Beroemde auto's uit films in Driver

De DeLorean uit Back to the Future zit in het spel Driver: San Francisco. Dat heeft game-uitgever Ubisoft dinsdag onthuld. De DeLorean DMC-12 is het voertuig waarmee Marty McFly in de film uit 1985 door de tijd reist.

In juni onthulde de uitgever al dat het spel veel iconische voertuigen zou bevatten. "Wanneer je aan een achtervolging uit een film denkt, dan zitten die auto's waarschijnlijk in de game", vertelde gameontwikkelaar Martin Edmondson van Ubisoft tegen Gametrailers TV. "Hiermee onderscheidt het spel zich van racespellen als Need for Speed en Gran Turismo, waarin het vooral draait om stoere en snelle auto's".

Ook de Shelby GT500 is in de game opgenomen. Deze auto is te zien in de film Gone in 60 Seconds uit 2000. Andere auto's die in het spel zijn verwerkt, werden ook gebruikt in diverse films. De Dodge Charger R/T is te zien in de film Bullitt uit 1968, terwijl de Dodge Challenger R/T betrokken was bij de klassieke achtervolging in de film Vanishing Point uit 1971

Ten slotte heeft Ubisoft de volgend jaar te verschijnen McLaren MP4-12C in het spel verwerkt. Deze auto komt ongeveer tegelijk met Driver: San Francisco uit, in het voorjaar van 2011.

Beroemde auto's uit films in 'Driver'
Beroemde auto's uit films in Driver