanden. The Game Kitchen belooft naast een grote spelwereld en intense baasgevechten ook volledig nieuwe wapens voor deze sequel.

NBA: Jokic en Murray schitteren met triple doubles, Nuggets naar 2-1

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is woensdagavond de derde wedstrijd van de finale afgewerkt. Na twee duels in Denver trokken de Nuggets nu naar de thuishaven van de Miami Heat, het Kaseya Center. Beide ploegen hadden in Denver een wedstrijd gewonnen, dus men was weer ongeveer terug bij af.

In het eerste kwart ging het volledig gelijk op en dat was ook in het tweede kwart lang het geval, tot de Nuggets aan het einde een paar punten voorsprong pakten. Dat leek Miami dusdanig veel pijn te doen dat ze niet echt meer in de wedstrijd kwamen: 20-29 in het derde kwart en in het vierde kwart consolideerden de Nuggets de voorsprong. Een minuut voor het einde kwam Miami terug tot tien punten, maar dat mocht niet baten: 94-109.

Er werd ondertussen een stukje NBA-historie geschreven door de twee grote supersterren van de Nuggets. Nikola Jokic én Jamal Murray scoorden een triple double: 32 punten, 21 rebounds en 10 assists voor de grote Serviër en 34 punten, 10 rebounds en 10 assists voor Murray, de eerste keer ooit dat twee spelers een triple double scoren met meer dan dertig punten in één wedstrijd - niet alleen in de NBA-finales, maar in welke NBA-wedstrijd dan ook.

Game 4: Vrijdagavond 9 juni, 02.30u (NL); Miami Heat - Denver Nuggets

Dit is wat jij moet weten over de wegenbelasting

Wanneer je in Nederland eigenaar bent van een motorvoertuig, ben je verplicht wegenbelasting te betalen. Dit geldt voor personenauto's, bestelauto's, vrachtwagens, motoren en andere voertuigen die op de openbare weg ´kunnen´ rijden. Het maakt hierbij niet uit of het voertuig ook daadwerkelijk op de openbare weg wordt gebruikt of niet. Ook als het voertuig in de garage staat, moet er wegenbelasting worden betaald, tenzij het voertuig is geschorst. In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld voor taxi's en openbaar vervoer, gelden er andere regels voor de wegenbelasting. Uiteraard is er ook voor elektrische auto´s een uitzondering. Omdat er best wat zaken zijn die van belang zijn om te weten rondom dit onderwerp, hebben we er een aantal belangrijke punten voor je uitgepikt, die we hieronder verder zullen gaan bespreken.

Wegenbelasting berekenen is afhankelijk van meerdere factoren

De hoogte van de wegenbelasting die je moet betalen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen het soort voertuig, het gewicht, de brandstof, de CO2-uitstoot en de provincie waar je woont allemaal een rol bij de bepaling van de hoogte van de wegenbelasting. Voor personenauto's, bestelauto's, vrachtwagens en motoren gelden verschillende tarieven. Het gewicht van het voertuig is ook van invloed op de hoogte van de wegenbelasting; hoe zwaarder het voertuig, hoe hoger de wegenbelasting. Daarnaast betaal je meer wegenbelasting als je voertuig op diesel of LPG rijdt in vergelijking met een auto die op benzine rijdt. De CO2-uitstoot van het voertuig is ook een belangrijke factor bij de wegenbelasting berekenen. Auto's met een hogere CO2-uitstoot betalen vaak meer wegenbelasting dan auto's met een lagere CO2-uitstoot.

Hoe werkt het schorsen van je auto?

Wanneer je je auto gedurende een langere periode niet gebruikt, heb je de mogelijkheid je auto te schorsen. Het schorsen van je auto betekent dat je tijdelijk geen wegenbelasting, verzekering en APK meer hoeft te betalen en dat je auto niet op de openbare weg mag rijden. Het schorsen van je auto kan bijvoorbeeld handig zijn als je langere tijd geen gebruikmaakt van je auto, bijvoorbeeld omdat je op reis gaat of omdat je je auto verkoopt. Let wel op dat je auto niet alleen niet op de openbare weg mag rijden, maar dus ook niet mag staan. Zet je auto dus op eigen terrein, anders loop je nog het risico op een boete. Ben je voornemens je auto weer te gaan gebruiken? Hef je schorsing dan op en vergelijk online via Pricewise verschillende verzekeraars om weer een passende autoverzekering af te sluiten. Het minimaal WA verzekeren van je auto is namelijk verplicht in Nederland.

Zorg dat je op tijd betaald

Het betalen van je wegenbelasting kun je eenvoudig op verschillende manieren doen. Om er zeker van te zijn dat je tijdig betaalt, is het aan te raden om te kiezen voor een automatische incasso. Meestal betaal je deze belasting per kwartaal, zodat je er niet iedere maand naar hoeft om te kijken. Besluit je handmatig te betalen, zorg dan wel dat je op tijd bent. Is het geld namelijk niet op tijd binnen bij de belastingdienst, dan loop je het risico dat je een boete krijgt.

De voordelen van een Sim-only abonnement

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement in plaats van een traditioneel telefoonabonnement met een toestel. En dat is niet zonder reden, want er zitten tal van voordelen aan het afsluiten van een sim only abonnement. In dit artikel zullen we de voordelen van een sim only abonnement op een rijtje zetten, zodat je beter kunt bepalen of dit type abonnement bij jou past. Ook vertellen we je waarom het aan te raden is om te kiezen voor een sim only abonnement. Vooral in de huidige tijd, waarin alles veel duurder wordt, is het aan te raden om je vaste lasten goed onder de loep te nemen. Wat je ziet is dat de telefoons steeds duurder worden en ze ook langer meegaan. Dus heb jij een toestel en loopt je abonnement ten einde, dan is een sim only zeker het overwegen waard.

Lagere kosten

Een van de grootste voordelen van een sim only abonnement is dat je vaak veel goedkoper uit bent dan bij een abonnement met toestel. Bij een traditioneel abonnement betaal je namelijk niet alleen voor de belminuten, sms’jes en databundel, maar ook voor het toestel. Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en databundel, waardoor je maandelijkse kosten flink lager kunnen uitvallen. Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen waarbij je nog voordeliger uit bent.

Je sim-only maandelijks opzegbaar

Kies je voor een sim-only, dan weet je in ieder geval zeker dat je nergens aan vast zit. Uiteraard kun je ook kiezen voor een eenjarig of tweejarig abonnement en bespaar je vaak een paar euro per maand, maar een sim-only maandelijks opzegbaar abonnement geeft je een stuk meer flexibiliteit. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen de keuze maken voor een dergelijk abonnement, ook wanneer je bijvoorbeeld wacht op de release van een nieuw toestel, kan dit een perfecte overbrugging zijn.

Geen BKR-registratie

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement met een toestel wordt er vaak een BKR-registratie gedaan. Hierbij wordt gekeken naar de hoogte van het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je toestel en de duur van het contract. Bij een sim only abonnement is dit niet het geval, omdat je geen toestel bij je abonnement hebt. Hierdoor heb je geen BKR-registratie nodig en blijft je kredietwaardigheid intact.

Tot slot

Dat een sim-only allerlei voordelen heeft, dat blijkt. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je voordeliger uit bent, iets wat wij Nederlanders natuurlijk maar wat fijn vinden. Helemaal wanneer je een duur toestel hebt, zit je er niet op te wachten om iedere twee jaar een nieuwe te moeten aanschaffen. Zorg er dus voor dat je weet wanneer je abonnement afloopt en denk dan serieus na over wat je gaat doen. Heb je een telefoon die nog prima even meekan, dan is het vaak wel aan te raden om er een nieuwe batterij in te laten zetten. Dit zorgt ervoor dat je telefoon weer als nieuw is en nog zo een jaar of zelfs langer mee kan. Blijkt dat je toestel dan alsnog aan vervanging toe is, dan heb je dat jaar in ieder geval al verdiend en kun je jezelf ook gerust trakteren op het nieuwe vlaggenschip van Apple, Samsung of ander bekend merk.

Auto kopen of leasen

Wanneer je in een stad woont en werkt, kan het handig zijn om een auto tot je beschikking te hebben. Hoewel veel steden goed te fietsen zijn, kan het toch prettig zijn om bij slecht weer of bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen de auto te kunnen gebruiken. Als je momenteel nog geen auto hebt en er wel een wilt aanschaffen, zijn er twee opties: je kunt ervoor kiezen om een auto te kopen, maar leasen is ook een mogelijkheid. Om te bepalen welke optie het beste bij jou past, hebben we de voordelen van beide mogelijkheden op een rijtje gezet.

Leasemaatschappijen kunnen groot inkopen

Wanneer je overweegt om een auto te leasen, betekent dit dat je een contract aangaat voor het betalen van een vergoeding voor het rijden in de auto gedurende een vooraf bepaalde periode. Gemiddeld duurt een leasecontract 36, 48 of 60 maanden. Dit betekent dat je voor de komende 3, 4 of 5 jaar precies weet waar je aan toe bent. Het voordeel van het leasen van een auto is dat leasemaatschappijen auto's vaak veel goedkoper kunnen inkopen dan particulieren. Dit komt doordat grote leasemaatschappijen honderden of zelfs duizenden auto's tegelijkertijd kunnen inkopen. Hierdoor kun je profiteren van de voordelen van het leasen van een auto. Bij verschillende autoverhuurbedrijven kun je terecht voor een breed aanbod aan leaseauto's in verschillende categorieën.

Autoverzekering afsluiten bij een private lease

Een autoverzekering afsluiten bij een private lease is niet alleen verstandig, maar ook verplicht. Bij een private leasecontract ben je namelijk geen eigenaar van de auto, maar betaal je wel voor het gebruik ervan. Het risico op schade of diefstal blijft echter wel bij jou liggen. Daarom is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten die past bij jouw situatie en wensen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, zoals een WA-verzekering, WA+ verzekering en allriskverzekering. Het is belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste bij jou past en om de voorwaarden en premies van verschillende verzekeraars te vergelijken.

Leasen ondanks voldoende middelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om privé een auto te leasen om duidelijkheid te hebben over de kosten. Een andere optie om een auto te kunnen financieren zonder eigen spaargeld is door middel van een persoonlijke lening. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de auto direct jouw eigendom is, in tegenstelling tot een leaseauto. Houd er echter rekening mee dat de rentetarieven per geldverstrekker kunnen verschillen. Het is daarom verstandig om de persoonlijke leningen van verschillende aanbieders via Pricewise te vergelijken om zo de gunstigste voorwaarden te vinden.


Welke optie past het beste bij je?

Om te kunnen bepalen wat voor jou de beste optie is, zijn er drie belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een eerlijke vergelijking te maken, waarbij je rekening houdt met het feit dat oudere auto's vaak goedkoper zijn in onderhoud, belasting en verzekering dan nieuwe auto's. Daarnaast moet je in kaart brengen wat de kosten zijn voor het kopen en leasen van een auto. Door deze drie zaken voor jezelf duidelijk te hebben, kun je een weloverwogen keuze maken en de voordeligste optie kiezen. Bedenk bijvoorbeeld of je een grote auto nodig hebt als je voornamelijk in het centrum van een stad werkt en de auto 


Random Pics van de Dag #957

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Frankrijk: ook Nederlands kindje onder neergestoken peuters

Een aanval met een mes heeft donderdagmorgen rond 9.45 uur verschillende slachtoffers geëist in de buurt van een speeltuin niet ver van het meer van Annecy, Haute-Savoie. Uit de laatste berichten blijkt dat er minstens vijf gewonden zijn, waaronder vier zeer jonge kinderen van rond de drie jaar. Twee van hen verkeren in kritieke toestand. Het exacte aantal slachtoffers is nog onduidelijk.

Update 18.20 uur: Onder de gewonden van de mesaanval in de Franse stad Annecy is een Nederlands kind van bijna 2 jaar. In totaal zijn er vier kinderen en twee volwassenen gewond geraakt. Een jongetje van 2 jaar en een meisje van 3 jaar (broer en zus) zijn zwaargewond. Twee andere kinderen, een 2-jarig kind en een 22 maanden oud slachtoffer, raakten eveneens gewond. Drie slachtoffertjes hebben de Duitse, de Nederlandse en de Britse nationaliteit. 

Abdalmasih H., de hoofdverdachte die is opgepakt na het neersteken van meerdere kinderen in Annecy, is een Syrische vluchteling van in de dertig. In november 2022 had hij asiel aangevraagd bij Ofpra, het Franse bureau voor de bescherming van vluchtelingen en staatlozen, dat werd geweigerd begin juni. De man, die sinds 2013 in Zweden woont, is volgens zijn ex-vriendin in november naar Frankrijk gereisd, nadat de Zweedse autoriteiten hadden geweigerd hem te naturaliseren.

Voorlaatste berichtgeving: De vermoedelijke dader is door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van de aanslag. Hij is geboren in 1991, heeft de Syrische nationaliteit en is asielzoeker. In zijn asielaanvraag verklaarde de aanvaller, die al tien jaar in Zweden woont, dat hij een christen uit Syrië is. Hij had ook een christelijk kruis bij zich, de man zou getrouwd zijn met een Zweedse vrouw en had een driejarig kind bij zich, aldus Le Figaro. De man komt niet voor in politiedossiers, volgens een politiebron. Het al dan niet terroristische karakter van de aanslag moet nog worden beoordeeld, aldus een bron die bekend is met de zaak. Gérald Darmanin, minister van Binnenlandse Zaken, verwelkomde een "zeer snelle interventie" van de politie, zonder te specificeren of de aanvaller gewond was geraakt tijdens zijn arrestatie.

Er gaan veel beelden in de rondte van de aanval, waarop een man in korte broek en zwart T-shirt met lange mouwen te zien is, een tulband op zijn hoofd en een bril op zijn neus die met een mes in de hand door een speeltuin in het park rent.  

Dubbelslag voor Vingegaard in DauphinÚ

Jonas Vingegaard heeft in aanloop naar de Tour de France alvast zijn goede vorm getoond. In de vijfde rit van de Dauphiné toonde de Deense klimmer van Jumbo-Visma zich duidelijk de beste klimmer en zou met meer dan een halve minuut winnen. Hij neemt ook de leiderstrui over van zijn landgenoot Mikkel Bjerg.

In de vijfde etappe lag in de laatste vijftien kilometer een klim van de tweede categorie. Geen lange klim, maar toch een klim van bijna vier kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 8,1%. In de beginfase van de etappe waren er verschillende aanvallen en uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zes renners.

De kopgroep kreeg nooit veel ruimte van het peloton en bij het opdraaien van de laatste klim was het zestal bijna weer ingelopen. Leider Mikkel Bjerg kwam bij het opdraaien ten val en moest in de achtervolging, maar nadat Richard Carapaz in het peloton versnelde was het duidelijk dat de winnaar van de tijdrit niet kon terugkeren.

Bij de versnelling van Carapaz kon in eerste instantie Julian Allaphilippe nog volgen, maar bij een tweede versnelling moest de voormalig wereldkampioen afhaken. Jonas Vingegaard kon wel mee met de versnellingen van Carapaz. Vingegaard bleef lange tijd in het wiel van de Ecuadoraan zitten, maar nadat de Deen van Jumbo-Visma had overgenomen moest Carapaz direct passen. Vingegaard had op de top een voorsprong van ruim een halve minuut, terwijl Carapaz terugzakte na de eerste achtervolgingsgroep.

In de laatste tien kilometer behield Vingegaard zijn voorsprong en zou de vijfde etappe winnen. Hij won met meer dan een halve minuut en is ook de nieuwe leider in de Dauphiné. In het algemeen klassement heeft hij nu meer dan één minuut voorsprong op Ben O'Connor.

Results powered by FirstCycling.com

Swiatek stoomt door op Roland Garros, Braziliaanse in halve finales

Op Roland Garros heeft titelverdedigster en wereldranglijstaanvoerster Iga Swiatek zich zonder grote problemen geplaatst voor de halve finales. De Poolse rekende net als in de finale van vorig jaar af met de als zesde geplaatste Amerikaanse Coco Gauff, die het haar nu maar marginaal moeilijker maakte: 6-4, 6-2.

In de halve eindstrijd krijgt Swiatek de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia tegenover zich. De nummer veertien van de plaatsingslijst leverde set één in bij de als zevende geplaatste Tunesische Ons Jabeur, maar won daarna de tiebreak in set twee en maakte het af: 3-6, 7-6 (5), 6-1, waarmee ze als eerste Braziliaanse sinds Maria Bueno in 1968 de halve finales haalt op een Grand Slam-toernooi.

Joran van der Sloot door Peru uitgeleverd aan Verenigde Staten

Joran van der Sloot, de hoofdverdachte van de verdwijning van Natalee Holloway in 2005, wordt door Peru uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij zal zich moeten verantwoorden aan het Amerikaanse strafrechtsysteem voor afpersing van de familie Hollaway, iets meer dan 18 jaar na de verdwijning van Natalee Holloway. Zij werd voor het laatst werd gezien tijdens een middelbare schoolreisje op Aruba.

Holloway werd vermist tijdens de reis van de Mountain Brook High School Class van 2005, en de FBI zei dat ze voor het laatst was gezien op de avond van 29 mei 2005, toen ze Carlos 'N Charlie's Nightclub in Oranjestad verliet. Holloway verliet het gebied met drie mannen rond 01.30 uur, waaronder Van der Sloot. Ze keerde niet terug naar haar hotelkamer in de Holiday Inn en is nooit meer gezien.

Holloway, 18 jaar oud ten tijde van haar verdwijning , zou deze week 36 zijn geworden. Van der Sloot is toendertijd gearresteerd en verhoord maar hij werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs tegen hem.

Een federale aanklacht uit 2010 beweert dat Van der Sloot moeder Beth Holloway heeft afgeperst door haar $ 250.000 te laten betalen om erachter te komen waar het stoffelijk overschot van haar dochter zich bevond. Nadat een aanbetaling van $ 25.000 was betaald, zou van der Sloot hebben gelogen tegen de advocaat van Beth Holloway, John Q. Kelly, over waar het stoffelijk overschot van haar dochter zich bevond, aldus Amerikaanse aanklagers.

Het vermeende afpersingsplan vond plaats tussen 29 maart 2010 en 17 mei 2010. Van der Sloot reisde hierna naar Peru en ontmoette Stephany Flores, 21, in een casino in Lima dat eigendom was van haar vader. Van der Sloot gaf toe Flores te hebben vermoord en beweerde dat hij haar op 30 mei 2010 had vermoord , in een vlaag van woede nadat de 21-jarige ontdekte dat hij verdachte was in de zaak  van de verdwijning van Natalee Holloway. Van der Sloot vermoordde Flores precies vijf jaar na de vermissing van Natalee Holloway. 

Van der Sloot werd veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor de moord, maar kreeg een langere straf vanwege een drugssmokkelschandaal waarbij hij betrokken was terwijl hij in de gevangenis zat. 

Ondanks pogingen van Maximo Altez, advocaat van Van der Sloot, om de overdracht in de dagen ervoor te blokkeren, wordt zijn cliënt donderdag, 8 juni, overgedragen aan de FBI. Van der Sloot zal vervolgens van Lima, Peru, naar Birmingham, Alabama, worden gevlogen om te worden beschuldigd van het vermeende afpersingsschema. 


Zorgen over financiŰle toekomst in jaar tijd flink toegenomen

In 2022 maakte 29 procent van de volwassenen zich veel zorgen over hun financiële toekomst. Dit is de eerste stijging sinds het begin van de meting in 2013, toen was het aandeel nog 32 procent. Dit daalde vervolgens tot 23 procent in 2021.

Met name jongeren en alleenstaande ouders maken zich veel zorgen over hun toekomstige financiële situatie. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het onderzoek Sociale samenhang en welzijn van het CBS.

Financiële zorgen nemen af met leeftijd
Van de 18- tot 25-jarigen maakte in 2022 36 procent zich veel zorgen over de toekomstige, financiële situatie. Onder elke volgende leeftijdsgroep neemt dit aandeel af, tot 23 procent onder 75-plussers; zij maakten zich het minst vaak zorgen over hun financiële toekomst.

Daarnaast is er gevraagd naar de tevredenheid met de huidige financiële situatie. Naarmate de ondervraagden ouder zijn is de tevredenheid over deze financiële situatie groter. Van de 18- tot 25-jarigen is 71 procent tevreden met de huidige financiën, van de 75-plussers is dat 86 procent. Mannen en vrouwen zijn gemiddeld even vaak tevreden over hun huidige financiële situatie, maar meer vrouwen dan mannen hebben veel zorgen over hun financiële toekomst.

Minder inkomen, meer zorgen
Naarmate het inkomen van mensen hoger is, zijn ze minder bezorgd over hun toekomstige financiële situatie. Van de volwassenen in de 1e kwartielgroep (de 25 procent laagste huishoudensinkomens gaf 40 procent in 2022 aan zich veel zorgen te maken over hun toekomstige financiële middelen. Dat is dubbel zoveel als onder degenen uit de 4e kwartielgroep (hoogste huishoudensinkomens). Voor alle inkomensgroepen gold dat meer mensen zich zorgen maakten dan in 2021, maar de toename is het sterkst bij de twee middelste inkomensgroepen.

Alleenstaande ouders meeste zorgen
Alleenstaande ouders maakten zich in 2022 vaker veel zorgen over hun toekomstige financiële situatie dan alleenstaanden zonder kinderen: ruim 40 procent tegen ruim 30 procent. Ook als rekening wordt gehouden met verschillen in leeftijd en inkomen tussen deze twee groepen, maken alleenstaande ouders zich nog steeds vaker zorgen dan alleenstaanden (zonder kinderen). Van de volwassenen die een huishouden vormen met een partner (zowel met als zonder kinderen), maakt 26 procent zich veel zorgen over hun toekomstige financiën. Als echter rekening wordt gehouden met verschillen in leeftijd en inkomen tussen deze twee groepen, maken volwassenen met een partner en met kinderen zich minder vaak zorgen dan de groep zonder kinderen.

Woningeigenaren minder bezorgd
Mensen met een eigen koopwoning zien hun financiële toekomst minder vaak somber in (24 procent) dan huurders. Van de huurders met huurtoeslag maakte 41 procent zich in 2022 veel zorgen over hun financiële toekomst. Voor huurders zonder huurtoeslag lag dat aandeel op 36 procent.

Ruud en Zverev in halve finales Roland Garros

Tennisser Alexander Zverev heeft in de kwartfinales van Roland Garros een einde gemaakt aan het sprookje van Tomas Martin Etcheverry.

De Argentijn stuntte met het bereiken van de laatste acht, maar de als 22e geplaatste Duitser Zverev maakte er een einde aan door met 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 voor de derde keer op rij de halve finales te bereiken in Parijs.

Zverev speelt in de halve finales tegen de nummer vier van de plaatsingslijst, Casper Ruud. De Noor schoot uit de startblokken tegen de Deen Holger Rune (6), die even één opleving had, waarna Ruud het vakkundig af kon maken: 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

NASCAR-coureur Busch pakt derde zege van het jaar in chaotische race

Voor de liefhebber keren we nog even een stukje terug en wel voor de NASCAR Cup Series. Op de World Wide Technology Raceway in Illinois werd de vijftiende race van het seizoen verreden en dat werd zo nu en dan ietwat chaotisch.

Op de eerste rij stonden polesitter Kyle Busch en Ryan Blaney, voor Denny Hamlin, Kevin Harvick, Martin Truex Jr, Joey Logano, William Byron, Ross Chastain, Tyler Reddick en Austin Cindric. Een schuiver van Reddick zorgde al binnen twee ronden voor een caution en die onderbreking werd gelijk een stuk langer: er was onweer gespot binnen een aantal kilometer van de baan en dus lag de race even stil.

De onderbreking duurde iets langer dan gedacht, na bijna twee uur kon men eindelijk weer de baan op. De rest van stage één werd zonder problemen afgewerkt: Busch pakte de stagewinst, voor Blaney en Hamlin. Truex moest bij de herstart achteraan aansluiten, omdat zijn team tijdens de pitstop met teveel man over de muur was. Kort na die herstart ging het overigens alweer fout: Michael McDowell schoof in de rondte na een tik van, wie anders, Chastain.

Halverwege stage twee zorgde een klapband van Carson Hocevar voor een nieuwe caution, waarna de rest van de stage zonder problemen afgewerkt werd: Blaney pakte een overtuigende stagewinst, voor Busch en Hamlin. Bij de herstart was de leiding in handen van Reddick, die twee in plaats van vier nieuwe banden kreeg en zo flink wat plekken won. William Byron volgde, voor Blaney, Hamlin en Busch.

Reddick zakte al snel weg met zijn twee oudere banden en een kleine zeventig ronden voor het einde ging hij de muur in, maar niet met een klapband: zijn remschijf klapte. Kyle Larson was de volgende die naar voren kwam door twee banden te halen, maar hij kreeg Hamlin en Busch achter zich aan en Busch pakte al snel na de herstart de leiding. Ruim veertig ronden voor het einde was de volgende caution een feit: Noah Gragson klapte hard de muur in. Hij was in orde, maar de rode vlag werd wel gezwaaid om de boel even op te ruimen.

Met Busch, Larson, Hamlin en Blaney voorop konden we na het opruimen weer door, hoewel Cindric al snel Christopher Bell in de rondte tikte: caution. Ook de volgende poging duurde niet lang: Cindric duwde Austin Dillon tegen Ricky Stenhouse aan, beiden gingen de muur in. Met wederom Busch en Larson voorop deed men een nieuwe poging en dit keer leek Busch het af te gaan maken, maar toch ging het weer fout: Bubba Wallace reed de muur in, caution.

Busch pakte wederom de leiding bij de herstart, met twee ronden te gaan. Hamlin sloot aan, maar kon geen echte aanval meer plaatsen. Busch pakte zo uiteindelijk de overwinning, Hamlin en Logano completeerden de top-3, voor Larson en Truex.

Rode Kruis blijft langdurig hulp verlenen bij opvang asielzoekers

Het Rode Kruis blijft langdurig hulp verlenen bij de opvang van asielzoekers in Nederland. De hulporganisatie biedt nu ruim een jaar ondersteuning bij de opvang van mensen die asiel zoeken in Nederland. Ook runt het Rode Kruis meerdere kleinschalige opvanglocaties. Het Rode Kruis heeft met het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) en het ministerie van Justitie en Veiligheid een intentieverklaring getekend over de inzet van het Rode Kruis in de asielopvang voor korte en lange termijn.

Het Rode Kruis is op dit moment actief op 31 opvanglocaties in Nederland, zowel voor opvang van mensen die asiel aanvragen als mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Het Rode Kruis runt 19 van deze locaties in geheel, bij de andere locaties heeft het Rode Kruis een ondersteunende rol. De hulporganisatie zorgt voor facilitaire zaken en de inrichting van de betreffende locatie. Ook biedt het Rode Kruis begeleiding van bewoners en psychosociale ondersteuning. Omdat er grote tekorten zijn in de opvang, is iedere goede opvangplek van groot belang.

Deze hulp zet het Rode Kruis nu na het tekenen van de verklaring voort, voor langere tijd. Het Rode Kruis is een noodhulporganisatie en verleent daarom meestal voor korte tijd hulp. De afgelopen jaren heeft het Rode Kruis meerdere keren hulpverlening moeten opstarten voor de asielopvang. Zo sprong het Rode Kruis in 2015 bij, toen er vanuit Syrië veel mensen naar Nederland vluchtten. Ook in 2021 en 2022 moest de organisatie de hulp uitbreiden voor mensen die bescherming zochten in Nederland, onder andere in Ter Apel.

Hulp op- en afschalen
Iedere keer wanneer er een groot tekort aan opvangplekken ontstaat, moet het Rode Kruis de hulp tijdelijk opzetten, en daarna weer afbouwen. “Hoewel het Rode Kruis goed is in het snel bieden van hulp, merken we ook dat er nadelen zitten aan het op- en afschalen van deze hulp. Er gaat daarmee waardevolle kennis en kunde verloren. Ook kost het tijd om de hulp weer snel op te bouwen”, concludeert Heleen van den Berg, waarnemend directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Rode Kruis. “Door op kleine schaal actief te blijven, kunnen we makkelijker meer hulp verlenen wanneer er een groter beroep op ons wordt gedaan. Uiteindelijk vinden wij het het belangrijkste dat we samen met COA voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht zorgen.”

Staatssecretaris Eric van der Burg van het ministerie van Justitie en Veiligheid: “De asielopvang in Nederland staat onder grote druk en het vinden van voldoende opvangplekken is een forse opgave. Door met verschillende partijen de schouders eronder te zetten en alle mogelijkheden te benutten gaan we samen de uitdaging aan. Ik ben het Rode Kruis heel dankbaar voor de hulp die zij aanbieden bij de kleinschalige opvanglocaties. Zo werken we samen stap voor stap naar een stabiel en robuust asielsysteem in Nederland.” Gemeenten kunnen locaties aanmelden via www.coa.nl/vastgoed.

Internationaal
Het Rode Kruis heeft als wereldwijde hulporganisatie jarenlange ervaring met hulpverlening aan mensen op de vlucht. Zo is het Rode Kruis actief op vrijwel alle migratieroutes wereldwijd. Onder andere via zogenoemde humanitaire servicepunten biedt de organisatie noodhulp aan mensen in nood, zoals het uitdelen van voedsel, water en toiletspullen en medische en psychosociale hulp. Ook in Nederland zijn er momenteel humanitaire servicepunten, in Ter Apel en Amsterdam. Daar kunnen mensen terecht voor informatie of Eerste Hulp.

FOK! Wat een weer: hitteplan?

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Het gaat (tropisch) warm worden de komende dagen, vandaag nog niet maar vanaf morgen is een lokale hittegolf niet uitgesloten. Gezien ik nog nergens iets van een hitteplan heb gelezen (deze wordt in werking gezet wanneer de temperatuur minimaal 4 dagen boven de 27 graden uit komt) zal ik de primeur dan maar doen. Bij hitte: drink voldoende water (3 liter per dag), kleed je luchtig aan, probeer zware inspanningen overdag te vermijden, ga dus bijvoorbeeld in de ochtend boodschappen doen of in de tuin werken. Check ook je medicatie of je voldoende hebt, verkoel jezelf maar pas ook op: het zeewater is nog niet voldoende opgewarmd. Ga tevens beschermd naar buiten, dat wil zeggen met pet of paraplu en ingesmeerd.

Goed, nu we dit weten kan ik door naar het weer voor vandaag, er zijn momenteel buitjes in het noorden, daar is het dus bewolkt, net als in het noordwesten. Elders is het droog en schijnt de zon, al kan er in het oosten ook een buitje vallen, mogelijk met onweer vanmiddag. De temperatuur komt uit tussen de 16 graden in het Waddengebied tot 27 in het zuidoosten. De wind komt uit het noordoosten, deze draait de komende dagen naar het oosten, vanwaar wij de warme lucht toegediend krijgen.

Vanavond kan er in het oosten en zuidoosten een regen of onweersbui voorkomen, elders is het droog en zonnig. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar de 10 tot 15 graden, morgen is de eerste kans op een tropische dag in het midden en zuiden van het land. Maar gelukkig zijn jullie voorbereid

Tot morgen!

Een prima manier om te verkoelen in Amsterdam (Foto: DJMO)
Een prima manier om te verkoelen in Amsterdam (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Random Pics van de Dag #956

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.