Boulahrouz: "Nieuwe bal is als dronken vrouw"

Stefan (sportfreak)

Vlak voor een nieuw seizoen met VFB stuttgart heeft Khalid Boulahrouz in een interview enkele opvallende uitspraken gedaan. Zo vergelijkt hij de nieuwe bal in de Bundesliga, de Torfabrik, met een dronken vrouw.

Over de bal, die vergeleken wordt met de WK-bal Jabulani, zegt Boulahrouz: "Die bal lijkt wel te veel gedronken te hebben en doet echt wat hij wil. Hij is hyperactief en zou wel wat kalmeringsspuiten kunnen gebruiken. Anderzijds kan men wel aan die bal wennen. Als je vrouw drie; vier keer per week stomdronken is, dan wen je daar ook aan."

Ook over de transfer van ploeggenoot Sami Khedira naar Real Madrid heeft hij een duidelijke mening: "Real is de beste club ter wereld en Mourinho de beste trainer op de planeet. Als hij niet was gegaan, dan had ik hem een klap verkocht. Zo'n kans mag je als voetballer niet laten liggen."

"Ik ken Mourinho nog uit mijn tijd bij Chelsea", zegt Boulahrouz. "Hij zegt niet veel, maar wat hij zegt, is altijd raak. Hij wikt zijn weinige woorden en die wegen meteen 200kg. Wat ik nooit zal vergeten, is dat hij je na de match niet gewoon een high five geeft, maar echt een pakkerd en een dikke kuffel, terwijl hij meermaals zegt: 'I love you! I love you!'. Mourinho is een hartverwarmende trainer. Toch kan hij ook vuur spuwen. En dan vraag je je af waar die liefdevolle trainer is gebleven. Temperament dus."