Aissati speelt zich in de kijker als valse rechtsbuiten

Ismaïl Aissati kan met een schone lei aan het nieuwe seizoen beginnen. Het vorige jaar in dienst van Ajax liep uit op een fiasco, maar Martin Jol geeft de jongeling een nieuwe kans.

Als valse rechtsbuiten heeft Aissati zich weer in de kijker gespeeld van Jol, die in de voorbereiding nauwelijks een beroep deed op de middenvelder. Volgens De Telegraaf speelde Aissati zo goed, dat hij al als betere optie dan Jeffrey Sarpong wordt gezien. Sarpong keerde onlangs terug van NEC, dat hem huurde.

Aissati belandde vorig seizoen op een zijspoor in Amsterdam, maar hij heeft zich teruggevochten. Jol neemt de middenvelder mee naar Griekenland en mogelijk krijgt Aissati ook speelminuten tegen PAOK Saloniki. Hij zou Sarpong voorbij zijn gestreefd in de pikorde, wat overigens niet betekent dat hij ook in de basis zal starten. Aanvoerder Luis Suárez is de onbetwiste eerste keus.

De terugkeer van Aissati komt mogelijk op precies het juiste moment voor de voormalig PSV'er, daar Ajax hard op zoek is naar een nieuwe rechtsbuiten om het vertrek van Dennis Rommedahl op te vangen. Inmiddels zijn de gesprekken met Leonardo gestart, maar Aissati kan mits hij goed blijft presteren een stokje voor de transfer steken.