[IndyCar] Boete voor Castroneves

De organisatie van de IndyCar Series heeft Helio Castroneves een boete van 60.000 dollar opgelegd en de rest van het jaar onder toezicht gesteld. Reden hiervoor is de uitbarsting van de Penske-coureur na afloop van de race in Edmonton waar hij als eerste de finish passeerde maar straftijd opgelegd kreeg omdat hij bij de laatste herstart iemand opgehouden zou hebben.

"De sport is zo close en het veld ligt zo dicht bijeen dat emoties dan op gaan duiken. Het billijkt echter niet de uitbarsting die Helio na de race tegen de officials van de raceserie had," zei de directeur van de IndyCar Series Randy Bernard. "Dit is een serieuze zaak en we hebben alle opties, inclusief een schorsing, afgewogen."

"We vonden dat we bij een schorsing de fans meer dan bij welke andere maatregel dan ook troffen. Fans geven hun met hard werken verdiende geld uit om de beste rijders ter wereld te zien en velen hebben hun kaartjes voor de komende races al gekocht en verwachten daar Helio te zien. Hij is een goede ambassadeur voor de sport en we weten dat zijn reactie na de race in Edmonton niet zijn normale gedrag was," zei Bernard die weet dat Castroneves inmiddels zijn excuses voor zijn uitlatingen heeft aangeboden.