FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 juni 2023

UEFA schorst Mourinho vier duels na wangedrag

De UEFA heeft AS Roma-trainer José Mourinho voor vier duels geschorst na wangedrag in de door zijn ploeg verloren finale van de Europa League. Vooral scheidsrechter Anthony Taylor moest het daarbij ontgelden.

AS Roma verloor op 1 juni de finale van Sevilla. Na de wedstrijd beklaagde Mourinho zich over de scheidsrechter en noemde hem een schande. Toen hij Taylor later tegenkwam op het parkeerdek, schold Mourinho de scheidsrechter in het Engels en Italiaans uit. Door de schorsing mist de Portugese trainer de eerste vier groepsduels in de Europa League waarvoor zijn ploeg zich al rechtstreeks geplaatst heeft.

Ook moet AS Roma het één duel zonder uitsupporters doen. Die straf krijgt het voor het afsteken van vuurwerk en het aanrichten van vernielingen in het stadion tijdens de finale.

Jong Oranje begint EK met gelijkspel tegen België

Nederland is het Europees kampioenschap onder 21 jaar begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen België. Oranje speelt zaterdag zijn tweede groepswedstrijd tegen Portugal, dat verrassend met 2-0 verloor van gastland Georgië.

Jong Oranje startte goed tegen Jong België. De ploeg van Erwin van der Looi kreeg in de beginfase een aantal goede kansen om de score te openen en via Kenneth Taylor was het dicht bij de openingsgoal, maar zijn inzet belande op de paal. Later was ook Brian Brobbey dicht bij de 1-0, alleen de spits kreeg de bal er niet in en in de rebound was ook Crysencio Summerville niet succesvol.

Na het goede begin zakte Nederland verder weg en kreeg België meer grip op de wedstrijd. Loïs Openda kreeg voor rust een opgelegde kans, maar stuitte op Bart Verbruggen. In de tweede helft zou de Nederlandse doelman zich vaker onderscheiden. Waar Jong Oranje een zeer slechte tweede helft speelde, behoedde Verbrugge Nederland voor een achterstand met meerdere knappe reddingen en uiteindelijk bleef het bij 0-0.

In de andere poulewedstrijd won Georgië verrassend van Portugal met 2-0 en gaat het gastland aan de leiding in de groep na één wedstrijd te hebben gespeeld.

Random Pics van de Dag #968

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Nieuwe trailer Pokémon Scarlet en Violet DLC uitgebracht

Nintendo heeft bij hun Nintendo Direct uitzending een nieuwe trailer voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet DLC uitgebracht. De nieuwe downloadable content heet: The Hidden Treasures of Area Zero en bestaat uit twee delen.

In The Teal Mask maakt de speler een trip door Kitakami waar een grote berg boven het landschap uittorent. In dit gebied zijn nieuwe Pokémon te vangen en nieuwe vrienden te maken. De speler gaat op onderzoek naar de volksverhalen over mysterieuze Pokémon die in dit gebied al generaties lang worden verteld.

Het andere deel van de DLC heet The Indigo Disk. Hierin gaat de speler als uitwisselingsstudent naar de Blueberry Academy dat midden in de oceaan ligt. In de beelden is te zien dat de academie de beschikking heeft over een zeer groot terrarium waar verschillende Pokémon in leven en waarin de speler de strijd aan kan gaan met verschillende schoolgenoten.

Trailer: Zendaya speelt de jongens eruit in Challengers

Warner Bros. heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Challengers, de nieuwe film van Luca Guadagnino (Suspiria, Call Me by Your Name, Bones and All).

De film toont Zendaya in de rol van Tashi Duncan, een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden. Tashi is een sterke vrouw die zowel op als buiten de tennisbaan haar mannetje staat en getrouwd is met een tenniskampioen (Mike Faist) die bezig is aan een wat mindere periode. Tashi’s pogingen haar man er weer bovenop te krijgen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick (Josh O'Connor), zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. Als zaken uit hun verleden er dan toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.

Challengers is in bioscopen te zien vanaf 14 september.

Nieuwe 2D-platformer Super Mario Bros. Wonder aangekondigd

Na lang wachten heeft Nintendo een nieuwe 2D Mario-platformer aangekondigd. Super Mario Bros. Wonder laat je spelen als Mario, Luigi, Toad, Princess Peach en Daisy.

Nieuw is de introductie van een Wondershroom, een paddestoel die de wereld om je heen beïnvloedt wanneer je hem aanraakt. En Yoshi maakt zijn opwachtig weer. En aan het einde van de trailer verandert Mario in een olifant. Precies.

Het belooft een knotsgekke game te worden in ieder geval. De trailer kun je hieronder bekijken, de game zelf komt uit op 20 oktober voor Nintendo Switch.

Kamek, Wiggler en Petey Piranha onderweg naar Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo heeft de vijfde set aan DLC getoond voor Mario Kart 8 Deluxe. Dit keer worden er maar liefst drie nieuwe personages toegevoegd: Kamer, Wiggler en Petey Piranha.

Naast de nieuwe personages, zijn er uiteraard ook weer acht nieuwe (oude) racetracks om mee aan de slag te gaan. Er is één originele nieuwe track, te weten Squeaky Clean Sprint. Een compleet lijstje met nieuwe tracks is nog niet bekend.

De DLC komt deze zomer beschikbaar en is los te koop of te spelen als onderdeel van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

Detective Pikachu Returns voor het eerst getoond

De koffiedrinkende, babbelende en zwaarstemmige Pikachu keert terug. Detective Pikachu 2, of beter gezegd Detective Pikachu Returns, is een sequel op het eerste deel en komt uit op 6 oktober.

Het is weer tijd om mysteries op te lossen met het bekende mens-en-Pokémon-duo. Informatie over het verhaal of nieuwe gameplay is nog niet bekendgemaakt, maar we kunnen wel genieten van onderstaande trailer.

Klassieker Super Mario RPG krijgt remake op Nintendo Switch

Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Eeuwige RPG klassieker voor de Super Nintendo Super Mario RPG krijgt een remake voor Nintendo Switch. Dit maakt Nintendo bekend tijdens hun Nintendo Direct.

De game komt uiteraard met verbeterde graphics, maar veel informatie is verder nog niet bekendgemaakt. Wel is er een release date gegeven: de game komt uit op 17 november. De eerste trailer kun je hieronder bekijken.

Xbox Game Pass games voor aankomende weken

Microsoft heeft de Game Pass games van de tweede week van juni bekendgemaakt. Need for Speed Unbound is de grote naam!

Need for Speed Unbound (Console en PC): komt morgen al op de Xbox Game Pass te staan voor zowel Xbox Series X|S als op de PC. Als je beschikt over Xbox Game Pass Ultimate is deze vanaf morgen gratis te spelen. Maar! er is meer, zie het overzicht hieronder.

22 juni:
Bookwalker: Thief of Tales (Console en PC): komt als day one release naar Game Pass. in Bookwalker: Thief of Tales speel je als Etienne Quist, een schrijver die dief geworden is. Hij heeft speciale krachten die het mogelijk maken door boeken te reizen. Gebruik je krachten om door allerlei werelden te reizen en legendarische voorwerpen mee te nemen die je verder zullen helpen op je missie om je schrijfvaardigheid te herstellen.



27 juni:
Bramble: The Mountain King (Console en PC): Verken de wereld van Bramble, een wereld gebaseerd op Noordse volksverhalen waarin de gevaarlijke wereld doorkruist moet worden in een poging om je zus te redden.



27 juni:
F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch (Console en PC):
Een Dieselpunk Metroidvania spel waarin je een boos antropomorpisch konijn genaamd Rayton speelt. Na een verloren oorlog tegen een legioen van robots en een samenloop van omstandigheden heeft Rayton geen keuze om zijn gigantische robothand nog één maal in de strijd te werpen.


29 juni:
Story of Seasons: Friends of Mineral Town (Console en PC): Het boerenleven begint in Mineral Town. Verzorg en teel gewassen, zorg voor je dieren en maak vrienden in deze rustieke boerenleven simulator.

3 juli:
Arcade Paradise (Console en PC): Bouw de oude wasserette van je ouders om naar een arcadehal. Beheer, investeer en maak winst met maar liefst 35 speelbare arcadekasten gebaseerd op oude jaren 90 games. 

5 juli:
Sword and Fairy: Together Forever (Console en PC): Een realtime combat RPG gebaseerd op Chinese mythologie. Een verhaal over mensen, goden en demonen. Neem het commando over een groep met elk hun eigen persoonlijkheid, zwakheden, krachten en vaardigheden. Verzamel geesten, ontwikkel je relaties en versla je vijanden voor een betere toekomst.

Deze games verlaten gamepass op 30 Juni.

DJMax Respect V (Console en PC)
Empire of Sin
(Console en PC)
Matchpoint – Tennis Championships
(Console en PC)
Olija (Console en PC)
Omori
(Console en PC)
Road 96
(Console en PC)

"What Are We Doing To White People"

De afgelopen jaren is de samenleving veranderd. Voorheen werd geleerd om voorbij kleur te kijken en elkaar te respecteren en accepteren, maar woketivisme heeft dat veranderd. De nadruk op huidskleur is groter dan ooit, gevoed door een zelfgekozen slachtofferrol onder - met name - niet blanken, en niet-blanken kunnen en mogen letterlijk alles zeggen tegen en over blanken, omdat beweerd wordt dat alleen blanken racistisch kunnen zijn.

De aziatische meneer in dit filmpje legt het helder uit. De zwarte meneer in dit filmpje is het er mee eens. En de voorbeelden van niet-blanken en wat ze zeggen over blanken zijn compleet en totaal racistisch. Verander de rassen en je ziet precies hoe racistisch het is. En het wordt gewoon geaccepteerd en goedgekeurd. Erger; veel blanken staan hier compleet achter in een ultieme vorm van zelfhaat en misplaatste onderdanigheid en schuldgevoel.

Een groeiende groep mensen van kleur spreekt zich uit tegen deze absurditeit, alsmede tegen het plundergedrag van afgelopen maand in delen van de VS waar grote groepen zwarten winkels binnen gaan en ze vol in zicht volledig leegtrekken, wetende dat ze met teveel zijn om in te kunnen grijpen.

Coldcase: wie stak fatale brand in IJmuiden aan?

Op zaterdagochtend 15 maart 2003, rond 5 uur, kreeg de brandweer een melding: brand in een perceel in de Edisonstraat in IJmuiden. De brandweer trof er de 68-jarige weduwe Annie Visman-Venema aan in het nog brandende pand. Zij was de bewoner van het pand.

Ze lag bewusteloos op de keukenvloer. Vermoedelijk was ze onderweg geweest naar de achterdeur, waarvan ze de sleutel bij zich had. Drie dagen later, op dinsdag 18 maart 2003, overleed ze aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging, opgelopen tijdens de brand.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de brand was aangestoken via de brievenbus. Het slachtoffer stond bekend als een zeer vriendelijke, propere en behulpzame dame. Zo zamelde ze oude kranten in voor de kerk. Nog altijd is onbekend wat er precies is gebeurd en wie de brand heeft aangestoken. Mensen die denken informatie te hebben kunnen deze achterlaten via het tipformulier op de website van de politie. 

Annie Visman-Venema (Afbeelding: Politie)
Annie Visman-Venema (Afbeelding: Politie)

ID@Xbox indie-showcase is op 11 juli

Het jaarlijkse indie-game event van Microsoft, ID@Xbox, vindt dit jaar plaats op 11 juli. Het valt samen met de Summer Game Fest demo event, een 7-dagen durend evenement waarin verschillende demo's (van indie-games) schijnbaar worden getoond en beschikbaar worden gemaakt.

Tijdens ID@Xbox krijgen we nieuwe aankondigingen, trailers en gameplay te zien van nieuwe en aankomende indie-titels voor Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Fans van het genre hopen op nieuwe informatie en beelden van games als Hollow Knight: Silk Song, Replaced, Paper Trail en Oxenfree 2. Hou FOK!Games rond die tijd in de gaten voor info over nieuwe indie-titels.

Claire Holt: 'Ik ben het zat dat 'humeurige baby' Max steeds alles wint'

Lekker Belangrijk. Nieuws dat je niet wilt missen!

De Formule 1-wereld wordt momenteel gedomineerd door Red Bull Racing en Max Verstappen, die na acht races al zes keer heeft gewonnen. Hoewel dit geweldig nieuws is voor de fans van Verstappen, zijn er ook mensen die minder enthousiast zijn over zijn succes.

Een van hen is de Australische actrice Claire Holt, bekend van The Vampire Diaries en 47 Meters Down.

Holt, die 7,5 miljoen volgers heeft op Instagram, heeft via haar social media-kanalen laten weten dat ze de Formule 1 volgt, maar ze is geen fan van Verstappen. Ze heeft onlangs op Instagram gezegd dat ze het beu is dat Verstappen steeds wint. Ze vindt hem maar een 'humeurige baby' en hoopt dat Sergio Pérez hem inmaakt.

Er veel verstand van Formule 1 lijkt ze daarmee niet te hebben

The Prodigy keert terug: Concert in Ziggo Dome dit najaar

De Britse band The Prodigy komt dit najaar terug naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam op 29 november, zo heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag.

De show maakt deel uit van een Europese tournee, waarbij de band ook steden als Berlijn, Praag en Parijs aandoet. The Prodigy, bekend van hits als 'Firestarter' en 'Smack My Bitch Up', stond vorig jaar voor het eerst weer op het podium na de dood van frontman Keith Flint in 2019.

Deze zomer treden ze op bij verschillende festivals en waren ze eerder deze maand al in Nederland voor de festivals Dauwpop en Vestrock.

Biden noemt Xi een 'dictator'

Tijdens een bijeenkomst met potentiële politieke donoren in Californië, heeft de Amerikaanse president Joe Biden de Chinese president Xi Jinping een "dictator" genoemd. Dit gebeurde een dag na een ontmoeting tussen de Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken en Xi Jinping, waarbij ze de wens uitspraken om de intense rivaliteit tussen de VS en China te stabiliseren. Ondanks deze intentie, werd er geen grote doorbraak bereikt.

Biden's opmerkingen volgen op een incident in februari, waarbij een Chinese ballon uit koers raakte en boven de VS vloog. De ballon werd door het Amerikaanse leger uit de lucht geschoten en belandde in het water. Biden beweerde dat Xi zich hiervoor "schaamde".

Het is niet de eerste keer dat Biden scherpe woorden heeft voor Xi. Tijdens zijn campagne voor het Witte Huis in 2020 noemde hij Xi een "straatcrimineel". Ook heeft hij de Russische president Vladimir Poetin eerder een "slager" en een "oorlogsmisdadiger" genoemd. De bijeenkomst eindigde verrassend toen de tachtigjarige Biden, schijnbaar zonder aanleiding, zijn toespraak over vuurwapengeweld in de VS afsloot met de woorden: "God save the queen, man."

Mysterieus 'gebonk' brengt nieuwe wending in zoektocht naar Titan

De zoektocht naar de vermiste onderzeeër Titan, die zondag verdween tijdens een duik naar het wrak van de Titanic, heeft een nieuwe wending gekregen. Een Canadees vliegtuig heeft onderwatergeluiden opgevangen, die als 'gebonk' worden omschreven. Deze geluiden zijn waargenomen in de buurt van de plek waar de Titan in de problemen is geraakt. De Amerikaanse kustwacht bevestigt dat er onder water gezocht wordt naar de bron van het geluid.

De gegevens van de P-3, het Canadese vliegtuig dat het geluid opmerkte, zijn doorgestuurd naar deskundigen om te bepalen waar het best gezocht kan worden. Onderwaterrobots, ingezet voor de zoekactie, zijn op zoek gegaan naar de bron van het geluid. Amerikaanse media melden dat zoekploegen met tussenpozen van dertig minuten gebonk hebben gehoord.

Interne overheidsmemo's, aangehaald door CNN en Rolling Stone, melden dat de geluiden zijn gedetecteerd en dat er nog steeds geluiden werden waargenomen, zelfs vier uur nadat extra apparaten waren ingezet. Deze geluiden geven volgens de memo's 'hoop op overlevenden'. Richard Garriott, voorzitter van de Explorers Club, waar twee van de vermiste passagiers lid van zijn, bevestigt deze hoop en stelt dat er 'waarschijnlijke tekenen van leven zijn waargenomen op de vindplaats'.

Echter, zelfs als de onderzeeër uit eigen beweging boven komt drijven, is het gevaar nog niet direct geweken. Het luik van de duikboot lijkt aan de buitenkant vastgeschroefd te zijn, waardoor de bemanning nog steeds afhankelijk zou zijn van noodzuurstof totdat het luik wordt geopend door reddingsteams. Daarnaast blijkt uit rechtbankpapieren dat OceanGate Expeditions, dat de Titan exploiteert, herhaaldelijk is gewaarschuwd voor mogelijke 'catastrofale veiligheidsproblemen'.

Vanmiddag nieuwe Nintendo Direct te bekijken

Nintendo zendt vandaag een nieuwe Nintendo Direct uit. Deze editie duurt zo'n veertig minuten en heeft als focus Nintendo Switch-games die later dit jaar uitkomen.

De timing is een goede, want na de release van Tears of the Kingdom is alleen Pikmin 4 bekend als grote(re) release voor het platform. Ongetwijfeld krijgen we dus wat mooie titels te zien waar we naar uit kunnen kijken. De uitzending begint om 16:00 uur Nederlandse tijd en is via YouTube en Twitch te bekijken.

Zoektocht Atlantische Oceaan naar vermiste Titanic toeristen

Een grootschalige zoek- en reddingsoperatie is gaande in de Atlantische Oceaan nadat een toeristische onderzeeër zondag tijdens een duik naar het wrak van de Titanic vermist raakte. De onderzeeër, vermoedelijk de Titan van OceanGate, een voertuig ter grootte van een vrachtwagen dat plaats biedt aan vijf personen en gewoonlijk duikt met een noodvoorraad zuurstof voor vier dagen, verloor contact ongeveer anderhalf uur na de start van de duik, aldus de Amerikaanse kustwacht.

De vijf mensen aan boord, waaronder de 58-jarige Britse miljardair en ontdekkingsreiziger Hamish Harding, worden momenteel vermist. Het toeristenbedrijf OceanGate, dat de duik organiseerde, verklaarde dat alle opties worden onderzocht om de vijf mensen te redden. De reddingsoperatie wordt ondersteund door overheidsinstanties, de Amerikaanse en Canadese marine en commerciële diepzeemaatschappijen.

Het wrak van de Titanic ligt ongeveer 700 kilometer ten zuiden van St. John's, Newfoundland, maar de reddingsmissie wordt geleid vanuit Boston, Massachusetts. Tickets voor de acht dagen durende reis, inclusief duiken naar het wrak op een diepte van 3800 meter, kosten $250.000.

Oceangate Sub
Oceangate Sub

FOK! Wat een weer: even bijkomen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Bijkomen? Maar waarvan? Ik heb er maar weinig van gemerkt in het oosten. Toch is er op veel plekken flink wat neerslag geweest, zo liepen in Middelburg terassen onder. in Woensdrecht viel de meeste neerslag met 23.0 mm, iets verderop in Eindhoven viel slechts 1.4 mm. 

Dan vandaag, de dag begint op de meeste dagen droog maar is het wel bewolkt. Later in de ochtend is de zon steeds meer te zien. Vanmiddag neemt de zuidwester wind iets toe naar matig, de temperatuur komt uit tussen de 22 graden aan de kust tot 28 in het zuidoosten.

Vanavond blijft het nog lang zonnig en droog, waaien doet het amper. De nacht naar donderdag is rustig, zoals die dag ook begint. 

Tot morgen!

qltel kreeg dit fraaie uitzicht ten zichte tijdens een wandeling nabij Kleve (Foto: qltel)
qltel kreeg dit fraaie uitzicht ten zichte tijdens een wandeling nabij Kleve (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Liz Hurley speelt in erotische thriller geregisseerd door haar zoon

Fans van de Britse actrice en model Elizabeth Hurley, bekend van films als Bedazzled en de Austin Powers-serie, kunnen zich verheugen op haar nieuwste project, de erotische thriller 'Strictly Confidential'. Het bijzondere aan deze film is dat hij geregisseerd wordt door haar eigen zoon, Damian, die op Instagram deelde dat hij altijd al had gedroomd om met zijn moeder te werken.

'Strictly Confidential' is een samenwerking tussen moeder en zoon, waarbij Hurley niet alleen de hoofdrol speelt, maar ook heeft meegeschreven aan het script. De film vertelt het verhaal van Mia, die na de zelfmoord van haar beste vriendin Rebecca naar haar ouderlijk huis in het Caribisch gebied reist om haar te herdenken. Daar wordt ze echter ondergedompeld in een wereld van verleiding, dubbelhartigheid en verraad, en ontdekt ze schokkende waarheden die haar leven voorgoed zullen veranderen.

Damian, die in 2010 zijn eerste korte film maakte toen hij acht jaar oud was, is trots op het eindresultaat en noemt de samenwerking met zijn moeder "de meest ongelooflijke ervaring, zowel professioneel als persoonlijk". De film, met rollen voor Georgia Lock, Freddie Thorp en Genevieve Wilhelmina Gaunt, heeft nog geen releasedatum.

Elizabeth Hurley (51)
Elizabeth Hurley (51)

Random Pics van de Dag #967

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.