Oudste vrouw van Tokyo wordt vermist

Een 113-jarige vrouw die geregistreerd stond als oudste inwoner van Tokyo wordt vermist. De vrouw, Fusa Furuya, is geboren in juli 1897, maar woont niet op de plek waar ze volgens de gemeente zou moeten wonen. Waar de vrouw wel verblijft, is niet bekend. Dat heeft de gemeente dinsdag gezegd.

De verdwijning van Furuya kwam aan het licht enkele dagen na de schokkende ontdekking van het gemummificeerde lichaam van een man, van wie werd gedacht dat hij de oudste inwoner van Tokyo was. De man bleek al bijna 32 jaar geleden te zijn overleden.

Medewerkers van de gemeente zeiden tientallen jaren geen persoonlijk contact te hebben gehad met de twee mensen, ondanks het feit dat ze op een lijst met oudste personen stonden. Pas bij het opschonen van de lijst kwamen de dood van de man en de vermissing van de vrouw aan het licht.

Ambtenaren brachten vrijdag een bezoek aan het huis van Furuya, maar haar 79-jarige dochter zei dat de vrouw daar nooit heeft gewoond. De dochter meende dat Furuya met haar jongere broer even buiten Tokyo woonde. Op het opgegeven adres bleek echter niemand te wonen; het was een braakliggend stuk grond.

Volgens dagblad Asahi zijn er in heel Japan nog drie andere mensen van 100 jaar of ouder die worden vermist.

Het aantal mensen van 100 jaar of ouder groeit al jaren in Japan. In totaal zijn er in het land ruim veertigduizend mensen die de grens van 100 jaar zijn gepasseerd. Van hen wonen er 4800 in Tokyo. Elke 100-jarige ontvangt van de gemeente een cadeautje.