Playlogic strijdt met Koch om 1,7 miljoen euro

Redactie

De Nederlandse game-uitgever Playlogic ligt in de clinch met de Oostenrijkse uitgever Koch. Playlogic claimt recht te hebben op 1,7 miljoen euro, terwijl Koch dit hardnekkig ontkent. Deze achterstallige betaling zou bijdragen aan de financiële problemen bij Playlogic. Daardoor is een faillissement van Nederlands grootste game-uitgever nabij.

Vorige week kreeg het Amsterdamse Playlogic uitstel van betaling van de rechtbank. De game-uitgever voelt zich benadeeld. "Het is zo frustrerend dat Koch gewoon weigert te betalen voor goederen en diensten die we aantoonbaar hebben geleverd. Ze maken Playlogic bewust kapot", vertelt vicevoorzitter Rogier Smit tegen het vakblad Control Magazine.

Vrijdag stelde Koch dat alle beweringen van Playlogic ongefundeerd waren. Koch zou geen rekeningen open hebben staan bij Playlogic, daarnaast heeft Playlogic volgens Koch nog geen juridische stappen ondernomen tegen de Oostenrijkse game-uitgever. Koch distribueerde de Playlogic-spellen Sudoku Ball Detective, Fairytale Fights en Aliens in the Attic.

Control meldt maandag dat er een claim van 1,7 miljoen euro is opgesteld door een advocaat in Oostenrijk. Playlogic heeft op dit moment echter niet het geld om de claim in te dienen of een advocaat te betalen.

Playlogic strijdt met Koch om 1,7 miljoen euro
Playlogic strijdt met Koch om 1,7 miljoen euro