Alonso: "Nu tijd om te scoren"

Met de winst in Duitsland en de tweede plaats in Hongarije is Ferrari met Fernando Alonso terug in de strijd om de titel in de Formule 1. De Spanjaard staat momenteel twintig punten achter kampioenschapsleider Mark Webber maar beseft dat wil hij of Ferrari een titel pakken er nog heel hard gewerkt moet worden.

"Ik denk dat we tevreden moeten zijn over hoe het seizoen tot nu toe verlopen is," zei Alonso op de website van Ferrari. "We hadden een aantal goede races, maar ook enkele teleurstellende, maar nu zitten we in een positie waar we dicht bij de leider zijn. We vechten met in totaal vijf coureurs om de titel en wij zitten erbij."

"Er zijn nog zeven races en er kan van alles gebeuren. We starten allemaal weer vanaf nul en we moeten in het laatste deel van het kampioenschap het beste zijn om kampioen te worden. Ik denk dat niemand zich echt WK-leider voelt en niemand vijfde. We voelen ons als een groep en het wordt nu tijd om te scoren."

Wel maakt Alonso zich zorgen om het gat dat Red Bull ten opzichte van de concurrenten had in Hongarije. "Bij Ferrari moet je altijd denken aan de zege. We moeten ons elke race richten op polepositions en zeges. In Hongarije was dit niet mogelijk omdat we onze concurrent Red Bull niet bij konden houden. Dat was teleurstellend, maar we weten dat er circuits komen die ons liggen en we onze kansen benutten, zoals in Duitsland het geval was. En er zijn circuits waar dat niet het geval is en we er het beste van moeten maken, zoals in Hongarije."