Zlatan terug in Zweedse selectie

Olga Kroeders

Zlatan Ibrahimovic kan op 11 augustus tegen Schotland zijn rentree maken in de nationale voetbalploeg van Zweden. De nieuwe bondscoach Erik Hamrén heeft de aanvaller van FC Barcelona opgenomen in zijn selectie voor de oefeninterland in Stockholm.

Zlatan liet vorig jaar november weten niet meer beschikbaar te zijn voor Zweden, maar kwam daar de afgelopen maand van terug.

Zlatan voelde zich niet meer gemotiveerd om voor de nationale ploeg uit te komen, nadat Zweden zich niet had gekwalificeerd voor het WK in Zuid-Afrika. Hamrén, de opvolger van Lars Lagerbäck, wist de oud-Ajacied echter weer te prikkelen. "Het is heel mooi om te zien dat Zlatan terugkomt en heel gemotiveerd oogt", zei Hamrén vandaag.

De Zweedse bondscoach selecteerde ook zes spelers uit de eredivisie: de PSV'ers Andreas Isaksson, Marcus Berg en Ola Toivonen, Andreas Granqvist (FC Groningen), Emir Bajrami (FC Twente) en Pontus Wernbloom (AZ). Zweden is in de kwalificatie voor het EK 2012 een van de tegenstanders van het Nederlands elftal.