Aanhouding voor grote kloppartij Den Bosch

De politie heeft maandag een nieuwe verdachte aangehouden voor de grote knokpartij die zaterdagavond uitbrak op het Rivierenplein in Den Bosch. Direct na de vechtpartij, waarbij zo'n dertig mensen gewond raakten en de politie werd bekogeld, werden al zes mensen opgepakt. In totaal zitten nu nog vijf mensen vast.

De 40-jarige man die nu is opgepakt wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie. Wat hij precies heeft gedaan, wil de politie niet zeggen.

De vechtpartij was volgens de politie het gevolg van een incident waarbij een minderjarig meisje werd lastiggevallen door een groepje jongeren. Volgens de politie was daarbij sprake van 'normoverschrijdend gedrag', maar was er geen strafbaar feit.

Een groep mensen vond het echter reden verhaal te gaan halen. Ongeveer dertig man verzamelden zich op het plein. Nadat twee groepen met elkaar op de vuist gingen, richtten ze zich op de politie. De ME moest er aan te pas komen om de orde te herstellen.

Het onderzoek is nog in volle gang. Er wordt ook gekeken naar betrokkenen die in de vlucht voor de politie met een auto enkele geparkeerde auto's ramden.