FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 juni 2023

Persona makers onthullen Metaphor: ReFantazio

Metaphor: ReFantazio is een nieuwe fantasy RPG van de makers van Persona. De game werd onthuld tijdens de Xbox Showcase en moet al in 2024 uitkomen. Vooralsnog is het alleen aangekondigd voor Xbox Series X|S en pc.

Katsura Hashino, de creatieve geest achter Persona 3, 4 en 5 heeft in 2017 een nieuwe studio binnen Atlus opgericht. De beste man werkt sindsdien aan het fantasy-project dat vandaag is onthuld. Ondanks de nieuwe setting kunnen we in de trailer zien dat het eigenlijk nog steeds in essentie een Persona-game is.

Metaphor: ReFantazio is een turn-based RPG en heeft verder net als Persona social links en een kalender-systeem. Bekijk anders de eerste trailer hieronder.

Final Fantasy VII Rebirth-trailer toont eerste gameplay

Final Fantasy VII Rebirth komt begin 2024 uit voor PS5. Dat heeft Square Enix bekendgemaakt middels een nieuwe trailer. Het gaat hier om de tweede deel in het Final Fantasy VII Remake-project (die volgens Square Enix drie delen gaat beslaan).

Zonder teveel prijs te willen geven, als je Final Fantasy VII Remake hebt gespeeld weet je dat Rebirth meer dan een remake is. Fans zullen opmerken dat een paar plotelementen al een stukje anders zijn. De trailer toont verder meer open omgevingen dan we in de vorige game hebben gezien.

Persona 3 Reload komt begin 2024 uit

Persona 3, de PS2-klassieker uit 2006, krijgt begin 2024 een remake. Dat heeft Atlus tijdens de Xbox Showcase aangekondigd. Persona 3 Reload komt uit voor Xbox Series X|S, Xbox One en pc (andere ports worden later aangekondigd).

Fans zullen opmerken dat deze remake heel wat weg heeft van Persona 5. Atlus belooft naast nieuwe graphics ook een verbeterd vechtsysteem. Helaas is inmiddels ook bekend dat de extra content die in Persona 3: FES en Persona 3 Portable zit niet aanwezig zal zijn in de nieuwe remake.

In Persona 3 speel je als een groepje scholieren die de wereld moet redden. Het was de eerste echte grote hit van Atlus en de sequels zijn alleen maar groter geworden.

Persona 5 Tactica aangekondigd

Persona 5 Tactica komt op 17 november uit voor Xbox Series X|S en pc. Dat heeft Atlus vandaag tijdens de Xbox Showcase aangekondigd. Vermoedelijk worden andere platformen op een later moment bekendgemaakt.

Het gaat hier om een nieuwe spinoff die gebruikmaakt van de populaire Persona 5-personages. De tactische gameplay is wellicht vergelijkbaar met XCOM of Valkyria Chronicles, omdat het erop lijkt dat je de personages vrij over de kaart kunt bewegen. In dit spel nemen komen dee Phantom Thieves in een alternatieve realiteit terecht waar burgers onder een tirannieke dictator en leger moeten leven. Daar gaan de Phantom Thieves wat aan doen natuurlijk.

Djokovic wint Roland Garros en boekt 23e grandslamzege

Novak Djokovic heeft voor de derde keer in zijn loopbaan Roland Garros gewonnen en boekte daarmee zijn 23e grandslamzege, een record. Hij versloeg in de finale Casper Ruud in drie sets: 7-6 (1), 6-3 en 7-5.

Ruud nam met een vroege break in de eerste set nog wel brutaal de leiding maar Djokovic liet zich niet van de wijs brengen. Hij brak terug en won uiteindelijk de tiebreak. In de tweede set kwam de Serviër al vroeg op voorsprong en gaf die vervolgens niet meer weg. In de derde set ging het weer lang gelijk op maar op 5-5 toonde Djokovic zijn klasse. Hij brak de Noor op love en maakte het vervolgens op eigen service af.

Met zijn 23e zege op een Grand Slam brak hij het record dat hij deelde met Rafael Nadal. Djokovic is met zijn derde zege in Parijs ook de eerste tennisser die alle Grand Slams minimaal drie keer heeft gewonnen.

Almere City FC promoveert naar de Eredivisie

Almere City FC zal komend seizoen voor het eerst in zijn bestaan uitkomen in de Eredivisie. Het dwong de promotie af door over twee wedstrijden te winnen van FC Emmen, dat na één jaar weer degradeert naar de Eerste Divisie.

FC Emmen wist dat het voor een loodzware opgave stond voor lijfsbehoud. Het verloor de heenwedstrijd in Almere met 2-0 en moest dus flink wat goedmaken. In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit maar kansen waren er nauwelijks. Alleen vijf minuten voor rust was er een mogelijkheid toen een schot van Antonisse op de paal belandde.

Na rust was de wedstrijd snel beslist. Na een voorzet van Limbombe bracht Van La Parra Almere op voorsprong en een paar minuten later Smeets de 0-2. FC Emmen deed nog wel wat terug toen Vlak de aansluitingstreffer scoorde maar spannend werd het geen moment meer. 

Zwarte Xbox Series S met grotere opslag aangekondigd

Microsoft komt met een nieuwe variant van de Xbox Series S. Deze versie is beschikbaar in Carbon Black en komt met een interne SSD van 1TB.

Deze nieuwe versie komt wel met een iets hoger prijskaartje; 349,99 dollar in plaats van 299,99 dollar (prijzen in euro's zullen niet ver hiervna afwijken, maar zijn officieel nog niet bekend). Deze nieuwe variant komt 1 september in de winkels te liggen.

CD Projekt Red toont eerste trailer voor Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

In Cyberpunk 2077: Phantom Liberty is het jouw taak om de NUSA president te redden. Waarom? Omdat anders de enige persoon die de bom in V haar hoofd kan ontmantelen dit niet doet. Simpel, toch?

De uitbreiding op Cyberpunk 2077 zit vol spionage en intrige, waarbij je allianties moet vormen en op je hoede moet zijn in het gevaarlijke Dogtown. De uitbreiding komt uit op 26 september. En ja, Keanu Reeves is uiteraard weer van de partij.

Nieuwe trailer voor Forza Motorsport

Xbox en Playground Games tonen Forza Motorsport, de nieuwste editie van de racesim. Er is een compleet nieuwe career-modus om in los te gaan, je kunt het opnemen tegen vrienden en uiteraard racen met veel auto's op veel banen met prachtige plaatjes.

De game bevat ruim vijfhonderd auto's om mee te racen. De game komt uit op 10 oktober van dit jaar en is te spelen via Xbox Game Pass.

Like a Dragon: Infinite Wealth aangekondigd

SEGA komt met Like a Dragon: Infinite Wealth aangekondigd en lijkt qua setting de sprong te maken naar de Verenigde Staten. Onze protagonist is daar zonder kleding en zonder enige kennis aangespoeld, tot grote shock van de aanwezigen.

De game ljkt hiermee dezelfde humor vast te houden waar de serie bekend om staat. Of dit een spin-off of Yakuza 8 is, is nog niet helemaal duidelijk. Ach, we hebben een trailer om over te lachen, prima toch.

Microsoft komt met Microsoft Flight Simulator 2024

Microsoft heeft Microsoft Flight Simulator 2024 aangekondigd. De nieuwste telg in de langlopende franchise geeft ons nieuwe methoden om te vliegen en nieuwe gameplay om mee aan de slag te gaan.

Zo zijn er reddingsoperaties, uiteraard met diverse voertuigen, help je met het bouwen van constructies, vlieg je met cargo, vervoer je VIPs, is er air racing en kun je rustig genieten van een ritje in een hete luchtballon. De game is te spelen via Game Pass.

De huidige versie van Microsoft Flight Simulator ontvangt op 3 november DLC voor Dune 2, waarin je de wereld van Dune zelf kunt bekijken. Uiteraard vanuit de lucht.

Obsidian toont eerste gameplay van Avowed

Obsidian Entertainment heeft een nieuwe trailer getoond van Avowed, de fantasy-titel die sterk doet denken aan andere bepaalde fantasy-titels. De game moet in 2024 uitkomen.

In de game ben je op zoek naar de oorzaak van een infectie, die de zielen van levende wezens lijkt over te nemen in de Living Lands. Hierbij gebruik je diverse magische vaardigheden en natuurlijk andere combat, maar de inwoners van de wereld twiijfelen aan je motivatie.

De game komt naar Xbox en pc en is uiteraard te spelen via Xbox Game Pass.

Eerste trailer voor Star Wars Outlaws

Ubisoft en Massive Entertainment hebben Star Wars Outlaws onthuld, de eerste échte open-wereld titel binnen het Star Wars-universum.

Je speelt de game als Kay Vess en verkent als haar het heelal. Op je zoektocht kom je langs nieuwe en iconische locaties uit Star Wars. De game speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

Morgen tijdens de Ubisoft Forward-presentatie wordt de eerste gameplay van de game onthuld. Tot dan kun je het met onderstaande cinematische trailer doen.

South of Midnight aangekondigd voor Xbox Series X | S

Compulsion Games heeft hun nieuwste project aangekondigd tijdens de Xbox Games Showcase. Het betreft South of Midnight, een third-person action-adventure dat ons plaatst in het diepe zuide van Amerika.

Zoals dat tegenwoordig gaat toont de aankondigingstrailer nog geen gameplay, maar dat betekent niet dat we niet van de sfeer kunnen proeven. Ook South of Midnight is op dag één te spelen met Xbox Game Pass.

Nieuwe trailer voor Fable

Microsoft en Playground Games hebben een nieuwe trailer vrijgeggeven voor Fable. De trailer bevat in-game footage en toont ons een grote meneer die trots is op zijn groente en fruit en een held die hem lastig komt vallen.

De trailer toont niet veel, maar zet wel ongetwijfeld de toon neer waar Playground voor wil gaan met de game: luchthartige fantasy. De game is day one speelbaar met Game Pass; een release date is uiteraard niet gegeven.

Uitslag FC Twente - Sparta

FC Twente heeft zich zondag ten koste van Sparta Rotterdam verzekerd van deelname aan de tweede voorronde van de Conference League. Nadat de eerste wedstrijd tussen beide ploegen in 1-1 was geëindigd, won de ploeg van Ron Jans zondagmiddag met 1-0 en plaatst zich voor Europees voetbal.

FC Twente was in de eerste helft de dominante partij, maar de thuisploeg kon dat niet in de score uitdrukken. Bij rust was het dan ook 0-0. Snel in de tweede helft kwam de ploeg van Ron Jans wel op voorsprong via Joshua Brenet.

Tot de 1-0 deed Sparta weinig, maar na de openingstreffer moesten de Rotterdammers komen en voornamelijk Arno Verschueren was dicht bij de gelijkmaker. Eerst wist Lars Unnerstall nog redding te brengen en niet veel later schoot Verscheuren van dichtbij hard op de lat. Tobias Lauritsen was met een kopbal ook nog gevaarlijk, maar de bal ging er niet, waardoor FC Twente zich plaatste voor Europees voetbal. Om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Conference League moet FC Twente drie voorrondes overleven.

Tegen kindermishandeling? Gecancelled

Blijk vindt Activision vrouwen misbruiken best ok, maar zeggen dat de alfabet wokies kinderen met rust laten is een stap te ver.

Activision, welke diverse rechtszaken wegens seksueel misbruik heeft ondergaan, vond het nodig om Twitch-streamer NickMercs te straffen voor de misdaad om van mening te zijn dat kindermishandeling een no go is.

De tweet in kwestie waardoor deze meneer zo nodig gecancelled moest worden:

Eindzege voor Vingegaard in Dauphiné, slotrit voor Ciccone

Jonas Vingegaard heeft de Dauphiné op zijn naam geschreven. In de zware laatste etappe met maar liefst zes beklimmingen kwam de Deense klimmer nooit in de problemen en won met maar liefst twee minuten voorsprong op Adam Yates. De ritzege in de laatste etappe ging naar Giulio Ciccone.

Jonas Vingegaard begon de slotrit met een ruime voorsprong. Hij had ruim twee minuten voorsprong op Adam Yates, de nummer twee in de stand. Vooral de laatste zestig kilometer was enorm zwaar, waarvan één van de buitencategorie, twee van de eerste categorie en een van de tweede categorie.

In de relatieve vlakke aanloop ontstond er in de eerste veertig kilometer een kopgroep van negen renners, met daarbij Julian Alaphilippe. De voormalig wereldkampioen was het kort geplaatst en dat zorgde dat de kopgroep nooit veel ruimte kreeg van het peloton. Aan de voet van de voorlaatste klim, de Col de Porte, reden Giulio Ciccone en Alaphilippe weg bij hun medevluchters, terwijl het peloton op één minuut zat.

Na een nieuwe versnelling van Giulio Ciccone moest Alaphilippe afhaken bij de Italiaan en de Fransman werd daarna snel ingerekend door het peloton. Ciccone behield wel zijn voorsprong en de renner van Trek-Segafredo begon de slotklim met een kleine minuut voorsprong op het peloton. Op de korte, maar op de zeer steile slotklim, hield Ciccone zijn voorsprong vast ondanks een versnelling van Jonas Vingegaard. De Deense klimmer reed op de klim naar La Bastille de rest van de concurrenten los, maar kwam 25 seconden te kort.

In het eindklassement was het wel raak voor Vingegaard. De Deen van Jumbo-Visma lijkt daarmee klaar te zijn voor de Tour de France.

Results powered by FirstCycling.com

Duitsland: Biontech's eerste rechtszaak wegens 'vaccinatieschade'

Het biotechbedrijf Biontech moet zich maandag in Hamburg voor het eerst verantwoorden in een civielrechtelijke strafzaak wegens vermeende schade door zijn coronavaccin Comirnaty. Een eiser wil een schadevergoeding  van 150.000 euro voor pijn en lijden door vermeende vaccinatieschade, volgens de regionale rechtbank van Hamburg. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt sinds de Covid 19-vaccinatie last te hebben van pijn in het bovenlichaam, zwelling van de ledematen, uitputting, vermoeidheid en slaapstoornissen.

Biontech verwerpt de beschuldigingen. "We hebben de door de eiser beschreven gezondheidsproblemen zorgvuldig onderzocht op basis van alle verstrekte informatie en zijn tot de conclusie gekomen dat de rechtszaak ongegrond is", aldus het in Mainz gevestigde bedrijf. In de komende weken en maanden worden er honderden van dergelijke rechtszaken verwacht tegen verschillende vaccinfabrikanten in Duitsland.

Onder de verdachten bevinden zich naast Biontech ook fabrikanten als Moderna. Tot nu toe heeft advocatenkantoor Rogert & Ulbrich zo'n 250 rechtszaken aangespannen bij de rechtbank, aldus de advocaat van de eiser, Tobias Ulbrich. Het advocatenkantoor Caesar-Preller vertegenwoordigt naar eigen zeggen 100 soortgelijke zaken. De twee advocatenkantoren maakten bekend dat de meerderheid van de eisers op dit gebied werd vertegenwoordigd door een van de twee advocatenkantoren.

In Duitsland zijn fabrikanten van medicijnen of vaccins wettelijk aansprakelijk voor bijwerkingen als wetenschappelijk is bewezen dat de betreffende producten onevenredige schade aanrichten in vergelijking met hun voordeel. Dit is precies wat in de rechtbank moet worden gepresenteerd, zei Ulbrich. Concreet wil hij de beoordeling van de Duitse autoriteiten en de Europese Unie (EU) aanvechten dat de Biontech-vaccinatie een positief risico-batenprofiel heeft. Hiertoe dienen deskundigenoordelen te worden voorgelegd die twijfel doen rijzen over het levensreddende effect en de positieve veiligheidsbeoordeling van de vaccinatiecampagne.

Diverse corona-vaccinatiefabrikanten hebben afspraken met EU
Hij verwacht de komende week nog geen beslissing, aldus Ulbrich. De mondelinge behandeling had onder meer tot doel de juridische situatie te bespreken. Biontech legde uit dat de tot nu toe door het bedrijf onderzochte gevallen betrekking hebben op gezondheidsstoornissen, ofwel bekende mogelijke bijwerkingen die worden vermeld in de productinformatie en gebruiksaanwijzing - voornamelijk tijdelijke vaccinatiereacties zoals hoofdpijn of koorts. Of het gaat om gezondheidsbeperkingen waarvoor tot op heden geen vaccin-geassocieerd verband is vastgesteld volgens de huidige stand van de wetenschap en in overleg met de verantwoordelijke autoriteiten.

Zelfs als Biontech voor de rechtbank verliest, zal het bedrijf waarschijnlijk geen schadevergoeding hoeven te betalen. Volgens verschillende insiders zijn vaccinfabrikanten aan het begin van de pandemie met de EU overeengekomen dat de EU-staten en niet zij zouden betalen voor de financiële compensatie voor mogelijke bijwerkingen. Biontech en Pfizer, die samenwerken om het Comirnaty-vaccin buiten China te vervaardigen, behoren volgens ingewijden ook tot die bedrijven. Het blijft onduidelijk of de lopende kosten geheel of gedeeltelijk gedekt worden.

Na een Comirnaty-vaccinatie is er een zeer zeldzaam risico op hartspierontsteking (myocarditis) en pericarditis (pericarditis), vooral bij jonge mannen, constateerde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). De EMA bevestigde de voordelen van alle coronavaccins die het heeft goedgekeurd, inclusief het Biontech-Pfizer-preparaat. In het eerste jaar van de pandemie werden wereldwijd naar schatting 20 miljoen levens gered door coronavaccins.

Wat houdt 'Trial by media' in?

Tijdens een ontgroening van de Belgische studentenvereniging Reuzegom in 2018 wordt de 20-jarige Sanda Dia zwaar mishandeld en vernederd. Hij wordt gedwongen om een levende goudvis te eten en om liters zoute visolie te drinken en komt te overlijden.

België is in shock en wat volgt is een ophefmakende rechtszaak die veel aandacht krijgt op social media en in de reguliere media. Na de uitspraak krijgt de zaak nóg meer aandacht, want veel Belgen vinden de werkstraffen en geldboetes voor de betrokken studenten veel te laag. Er waren straffen tot ruim 4 jaar cel geëist.

Het Belgische hof heeft bij de strafmaat rekening gehouden met de negatieve berichtgeving in de media en op social media. Hoezo? Kunnen media en social media rechters beïnvloeden? Dit is trial by media, uitgelegd.


De val van Mt.Gox: hoe 850.000 Bitcoins verdwenen

Begin 2014 stort MtGox in. Toentertijd dé plek om euro’s en dollars te wisselen voor bitcoins. De cryptowereld is in paniek. Zes procent van alle bitcoins in omloop is zoekgeraakt. Het gaat om een miljardenbedrag..... Als BNR-journalist Eline Ronner op zoek gaat naar haar gestolen bitcoin, raakt ze via blockchainanalyse verstrikt in een witwasweb. Van het Kremlin tot het Witte Huis, iedereen lijkt te jagen op de miljardenbuit.


Live: uitbarsting vulkaan Kilauea op Hawaii

Kijk live mee naar de indrukwekkende beelden van de Kilauea-vulkaan in Hawaï terwijl deze uitbarst en lava over 'Big Island' naar beneden laat stromen.

Kīlauea is een actieve vulkaan op het eiland Hawaï in het Hawaii Volcanoes National Park in de staat Hawaï. Het is een van de zes schildvulkanen die samen het grootste eiland van Hawaï vormen. In het Hawaïaans betekent kīlauea 'spuwen', wat refereert aan de vele lava die de vulkaan voortbrengt. De vulkaan is een van de actiefste en meest bezochte ter wereld. Kīlauea is de recentste van een lange lijn vulkanen die zijn ontstaan door de Hawaïaanse archipel, waar de Pacifische plaat over een hotspot schuift.

'China spioneert al jaren vanuit Cuba'

Volgens onofficiële Amerikaanse informatie spioneert China al jaren vanuit Cuba.

Een ambtenaar van het Witte Huis in Washington vertelde de persbureaus Reuters en AFP op voorwaarde van anonimiteit dat een Chinese inlichtingeneenheid al enige tijd actief was in Cuba met medeweten van de regering daar. China breidt daar sinds 2019 zijn spionagefaciliteiten uit.

In de afgelopen dagen hadden Amerikaanse media bericht over een geheime overeenkomst tussen Peking en Havana om een Chinees spionagestation te bouwen om de Verenigde Staten in de gaten te houden. Cuba zou hier enkele miljarden dollars voor moeten krijgen, zei het. Deze verklaringen werden echter niet alleen verworpen door de Cubaanse en Chinese regeringen, maar ook door het Witte Huis.

Prigozhin wijst contract Wagner met Russisch Ministerie van Defensie af

De meningsverschillen tussen het Russische Ministerie van Defensie en de Wagner-huurlingengroep zijn blijkbaar groter geworden.

Wagner-baas Prigozhin zei dat zijn huurlingen geen contract zouden tekenen met minister van Defensie Shoigu. Het Russische Ministerie van Defensie had dit eerder geëist van alle vrijwillige commando's die voor Rusland vochten. Volgens Russische media was dit een poging om de macht van de Wagner-groep in te perken.

De relatie tussen Wagner-baas Prigozhin en de Russische minister van Defensie Shoigu wordt als gespannen gezien. Prigozhin heeft herhaaldelijk ernstige beschuldigingen geuit tegen de Russische militaire leiding.

De Wagner-groep wordt onder meer beschuldigd van oorlogsmisdaden in Oekraïne. Tot nu toe heeft de Russische regering directe banden met Wagner ontkend. De huurlingen worden echter beschouwd als de centrale pijler van militaire operaties.

Von der Leyen biedt Tunesië 900 miljoen euro voor migratieovereenkomst

In Tunesië besprak voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie een migratieovereenkomst met president Saied. Ook de Italiaanse premier Meloni en de Nederlandse premier Rutte namen deel aan de gesprekken in Tunis. Von der Leyen benadrukte toen dat de EU bereid was de Tunesische economie met maximaal 900 miljoen euro te ondersteunen.

Daarnaast willen ze bij een akkoord direct 150 miljoen euro beschikbaar stellen. Saied had voor de bijeenkomst benadrukt dat een akkoord niet ten koste van zijn land mag gaan. Een taak voor Tunesië als grenspolitie voor Europa sloot hij uit. Kwesties in verband met de omgang met migranten moeten op humanitaire wijze en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving worden opgelost.

De irreguliere migratie vanuit het Noord-Afrikaanse land naar Europa is de afgelopen maanden sterk toegenomen. Sinds het begin van het jaar heeft Italië bijna 54.000 migranten geregistreerd die de Middellandse Zee zijn overgestoken. Dat is twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Moto3-coureur Holgado in slotmeter naar de winst, Veijer stunt met P6

Op het circuit van Mugello hebben de jongelingen in de Moto3 zondagochtend de Grand Prix van Italië afgewerkt. Dat werd weer een deels klassieke Moto3-race, met knokken tot in de allerlaatste meters.

Deniz Öncü vertrok vanaf poleposition, met Ayumu Sasaki en Daniel Holgado naast zich op rij één, gevolgd door Matteo Bertelle, Riccardo Rossi, Jaume Masia, Andrea Migno, Taiyo Furusato en Scott Ogden - Collin Veijer nam plek op de zestiende startplek op de grid.

Na een wat chaotische openingsfase reden Masia, Holgado, Öncü, Sasaki en Furusato voorop - in de ronden daarna haakte Furusato af, terwijl David Alonso zich in de kopgroep van vijf kwam melden. Die vijf gingen ook als kopgroep de slotronde in, waarbij Öncü de winst leek te pakken. Dat ging niet door, want in de laatste meters slipstreamde Holgado er voorbij.

De winst was zo voor Holgado, voor Öncü en Sasaki. Veijer slipstreamde zich in de groep erachter naar een indrukwekkende zesde positie, zijn beste resultaat ooit.

NHL: Golden Knights op matchpoint in Stanley Cup-finale

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL kan de finale nu bij elke wedstrijd beslist worden. De Vegas Golden Knights hebben zaterdagavond een voorsprong genomen na een overwinning op bezoek bij de Florida Panthers, waardoor de ploeg uit Las Vegas op 3-1 staat in de best-of-sevenserie.

Al na ruim anderhalve minuut zette Chandler Stephenson de toon door de Golden Knights op voorsprong te zetten, na dik zeven minuten in de tweede periode verdubbelde hij de score. Kort daarop was ook William Karlsson trefzeker voor de 0-3, maar er gloorde nog wat hoop voor de thuisfans: Brandon Montour tekende voor de 1-3 en vroeg in de derde periode zorgde Aleksander Barkov voor 2-3. Zo was de derde periode alsnog spannend, maar een gelijkmaker zat er niet in en de Golden Knights wonnen met 2-3.

Game 5: Dinsdagavond 13 juni, 02.00u (NL); Vegas Golden Knights - Florida Panthers

Dodig en Krajicek pakken Roland Garros-titel na winst op Belgen

Op het Parijse gravel van Roland Garros is het mannendubbelspel afgesloten. In de finale namen de Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Austin Krajicek, de nummers vier van de plaatsingslijst, het op tegen de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen, die niet geplaatst waren.

Al vrij snel bleek dat de ervaring van Dodig en Krajicek op dit niveau de doorslag zou geven. In set één konden de Belgen nog een klein beetje mee, maar in de tweede set was het gedaan en maakte het Kroatisch-Amerikaanse duo het af: 6-3, 6-1. Voor Dodig was het zijn zevende Grand Slam-titel, Krajicek had überhaupt nog nooit in een Grand Slam-finale gestaan.

Isle of Man TT afgesloten met Senior TT en nieuwe zege Hickman

Op het Isle of Man is twee weken racen zaterdagmiddag afgesloten. Tijdens de Isle of Man TT Races werd eerst een week getraind en gekwalificeerd, waarna zes racedagen volgden. Zaterdag stond de laatste op het programma, hét klapstuk van het evenement: de Senior TT, de tweede race op de grote Superbikes.

Zoals wel vaker kwam Dean Harrison in ronde één op zijn Kawasaki ZX-10RR als snelste door bij het eerste meetpunt, Glen Helen, maar Peter Hickman zat er slechts een halve seconde achter. Hickman had de hele TT al last van allerlei probleempjes op zijn BMW M1000RR Superbike, maar voor de Senior TT waren die opgelost en hij voelde zich heerlijk.

Bij meetpunt twee, Ballaugh Bridge, zat Hickman al dik drie seconden voor Harrison en naar Ramsey, de Bungalow, Cronk-ny-Mona en start/finish wist hij dat uit te breiden naar ruim zes seconden. Vanaf dat moment kwam hij eigenlijk ook niet meer in gevaar en door nog vijf ronden lang - in totaal ruim 360 kilometer - zijn motor heel te houden pakte Hickman zijn dertiende TT-zege, zijn vierde van dit jaar en zijn derde in de Senior TT.

Harrison werd op een kleine twintig seconden tweede, op zijn beurt weer zo'n twintig seconden voor Michael Dunlop op de Honda CBR1000RR, die gedurende de raceweek de vier motorraces won die Hickman níet won.

Beelden van de Senior TT, betere beelden zijn helaas nog niet beschikbaar

FOK! Wat een weer: het is warm

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Het is warm. Tropisch warm, ook op de waden begint het warm te worden, de temperatuur stijgt daar tot 26 graden. Maar met de 30 tot 32 graden die in de rest van het land wordt verwacht is dat slechts wat afkoeling. Vanmiddag ontstaat er wel wat bewolking, in het uiterste zuidwesten is een bui mogelijk.

Vanavond is het nog lang droog en zonnig, de temperatuur zal middernacht rondd de 20 graden liggen. In de nacht naar maandag zakt deze tot tussen de 14 en 19 graden. Voorlopig blijven we zomerse temperaturen en droogte houden. 

Tot morgen!

Volop zon in Egmond aan zee (Foto: DJMO)
Volop zon in Egmond aan zee (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Rijksrecherche onderzoekt dood arrestant na gebruik stroomstootwapen

De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van het overlijden van een arrestant in de nacht van op vrijdag 9 juni op zaterdag 10 juni.

Agenten kregen vrijdagavond rond 23:15 uur een melding van een persoon die op de ’s-Gravenweg in Rotterdam in verwarde toestand op een voertuig gesprongen zou zijn. Na een korte achtervolging werd de persoon met een stroomstootwapen onder controle gebracht. Kort hierna werd de arrestant onwel. Hoewel de agenten en gealarmeerde hulpdiensten direct begonnen met reanimeren, overleed de 32-jarige man later in de nacht in het ziekenhuis.

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten doet de Rijksrecherche uitgebreid onderzoek. Er zal onder andere sectie worden verricht en toxicologisch onderzoek worden gedaan om inzicht te krijgen in de doodsoorzaak. De Rijksrecherche is onderdeel van het Openbaar Ministerie en het onderzoek staat onder leiding van een officier van justitie. 

In verband met het lopende onderzoek kunnen verder geen mededelingen worden gedaan.

Verkenners zagen Pieter Omtzigt al vanaf dag één als probleem

Tijdens de laatste kabinetsformatie van Rutte IV stond de positie van toenmalig CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vanaf dag één al ter discussie tijdens de kabinetsformatie. De toenmalige verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) zagen Omtzigt als een probleem en een risico voor de stabiliteit van een toekomstig kabinet. Na onderzoek ontdekte Nieuwsuur dat de verkenners dit toen met Kamervoorzitter Khadija Arib bespraken. Ze traden hiermee buiten hun takenpakket als verkenner. 

Nieuwsuur maakte deze reconstructie over 'Functie elders', op basis van achtergrondgesprekken en vertrouwelijke en openbare documenten. Meer hierover bij NOS.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.