Doelman De Winter niet naar Heerenveen

Doelman Yves de Winter trekt niet naar sc Heerenveen. De doelman van Westerlo is ontgoocheld en Westerlo-manager Herman Wijnants is ook niet te spreken over het handelen van de Friese club. "Heerenveen heeft ons op het verkeerde been gezet," aldus Wijnants.

"Ze hebben op twee paarden gewed: op De Winter en op een Deense testkeeper," zegt Wijnants in het Gazet van Antwerpen. "Ze hadden ons nochtans gezegd dat ze voluit voor De Winter gingen. Het zit zo: De Winter zou naar Heerenveen gaan en Kenny Steppe zou naar ons komen. Ze zouden er zelfs voor betalen. Ik kan alleen maar concluderen dat ze niet zeker van hun zaak waren. Noch van Steppe, noch van die Deense testkeeper. Dit is bijzonder spijtig, eerst en vooral voor Yves. Wij hadden hem deze transfer echt gegund. Ik moet hem bewonderen voor de manier waarop hij dit opneemt."

"Dit is niet plezant, maar ik ga me weer voor de volle 100 procent voor Westerlo inzetten. Hier zal niks van blijven hangen. Ik neem Westerlo ook niks kwalijk, zij wilden meewerken," zegt een ontgoochelde De Winter. "Ik begrijp het niet zo goed. Iedereen had er een positief gevoel bij en het ging niet over een onoverkomelijke transfersom. Ze waren al van vorige week met de transfer bezig. De mensen van Heerenveen zijn hier geweest, hé. Hun financiële manager was zelfs vroeger uit vakantie gekomen."