Contador naar Saxo Bank

Binnen een week zal Tourwinnaar Alberto Contador bekendmaken voor welke ploeg hij volgend seizoen uit gaat komen. Na afloop van het natourcriterium in Lommel vertelde Contador dit tegenover Sporza.

"Ik denk dat binnen de periode van een week ik mijn nieuwe ploeg zal kunnen bekendmaken", aldus Contador. "Of het de ploeg van Riis wordt? Dat is een grote kanshebber. Of dit een ja is? Nee, er zijn nog teams."

Bjarne Riis zal vanmiddig een persconferentie beleggen over zijn ploeg in de toekomst. De naam van het team voor 2011 zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid bekend worden gemaakt. Sungard, een Amerikaans IT-bedrijf, wordt als grote kandidaat genoemd. Daarnaast is de verwachting dat hij de komst van Contador bekendmaakt.

Update 11:40 uur:

Alberto Contador vertrekt naar Saxo Bank. Dit werd vanmorgen bekendgemaakt. De Spanjaard tekende een contract voor twee jaar. Daarnaast verlengde Saxo Bank het sponsorcontract met de ploeg van manager Bjarne Riis met nog een jaar. 

"Alberto is een renner van wereldklasse. Hij blijft de komende jaren nog zeker aan de top. Hij krijgt een sterk en loyaal team om zich heen," aldus Riis.