De voordelen van een Sim-only abonnement

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement in plaats van een traditioneel telefoonabonnement met een toestel. En dat is niet zonder reden, want er zitten tal van voordelen aan het afsluiten van een sim only abonnement. In dit artikel zullen we de voordelen van een sim only abonnement op een rijtje zetten, zodat je beter kunt bepalen of dit type abonnement bij jou past. Ook vertellen we je waarom het aan te raden is om te kiezen voor een sim only abonnement. Vooral in de huidige tijd, waarin alles veel duurder wordt, is het aan te raden om je vaste lasten goed onder de loep te nemen. Wat je ziet is dat de telefoons steeds duurder worden en ze ook langer meegaan. Dus heb jij een toestel en loopt je abonnement ten einde, dan is een sim only zeker het overwegen waard.

Lagere kosten

Een van de grootste voordelen van een sim only abonnement is dat je vaak veel goedkoper uit bent dan bij een abonnement met toestel. Bij een traditioneel abonnement betaal je namelijk niet alleen voor de belminuten, sms’jes en databundel, maar ook voor het toestel. Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en databundel, waardoor je maandelijkse kosten flink lager kunnen uitvallen. Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen waarbij je nog voordeliger uit bent.

Je sim-only maandelijks opzegbaar

Kies je voor een sim-only, dan weet je in ieder geval zeker dat je nergens aan vast zit. Uiteraard kun je ook kiezen voor een eenjarig of tweejarig abonnement en bespaar je vaak een paar euro per maand, maar een sim-only maandelijks opzegbaar abonnement geeft je een stuk meer flexibiliteit. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen de keuze maken voor een dergelijk abonnement, ook wanneer je bijvoorbeeld wacht op de release van een nieuw toestel, kan dit een perfecte overbrugging zijn.

Geen BKR-registratie

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement met een toestel wordt er vaak een BKR-registratie gedaan. Hierbij wordt gekeken naar de hoogte van het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je toestel en de duur van het contract. Bij een sim only abonnement is dit niet het geval, omdat je geen toestel bij je abonnement hebt. Hierdoor heb je geen BKR-registratie nodig en blijft je kredietwaardigheid intact.

Tot slot

Dat een sim-only allerlei voordelen heeft, dat blijkt. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je voordeliger uit bent, iets wat wij Nederlanders natuurlijk maar wat fijn vinden. Helemaal wanneer je een duur toestel hebt, zit je er niet op te wachten om iedere twee jaar een nieuwe te moeten aanschaffen. Zorg er dus voor dat je weet wanneer je abonnement afloopt en denk dan serieus na over wat je gaat doen. Heb je een telefoon die nog prima even meekan, dan is het vaak wel aan te raden om er een nieuwe batterij in te laten zetten. Dit zorgt ervoor dat je telefoon weer als nieuw is en nog zo een jaar of zelfs langer mee kan. Blijkt dat je toestel dan alsnog aan vervanging toe is, dan heb je dat jaar in ieder geval al verdiend en kun je jezelf ook gerust trakteren op het nieuwe vlaggenschip van Apple, Samsung of ander bekend merk.