Been: "Hopen op een gunstige loting"

Olga Kroeders

Mario Been wil met Feyenoord om verschillende reden in de poulefase van de Europa League terechtkomen komend seizoen en hoopt dus op een gunstige loting aanstaande vrijdag.

Vrijdag wordt er door de UEFA geloot voor de laatste voorronde van het tweede clubtoernooi van Europa. Ook Feyenoord doet mee. "We hopen gunstig te loten voor de voorronde van de Europa League, zodat we de poulefase kunnen bereiken. Daar zijn we bij Feyenoord enórm bij gebaat met z'n allen", zegt Been in NUsport.

"We hebben een switch gemaakt naar een groep met veel jonge talenten", zegt Been in de aanloop naar de Europese trekking. "Het is nog even afwachten hoe die groep straks standhoudt, maar mijn eerste indrukken zijn goed. Ik heb enorm veel vertrouwen."

Feyenoord, dat afgelopen seizoen de doelstelling van Europees voetbal behaalde, ziet komend jaar eenzelfde doelstelling voor ogen. "Onze eerste doelstelling is: een goed elftal vormen dat elke wedstrijd wil winnen. Als het team eenmaal staat, willen we opnieuw voor Europees voetbal gaan en zo ver mogelijk komen in het bekertoernooi", aldus Been.