Phelps: "Meer spannende zwemwedstrijden"

Michael Phelps is blij dat de supersnelle zwempakken afgelopen winter in de ban zijn gedaan. De Amerikaanse topzwemmer is benieuwd hoe de sporters het er vanaf gaan brengen tijdens de twee grote toernooien die op het punt staan te beginnen: het Europees kampioenschap in Boedapest en de Amerikaanse titelstrijd in Irvine.

"Ik denk dat we meer spannende wedstrijden gaan zien. Ik kijk daar liever naar dan naar een wereldrecord dat met vijf seconden wordt verbeterd," zei Phelps die zelf afgelopen herfst zijn supersnelle zwempak al in de ban deed. Hiermee was hij ruim voor de zwembond FINA die het tricot pas per 1 januari verbood. "Het is zeer interessant om te zien wie de omschakeling goed kan maken. Het gaat nu echt weer om zwemmen en wie fysiek het beste in vorm is. Je kunt niet meer drijvend naar een toptijd."

Phelps zal mee gaan doen aan de Amerikaanse kampioenschappen, maar veel verwacht hij er niet van. "Ik zal na dit toernooi ook zeker niet tevreden zijn. Maar ik heb nog twee jaar tot de Spelen in Londen. Dan wil ik er weer echt staan."