FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 augustus 2010

Uitslag 3e voorronde EL (03/08/2010)

Vanavond werd de eerste returnwedstrijd in het kader van de derde voorronde uit de Europa League gespeeld. De uitslag van deze wedstrijd is hieronder terug te vinden.

Rapid Wien (AUT) * - Beroe (BUL) (3-0, 1e duel: 1-1)
 5' Jelavic 1-0
 60' Jelavic 2-0
 71' Katzer 3-0

De overige wedstrijden uit de derde ronde van de Europa League worden donderdag gespeeld. Op die dag komen ook AZ en FC Utrecht in actie. Zij nemen het op tegen respectievelijk IFK Göteborg en FC Luzern.

Uitslagen 3e voorronde CL (03/08/2010)

Vanavond werden de eerste returnwedstrijden in het kader van de derde voorronde uit de Champions League gespeeld. FOK!sport heeft alle uitslagen op een rijtje gezet en zijn hieronder terug te vinden.

Hapoel Tel Aviv (ISR) * - Aktobe (KAZ) (3-1, 1e duel: 0-1)
 16' Zahavi 1-0
 31' Sahar 2-0
 35' Ba (e.d) 3-0
 90' Tleshev 3-1

Anderlecht (BEL) * - The New Saints (WAL) (3-0, 1e duel: 3-1)
 17' De Sutter 1-0
 69' Lukaku 2-0
 74' Lukaku 3-0

Morgen komt Ajax in actie en zal een gelijkspel tegen PAOK Saloniki moeten wegpoetsen.

Van Toorn: "Robben is gewoon fit"

Volgens fysiotherapeut Dick van Toorn is Arjen Robben helemaal niet geblesseerd. Vandaag werd bekend dat de medische staf van Bayern München een scheur in een spier in het linkerbovenbeen van de Nederlander aangetroffen heeft en dat hij hierdoor maanden uitgeschakeld is.

Van Toorn denkt echter dat het om dezelfde scheur gaat als de scheur die Robben in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika enkele weken aan de kant hield. "Dat is de enige mogelijkheid die ik zie," zei Van Toorn over de in de wedstrijd tegen Hongarije opgelopen blessure. De aanvaller trainde na die wedstrijd een week bij de Rotterdammer en geraakte hierdoor fit, zodat hij tijdens het eindtoernooi nog voor Oranje in actie kon komen.

"Zondag sms'te Arjen me dat hij fit was en geen pijn voelde. Waar komt deze blessure dan ineens vandaan? Ik kan me niet voorstellen dat hij een nieuwe blessure heeft, dit is de scheur die er al zat. Littekenweefsel blijf je ook gewoon zien. Hij kan hier gewoon mee voetballen," zei Van Toorn die er op wees dat Robben in de WK-finale tegen Spanje gewoon de volledige 120 minuten heeft gespeeld.

De fysiotherapeut denkt dat het allemaal berust op een misverstand en dat zowel Bayern als de KNVB contact met hem op had moeten nemen, zodat hij uitleg kon geven. "Na het WK heeft hij een beetje feestgevierd en is hij op vakantie gegaan. Daar kun je toch geen nieuwe blessure bij oplopen? Als je een spierscheuring van vijf centimeter oploopt, doe je bovendien niet zoveel meer en Arjen sms'te mij juist dat hij geen pijn voelde."

Bayern-voorzitter Karl Heinz Rummenigge was eerder vandaag niet te spreken over het onverantwoordelijke werk dat de Rotterdammer geleverd had. "Wederom moet een club de rekening betalen voor een nationaal elftal. En dan ook nog eens door een verkeerd gestelde diagnose."

Nieuwe bondscoach Griekenland wil Spanje kopiëren

Fernando Santos is vandaag officieel gepresenteerd aan de pers als nieuwe bondscoach van Griekenland. De opvolger van Otto Rehhagel heeft direct zijn intenties duidelijk gemaakt.

De speelstijl van Spanje kan Santos wel bekoren en deze wil hij ook introduceren bij het Griekse nationale elftal. "We hebben respect voor onze tegenstanders, maar we willen onze eigen speelstijl creëren. Ons doel is om elke wedstrijd te winnen en een solide elftal te formeren, zowel in defensief als offensief opzicht", aldus de keuzeheer.

"Vergeet het mandekken maar. We gaan alleen nog maar in de zone verdedigen. Ook al spelen we tegen Lionel Messi of Pelé." Santos volgt Rehhagel op, die Griekenland naar het grootste succes in de historie leidde. In 2004 wonnen de Grieken met de Duitser aan het roer het EK.

Santos debuteert op 11 augustus in Belgrado, waar Griekenland de degens kruist met Servië. Santos: "Het werk dat mijn voorganger heeft verricht was succesvol en dat moeten we niet vergeten. Maar nu wil ik doorgaan met mijn filosofie en daar wil ik de spelers van overtuigen."

Uitslagen oefenduels 3 augustus

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
VV Schaesberg Roda JC
Stankov
0-1
FC Oss FC Eindhoven
Van der Rijt, eigen doelpunt
0-2
Team Emst/Epe Go Ahead Eagles 0-9
VV Heinenoord RBC Roosendaal
Seuntjens
0-1
IJsselmeervogels FC Zwolle
Ars, Schreurs, Kluin, Van Polen
2-5
Fortuna Sittard
Caracciolo (2), Hempel, Pinheiro, Marcos
Heidebloem 5-0
RVVH RKC Waalwijk
Bengtsson, eigen doelpunt
1-2
Veensche Boys AGOVV Apeldoorn 1-7

'Opel vraagt Williams voor DTM'

Het lijkt er op dat Opel constructeur Williams gaat benaderen om het hernieuwde DTM-project vorm te gaan geven. Volgens het Zwitserse Motorsport Aktuell wil Opel met de beroemde autobouwer samen gaan werken omdat het team in het verleden veel succes heeft gekend.

Opel zou willen gaan racen met de Insignia, maar een beslissing over een deelname is volgens woordvoerder Volker Brien ergens in de komende maanden te verwachten. Williams ontkent ondertussen de mogelijke samenwerking met Opel. Williams-president Andrew Parr zegt geïnteresseerd te zijn, maar van contact is, op een gesprek dat enkele maanden geleden plaatsvond na, geen sprake.

Stront!

Een keertje in de poep trappen is eigenlijk een eufemisme voor de feitelijke omvang van wat je gerust een invasie in je comfortzone kan noemen. Meestal heb je uitgerekend schoenen met profielzolen aan op het moment dat je in een enorme versgedraaide zachte stinkende bolus trapt die midden op het trottoir ligt te dampen. Met heel veel gleuven waartussen de stront zich moeiteloos kan verschansen.

Luchtballonnen maken noodlanding op A28

Twee luchtballonnen hebben dinsdagavond rond tien uur een noodlanding gemaakt op de A28 van Amersfoort naar Zwolle ter hoogte van Nunspeet. Dat hebben de brandweer Gelderland en de ANWB gemeld.

Een luchtballon is in de middenberm geland en de andere op de vluchtstrook. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Het verkeer op de A28 is tijdelijk stilgelegd. Tussen Harderwijk en de afrit Elspeet staat inmiddels een file van 4 kilometer.

Waarom de ballonnen een noodlanding moesten maken, is niet bekend.

Geen DK-mode in remake GoldenEye

De remake van GoldenEye 007, destijds één van de beste games op de Nintendo 64 en de first person shooter die nog steeds geëvenaard moet worden op de consoles, krijgt geen DK-mode, zo heeft Activision bekendgemaakt.

De DK-mode zorgde tien jaar terug voor veel hilariteit in de multiplayer, maar was ook toe te passen in het singleplayer-avontuur. De tegenstanders kregen allemaal grote hoofden en lange armen, zodat ze op Donkey Kong leken.

De rechten van Donkey Kong liggen natuurlijk bij Nintendo, maar er had besloten kunnen worden dat Activision tijdelijk de term 'DK' mocht gebruiken voor de opvallende 'cheat'. Wat wel geïmplementeerd wordt is een aanpassing dat alle spelers grote handen krijgen, wat gaat resulteren in een wapenloos gevecht.

Huta Galung naar tweede ronde Segovia

Tenniser Jesse Huta Galung is op het challengertoernooi in het Spaanse Segovia doorgedrongen tot de tweede ronde. Hij schakelde de als tweede geplaatste Spanjaard Marcel Granollers uit in twee sets 6-4 7-6 (5). In de tweede ronde neemt Huta Galung het op tegen een andere Spanjaard, Daniel Munoz-De la Nava.

Thomas Schoorel slaagde er niet in de tweede ronde van het challengertoernooi van San Marino te bereiken. De Amsterdammer verloor in de eerste ronde van de Italiaan Diego Junqueira: 6-1 7-6 (0). Vorige week reikte Schoorel, de nummer 197 van de wereld, tijdens het toernooi van Cordenons nog tot de kwartfinales.

Voorlopige F1-kalender voor 2011 uitgelekt

Naar nu bekend is geworden is er rond de Grand Prix van Hongarije een voorlopige Formule 1-kalender voor het seizoen 2011 uitgelekt. Deze zal twintig races gaan tellen en beginnen op 13 maart in Bahrein. Het seizoen zal op 13 november gaan eindigen in Abu Dhabi.

Nieuw op de kalender in 2011 is de Grand Prix van India die voorlopig op 9 oktober gepland staat. De race in Zuid-Korea zal naar april verhuizen en een week na die in China verreden gaan worden. Daarnaast staan er nog back-to-back-races gepland voor Duitsland en Hongarije (24 en 31 juli) en voor België en Valencia (21 en 28 augustus). Een logistieke nachtmerrie zullen de races in Japan (23 oktober) en Brazilië (30 oktober) worden.

Voorlopige racekalender

Datum Grand Prix
13 maart Bahrein
27 maart Australië
3 april Maleisië
17 april China
24 april Zuid-Korea
15 mei Spanje
29 mei Monaco
12 juni Canada
26 juni Turkije
10 juli Groot-Brittannië
24 juli Duitsland
31 juli Hongarije
21 augustus België
28 augustus Valencia (Europa)
11 september Italië
25 september Singapore
9 oktober India
23 oktober Japan
30 oktober Brazilië
13 november Abu Dhabi

Tien mannen opgelicht met seksafspraak

Een 49-jarige man uit Enschede heeft mogelijk tien mannen opgelicht door ze seks aan te bieden, die ze na betaling niet kregen. In plaats daarvan bedreigde de man zijn slachtoffers. De Enschedeër is vorige week woensdag in zijn woning opgepakt, meldt de politie dinsdag.

De man bood tegen betaling seks aan met twee vrouwen via advertenties in de krant en mogelijk via chatsites. Twee mannen die inmiddels aangifte hebben gedaan, waren ingegaan op een advertentie die de 49-jarige man had geplaatst. Na betaling aan de vrouwen kregen de slachtoffers niet de beloofde seks, maar werden ze door de Enschedeër bedreigd.

De oplichting en bedreiging vond plaats in twee woningen in Enschede, een aan de G.J. Heekstraat en een aan de Weegschaalstraat. De politie vermoedt dat de man sinds begin dit jaar actief is.

De twee vrouwen, 30 en 29 jaar uit Enschede, hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de oplichtingspraktijken, maar krijgen ook hulpverlening aangeboden.

Na onderzoek vermoedt de politie dat in totaal tien mannen slachtoffer zijn geworden van de man. De politie verzoekt degenen die nog geen aangifte hebben gedaan zich te melden bij rechercheteam 'Daktari'.

Snelheidsduivel eindigt in weiland

Een 31-jarige snelheidsduivel is maandagmiddag na een wilde achtervolging opgepakt in een weiland in het Limburgse Neerbeek. De bestuurder sloeg na het zien van agenten in het naburige dorp Beek met 100 kilometer per uur op de vlucht. De man bleek ook een klein zakje coke en geen geldig rijbewijs bij zich te hebben.

Tijdens de achtervolging botste de man uit Geleen een paar keer bijna tegen voorliggers. De Limburger vloog uiteindelijk uit de bocht en ramde een lichtmast en een boom. Hij rende toen het weiland in waar hij na een korte worsteling met agenten in de boeien werd geslagen.

De bestuurder liep slechts een gekneusde knie op, meldt een politiewoordvoerder. De man had nog verschillende boetes openstaan, wat hij als reden noemde voor zijn rijgedrag. Hij man is inmiddels voorgeleid en zit nog in de cel.

Dierenasiel getroffen door virusuitbraak

Dierenasiel Maastricht heeft verschillende kittens moeten laten inslapen na de uitbraak van een ernstig virus. Het gaat vermoedelijk om de zeer besmettelijke ziekte parvo. Vanwege de uitbraak is het asiel de komende twee weken gesloten.

De besmetting kwam zaterdag aan het licht toen een aantal kittens ziek bleek. Het asiel heeft in overleg met de dierenarts besloten alle kittens die ziekteverschijnselen vertoonden te laten inslapen. Kittens die gezond lijken en genoeg eten, kunnen de ziekte overleven. Hun gezondheid wordt streng in de gaten gehouden.

Het merendeel van de jonge katjes is inmiddels ondergebracht bij gastgezinnen en is niet besmet. Vermoedelijk is het virus veroorzaakt door een van de massaal opgevangen kittens, aldus het asiel. "Net als andere jaren zit het asiel vol."

Een dergelijke uitbraak is volgens het asiel overigens nooit helemaal te voorkomen. Na de vondst werd ook het dierenasiel geheel ontsmet en werden alle zieke dieren gescheiden van de gezonde.

Onderzoek moet uitwijzen welke ziekte de kittens precies onder de leden hebben, hoewel de dierenarts het sterke vermoeden heeft dat het om parvo gaat. Kittens met parvo eten niet, zijn lusteloos, moeten braken, hebben last van diarree en hebben bloed in de ontlasting.

Alonso: "Nu tijd om te scoren"

Met de winst in Duitsland en de tweede plaats in Hongarije is Ferrari met Fernando Alonso terug in de strijd om de titel in de Formule 1. De Spanjaard staat momenteel twintig punten achter kampioenschapsleider Mark Webber maar beseft dat wil hij of Ferrari een titel pakken er nog heel hard gewerkt moet worden.

"Ik denk dat we tevreden moeten zijn over hoe het seizoen tot nu toe verlopen is," zei Alonso op de website van Ferrari. "We hadden een aantal goede races, maar ook enkele teleurstellende, maar nu zitten we in een positie waar we dicht bij de leider zijn. We vechten met in totaal vijf coureurs om de titel en wij zitten erbij."

"Er zijn nog zeven races en er kan van alles gebeuren. We starten allemaal weer vanaf nul en we moeten in het laatste deel van het kampioenschap het beste zijn om kampioen te worden. Ik denk dat niemand zich echt WK-leider voelt en niemand vijfde. We voelen ons als een groep en het wordt nu tijd om te scoren."

Wel maakt Alonso zich zorgen om het gat dat Red Bull ten opzichte van de concurrenten had in Hongarije. "Bij Ferrari moet je altijd denken aan de zege. We moeten ons elke race richten op polepositions en zeges. In Hongarije was dit niet mogelijk omdat we onze concurrent Red Bull niet bij konden houden. Dat was teleurstellend, maar we weten dat er circuits komen die ons liggen en we onze kansen benutten, zoals in Duitsland het geval was. En er zijn circuits waar dat niet het geval is en we er het beste van moeten maken, zoals in Hongarije."

Mobiele kraan rolt water in

Een mobiele kraan die bezig was een boot op te takelen is dinsdag in Berkel en Rodenrijs vanaf een brug het water in gerold. Enkele betrokkenen vielen in het water, maar ze konden ongedeerd weer op de kant komen, meldt de gemeente Lansingerland.

Het incident vond rond 14.00 uur plaats aan de Speenkruidstraat. De boot die werd opgetakeld voerde werkzaamheden uit aan de watergang.

Een tweede kraan heeft vervolgens de mobiele kraan en de boot uit het water getakeld. De brug raakte beschadigd bij de berging van de kraan en de boot, omdat die niet is berekend op zulke zware werkzaamheden. Hoe groot de schade aan de brug is, is nog niet bekend.

Drugsgeweld Mexico kostte al 28.000 levens

Sinds de Mexicaanse president Felipe Calderon in 2006 begon aan een groot offensief tegen drugskartels, zijn bij drugsgeweld in Mexico al 28.000 mensen om het leven gekomen. Dat zei Guillermo Valdes, de directeur van de Mexicaanse inlichtingendienst, dinsdag.

In die periode hebben de autoriteiten ongeveer 84.000 wapens, 411 miljoen Amerikaanse dollar (310 miljoen euro) aan contant geld en omgerekend bijna twintig miljoen euro aan Mexicaanse pesos in beslag genomen. Desondanks neemt het drugsgeweld in zijn land nog altijd toe, aldus Valdes.

Boulahrouz: "Nieuwe bal is als dronken vrouw"

Vlak voor een nieuw seizoen met VFB stuttgart heeft Khalid Boulahrouz in een interview enkele opvallende uitspraken gedaan. Zo vergelijkt hij de nieuwe bal in de Bundesliga, de Torfabrik, met een dronken vrouw.

Over de bal, die vergeleken wordt met de WK-bal Jabulani, zegt Boulahrouz: "Die bal lijkt wel te veel gedronken te hebben en doet echt wat hij wil. Hij is hyperactief en zou wel wat kalmeringsspuiten kunnen gebruiken. Anderzijds kan men wel aan die bal wennen. Als je vrouw drie; vier keer per week stomdronken is, dan wen je daar ook aan."

Ook over de transfer van ploeggenoot Sami Khedira naar Real Madrid heeft hij een duidelijke mening: "Real is de beste club ter wereld en Mourinho de beste trainer op de planeet. Als hij niet was gegaan, dan had ik hem een klap verkocht. Zo'n kans mag je als voetballer niet laten liggen."

"Ik ken Mourinho nog uit mijn tijd bij Chelsea", zegt Boulahrouz. "Hij zegt niet veel, maar wat hij zegt, is altijd raak. Hij wikt zijn weinige woorden en die wegen meteen 200kg. Wat ik nooit zal vergeten, is dat hij je na de match niet gewoon een high five geeft, maar echt een pakkerd en een dikke kuffel, terwijl hij meermaals zegt: 'I love you! I love you!'. Mourinho is een hartverwarmende trainer. Toch kan hij ook vuur spuwen. En dan vraag je je af waar die liefdevolle trainer is gebleven. Temperament dus."

Oostenrijk onderzoekt geldstroom Haider en Libië

Oostenrijkse aanklagers hebben een onderzoek ingesteld naar mogelijke geldstromen van Moammar Gadhafi en Saddam Hussein naar de voormalige extreemrechtse leider Jörg Haider. Hierover wordt verhaald in een dagboek waaruit door het weekblad Falter uittreksels worden gepubliceerd.

Het dagboek zou van Walter Meischberger zijn, een voormalig lid van de vrijheidspartij van Haider, die in 2008 bij een auto-ongeluk om het leven kwam. In het dagboek wordt melding gemaakt van 45 miljoen euro, die door de Libische leider Gadhafi zou zijn gestuurd aan een niet bij name genoemde vertrouweling van Haider. Andere figuren die Irak bezochten zouden eveneens geld hebben ontvangen.

Hoe Falter in bezit van het dagboek is gekomen, wilde het tijdschrift niet zeggen. De uittreksels worden woensdag gepubliceerd.

Speelsteden moeten fors investeren in WK

De organisatie van het WK in 2018 of 2022 stuit op steeds meer kritiek. Het zogenoemde HollandBelgium Bid is door de FIFA geconfronteerd met het feit dat de speelsteden fors moeten investeren.

Eerder werd bekend dat de FIFA een eigen rijstrook op de snelwegen eist en daarnaast vrijgesteld wil worden van belastingen. RTL Nieuws vond dinsdag uit dat Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam gezamenlijk ruim een half miljard euro willen investeren in het opknappen van de stadions.

De totale kosten worden op 840 miljoen euro geschat en in een brief van de burgemeesters van Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam, geven de speelsteden aan zestig procent van de investeringskosten te willen betalen.

Van de benodigde 840 miljoen euro willen de beoogde speelsteden dus 504 miljoen euro ophoesten. Eerder op de dag maakte politiek België al bezwaar tegen de buitenproportionele eisen van de wereldvoetbalbond.

Treinen gestremd na branden

Het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal heeft aan het begin van dinsdagavond ruim een uur stilgelegen door bermbranden. Tussen Breukelen en Abcoude stond op meerdere plekken en aan beide kanten van het spoor berm in brand, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

De brandjes werden rond 18.00 uur ontdekt. Om 18.30 uur werd alle treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal stilgelegd. Intercitytreinen werden omgeleid via Hilversum, stoptreinen reden helemaal niet meer.

Rond 19.45 uur waren de laatste branden uit en gaf de brandweer het spoor weer vrij. Het spoor is door het vuur niet beschadigd geraakt. Het treinverkeer wordt weer geleidelijk hervat. ProRail verwacht dat de treinen rond 20.30 uur weer normaal rijden.

De oorzaak van de branden is nog onbekend. Bij de branden raakte niemand gewond.

Legends and Killers komt 10 augustus uit

Er komen de komende tijd vier nieuwe DLC-pakketten voor Red Dead Redemption waarvan Legends and Killers de eerste zal zijn. Rockstar Games heeft vandaag laten weten dat Legends and Killers vanaf tien augustus te downloaden is voor de Xbox 360 en PS3. De DLC zal rond de tien euro of 800 MSP gaan kosten.

Legends and Killers zal het volgende bevatten;

  • 9 new multiplayer map locations — more than doubling the amount of territories in the multiplayer competitive modes
  • 8 new multiplayer characters — play as characters from Red Dead Revolver
  • Introducing a new projectile weapon: the Tomahawk, with corresponding challenges for single-player and multiplayer gameplay
  • New achievements and trophies

Van de andere drie pakketten is nog geen datum bekend, even afwachten dus.

Hockeyers blameren zich tegen Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeyers hebben hun derde wedstrijd op het toernooi om de Champions Trophy verrassend verloren. 'Hockeydwerg' Nieuw-Zeeland was in Mönchengladbach met 1-3 te sterk voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass.

Nederland had zaterdag de openingswedstrijd met 5-2 gewonnen van Spanje. De tweede wedstrijd tegen Australië ging zondag met 3-6 verloren.

In de eerste helft kwamen de Nieuw-Zeelanders op voorsprong via treffers van Simon Child en Andrew Hayward. Kort na rust deed Teun de Nooijer via een strafbal iets terug, maar een doelpunt van Blair Hilton krap twee minuten later betekende de definitieve knock-out voor Oranje.

Forse harddrugsvondst in Maastricht

De politie in Maastricht heeft maandag in het onderzoek naar een grote drugsbende opnieuw een flinke drugsvangst gedaan. In een schuurtje bij een woning werd een verwerkingsplaats voor speed en andere drugs gevonden. In het schuurtje lag tien kilo speed en vijftien kilo wiet. De 27-jarige bewoner is aangehouden.

Vorige week werden bij een grootscheepse inval in Maastricht, Lanaken, Schinnen en Sittard een vrouw en vijf mannen aangehouden. Toen werd twee kilo speed gevonden, naast veel spullen om de synthetische drug te maken. Een deel van de gevonden chemicaliën wordt nog door een speciale eenheid in Amsterdam onderzocht.

Het onderzoek na die grote invalactie leidde naar een woning in de Angelicabeemd in de Limburgse hoofdstad, meldt de politie dinsdag. In het schuurtje werd behalve de drugs ook een vacumeerapparaat en verpakkingsmateriaal gevonden.

De politie zet het onderzoek naar de drugsbende voort. De aanhouding van maandag is volgens de politie vermoedelijk niet de laatste in het onderzoek.

Starcraft II doet het goed ondanks vervelende bug

Starcraft II heeft in de eerste 24 uur één miljoen exemplaren verkocht wereldwijd, na 48 uur stond de teller op 1,5 miljoen exemplaren en dat maakt het nu al de best verkochte PC-game van 2010. Helaas wordt de launch een klein beetje overschaduwd door een bug die mogelijk je grafische kaart kapot kan maken.

Meerdere mensen hebben al een klacht ingediend nadat hun grafische kaart doorgebrand is bij Starcraft II. Het probleem lijkt hem te zitten in het hoofdmenu dat geen framerate-limiet heeft en daardoor kan de temperatuur van de grafische kaart oplopen en zichzelf uitschakelen bij oververhitting, of ook echt kapot gaan.

Blizzard is bekend met het probleem en heeft ondertussen al een tijdelijke oplossing gevonden, mensen moeten naar dit bestand: Documents\StarCraft II Beta\variables.txt, hier moeten ze de volgende regels frameratecapglue=30 en frameratecap=60 toevoegen. 

Blizzard heeft nog niet laten weten of ze iets gaan doen met mensen die al gedupeerd zijn door de bug, ondanks reacties van boze mensen. Het zal nog een lastige zaak worden want grafische kaarten zullen vaak door oververhitting niet zomaar kapot gaan, vaak spelen er nog meer factoren mee.

Dit kan nog een staartje gaan krijgen dus hou het in de gaten!

Doden bij schietpartij in drankenhandel

Bij een schietpartij bij een Amerikaanse bierdistributeur in Connecticut is dinsdag een nog onbekend aantal doden gevallen. Verscheidene mensen raakten gewond. Een van de doden was de schutter. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De dader was een chauffeur van het bedrijf. Hem was die ochtend gevraagd ontslag te nemen. De man weigerde dit en opende het vuur op zijn collega's. Een van de gewonden was de onderdirecteur van het bedrijf.

Voordat het precieze aantal doden bekend wordt gemaakt, wilde de politie eerst het gebouw doorzoeken.

Ten tijde van de schietpartij waren er ongeveer vijftig tot zeventig mensen aanwezig. Tot overmaat van ramp brak er een brand uit op het terrein, waardoor de chaos enorm was.

Ex-topman KPN 1,5 jaar de cel in voor oplichting

De rechtbank in Zutphen heeft Albert B., voormalig topman van onder meer KPN, dinsdag veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor oplichting, witwaspraktijken en belastingontduiking. Justitie had drie jaar cel geëist. B., die eerder onder meer bij Dixons en V&D werkte, lichtte tussen begin 2007 en maart vorig jaar minstens tien investeerders op voor in totaal ongeveer een miljoen euro.

In het voordeel van B. lieten de rechters onder meer meewegen dat de ex-topman openheid van zaken heeft gegeven nadat hij tegen de lamp was gelopen. Desondanks sprak de rechter van een 'ernstige vorm van oplichting', waarbij B. 'niet impulsief, maar doordacht handelde'.

De 50-jarige ex-topman van KPN heeft de feiten tegenover de rechters bekend. Hij verklaarde voornamelijk uit geldnood te hebben gehandeld. Volgens justitie had B. medio 2008 geen cent meer te makken. In maart 2009 spatte de zeepbel uit elkaar toen diverse investeerders aangifte deden tegen B.

De gedupeerden, onder wie vrienden en kennissen, hadden geld geïnvesteerd in projecten die achteraf helemaal niet bleken te bestaan. Zo zou onder meer 620.000 euro zijn gestoken in een fictief winkelproject in China.

Ook zou tweehonderdduizend euro zijn ingelegd voor de overname van een bedrijf. In de fictieve inkoop van aandelen werd nog eens 180.000 euro geïnvesteerd. Het geld dat B. lospeuterde bij de slachtoffers gebruikte hij voor een groot deel om zijn luxe levensstijl te financieren.

B. was van 2005 tot eind 2007 in dienst van KPN. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij elektronicaketen Dixons en warenhuis V&D. B. wordt ook wel 'Heer Albert' genoemd, een verwijzing naar meesteroplichter Ari Olivier, die de bijnaam 'Heer Olivier' kreeg.

Soundgarden komt als DLC naar Warriors of Rock

Activision heeft bekendgemaakt dat het nieuwe album "Telephantasm" van de band Soundgarden vanaf de eerste dag al DLC zal zijn voor Guitar Hero: Warriors of Rock. Het twaalf liedjes tellende album zal ook toegevoegd worden aan de eerste miljoen exemplaren van de game die verscheept worden in Amerika een week voor de release.

Tim Riley die de muziekzaken regelt voor de Guitar Hero-franchise is erg blij met de samenwerking met Soundgarden. Het nieuwe album komt vijf oktober uit en bevat onder andere een aantal nummers die niet op een eerder album uitgekomen zijn, zoals Black Rain dat eigenlijk op Badmotorfinger had moeten komen maar wat niet gelukt is.

Guitar Hero: Warriors of Rock komt 28 september uit voor de PS3, Xbox 360 en de Wii.

Soundgarden
De leden van Soundgarden

Elia direct in selectie HSV

Met slechts twee trainingsdagen in de benen behoort Eljero Elia meteen tot de selectie van Hamburger SV voor een oefenwedstrijd woensdag tegen Chelsea.

Trainer Armin Veh beloont de Nederlandse aanvaller daarmee voor de manier waarop hij tijdens zijn vakantie zijn conditie op peil heeft gehouden. "Ik ga hem een zeker een paar minuten speeltijd gunnen", zei Veh dinsdag op de website van HSV.

Elia keerde net als Joris Mathijsen, Marcell Jansen en Piotr Trochowski maandag terug op het trainingsveld van HSV. De Nederlandse en Duitse internationals hadden langer vakantie gekregen na het voor hen succesvol verlopen WK. "Ik ben fit", zo liet Elia maandag al bij zijn entree weten. Fysieke en medische testen onderschreven die woorden. "Hij heeft waarschijnlijk veel werk gedaan tijdens zijn vakantie", aldus Veh, die de andere internationals tegen Chelsea nog aan de kant houdt.

Riis: "Wielrennen is een heel schone sport"

Bjarne Riis is ervan overtuigd dat het moderne wielrennen een schone sport is. Dat zei de Deense ploegleider van Team Saxo Bank dinsdag. "Doping was in het verleden een onderdeel van wielrennen, maar ik geloof echt dat dat vandaag de dag nog heel sporadisch voorkomt en dat de sport heel schoon is geworden."

Na een tijd in de jaren negentig en daarvoor waarin dopinggebruik gebruikelijk was in het peloton, is de pakkans voor zondaars de laatste jaren flink omhoog gegaan. Met name het biologisch paspoort is een wapen waarmee dopingjagers afwijkende waarden bij renners snel kunnen opsporen.

Doping is geen onbekend onderwerp voor Riis. De Deen won in 1996 de Tour de France, maar gaf enkele jaren geleden toe dat hij dat met behulp van de verboden bloeddoping epo en een mix van groeihormonen en steroïden had gedaan.

Over het onderzoek naar Lance Armstrong weigerde Riis vragen te beantwoorden. "Ik ben daar niet bij betrokken en heb ook niets met enig onderzoek te maken."

[Upd] Kind overleden in kinderdagverblijf

In Rijswijk is dinsdagmiddag een traumahelikopter bij een kinderdagverblijf aan de Limpergstraat geland. Er is ook sprake van de aanwezigheid van ambulances en politiewagens.

Getuigen melden dat het gaat om de reanimatie van een aanwezig kindje. Verdere informatie ontbreekt nog.

Update 14.43 uur:

Volgens District8 is er in het kinderdagverblijf, wegens een onbekende reden, een kind overleden.

Update 19.15 uur:

De politie heeft bekendgemaakt dat er vanmiddag in het kinderdagverblijf een 4 maanden oude baby is overleden. Het kindje was in een bedje onwel geraakt. De traumahelikopter bracht de baby nog over naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten. De politie heeft een onderzoek naar de doodsoorzaak ingesteld. De medewerkers van het verblijf krijgen nazorg van Slachtofferhulp.

Zwangere tiener in buik geslagen

Een 17-jarige zwangere tiener is dinsdagmiddag in Rotterdam zonder aanleiding door een voorbijganger in haar buik geslagen. De 23-jarige belager kon in de buurt worden aangehouden. Het slachtoffer is op het bureau door een verloskundige onderzocht en maakt het goed. Met haar kindje is ook niets aan de hand, meldt de politie.

Het slachtoffer meldde zich na de aanval op de Wolphaertsbocht op het politiebureau aan de Dorpsweg en klaagde over hevige pijn in haar buik. Het bleek te gaan om een spier die was geraakt.

De politie ging na de melding direct de straat op om de dader te zoeken. Op de Karel de Stoutestraat werd een Rotterdammer aangehouden die aan het signalement voldeed. Het motief van de man is niet bekend.

Aanhouding voor grote kloppartij Den Bosch

De politie heeft maandag een nieuwe verdachte aangehouden voor de grote knokpartij die zaterdagavond uitbrak op het Rivierenplein in Den Bosch. Direct na de vechtpartij, waarbij zo'n dertig mensen gewond raakten en de politie werd bekogeld, werden al zes mensen opgepakt. In totaal zitten nu nog vijf mensen vast.

De 40-jarige man die nu is opgepakt wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie. Wat hij precies heeft gedaan, wil de politie niet zeggen.

De vechtpartij was volgens de politie het gevolg van een incident waarbij een minderjarig meisje werd lastiggevallen door een groepje jongeren. Volgens de politie was daarbij sprake van 'normoverschrijdend gedrag', maar was er geen strafbaar feit.

Een groep mensen vond het echter reden verhaal te gaan halen. Ongeveer dertig man verzamelden zich op het plein. Nadat twee groepen met elkaar op de vuist gingen, richtten ze zich op de politie. De ME moest er aan te pas komen om de orde te herstellen.

Het onderzoek is nog in volle gang. Er wordt ook gekeken naar betrokkenen die in de vlucht voor de politie met een auto enkele geparkeerde auto's ramden.

Zlatan terug in Zweedse selectie

Zlatan Ibrahimovic kan op 11 augustus tegen Schotland zijn rentree maken in de nationale voetbalploeg van Zweden. De nieuwe bondscoach Erik Hamrén heeft de aanvaller van FC Barcelona opgenomen in zijn selectie voor de oefeninterland in Stockholm.

Zlatan liet vorig jaar november weten niet meer beschikbaar te zijn voor Zweden, maar kwam daar de afgelopen maand van terug.

Zlatan voelde zich niet meer gemotiveerd om voor de nationale ploeg uit te komen, nadat Zweden zich niet had gekwalificeerd voor het WK in Zuid-Afrika. Hamrén, de opvolger van Lars Lagerbäck, wist de oud-Ajacied echter weer te prikkelen. "Het is heel mooi om te zien dat Zlatan terugkomt en heel gemotiveerd oogt", zei Hamrén vandaag.

De Zweedse bondscoach selecteerde ook zes spelers uit de eredivisie: de PSV'ers Andreas Isaksson, Marcus Berg en Ola Toivonen, Andreas Granqvist (FC Groningen), Emir Bajrami (FC Twente) en Pontus Wernbloom (AZ). Zweden is in de kwalificatie voor het EK 2012 een van de tegenstanders van het Nederlands elftal.

Grote brand verwoest garage in Heesch

Een grote brand in Heesch heeft dinsdagmiddag een autoschadebedrijf verwoest. De brand, die gepaard ging met grote rookontwikkeling, was aan het eind van de middag onder controle. De brandweer laat de garage gecontroleerd uitbranden. Bedrijven in omliggende gebouwen bleef een dergelijk lot bespaard.

De oorzaak van de brand in het bedrijf aan de Middelste Groes is nog niet bekend. Het vuur werd rond 15.00 uur opgemerkt en leidde tot rook die tot in het twintig kilometer verderop gelegen Den Bosch te zien zou zijn geweest. De brandweer rukte uit met zeven voertuigen en veertig brandweerlieden.

Bij de brand raakte niemand gewond. De rook en het vuur zorgden niet voor gevaar voor omwonenden.

Devolder naar Vacansoleil

Na weken van geruchten heeft Vacansoleil vandaag de komst van Stijn Devolder voor komend seizoen officieel bevestigd.

De 30-jarige Devolder wist in zijn carrière reeds tweemaal de Ronde van Vlaanderen en het Belgisch kampioenschap op de weg te winnen. Daarnaast weet Devolder dankzij zijn goede allroundkwaliteiten vaak bij de eersten te eindigen in etappekoersen.

Manager Daan Luijkx is blij met de komst: "Met onder meer Devolder, Leukemans, Marcato, Hoogerland, Westra, van Leijen en Mouris hebben we in 2011 een zeer sterke ploeg voor het Vlaamse klassiekerwerk. Daarnaast is Stijn een allrounder waar we het hele seizoen plezier van gaan hebben."

Mercedes richt zich op 2011

Mercedes Grand Prix zal de ontwikkeling aan de MGP W01 gaan staken en zich gaan richten op de bolide voor 2011. Het team uit Brackley werd vorig seizoen onder de naam Brawn GP in de Formule 1 kampioen bij de constructeurs en coureur Jenson Button pakte de wereldtitel. Dit jaar gaat het met Nico Rosberg en Michael Schumacher als coureurs een stuk minder.

"Dit jaar zetten we nog één stap en dat is het volledig benutten van de lage uitlaten, iets wat voor Singapore op de rol staat. Dit stond al in de planning, maar na de zomerpauze ligt onze prioriteit bij de nieuwe auto," zegt teambaas Ross Brawn.

Hij vindt het jammer dat het team niet het maximale uit de auto heeft gehaald. "Er waren nieuwe regels met het niet meer mogen bijtanken en nog enkele andere zaken. We hebben met de auto niet goed gekregen, dus ik denk niet dat we er nog veel in moeten stoppen. We weten wat we voor volgend jaar moeten doen en daar gaan we bijna alles op inzetten."

Phelps: "Meer spannende zwemwedstrijden"

Michael Phelps is blij dat de supersnelle zwempakken afgelopen winter in de ban zijn gedaan. De Amerikaanse topzwemmer is benieuwd hoe de sporters het er vanaf gaan brengen tijdens de twee grote toernooien die op het punt staan te beginnen: het Europees kampioenschap in Boedapest en de Amerikaanse titelstrijd in Irvine.

"Ik denk dat we meer spannende wedstrijden gaan zien. Ik kijk daar liever naar dan naar een wereldrecord dat met vijf seconden wordt verbeterd," zei Phelps die zelf afgelopen herfst zijn supersnelle zwempak al in de ban deed. Hiermee was hij ruim voor de zwembond FINA die het tricot pas per 1 januari verbood. "Het is zeer interessant om te zien wie de omschakeling goed kan maken. Het gaat nu echt weer om zwemmen en wie fysiek het beste in vorm is. Je kunt niet meer drijvend naar een toptijd."

Phelps zal mee gaan doen aan de Amerikaanse kampioenschappen, maar veel verwacht hij er niet van. "Ik zal na dit toernooi ook zeker niet tevreden zijn. Maar ik heb nog twee jaar tot de Spelen in Londen. Dan wil ik er weer echt staan."

Jongens bekennen brandstichting reddingsboot

Drie jongens die zondagochtend werden aangehouden voor brandstichting op een boot van de reddingsbrigade in de Oosterhaven in Medemblik, hebben een bekentenis afgelegd. Twee andere verdachten mochten dinsdagmiddag naar huis, zij hadden niets met de brand te maken, meldt de politie.

De drie 17- en 18-jarige verdachten uit Zwaagdijk bekenden dat ze verantwoordelijk waren voor de brand, maar zeiden dat er geen opzet in het spel was. Het zou gaan om uit de hand gelopen baldadigheid.

De boot, die onder de Kwikkelsebrug lag, ging zondagochtend rond 04.30 uur volledig in vlammen op. De vijf werden kort nadien aangehouden in Zwaagdijk.

Loslopende koe veroorzaakt file op A12

Een loslopende koe heeft dinsdagochtend voor een file van drie kilometer op de A12 gezorgd. De koe stond in de berm, maar liep af en toe de snelweg tussen Woerden en De Meern op. Hierdoor werden uit voorzorg twee rijstroken richting Utrecht afgesloten. Nadat het dier rond 10.45 uur met veel moeite in een wei was gezet gingen de rijbanen weer open.

Het verkeer moest door het koe-incident rekening houden met een vertraging van ongeveer een kwartier, meldt de Verkeersinformatiedienst. Waar de koe vandaan kwam is nog onbekend.

Man biedt agent coke aan

In de buurt van de Wirdumerdijk in Leeuwarden heeft een 24-jarige man maandagavond cocaïne aangeboden aan een agent die daar in zijn vrije tijd voorbij fietste. Dit meldt de politie.

De man riep de agent vanuit een steegje. Nadat hij de diender de cocaïne aanbood, legitimeerde deze zich en hield hij de 24-jarige aan. De dealer had door dat hij een probleem had en verzette zich tegen de aanhouding. Agenten moesten de man, die de paar gram drugs inmiddels ingeslikt had, geboeid naar het politiebureau brengen.

Inmiddels is de dealer weer vrijgelaten.

Angelina Jolie stopt niet met werken

Angelina Jolie is niet van plan om haar bestaan als actrice op te geven. Het tijdschrift Vanity Fair schreef onlangs dat Jolie plannen had om te stoppen met werken. "Ik geloof dat ik iets in de trant van 'ik ben van plan minder rollen aan te nemen, er zijn nog zoveel andere dingen die ik wil doen' heb gezegd", vertelt de actrice in Metro.

In haar laatste film 'Salt' speelt Jolie een CIA-agente die ervan wordt beschuldigd verraad te hebben gepleegd. Ze moest zich voor bepaalde scènes als man kleden. "Mijn borsten werden weg getaped, alles werd in het werk gesteld om mijn vrouwelijke rondingen weg te poetsen."

Haar vriend Brad Pitt kwam tijdens de opnames een kijkje nemen. "Ik zei thuis steeds: ik speel een man, dit wordt heel raar. Brad zei dat het niets uit zou maken, maar toen hij me zag voelde dat inderdaad heel raar."

'Salt' gaat op 5 augustus in première in de Nederlandse bioscopen. Tom Cruise zou eerst de hoofdrol vertolken, maar zijn agenda was bij nader inzien te vol. De rol werd omgeschreven en de naam van de hoofdrolspeler werd veranderd van Edwin naar Evelyn.

Angelina Jolie stopt niet met werken
Angelina Jolie stopt niet met werken (Foto: Novum)

Man vast voor zedenmisdrijf met tiener na rapsessie

De politie heeft maandag een 25-jarige Rotterdammer opgepakt voor ontucht met een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. De politie spreekt van een 'ernstig zedenmisdrijf' en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het meisje zou 19 juni een rapsessie in een buurthuis aan de Slinge in Rotterdam hebben bezocht. Na afloop stapte ze in een auto met de verdachte mee. Hij zou haar naar een woning in Delfshaven hebben gebracht, waar het misdrijf werd gepleegd. Wat er precies is gebeurd, wil de politie niet toelichten.

Na de aanhouding van de verdachte is maandag een sporenonderzoek gedaan in een woning in Rotterdam. Daarbij zijn meerdere spullen in beslag genomen die volgens de politie te maken kunnen hebben met het misdrijf. Een andere woning in Rotterdam wordt dinsdag doorzocht.

Een rechercheteam zet het onderzoek voort.

Te weinig brandweerlieden in Rusland

Er zijn te weinig brandweerlieden om de uit de hand lopende bosbranden in Rusland te bestrijden. Dat heeft Vladimir Stepanov, hoofd van het crisiscentrum van het ministerie voor noodsituaties, dinsdag stilzwijgend erkend. De provinciale autoriteiten moeten dan ook alles in het werk stellen om de branden onder controle te krijgen.

"Iedereen moet zich van zijn verantwoordelijkheid bewust zijn. Dat geldt ten eerste voor de gemeentelijke autoriteiten. Zij moeten al hun mankracht mobiliseren en niet wachten op de komst van brandweerlieden", zei Stepanov. De Russische premier Vladimir Poetin waarschuwde eerder al dat lokale ambtenaren die niet adequaat reageren op de branden het risico lopen ontslagen te worden.

De regering heeft bovenop de tienduizend normale brandweerlieden nog eens tweeduizend militairen ingezet bij de brandbestrijding. Ook zijn drieduizend medewerkers van het ministerie van binnenlandse zaken opgeroepen om te helpen.

Sommige branden zijn uit de hand gelopen, zei minister van noodsituaties Sergej Sjoigoe, waarmee hij de beweringen van reddingswerkers tegensprak. Zij deelden de afgelopen dagen mee dat het vuur onder controle was.

Rondom verschillende kerncentrales zijn geulen gegraven en bomen omgehakt om ervoor te zorgen dat het vuur niet over kan slaan op de centrales. Bij een kerncentrale in Sarov, bijna vijfhonderd kilometer ten oosten van Moskou, zou het vuur het fabrieksterrein hebben bereikt. De brand werd geblust met blusvliegtuigen en er werden honderden brandweerlui ingezet.

In zeven provincies is de noodsituatie nog van kracht. Vorige week waren dit er nog 27. Inmiddels heeft het vuur landelijk veertig personen het leven gekost. Bijna tweeduizend huizen zijn in de as gelegd.

Rusland zucht al weken onder een hittegolf. Bovendien valt er praktisch geen regen. Bossen en velden zijn uitgedroogd, waardoor ze gemakkelijk vlam vatten. De verwachting is dat het weer deze week eveneens tegenwerkt; meteorologen denken dat het kwik in Moskou en in het zuiden en oosten van het land de 38 graden Celsius zal bereiken.

EA kondigt The Sims Medieval aan

Het aanvragen van domeinnamen is altijd een goede hint van games die in de nabije toekomst aangekondigd zullen gaan worden. Nu deed EA precies dat met domeinnamen die te maken hadden met The Sims Medieval en jij mag raden welke game ze nu hebben aangekondigd.

The Sims Medieval zal meer RPG-elementen toe gaan voegen aan de bekende Sims-formule. In de woorden van EA: ”For the first time, players can create heroes, venture on quests, build and control a kingdom, and play every Hero Sim character in the land”.

Nou, dat klinkt in ieder geval als een vernieuwing. Of het ook leuk is om te spelen zul je zelf in de lente van 2011 kunnen beoordelen. De game zal vooralsnog alleen uitkomen op de PC en Mac.



Torres blijft bij Liverpool

Fernando Torres speelt ook volgend seizoen bij Liverpool. De 26-jarige Spaanse spits blijft de club trouw ondanks het mislopen van de Champions League en de financiële problemen van de Engelsen.

Torres besloot na een gesprek met de nieuwe trainer Roy Hodgson te blijven en volgt daarmee zijn aanvoerder Steven Gerrard. Beide spelers werden de afgelopen maanden herhaaldelijk in verband gebracht met het grote geld van Manchester City en Chelsea.

"Het was een moeilijk seizoen, maar we zijn er zeker van dat we dat dit jaar kunnen verbeteren", zegt Torrres over de situatie. "Ik ben nog steeds trouw aan deze club en mijn inzet is nog hetzelfde als op de dag dat ik hier mijn contract tekende."

De Spanjaard heeft bij Liverpool nog een verbintenis tot de zomer van 2013. Hij verruilde in 2007 Atlético Madrid voor de Engelse velden. Sindsdien kwam hij in 79 competitiewedstrijden in actie, waarin hij 56 keer scoorde.

Jongen (14) valt agente aan

Een agente is maandag aangevallen door een 14-jarige jongen uit Den Haag. Pas na de inzet van pepperspray kon hij overmeesterd worden.

Eerder op de dag werd de jongen al aangehouden voor fiestendiefstal. De politie bracht hem naar zijn ouders, waar de jongen tijdens een bemiddelingsgesprek met zijn moeder door het lint ging. Met een elleboogstoot duwde hij de agente tegen een kast. De agente liep daarbij geen letsel op.

Na het incident werd de jongen opnieuw afgevoerd naar het politiebureau. Hij werd voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Robben twee maanden aan de kant

Arjen Robben zal de komende twee maanden niet in actie kunnen komen voor Bayern München. Uit een MRI-onderzoek is vandaag gebleken dat de vleugelaanvaller een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen heeft opgelopen.

Robben liep vlak voor het wereldkampioenschap voetbal in het oefenduel met Hongarije (6-1 winst) een hamstringblessure op. Zijn deelname aan het WK in Zuid-Afrika was lang twijfelachtig, maar na een herstelweek met fysiotherapeut Dick van Toorn was Robben fit genoeg om alsnog naar Zuid-Afrika af te reizen.

Lady Gaga bijna dood na overdosis cocaïne

Lady Gaga is ooit ontsnapt aan de dood na een overdosis cocaïne. Maar de tijd van cocaïnegebruik ligt volgens de 24-jarige Gaga ver achter zich. De excentrieke zangeres gebruikte de drug slechts af en toe, maar een keer ging ze over de schreef.

"Ik zal niet liegen, af en toe. En dan bedoel ik misschien een paar keer per jaar", biecht Gaga op in het tijdschrift Vanity Fair. "Ik wil niet dat mijn fans mij nadoen", zei Gaga. "Ik wil niet dat mijn fans denken dat ze het ook moeten doen om cool te zijn. Het ligt achter me. Het was een dieptepunt en het liep uit op een ramp."

Een overdosis zorgde ervoor dat de zangeres bijna het loodje legde. "Het ging geestelijk niet goed met me en ik had zo veel meegemaakt. Ik nam toen zo veel, het was genoeg om iemand de pijp uit te laten gaan", vertelt ze. "Mijn moeder kwam erachter, gilde heel hard door de telefoon en heeft me opgehaald."

Lady Gaga ging niet naar een afkickkliniek, maar besloot af te kicken bij haar oma thuis. "Ik vertelde haar dat ik dacht dat mijn leven over was", vertelt de artiest. Gaga's drang naar roem was zo groot dat deze haar bijna fataal werd. "Ik had geen hoop meer, terwijl ik zo hard had gewerkt en wist dat ik goed was."

Na verloop van tijd kroop Gaga langzaam uit het dal. "Ik laat je nog een paar uur huilen. Daarna stop je, raap je jezelf bij elkaar, ga je terug naar New York en laat je ze een poepie ruiken", luidde haar oma's advies. Sindsdien gebruikt de zangeres naar eigen zeggen nauwelijks meer drugs.

Lady Gaga bijna dood na overdosis cocaïne
Lady Gaga (Foto: Novum)

Politiebond wil veelplegers uit voorzorg oppakken

De politie moet veelplegers preventief kunnen oppakken om gewelddadige situaties te voorkomen. Indien nodig moet de wet hiervoor worden aangepast. Dat zegt voorzitter van politiebond ACP Gerrit van de Kamp dinsdagavond in Netwerk. Binnenkort start een onderzoek naar preventieve geweldstoepassing door agenten.

Het preventief arresteren wordt in het onderzoek ook bekeken, zegt Van de Kamp, die voor de uitzending niet wil ingaan op zijn uitlatingen in het televisieprogramma. Agenten zien vaak al van tevoren dreigende situaties ontstaan, vertelt hij in Netwerk. Ze kunnen echter pas ingrijpen als de wet wordt overtreden en dat is slecht voor de veiligheid en voor het aanzien van de politie.

Korpschef Frans Heeres, die bij de Raad van Hoofdcommissarissen de portefeuille geweld tegen politieagenten beheert, staat volledig achter het plan van de ACP. Jaarlijks raken zo'n tweeduizend agenten gewond bij een incident met burgers. "Als je alleen maar de dialoog aangaat of deëscaleert, dan denken de mensen: 'wanneer doet de politie nou eens wat?' Dat roept agressie op."

In België kunnen agenten in de vorm van een administratieve aanhouding al preventief aanhoudingen verrichten. De zuiderburen zetten deze mogelijkheid onder meer in bij dreigende rellen rond evenementen en voetbalwedstrijden. Mensen die administratief worden aangehouden, kunnen tot een etmaal worden vastgezet.

Laadtijden ModNation worden verkort

Morgen verschijnt er een nieuwe update voor het spel ModNation Racers op het PlayStation Network. De update, 1.02, zal onder andere de laadtijden inkorten.

Verder komt er een Casual Mode bij en de mogelijkheid om vrienden uit te dagen tot een XP Race. De zogenoemde 'Hot Lap'-cheat zal ook verholpen worden.

Om het online gamen soepeler te laten verlopen, heeft de ontwikkelaar de ModSpot verwijderd. Ook zijn de servers stabieler gemaakt. Verder worden er drie uitdagingen toegevoegd, is de Tin Bucket voor iedereen toegankelijk en is de Collector Card verbeterd.

Justin Bieber (16) schrijft memoires

Justin Bieber heeft besloten zijn memoires op papier te zetten. De zanger heeft op 16-jarige leeftijd genoeg meegemaakt om een boek vol te pennen. Het boek van de tienerster moet in oktober in de winkel liggen.

Het boek werd maandag door de uitgever aangekondigd als 'Justin Bieber: First Step 2 Forever'. Het verhaal belicht 'de geweldige reis van een tieneridool naar het sterrendom'. Het boek bevat ook foto's uit het privéfotoalbum van de zanger.

"Ik sta te popelen om een stukje meer van mijn wereld met jullie te delen", liet de jonge zanger weten. De Canadese zanger tekende in 2008 een platendeal, nadat hij was ontdekt op YouTube.

Justin Bieber schrijft memoires
Justin Bieber schrijft memoires (Foto: Novum)

Ook extra punt aftrek voor Veendam

BV Veendam begint niet met een puntenaftrek van -3 aan de nieuwe competitie, maar met -4. Dat is vanmiddag door de KNVB aan de club bekendgemaakt. Dit extra punt aftrek heeft te maken met het vorig seizoen niet tijdig betalen van het tweede gedeelte van de huursom aan VVV-Venlo voor speler Marnix Kolder.

Veendam werd hiervan op 19 mei jongstleden op de hoogte gesteld. De club ging direct in beroep. Op 8 juli werd de kwestie mondeling behandeld bij de beroepscommissie licentiezaken. Veendam betoogde dat zij deze huursom niet kon betalen, doordat het op dat moment in surseance van betaling en later faillissement verkeerde. Vanwege deze status was het niet gerechtigd om uitgaven te doen.

"De beroepscommissie vindt echter dat wij deze huursom daarvoor al hadden moeten betalen", aldus directeur Henk Eising van Veendam. Vorige week liet Eising al doorschemeren dat hij rekening hield met nog een punt aftrek, naast de drie die toen bekend werden gemaakt.

Eerder vandaag werd al bekend dat MVV Maastricht het seizoen met een extra punt aftrek aan moet gaan vangen.

Kaarten Lowlands vliegen weer weg

De kaartjes voor Lowlands blijven populair. De vijfhonderd tickets die dinsdag om 14.00 uur in de verkoop gingen waren weer snel weg. "Binnen vier of vijf minuten waren de kaartjes uitverkocht", vertelt een woordvoerder van concertorganisatie Mojo.

"Via Twitter en websites merkten we dat veel mensen geïnteresseerd waren." Sommige mensen probeerden al voor aanvang van de verkoop aan kaartjes te komen. Mojo verwacht dat voor het festival op 20 augustus losbarst nog een keer een aantal toegangsbewijzen wordt aangeboden voor verkoop. "We sparen tot we een mooi aantal hebben en bieden ze dan weer aan."

Tickets verkregen via de zwarte handel worden door de organisator onderschept. Deze toegangsbewijzen worden ongeldig gemaakt en opnieuw aangeboden. "Het duurt altijd even, omdat we absoluut zeker willen zijn dat het geen officiële kaarten zijn. We hebben op het moment nog een aantal toegangsbewijzen op het oog."

Lowlands vindt plaats van 20 tot en met 22 augustus op het festivalterrein in Biddinghuizen in Flevoland. Onder meer Blink-182, Snow Patrol en Queens of the Stone Age treden op.

Meer over Lowlands 2010 vind je in ons Lowlandsforum.

Oudste vrouw van Tokyo wordt vermist

Een 113-jarige vrouw die geregistreerd stond als oudste inwoner van Tokyo wordt vermist. De vrouw, Fusa Furuya, is geboren in juli 1897, maar woont niet op de plek waar ze volgens de gemeente zou moeten wonen. Waar de vrouw wel verblijft, is niet bekend. Dat heeft de gemeente dinsdag gezegd.

De verdwijning van Furuya kwam aan het licht enkele dagen na de schokkende ontdekking van het gemummificeerde lichaam van een man, van wie werd gedacht dat hij de oudste inwoner van Tokyo was. De man bleek al bijna 32 jaar geleden te zijn overleden.

Medewerkers van de gemeente zeiden tientallen jaren geen persoonlijk contact te hebben gehad met de twee mensen, ondanks het feit dat ze op een lijst met oudste personen stonden. Pas bij het opschonen van de lijst kwamen de dood van de man en de vermissing van de vrouw aan het licht.

Ambtenaren brachten vrijdag een bezoek aan het huis van Furuya, maar haar 79-jarige dochter zei dat de vrouw daar nooit heeft gewoond. De dochter meende dat Furuya met haar jongere broer even buiten Tokyo woonde. Op het opgegeven adres bleek echter niemand te wonen; het was een braakliggend stuk grond.

Volgens dagblad Asahi zijn er in heel Japan nog drie andere mensen van 100 jaar of ouder die worden vermist.

Het aantal mensen van 100 jaar of ouder groeit al jaren in Japan. In totaal zijn er in het land ruim veertigduizend mensen die de grens van 100 jaar zijn gepasseerd. Van hen wonen er 4800 in Tokyo. Elke 100-jarige ontvangt van de gemeente een cadeautje.

A27 dicht na ongeval

De A27 richting Utrecht is dinsdagmiddag korte tijd volledig afgesloten geweest nadat bij de afslag Hilversum vier auto's en een motorrijder met elkaar botsten. De motorrijder is zwaargewond geraakt bij het ongeval en is naar een ziekenhuis gebracht. Van de mensen in de auto's raakte voor zover bekend niemand gewond, meldt de politie.

De auto's en motorrijder reden rond 14.00 uur op elkaar, nadat een auto een klapband kreeg. Daardoor raakte de wagen de vangrail en meerdere auto's, om vervolgens dwars over de rijbaan terecht te komen. Daar botste de motorrijder bovenop de auto.

De wegafsluiting zorgde volgens de Verkeersinformatiedienst rond 15.30 uur voor een file van vier kilometer met iets minder dan een halfuur vertragingstijd. Er is een omleiding ingesteld. De weg is ongeveer drie kwartier volledig afgesloten geweest. Inmiddels zijn enkele rijstroken weer open. Wanneer alle rijstroken weer open zijn, is nog onduidelijk.

'DiRT 3 grootste rally-game ooit gemaakt'

Het hoofd van de game design-afdeling bij Codemasters, Matt Horsman, heeft gezegd dat DiRT 3 'de grootste rallygame wordt', die tot nu toe gemaakt is.

Ten eerste schudt de nieuwe DiRT zich los van het festivaluiterlijk uit het tweede deel. Daarnaast is er een nieuwe verhaalmode beloofd, waar je weer onderop begint met auto's uit 1990, klassieke, moderne en legendarische, om later in te stappen in een RAID-vrachtauto en super buggies.

Ook zijn er al locaties bekendgemaakt, namelijk onder andere Monaco, Noorwegen, Aspen en de vlaktes van Afrika, alwaar meer dan honderd routes gereden kunnen worden. Een nieuw combinatiesysteem meet hoe goed je op de weg bezig bent en hangt daar een puntental aan.

Aan multiplayer is eveneens gedacht: Outbreak, Cat ‘n’ Mouse, Goldrush en Transporter zijn de modes die voor meerdere spelers speelbaar zullen zijn. Als laatste zal er een YouTube-functie ingebouwd worden, waar video's geschoten, bewerkt en geüpload kunnen worden.

 

Amezrine op proef bij Sparta Rotterdam

Mustafa Amezrine is vanaf vandaag op proef bij Sparta Rotterdam. De doelman hoopt een contract af te kunnen dwingen op het Kasteel. Sparta is op zoek naar een extra doelman.

Zondag liet trainer Jan Everse aan de Oostenrijker Michael Zaglmaier weten dat hij voorlopig niet in aanmerking komt voor een contract in Rotterdam. Interim-keeperstrainer Ron Ververs bekeek Zaglmaier aandachtig, zoals hij eerder deed met de Fin Tomi Maanoja. Hij was net als Zaglmaier op proef, maar werd ook afgetest.

Nu hoopt de 21-jarige Amezrine wel te kunnen overtuigen. Naar eigen zeggen liep de Arnhemmer onlangs stage bij Ajax om derde doelman te kunnen worden. De afgelopen seizoenen kwam Amezrine, die ook in nationale jeugdselecties speelde, uit voor De Graafschap. Hij brak niet door en speelde maar vier duels voor De Superboeren. Zijn aflopende contract werd niet verlengd. Amezrine vroeg overschrijving aan naar FC Presikhaaf uit Arnhem, waar ook Jhon van Beukering mogelijk gaat spelen. Sparta heeft met de doelman afgesproken dat het de stage op elk gewenst moment kan beëindigen.

Extra strafpunt voor MVV

De KNVB heeft MVV opnieuw een strafpunt toegekend. De Maastrichtenaren waren opnieuw te laat met een afdracht aan het pensioenfonds CFK en beginnen het nieuwe seizoen in de Jupiler League nu dus met min acht.

De club kon in juni niet aan de verplichtingen voldoen. "In februari is de afspraak gemaakt dat het achterstallige geld uiterlijk 10 juni betaald moest zijn. Dat is niet gelukt," aldus voorzitter Paul Rimkens. "Pas op 11 juni kregen wij als initiatiefgroep een volmacht van het oude bestuur om betalingen te kunnen doen namens de club. Maar niemand vertelde ons over die afspraak met het CFK. Al hadden we het geweten, dan waren we nog niet in staat geweest om meteen te betalen. Pas eind juni, begin juli kwam er geld vrij bij de aankoop van stadion De Geusselt door de gemeente. Daarmee hebben we direct alle achterstanden bij het CFK afgelost. Te laat dus, zo blijkt nu."

MVV overweegt via de burgerrechter een zaak aan te spannen tegen de KNVB. Op die manier hopen de Limburgers drie punten terug te krijgen.

Hoste is bijna van Katusha

Leif Hoste vertrekt zo goed als zeker bij Omega Pharma Lotto. Hoste weet aan Sporza te melden dat de deal tussen Katusha en hem bijna rond is. "De deal is voor 91 procent rond."

"Ik had het naar mijn zin bij Lotto, maar de overstap naar Katusha is toch weer eens een nieuwe uitdaging. Eens nieuwe lucht opsnuiven dus", legt Hoste uit. "Een handtekening is er evenwel nog niet, dat kan pas in september. Het was Jef Braeckevelt, de manager van Katusha, die me contacteerde. Ik kon blijven waar ik ben, maar de aanbieding zag er zo mooi uit. Zowel financieel als sportief."

De 33-jarige Hoste fietst sinds 2007 voor Lotto. Voor die tijd kwam hij onder meer in actie voor Discovery Channel, Domo-Farm Frites en Mapei-Quick Step. Hoste werd drie keer Belgisch kampioen tijdrijden en wist ook drie keer tweede te worden in de Ronde van Vlaanderen.

Gerets selecteert El Hamdaoui en El Ahmadi

Eric Gerets, de nieuwe bondscoach van Marokko, heeft twee spelers uit de Eredivisie opgeroepen voor het oefenduel tegen Guinee. De wedstrijd wordt volgende week woensdag gespeeld. De Belg debuteert als bondscoach.

Feyenoorder Karim El Ahmadi werd opgeroepen door Gerets. De middenvelder speelde in november 2009 voor het laatst voor De Leeuwen van de Atlas. Ook de kersverse Ajax-spits Mounir El Hamdaoui ontving een uitnodiging. Andere spelers van naam in de groep zijn Arsenal-aanvaller Marouane Chamakh en de in Nederland geboren Anderlecht-speler Mbark Boussoufa.

Utrecht en VVV hebben interesse in Nijland

PSV'er Stef Nijland staat in de belangstelling van FC Utrecht en VVV-Venlo. Vorig seizoen verhuurde PSV de jonge aanvaller al aan Willem II en dit seizoen lijkt er opnieuw weinig sportief perspectief voor hem.

Nijland heeft in Eindhoven aanvallers als Marcus Berg, Ola Toivonen, Danny Koevermans, Jonathan Reis, Balázs Dzsudzsák en Nordin Amrabat voor zich, terwijl ook enkele jonge talenten hopen door te breken. Hoewel Nijland het liefst bij PSV wil blijven, lijkt een vertrek een reële optie. Overigens dient FC Utrecht eerst nog spelers te verkopen, voor het daadwerkelijk een poging kan wagen Nijland aan te trekken.

De 21-jarige Nijland brak in het seizoen 2007/08 door bij FC Groningen en dwong een transfer naar PSV af. In Eindhoven kwam hij niet verder dan veertien optredens in de Eredivisie. Afgelopen seizoen speelde Nijland een half jaar voor Willem II. In totaal kwam hij tot dusverre 53 keer in actie op het hoogste niveau en scoorde daarin negen keer.

'Van Basten in beeld bij Japan'

Marco van Basten is in beeld om in Japan aan de slag te gaan als bondscoach. Diverse Japanse media meldden dit vandaag. Hij zou samen met de Spanjaarden Victor Fernandez en Ernesto Valverde op de kandidatenlijst staan.

De Japanse bond zoekt een opvolger voor Takeshi Okada, die stopte na de uitschakeling bij het WK in Zuid-Afrika. "We hopen half augustus een nieuwe coach te hebben", zei Junji Ogaru, baas van de Japanse bond JFA.

Het is de bedoeling dat de nieuwe trainer op 4 september op de bank zit bij de oefenwedstrijd tegen Paraguay. De Zuid-Amerikanen schakelden Japan in de tweede ronde van het WK uit na strafschoppen.

Van Basten zit zonder club sinds zijn vertrek bij Ajax in 2009. Hij was bij het WK in 2006 en EK in 2008 bondscoach van Oranje.

Geen doping op WK voetbal

Op het WK voetbal in Zuid-Afrika is geen enkele speler betrapt op dopegebruik. Alle 552 dopingcontroles die voor en tijdens het toernooi zijn uitgevoerd, waren negatief. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekend.

De bond voerde het strengste dopingbeleid ooit bij een eindronde. Vooral in aanloop naar het evenement waren dopingcontroleurs actief. Alle 32 teams kregen te maken met onaangekondigde controles; 256 voetballers ondergingen een test nog voor een bal was getrapt.

Tijdens het WK moesten na afloop van elke wedstrijd twee spelers per team naar de dopingcontrole. Die spelers werden door loting aangewezen. "De testresultaten bewijzen dat topprestaties mogelijk zijn in het voetbal zonder verboden middelen te gebruiken", aldus Jiri Dvorak, hoofd van de medische commissie van de FIFA.

"Schumacher bijna gediskwalificeerd"

Als het aan Derrick Warwick had gelegen had Michael Schumacher een zwarte vlag gekregen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Omdat er niet genoeg tijd meer was werd er na de race besloten om de Duitser voor de volgende race, in België, te bestraffen door hem tien plaatsen naar achteren te zetten op de grid.

Warwick, die in Hongarije steward was, is van mening dat het een beter signaal had afgegeven aan de jongere rijders om Schumacher een zwarte vlag te geven. "Maar tegen de tijd dat we het videobewijs kregen was het al te laat en moesten we het na de race oplossen."

De 55-jarige Warwick, die in het verleden voor Toleman, Renault, Arrows en Brabham reed, vond Schumachers actie zeer teleurstellend. "Na de race hebben we zowel Barrichello als Schumacher ondervraagd en de manier waarop Schumacher ermee omging was min of meer teleurstellend, waardoor we niets anders konden doen dan hem zijn straf op te leggen."

De stewards hadden ook kunnen kiezen om Schumacher voor de volgende race te schorsen, maar Warwick vond de huidige straf genoeg. "Door hem tien plaatsen terug te zetten op Spa is hij al min of meer kansloos voor een goede klassering. Hopelijk leert hij van deze fout en ziet hij in dat de nieuwe stewards dit soort rijgedrag niet goedkeuren." Schumacher heeft inmiddels toegegeven dat hij fout zat en heeft zijn excuses aan Barrichello aangeboden.

 

De actie waar het allemaal om te doen is

'Ramires op weg naar Chelsea'

Chelsea staat op het punt om de Braziliaanse international Ramires vast te leggen. Volgens de BBC moet Chelsea 17 miljoen pond op tafel leggen voor de middenvelder van Benfica. Morgen zou de medische keuring plaatsvinden.

De 23-jarige middenvelder zou naar het schijnt aan het eind van deze week een contract voor vier jaar tekenen bij Chelsea. De transfer was wat complex, omdat Ramires voor vijftig procent van Benfica was en voor vijftig procent van een in Engeland wonende zakenman.

Nadat Joe Cole, Michael Ballack en Deco vertrokken moest Chelsea op zoek naar nieuwe middenvelders, waarvan Ramires er dus één is. Eerder werd Yossi Benayoun van Liverpool al aangetrokken.

Been: "Hopen op een gunstige loting"

Mario Been wil met Feyenoord om verschillende reden in de poulefase van de Europa League terechtkomen komend seizoen en hoopt dus op een gunstige loting aanstaande vrijdag.

Vrijdag wordt er door de UEFA geloot voor de laatste voorronde van het tweede clubtoernooi van Europa. Ook Feyenoord doet mee. "We hopen gunstig te loten voor de voorronde van de Europa League, zodat we de poulefase kunnen bereiken. Daar zijn we bij Feyenoord enórm bij gebaat met z'n allen", zegt Been in NUsport.

"We hebben een switch gemaakt naar een groep met veel jonge talenten", zegt Been in de aanloop naar de Europese trekking. "Het is nog even afwachten hoe die groep straks standhoudt, maar mijn eerste indrukken zijn goed. Ik heb enorm veel vertrouwen."

Feyenoord, dat afgelopen seizoen de doelstelling van Europees voetbal behaalde, ziet komend jaar eenzelfde doelstelling voor ogen. "Onze eerste doelstelling is: een goed elftal vormen dat elke wedstrijd wil winnen. Als het team eenmaal staat, willen we opnieuw voor Europees voetbal gaan en zo ver mogelijk komen in het bekertoernooi", aldus Been.

Verhoogde waakzaamheid bij NAVO-hoofdkantoor

Bij het hoofdkantoor van de NAVO in Brussel is sinds enkele dagen sprake van verhoogde waakzaamheid. Volgens het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de extra veiligheidsmaatregelen nodig vanwege een niet nader toegelichte 'dreiging'.

Een woordvoerder van het crisiscentrum van het ministerie heeft dat dinsdag bevestigd tegen de Vlaamse publieke omroep VRT. Volgens hem gaat het om voorzorgsmaatregelen en is er geen reden voor paniek. De veiligheidssituatie rond het NAVO-hoofdkwartier wordt dagelijks geëvalueerd door de Belgische autoriteiten.

Autobom ontploft bij politiebureau Noord-Ierland

Dissidenten van het Ierse Republikeinse Leger hebben dinsdag een bom laten ontploffen bij een politiebureau in het Noord-Ierse Londonderry. Gebouwen werden beschadigd, maar niemand raakte gewond, hoewel de bom al ontplofte terwijl de politie na een telefonische waarschuwing nog bezig was omwonenden te evacueren.

Het is dit jaar al de vijfde bomauto die is geplaatst door tegenstanders van de drie jaar oude regeringscoalitie van Britse protestanten en Ierse katholieken. Het zelfde politiebureau werd dit jaar ook beschoten met een mortiergranaat, die echter niet tot ontploffing kwam.

Brian Rea, de voorzitter van de katholiek-protestantse raad die toezicht houdt op de politie, noemde de IRA-dissidenten 'lieden die geen ontzag hebben voor mensenlevens en onze gemeenschap alleen maar maximale ontwrichting en verwoesting willen berokkenen'. IRA-partij Sinn Fein liet weten dat het de dissidenten niet zal lukken om Noord-Ierland met geweld los te maken van het Verenigd Koninkrijk.

Knal je suf in Mafia 2-trailer

Nog een klein maandje wachten en dan komt Mafia 2 uit. Om ons alvast warm te draaien voor de game heeft ontwikkelaar 2K Games een nieuwe trailer gepubliceerd. In de trailer zien we drie nieuwe locaties, een slachterij, een hotel en de stad in de sneeuw. Ook wordt wat meer van het autorijden, een punt waarin de game zich van andere free-roam games onderscheidt, getoond.

Mafia 2 komt 27 augustus in de winkels te liggen voor de PlayStation 3, PC en de Xbox 360.

Velthuizen: "Handhaven, daar gaat het om"

Vitesse heeft zich in de zomerstop ontdaan van maar liefst negen spelers. Piet Velthuizen is met zijn 23 jaar ineens één van de oudere en meest ervaren spelers.

Vitesse begint de competitie zondag met een compleet ander gezicht in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Velthuizen is realistisch over de situatie bij zijn club, maar ook hoopvol.

"Veel jongens vertrokken", vertelt Velthuizen in Voetbal International. "Het resultaat is een jonge, talentvolle groep met spelers die nog flink kunnen groeien. Daar moet zeker nog iets bijkomen, zowel in de breedte als kwalitatief."

"We moeten het niet dramatiseren. In de voorbereiding hebben we laten zien met dit team aardig te kunnen voetballen, en dat kan ook tegen ADO Den Haag. De verschillen tussen de clubs in het rechterrijtje zijn sowieso klein. We moeten ons handhaven, daar gaat het om."

FIFA beboet Oranje voor gele kaarten

Het Nederlands elftal is beboet voor de vele gele kaarten in de finale van het WK voetbal tegen Spanje. De wereldvoetbalbond FIFA bepaalde dinsdag dat de KNVB voor straf 15.000 Zwitserse franc, een kleine 11.000 euro, moet betalen.

De boete is een gevolg van de tuchtregels van de FIFA. Als minstens vijf spelers uit een team de gele kaart krijgen, mag de FIFA een boete opleggen. Oranje kreeg in de finale negen gele kaarten. Verdediger Johnny Heitinga zag er twee en moest met de rode kaart het veld af.

Spanje, dat de finale met 1-0 won, kreeg ook een boete. De Engelse scheidsrechter Howard Webb deelde aan vijf Spaanse spelers een gele kaart uit en dat kost de bond 10.000 Zwitserse franc (ruim 7000 euro).

De hoogte van de boete staat overigens in schril contrast met de inkomsten van Oranje bij het WK voetbal. Het Nederlands elftal verdiende bijna 19 miljoen euro aan premies.

[Indycar] Castroneves legt zich neer bij geldstraf

Coureur Helio Castroneves accepteert de boete van 60.000 dollar. De rijder uit Brazilië kreeg de boete wegens zijn woede-uitbarsting in Edmonton, Canada.

"Het spijt me enorm wat er na de race in Edmonton gebeurd is", aldus de Penske-coureur. Afgelopen zondag moest Castroneves naar het hoofdkantoor van de IndyCar Series komen. "Ik bied mijn excuses aan voor dat ik mij zo heb laten gaan. Ik blijf teleurgesteld over het feit dat ik een paar ronden voor het einde van die race een drive-through straf kreeg terwijl ik aan de leiding reed, maar begrijp de beslissing van de IndyCar-organisatie om mij te straffen voor mijn gedrag."

Nintendo 3DS

In maart heeft Nintendo de Nintendo 3DS op papier aangekondigd. Niemand wist hoe het apparaat er uit zou komen te zien, alleen dat het een handheld zou zijn met de mogelijkheid 3D-beelden te tonen. In juni, tijdens de E3-persconferentie van Nintendo heeft Nintendo de 3DS echt onthuld. En vorige week heeft FOK!games ook kennis mogen maken met het apparaat.

Psychiaters winnen zaak tegen NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft fouten gemaakt bij het vaststellen van nieuwe tarieven voor psychiaters die niet in loondienst zijn. De NZa is bovendien niet zorgvuldig genoeg omgesprongen met de privacybelangen van patiënten.

Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald, zo is dinsdag bekend geworden. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is een rechtbank voor bestuurlijke sociaal-economische geschillen. De NZa moet het eerdere besluit over de tarieven in de prullenbak gooien en het werk overdoen, aldus de rechter.

Moeder krijgt tbs voor vergiftigen kinderen

Voor een poging haar zoon en dochter om te brengen is een 39-jarige moeder uit Zwolle veroordeeld tot tbs. Ook legde de rechtbank in Almelo dinsdag een celstraf op, maar die is gelijk aan haar voorarrest van ongeveer zestien maanden. Justitie had drie jaar cel en tbs geëist.

De vrouw dwong haar zoon van 13 en dochter van 10 op 20 maart vorig jaar een grote hoeveelheid medicijnen en sterke drank in te nemen. Zelf slikte ze ook medicijnen. De drie raakten buiten westen, maar een van de kinderen kwam bij en belde de politie. De vrouw lag vijf weken in coma. De rechtbank acht de kans op herhaling groot.

Resistance 3 op GamesCom? Geen commentaar van Sony

De succesvolle Resistance-serie is wel weer toe aan een opvolger. Sony werd geconfronteerd met de vraag of Resistance 3 zijn opwachting maakt op de GamesCon. Helaas heeft Sony niet veel zin hier iets over los te laten.

Het antwoord dat Sony letterlijk gaf: “I’m afraid I can’t comment on this”. Insomniac liet vorige week wel weten dat ze een nieuw PlayStation 3 project gingen aankondigen. Dit suggereert natuurlijk dat er in ieder geval iets in de pijpleiding zit, maar dat ze willen dat het een grote verrassing wordt. Resistance 3 is het meest logische, maar pas in Duitsland weten we het zeker.

Aanhoudingen voor gewelddadige woningoverval

De politie heeft zes mensen opgepakt voor betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval. In juni zouden ze een woning in Apeldoorn zijn binnengedrongen en de twee bewoners, een logé en een buurman hebben mishandeld. De bewoners, een broer en een zus van 25 en 24 jaar, moesten naar het ziekenhuis, meldt de politie.

De mannen drongen op 20 juni rond middernacht de woning van de slachtoffers binnen. Ze richtten vernielingen aan in de woning en gebruikten fors geweld tegen de bewoners en hun gast. De daders gingen er vervolgens vandoor. Of ze iets buit hebben gemaakt is niet bekendgemaakt.

De bewoners herkenden enkele van de overvallers. Dezelfde nacht nog werd een 22-jarige man uit Apeldoorn op straat opgepakt. Een dag later werden een 30-jarige Apeldoorner en een 26-jarige man uit Klarenbeek aangehouden.

In de woning van de man uit Klarenbeek werden honderd wietplanten en onderdelen van munitie gevonden. In de woning van de 30-jarige verdachte werden een stroomstootwapen en 270 gram aan henneptoppen aangetroffen.

Op 6 juli werden nog twee mannen opgepakt, een 25-jarige man uit Heerde en een 26-jarige Apeldoorner. Vorige week maandag werd nog een 25-jarige man uit Apeldoorn opgepakt.

Drie verdachten zitten nog vast. Het onderzoek naar de woningoverval is afgerond.

DVD: Black Sabbath - Paranoid - Classic Albums

Welke metalhead of andere muziekliefhebber is er naast pindakaas niet groot mee geworden? Black Sabbath! Het is dit jaar precies 40 jaar geleden dat het legendarische album Paranoid het daglicht zag. Om die reden verscheen onlangs de DVD met de aflevering van de welbekende tv-serie 'Classic Albums' die aan het monsterkind van deze Engelse band is gewijd. Het feestje wordt compleet gemaakt met 42 minuten aan extra materiaal die niet in de originele aflevering te zien waren.

Squashster Grinham zakt verder weg op wereldranglijst

Natalie Grinham zakt langzaam steeds verder weg op de wereldranglijst. De 32-jarige Almeerse ging - op de vandaag door de Women's International Squash Players Association (WISPA) gepubliceerde ranglijst - 2 plekken achteruit en is nu de nummer 7 van de wereld. Daarmee is ze nog wel de beste Nederlandse.

Verrassend is de achteruitgang van Grinham op de mondiale ranking allerminst. De voormalige Australische werd ruim twee maanden geleden voor het eerst moeder en kwam daardoor sinds oktober vorig jaar niet meer in actie. Op dat moment was de Europees kampioene van 2009 de nummer 2 van de wereld. Dat Grinham nog steeds in de top-10 van de wereld staat, dankt ze aan twee goede maanden in 2009. In augustus van dat jaar won ze de open kampioenschappen van Nieuw-Zeeland en bereikte ze de finale van de Singapore Masters, een maand later veroverde ze de zilveren medaille tijdens het WK in Amsterdam.

Naast Grinham behoort ook Vanessa Atkinson tot de 15 beste speelsters ter wereld. Zij neemt de 14e plaats in op de prestigieuze ranking, die al ruim vijf jaar wordt aangevoerd door de schier ongenaakbare Nicol David. Jenny Duncalf (Eng, 2), Rachael Grinham (Aus, 3) en Alison Waters (Eng, 4) volgen de Maleisische wereldkampioene op ruime afstand. Ook Orla Noom (40) en Annelize Naudé (44) staan in de top-50 op de WISPA World Ranking.

Tester Bulykin overtuigt ADO

ADO Den Haag lijkt in de persoon van Dmitri Bulykin een nieuwe spits te hebben gevonden. De spits van Anderlecht was de laatste tijd op proef bij ADO en heeft indruk gemaakt op de technische staf. Het Laatste Nieuws wist al te vertellen dat er een overeenkomst tussen de beide clubs is.

"Onze staf heeft aan het bestuur laten weten dat we hem er graag bij willen hebben. Nu moeten we kijken of het tot een definitieve overgang kan leiden," aldus ADO-trainer John van den Brom over de 1.93m lange Russische spits. Bulykin werd in 2008 door Anderlecht overgenomen van Bayer Leverkusen, maar bij Anderlecht kwam hij nauwelijks aan spelen toe.

Sinds 2008 kwam Bulykin maar tien keer in actie voor de Belgische recordkampioen. In die tien wedstrijden wist hij de netten maar drie keer te laten bollen. Het afgelopen seizoen speelde de Rus tien wedstrijden op huurbasis bij Fortuna Düsseldorf, maar ook daar wist hij niet te overtuigen. In eigen land speelde hij voor Lokomotiv en Dynamo Moskou met aanzienlijk meer succes.

Doelman De Winter niet naar Heerenveen

Doelman Yves de Winter trekt niet naar sc Heerenveen. De doelman van Westerlo is ontgoocheld en Westerlo-manager Herman Wijnants is ook niet te spreken over het handelen van de Friese club. "Heerenveen heeft ons op het verkeerde been gezet," aldus Wijnants.

"Ze hebben op twee paarden gewed: op De Winter en op een Deense testkeeper," zegt Wijnants in het Gazet van Antwerpen. "Ze hadden ons nochtans gezegd dat ze voluit voor De Winter gingen. Het zit zo: De Winter zou naar Heerenveen gaan en Kenny Steppe zou naar ons komen. Ze zouden er zelfs voor betalen. Ik kan alleen maar concluderen dat ze niet zeker van hun zaak waren. Noch van Steppe, noch van die Deense testkeeper. Dit is bijzonder spijtig, eerst en vooral voor Yves. Wij hadden hem deze transfer echt gegund. Ik moet hem bewonderen voor de manier waarop hij dit opneemt."

"Dit is niet plezant, maar ik ga me weer voor de volle 100 procent voor Westerlo inzetten. Hier zal niks van blijven hangen. Ik neem Westerlo ook niks kwalijk, zij wilden meewerken," zegt een ontgoochelde De Winter. "Ik begrijp het niet zo goed. Iedereen had er een positief gevoel bij en het ging niet over een onoverkomelijke transfersom. Ze waren al van vorige week met de transfer bezig. De mensen van Heerenveen zijn hier geweest, hé. Hun financiële manager was zelfs vroeger uit vakantie gekomen."

Kroegkind

“Kom je hier vaker?” Ze knikt. “Heel vaak.”
“Hoe vaak?” vraag ik. Ze stopt met wiebelen en trekt een denkrimpel te voorschijn. “Wel honderd keer. En ik heb een geheimpje. Kom maar.” Ze laat zich van de barkruk glijden en pakt mijn hand. Ze torst me mee naar een automaat waar chips in zit. “Kijk,” fluistert ze zachtjes, “mooi hè… En als je daar wat in doet”, ze wijst naar de gleuf, “dan komt er hier weer wat uit.”

HD-console versie NBA Jam alleen bij NBA Elite 11

Een tijdje geleden was er bekendgemaakt dat NBA Jam niet alleen voor de Wii uit zal komen, maar ook voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Nu is er bekendgemaakt dat de enige manier waarop deze titel te verkrijgen is, is bij EA's nieuwe volledige NBA-titel, NBA Elite.

NBA Jam zal dus nooit het licht zien op Xbox Live Arcade en het PlayStation Network. Ook zal de game minder modes bevatten dan de Wii-versie van NBA Jam. Wel heeft het spel HD-graphics en online multiplayer. NBA Jam zal dus eind dit jaar beschikbaar zijn, de Wii-versie zal gewoon in de winkel liggen, maar de HD-versie is alleen te downloaden met een voucher.

NBA Jam

Ajax helpt Utrecht aan extra Jabulani's

FC Utrecht heeft in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen FC Luzern hulp gekregen uit Amsterdam. AD Sportwereld meldt dat Ajax de club tien Jabulani-ballen te leen heeft gegeven.

In haar thuiswedstrijden speelt Luzern met de Jabulani en omdat FC Utrecht zelf niet genoeg van deze ballen in bezit heeft, zocht het hulp bij andere clubs. Zelf heeft Utrecht maar tien van deze ballen en trainer Ton du Chatinier vond dit te weinig voor een fatsoenlijke training. De bal wordt niet meer gemaakt dus leverancier Adidas kon de club ook niet helpen. De hoofdstedelingen waren wel bereid om Utrecht te helpen, waardoor er gisteren opeens ballen van Ajax over het veld rolden.

Tegen en in Luzern verdedigt Utrecht een 1-0 voorsprong.

Boete Oranje, Spanje voor gele kaarten op WK

De FIFA heeft een KNVB een boete opgelegd van bijna 11.000 euro. Reden voor de boete is het flinke aantal gele kaarten dat het Nederlands elftal kreeg in de finale van het WK voetbal tegen Spanje.

Nederland kreeg in de eindstrijd negen gele kaarten, van wie Johnny Heitinga er twee kreeg. Volgens de regels van de FIFA krijgt een bond een boete als het vertegenwoordigende elftal in één duel vijf of meer keer geel krijgt.

De Spaanse bond kreeg een boete van ruim 7.000 euro. In de finale tegen Nederland kregen vijf Spanjaarden geel.

Playlogic strijdt met Koch om 1,7 miljoen euro

De Nederlandse game-uitgever Playlogic ligt in de clinch met de Oostenrijkse uitgever Koch. Playlogic claimt recht te hebben op 1,7 miljoen euro, terwijl Koch dit hardnekkig ontkent. Deze achterstallige betaling zou bijdragen aan de financiële problemen bij Playlogic. Daardoor is een faillissement van Nederlands grootste game-uitgever nabij.

Vorige week kreeg het Amsterdamse Playlogic uitstel van betaling van de rechtbank. De game-uitgever voelt zich benadeeld. "Het is zo frustrerend dat Koch gewoon weigert te betalen voor goederen en diensten die we aantoonbaar hebben geleverd. Ze maken Playlogic bewust kapot", vertelt vicevoorzitter Rogier Smit tegen het vakblad Control Magazine.

Vrijdag stelde Koch dat alle beweringen van Playlogic ongefundeerd waren. Koch zou geen rekeningen open hebben staan bij Playlogic, daarnaast heeft Playlogic volgens Koch nog geen juridische stappen ondernomen tegen de Oostenrijkse game-uitgever. Koch distribueerde de Playlogic-spellen Sudoku Ball Detective, Fairytale Fights en Aliens in the Attic.

Control meldt maandag dat er een claim van 1,7 miljoen euro is opgesteld door een advocaat in Oostenrijk. Playlogic heeft op dit moment echter niet het geld om de claim in te dienen of een advocaat te betalen.

Playlogic strijdt met Koch om 1,7 miljoen euro
Playlogic strijdt met Koch om 1,7 miljoen euro

Beroemde auto's uit films in Driver

De DeLorean uit Back to the Future zit in het spel Driver: San Francisco. Dat heeft game-uitgever Ubisoft dinsdag onthuld. De DeLorean DMC-12 is het voertuig waarmee Marty McFly in de film uit 1985 door de tijd reist.

In juni onthulde de uitgever al dat het spel veel iconische voertuigen zou bevatten. "Wanneer je aan een achtervolging uit een film denkt, dan zitten die auto's waarschijnlijk in de game", vertelde gameontwikkelaar Martin Edmondson van Ubisoft tegen Gametrailers TV. "Hiermee onderscheidt het spel zich van racespellen als Need for Speed en Gran Turismo, waarin het vooral draait om stoere en snelle auto's".

Ook de Shelby GT500 is in de game opgenomen. Deze auto is te zien in de film Gone in 60 Seconds uit 2000. Andere auto's die in het spel zijn verwerkt, werden ook gebruikt in diverse films. De Dodge Charger R/T is te zien in de film Bullitt uit 1968, terwijl de Dodge Challenger R/T betrokken was bij de klassieke achtervolging in de film Vanishing Point uit 1971

Ten slotte heeft Ubisoft de volgend jaar te verschijnen McLaren MP4-12C in het spel verwerkt. Deze auto komt ongeveer tegelijk met Driver: San Francisco uit, in het voorjaar van 2011.

Beroemde auto's uit films in 'Driver'
Beroemde auto's uit films in Driver

[Upd] Mensen onwel, kantoor ontruimd

Een kantoorgebouw aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven is dinsdagochtend ontruimd nadat drie mensen onwel waren geworden. Een woordvoerster van de brandweer heeft dat gemeld. De oorzaak is vooralsnog onduidelijk.

In totaal staan 650 mensen buiten. De brandweer is in het pand om metingen te verrichten. In het kantoor is onder meer een callcenter van KPN gevestigd.

Update 12.32 uur:

Een uur na de ontruiming mocht iedereen weer aan het werk. De brandweer kon na de metingen niks vinden wat een mogelijk risico kan betekenen.

AGOVV krijgt groen licht voor uitbreiding stadion

AGOVV mag van het Apeldoorns college van burgemeester en wethouders extra tribunes plaatsen. Het gaat om een plek voor sky-boxen en een 'gewone' tribune, zo meldt De Stentor.

Beide nieuwe accommodaties komen aan de zuidwestkant van het stadion waar nu nog 'loze' ruimte is. Het aantal zitplaatsen op sportpark Berg en Bos stijgt hiermee met 490. Het huidige aantal zitplaatsen bedraagt 3.259.

In totaal komt de capaciteit van de Apeldoornse profclub met de uitbreiding op 3.750. De wens om op Berg en Bos - de locatie die AGOVV al sinds zijn oprichting in 1913 bespeelt - tot 6.000 toeschouwers te gaan acht het college onhaalbaar. De grens is getrokken bij 3.750.

Verkoop levels Call of Duty levert miljoenen op

Gamers hebben meer dan twintig miljoen downloadbare extra's gekocht voor games uit de Call of Duty-serie. Dat heeft game-uitgever Activision maandagavond bekendgemaakt. De verkoop van extra levels voor Call of Duty heeft Activision in de afgelopen vier jaar omgerekend 153 tot 229 miljoen euro opgeleverd, schrijft Variety.

Activision heeft geen verkoopcijfers onthuld, maar liet in april weten dat het Call of Duty: Modern Warfare 2 - Stimulus Package binnen een week meer dan tweeënhalf miljoen keer gedownload was. Over het verkoopsucces van de in juli uitgebrachte Resurgence Pack is niets bekendgemaakt.

In totaal zijn er zes 'map packs' uitgegeven voor diverse Call of Duty-games. Er is een download beschikbaar voor Call of Duty: Modern Warfare uit 2007, drie voor Call of Duty: World at War uit 2008 en twee voor het vorig jaar uitgebrachte Call of Duty: Modern Warfare 2.

Sinds de release van Call of Duty: Modern Warfare is de serie een van de grootste binnen de game-industrie. Met de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 werd er binnen een dag ruim 306 miljoen euro verdiend. Hiermee had het schietspel de meest succesvolle lancering ooit binnen de entertainmentindustrie.

Verkoop levels 'Call of Duty' levert miljoenen op
Verkoop levels Call of Duty levert miljoenen op

Miljoenen Europeanen ziek thuis door werk

Ruim 23 miljoen Europeanen tussen de 15 en 65 jaar hebben last van gezondheidsproblemen die veroorzaakt of verergerd zijn door het werk. Van hen verzuimen er jaarlijks 12,5 miljoen. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde analyse van onderzoeksbureau TNO in opdracht van het Europees statistisch bureau Eurostat.

Ongeveer 60 procent van de mensen heeft last van lichamelijke klachten, terwijl 14 procent lijdt aan stress- en angstklachten en depressiviteit. Laag- en gemiddeld opgeleiden hebben vaker last van lichamelijke klachten, terwijl bij hoogopgeleiden de meest ernstige gezondheidsklacht stress, angst of depressie is. In totaal worden er jaarlijks minstens 367 miljoen dagen verzuimd door deze klachten.

De meeste werkgerelateerde gezondheidsproblemen komen voor in de sectoren landbouw, jacht, visserij en mijnbouw.

Helikopter EU-vloot verijdelt kaping tanker

Een helikopter van de patrouillevloot van de EU heeft voorkomen dat de Noorse tanker MV Bow Saga in de Golf van Aden door Somalische piraten werd gekaapt. Dit heeft een woordvoerder van de vloot dinsdag bekendgemaakt.

De Bow Saga sloeg dinsdagochtend alarm. De kapitein meldde dat zijn tanker door zeven piraten in een bootje werd beschoten. Daarop stuurde het Spaanse fregat SPS Victoria een helikopter naar de tanker, waarna de piraten de vlucht namen. Zij werden door een tweede EU-schip onderschept.

Maandag slaagden piraten wel in hun opzet een vrachtschip te kapen. Zij overmeesterden in de door de internationale patrouillevloot bewaakte vaarroute een onder Panamese vlag varend schip met een lading cement. Het schip, de MV Suez, heeft een 23-koppige bemanning.

Somalische piraten houden momenteel zeker zeventien schepen en honderden bemanningsleden gegijzeld.

PVV'er Graus start Limburgse pressieclub in Kamer

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft een parlementaire pressieclub opgericht die hij 'de Limburgse Kamer' heeft gedoopt. Dat schrijft De Pers dinsdag. Alle Limburgse Kamerleden moeten volgens Graus de handen ineenslaan om de Limburgse belangen beter te behartigen.

De Limburgse Kamerleden Ger Koopmans (CDA) en Frans Weekers (VVD) zouden het initiatief steunen. Veel Limburgers hebben volgens Weekers het gevoel dat er in Den Haag weinig oor is voor de problemen in het zuiden. Graus wijst er in de krant op dat Limburg kampt met een flinke bevolkingskrimp en vergrijzing.

Meer dan een kwart van de Limburgse stemmen bij de Kamerverkiezingen ging naar de PVV. Mede daardoor is het aantal Limburgse Kamerleden flink toegenomen. Het aantal PVV-Kamerleden uit Limburg steeg van drie naar zes.

PVV-Kamerlid Graus start Limburgse kongsi in Kamer
PVV-Kamerlid Graus start Limburgse kongsi in Kamer (Foto: Novum)

FOK!games Tofste baas - dag 28

Het gevecht van gisteren was het spannendste gevecht tot nu toe. Met een paar stemmen verschil heeft uiteindelijk de gekleurde stuiterbal Ozma weten te winnen van Berserker en The Master. Hij mag het in zijn volgende gevecht op gaan nemen tegen Shao Kahn en Lavos.

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Brayko (Alpha Protocol)
Brayko is een Russische bendeleider van de grootste bende in Moskou. Hij houdt ervan om mensen te martelen met zijn mes maar zijn weapon of choice zijn toch wel zijn twee gouden uzi's. Je zult hem moeten vinden om erachter te komen waar je de gestolen raketten kunt vinden. Het zal geen makkie worden want hij is totaal geschift en voelt amper pijn.

Red (Pokémon Silver/Gold)
De allereerste Pokémon-game was de eerste keer dat we Pokémon konden vangen, konden strijden voor badges en het opnemen tegen onze rivaal. In de games die hierna kwamen, Gold en Silver, konden we als ultieme baas vechten tegen het personage uit de eerste Pokémongame genaamd Red. Deze was zeer lastig te verslaan met Charizard, Blastoise, Pikachu, Venusaur, Espeon en Snorlax tot zijn beschikking.

The Russian (The Punisher)
In The Punisher zul je het op moeten nemen tegen een Russisch zwaargewicht met de bijpassende bijnaam The Russian. Deze grote klerenkast met blonde stekels zal het je niet makkelijk maken en er alles aan doen om je een kopje kleiner te maken. Natuurlijk is dit geen probleem voor the Punisher en kun je hem op verschillende manieren flink te lijf gaan zoals met een koelkast, TV en computerscherm.

BraykoRedThe Russian

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Ruiz: "Bij Twente blijven is geen straf"

Bryan Ruiz heeft geen problemen met nog een seizoen in dienst van FC Twente. De aanvaller gaf eerder aan graag naar Spanje te willen verkassen, maar kan ook leven met nog een jaar in Nederland.

"Ik ben juist erg gelukkig bij Twente", vertelt Ruiz tegen NUsport. "Het afgelopen seizoen was een mooi seizoen voor me, ik speelde in een goed team, heb zelf goed gepresteerd en sommige deuren kunnen nu opengaan."

Ruiz schermde voor zijn vakantie naar verluidt met de belangstelling van onder meer Valencia en Sevilla. "Maar ik verlaat Twente niet zomaar, hoor, ik ga niet naar de nummer twaalf van de Bundesliga. Als ik ga, moet het een beter team zijn dan dit team, want ik ga niet weg voor meer geld."

"Bovendien wil ik ergens voor kunnen strijden. Dan kom je uit bij clubs uit de top vier van bijvoorbeeld Spanje en Italië. En als dat niet lukt, fine, het is geen straf om hier te blijven." Ruiz maakte in zijn eerste jaar in Twentse dienst grote indruk. Mede door zijn bijdrage werden de Tukkers voor het eerst in de historie van de club landskampioen.

'Ajax heeft verregaande interesse in doelman Nordfeldt'

Ajax heeft de 21-jarige doelman Kristoffer Nordfeldt naar verluidt op het oog. Expressen meldt dat de sluitpost van IF Brommapojkarna reeds is bekeken door de Amsterdammers.

Eerder stond Nordfeldt al in de belangstelling van sc Heerenveen, maar die transfer ging niet door. Tijdens een competitieduel met Helsingborg bekeek een delegatie van Ajax de verrichtingen van Nordfeldt. Ook scouts van Hannover 96, Borussia Mönchengladbach en Sampdoria zaten in Zweden op de tribune. Naar verluidt heeft Ajax verregaande interesse in de doelman.

Heerenveen bracht volgens de Zweedse krant vorige week een bod uit van acht miljoen Zweedse kronen, omgerekend bijna een miljoen euro. Directeur Ola Danhard is duidelijk over het bod van de Friese club, dat is lang niet genoeg.

"Het bod dat we hebben ontvangen was te laag. Het was niet eens in de buurt van wat wij in gedachten hadden", aldus de preses, die minimaal anderhalf miljoen verwacht voor de keeper. "Het was in ieder geval niet genoeg om rond de tafel te gaan zitten om er over te praten."

Een bod van Ajax heeft de Zweedse club nog niet ontvangen. "We weten dat Ajax op de tribune heeft gezeten. Heerenveen had wat financiële problemen, Ajax heeft dat misschien niet. Maar tot nu toe hebben we geen bod ontvangen voor Nordfeldt."

[Upd] Contador naar Saxo Bank

Binnen een week zal Tourwinnaar Alberto Contador bekendmaken voor welke ploeg hij volgend seizoen uit gaat komen. Na afloop van het natourcriterium in Lommel vertelde Contador dit tegenover Sporza.

"Ik denk dat binnen de periode van een week ik mijn nieuwe ploeg zal kunnen bekendmaken", aldus Contador. "Of het de ploeg van Riis wordt? Dat is een grote kanshebber. Of dit een ja is? Nee, er zijn nog teams."

Bjarne Riis zal vanmiddig een persconferentie beleggen over zijn ploeg in de toekomst. De naam van het team voor 2011 zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid bekend worden gemaakt. Sungard, een Amerikaans IT-bedrijf, wordt als grote kandidaat genoemd. Daarnaast is de verwachting dat hij de komst van Contador bekendmaakt.

Update 11:40 uur:

Alberto Contador vertrekt naar Saxo Bank. Dit werd vanmorgen bekendgemaakt. De Spanjaard tekende een contract voor twee jaar. Daarnaast verlengde Saxo Bank het sponsorcontract met de ploeg van manager Bjarne Riis met nog een jaar. 

"Alberto is een renner van wereldklasse. Hij blijft de komende jaren nog zeker aan de top. Hij krijgt een sterk en loyaal team om zich heen," aldus Riis.

[IndyCar] Boete voor Castroneves

De organisatie van de IndyCar Series heeft Helio Castroneves een boete van 60.000 dollar opgelegd en de rest van het jaar onder toezicht gesteld. Reden hiervoor is de uitbarsting van de Penske-coureur na afloop van de race in Edmonton waar hij als eerste de finish passeerde maar straftijd opgelegd kreeg omdat hij bij de laatste herstart iemand opgehouden zou hebben.

"De sport is zo close en het veld ligt zo dicht bijeen dat emoties dan op gaan duiken. Het billijkt echter niet de uitbarsting die Helio na de race tegen de officials van de raceserie had," zei de directeur van de IndyCar Series Randy Bernard. "Dit is een serieuze zaak en we hebben alle opties, inclusief een schorsing, afgewogen."

"We vonden dat we bij een schorsing de fans meer dan bij welke andere maatregel dan ook troffen. Fans geven hun met hard werken verdiende geld uit om de beste rijders ter wereld te zien en velen hebben hun kaartjes voor de komende races al gekocht en verwachten daar Helio te zien. Hij is een goede ambassadeur voor de sport en we weten dat zijn reactie na de race in Edmonton niet zijn normale gedrag was," zei Bernard die weet dat Castroneves inmiddels zijn excuses voor zijn uitlatingen heeft aangeboden.

Fable 3 voor PC vertraagd

Weet je het nog, toen ze riepen dat Fable 3 op zowel Xbox 360 als PC op dezelfde tijd uit ging komen? Welnu, Microsoft heeft IGN verteld dat de PC-versie de boel niet bij kan benen en dus later uit gaat komen. Microsoft zal 'snel' een aankondiging doen over een nieuwe releasedatum.

Het nieuws komt niet geheel onverwacht; sinds de aankondiging werd al gesuggereerd dat het op zijn minst uniek is voor Microsoft om een PC-versie van zo'n release op hetzelfde moment uit te brengen. De vraag is nu vooral hoe veel later de game op PC te spelen is, wat we binnenkort moeten horen.

Als ze in de tussentijd ook de PC-versie van de 'bouw-je-eigen-dorpsbewoner' uitbrengen, dan kunnen de PC-gamers zich daarmee bezighouden terwijl de Xbox-spelers zich vermaken. Nu maar hopen dat je niet de tijd hebt om het hele dorp te bevolken met je creaties.

Fable 3 zou voor Xbox op 26 oktober uitkomen.

Fable 3

Dean laat Commonwealth Games lopen

Julian Dean doet in oktober niet mee aan de Commonwealth Games. De Nieuw-Zeelandse wielrenner van Team Garmin ziet het niet zitten om na het rijden van drie grote rondes ook in New Delhi van de partij te zijn.

"Ik weet uit ervaring dat het niet realistisch is dat je twee weken na een grote ronde je vorm vast kunt houden. Helemaal niet aan het eind van een lang seizoen", legt Dean zijn keuze uit. De 35-jarige sprinter reed dit seizoen mee in de Giro d'Italia, Tour de France en verschijnt eind deze maand aan de start van de Vuelta.

De sprinter hoopt in september nog wel mee te doen aan de wereldkampioenschappen in Melbourne.

Castlevania voor Xbox360 op twee dvd's

Dave Cox, de producer van Castlevania: Lords of Shadow heeft bekendgemaakt dat deze game voor de Xbox360 op twee dvd's zal verschijnen in tegenstelling tot een enkele blu-ray-schijf voor de PS3. Hij voegde daarbij toe dat de eerste schijf voor de 360-versie een optie zal hebben om geheel te installeren, zodat men alleen de tweede dvd in de console hoeft te houden om de game te kunnen spelen zonder dvd's te moeten wisselen. De game zal ongeveer vierentwintig uur in beslag nemen en de langste cut-scène, namelijk het einde, duurt veertien minuten.

Dave Cox is van mening dat Microsoft meer en meer problemen zal krijgen met dataopslag en de grootte van games. "Microsoft heeft techneuten naar de studio moeten sturen om te kijken naar hoe we de game comprimeerden, maar ze zeiden 'Oké, goed, jullie doen nu alles wat mogelijk is'. Ik denk dat het iets is dat Microsoft meer en meer zal ervaren, dat ze ontwikkelaars moeten helpen om opslagproblemen op te lossen."

Zal de keuze van Microsoft om met Xbox360 niet voor blu-ray te gaan hen nu beginnen op te breken?

Castlevania: Lords of Shadow komt deze herfst uit voor PS3 en Xbox360.

Castlevania: Lords of Shadow

Luinge gaat niet in op contract van acht uur per week

Roelof Luinge is niet ingegaan op een aanbieding van de KNVB. De nationale voetbalbond schotelde de voormalig arbiter een contract voor acht uur per week voor.

Luinge moest afgelopen seizoen noodgedwongen zijn fluit opbergen. Dit jaar zal hij gaan fluiten in de Topklasse, maar als hij bij de KNVB aan de slag wil dan zal hij die wens moeten laten varen. "Ik wil hem er graag als coach bij hebben", zegt de nieuwe scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

"Ik weet dat hij een contract voor acht uur kan tekenen. Of dat gezien zijn staat van dienst niet veel te weinig is? René Temmink is ook acht uur in dienst. En de portemonnee van de KNVB is niet oneindig diep."

"Bovendien moet Roelof eerst laten zien dat hij een meerwaarde heeft", aldus Van Egmond in De Telegraaf. Hoe Luinge zelf tegen de situatie aankijkt is niet duidelijk. Hij weigerde te reageren.

Verhagen: 'Cohen volstrekt ongeloofwaardig'

PvdA-leider Job Cohen is 'volstrekt ongeloofwaardig' door te beweren dat zijn partij wel wilde praten over een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Dat zei CDA-fractieleider Maxime Verhagen dinsdagochtend voor het gesprek met informateur Ruud Lubbers.

Verhagen werd om 09.00 uur in het gebouw van de Eerste Kamer ontvangen samen met VVD-leider Mark Rutte en Geert Wilders (PVV). Het drietal besloot afgelopen vrijdag samen te willen onderhandelen over een minderheidskabinet. Naar verwachting stelt Lubbers na dit gesprek zijn eindverslag op.

Cohen liet dinsdag in een interview met de Volkskrant weten dat zijn partij wel bereid was te praten over een middenkabinet, hoewel hij na het mislukken van paars-plus nog had gezegd dat hij een dergelijk kabinet 'niet tot stand' ziet komen. "Ik heb nooit gezegd dat de PvdA een middenkabinet op voorhand zou blokkeren. Ik zei wel dat ik er niets in zag en ik vind het nog steeds een slechte oplossing. Maar de informateur heeft mij er nooit naar gevraagd. Ik zou wel aan tafel zijn gegaan."

"Ongeloofwaardig", zei Verhagen. "Hij heeft het iedere keer geblokkeerd." Verhagen vroeg zich af waarom Cohen dan geen contact met hem heeft opgenomen, als hij wel bereid was tot gesprekken. "Hij had mij anderhalve week kunnen bellen, sms'en." Cohen probeert nu 'achteraf zijn gelijk' te halen, aldus Verhagen.

De CDA-leider gaat er verder van uit dat hij alle neuzen in zijn partij in dezelfde richting kan krijgen. Dezer dagen buitelen de partijprominenten over elkaar heen met kritiek op de deelname van het CDA aan een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV. Verhagen wees erop dat hij wordt gesteund door het partijbestuur en de fractie. "Ik heb er alle vertrouwen in."

"Het zou vreemd zijn als er maar één geluid zou zijn te horen in de partij", stelde Verhagen. Kritiek van partijgenoten 'houdt jezelf scherp', aldus de CDA-leider.

Verhagen noemt Cohen 'volstrekt ongeloofwaardig'
Verhagen noemt Cohen 'volstrekt ongeloofwaardig' (Foto: Novum)

Politie int meer crimineel geld door zij-instromers

Door de inzet van zij-instromers heeft de politie vorig jaar veel meer crimineel geld opgespoord en afgepakt. In 2008 werd in vijf proefregio's drie miljoen euro aan crimineel geld opgespoord. Vorig jaar, toen de nieuwkomers aan de slag gingen, was dat 25 miljoen euro.

Commissaris Frederik Jansen spreekt in het Nederlands Dagblad van een succes. Hij is programmamanager financieel-economische criminaliteit. Omdat bij de eigen rechercheurs niet altijd genoeg financiële kennis aanwezig is, worden zij-instromers ingeschakeld die met hen samenwerken.

Het gaat om accountants, bedrijfseconomen en andere specialisten. Zij worden via een verkorte cursus aan de Politieacademie in Apeldoorn opgeleid. De politie zet de komende twee jaar honderd extra zij-instromers in om nog meer crimineel verdiend geld af te pakken.

Iedere financieel rechercheur verdient zichzelf volgens Jansen drie tot vier keer terug. Volgens de krant werd tot nu toe slechts een fractie van het crimineel verdiende geld opgespoord en in beslag genomen. Het zou gaan om vijftig miljoen euro van de twaalf miljard tot achttien miljard euro die jaarlijks in de criminaliteit wordt verdiend.

De specialisten worden ondergebracht bij de Nationale Recherche en de vijf politieregio's IJsselland, Kennemerland, Flevoland, Gelderland-Midden en Hollands Midden. Ook de bovenregionale teams Noord-Oost-Nederland, Zuid-Nederland en Zuid-West Nederland krijgen uitbreiding.

Scriptschrijver Tom Mankiewicz (68) overleden

Scriptschrijver en regisseur Tom Mankiewicz is zaterdag overleden. Hij schreef onder meer verschillende Bondfilms en de eerste twee Supermanfilms. Mankiewicz overleed in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Hij is 68 jaar geworden.

Mankiewicz maakte deel uit van de in Hollywood legendarische Mankiewicz-familie. Zijn vader Joseph L. Mankiewicz regisseerde klassiekers als 'All About Eve' en 'A Letter to Three Wives'. Zijn neef Herman J. Mankiewicz was medeverantwoordelijk voor het script van 'Citizen Kane', beschouwd als een van de beste films ooit.

Tom Mankiewicz begon zijn carrière in de jaren zestig als coregisseur van de film 'The Comancheros'. In de jaren zeventig schreef hij de Bondfilms 'Diamonds Are Forever', 'Live and Let Die' en 'The Man With the Golden Gun'. Ook was hij medeverantwoordelijk voor de scripts van de eerste twee Supermanfilms met Christopher Reeve in de titelrol.

Als regisseur tekende Mankiewicz voor twee films: de komedies 'Dragnet' met Dan Aykroyd en Tom Hanks, en 'Delirious' met John Candy. Veel familieleden van Mankiewicz, onder wie zijn broer en zuster, zijn werkzaam in de film- of tv-industrie.

S. Williams vormt duo met Isner in Hopman Cup

Serena Williams en John Isner vertegenwoordigen begin januari de Verenigde Staten tijdens de Hopman Cup. Ook tennissterren Novak Djokovic, Ana Ivanovic en Justine Henin maken hun opwachting tijdens het internationale landentoernooi voor gemengde tennisteams in het Australische Perth. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Djokovic vormt samen met Ivanovic het Servische team. Volgens de tennisser, finalist in 2008 met Jelena Jankovic, is het toernooi een ideale opwarmer voor de Australian Open. "Ik kijk er naar uit om opnieuw mee te doen aan de Hopman Cup. Voor mij was het destijds een goede voorbereiding."

Het Belgische team bestaat uit Henin en Steven Darcis. De Fransen treden aan met Gael Monfils en de voormalig nummer 1 bij de junioren, Kristina Mladenovic. Toernooidirecteur Paul McNamee hoopt binnenkort ook de komst van Andy Murray te bevestigen.

Aissati speelt zich in de kijker als valse rechtsbuiten

Ismaïl Aissati kan met een schone lei aan het nieuwe seizoen beginnen. Het vorige jaar in dienst van Ajax liep uit op een fiasco, maar Martin Jol geeft de jongeling een nieuwe kans.

Als valse rechtsbuiten heeft Aissati zich weer in de kijker gespeeld van Jol, die in de voorbereiding nauwelijks een beroep deed op de middenvelder. Volgens De Telegraaf speelde Aissati zo goed, dat hij al als betere optie dan Jeffrey Sarpong wordt gezien. Sarpong keerde onlangs terug van NEC, dat hem huurde.

Aissati belandde vorig seizoen op een zijspoor in Amsterdam, maar hij heeft zich teruggevochten. Jol neemt de middenvelder mee naar Griekenland en mogelijk krijgt Aissati ook speelminuten tegen PAOK Saloniki. Hij zou Sarpong voorbij zijn gestreefd in de pikorde, wat overigens niet betekent dat hij ook in de basis zal starten. Aanvoerder Luis Suárez is de onbetwiste eerste keus.

De terugkeer van Aissati komt mogelijk op precies het juiste moment voor de voormalig PSV'er, daar Ajax hard op zoek is naar een nieuwe rechtsbuiten om het vertrek van Dennis Rommedahl op te vangen. Inmiddels zijn de gesprekken met Leonardo gestart, maar Aissati kan mits hij goed blijft presteren een stokje voor de transfer steken.

Drugsverdachte vrij na vormfout

De rechtbank in Maastricht heeft een 51-jarige drugsverdachte uit Geleen vrijgesproken omdat een onbevoegde hulpofficier van justitie hem bij zijn aanhouding op 13 april had laten fouilleren en een huiszoeking had laten doen. De inspecteur van politie had vergeten zijn certificaat van hulpofficier van justitie te verlengen.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht bevestigde dinsdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten. Bij de huiszoeking van de man werden soft- en harddrugs gevonden, evenals wapens en munitie. Volgens de rechtbank is dit bewijs onrechtmatig verkregen. Het OM gaat in hoger beroep.

Verzet Belgische politiek tegen FIFA-eisen

Politieke partijen in België hebben bezwaar tegen de voorwaarden die de wereldvoetbalbond FIFA stelt voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 door Nederland en België. De FIFA wil onder meer vrijgesteld worden van belastingen en eist een voorkeursbehandeling voor sponsors van het toernooi.

Onder meer de sociaaldemocratische SP.A en de groenen in België vinden dat niet door de beugel kunnen, hebben ze vandaag in Vlaamse media laten weten. Zeker in deze tijd van economische crisis en overheidsbezuinigingen is het ondenkbaar dat "internationale holdings zoals de FIFA belastingvrijstelling kunnen genieten op de miljardenwinsten die hier gerealiseerd worden", zegt SP.A-senator Bert Anciaux.

De partijen willen dat het zogeheten bidbook, dat België en Nederland bij de FIFA hebben ingediend, in het parlement wordt besproken. De demissionaire regering-Leterme keurde de voorstellen eerder al goed, maar dat fiat is volgens Anciaux "van nul en generlei waarde" zonder parlementaire goedkeuring.

Ajax start onderhandelingen met Leonardo

Ajax heeft zich officieel gemeld bij NAC Breda voor de diensten van Leonardo, zo meldt het Algemeen Dagblad. Eerder klopten de Amsterdammers al aan bij de zaakwaarnemer van de Braziliaan, Rob Jansen.

Leonardo gaf reeds aan wel oren te hebben naar een terugkeer naar Amsterdam en inmiddels zijn de onderhandelingen tussen Ajax en NAC van start gegaan. Martin Jol ziet in Leonardo een geschikte opvolger voor Dennis Rommedahl, die eerder deze zomer transfervrij naar Olympiakos Piraeus vertrok.

Leonardo speelde in het verleden al 2,5 jaar voor Ajax, maar kwam mede door blessureleed niet verder dan 39 competitiewedstrijden. Na een goede start raakte zijn carrière in de hoofdstad in het slop, waarop hij weer onderdak vond bij NAC.

"Ik heb nog goede contacten bij Ajax en voel me vereerd dat ze twee keer geïnformeerd hebben bij mijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Ik zou best terug willen, want Ajax is een topclub en ze spelen Europees voetbal", liet Leonardo eerder weten tegen NUsport.

Jans: "Hier kan best iets moois groeien"

De komst van Ron Jans heeft tot een frisse wind geleid binnen sc Heerenveen. De Friezen kenden een bar slecht vorig seizoen, maar de neuzen staan weer dezelfde kant op in de aanloop naar het nieuwe jaar.

Bij thuiswedstrijden van sc Heerenveen schalt dit seizoen bij de spelersopkomst Queen uit de boxen. Het nummer One Vision moet symbool staan voor dat waar de Friese club na de turbulente vorige jaargang naar streeft. "Ik heb slechts een verzamel-cd van Queen", bekent trainer Ron Jans. "Maar dat nummer past heel goed bij ons. We willen dit seizoen Europees voetbal halen. Dat doel moet iedereen bij Heerenveen uitstralen."

Ondanks het teleurstellend verlopen vorig seizoen, wil Jans louter nog vooruitkijken. "We moeten niet meer terugkijken", meent Jans in De Telegraaf. "Heerenveen stond altijd symbool voor saamhorigheid, ontwikkeling en de Friese cultuur. Daar moeten we nu weer naartoe werken."

"Ik wil daar graag onderdeel van zijn. In de ontwikkeling van een team is het belangrijk dat spelers elkaar willen helpen. Afgaande op de eerste zes weken denk ik dat daar een heel vruchtbare bodem voor is. Als die lijn zich doortrekt, dan kan hier best iets moois groeien", besluit Jans, die de begroting onlangs met drie miljoen euro teruggeschroefd zag worden.

[SF] van der Drift nog in ziekenhuis na crash

Chris van der Drift overleefde afgelopen zondag een zware crash tijdens de tweede Superleague Formula-wedstrijd op het Britse Brands Hatch. De 24-jarige Nieuw-Zeelandse Nederlander was in gevecht voor plaats vijf toen hij op hoge snelheid in aanraking kwam met zijn rivaal.

De auto van Van der Drift werd gelanceerd en raakte vervolgens een voetgangersbrug. De Olympiakos-bolide werd compleet verwoest en Chris mocht van geluk spreken het ongeval te overleven. Hij was bij kennis toen de medische dienst arriveerde en werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis van Dartford.

Maandagmiddag is Van der Drift geopereerd aan zijn enkel en wacht nog op een operatie aan één van zijn twee gebroken vingers. Ook brak Chris twee ribben, een schouderblad en liep meerdere blauwe plekken op.

Naar verwachting verblijft Chris de komende dagen in het ziekenhuis, maar wordt waarschijnlijk overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt van zijn uitvalsbasis in Milton Keynes.

'Vettel moet emoties beter onder controle houden'

Teambaas Christian Horner vindt dat zijn coureur Sebastian Vettel zijn emoties beter moet gaan controleren. Het is volgens Horner prima dat de rijder emotioneel reageert, maar hoopt dat hij die energie weet om te zetten in resultaten.

Op de Hungaroring kreeg de Duitser een drive-through penalty, omdat hij een groot gat naar teamgenoot Mark Webber liet vallen. Na de race verklaarde Vettel dat hij problemen met de radio had en dat hij niet doorhad dat de saftey car weer van de baan ging. Tijdens zijn straf zat Vettel ook kwaad te zwaaien.

"Een deel van zijn emotie maakt hem enorm sterk, en hij moet dat weten om te buigen in goede prestaties. We hebben twee toegewijde coureurs en dat is ook een kracht van het team", aldus Horner. Horner vindt ook dat Vettel niet alleen de negatieve dingen van Hongarije moet onthouden. "Hij heeft veel punten gescoord vergeleken met zijn rivalen. Hamilton scoorde niet en Button pakte maar weinig punten."

CD: STEED - A Curious Case Of Countless Clues

The Avengers (oftewel De Wrekers in Nederland) zijn zo Engels als je het maar kunt voorstellen. De bolhoed, het nette pak en de paraplu van John Steed zullen velen zich nog wel herinneren uit de TV-serie die stamt uit de jaren zestig. Tijdens de laatste jaren van de show was Tara King Steed's partner in 'crime'. Eén van de afleveringen uit dit tijdperk heette 'A Curious Case Of Countless Clues'. Nu moeten een aantal heren uit Noord-Holland wel onder de indruk geraakt zijn van de serie en wellicht ook deze aflevering. Het kwartet dat namelijk de band STEED vormt heeft niet alleen het hoofdpersonage gekozen voor hun naam, maar ze komen ook nog eens met een plaat uit die A Curious Case Of Countless Clues heet.

De Bakker naar tweede ronde Washington

Thiemo de Bakker heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi in Washington. De Nederlander versloeg de Slowaak Luka Lacko met 5-7, 6-3 en 6-3.

Bij de stand 5-3 in de eerste set liet De Bakker op eigen service twee setpoints liggen. Daarna had hij het duel echter onder controle. "Het kon sneller," aldus De Bakker die in de tweede ronde de als vijfde geplaatste John Isner treft.

David Nalbandian maakt in Washington zijn rentree nadat hij wegens een blessure drie maanden aan de kant stond. De Argentijn versloeg de Amerikaan Rajeev Ram vrij eenvoudig met 6-4 en 6-0.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de twee maten van de SGP.

Ik tracht mij in deze rubriek altijd genuanceerd uit te drukken. Dat lukt me vandaag even niet. Als Wilders stelt dat de Islam een achterlijke religie is, dan stel ik dat de SGP een achterlijke partij is. Die SGP biedt mogelijk gedoogsteun aan een minderheidskabinet van VVD en CDA, dat ook wordt gedoogd door de PVV. Verbijsterend. De SGP is een partij, voor welke Godsdienst de basis is van het beleid. De PVV is een partij waar de wens van stevige inperking van Godsdienstvrijheid en het uitsluiten op basis van religie.tot in de haarvaten is doorgedrongen. Van zo’n club zou een confessionele partij zich verre moeten houden.
 
Vice-fractievoorzitter Elbert Dijkgraaf stelt wel voorwaarden aan dat gedogen. Een daarvan is dat de regering “zich waardig moet gedragen”. Dat leidt tot deze onvermijdelijke vraag:

Cohen was bereid te praten over middenkabinet

PvdA-leider Job Cohen zegt dat hij over een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA was gaan praten als de informateur hem er naar zou hebben gevraagd. Maar dat is volgens hem nooit gebeurd.

"Ik heb nooit gezegd dat de PvdA een middenkabinet (met VVD, PvdA en CDA) op voorhand zou blokkeren. Ik zei wel dat ik er niets in zag en ik vind het nog steeds een slechte oplossing. Maar de informateur heeft mij er nooit naar gevraagd. Ik zou wel aan tafel zijn gegaan", zegt Cohen dinsdag in een interview met de Volkskrant.

Hij wijst erop dat ook aan andere meerderheidsopties "nog geen minuut" is besteed in de kabinetsformatie. Cohen uitte zich maandag ook al kritisch over het werk van informateur Ruud Lubbers, al heeft die zijn eindverslag nog niet ingediend. Cohen wil dat er alsnog naar meerderheidskabinetten wordt gekeken.

Overleg over militaire bescherming Antillen

De Nederlandse regering overlegt met Saba, Sint Eustatius en Bonaire over hoe de toekomstige Nederlandse gemeenten militair moeten worden beschermd. Dat heeft demissionair premier Jan Peter Balkenende op BNR Nieuwsradio gezegd.

De eilanden vallen nu niet onder de bescherming van het NAVO-bondgenootschap. Dat ze vanaf 10 oktober een Nederlandse gemeente zijn, verandert daar niets aan omdat ze te ver weg liggen.

Er is geen directe militaire dreiging voor de eilanden, maar er is wel wrijving met de Venezolaanse president Hugo Chávez. Volgens hem hebben Amerikaanse vliegtuigen die vanaf Bonaire opstijgen al meerdere keren het Venezolaanse luchtruim geschonden.

Baggio terug als technisch directeur

Roberto Baggio maakt zijn rentree in de voetbalsport. De 43-jarige oud-international heeft besloten in te gaan op een aanbieding van de Italiaanse bond om in dienst te treden als technisch directeur. De voormalig sterspeler van Juventus, AC Milan en Inter gaf voorzitter Giancarlo Abete gisteren zijn ja-woord.

Zijn precieze bevoegdheden moeten nog nader worden omschreven, maar het wordt vooral een adviserende rol met veel aandacht voor de jeugdopleiding. Baggio, die nog maar net is begonnen met een trainerscursus, zal zich niet bemoeien met het Italiaans elftal, dat nu onder leiding staat van Cesare Prandelli.

Draai van de Kaai voor Andy Schleck

Andy Schleck heeft gisteravond de 31e editie van de Draai van de Kaai op zijn naam gebracht. De Luxemburgse tourvedette, die tweede werd achter de Spanjaard Alberto Contador, bleef in dit Roosendaalse profcriterium de Nederlandse routinier Koos Moerenhout één seconde voor.

Robert Gesink, de nationale hoop voor de grote wielerronden, finishte op vier tellen van de winnaar als derde.

Van der Kooy: "Ik zat op een dood spoor bij FC Utrecht"

Mike van der Kooy vervolgt zijn loopbaan bij AGOVV Apeldoorn. De club uit de Jupiler League neemt hem over van FC Utrecht.

"De clubs waren er al uit, maar ik moest persoonlijk nog rond komen", zo zegt Van der Kooy tegenover SEG. "Maandagmiddag is dat gelukt. Ik ben blij. Ik ben de voorbereiding nog begonnen bij Utrecht, toen een week stage gelopen bij AGOVV, twee oefenduels gespeeld en toen weer terug naar Utrecht. En nu ga ik me weer melden in Apeldoorn. Vorig jaar had AGOVV ook al interesse toen John van den Brom daar trainer was."

"Ik zat op een dood spoor bij FC Utrecht", vervolgt Van der Kooy. "Ze wilden jongere jongens een kans geven bij het tweede en daarom zou ik niet meer aan spelen toekomen."

Bij AGOVV komt Van der Kooy trainer Hans de Koning tegen. "Ik werk graag met De Koning. Hij zie het in me zitten. Dat is een voordeel."

Nilsson en Büttner licht geblesseerd

Lasse Nilsson en Alexander Büttner kampen met een lichte blessure. Vitesse gaat er vooralsnog van uit dat beide spelers de competitiestart tegen ADO Den Haag niet hoeven te missen.

Nilsson heeft volgens Omroep Gelderland last van een ontstoken teen. Hierdoor moest hij het oefenduel met Manisaspor aan zich voorbij laten gaan. Büttner werd in dat duel uit voorzorg gewisseld.

De aanvaller kampt al geruime tijd met vocht in zijn enkel. Daarnaast zijn er nog meer spelers in de selectie van Vitesse die niet geheel fit zijn. Zo werd Wiljan Pluim zondag ziek en heeft hij daarnaast last van zijn hamstring.

Vitesse start zondag 8 augustus de competitie tegen ADO Den Haag. Coach Bos kan in dat duel sowieso niet beschikken over de langdurig geblesseerden Rogier Molhoek, Kevin van Diermen en Sinan Kaloglu.

Nieuw album Michael Jackson in de maak

Fans van Michael Jackson hebben weer iets om naar uit te kijken. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone meldde maandag dat platenmaatschappij Sony Music in november een album zal uitbrengen met tien nog niet eerder gehoorde liedjes van wijlen de King of Pop.

De erfgenamen van de vorig jaar overleden Jackson hebben in maart een contract ter waarde van 250 miljoen dollar getekend met Sony. In de komende zeven jaar zullen tien projecten worden uitgevoerd. Het album dat in november verschijnt, is het eerste project.

Later volgen onder meer een dvd-collectie, greatest hits-compilaties en heruitgaven van succesalbums als Thriller en Bad. Jackson overleed op 25 juni 2009 aan overdosis drugs in een woning in Los Angeles.

In een kluis van Jackson zijn meer dan honderd liedjes gevonden die nog niet eerder waren uitgebracht. Een aantal liedjes stammen uit de hoogtijdagen van Jackson, de jaren '80 van de vorige eeuw. Andere composities zijn meer recent. Jackson werkte voor deze liedjes samen met artiesten als Akon, Will.i.am en Ne-Yo.

Doden bij onlusten in Kashmir

Bij gevechten in Indiaas Kashmir tussen Indiase regeringstroepen en tienduizenden demonstranten zijn maandag zeven doden gevallen. Meer dan dertig mensen raakten gewond. De demonstranten gingen in tientallen plaatsen de straat op uit protest tegen het uitgaansverbod dat de Indiase regering heeft ingesteld in de regio.

Ten minste twee mensen kwamen om het leven en drie raakten gewond toen de regeringstroepen probeerden demonstranten uiteen te drijven, die een snelweg blokkeerden in Sangam, ten zuiden van Srinagar. Regeringstroepen schoten ook op duizenden demonstranten in de zuidelijke stad Kakpora. Een persoon verloor daarbij het leven en vijf liepen verwondingen op.

Toen het nieuws over de doden nabijgelegen dorpen bereikte, gingen nog meer mensen de straat op. Zij staken een politiebureau in brand en een aantal geparkeerde auto's. Ook werd een politiebasis geplunderd en ging een veiligheidsbunker in vlammen op. Militairen openden daarop het vuur en schoten een demonstrant dood. Ze verwondden zeven anderen. In verschillende andere plaatsen kwamen nog eens drie persoon om het leven.

De afgelopen zeven weken zijn veertig mensen om het leven gekomen bij de onlusten. Omar Abdullah, de premier van de deelstaat Jammu en Kashmir, ging maandag met de Indiase premier Manmohan Singh om de tafel om de situatie te bespreken. "Er moet een einde komen aan de geweldscyclus", aldus Abdullah. "Een schijn van normaliteit moet een voorloper zijn voor elk politiek initiatief."

Abdullah noemde de situatie 'zorgelijk' en zei dat 'sommige antisociale elementen ervan bezeten zijn de problemen, de chaos en het bloedvergieten in de vallei op te hitsen om hun eigen politieke plannen te bevredigen'.

Hij riep zondag de bevolking, de media en de religieuze leiders op zich aan te sluiten bij de regering om een einde te maken aan het geweld. Volgens Abdullah kan de regering dit niet alleen.

Brandweervrijwilligers kritisch op natuurbeheer

Door de natuur haar gang te laten gaan ontstaan steeds vaker branden die nauwelijks onder controle zijn te krijgen. Dat zegt voorzitter van de Vereniging van Brandweervrijwilligers Cees van Beek dinsdag in De Telegraaf.

Niet het gebrek aan kennis en materiaal, maar de manier waarop natuurgebieden worden beheerd zorgt volgens Van Beek voor oncontroleerbare branden. Hij wijst erop dat het bos vroeger werd onderhouden en opgeruimd. Omgewaaide bomen werden afgevoerd en brandgangen werden bijgehouden. "Nu laten we alles liggen."

Staatsbosbeheer stelt in de krant echter dat het nieuwe beleid de kans op een grote brand juist verkleint. Zo worden loofbomen vervangen door naaldbomen, die meer vocht opnemen. In de dikke boomstammen die de beheerder laat liggen zou ook veel vocht zitten.

Sinds vorig jaar heeft de brandweer veel natuurbranden moeten blussen. Vooral in de duinen bij Bergen en Schoorl was het vaak raak en bleek het vuur moeilijk te doven. Meerdere keren moesten bewoners worden geëvacueerd omdat het vuur de bebouwde kom dreigde te bereiken.

Watersnood Pakistan treft 3 miljoen mensen

De overstromingen in Pakistan hebben zeker drie miljoen mensen getroffen. Dit zei dinsdag een woordvoerder van het kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef, in Islamabad. Het Internationale Rode Kruis verhoogde maandag de schatting van het aantal getroffen mensen van anderhalf naar 2,5 miljoen.

De overstromingen in de noordelijke helft van het land hebben aan naar schatting 1500 mensen het leven gekost, vooral in het bergachtige noordwesten. In de noordwestelijke Swatvallei zijn 27.000 mensen door het water geïsoleerd geraakt, inclusief vijftienhonderd toeristen. Reddingswerkers pogen dinsdag de streek te bereiken, meldde de BBC op gezag van de Pakistaanse autoriteiten.

Test voor dichten olielekkage uitgesteld

Een belangrijke test voorafgaande aan pogingen de bron van het olielek in de Golf van Mexico definitief te dichten is uitgesteld als gevolg van een klein defect. De test wordt waarschijnlijk dinsdag in plaats van maandag uitgevoerd, berichtte de verantwoordelijke oliemaatschappij BP vanuit Texas.

Er moet een stof in de opening worden gespoten waar de olie uitkomt om het lek geheel af te sluiten. BP noemt de definitieve afsluiting van de bron de 'kill'.

Een topman van BP, Kent Wells, heeft maandag gezegd dat het binnen enkele dagen duidelijk moet zijn of de ingespoten stof de olie tegenhoudt, zodra de operatie is begonnen. Hij voorzag toen geen oponthoud, maar er is toch een defect aan een hydraulisch systeem. BP meent in een verklaring dat het uitstel niet lang duurt en de 'kill' dinsdag kan doorgaan.

Nederwaard: Zwart

Tijdens de korte wandeling realiseerde de beroemde journalist zich, dat het artikel dat een collega had geschreven over de enorme toename van het aantal wespennesten beslist een teken aan de wand mocht worden genoemd. Immers, van het ene wespennest (een afspraak met de top van de spoorwegen) was Luc op weg naar het andere wespennest. Want zo mocht de formatie van een nieuw college wel worden genoemd.

VN haalt 45 namen van sanctielijst

De Verenigde Naties zijn klaar met een herziening van een zwarte lijst waarop de namen van 488 Al-Qaidastrijders en Taliban staan. De gegevens van 45 individuen en entiteiten zijn van de sanctielijst gehaald.

De Oostenrijkse VN-ambassadeur Thomas Mayr-Harting, voorzitter van de sanctiecommissie van de Veiligheidsraad, zei maandag dat tien Talibanstrijders en 35 leden van Al-Qaida van de lijst zijn gehaald. Acht van hen waren overleden.

De individuen zijn van de lijst gehaald nadat ze geweld hadden afgezworen, de wapens hadden neergelegd en alle banden met de terreurgroep hadden verbroken. Bovendien moesten ze de Afghaanse grondwet accepteren.

De Veiligheidsraad had in 2008 gevraagd om een herziening van de lijst.

Chinese prostitutie-activiste opgepakt

Politieagenten in burger hebben maandag een Chinese activiste opgepakt die enkele dagen eerder in het openbaar had opgeroepen tot legalisering van prostitutie.

Ye Haiyan werd opgepakt bij het kantoor van haar groep, die zich inzet voor de rechten van prostituees. Volgens haar zuster Ye Sha kreeg zij te horen dat zij twee of drie dagen mee moest voor 'studie'. Dissidenten in China worden vaak rond gevoelige data in pensions opgesloten onder het mom dat zij 'moeten studeren' of 'op vakantie gaan'.

Ye Haiyan vroeg vorige week inwoners van de stad Wuhan een petitie te ondertekenen voor de legalisering van prostitutie, om prostituees beter te kunnen beschermen. Zij wilde ook dat op 3 augustus -dinsdag- werd stilgestaan bij het lot van 'sekswerkers'.

Hoewel de overheid regelmatig optreedt, tiert de prostitutie welig in China, waar in massagesalons, karaokebars en nachtclubs vaak openlijk seksuele diensten worden aangeboden. Tot voor kort organiseerde de politie soms 'prostituee-parades' om sekswerkers publiekelijk te schande te zetten. Het ministerie voor openbare veiligheid heeft deze parades vorige maand verboden, nadat ophef was ontstaan over foto's van vrouwen die blootsvoets, geboeid en met touwen aan elkaar vastgebonden door de straten van Dongguan in de provincie Guangdong werden gevoerd.

Duo overvalt hotel bij Rotterdam Airport

Twee personen hebben in de nacht van maandag op dinsdag een hotel bij Rotterdam The Hague Airport overvallen. Een van de daders dreigde daarbij met een vuurwapen. Dat meldt de politie.

De overval vond rond 01.15 uur plaats bij Hotel Airport. De daders wisten te ontkomen, de politie startte direct een klopjacht op het duo. Het personeel van het hotel is ongedeerd, zo laat de politie weten.

Naam Kamp Holland niet veranderd

De naam Kamp Holland op de multinationale basis bij Tarin Kowt wordt niet veranderd. Dat heeft de Britse generaal Nick Carter besloten uit respect en dank voor wat de Nederlanders in Uruzgan hebben gedaan, meldt een woordvoerder van Defensie maandag.

Zondag droeg Nederland met een ceremonie op Kamp Holland het commando in Uruzgan over aan een gecombineerde Amerikaanse en Australische Task Force. Hiermee kwam na vier jaar een einde aan de leidende rol van Nederland bij de veiligheid en opbouw van de Afghaanse provincie.

Carter zou aanvankelijk aanwezig zijn bij de overdracht van het commando, maar werd verhinderd. Kamp Holland behoorde bij Multinational Base Tarin Kowt, waar behalve het Nederlandse kamp ook onder meer een Amerikaans en Australisch kamp toe behoren. Het deel waar de Nederlanders gelegerd waren, blijft volgens de woordvoerder bestaan als Kamp Holland.

Stabiliteit Italiaanse regering in gevaar

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi brengt dit jaar zijn zomervakantie werkend in Rome door. Na een breuk met Gianfranco Fini, lange tijd een bondgenoot van Berlusconi en mede-oprichter van zijn partij Volk van de Vrijheid (PDL), dreigt de regering van Italië gedestabiliseerd te raken.

Leiders in het parlement besloten maandag een motie van wantrouwen in te dienen tegen een onderminister. Deze stemming zou de conservatieve partij van Berlusconi wel eens kunnen verliezen zonder de steun van de parlementariërs die zich achter Fini hebben geschaard.

Hoewel het aannemen van de motie geen grote gevolgen heeft voor de regering, wordt er wel een duidelijk signaal mee afgegeven dat Berlusconi de grip op parlementariërs aan het verliezen is.

Het Italiaanse dagblad La Stampa zei maandag dat de 'confrontatie' tussen de voormalige bondgenoten een 'eerste test is voor de nieuwe meerderheid'.

Berlusconi bleef erbij dat de stabiliteit van de regering niet in gevaar is. Toch loopt hij risico nu dertig parlementariërs die Fini steunden een eigen parlementaire groep hebben gevormd. Hierdoor wordt Berlusconi mogelijk beroofd van zijn meerderheid in het lagerhuis.

Ook in de senaat hebben bondgenoten van Fini zich afgesplitst en een eigen groep gevormd. In de senaat vormt dit echter geen bedreiging voor de meerderheid van de premier.

De parlementariërs die zich achter Fini hebben geschaard zeiden de regering te steunen als zij zich houdt aan het beleid zoals dat is vastgelegd in het kiesprogramma dat geschreven werd voor de verkiezingen van 2008. Hierdoor wordt Berlusconi kwetsbaar en wordt hij mogelijk afhankelijk van de steun van Fini. Dit is een gevaarlijke positie gezien Fini's kritiek op de regering.

Berlusconi brak afgelopen week met de charismatische Fini, met wie hij meer dan vijftien jaar samenwerkte. Hij beschuldigde Fini ervan een 'partij binnen een partij' te creëren en 'onuitstaanbare' tegenstand binnen de partijgelederen te veroorzaken.

Fini had kritiek op een aantal beleidsmaatregelen van de regering en toonde zich ongemakkelijk over een aantal voorstellen van de regering. De voorstellen werden gezien als maatregelen om de premier en zijn metgezellen tegen juridische ellende te beschermen.

Depressie kan vaatziekten veroorzaken

Mensen die depressief zijn of last hebben van een angststoornis, hebben een groter risico op hart- en vaatziekten zoals etalagebenen, een vernauwing van de bloedvaten in de benen, dan mensen zonder depressie of angststoornis. Dat concludeert onderzoekster Adrie Seldenrijk van VU medisch centrum in Amsterdam. Haar bevindingen staan in het augustusnummer van het vaktijdschrift Journal of Psychosomatic Research.

Voor haar onderzoek vergeleek Seldenrijk 2115 mensen met een depressie of angststoornis met 602 gezonde personen. "Het idee bestond al langer dat er verband tussen depressie en angst en slagaderverkalking was, maar het was nog nooit eerder met zo'n grote groep mensen onderzocht."

Hoe het komt dat er verband is tussen de twee is volgens Seldenrijk nog niet helemaal bekend maar wordt onderzocht. Waarschijnlijk heeft het te maken met stress, waarbij niet bekend is of spanning een oorzaak of gevolg is van depressie of angst. "Door met name langdurige stress kan je lichaam ontregeld raken, waardoor immuunsystemen worden aangetast. Dat is een van de factoren die vaatziekten kunnen veroorzaken", legt Seldenrijk uit.

"Het komt in ieder geval niet doordat die mensen roken of overgewicht hebben, wat je vaak ziet bij mensen met een depressie of angststoornis, want de resultaten zijn daarop gecorrigeerd."

Het onderzoek maakt deel uit van de Nederlandse Studie naar Depressie en Angst (NESDA).

Dodental bosbranden Rusland loopt op

Het aantal doden als gevolg van de bosbranden in Rusland is opgelopen tot veertig, meldt het ministerie voor noodsituaties maandag. In het voorbije etmaal werden in het hele land vijfhonderd nieuwe branden gemeld, maar de meeste konden snel worden geblust, zei een woordvoerder op de televisie.

Volgens de autoriteiten lijkt er langzaam een eind te komen aan de branden, die de afgelopen dagen in het midden en westen van Rusland ongeveer vijftienhonderd woningen in de as hebben gelegd. Door een hittegolf zijn bossen en velden uitgedroogd, waardoor ze makkelijk vlam vatten.

Getroffenen watersnood Pakistan wachten op hulp

De reddingsdiensten in Pakistan kunnen de door overstromingen getroffenen in het noorden van het land nauwelijks hulp bieden. Naar schatting 28 duizend mensen waren maandag nog altijd door watermassa's van de buitenwereld afgesneden. De regering heeft minstens dertigduizend militairen naar het rampgebied gestuurd, maar overlevenden klagen over gebrek aan hulp. "Wij hebben tenten nodig", zeiden inwoners van het dorp Kamp Koroona in het district Nowshera, een van de gebieden die het zwaarst is getroffen.

Honderden dorpsbewoners wachtten in de middenberm van een snelweg langs Kamp Koroona op hulp. Het is het enige droge stukje grond in de omgeving. "Het hemd dat ik draag is het enige dat ik heb. Al het andere is weg", zei een van de bewoners, Faisal Islam.

De Verenigde Staten hebben tien miljoen dollar (bijna acht miljoen euro) toegezegd. Ook heeft het land reddingsboten, prefab stalen bruggen en duizenden maaltijden naar het gebied gestuurd. Ook andere landen, hulporganisaties en de Verenigde Naties hebben toegezegd hulp te sturen.

De directeur van de Pakistaanse Rode Halve Maan, Muhammad Ateeb Siddiqui, zei dat niet alleen voedsel nodig is, maar ook de middelen om het voedsel te bereiden. Bovendien zei hij dat de distributie van hulpgoederen 'ernstig wordt gehinderd door de beschadigde infrastructuur' en dat er mogelijk een enorm gezondheidsprobleem kan ontstaan door het verontreinigde water. Volgens de minister van Gezondheid is dat echter al het geval, circa 100.000 mensen hebben inmiddels cholera of andere besmettelijke ziektes, zo meldt hij.

De door moessonregens veroorzaakte overstromingen zijn de ergste in Pakistan sinds tachtig jaar. Volgens de rampendiensten in de getroffen provincie Khyber-Pakhtoonkhwa zijn minstens twaalfhonderd mensen om het leven gekomen. Het bureau van premier Yusuf Raza Gilani spreekt van 870 doden. Minstens twee miljoen mensen zijn getroffen door de ramp.

Getroffenen watersnood Pakistan wachten op hulp
Getroffenen watersnood Pakistan wachten op hulp (Foto: Novum)

Namen Tsjechische spionnen per ongeluk op internet

Een Tsjechische overheidsinstantie heeft per ongeluk de namen van honderden voormalige medewerkers van de militaire inlichtingendienst op internet gezet. Dat meldde een woordvoerder van het Tsjechische ministerie van defensie maandag.

Het Instituut voor de Studie naar totalitaire regimes publiceerde in maart een database met duizenden namen van agenten uit het communistische tijdperk. Van hen bleven er echter 380 actief voor de militaire inlichtingendienst na de val van het communisme in 1989. De database, die tot juni online beschikbaar was, had geen details over deze medewerkers mogen tonen.

Het instituut heeft de fout toegegeven en de directeur van het instituut is ontslagen. De woordvoerder van het ministerie van defensie stelde dat de fout niet tot risico's voor de inlichtingendienst heeft geleid, aangezien er geen namen van huidige medewerkers voorkwamen in de database.

Eriksson weg bij Ivoorkust

Sven-Göran Eriksson is niet langer de bondscoach van Ivoorkust. De onderhandelingen tussen de bond en de Zweed liepen op niets uit, waardoor de Ivorianen hebben besloten om naar een nieuwe bondscoach te gaan zoeken.

Ivoorkust speelt op 10 augustus een vriendschappelijke interland in Engeland tegen Italië en wil graag voor die tijd een opvolger voor Eriksson in dienst hebben. De 62-jarige Zweed was pas sinds mei de bondscoach van Ivoorkust, dat op het WK in de groepsfase al uit werd geschakeld in een groep met Brazilië, Portugal en Noord-Korea.

De toekomst van Eriksson is nog niet duidelijk. De voormalige hoofdtrainer van Benfica, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio Roma, Manchester City en van de nationale elftallen van Engeland en Mexico liet doorschemeren dat hij wel hoofdtrainer van Fulham wilde worden, maar die club heeft inmiddels Mark Hughes aangesteld als manager.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.