Amezrine op proef bij Sparta Rotterdam

Michel (methodmich)

Mustafa Amezrine is vanaf vandaag op proef bij Sparta Rotterdam. De doelman hoopt een contract af te kunnen dwingen op het Kasteel. Sparta is op zoek naar een extra doelman.

Zondag liet trainer Jan Everse aan de Oostenrijker Michael Zaglmaier weten dat hij voorlopig niet in aanmerking komt voor een contract in Rotterdam. Interim-keeperstrainer Ron Ververs bekeek Zaglmaier aandachtig, zoals hij eerder deed met de Fin Tomi Maanoja. Hij was net als Zaglmaier op proef, maar werd ook afgetest.

Nu hoopt de 21-jarige Amezrine wel te kunnen overtuigen. Naar eigen zeggen liep de Arnhemmer onlangs stage bij Ajax om derde doelman te kunnen worden. De afgelopen seizoenen kwam Amezrine, die ook in nationale jeugdselecties speelde, uit voor De Graafschap. Hij brak niet door en speelde maar vier duels voor De Superboeren. Zijn aflopende contract werd niet verlengd. Amezrine vroeg overschrijving aan naar FC Presikhaaf uit Arnhem, waar ook Jhon van Beukering mogelijk gaat spelen. Sparta heeft met de doelman afgesproken dat het de stage op elk gewenst moment kan beëindigen.