Forse harddrugsvondst in Maastricht

De politie in Maastricht heeft maandag in het onderzoek naar een grote drugsbende opnieuw een flinke drugsvangst gedaan. In een schuurtje bij een woning werd een verwerkingsplaats voor speed en andere drugs gevonden. In het schuurtje lag tien kilo speed en vijftien kilo wiet. De 27-jarige bewoner is aangehouden.

Vorige week werden bij een grootscheepse inval in Maastricht, Lanaken, Schinnen en Sittard een vrouw en vijf mannen aangehouden. Toen werd twee kilo speed gevonden, naast veel spullen om de synthetische drug te maken. Een deel van de gevonden chemicaliën wordt nog door een speciale eenheid in Amsterdam onderzocht.

Het onderzoek na die grote invalactie leidde naar een woning in de Angelicabeemd in de Limburgse hoofdstad, meldt de politie dinsdag. In het schuurtje werd behalve de drugs ook een vacumeerapparaat en verpakkingsmateriaal gevonden.

De politie zet het onderzoek naar de drugsbende voort. De aanhouding van maandag is volgens de politie vermoedelijk niet de laatste in het onderzoek.