Tien mannen opgelicht met seksafspraak

Een 49-jarige man uit Enschede heeft mogelijk tien mannen opgelicht door ze seks aan te bieden, die ze na betaling niet kregen. In plaats daarvan bedreigde de man zijn slachtoffers. De Enschedeër is vorige week woensdag in zijn woning opgepakt, meldt de politie dinsdag.

De man bood tegen betaling seks aan met twee vrouwen via advertenties in de krant en mogelijk via chatsites. Twee mannen die inmiddels aangifte hebben gedaan, waren ingegaan op een advertentie die de 49-jarige man had geplaatst. Na betaling aan de vrouwen kregen de slachtoffers niet de beloofde seks, maar werden ze door de Enschedeër bedreigd.

De oplichting en bedreiging vond plaats in twee woningen in Enschede, een aan de G.J. Heekstraat en een aan de Weegschaalstraat. De politie vermoedt dat de man sinds begin dit jaar actief is.

De twee vrouwen, 30 en 29 jaar uit Enschede, hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de oplichtingspraktijken, maar krijgen ook hulpverlening aangeboden.

Na onderzoek vermoedt de politie dat in totaal tien mannen slachtoffer zijn geworden van de man. De politie verzoekt degenen die nog geen aangifte hebben gedaan zich te melden bij rechercheteam 'Daktari'.