Auto kopen of leasen

Wanneer je in een stad woont en werkt, kan het handig zijn om een auto tot je beschikking te hebben. Hoewel veel steden goed te fietsen zijn, kan het toch prettig zijn om bij slecht weer of bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen de auto te kunnen gebruiken. Als je momenteel nog geen auto hebt en er wel een wilt aanschaffen, zijn er twee opties: je kunt ervoor kiezen om een auto te kopen, maar leasen is ook een mogelijkheid. Om te bepalen welke optie het beste bij jou past, hebben we de voordelen van beide mogelijkheden op een rijtje gezet.

Leasemaatschappijen kunnen groot inkopen

Wanneer je overweegt om een auto te leasen, betekent dit dat je een contract aangaat voor het betalen van een vergoeding voor het rijden in de auto gedurende een vooraf bepaalde periode. Gemiddeld duurt een leasecontract 36, 48 of 60 maanden. Dit betekent dat je voor de komende 3, 4 of 5 jaar precies weet waar je aan toe bent. Het voordeel van het leasen van een auto is dat leasemaatschappijen auto's vaak veel goedkoper kunnen inkopen dan particulieren. Dit komt doordat grote leasemaatschappijen honderden of zelfs duizenden auto's tegelijkertijd kunnen inkopen. Hierdoor kun je profiteren van de voordelen van het leasen van een auto. Bij verschillende autoverhuurbedrijven kun je terecht voor een breed aanbod aan leaseauto's in verschillende categorieën.

Autoverzekering afsluiten bij een private lease

Een autoverzekering afsluiten bij een private lease is niet alleen verstandig, maar ook verplicht. Bij een private leasecontract ben je namelijk geen eigenaar van de auto, maar betaal je wel voor het gebruik ervan. Het risico op schade of diefstal blijft echter wel bij jou liggen. Daarom is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten die past bij jouw situatie en wensen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, zoals een WA-verzekering, WA+ verzekering en allriskverzekering. Het is belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste bij jou past en om de voorwaarden en premies van verschillende verzekeraars te vergelijken.

Leasen ondanks voldoende middelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om privé een auto te leasen om duidelijkheid te hebben over de kosten. Een andere optie om een auto te kunnen financieren zonder eigen spaargeld is door middel van een persoonlijke lening. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de auto direct jouw eigendom is, in tegenstelling tot een leaseauto. Houd er echter rekening mee dat de rentetarieven per geldverstrekker kunnen verschillen. Het is daarom verstandig om de persoonlijke leningen van verschillende aanbieders via Pricewise te vergelijken om zo de gunstigste voorwaarden te vinden.


Welke optie past het beste bij je?

Om te kunnen bepalen wat voor jou de beste optie is, zijn er drie belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een eerlijke vergelijking te maken, waarbij je rekening houdt met het feit dat oudere auto's vaak goedkoper zijn in onderhoud, belasting en verzekering dan nieuwe auto's. Daarnaast moet je in kaart brengen wat de kosten zijn voor het kopen en leasen van een auto. Door deze drie zaken voor jezelf duidelijk te hebben, kun je een weloverwogen keuze maken en de voordeligste optie kiezen. Bedenk bijvoorbeeld of je een grote auto nodig hebt als je voornamelijk in het centrum van een stad werkt en de auto