"Schumacher bijna gediskwalificeerd"

Als het aan Derrick Warwick had gelegen had Michael Schumacher een zwarte vlag gekregen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Omdat er niet genoeg tijd meer was werd er na de race besloten om de Duitser voor de volgende race, in België, te bestraffen door hem tien plaatsen naar achteren te zetten op de grid.

Warwick, die in Hongarije steward was, is van mening dat het een beter signaal had afgegeven aan de jongere rijders om Schumacher een zwarte vlag te geven. "Maar tegen de tijd dat we het videobewijs kregen was het al te laat en moesten we het na de race oplossen."

De 55-jarige Warwick, die in het verleden voor Toleman, Renault, Arrows en Brabham reed, vond Schumachers actie zeer teleurstellend. "Na de race hebben we zowel Barrichello als Schumacher ondervraagd en de manier waarop Schumacher ermee omging was min of meer teleurstellend, waardoor we niets anders konden doen dan hem zijn straf op te leggen."

De stewards hadden ook kunnen kiezen om Schumacher voor de volgende race te schorsen, maar Warwick vond de huidige straf genoeg. "Door hem tien plaatsen terug te zetten op Spa is hij al min of meer kansloos voor een goede klassering. Hopelijk leert hij van deze fout en ziet hij in dat de nieuwe stewards dit soort rijgedrag niet goedkeuren." Schumacher heeft inmiddels toegegeven dat hij fout zat en heeft zijn excuses aan Barrichello aangeboden.

 

De actie waar het allemaal om te doen is