Verkoop levels Call of Duty levert miljoenen op

Gamers hebben meer dan twintig miljoen downloadbare extra's gekocht voor games uit de Call of Duty-serie. Dat heeft game-uitgever Activision maandagavond bekendgemaakt. De verkoop van extra levels voor Call of Duty heeft Activision in de afgelopen vier jaar omgerekend 153 tot 229 miljoen euro opgeleverd, schrijft Variety.

Activision heeft geen verkoopcijfers onthuld, maar liet in april weten dat het Call of Duty: Modern Warfare 2 - Stimulus Package binnen een week meer dan tweeënhalf miljoen keer gedownload was. Over het verkoopsucces van de in juli uitgebrachte Resurgence Pack is niets bekendgemaakt.

In totaal zijn er zes 'map packs' uitgegeven voor diverse Call of Duty-games. Er is een download beschikbaar voor Call of Duty: Modern Warfare uit 2007, drie voor Call of Duty: World at War uit 2008 en twee voor het vorig jaar uitgebrachte Call of Duty: Modern Warfare 2.

Sinds de release van Call of Duty: Modern Warfare is de serie een van de grootste binnen de game-industrie. Met de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 werd er binnen een dag ruim 306 miljoen euro verdiend. Hiermee had het schietspel de meest succesvolle lancering ooit binnen de entertainmentindustrie.

Verkoop levels 'Call of Duty' levert miljoenen op
Verkoop levels Call of Duty levert miljoenen op