NBA: Jokic en Murray schitteren met triple doubles, Nuggets naar 2-1

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is woensdagavond de derde wedstrijd van de finale afgewerkt. Na twee duels in Denver trokken de Nuggets nu naar de thuishaven van de Miami Heat, het Kaseya Center. Beide ploegen hadden in Denver een wedstrijd gewonnen, dus men was weer ongeveer terug bij af.

In het eerste kwart ging het volledig gelijk op en dat was ook in het tweede kwart lang het geval, tot de Nuggets aan het einde een paar punten voorsprong pakten. Dat leek Miami dusdanig veel pijn te doen dat ze niet echt meer in de wedstrijd kwamen: 20-29 in het derde kwart en in het vierde kwart consolideerden de Nuggets de voorsprong. Een minuut voor het einde kwam Miami terug tot tien punten, maar dat mocht niet baten: 94-109.

Er werd ondertussen een stukje NBA-historie geschreven door de twee grote supersterren van de Nuggets. Nikola Jokic én Jamal Murray scoorden een triple double: 32 punten, 21 rebounds en 10 assists voor de grote Serviër en 34 punten, 10 rebounds en 10 assists voor Murray, de eerste keer ooit dat twee spelers een triple double scoren met meer dan dertig punten in één wedstrijd - niet alleen in de NBA-finales, maar in welke NBA-wedstrijd dan ook.

Game 4: Vrijdagavond 9 juni, 02.30u (NL); Miami Heat - Denver Nuggets