Van Toorn: "Robben is gewoon fit"

Peterselieman

Volgens fysiotherapeut Dick van Toorn is Arjen Robben helemaal niet geblesseerd. Vandaag werd bekend dat de medische staf van Bayern München een scheur in een spier in het linkerbovenbeen van de Nederlander aangetroffen heeft en dat hij hierdoor maanden uitgeschakeld is.

Van Toorn denkt echter dat het om dezelfde scheur gaat als de scheur die Robben in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika enkele weken aan de kant hield. "Dat is de enige mogelijkheid die ik zie," zei Van Toorn over de in de wedstrijd tegen Hongarije opgelopen blessure. De aanvaller trainde na die wedstrijd een week bij de Rotterdammer en geraakte hierdoor fit, zodat hij tijdens het eindtoernooi nog voor Oranje in actie kon komen.

"Zondag sms'te Arjen me dat hij fit was en geen pijn voelde. Waar komt deze blessure dan ineens vandaan? Ik kan me niet voorstellen dat hij een nieuwe blessure heeft, dit is de scheur die er al zat. Littekenweefsel blijf je ook gewoon zien. Hij kan hier gewoon mee voetballen," zei Van Toorn die er op wees dat Robben in de WK-finale tegen Spanje gewoon de volledige 120 minuten heeft gespeeld.

De fysiotherapeut denkt dat het allemaal berust op een misverstand en dat zowel Bayern als de KNVB contact met hem op had moeten nemen, zodat hij uitleg kon geven. "Na het WK heeft hij een beetje feestgevierd en is hij op vakantie gegaan. Daar kun je toch geen nieuwe blessure bij oplopen? Als je een spierscheuring van vijf centimeter oploopt, doe je bovendien niet zoveel meer en Arjen sms'te mij juist dat hij geen pijn voelde."

Bayern-voorzitter Karl Heinz Rummenigge was eerder vandaag niet te spreken over het onverantwoordelijke werk dat de Rotterdammer geleverd had. "Wederom moet een club de rekening betalen voor een nationaal elftal. En dan ook nog eens door een verkeerd gestelde diagnose."