Ruiz: "Bij Twente blijven is geen straf"

Bryan Ruiz heeft geen problemen met nog een seizoen in dienst van FC Twente. De aanvaller gaf eerder aan graag naar Spanje te willen verkassen, maar kan ook leven met nog een jaar in Nederland.

"Ik ben juist erg gelukkig bij Twente", vertelt Ruiz tegen NUsport. "Het afgelopen seizoen was een mooi seizoen voor me, ik speelde in een goed team, heb zelf goed gepresteerd en sommige deuren kunnen nu opengaan."

Ruiz schermde voor zijn vakantie naar verluidt met de belangstelling van onder meer Valencia en Sevilla. "Maar ik verlaat Twente niet zomaar, hoor, ik ga niet naar de nummer twaalf van de Bundesliga. Als ik ga, moet het een beter team zijn dan dit team, want ik ga niet weg voor meer geld."

"Bovendien wil ik ergens voor kunnen strijden. Dan kom je uit bij clubs uit de top vier van bijvoorbeeld Spanje en Italië. En als dat niet lukt, fine, het is geen straf om hier te blijven." Ruiz maakte in zijn eerste jaar in Twentse dienst grote indruk. Mede door zijn bijdrage werden de Tukkers voor het eerst in de historie van de club landskampioen.