Nieuwe bondscoach Griekenland wil Spanje kopiëren

Fernando Santos is vandaag officieel gepresenteerd aan de pers als nieuwe bondscoach van Griekenland. De opvolger van Otto Rehhagel heeft direct zijn intenties duidelijk gemaakt.

De speelstijl van Spanje kan Santos wel bekoren en deze wil hij ook introduceren bij het Griekse nationale elftal. "We hebben respect voor onze tegenstanders, maar we willen onze eigen speelstijl creëren. Ons doel is om elke wedstrijd te winnen en een solide elftal te formeren, zowel in defensief als offensief opzicht", aldus de keuzeheer.

"Vergeet het mandekken maar. We gaan alleen nog maar in de zone verdedigen. Ook al spelen we tegen Lionel Messi of Pelé." Santos volgt Rehhagel op, die Griekenland naar het grootste succes in de historie leidde. In 2004 wonnen de Grieken met de Duitser aan het roer het EK.

Santos debuteert op 11 augustus in Belgrado, waar Griekenland de degens kruist met Servië. Santos: "Het werk dat mijn voorganger heeft verricht was succesvol en dat moeten we niet vergeten. Maar nu wil ik doorgaan met mijn filosofie en daar wil ik de spelers van overtuigen."