Extra strafpunt voor MVV

De KNVB heeft MVV opnieuw een strafpunt toegekend. De Maastrichtenaren waren opnieuw te laat met een afdracht aan het pensioenfonds CFK en beginnen het nieuwe seizoen in de Jupiler League nu dus met min acht.

De club kon in juni niet aan de verplichtingen voldoen. "In februari is de afspraak gemaakt dat het achterstallige geld uiterlijk 10 juni betaald moest zijn. Dat is niet gelukt," aldus voorzitter Paul Rimkens. "Pas op 11 juni kregen wij als initiatiefgroep een volmacht van het oude bestuur om betalingen te kunnen doen namens de club. Maar niemand vertelde ons over die afspraak met het CFK. Al hadden we het geweten, dan waren we nog niet in staat geweest om meteen te betalen. Pas eind juni, begin juli kwam er geld vrij bij de aankoop van stadion De Geusselt door de gemeente. Daarmee hebben we direct alle achterstanden bij het CFK afgelost. Te laat dus, zo blijkt nu."

MVV overweegt via de burgerrechter een zaak aan te spannen tegen de KNVB. Op die manier hopen de Limburgers drie punten terug te krijgen.