FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 augustus 2012

Farrar wint eerste rit in Colorado

Tyler Farrar heeft maandag zijn eerste zege in meer dan een jaar geboekt. De Amerikaanse sprinter won de eerste etappe van de USA Pro Challenge. Na ruim 203 kilometer tussen Durango en Telluride won de renner van Garmin-Sharp de massasprint. Daarmee is hij meteen de eerste leider in de Amerikaanse rittenkoers.

Garmin-Sharp was de grote winnaar van de eerste dag in Colorado. Peter Stetina werd dankzij zijn aanwezigheid in een kopgroep de eerste leider in het bergklassement. Tom Danielson kreeg de eerste trui voor meest agressieve renner. Farrar is overigens behalve klassementsleider ook de eerste leider in het sprintersklassement.

De tweede etappe van de US Pro Challenge gaat van Montrose naar Crested Butte. De lange slotklim leidt naar een hoogte van 2872 meter.

Emma Watson voor fans op de loop

Emma Watson baalt soms als een stekker dat ze wereldberoemd is. Regelmatig moet ze voor haar fans op de loop, omdat er hele hordes achter haar aanzitten. Watson is zo bekend geworden door haar vertolking van de rol van Hermelien Griffel in de Harry Potter films. Vorig jaar verscheen het laatste deel van de reeks.

Tegenover The New York Style Magazine vertelt Watson dat ze bijvoorbeeld niet rustig een museum kan bezoeken. Zo'n bezoek duurt volgens de 22-jarige actrice hooguit tien tot vijftien minuten. “Het probleem is dat als één iemand vraagt of ik op de foto wil, iemand anders de flits ziet en dan iedereen op de foto wil. Het is een soort domino-effect. Dan escaleert de situatie dusdanig dat ik het niet meer in de hand kan houden.

emma watsonToo famous to be true (foto: Novum) 

Weer Irakezen-kamp bij kantoor IND

Opnieuw heeft een groep uitgeprocedeerde Irakese asielzoekers kamp opgeslagen bij een kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Bij het kantoor in Zwolle protesteren sinds maandag dertig tot veertig Iraakse Koerden tegen terugkeer naar Irak. Dat zegt een van hen in actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

De Irakezen kunnen niet terug naar Irak, omdat dat land asielzoekers weigert die onvrijwillig worden teruggestuurd. Eerder waren er al soortgelijke acties in andere plaatsen.

De gemeente Zwolle zou een overnachtingsplaats hebben aangeboden, maar de actievoerders maken geen gebruik van dat aanbod. Dinsdagochtend vindt er overleg plaats tussen de Irakezen en de IND.

Comedienne Phyllis Diller (95) overleden

Comédienne Phyllis Diller is op 95-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse comedylegende, die bekendstond om haar aanstekelijke lach, overleed maandagochtend in Los Angeles in haar slaap.

Diller was in de jaren vijftig en zestig een vast gezicht in de Amerikaanse comedyclubs en op de beeldbuis. Ze stak tijdens haar optredens regelmatig de draak met zichzelf, in een tijd dat vrouwen die stand-upcomedy deden nog zeldzaam waren.

De comédienne werkte samen met grootheden als Bob Hope en Sammy Davis, Jr. en was te zien in verschillende films. Ook was ze te horen in de animatiefilm A Bug's Life en de animatieserie Family Guy. In 1999 overleefde ze een zware hartaanval, waarna ze drie jaar later met pensioen ging.

[Jupiler League] Uitslag Veendam - Eindhoven

SC Veendam heeft maandag zijn eerste zege in het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie geboekt. De Groningse club was in eigen huis met 1-0 te sterk voor FC Eindhoven. Tom Overtoom deed in de 23e minuut de Langeleegte opveren. Diep in de blessuretijd moest Eindhoven met tien man verder. Timothy Durwael liep tegen een rode kaart op.

Veendam was in eigen huis veel beter, maar ging slordig met de kansen om. In de tweede helft werd zelfs een uitgelezen kans op de 2-0 niet benut. Lars Hutten miste een strafschop.

Veendam staat na twee duels op de tiende plaats met drie punten. Eindhoven is nog puntloos en staat voorlaatste.

Obama waarschuwt Syrië om chemische wapens

President Barack Obama heeft maandag gezegd dat het Amerikaanse standpunt over mogelijk militair optreden in Syrië kan veranderen als in de burgeroorlog in dat land chemische of biologische wapens in het spel komen.

Syrië beschikt over een aanzienlijke voorraad van zulke massavernietigingswapens. Het gebruik daarvan zou het conflict aanmerkelijk verbreden, zei Obama maandag tegen journalisten. "Het gaat niet alleen om Syrië. Het zou ook bondgenoten in de regio waaronder Israël betreffen en ook ons."

Obama waarschuwde het regime van president Bashar Assad en 'andere spelers ter plaatse', dat de inzet of verplaatsing van chemische of biologische wapens voor de Verenigde Staten een 'rode lijn' is.

[Premier League] Everton verpest debuut Van Persie

Manchester United heeft het nieuwe seizoen geopend met een nederlaag bij Everton (1-0). Robin van Persie deed ruim twintig minuten mee op Goodison Park.

United-coach Sir Alex Ferguson besloot Robin van Persie nog niet in de basis te laten starten. De oefenmeester koos voor een aanval met Wayne Rooney en Danny Welbeck en liet bovendien Shinji Kagawa officieel debuteren bij The Red Devils. De Japanner zag na dertien minuten hoe Marouane Fellaini namens Everton dichtbij de openingstreffer was. De Belg raakte van dichtbij echter de paal.

Hoewel United in de eerste helft het meeste balbezit had, kon de ploeg nauwelijks een vuist maken tegen het goed georganiseerde Everton. Onder aanvoering van de uitstekende Fellaini bleef de thuisploeg zelfs de gevaarlijkste ploeg en had het pech dat het voor rust de openingstreffer niet wist te vinden. Zo moest United-doelman David de Gea serieus ingrijpen op inzetten van Leon Osman en Leighton Baines.

Namens United was alleen Rooney in de eerste helft gevaarlijk, maar een hard schot van de geblokte spits werd knap gepareerd door Tim Howard. Nadat Osman kort in de tweede helft nog de lat raakte voor Everton, opende Fellaini na een klein uur de score. De Belg klopte uit een hoekschop Michael Carrick in de lucht en knikte raak: 1-0.

Na 68 minuten kwam Van Persie dan eindelijk binnen de lijnen bij United. De Nederlander stelde Kagawa tien minuten voor tijd in de gelegenheid om de gelijkmaker aan te tekenen, maar opnieuw stond Howard in de weg. United begint het nieuwe seizoen zodoende met een nederlaag. De ploeg zag aartsrivaal en kampioen Manchester City zaterdag winnen van Southampton en zal dus gelijk al in de achtervolging moeten.

[DFB Pokal] Bayern simpel door

Bayern München heeft maandag eenvoudig de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. Uit bij SSV Jahn Regensburg werd het 4-0 voor de club van Arjen Robben. Nieuweling Mario Mandzukic maakte twee doelpunten. Ook Xherdan Shaqiri en Claudio Pizarro waren trefzeker.

In de eerste helft bleef de thuisploeg lang op gelijke hoogte met Bayern. Pas na iets meer dan een halfuur maakte de huizenhoge favoriet het verschil. Na een goede actie van Franck Ribéry liep Mandzukic de bal binnen. Pas na een uur viel de tweede treffer. Shaqiri schoot een vrije trap hard binnen.

Ondanks de relatief lage score kwam Bayern nauwelijks in de problemen. Pas in de slotfase werd het krachtsverschil in de score uitgedrukt. Tien minuten voor tijd tekende Mandzukic voor zijn tweede en acht minuten later volleerde Pizarro op fraaie wijze de bal voor de vierde keer in de goal.

SV Sandhausen was overtuigend sterker dan Energie Cottbus. De strijd tussen de twee clubs uit de Tweede Bundesliga werd met 3-0 beslecht in het voordeel van de thuisclub. Frank Löning en Daniel Schulz scoorden vroeg in de wedstrijd, Jan Fiesser deed dat in de slotminuut ook nog.

FC Union Berlin had de grootst mogelijk moeite met Rot-Weiss Essen uit de Regionalliga. De hoofdstedelijke club, uitkomend in de Tweede Bundesliga, kwam in de reguliere speeltijd niet tot scoren: 0-0. Pas in de slotminuut van de verlenging verloste Simon Terodde de Berlijners: 1-0.

Dynamo Dresden won uit Chemnitzer FC met 3-0. Robert Koch opende de score voor Dresden na iets meer dan een halfuur en vlak voor rust maakte Mickael Pote de 2-0. in de tweede helft hielp Christoph Buchner namens Chemnitz de bezoekers nog verder in het zadel met een eigen doelpunt.

Somalië heeft nieuw parlement

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn maandag 215 nieuwe parlementsleden geïnstalleerd. Het is een nieuwe mijlpaal voor het door oorlog verscheurde land in de Hoorn van Afrika, maar niet helemaal het doel dat de Verenigde Naties voor ogen hadden. Eigenlijk had er een volledig parlement van 275 leden moeten zijn, dat maandag een nieuwe president had moeten kiezen. Maar door politiek gekonkel, de dreiging van geweld en corruptie heeft de overdracht na acht jaar overgangsbestuur vertraging opgelopen.

Somalië heeft in het afgelopen jaar veel vooruitgang geboekt. Zo werd in augustus de radicaalislamitische militie Al-Shabab uit de hoofdstad Mogadishu verjaagd, waardoor het openbare leven weer kon opbloeien. Maar de Somalische politiek is nog net zo schimmig als in 1991, toen de laatste wettige president uit het zadel werd gestoten en het land in chaos verzandde. Het huidige politieke proces is volgens de International Crisis Group net zo ondemocratisch en ondoorzichtig als de Transitionele Federale Regering (TFG) waarvoor het in de plaats komt, 'met ongekende niveaus van politieke inmenging, corruptie en intimidatie'. De nieuwe parlementsleden zijn niet gekozen, maar aangewezen door stamleiders.

De installatieplechtigheid werd maandag op verzoek van parlementsleden op het laatste moment verplaatst naar de luchthaven, die geldt als de strengst beveiligde plek in heel Mogadishu. De extremisten van Al-Shabab zijn weliswaar verjaagd, maar infiltreren de hoofdstad nog regelmatig om zelfmoordaanslagen te plegen. Eerder deze maand werd een aanslag op een vergadering van stamleden die een nieuwe grondwet moesten goedkeuren verijdeld.

Zainab Mohamed Amir, een van de weinige vrouwelijke parlementsleden, sprak na haar installatie de zorg uit dat vrouwen ondervertegenwoordigd zullen blijven. Onderhandelingen over een vrouwenquotum van dertig procent in het parlement zijn op niets uitgelopen.

Het nieuwe parlement moet nu een voorzitter aanwijzen. Daarna volgt de verkiezing van een president, die een premier moet benoemen. Besloten is dat deze drie belangrijke politieke posten over de verschillende clans moeten worden verdeeld; de clan die bijvoorbeeld de parlementsvoorzitter levert, mag niet de post van president of die van premier opeisen.


Somalië heeft nieuw parlement (Foto: Novum)

[Upd] 'Kim Kardashian, loeder dat je bent'

Onze favoriete aandachtshoer Kim Kardashian ligt weer eens onder vuur. En nee, vandaag zijn het niet de boze feministen.

Kim wordt namelijk door een nog grotere aandachtshoer belaagd met enkele keiharde verwijten. Myla Sinanaj is van mening dat ze kosteloos mee mag liften op de recente onlusten rondom ons aller Kim en haar scheiding, die momenteel uitgevochten wordt in de rechtbank.

Myla is namelijk een ex-neukertje van de ex-man van Kim, waar ze welgeteld 72 dagen mee getrouwd was. Myla mocht twee maanden lang als rebound chick optreden nadat Kim haar man, Kris Humphries, op straat zette.

Myla, die door ook in het bezit te zijn van een dikke reet verdacht veel op Kim lijkt, is van mening dat Kim een 'gemene bitch is. Kim legt namelijk op de dag dat ze precies één jaar getrouwd zou zijn met Kris een verklaring af over haar aandeel in het stuklopen van het huwelijk.

De aandachtshoer wordt door Kris opgeroepen als 'getuige' tijdens het proces en mag dus haar zegje doen in de rechtbank. De duit die ze in het zakje zal doen gaat voornamelijk over de manier waarop Kim haar man bespeeld zou hebben tijdens het droomhuwelijk.

Kris vindt dat hij gebruikt en bespeeld is voor de kijkcijfers en denkt dat Kim nooit van hem gehouden heeft. Zijn rebound-Kim valt hem bij; "Kris had een hekel aan de camera tijdens de opnames van een tv-special over hun huwelijk en kon het niet verkroppen dat zijn leven breeduit aan het publiek getoond werd."

Of Kris echt problemen had met de opnames en alle aandacht valt nog maar te bezien. Hij heeft miljoenen dollars verdiend aan zijn optredens in de serie 'Keeping up with the Kardashians' en de weddingspecial.

Ook aan de eerlijkheid van zijn getuige valt te twijfelen. Zelf is ze daar kort en duidelijk over. "Mijn relatie met Kris is dood. Ik heb dus niets te verliezen als ik de waarheid vertel en daarom zal ik 100% eerlijk zijn als ik een verklaring afleg."

Myla is niet over alles zo duidelijk. Ze wil namelijk niet zeggen wat haar reactie zal zijn wanneer men aan haar geloofwaardigheid zal knagen. Ze verklaarde een tijdje geleden namelijk dat Kris haar bezwangerd zou hebben tijdens hun kortstondige relatie.

Deze verklaring trok ze echter snel weer in. Waarschijnlijk zodat Kris vol kan houden dat hij zich bedrogen en gebruikt voelde na de breuk met Kim. Waar hij zijn rechtszaak omtrent de scheiding op gebaseerd heeft. Het zou immers raar overkomen dat hij kapot zou zijn van verdriet maar ondertussen wel iemand zwangergebatst heeft binnen twee maanden na de breuk.

Waarom Myla trouwens als getuige om moet treden is een raadsel. Eerder gaf ze juist aan dat ze pittige informatie over de twee openbaar zou maken wanneer Kris haar bleef negeren. Later trok ze ook dat weer in door te zeggen dat ze boos was omdat Kris haar een 'neukertje' genoemd had. En zo ben je weer volledig op de hoogte rondom Kim, Kris en hun droomscheiding.

tl;dr Kim Kardashian en twee andere aandachtshoeren vechten om geld en nog meer aandacht in de rechtbank.


Billen ter compensatie van de lange tekst.


Update 22:30 uur

Zojuist is bekendgemaakt wat Myla gezegd zou hebben tijdens haar getuigenis. Gezien het bovenstaande bericht kunnen we het al raden; leugens leugens en nog meer leugens.

Ze verklaarde dat ze nooit met Kris Humphries gedate heeft, geen geld van hem heeft gekregen en dat ze niet zwanger is van hem. Op de vraag of ze seks hebben gehad gaf ze aan dat ze deze vraag niet mocht beantwoorden van haar advocate.

Daarnaast zei ze dat ze nooit een zaak aan wilde spannen tegen Kris. Dit zou ze wel van plan zijn geweest nadat Kris haar afpersingsplannetje verteld had aan de FBI. Een eerdere advocaat van Myla heeft reeds verteld dat hij een eis van 26 pagina's wegens laster had voorbereid tegen Kris...

Maar, ze heeft echt echt echt geen geld aangenomen om verder haar mond te houden over Kris en zijn huwelijk met Kim...

Aanrander ponymeisjes aangehouden

Een 43-jarige man uit Tiel is vrijdag aangehouden op verdenking van ontucht met twee minderjarige meisjes die zijn pony's verzorgden. De ouders van de meisjes hebben aangifte gedaan, meldt de politie maandag.

De man werd aangehouden in zijn woning aan de Papesteeg. Wat er precies is gebeurd kan de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

De man is maandag voorgeleid aan de rechter-comissaris. Die bepaalde dat hij langer in voorarrest mag worden gehouden.

Tennisser Young stopt verliesreeks

Donald Young heeft vandaag eindelijk een einde gemaakt aan zijn reeks verliespartijen op de ATP-tour. De 23-jarige Amerikaan verloor zeventien partijen op rij. Hij naderde daarmee het record van Vincent Spadea, die in 1999 en 2000 maar liefst 21 partijen zonder zege afsloot.

In Winston-Salem won Young vandaag van de Argentijn Leonardo Mayer. Het leek aanvankelijk nog wel de verkeerde kant op te gaan; hij verloor de eerste set met 4-6, maar pakte de daaropvolgende twee sets met 6-3 en 6-2.

'Kakkerlakken waren reptielenvoer'

De honderden kakkerlakken die sinds zaterdagavond in enkele straten in Etten-Leur te vinden zijn, zijn waarschijnlijk toch een uitheemse soort. Dat zei entomoloog Dennis Oonincx van Wageningen University maandag in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Waarschijnlijk zijn ze door iemand gedumpt.

Het zou gaan om de Argentijnse kakkerlak. De Blaptica dubia wordt gebruikt als voer voor reptielen. De insecten zijn niet bestand tegen koud weer. De kakkerlakken kunnen zich hier niet vestigen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit meldde eerder dat de gevonden kakkerlakken boskakkerlakken zijn, die vaker in Nederland worden gevonden. Daarmee werden berichten over 'importkakkerlakken' juist tegengesproken.

Foto's: Lowlands 2012

Lowlands 2012 is weer ten einde en we kijken terug op een zonovergoten editie. Water was niet aan te slepen, overal waar je keek zag je bikini's en blote basten en het via Facebook geïnitieerde watergevecht was een daverend succes. Er was een hoop te zien, te horen en te beleven. En natuurlijk was FOK! daarbij.

FOK!fotograaf Bram Muller ging samen met reviewers/interviewers op pad om verslag te doen. Klik op de foto's om ze in het groot te bekijken.

Nieuwe trailer voor Noorse actiefilm "The Excape"

De Noorse film Flukt, beter bekend als The Escape, kent een veelbelovende maar korte eerste trailer. 

De Zwarte Dood teistert het Noorse land en haar inwoners zijn tien jaar na dato nog steeds op zoek naar een beter bestaan. Als een familie ineens wordt overvallen door een stel harteloze criminelen vindt bijna iedereen de dood. Alleen de 19-jarige Signe blijft in leven. De bende neemt haar gevangen en brengen haar naar hun woonstede. Wanneer Signe zich realiseert dat haar lot nóg verschrikkelijker is dan van haar vermoordde falilie zet ze alles op alles om te ontsnappen.

The Escape is geregisseerd door Roar Uthang en er zijn hoofdrollen voor Ingrid Bolsø Berdal, Tobias Santelmann en Kristian Espedal. Of de film ook in Nederland te zien zal zijn is op dit moment nog onbekend.

[Vuelta] Ligthart: 'Deze prijs wilde ik wel pakken'

Pim Ligthart mag morgen in de derde etappe van de Ronde van Spanje starten in de bergtrui. De Nederlander zat vandaag in de kopgroep die een groot gedeelte van de dag vooruit reed en hij veroverde op de cols onderweg de meeste punten.

"Het zit er in dat ik hem morgen weer kwijt ben, maar dat ik nu met die trui op het podium sta, is wel heel leuk," aldus de voormalig Nederlands kampioen op de website van zijn ploeg Vacansoleil. "De vorm en de benen zijn goed, dus deze prijs wilde ik wel pakken." Ligthart zei ook dat hij deze ronde vaker in een ontsnapping wil zitten: "Ik verwacht dat de ontsnappingen een paar keer tot de finish zullen reiken en dan hoop ik eens mee te kunnen doen voor de ritzege."

Apple duurste bedrijf ooit

De beurswaarde van het Amerikaanse technologieconcern Apple is maandag op Wall Street gestegen naar 623 miljard dollar (505 miljard euro), waarmee de producent van de iPhone, iPad en iPod het duurste beursgenoteerde bedrijf ooit is geworden.

Het aandeel Apple bereikte in de tussentijdse handel een stand van 664,75 dollar op de technologiebeurs Nasdaq. Apple verbrak daarmee het oude record van softwaregigant Microsoft van 620 miljard dollar, dat in 1999 werd neergezet tijdens de internetbubbel op de beurzen.

Niet slecht voor een bedrijf dat nog niet zo heel lang geleden op de rand van faillissement zat.

Apple duurste bedrijf ooit
Apple duurste bedrijf ooit (Foto: ANP)

'Afellay mag vertrekken bij Barcelona'

Tito Vilanova heeft Ibrahim Afellay te kennen gegeven dat FC Barcelona niet onwelwillend staat tegenover een vertrek van de middenvelder. Dat meldt Voetbal International.

De Oranje-international zou een persoonlijk gesprek hebben gehad met de Barcelona-trainer, die zou hebben laten weten dat Afellay dit seizoen niet op veel speeltijd hoeft te rekenen. De middenvelder hoeft niet perse te vertrekken uit Catalonië, maar de club is bereid om na te denken over eventuele aanbiedingen.

Afellay speelt sinds het seizoen 2010/11 voor Barcelona, waar hij tot dusver twintig competitieduels voor speelde. Een kruisbandblessure gooide afgelopen seizoen roet in het eten, want mede daardoor speelde de voormalige middenvelder van PSV vorig jaar slechts vier duels voor de Spaanse grootmacht.

Volgens VI is er momenteel geen serieuze belangstelling voor Afellay, die eerder nog in verband werd gebracht met Arsenal. De Utrechter zou de beslissing over zijn toekomst eventueel nog willen uitstellen tot de winterstop.

FA klaagt Pardew aan

De FA, de Engelse voetbalbond, heeft een onderzoek ingesteld tegen Alan Pardew. De trainer van Newcastle United gaf een duw aan assistent-scheidsrechter Stuart Burt en werd naar de tribune gestuurd. 

Pardew gaf een duw nadat hij claimde dat de bal over de lijn was gegaan bij een aanval van Tottenham Hotspur. De coach van de Nederlanders Tim Krul en Vurnon Anita werd onmiddellijk van het veld gestuurd en betuigde een dag later al spijt. ''Ik heb geen excuus voor wat ik heb gedaan'', zei Pardew . ''Het was ongelooflijk stom. Ik heb meteen na de wedstrijd al mijn verontschuldigingen aangeboden. Dat wil ik nu ook graag nog publiekelijk doen. Ik weet niet wat me bezielde.'' Pardew heeft tot donderdagmiddag de tijd om zijn verhaal in te dienen bij de FA.

Voigt (40) verlengt contract bij RadioShack

Jens Voigt rijdt ook volgend seizoen nog voor RadioShack. De inmiddels veertigjarige Duitser verlengde vandaag zijn contract met een jaar. Dit maakte hij vandaag bekend vlak voor de start van de USA Pro Challenga in Durango.

"Ik wilde graag nog een jaar doorgaan en ik ben er van overtuigd dat dit de juiste beslissing is”, liet Voigt weten. "Toen ik het mijn teamgenoten vertelde, begonnen ze te lachen omdat ik vorig jaar ook al zei dat ik nog één jaar door zou gaan. Maar we zien wel wat de toekomst brengt. Ik ben nu bijna 41, maar ik voel dat ik nog steeds van waarde voor het team ben."

HTC verliest miljoenen door OnLive-fiasco

HTC, één van de grootste fabrikanten van mobiele telefoons, heeft 40 miljoen dollar verloren door alle dramatiek rondom OnLive. OnLive, een streamingdienst voor videogames, ging failliet maar maakte direct een doorstart deze week.

Door de herstructurering van OnLive verwacht HTC dat het haar investering van 40 miljoen dollar (ongeveer 33 miljoen euro) niet terug zal zien. OnLive is onder andere beschikbaar voor pc's en Android-apparaten maar heeft nooit specifieke ondersteuning voor HTC gehad.

onliveOnLive-menu

Zuiplap weigert hotel te verlaten

In Harderwijk is in de nacht van zaterdag op zondag een dronken Amsterdammer uit een hotel gevist. De 32-jarige man wilde zo graag in het hotel blijven slapen dat hij, toen hem verteld werd dat het hotel vol zat, op de bank in de hal ging liggen. Het personeel probeerde hem nog te overtuigen te vertrekken, maar moest uiteindelijk de politie inschakelen.

Toen de politie eenmaal gearriveerd was, bleef de man halsstarrig, waarop hij werd aangehouden.Dit valt te lezen op Dichtbij.nl. Op het bureau aangekomen dacht de zuiplap de nacht in de cel door te brengen, maar ook dat feest ging niet door. Hij werd met een proces-verbaal op straat gezet.

Vingers in de keel bij eerste clip The Possession

Hieronder staat de eerste clip uit de aanstaande horrorfilm The Possession van de hand van regisseur Ole Bornedal.

De film gaat over het jonge meisje Em die een antieke doos koopt. Ze weet echter niet dat er binnen in het collectors item een "Dibbuk", een kwaadaardige geest, leeft. Em raakt bezeten en Dibbuk verslindt zijn menselijke slachtoffer. Samen met zijn ex-vrouw Stephanie probeert haar vader Clyde een manier te vinden om haar kind van de vloek te bevrijden.

The Possession gaat 20 september in première. Er zijn hoodrollen voor Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick en Madison Davenport.

Dode Amsterdam lid van Satudarah

De man die afgelopen nacht in Amsterdam Zuidoost is doodgeschoten, was lid van de Amsterdamse afdeling van motorclub Satudarah. Zo laat Nieuwe Revu weten

Het tijdschrift meldt dat op zijn website, waar ook foto's van het slachtoffer staan. Kennisen van de 30-jarige Quincy Soetosenojo, want zo heet het slachtoffer, zouden dat bevestigen. Het slachtoffer zou tevens de oprichter zijn van de Amsterdamse afdeling van de Crips. Daarnaast was hij als rapper actief onder de naam Sin Quin.

Bij een schietpartij kwam afgelopen nacht inderdaad een 30-jarige man om het leven. Volgens Nieuwe Revu had de politie enige tijd geleden het kogelvrije vest van het slachtoffer in beslag genomen. De politie heeft verder nog geen details gegeven over de dodelijke schietpartij.

Op de plek van de schietpartij zijn vandaag bloemen gelegd.

"
 Clip van de helaas te vroeg overleden rappende motorfiets-liefhebber

Roemer wil inperking voetbalsalarissen

De Europese voetbalbond UEFA moet maatregelen nemen om de hoogte van de salarissen van topvoetballers in te perken. Dat heeft SP-leider Emile Roemer maandag gezegd in het tv-programma Half Acht Live.

"De voetbalwereld is heel raar. Die bedragen slaan nergens meer op", zei Roemer, gevraagd naar een reactie op het salaris van zo'n drie ton per week dat Robin van Persie gaat verdienen bij Manchester United. Volgens Roemer is het tijd dat de UEFA in actie komt. "Het verschil tussen Europese landen is zo groot geworden, het is geen wonder dat Nederlandse clubs er niet meer tussen komen op het hoogste niveau."

Roemer ziet geen speciale rol voor de politiek, afgezien van een verbod op overheidssteun aan voetbalclubs in financiële problemen. Wel wil de SP een toptarief voor de allerhoogste inkomens. Daar zouden topvoetballers onder vallen, net als bijvoorbeeld grootverdieners in het bedrijfsleven.

Roemer zei verder dat hij blijft bij zijn uitspraken van vorige week over de Europese boete die Nederland boven het hoofd hangt als het begrotingstekort niet voldoende wordt teruggebracht. "Wat ik gezegd heb, zeg ik al zeker een jaar. Als we het in Nederland de economie een impuls willen geven, laat ik me niet tegenhouden door mensen in Brussel die regels belangrijker vinden dan mensen."

Roemer zei vorige week in een interview met het Financiële Dagblad dat hij de boete niet zou betalen. "Over my dead body", verklaarde hij. Daarop kwam veel kritiek van andere partijen, waarna Roemer zijn uitspraken leek te nuanceren. Maandagavond ontkende hij te zijn teruggekrabbeld. "Over mijn lijk, heb ik gezegd. Ik ben wie ik ben, een duidelijk politicus. Ik ga niet ineens aan wollig taalgebruik doen, omdat er verkiezingen aan komen."


Roemer wil inperking voetbalsalarissen (Foto: Novum)

'Benfica biedt zeven miljoen voor Matavz'

Benfica heeft een bod van zeven miljoen euro bij PSV neergelegd om Tim Matavz over te nemen. Dit weet Johan Derksen te melden in het tv-programma Voetbal International.

Matavz kwam vorig jaar voor eenzelfde bedrag over van FC Groningen. In de voorbereiding van dit seizoen zette PSV-trainer Dick Advocaat de spits terug naar Jong PSV, omdat Matavz geen fitte indruk maakte.

De laatste weken kwam Matavz echter weer een spelen toe. De aanbieding van Benfica voor Matavz komt onverwacht. Marcel Brandts, technisch directeur van PSV, liet steeds weten dat er geen belangstelling was voor de spits. Benfica nam eerder deze zomer Ola John over van FC Twente.

Van Persie start op de bank tegen Everton

Robin van Persie zal vanavond tijdens het competitieduel met Manchester United tegen Everton op de bank beginnen. Shinji Kagawa, overgekomen van Borussia Dortmund, zal wel vanaf het beginsignaal spelen.

Afgelopen week werd Van Persie voor 32 miljoen euro overgenomen van Arsenal. In het verleden deed de Rotterdammer het vaak goed tegen Everton. In negen wedstrijden namens Arsenal scoorde Van Persie vijf keer tegen de ploeg uit Liverpool. Bovendien bereidde hij vier goals voor.

Bij Everton is er ook geen plek in de basis voor een Nederlander. John Heitinga begint op de bank.

Aandeel Facebook helft minder waard

Een aandeel Facebook was maandag korte tijd minder dan de helft waard van het bedrag waarvoor het in mei werd geïntroduceerd op de beurs van New York. Maandag stond het aandeel kortstondig op 18,75 dollar, slechts 49 procent van de openingskoers van 38 dollar. Enkele uren na het begin van de handel was het aandeel Facebook overigens gestegen naar 19,25 dollar.

Investeerders zijn bezorgd over de mogelijkheden van Facebook om zijn inkomsten en winstgevendheid te verhogen. De netwerksite kampt met de opkomst van mobiele gebruikers. Mensen die met hun smartphone op Facebook inloggen, krijgen veel minder advertenties te zien dan gebruikers die op een computer facebooken. Daardoor verdient Facebook minder aan zijn mobiele gebruikers.

Bovendien lopen er rechtszaken van aandeelhouders tegen Facebook en JP Morgan, de bank die de site naar de beurs bracht. Facebook en JP Morgan zouden het bedrijf bewust tegen een te hoge koers op de beurs hebben geïntroduceerd en informatie hebben verzwegen.

Daarnaast anticiperen beleggers op een verdere koersdaling. Komende herfst krijgen Facebook-medewerkers voor het eerst de mogelijkheid hun eigen aandelen te verkopen.


Waarde aandeel Facebook gehalveerd (Foto: Novum)

Telefoongids blijft ongevraagd bezorgen

De Telefoongids is vooralsnog niet van plan om te stoppen met het ongevraagd bezorgen van gidsen bij huishoudens. Volgens de organisatie achter De Telefoongids wordt de papieren editie nog veel gebruikt en is er bovendien een wettelijke verplichting de gids te maken en te verspreiden.

De kwestie kwam vorige week weer in het nieuws, nadat technologieblogger en De Wereld Draait Door-gast Alexander Klöpping een site in het leven riep tegen De Telefoongids. Verschillende Kamerleden steunden zijn oproep tot een opt-insysteem, waarbij alleen mensen die dat actief aangeven de gids nog krijgen.

Klöpping hekelde op zijn site sterftelefoongidssterf.nl dat de gids in een tijd waarin steeds meer mensen informatie opzoeken op internet, nog altijd ongevraagd wordt opgestuurd. Papierverspilling, vindt hij. Het televisieprogramma Kassa besteedde eerder al aandacht aan de kwestie.

De Telefoongids zegt maandelijks onderzoek te laten doen naar het gebruik van de gids. Daaruit zou weliswaar blijken dat het aantal gebruikers van de papieren editie afneemt, maar het zouden er nog altijd drie miljoen zijn. Uit een peiling onder 1450 mensen zou bovendien blijken dat 85 procent de gids wil blijven ontvangen. Wellicht om hun origamihobby te stimuleren, dat wiebelende bijzettafeltje te stutten of pijltjes te draaien voor de pijl-en-buis van de kinderen.

De verspreiding van de Telefoongids is vastgelegd in de Telecomwet. Daarin staat dat het verplicht is om nummers van bedrijven en particulieren beschikbaar te stellen via print en online media. Er is een wetswijziging nodig om van die verplichting af te kunnen, maar hoewel veel partijen voorstander zijn van opt-in is er nog geen wetswijziging in de maak. De verspilling houdt dus nog even aan.

[Vuelta] Gesink en Mollema tevreden

Robert Gesink en Bauke Mollema waren na afloop van de derde etappe in de Ronde van Spanje te spreken over hun prestaties. Beide coureurs eindigden in de rit door het Baskisch middengebergte in de top tien.

Op de slotklim moesten Mollema en Gesink wel passen toen Alberto Contador, Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez en Christopher Froome de aanval zochten. "Achter de vier leiders konden Robert en ik goed meekomen. Dit is wel een goede dag voor ons”, aldus Mollema, die net als Gesink slechts zes seconden toegaf op het viertal.
 
Gesink kon zich hierin vinden: "Hier kunnen we echt verder mee. Het is nu natuurlijk wel een lang seizoen voor me aan het worden. Ik was dan ook heel benieuwd waar ik stond, maar het gevoel is erg goed.”

'Fallout 4 speelt zich af in Boston'

Bethesda is bezig met Fallout 4 en het spel zal plaatsvinden in Boston, Massachusetts, volgen een anonieme Reddit-gebruiker.

De poster, die aangeeft misschien een medewerker van het Massachusetts Institute of Technology te zijn, zei dat hij anoniem wenst te blijven om zijn baan te beschermen. Hij beweerde dat Bethesda momenteel bezig is Boston door te lichten voor het volgende deel van de serie. Bethesda weigerde commentaar te geven op dit gerucht.

"De geruchten zijn waar, Fallout 4 zal plaatsvinden in Boston", luidt de Reddit-post. "In het geval je het nog niet gehoord hebt: Bethesda is onlangs  Boston aan het onderzoeken. Ze hebben ook een sterke band met het MIT. Ik kan wel of niet een MIT-werknemer zijn. Maar dat is echt alles dat ik kan zeggen uit angst voor het verliezen van mijn baan."

"Excuses voor de vaagheid van deze post" voegde hij eraan toe. "Het is niet alleen mijn werk, dat mij zorgen baart, maar ook dat ik aangeklaagd word. Bethesda-contracten zijn in principe waterdicht dus als ze ontdekken wie ik ben, of beter gezegd, van wie ik deze informatie vandaan haal, krijgen een paar mensen, waaronder ikzelf, een hoop ellende."

Een tweede Reddit-gebruiker geeft onder de naam "nMarauder" extra gewicht aan het gerucht door het koppelen van de game aan het MIT. "Ik heb van mensen in de omgeving van Boston gehoord, waaronder mijn Fallout-geobsedeerde broer die er woont, dat Bethesda in de omgeving van Boston is voor het initiële onderzoek voor Fallout 4. Het is zeer speculatief, maar de belangrijkste geruchten verbinden Bethesda's met "het Instituut", of wat wij het Massachusetts Institute of Technology, of MIT, noemen."

"Alhoewel het MIT in het bevolkte Cambridge en aan de overkant van de rivier van het echte Boston ligt, voelt nog steeds als een kleine stad als het gaat om de manier waarop nieuws zich verspreid door de gemeenschap. Het zijn studenten en medewerkers aan het MIT zijn diegene die er het meest over praten en zij zijn in de positie om zoiets te weten. Ik zou helemaal niet verbaasd zijn als de geruchten waar blijken te zijn in de komende weken. "Ik wilde dit alleen delen! Ik bevestig niets, maar alle tekenen wijzen erop."

Fallout 4 is niet aangekondigd, laat staan dat er informatie bekend is gemaakt. Het blijven dus geruchten, maar Bethesda zou gek zijn niets met de populaire franchise te doen. Welke stad zou jij graag willen zien?

Plants versus Zombies 2 in 2013

PopCap, maker van spellen zoals Plants vs Zombies en Bejeweled, en tegenwoordig onderdeel van EA, heeft vandaag het vervolg voor Plants vs Zombies aangekondigd. Plants vs Zombies 2 komt in de lente van 2013 uit. 

De makers beloven nieuwe features settings en situaties om de fans van het origineel weer verslaafd te maken aan de schietende planten en de brein-etende zombies. Er zijn geen verdere details, zoals voor welke platformen het spel uit gaat komen, bekendgemaakt. 

"Spring is crullest curlie ungood time, and plantz grow dull roots", zegt een onbekend persoon. "So, we are meating you for brainz at yore house. No worry to skedule schedlue plan… we're freee anytime. We'll find you."

Plants vs Zombies

Vita wereldwijd 2,2 miljoen keer verkocht

Sony heeft aangegeven dat ze per 30 juni zo'n 2,2 miljoen PlayStation Vita's wereldwijd verkocht hebben. Begin mei stond dit nog op 1,8 miljoen dus Sony heeft zo'n 200.000 stuks per maand verkocht.

Als je dit vergelijkt met de Nintendo 3DS krijg je een ander beeld. De 3DS verkocht alleen in Amerika al, voor de prijsverlaging, 3,61 miljoen stuks in de maand na de release in 2011. Een half jaar later, in september 2011 stond de wereldwijde verkopen van de 3DS in totaal op 6,68 miljoen stuks.

USADA mag Lance Armstrong vervolgen

De Amerikaanse antidopingautoriteit USADA mag Lance Armstrong vervolgen wegens dopinggebruik. Een rechter in Texas verwierp maandag een klacht van de zevenvoudig tourwinnaar. Die stelde dat Usada niet bevoegd was en zijn recht op een eerlijk proces schond. De UCI en USA Cycling schaarden zich achter dat standpunt, mondiale antidopingwaakhond WADA stond achter USADA.

Armstrong, die dopinggebruik categorisch ontkent, wordt door USADA aangeklaagd omdat hij steroïden en bloeddoping zou hebben gebruikt in zijn periode bij US Postal en opvolger Discovery. 'The Boss' kan nu besluiten in beroep te gaan bij een federaal hof of de arbitragezaak van USADA door te laten gaan. Eerder gaf hij al aan een voorgestelde straf niet te zullen accepteren.

USADA klaagt naast Armstrong ook ploegbaas Johan Bruyneel en vier anderen aan. Samen zouden zij anderen tot dopinggebruik hebben aangezet. Tijdens de Tour kwam naar buiten dat de antidopingautoriteit getuigenissen zou hebben van vijf oud-collega's van Armstrong. Vier van hen zijn nog steeds renner. Zij zouden een relatief korte schorsing krijgen.

Als Armstrong schuldig wordt bevonden zou dat hem een levenslange schorsing op kunnen leveren.

C&C Generals 2 krijgt geen singleplayer

Command & Conquer Generals 2 zal bij de release van het spel geen singleplayer hebben. De focus komt op de co-op en multiplayer van het gratis te spelen spel liggen. De game moet zich gaan richten op de eSports kant van gamen.

Mocht de gemeenschap veel vragen naar een singleplayer in het spel dan zal de ontwikkelaar dit overwegen. Hoe de multiplayer van het spel er uit zal gaan zien is nog niet bekendgemaakt verder.

Injustice DLC hindert multiplayer niet

Ontwikkelaar NetherRealm heeft aangegeven dat DLC-personages geen probleem zullen zijn voor de multiplayer van Injustice: Gods Among Us. DLC-personages zullen naar alle platformen en spelers doorgeduwd worden zodat iedereen tegen iedereen kan spelen zonder problemen.

In de laatste versie van Mortal Kombat is dit systeem al in plaats en voor Injustice wil Boon zorgen voor een beter automatisch systeem die dit regelt. In enkele games kun je namelijk niet tegen elkaar vechten als iemand een bepaald DLC-personage niet bezit.

'Naturisme sterft uit'

De jeugd van tegenwoordig vindt het steeds minder aanlokkelijk om naakt te zonnen. Tijdens een strandbezoek houden ze liever hun zwembroek of bikini aan dan hun naakte lichaam te showen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn preutsheid en schaamte aldus het nieuwsbericht op Dichtbij.nl.

Volgens Henk Jan Kamerbeek van de Naturisten Federatie Nederland is het onder andere te wijten aan de cultuurverschillen dat naturisme taboe is onder de jongere generatie. "Na het sporten bijvoorbeeld houden Marokkaanse jongeren tijdens het douchen hun onderbroek aan en daarna volgt al snel de rest." aldus Kamerbeek. 

Hoewel er mensen zijn die naturisme met seks associeren, leggen de naturisten in hart en nieren die link absoluut niet. Zoals strandganger Quinten Maduro (25 jaar) aangeeft: "je begeeft je in een bepaalde setting waarin naaktheid als gewoon wordt bevonden."

Naturiste Regina Gerner hoopt dat meer jongeren zich tot het naturisme bekeren: "Het geeft een bevrijdend gevoel, en als je naar naturistencampings gaat, zul je ook merken dat de sfeer veel beter is onder elkaar. De mensen zijn rustiger, houden rekening met elkaar en zorgen ervoor dat de camping netjes blijft."

Achter de schermen van Midden-Aarde

Warner Bros. Interactive Entertainment geeft vandaag de nieuwe video 'Seeing is Believing', een video die een blik achter de schermen van Guardians of Middle-earth toont, vrij.

In Guardians of Middle-earth vormen spelers een team van de bekende helden van de beroemde verhaal van Tolkien. Maximaal tien spelers spelen met en tegen elkaar in een competitief multiplayer battle arena (MOBA). Deze MOBA-game voor consoles biedt meer dan twintig iconische 'guardians’' waaronder Gandalf, Sauron, Gollum, Thrain en vele anderen, om mee te spelen tijdens PVP-wedstrijden. Gamers kunnen met andere spelers communiceren via een in-game communicatiesysteem en hebben toegang tot het uitgebreide online stat- en leaderboardsysteem, waarmee ze onder andere overwinningen en nederlagen van vrienden kunnen volgen.

Guardians of Middle-earth staat gepland voor release in herfst 2012 voor Xbox LIVE Arcade en PlayStation Network.

Zestig 'inbraken' op camping Lowlands

Op de camping van Lowlands zijn afgelopen weekend zeker zestig keer spullen en geld gestolen uit tenten. Vooral tijdens de eerste nacht, van donderdag op vrijdag, vonden veel tentinbraken plaats. De politie gaat ervan uit dat het werkelijke aantal tentroven hoger is, omdat veel mensen nog aangifte moeten doen.

De politie is over het algemeen zeer te spreken over het verloop van de zeer hete editie van het muziekfestival in Biddinghuizen. De ongeveer 55.000 bezoekers kregen niet met grote incidenten te maken.

Het strenge antidrugsbeleid zorgde er wel voor dat 160 bezoekers werden betrapt op gebruik of bezit van drugs. Meestal ging het om kleine hoeveelheden voor eigen gebruik, maar er werden ook zeven dealers opgepakt. Drie van hen zitten nog vast.

Acht mensen werden door de hitte onwel. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis allemaal terugkeren naar Lowlands. Een bezoeker van het dancefestival Decibel in Hilvarenbeek bezweek afgelopen weekend aan de hitte. Mogelijk waren er ook drugs in het spel.


Zestig 'inbraken' op camping Lowlands (Foto: Novum)

Ono helpt bij Remember Me

Mat Hart, senior producer bij Capcom, heeft aangegeven dat Yoshinori Ono helpt bij de gevechten in Remember Me. De ontwikkelaar achter de huidige Street Fighter-games is zelfs in Parijs geweest op bezoek bij de ontwikkelaar.

Hart geeft aan dat het een 'Westerse' strategie is dat verschillende studios binnen een bedrijf samenwerken. Vroeger en nog steeds wordt er te vaak alleen gewerkt en dat is onnodig. Hart geeft aan dat toen ze de game vorig jaar zagen ze direct wisten dat dit bij Capcom hoorde en voor hun grote franchise zou worden.

Ajax en Feyenoord azen op Deense talenten

Ajax en Feyenoord hebben hun oog laten vallen op twee talenten van het Deense Aalborg. Volgens de directeur van Aalborg zaten beide Nederlandse ploegen afgelopen vrijdag op de tribune tijdens het competitieduel tegen FC Midtjylland.

De directeur van Aalborg weet daarnaast te melden dat er ook aanbiedingen zijn gedaan op de spelers. Het gaat om Lucas Andersen en Nicklas Helenius. Behalve Ajax en Feyenoord hadden ook Chelsea, Manchester City, RSC Anderlecht en VfL Wolfsburg scouts naar het duel gestuurd.

Helenius gaf eerder in een interview al aan dat hij liever naar de Eredivisie of Bundesliga verkast. "Ik prefereer de Duitse of Nederlandse competitie, omdat die cultuur dichter bij de Deense cultuur ligt en ik voel dat mijn stijl bij deze twee competities past", aldus de 21-jarige aanvaller.

Andersen, een zeventienjarige middenvelder, staat al sinds vorig seizoen in de belangstelling van Ajax. Destijds werd hij ook al een aantal keren bekeken door scouts van de Amsterdammers. Morten Olsen, bondscoach van de Deense ploeg, gaf destijds aan dat hij Andersen perfect bij Ajax vindt passen.

Edith Bosch naar Londen om te getuigen

Judoka Edith Bosch meldt zich 3 september in Londen om te getuigen tegen de flessengooier die tijdens de Olympische Spelen de finale van de honderd meter probeerde te verstoren. Dat heeft ze maandag laten weten aan de NOS. Bosch zag een man vlak voor de door Usain Bolt gewonnen sprint een fles op de baan gooien.

Bosch reageerde direct door de flessengooier een flinke duw te geven. Daarvoor kreeg de judoka internationaal meer aandacht dan voor het behalen van haar bronzen medaille vier dagen eerder. De 34-jarige verdachte werd snel na het incident gearresteerd en moet terechtstaan voor het verstoren van de openbare orde.

Blote duik in Meer van Galilea spijt Congreslid VS

De Republikeinse afgevaardigde Kevin Yoder uit de Amerikaanse staat Kansas heeft spijt van een naaktzwempartij in het Meer van Galilea. "Ik heb ongelooflijk veel berouw dat ik mijn kiezers heb beschaamd", zei de 36-jarige Yoder zondagavond.

Yoder nam tijdens een werkbezoek aan Israël in augustus vorig jaar een duik in het meer, met twintig andere Congresleden en hun medewerkers. Hij was echter de enige die poedelnaakt rondzwom. Sommige christenen zien het Meer van Galilea als een heilige plaats, omdat Jezus daar op het water zou hebben gelopen.

Zwemmen is er toegestaan, maar naaktlopen niet, liet Micky Rosenfeld van de Israëlische politie weten. "Iemand die in zijn blootje over het strand loopt, begaat een overtreding." Tegen Yoder is volgens Rosenfeld geen aangifte gedaan, maar dat kan nog tot een jaar na dato.

De berouwvolle afgevaardigde bood zondag zijn excuses aan voor 'een tijdelijk gebrek aan beoordelingsvermogen'. Wel wees hij erop dat het donker was en de zwempartij maar een seconde of tien duurde. "Ik dook erin, sprong er meteen weer uit, trok mijn kleren aan, en toch was dat niet het gedrag dat mensen van hun vertegenwoordiger verwachtten."

De FBI heeft een onderzoek ingesteld naar het werkbezoek, meldde het Amerikaanse politieke nieuwsblog Politico eerder. Yoder noch zijn stafchef is naar eigen zeggen door FBI-agenten ondervraagd. De Republikeinse afgevaardigde Eric Cantor, die het werkbezoek leidde, was volgens Politico woedend over de zwempartij en heeft de deelnemers de mantel uitgeveegd.

'Schrijnend gebrek aan christenvervolging in Nederland'

De christenen in het Midden-Oosten moeten hun mond houden en bidden. Als christen hoort vervolging er nou eenmaal bij. "Het is dan ook beslist niet normaal als er geen vervolgingen zijn zoals bij ons", aldus het antwoord van de gereformeerde Kerk op de vraag of christenen iets moeten doen voor hun geloofsbroeders in landen als Egypte en Syrië.

"Wat zou er dan moeten gebeuren? Protesteren? Actie ondernemen? Ik dacht zo dat het evangelie een andere weg wijst", zo gaat het antwoord verder, "[d]at kunnen we ook leren van de vroege christelijke gemeenten, kort na de dagen van de apostelen. Toen bleek het bloed der martelaren het zaad van de kerk te zijn."

De tekst, geplaatst op Refoweb na een brief van een christen die bezorgd was om zijn geloofgenoten in gevaar, eindigt met een antwoord op de vraag waarom moslims in Nederland zich niet uitspreken tegen de gewelddaden: "De Schrift zegt al, dat de barmhartigheden van de goddelozen wreed zijn!"

Refoweb is een community voor gereformeerde christenen, waar ze vragen kunnen stellen aan een erkend panel van predikanten, artsen en Bijbelkenners.

'Saxo Bank wil Bennati binnenhalen'

Saxo Bank-Tinkoff blijft zich roeren op de rennersmarkt. De Deense wielerformatie zou zich volgens Biciciclismo willen versterken met de Italiaan Daniele Bennati. De sprinter zou willen vertrekken bij zijn huidige ploeg RadioShack.

Bennati is één van de actieve renners die in alle drie de grote rondes een etappe in zijn naam wist te schrijven. In de Giro d’Italia en de Vuelta à España wist hij eenmaal de puntentrui te winnen.

Wisgerhof wijst FC Groningen af

Peter Wisgerhof zal de overstap naar FC Groningen voorlopig niet maken. FC Twente had met de Groningse ploeg al overeenstemming bereikt over een transfer, maar Wisgerhof wees het aanbod van Groningen af.

Wisgerhof wil eerst de ontwikkelingen bij FC Twente afwachten. Douglas, die in Enschede een contract heeft tot het einde van dit seizoen, vertrekt wellicht deze transferperiode nog en daarnaast wil Rasmus Bengtsson graag verhuurd worden.

Wisgerhof raakte de afgelopen weken zijn basisplaats kwijt na de doorbraak van nieuwkomer Andreas Bjelland. FC Groningen hoopt voor 1 september nog een verdediger aan de selectie toe te voegen. Behalve Wisgerhof heeft de ploeg ook een oogje op PSV'er Timothy Derijck.

Atlete overleed op weg naar Londen

De vermiste atlete Samia Yusuf Omar blijkt in haar poging om naar de Olympische Spelen in Londen te geraken te zijn overleden. De Somalische blijkt in april een poging te hebben ondernomen om met een schip vol bootvluchtelingen van Libië naar Sicilië te geraken.

Omar kwam in Beijing in 2008 uit op de 200 meter en droeg dat jaar de vlag van haar land het Olympisch Stadion binnen. Ook in Londen zou ze op de sprintafstand lopen. Omdat er geen geld was om de nationale ploeg naar Londen te sturen besloot Omar op eigen houtje te gaan. De 21-jarige Somalische haalde geld op voor haar reis en haar moeder verkocht zelfs een stukje grond om de trip mogelijk te maken.

In Italië wilde Omar op zoek naar een coach om haar te trainen, zo meldt oud-atleet Abdi Bile bij de huldiging van de Brit Mo Farah, die van Somalische komaf is. Voor Omar kwam het niet zover, omdat haar bootje schipbreuk leed. Hierdoor kon ze haar uit 2008 stammende persoonlijk record van 32,16 seconden niet meer verbeteren.

UEFA schorst twee dopingzondaars

Twee spelers van de Macedonische club Rabotnicki zijn door de UEFA geschorst wegens dopinggebruik. Milovan Petrovic en Dino Najdoski werden na afloop van de Europa Leaguewedstrijd tegen Lazio in augustus vorig jaar betrapt. Welk middel ze gebruikten, maakte de Europese voetbalbond niet bekend. Volgens Macedonische media gaat het om het stimulerende middel methylhexanamine.

De fysiotherapeut van Rabotnicki werd door de UEFA voor drie jaar geschorst. De clubarts moet twee jaar straf uitzitten. De Europese voetbalbond gaat de FIFA vragen om de schorsingen wereldwijd van kracht te laten zijn.

Rabotnicki werd bovendien voorwaardelijk voor een jaar uitgesloten van Europees voetbal. Als de club in de komende vier jaar weer de fout ingaat, wordt die straf van kracht. Tegen alle schorsingen kan overigens nog beroep worden aangetekend.

Hardloopster verkracht in Amsterdam

In het Sloterpark in Amsterdam is een 30-jarige vrouw het slachtoffer geworden van verkrachting toen zij zondagochtend vroeg aan het hardlopen was. Op het moment dat zij ter hoogte van het watersportcentrum op het Christoffel Plantijnpad / Plantijngracht liep, werd zij de bosjes in gesleurd door een man met een Turks uiterlijk, waar zij verkracht werd door hem.

Volgens de vrouw zou haar verkrachter ongeveer 25 jaar oud zijn. Hij heeft een blanke huid en zwart haar. De man droeg een korte beige geruite broek en een licht gekleurd shirt. Verder zou hij witte sokken en beige sportschoenen gedragen hebben.  Dit valt te lezen op Dichtbij.nl.

De politie is op zoek naar getuigen van de verkrachting en verzoekt mensen die tussen 07.00 uur en 08.00 uur op de bewuste plaats aanwezig zijn geweest zich te melden op telefoonnummer 020-559 2500. Ook mensen die menen de dader te herkennen in het signalement wordt verzocht contact op te nemen.

Evenement: Lowlands 2012

"Wacht even! Even mijn flesje met water vullen" was waarschijnlijk één van de meeste gebruikte uitspraken op deze oververhitte en twintigste editie van Lowlands. De voorspelling van een extreem heet weekend kwam uit en gelukkig mochten meer dan 55.000 bezoekers van het driedaagse festival ditmaal wel flesjes mee het terrein op nemen om bij te vullen met water. De talloze watertappunten (al mochten het er nog wel wat meer zijn) waren een hotspot geworden. Niet alleen om flesjes te vullen, maar ook de duizenden waterballonnen en supersoakers die werden ingezet in het spontaan op Facebook georganiseerde watergevecht voor de Alpha-tent op zaterdagmiddag. Meer dan 9000 mensen schreven zich in en rond 16.00 werd er afgeteld tot het massale waterballet. Een heerlijke verkoeling en gezellig Lowlands-onderonsje. De rest van de dagen zag je overal bikinis, blote basten, teenslippers en bezwete koppen op zoek naar de laatste onbenutte centimeters schaduw. Elk briesje zorgde voor een zucht van verlichting en naast het koude bier en mojitos vlogen ook de smoothies, Oxfam-shakes en gekoelde frisse sappen over de toonbanken, alles voor verkoeling. 

Wat een feest

De verkiezingsstrijd is losgebarsten. Ballonnen, verkiezingsposters  en flyers besmeuren de straten. Op de televisie verschijnen stromannen, met stroredeneringen, strolachen en strogebaren, die anderen proberen te overtuigen van wat hen heeft overtuigd. Op het internet spuien politieke tegenstanders meer vuil dan een rioleringsbuis in de vijver van uw achtertuin zou doen. De feestelijke orgie van de democratie is overal, want iedereen moet meedoen. Er is geen ontkomen aan.

FOK!filmtips van de dag: Sherlock Holmes (2009)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Sherlock Holmes 01

Vanavond wordt het een fijn potje knokken om de afstandsbediening want er komen maar liefst twee knallers van films op de buis. Om 20.30 uur is het namelijk de keuze tussen I, Robot van Alex Proyas (RTL5) en Sherlock Holmes van Guy Ritchie (SBS6). Na een oververhitte discussie hebben we gekozen voor de avontuurlijke detectivefilm uit 2009 als FOK!filmtip van de dag. Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) raken betrokken in duistere zaken als ze bij een geheim ritueel de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) oppakken. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de dood door ophanging. Er gaan echter geruchten dat Blackwood over kwade machten beschikt en zelfs in staat is om uit de dood op te staan. Holmes en Watson zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in een duivels plot waarbij de toekomst van geheel Engeland wordt bedreigd.

Sherlock Holmes 02

Guy Ritchie leverde met zijn visie op het bekende detectiveverhaal een prachtige film af met schitterende kostuums en decors, overtuigende special effecten en mooi camerawerk. Ritchie gaf echter wel een eigen invulling aan het verhaal wat niet door alle liefhebbers van het oorspronkelijke verhaal werd gewaardeerd. Een film die je behoorlijk op het verkeerde been laat staan en beschikt over een sterke cast met onder meer Robert Downey Jr. en Jude Law in de belangrijkste rollen. De 128 minuten durende film kreeg in 2011 een zo mogelijk nog sterker vervolg met Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Sherlock Holmes 03

Veel kijkplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

Skrtel blijft langer bij Liverpool

Verdediger Martin Skrtel heeft zich langer aan Liverpool verbonden. De 27-jarige Slowaak heeft een 'langjarig contract' getekend, maakten de Reds maandag bekend. De precieze duur van de nieuwe verbintenis hield Liverpool voor zich.

Slowaaks international Skrtel kwam in 2008 over van Zenit Sint Petersburg. Sindsdien kwam hij tot 175 optredens voor de club uit de Engelse havenstad. Vorig jaar werd hij zelfs verkozen tot speler van het seizoen.

"Na afgelopen seizoen werd er veel over mijn toekomst gepraat", liet Skrtel weten. "Voor mij was verlengen bij Liverpool echter het belangrijkste."

'Zuipen maakt gelukkig'

Hé lullo!

Uit nieuw onderzoek blijkt dat zuipende studenten over het algemeen gelukkiger zijn dan  geheelonthoudende studiepikkies. Ze zijn onder meer meer tevreden met hun sociale leven, meldt Powned.

Voor het onderzoek werden zo'n zestienhonderd studenten ondervraagd over hun sociale status, tevredenheid en drankgebruik. 64% gaf aan zich regelmatig kotslam te zuipen. Hierbij bleken studenten in 'hogere' sociale groepen veel meer alcohol te nuttigen dan hun outcast-studiegenoten.

Uit eerdere onderzoeken bleek telkens dat drankmisbruik op de universiteit zou lijden tot slechte resultaten, geweld, riskant seksueel gedrag en het ontwikkelen van een alcoholverslaving. Toch wordt er nog vrolijk op los ge-bierfeest onder studentikoze Nederlanders.

[Vuelta] Valverde slaat dubbelslag, Ligthart bergtrui

Alejandro Valverde heeft vandaag de derde etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. Daarnaast nam de Spaanse coureur van Movistart de rode leiderstrui over van zijn ploeggenoot Nicolas Castroviejo.

De etappe van vandaag was 155 kilometer lang en ging van start in Faustino. De eindbestemming was Eibar en onderweg moesten de renners een berg van de tweede categorie, twee bergen van de derde categorie en een berg van de eerste categorie over. De top van de zwaarste beklimming lag vlak voor de finish.

Onze landgenoot Pim Ligthart maakte deel uit van de ontsnapping van de dag. Samen met onder meer Philippe Gilbert en Christophe Riblon wisten zij in het begin van de etappe weg te komen. Ligthart wist op de eerste drie bergen telkens als eerste boven te komen en daarmee verzekerde de renner van Vacansoleil-DCM zich van de bergtrui.

Op de eerste kilometers van de slotkim, de kopgroep was inmiddels bijgehaald, bepaalden Saxo Bank (Contador) en Team Sky (Froome) het tempo. Rabobank zat met Bauke Mollema, Robert Gesink en Laurens ten Dam goed voorin.

Valverde was de eerste klassementsrenner die de aanval zocht en hij kreeg Alberto Contador, Joaquim Rodriguez en Christopher Froome met zich mee. Rodriguez leek uiteindelijk met een slimme versnelling de etappe te pakken, maar zag Valverde net voor hem de streep over geen. Mollema (zesde) en Gesink (tiende) gaven slechts een paar seconden toe op de vier koplopers.

Uitslag etappe 3

# Renner Team Tijd
1. Alejandro Valverde Mov 3.49,37
2. Joaquim Rodriguez Kat z.t.
3. Christopher Froome Sky z.t.
4. Alberto Contador Sax z.t.
5. Daniel Moreno Kat +0.06
6. Bauke Mollema Rab z.t.
7. Eros Capecchi Liq z.t.
8. Benat Intxausti Mov z.t.
9. Andrew Talansky Gar z.t.
10. Robert Gesink Rab z.t.


Klassement na etappe 3

# Renner Team Tijd
1. Alejandro Valverde Mov 8.46.56
2. Benat Intxausti Mov +0.18
3. Joaquim Rodriguez Kat +0.19
4. Christopher Froome Sky +0.20
5. Alberto Contador Sax +0.24
6. Bauke Mollema Rab +0.28
7. Robert Gesink Rab z.t.
8. Rigoberto Urán Sky +0.30
9. Daniel Moreno Kat +0.33
10. Igor Antón Eus +0.46

Kakkerlakken-terreur Etten-Leur nog niet over

De kakkerlakkenplaag die zaterdag in Etten-Leur werd gevonden is nog niet onder controle. Een groep kakkerlakken die verderop op een bouwterrein werd gevonden is geen nieuwe bron. Het gaat om kakkerlakken die zich probeerden te verschuilen voor ongedierteverdelgers, meldt de gemeente maandagmiddag.

Ongediertebestrijders hebben in een gebied van honderd bij honderd meter bij de Hubertuslaan en de Gildebroederstraat 145 lijmvallen geplaatst. Daarmee zijn al insecten gevangen, maar een goed beeld over het aantal kakkerlakken in het gebied is er nog niet.

Volgens de gemeente verspreiden kakkerlakken zich niet over een groot gebied. Daarom werd in eerste instantie gekeken naar het gebied van een hectare rondom de locatie waar de beestjes werden gevonden. Wel wordt in de gaten gehouden dat ze niet ontkomen. Bewoners van Etten-Leur die kakkerlakken in of rond hun woning vinden wordt gevraagd de gemeente te bellen.

De kakkerlakken werden zaterdagavond aangetroffen. Er bleken zeker honderden van de insecten rond te krioelen op straat. De brandweer ging ze direct met vuur te lijf.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat ervan uit dat het om boskakkerlakken gaat, en niet om een uitheemse soort, zoals eerst even werd gedacht. De politie vermoedt dat iemand ze in de bosjes aan de Gildebroederstraat heeft gedumpt.

Omdat kakkerlakken bacteriën en schimmels kunnen dragen worden ze vernietigd. Behalve met de lijmvallen worden ze met vuur bestreden. Doodtrappen is niet handig, omdat uit de eitjes die daarbij vrij kunnen komen nieuwe kakkerlakken kunnen komen.

Green Light Bundle bereidt je voor op Steam Greenlight

Eind augustus launcht Steam Greenlight. Een initiatief waardoor veel games een tweede kans krijgen om in de Steam Store te komen. Stolen Couch Games haakt hier leuk op in met hun eigen Green Light Bundle. 

"De Green Light Bundle bestaat uit allemaal goede games die voorheen waren afgekeurd door Steam", zegt Eric Diepeveen, medeoprichter van Stolen Couch Games. Gamers kunnen de bundle voor één dollar of meer kopen en kunnen de games direct downloaden. Hiermee hopen zij dat de games meer aandacht zullen krijgen tijdens Steam Greenlight, waardoor de kans groter wordt dat de games in de Steam Store komen.

Op de website vind je de volgende games: Ichi, Muffin Knight, Dino Run SE, Paper Monsters, Syder Arcade, Samurai Vengeance, Gunman Clive en Guerrilla Bob. Vanaf 23 augustus kun je de spelletjes kopen.

The Expendables nemen stokje over van Batman

The Expendables 2 heeft afgelopen weekeinde de meeste bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. De actiefilm met oude rotten als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis komt daarmee binnen boven aan de lijst van best bezochte films van dit weekend. The Dark Knight Rises, die de lijst de laatste vier weken aanvoerde, zakt daardoor naar plek twee.

In het vervolg op The Expendables uit 2010 is de groep huurlingen onder leiding van Stallone uit op wraak, nadat één van hen is omgebracht door een concurrent, gespeeld door Jean-Claude Van Damme. Veel liefhebbers van het actiegenre trokken in het tropisch warme weekeinde naar de bioscoop om te genieten van de verkoeling en het actiespektakel waarin onder anderen ook Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren en Chuck Norris te zien zijn.

Na The Dark Knight Rises, het derde deel in Christopher Nolans Batman-trilogie, volgt Step Up 4 Miami Heat. De dansfilm staat net als vorige week op de derde plaats. De animatiefilm Madagascar 3: Europe's Most Wanted en de sciencefictionfilm Total Recall met Colin Farrell completeren de top vijf.

The Expendables 2

Marsrover 'beschiet' onschuldige steen

De Mars Curiosity heeft voor het eerst laserstralen afgevuurd op Mars. Het doelwit was een onschuldige steen, die zich met zijn eigen zaken lag te bemoeien. De steen is inmiddels 'Coronation' genoemd.

De resultaten van de proef met de laser zijn volgens NASA verrassend goed en "zelfs beter dan gegevens van tests op aarde". Met behulp van de laser werd de chemische samenstelling van de steen geanalyseerd.

In eerste instantie was het laseren van de steen alleen bedoeld als proef, maar nu de gegevens zo goed blijken te zijn gaan de wetenschappers ze nauwkeuriger analyseren.

Het eerste ritje, van zo'n 400 meter, zou door de Marsrover volgende week gemaakt moeten worden.


Het slachtoffer

Leider Oostenrijkse FPÖ onder vuur om 'naziprent'

Een spotprent die de partijleider van de Oostenrijkse rechtspopulistische FPÖ Heinz-Christian Strache op Facebook plaatste is antisemitisch. Dat vindt het hoofd van de joodse gemeenschap in Wenen. De cartoon schildert joden volgens Oskar Deutsch af op dezelfde manier als de nazipropagandamachine in Hitlers Derde Rijk.

Op de gewraakte spotprent stopt 'De Regering' een corpulente bankier met een grote haakneus en davidssterren op zijn manchetknopen allerlei lekkernijen toe. 'Het Volk', een magere en haveloze figuur, ziet het met lede ogen aan. Op zijn bord ligt slechts een botje.

Strache zegt dat hij niet joden op de korrel heeft willen nemen, maar 'hebzuchtige bankiers' van om het even welke bevolkingsgroep. Straches Freiheitliche Partei Österreichs, grootgemaakt door wijlen Jörg Haider, heeft een antisemitisch verleden. De laatste jaren richt de FPÖ haar pijlen echter vooral op moslims.


Leider Oostenrijkse FPÖ onder vuur om 'naziprent' (Foto: Novum)

Sap wil aanblijven als GroenLinks-leider

GroenLinks-lijsttrekker Jolande Sap wil na de verkiezingen aanblijven als partijleider, ook als haar partij niet meer zetels haalt dan de vier of vijf die de peilingen nu voorspellen. Dat heeft Sap maandag gezegd in een interview op BNR.

Sap wil niet zeggen hoeveel zetels ze hoopt te halen. "Ik wil me niet aan een aantal vasthouden, maar ik zou teleurgesteld zijn als we uitkomen waar de peilingen nu staan. Maar wat de kiezers ons ook gunnen, ik blijf buitengewoon gemotiveerd." Sap zei desgevraagd 'zeker' aan te blijven als de huidige peilingen werkelijkheid worden.

Sap zei zaterdag in een interview met de Volkskrant te betreuren dat ze niet meteen de steun van de leden van GroenLinks heeft gevraagd nadat Femke Halsema haar in december 2010 naar voren had geschoven als nieuwe partijleider. "Dat heb ik nu, na het lijsttrekkersreferendum, duidelijk wel. Dat is vereist om als politiek leider aan de slag te kunnen."

In juni won Sap na veel tumult de lijsttrekkersverkiezing van Tofik Dibi, met 84 procent van de stemmen. Desondanks ligt Sap in eigen kring onder vuur. Vertrekkend Kamerlid Ineke van Gent zei vorige maand dat het fractiebestuur onder Sap niet functioneert. Een ander fractielid dat niet terugkeert, Bruno Braakhuis, speculeerde niet veel later hardop over kandidaten voor de opvolging van Sap.

Grosjean: "Eerste zege Lotus na Senna speciaal"

Mocht het Lotus F1 Team dit seizoen een overwinning boeken dan is dat voor de merknaam de eerste sinds de legende Ayrton Senna in Detroit 1987. Dit gegeven is voor coureur Romain Grosjean een speciaal iets.

De Fransman sprak hierover met Totalrace. "Ik geloof niet dat de druk om te winnen groter is. De Formule 1 is al overladen met druk. Als wij winnen, dan zou dat geweldig zijn voor het teampersoneel in de fabriek vanwege alles wat we er al sinds het begin van het jaar aan doen en wat we al bereikt hebben. En als ik degene ben die Lotus de eerste zege na Ayrton Senna bezorg, dan zou dat wel wat betekenen en een extra reden voor blijdschap zijn. Het zou me zeker nog meer plezier doen."

Toch is het niet helemaal een echte overwinning voor Lotus, omdat dat team onder de naam Team Lotus in 1994 voor het laatst zelfstandig deelnam aan de Formule 1-races en een jaar later was het ook afgelopen voor het fusieteam Pacific Team Lotus. Het huidige Lotus is een voortzetting van Toleman dat in 1981 intrede deed in de sport.

Hell's Angel vervolgd voor gijzeling vrouw en kind

Een 46-jarige Hells Angel uit Gouda staat dinsdag in de rechtbank in Leeuwarden terecht voor het bedreigen en gijzelen van een vrouw en kind in de Friese plaats Oosterwolde vorig jaar. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in de Friese hoofdstad maandag.

Volgens justitie houden de bedreiging en gijzeling verband met een drugszaak. De partner van de bedreigde vrouw werd vorig jaar april aangehouden voor drugsbezit. In de woning werd in dozen tachtig kilo amfetamine en vijf kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Een dag later ging de Hells Angel verhaal halen over de drugs bij de vrouw en vroeg waar de dozen waren. Daarop bedreigde hij haar en het kind met een vuurwapen en hield hen vast in de woning. Pas toen de vrouw het bewijs van de inbeslagname van de drugs toonde liet de man hen met rust.

Hoewel de man lid is van de Hells Angels, staat hij niet in die hoedanigheid terecht, benadrukt de woordvoerder van het OM. Justitie heeft eerder tevergeefs geprobeerd de motorclub tot criminele organisatie te laten bestempelen. Wel probeert het kabinet sinds begin dit jaar zijn grip op motorbendes te verstevigen.

Song voor vijf jaar naar FC Barcelona

FC Barcelona heeft Alex Song binnen. De 24-jarige Kameroenees tekende vandaag een vijfjarig contract bij de Catalaanse ploeg. Song komt over van Arsenal, dat negentien miljoen euro ontvangt voor de middenvelder.

Sinds 2005 speelde Song voor Arsenal. De Afrikaan is na Robin van Persie de tweede basisspeler die deze transferperiode vertrekt bij The Gunners. De Londense ploeg hoopt deze week wel Nuri Sahin op huurbasis over te nemen van Real Madrid.

Barcelona heeft Song aangetrokken als vervanger van Seydou Keita. De Malinees vertrok deze zomer naar China.

Jennifer Lopez werkt aan concertfilm in 3D

In navolging van artiesten als Justin Bieber en Katy Perry werkt ook Jennifer Lopez aan een 3D-concertfilm. Dat verklapt Lopez' manager aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Extra.

De film krijgt de titel Dance Again, naar Lopez' recentste single. Volgens de manager van de 43-jarige zangeres wordt Lopez al langere tijd gevolgd door een cameraploeg.

Dance Again gaat dan ook niet alleen over de recentste wereldtournee van de zangeres. Maar ook over de nasleep van haar breuk met zanger Marc Anthony. Wanneer de film in de bioscopen verschijnt en of Dance Again ook in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.


Jennifer Lopez werkt aan 3D-concertfilm (Foto: Novum)

Zwolle neemt Mokhtar over van PSV

Youness Mokhtar voetbalt dit seizoen voor PEC Zwolle. De 20-jarige aanvaller wordt overgenomen van PSV, waar hij niet wist door te breken. Mokhtar, die in Eindhoven nog onder contract stond tot de zomer van 2014, tekent bij de promovendus voor drie seizoenen.

Mokhtar speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Eindhoven. Met acht doelpunten in 25 wedstrijden had hij een belangrijk aandeel in de verrassende derde plaats van de Brabantse club in de Jupiler League.

Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp waren er meerdere kapers op de kust. "Er was veel interesse voor hem. Wij zijn dan ook blij dat hij zich aan ons verbonden heeft." De Marokkaanse jeugdinternational kan op alle aanvallende posities uit de voeten.

Farrell schaamde zich voor seksscènes met Beckinsale

Niet veel vrouwen zou het gelukt zijn om babemagneet Colin Farrell te doen veranderen in een lulletje rozenwater. Deze eer is wel te beurt gevallen aan Total Recall-tegenspeelster Kate Beckinsale. Ze zegt hierover "Colin schaamde zich tijdens het opnemen van de seksscénes voor Total Recall omdat mijn man de regisseur was."

De actrice doelt hier op Len Wiseman, die ze ontmoette op de set van Underworld en waar ze sinds 2004 mee getrouwd is. Wat ongetwijfeld ook bij Farrell door het hoofd spookte was de kortstondige relatie die hij met Beckinsale had, alvorens zij Wiseman tegen het lijf liep.

"Seksscénes met andere acteurs had ik al eens opgenomen voor het oog van mijn man dus dat was het probleem niet. Voor Colin moet het vreemd zijn geweest met mensen te werken die daadwerkelijk man en vrouw zijn. Het kon hem niet snel genoeg opgenomen worden", vervolgt Beckinsale.

De Britse is verder blij dat ze zelf geen man is "Als het dan op seksscénes aankomt hebben vrouwen het veel gemakkelijker omdat ze geen bewegende onderdelen hebben, begrijp je?"

Jaloezië is geen enkel punt voor Wiseman. Zijn vrouw zou hem echter nooit toestaan om voor een rol in bed te duiken met een collega.

Colin Farrell bedankt voor rol Lancelot (Novum) 

1 jaar geëist voor 'Facebookmoord'

Het Openbaar Ministerie (OM) eist één jaar jeugddetentie en 2 jaar jeugd-tbs tegen de 'facebookmoordenaar'. Dat is de maximale straf die de 15-jarige Jinhua K. kan krijgen voor de moord in januari op het Arnhemse meisje Winsie Hau. De officier van justitie acht de moord op het 15-jarige meisje bewezen, net als een poging tot moord op haar vader.

Jinhua K. stak Joyce 'Winsie' Hau op 14 januari neer in de deuropening van haar ouderlijk huis. Ze overleed 5 dagen later in het ziekenhuis aan de verwondingen aan haar hals en hoofd. Haar vader werd in het gezicht en aan zijn handen geraakt door het mes van K., toen hij in een worsteling met hem belandde.

De aanklaagster denkt dat K. de opdracht van Winsie's vriendin Polly W. (16) en diens vriendje Wesley C. (17) om het meisje te doden, heeft uitgevoerd om erbij te horen. Hij werd gezien als een meeloper, en K. zou er veel voor over hebben gehad om tot de vriendengroep van Wesley C. te behoren. De officier gelooft niet dat hij onder bedreiging heeft gehandeld.

K.'s advocate vindt uiteraard dat hij moet worden vrijgesproken van moord en poging tot doodslag. De aanval op Winsie kan, volgens haar, ook worden gezien als zware mishandeling met de dood als gevolg.

OM eist maximale straf voor'Facebookmoord'
OM eist maximale straf voor'Facebookmoord' (Foto: ANP)

Schaaklegende verhoord om bijten agent

De Russische politie heeft maandag oppositieleider en schaaklegende Garri Kasparov verhoord. Een agent beschuldigt Kasparov ervan hem in de hand te hebben gebeten toen hij de schaakkampioen in ruste vrijdag wilde arresteren.

Kasparov, die werd aangehouden tijdens een steunbetoging voor de punkband Pussy Riot, weerspreekt de aantijging. Hij bereidt op zijn beurt een aanklacht tegen de agent voor. Die zou hem onrechtmatig hebben opgepakt en hebben belasterd. Kasparov, een uitgesproken tegenstander van president Vladimir Poetin, zegt over videobeelden van zijn arrestatie te beschikken die zijn onschuld bewijzen.

De rechter veroordeelde drie leden van Pussy Riot vrijdag tot twee jaar strafkamp, met aftrek van voorarrest.

Baja Beach reller opnieuw opgepakt

De politie heeft maandag twee Rotterdammers aangehouden voor de rellen die eind vorige maand in de stad plaatsvonden. Een 20-jarige man werd in zijn woning aangehouden en een 24-jarige man meldde zich omdat hij een foto van zichzelf op internet had zien staan, meldt de politie.

De jongste arrestant was een dag na de rellen al opgepakt op verdenking van 'diefstal in tijden van oproer', maar werd een paar dagen later door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. Op nieuw beeldmateriaal zagen rechercheurs echter dat de man zich vermoedelijk ook schuldig heeft gemaakt aan een beroving. Daarvoor is hij maandag opgepakt.

Inmiddels zijn acht verdachten opgepakt voor de rellen op het Stadhuisplein in de nacht van 25 op 26 juli, die ontstonden nadat de Baja Beach Club vijftien ruziënde bezoekers op straat had gezet. Drie van hen zijn veroordeeld tot celstraffen van tien weken tot zes maanden, waarvan een deel voorwaardelijk.

De politie heeft maandag foto's van vier nieuwe verdachten online gezet.

Mogelijk nieuw schilderij Rembrandt ontdekt

De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia Uylenburgh. Een kunstverzamelaar, die verder anoniem wil blijven, heeft de stichting getipt. Hij heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs in Zweden gekocht.

Diverse experts hebben zich al over het schilderij gebogen. Volgens hen is het niet helemaal zeker dat Rembrandt het schilderij maakte. Het zou ook van zijn bekende leerling Govert Flinck kunnen zijn. Rembrandt heeft zijn enige vrouw en muze vele malen op doek vereeuwigd. De portretten van Saskia hangen over de hele wereld in beroemde musea zoals de Hermitage in Sint Petersburg.

Donderdag debat over langstudeerboete

De Tweede Kamer houdt donderdag een debat over de langstudeerboete. Het debat, waarvoor de onderwijsspecialisten het zomerreces onderbreken, vindt plaats van 11.00 tot 14.00 uur. Dat heeft de Tweede Kamer gemeld.

Sinds het CDA zich vorige week tegen de langstudeerboete keerde, is er een Kamermeerderheid die af wil van de invoering. Volgens staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) kan dat niet, omdat de invoering gepland staat voor 1 september.

Het is niet mogelijk om in minder dan twee weken de wet te wijzigen, zegt Zijlstra. Bovendien zou het niet invoeren van de boete, die moet worden betaald door studenten die meer dan een jaar te lang over hun studie doen, een gat in de begroting opleveren.

De Kamer wil Zijlstra donderdag alsnog overtuigen. GroenLinks heeft gedreigd met een motie van wantrouwen als Zijlstra niet toegeeft.

Voetblessure kost Elia mogelijk start Bundesliga

Eljero Elia moet vrijdag mogelijk de start van het nieuwe seizoen in de Bundesliga aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller van Werder Bremen heeft zondag in de bekerwedstrijd tegen Preussen Münster een voetblessure opgelopen. Het seizoen in Duitsland begint vrijdagavond met de wedstrijd tussen landskampioen Borussia Dortmund en Werder Bremen.

Elia opende tegen Preussen Münster nog wel de score, maar moest zich na een uur spelen noodgedwongen laten vervangen. Maandag verscheen de aanvaller niet op het trainingsveld. "Mijn voet is ingetapet en ik ben de hele dag behandeld", zegt de oud-speler van Twente en ADO op de clubsite. "Natuurlijk wil ik er in Dortmund graag bij zijn. Daar doe ik alles voor."

Werder Bremen kende zondag overigens een valse start van het seizoen. Na verlenging werd met 4-2 verloren van de derdeklasser uit Münster, waardoor het bekeravontuur nu al voorbij is.

'Sociale huur is onbetaalbaar geworden'

Sociale huurwoningen in de zogeheten schaarstegebieden zijn onbetaalbaar geworden voor de doelgroep, mensen met lagere inkomens. Dat zeggen de Woonbond en enkele andere organisaties in een maandag verschenen rapport over de zogenoemde 'Donnerhuren'.

Sinds oktober mogen de huren voor nieuwe huurders in gebieden met een tekort aan woningen maximaal 120 euro per maand worden verhoogd. Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) wilde de huren in de sociale sector zo meer in lijn brengen met de prijzen van andere woningen.

Sindsdien is het aantal aangeboden huurwoningen tussen driehonderd en vijfhonderd euro per maand afgenomen, terwijl het aantal aangeboden huizen tussen zeshonderd en zevenhonderd euro toenam. Mensen met een lager inkomen die sinds vorig najaar zijn verhuisd, zijn gemiddeld 42 procent van hun inkomen kwijt aan huur. Dat is voor velen niet op te brengen, stelt het rapport.

Het rapport is mede gebaseerd op ruim 750 klachten die zijn binnengekomen bij een meldpunt van de Woonbond, de Huurdersvereniging Amsterdam en de Amsterdamse afdelingen van SP, PvdA en GroenLinks. Deze organisaties ageren al langer tegen de huurverhogingen.

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch heeft naar aanleiding van het rapport Kamervragen gesteld aan Donners opvolger Liesbeth Spies. Hij wil dat corporaties stoppen de maximale huur te vragen.

Celstraffen voor Hilversumse ontvoering

Zes mannen die een 18-jarige Utrechter ontvoerden, zijn veroordeeld tot celstraffen uiteenlopend van 2 tot 6 jaar. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht maandag. Het slachtoffer werd een week lang geboeid en geblinddoekt vastgehouden in een caravan in Hilversum.

De ontvoerders eisten 3 miljoen euro van zijn familie. De 31-jarige Mounaim M. en de 23-jarige Hafid el B. uit Utrecht, die volgens de rechtbank de hoofdverdachten waren, kregen ieder 6 jaar celstraf opgelegd. Zij moeten ook ruim 33.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

'Twitter- en facebookverbod politie Noordwijk'

Burgemeester van Noordwijk Jan Pieter Lokker (CDA) heeft agenten afgelopen weekeinde verboden berichten te sturen via Twitter en Facebook. Hij was ontevreden over hoe de politie via sociale media reageerde op de incidenten in het uitgaansgebied vorig weekend.

Op de Grent in Noordwijk ontstond vorige week zaterdagnacht een grimmige situatie nadat een bromfietser tegen een voetganger was gebotst en het ambulancepersoneel werd gehinderd door het uitgaanspubliek. Ongeveer honderd omstanders blokkeerden de weg en gooiden onder meer flessen naar de agenten. Met politiehonden en wapenstokken werden de omstanders uiteindelijk naar achteren gedreven.

De burgemeester was vooral niet te spreken over het bericht van de directeur communicatie van het politiekorps Hollands-Midden, Dick van Gooswilligen. Die twitterde vorige week zondag: "Kijktip voor alle losers die zich gisteravond in #Noordwijk tegen hulpverleners keerden. Dit zullen we nooit pikken." Een link leidde vervolgens naar de film Doodslag, waarin een ambulancebroeder veelvuldig wordt gehinderd in zijn werk en uiteindelijk een omstander doodslaat.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wilde de burgemeester met het verbod voorkomen dat de sfeer die was ontstaan na enkele 'onhandige en ongelukkige' tweets van de politie zou verslechteren. "Deze gooiden alleen olie op het vuur en waren schadelijk voor de reputatie van onze gemeente en de politie. Een weekeinde niet actief op de sociale media zouden de verhoudingen moeten normaliseren."

Het verbod was eenmalig. "Wij verbieden agenten niet te twitteren. Het is een uiterst zinvol en effectief communicatiemiddel", aldus de woordvoerder. "Wij hopen dat met deze twitterstilte de verstoorde verhouding tussen de politie, ambulancepersoneel, horeca en de stappers in Noordwijk is genormaliseerd."

Grand Theft Auto V showt zijn voertuigen

Rockstar heeft vandaag eindelijk weer iets vrijgegeven van Grand Theft Auto V, maar liefst drie screenshots! In de screenshots zien we dat het eindelijk weer mogelijk is om te fietsen, zien we de bekende Cheeta en een jet.

Grand Theft Auto V speelt zich opnieuw af in San Andreas, al draait het dit keer alleen om Los Santos en de gebieden rondom de stad. Een releasedatum en voor welke consoles de game moet uitkomen is niet bekend. Wel is aangegeven dat we deze week meer informatie krijgen.

GTA V

GTA V

GTA V

VVV contracteert Australische aanvaller

VVV heeft zich versterkt met de Australiër Travis Cooper. De 18-jarige aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen. Cooper trainde al een tijdje mee in Venlo en liet daarbij een goede indruk achter. Vorig seizoen speelde hij voor Central Coast Mariners, een club uit de Australische A-League.

Cooper kon zijn contract bij Central Coast verlengen, maar gaf de voorkeur aan een Europees avontuur. Technisch manager Wim Dusseldorp verwacht dat VVV nog veel plezier aan de nieuwste aanwinst gaat beleven. "Er was genoeg reden voor de club om hem een contract aan te bieden, omdat wij ervan overtuigd zijn dat hij in de toekomst van waarde kan zijn voor de club."

VVV haalde uit de eerste twee wedstrijden van het seizoen één punt. De Limburgers bezetten daarmee de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Pepe loopt hersenschudding op

Pepe heeft een hersenschudding overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Valencia (1-1 gelijkspel). De Portugese verdediger kwam tijdens de wedstrijd hard in botsing met zijn doelman Iker Casillas.

In de rust werd Pepe door trainer José Mourinho gewisseld voor Raul Albiol. Hij werd later onderzocht in het ziekenhuis La Paz in Madrid en daar kwamen de artsen erachter dat Pepe een hersenschudding aan de botsing heeft overgehouden.

Pepe moet daardoor komende donderdag de eerste wedstrijd tegen FC Barcelona om de Spaanse Super Cup aan zich voorbij laten gaan.

Unforgiven wordt Japanse samoeraifilm

De western Unforgiven krijgt een Japanse remake. Ken Watanabe krijgt de rol die in de western door Clint Eastwood werd gespeeld, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Zijn personage is een samoerai met een gewelddadig verleden.

De Japans-Koreaanse regisseur Lee Sang-Il gaat de film regisseren. Hij klopte vorig jaar zelf bij Warner Bros aan om de film te maken. De 52-jarige Watanabe is bekend van Amerikaanse films als Inception en Batman Begins.

Net als het origineel speelt de Japanse versie van Unforgiven zich af in 1880. De samoerai woont met zijn vrouw op het Noord-Japanse eiland Hokkaido en staat op het punt de laatste klus van zijn leven aan te nemen.

Clint Eastwood won voor Unforgiven in 1993 een Oscar voor beste film en beste regisseur. Gene Hackman won een Oscar voor zijn bijrol in de western. Ook Morgan Freeman is in Unforgiven te zien. De Japanse remake wordt in de herfst opgenomen en moet in 2013 uitkomen.

Ken Watanabe in beeld voor remake Akira (Novum)

Saharazand daalt neer in Nederland

Veel automobilisten vonden maandagochtend een zandlaag op het dak van hun bolide. Het gaat om zand uit de Sahara, zegt Theo Jurriens van de Rijksuniversiteit Groningen maandag. Hij verzamelt via Twitter meldingen om na te gaan waar het zand is neergedaald.

Auto's zijn in het noorden wel vaker stoffig, bijvoorbeeld door zand van de Groninger gronden of door stuifmeel. "Maar Saharazand heeft een andere kleur. Ik ben een paar keer in de Sahara geweest en heb vanochtend ter vergelijking een flesje Saharazand bij het zand op mijn auto gehouden. Als je kijkt naar de luchtstromen van de afgelopen periode is er geen twijfel mogelijk. Dit is Saharazand."

Niet iedereen is even opgelaten over het neergedaalde zand als Jurriens. "Een collega had zijn woonboot gisteren gewassen en kan nu opnieuw beginnen." In gebieden waar het heeft geregend is het zand vaak al weggespoeld. "Maar hier heeft het nauwelijks geregend."

De meldingen komen vooral uit het noorden, ook omdat RTV Noord aandacht aan zijn onderzoek besteedde. In Amsterdam lagen auto's maandagochtend ook onder een stoflaag.

'Seksscènes in Nymphomaniac zijn echt'

Alle scènes in de erotische film Nymphomaniac van Lars von Trier zijn echt. Dat zegt acteur Shia LaBeouf, die een rol heeft in de film, in een interview met de Amerikaanse muziekzender MTV. "Het is wat je denkt dat het is. Op de disclaimer bovenaan het scenario staat dat alles wat geschreven staat ook uitgevoerd wordt."

"Alles wat illegaal is, nemen we vaag op. Buiten dat, gebeurt alles wat er in beeld komt echt." De Amerikaan is nerveus voor de rol in de film van de controversiële Deense regisseur. "Hij is de gevaarlijkste gast waar ik ooit voor heb gestaan", zegt hij over zijn nieuwe werkgever. "Ik ben vreselijk bang, maar daarom moet ik het doen."

De 26-jarige acteur maakt zich geen zorgen over de seksscènes. "Ik doe alles wat me wordt gevraagd." Hij kan zijn borst nat maken. "Het wordt een wilde film." LaBeouf is bekend van de Transformers-filmreeks, maar heeft onlangs gezegd kaskrakers de rug toe te keren. Hij wil alleen nog maar filmrollen aannemen waar hij zenuwachtig van wordt.

Welke rol LaBeouf heeft in Nymphomaniac, is nog onbekend. De film gaat over het seksleven van een vrouw van haar puberteit tot en met haar vijftigste levensjaar. De hoofdrol is voor Charlotte Gainsbourg. Ook Stellan Skarsgård, Willem Dafoe en Nicole Kidman hebben rollen in de film.


Shia LaBeouf: seksscènes in Nymphomaniac zijn echt (Foto: Novum)

Nog drie clubs onder curatele KNVB

Nog maar drie clubs in het betaald voetbal staan onder verscherpt toezicht van de KNVB. Eredivisionist NAC Breda en Helmond Sport en FC Dordrecht uit de Jupiler League hebben hun financiële huishouding niet op orde en worden daarom geplaatst in categorie 1. Bij het vorige meetpunt in mei stonden nog zes clubs onder curatele, een jaar geleden waren dat er dertien.

Roda JC, FC Den Bosch en FC Emmen worden overgeheveld naar categorie 2 en scoren daarmee een voldoende. De negen clubs die hun zaakjes het beste voor elkaar hebben zijn ingedeeld in categorie 3. Daartoe behoren onder meer Ajax, PSV en FC Twente.

De KNVB is blij dat er steeds minder clubs in de gevarenzone verkeren. "Clubs hebben het absoluut nog moeilijk, maar je ziet dat het besef is doorgedrongen dat het belangrijk is een goed en consequent financieel beleid te voeren", zegt Mark Boetekees van de afdeling licentiezaken. "Ook nu weer kunnen we de clubs als geheel een groot compliment maken."

De clubs die onder curatele staan moeten alles in het werk stellen om zo snel mogelijk op te klimmen naar minimaal categorie 2. Mocht dit binnen drie jaar niet gelukt zijn, dan dreigt de licentie voor het spelen van betaald voetbal te worden ingetrokken.

Indeling categorieën KNVB:

Categorie 1 (onvoldoende): FC Dordrecht, Helmond Sport, NAC Breda

Categorie 2 (voldoende): ADO Den Haag, AGOVV, AZ, FC Den Bosch, SC Cambuur, FC Emmen, Excelsior, Feyenoord, Fortuna Sittard, De Graafschap, FC Groningen, Sc Heerenveen, Heracles Almelo, NEC, RKC Waalwijk, Roda JC, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Veendam, Vitesse, VVV-Venlo, Willem II, PEC Zwolle

Categorie 3 (goed): Ajax, Almere City FC, Go Ahead Eagles, FC Eindhoven, FC Oss, PSV, Telstar, FC Twente, FC Volendam

Thieme opent jacht op plezierjagers

Jagen puur voor de lol moet worden verboden, vindt de Partij voor de Dieren. Lijsttrekker Marianne Thieme komt met een wetsvoorstel dat dit moet regelen, en rekent op steun van de Tweede Kamer. Dat heeft Thieme maandag gezegd.

Jagers hebben nu geen speciale toestemming nodig om hazen, fazanten, konijnen en eenden af te mogen schieten. Thieme wil dat daar verandering in komt. Voor de jacht op elke diersoort moet eerst worden aangetoond dat die een doel dient, stelt Thieme. "Het louter voor de lol van de jager toestaan van het doden van dieren moet worden beëindigd."

Thieme rekent op steun van een ruime meerderheid van de Kamer. Ze baseert zich op de standpunten die de partijen hebben aangeleverd aan de Groene Kieswijzer, een kieshulp rondom het thema natuur en milieu. Behalve de Partij voor de Dieren zijn SP, VVD, PvdA, CDA, D66, GroenLinks het eens met de stelling dat de plezierjacht moet worden verboden.

[Upd] Mathijsen één duel geschorst

De aanklager Betaald Voetbal van de KNVB wil Joris Mathijsen voor één duel schorsen. De verdediger van Feyenoord kreeg afgelopen zaterdag rood voor het neerhalen van de doorgebroken Heerenveen-speler Filip Djuricic.

Mathijsen heeft tot vanmiddag 15.30 uur de tijd om te laten weten of hij het voorstel accepteert. Mocht de verdediger akkoord gaan dan mist hij komende zaterdag het duel tegen Heracles Almelo.

Update 14:06 uur:

Joris Mathijsen heeft het voorstel van de KNVB geaccepteerd en zal daardoor komend weekend de uitwedstrijd bij Heracles Almelo moeten missen.

Zaak Facebookmoord toch openbaar

De rechtszaak tegen de 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel die wordt verdacht van het doodsteken van een even oud meisje uit Arnhem wordt openbaar behandeld. Dat heeft de rechtbank in Arnhem maandag besloten. Het meisje werd gedood na een ruzie op Facebook.

De advocaat van de jongen, de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg hadden gepleit voor behandeling achter gesloten deuren. Volgens de rechtbank gaat het echter om een ernstige en uitzonderlijke zaak die bovendien grote impact heeft op de samenleving.

De rechtbank laat het belang van openbaarheid daarom zwaarder wegen dan de bescherming van de privacy. Alleen de persoonlijke omstandigheden van de minderjarige verdachte worden achter gesloten deuren behandeld.

De verdachte tiener zou op 14 januari het slachtoffer in opdracht van twee andere verdachten, een 16-jarig meisje uit Arnhem en haar 17-jarige vriendje uit Rotterdam, hebben gedood in haar ouderlijke woning. Dat tweetal moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen. Ze worden ervan verdacht de moord te hebben uitgelokt.

Eerder werd bepaald dat de zaak van het 16-jarige meisje achter gesloten deuren wordt behandeld vanwege de kwetsbaarheid van de verdachte. Of hetzelfde geldt voor haar 17-jarige medeverdachte wordt dinsdag aan het begin van de behandeling van de zaak bepaald.

'Badr parel voor samenleving'

Als vechtsporter Badr Hari schuldig wordt bevonden aan de meerdere zware mishandelingen waar hij van wordt verdacht, moet hij hoogstens een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf krijgen. Dat stelt schrijver Leon de Winter in een opiniestuk op Elsevier. Hari kan volgens de schrijver een parel voor de samenleving worden.

Een klein jaar geleden werd de schrijver voorgesteld aan Hari in het Okura Hotel in Amsterdam. "Hij was intelligent, charmant, geestig", vindt de schrijver.

Een probleem van Hari is volgens De Winter dat zijn aanwezigheid de 'mannelijke pikorde' verstoort. "Alle alfamannetjes raken van streek als Badr binnenstapt." Daarom zouden er mannen zijn die hem uitdagen. "Zeker als ze gezopen en gesnoven hebben."

"Waarom vraagt niemand zich af hoe zijn slachtoffers zich hebben opgesteld tegenover hem?" De Winter vraagt zich af wat een van zijn slachtoffers, miljonair Koen Everink, midden in de nacht in de Arena te zoeken had toen hij daar ernstig werd mishandeld. "En wat zat er zoal in zijn bloed?"

Hari zou volgens de Winter de opdracht moeten krijgen om met jonge allochtonen te werken. "Hij kan gebruikmaken van zijn unieke positie bij minderheidsgroepen. [...] provocerende macho's mogen hem nooit meer op hun weg vinden."

Hem straffen met een celstraf 'die zijn loopbaan kapot maakt', zou hetzelfde als levenslang zijn.  "Hij moet zich nu gaan bewijzen als iemand die ons allen trots maakt."

Eerder sprak Gers Pardoel zich al uit over Badr. Die noemde hij 'keivet'.

Spelersruil tussen Inter en AC Milan in de maak

Een opvallende spitsenruil is in de maak. Aartsrivalen AC Milan en Internazionale willen namelijk een spits ruilen met elkaar. Antonio Cassano kan van AC Milan naar Inter overstappen, terwijl Giampaolo Pazzini de omgekeerde weg kan maken.

Adriano Galliani, algemeen directeur van AC Milan, bevestigde dit na de nederlaag tegen Juventus (3-2) in een vriendschappelijk duel om de Berlusconi Trophy. "De gesprekken zijn gaande", aldus Galliani. "Antonio heeft gevraagd om verkocht te worden. Het meest waarschijnlijke scenario is een ruil."

Hoewel de twee topclubs uit Milaan grote rivalen zijn van elkaar, hebben al meerdere spelers beide shirts gedragen. Zo speelden Clarence Seedorf, Zlatan Ibrahimovic en Edgar Davids zowel voor AC Milan als Internazionale.

Bezoeker Decibel overleden

Een 19-jarige bezoeker van het festival Decibel in het Brabantse Hilvarenbeek is zondagochtend in een ziekenhuis overleden. Hij raakte zaterdagavond onwel op het festivalterrein, meldt de politie.

De jongen werd met een ambulance afgevoerd en overleed de volgende ochtend. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen voor een misdrijf. "Meerdere organen zijn door oververhitting uitgevallen", zegt een politiewoordvoerder. "Dat kan door drugs komen, maar het kan ook goed een andere oorzaak hebben."

Tijdens het festival werden in totaal zes bezoekers dusdanig onwel dat ze naar een ziekenhuis moesten worden vervoerd.

Win goodies op FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Dit keer geven we een T-shirt van Rocksmith weg. Wil je kans maken op deze prijs? Dan zul je de Ubi-moeilijke vraag moeten beantwoorden: Uit welk jaar komt het oudste liedje uit de tracklist van Rocksmith?

Je kunt je antwoord vandaag tot middernacht op de volgende pagina achterlaten.

Prijs
Wil je meer prijzen winnen? Ga dan naar de facebookpagina van Ubisoft en 'like 'em.

Zangeres bekogeld met pis

Zangeres Cher Lloyd (19), bekend van de Britse versie van The X-Factor, heeft tijdens een concert vroegtijdig afscheid van het publiek moeten nemen nadat ze werd bekogeld met een fles urine. Dat meldt HLN.be.

Het incident gebeurde tijdens het V Festival in het Britse Chelmsford. Lloyd was net begonnen met haar tweede nummer toen ze de fles urine naar het hoofd geslingerd kreeg.

Ze stapte van het podium, maar wilde het optreden toch voortzetten. "Hier staan is al lastig genoeg. Dat er nu ook een flesje met pis gegooid wordt, gaat echt te ver", riep Cher naar haar fans. Hierop werd ze met nog meer flesjes bekogeld, waarna ze eieren voor haar geld koos en het podium verliet.

Eerder dit jaar kwam Lloys er nog openlijk uit voor het feit dat ze online gepest werd. "Dagelijks krijg ik zeker tien tweets met de boodschap dat ik een vuile profiteur ben. Ik heb mezelf daardoor vaak genoeg in slaap gehuild."

Opnieuw stemlokaal op Schiphol

Reizigers die op 12 september vertrekken of aankomen op Schiphol en nog even snel willen stemmen, kunnen daarvoor opnieuw terecht bij een bijzonder stemlokaal op de nationale luchthaven. Dat maakte de gemeente Haarlemmermeer maandag bekend. Reizigers kunnen op verkiezingsdag vanaf 7.30 tot 21.00 uur hun stem uitbrengen op Schiphol Plaza.

Kiezers uit heel Nederland kunnen in september op Schiphol stemmen voor de Tweede Kamer. Reizigers die niet uit de gemeente Haarlemmermeer komen, moeten hun stempas echter wel bij hun eigen gemeente in een kiezerspas laten omzetten.

Bij de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen werden tientallen kiezers weggestuurd, omdat zij geen kiezerspas hadden aangevraagd, of niet in de provincie Noord-Holland woonden.


Opnieuw stemlokaal op Schiphol (Foto: Novum)

Intouchables ontvangt miljoenste bezoeker

De Franse film Intouchables gaat opnieuw een record breken. Maandag zal de miljoenste bezoeker de film gaan bekijken. Die wordt rond 14.00 uur in Pathe Buitenhof in Den Haag verwacht. De bezoeker mag over de rode loper en krijgt champagne.

Intouchables gaat over de vriendschap tussen een rijke maar verlamde man en de arme man die zijn persoonlijke assistent wordt. Het is voor het eerst in zeker dertig jaar dat een Franse film zoveel bezoekers in Nederland trekt.

De film draait momenteel nog in 89 bioscopen terwijl hij volgende maand al uitkomt op dvd.

Intouchables overschrijdt half miljoen bezoekers (Novum)

Allah verschijnt in wondermeloen

Er is een klein wonder geschied tijdens het Suikerfeest gisteren. Waar Maria en Jezus zich bijna wekelijks aan ons openbaren in ons voedsel, heeft nu ook Allah zijn gezicht weer laten zien. Op foto's is te zien hoe op een watermeloen een soort W te zien is, die ergens wel doet denken aan de Arabische naam voor God. 

Asmae, de trotse bezitster van de wondermeloen, verklaarde tegenover de zender AT5: "Wij waren fruit aan het eten toen ik een watermeloen pakte. Nadat ik de eerste hap genomen had, viel mijn oog op de naam God in het Arabische schrift dat op de watermeloen zat."

Woody Allen wil graag western maken

Woody Allen zou graag nog eens een echte genrefilm maken. "Ik zou zelfs een cowboyfilm willen maken", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Ik kan alleen nooit een goed plot bedenken voor een cowboyfilm."

De 76-jarige filmmaker, vooral bekend van zijn drama's en komedies als Manhattan, Bullets Over Broadway en Mighty Aphrodite, heeft dan ook nog geen idee wie hij in zijn western zou willen casten. "Dat hangt helemaal van het script af. Maar ik zou er zelf in elk geval niet in spelen. Ik klim niet meer op een paard."

De kans is echter gering dat de regisseur ooit met een echte actieheld als Arnold Schwarzenegger gaat samenwerken. "Nee, dat zit er niet in", zegt Allen resoluut. "Dat soort films interesseert me gewoon niet. Ik houd meer van kleinere, persoonlijker films, zoals veel van de Europese cinema."

Allens nieuwste film To Rome with Love valt helemaal binnen dit straatje. De kleinschalige klucht gaat over uiteenlopende maar gemakkelijk herkenbare personages die Rome bezoeken. De verschillende verhaallijnen leiden tot onverwachte ontmoetingen en geestige situaties. De film gaat donderdag in première.


Woody Allen wil graag western maken (Foto: Novum)

BBC zegt 'sorry voor zonvoorspelling'

De weermannen van de BBC hebben tijdens de uitzending hun verontschuldigingen gemaakt wegens het foutief voorspellen van het weer. In het zuidoosten van Engeland was een prachtige, zonnige dag voorspeld, maar daar kwam niets van in. Het stortregende.

Na de voorspellingen vielen veel barbecues letterlijk in het water. De computermodellen de schuld geven zit er niet in, want die hadden de aanstormende buien correct voorspeld.

"De weermannen vonden echter dat het bewijs karig was, en voorspelden een warme en droge dag", aldus BBC-meteoroloog Philip Avery. "Wij bieden dan ook onze excuses aan voor iedereen wiens dag in het water is gevallen."

Gers Pardoel is keivet!

Beroepshalve heb ik het geluk dat ik alle Nederlandse kranten volledig moet lezen. Maar dan ook echt volledig. Inclusief interviews met bekende Nederlanders, b-sterren, c-sterren en Patty Brard. Deze interviews zijn vaak ontzettend vermakelijk, omdat er meer domme uitspraken gedaan worden dan in een Russisch gerechtshof. Zo weet ik dankzij De Telegraaf dat Roxanne Hazes d'r tieten heeft laten oppompen, maar het beste interview was dit weekend met knuffelrapper Gers Pardoel.

Vijf procent koopt nieuwe Mario online

Vijf procent van de gamers heeft het nieuwe avonturenspel New Super Mario Bros. 2 via de online Nintendo Eshop gekocht. Dat heeft topman Satoru Iwata van Nintendo gezegd in een interview met The Wallstreet Journal. De meeste gamers kopen het Nintendo 3DS-spel gewoon in de winkel. Nintendo heeft geen exacte verkoopcijfers onthuld.

De downloadbare versie verschilt alleen in prijs van de fysieke kopie. In de winkel kost het spel vijftig euro, terwijl de downloadbare versie 45 euro kost. New Super Mario Bros. 2 was afgelopen week het meest verkochte spel van Nederland.

Het digitaal aanbieden van games is een nieuwe stap voor Nintendo. Het bedrijf bood al klassieke spellen aan als download, maar doet hetzelfde vanaf nu ook met nieuwe titels. New Super Mario Bros. 2, New Art Academy en Freakyforms Deluxe zijn de eerste spellen die in Nederland op deze manier worden aangeboden.


Vijf procent koopt nieuwe Mario online (Foto: Novum)

Buma: na 2015 minder ontwikkelingshulp

CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma vindt dat in de toekomst minder kan worden uitgegeven aan ontwikkelingssamenwerking. Dat zei hij maandag tijdens een debat in Breda met lezers van BN De Stem en kijkers van Omroep Brabant.

Buma houdt vast aan een bijdrage voor ontwikkelingssamenwerking van 0,7 procent van het bruto binnenlands product tot 2015. "Daarna kan het wel ietsjes minder", aldus de CDA-leider.

In het verleden hield de christendemocratische partij consequent vast aan het percentage van 0,7 procent. In het laatste conceptverkiezingsprogramma verdween het, maar de leden besloten uiteindelijk tijdens het verkiezingscongres eind juni dat de norm toch moest worden opgenomen in het verkiezingsprogram.

Gamescom trekt ruim 275.000 bezoekers

De Duitse gamebeurs gamescom heeft dit jaar iets meer dan 275.000 bezoekers getrokken. Dat heeft de organisatie van de beurs, die elk jaar in Keulen plaatsvindt, bekendgemaakt. Door de drukte moesten gamers soms uren wachten voordat zij hun favoriete spel konden bekijken. Vorig jaar trokken evenveel gamers naar de Domstad.

Gamers konden op de beurs kennismaken met de nieuwste en nog te verschijnen computerspellen. Voor een presentatie over Tomb Raider of een speelsessie met de actiegame Dishonored moesten fans soms zelfs vijf uur wachten.

Traditioneel is zaterdag de drukste dag van de beurs. Waar vorig jaar mensen onwel werden door de warmte, waren er dit jaar geen noemenswaardige problemen. Om problemen te voorkomen, was onder meer het oppervlak van de beursvloer uitgebreid. Hoeveel mensen zaterdag de beurs bezocht hebben, heeft de organisatie niet bekendgemaakt.

Volgend jaar vindt gamescom wederom in Keulen plaats. De beurs staat gepland voor 21 tot 25 augustus 2013.


Gamescom trekt ruim 275 duizend bezoekers (Foto: Novum)

Pubers vast voor zedendelict

Vijf jongens in de leeftijd van 11 tot 14 jaar zijn zondagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zedendelict in Amersfoort. Het slachtoffer is een 13-jarig meisje. Drie van de verdachten zitten nog vast, meldt een woordvoerder van de politie maandag.

Het zedendelict vond rond 15.00 uur plaats op de Weverssingel. Een oplettende omstander zag het gebeuren en belde de politie. Kort na de melding konden de vijf tieners, afkomstig uit Amersfoort en Delft, aangehouden worden. Wat er exact is gebeurd wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Piratenpartij lekt ledeninformatie

De Piratenpartij heeft per ongeluk de e-mailadressen van alle leden gelekt. Dat meldde de partij maandag. In totaal gaat het om ruim 800 mailadressen.

De adressen werden bekend door een menselijke fout. In plaats van de leden in de bcc te zetten, werden de gegevens zichtbaar meegestuurd. "Het is heel vervelend dat dat gebeurt, maar het kan gebeuren", aldus een woordvoerder. De partij zoekt naar een oplossing om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

De fout is erg ironisch omdat juist de Piratenpartij zich inzet voor meer privacy en rechten op het internet.

Maandagochtend ligt de website van de partij overigens tijdelijk plat. Het is onduidelijk waar dat aan ligt.

Piratenpartij lekt mailadressen van leden
Piratenpartij lekt mailadressen van leden (Foto: ANP)

Hollywood geschokt door dood Tony Scott

Filmmakers in Hollywood zijn geschokt door de dood van regisseur Tony Scott. "Nooit meer Tony Scott-films. Een tragische dag", twitterde regisseur Ron Howard. Ook collega-regisseur Jon Favreau twittert zijn onbegrip en condoleert de vrienden en familie van Scott. De Britse Top Gun-regisseur sprong zondagnacht in Los Angeles van een brug.

Regisseur Duncan Jones, de zoon van David Bowie - die in de debuutfilm The Hunger van Scott speelde - schrijft: "Wou dat je het gevoel had dat je een manier kon vinden om door te gaan." Jones zegt van Scott het vak te hebben geleerd. "Tony was echt een prachtige man die me onder zijn hoede nam. Hij ontstak mijn passie voor het maken van films."

Ook acteurs reageren geschokt op het nieuws van het zelfgekozen einde van Scott. "Wat vreselijk om te horen dat Tony Scott dood is. Een geweldige regisseur", twittert Rob Schneider. Peter Fonda prijst zijn film Man on Fire. "Wat triest. Tony Scott, briljant regisseur, overleden." De Britse acteur en schrijver Stephen Fry laat weten verdrietig te zijn door het nieuws over Scott. "Een goede filmmaker en een charmante, bescheiden man."

Regisseur en scenarist Richard Kelly twittert over zijn werkervaring met Scott. "Het werken met Tony Scott was een als een geweldig tripje naar Las Vegas op woestijnweggetjes, een wildeman glimlachend achter het stuur. Ik voelde me veilig." Kelly schreef het scenario van de actiefilm Domino, die Scott in 2005 regisseerde.

Scott werd zondagnacht, drie uur nadat ooggetuigen iemand van de brug zagen springen, uit het water gehaald door de politie van Los Angeles. De regisseur had in zijn auto een lijst met contactpersonen gelegd. In zijn kantoor werd een afscheidsbrief gevonden.


Hollywood geschokt door dood Tony Scott (Foto: Novum)

Wiggins begrijpt mogelijk vertrek Cavendish

Bradley Wiggins kan zich voorstellen dat Mark Cavendish na dit seizoen Team Sky zal gaan verruilen voor een andere ploeg. De reden hiervoor ligt in het feit dat Sky voor de klassementen wil gaan in de grote rondes en een sprinter hierdoor zijn eigen weg moet gaan vinden.

Wiggins sprak hierover met The Guardian. "Ik vind het erg leuk om samen met hem te rijden, maar ik snap het als hij besluit te vertrekken. Net als heel veel andere mensen zie ik hem graag heel veel winnen en strijden om de groene trui in de Tour de France. Daarvoor moet hij wellicht wel vertrekken."

Sky wil voor de klassementen gaan in de grote rondes en het voorbereiden van de sprints hoort daar niet meer bij. "We hebben nu een precedent geschapen. Als we echt de Giro, Tour en Vuelta willen domineren in de toekomst, moeten we een team bouwen voor het klassement. Dat gaat helaas niet samen met Marks ambities."

Lowlandsblog 2012

FOK! is zoals vanouds ook dit jaar weer op Lowlands. Ook dit jaar zetten wij artiesten en bezoekers op de gevoelige plaat en wij leggen ze ook het vuur aan de schenen. Voor foto's van dag 1, gemaakt door Bram Mullerkan je hier kijken.

Naast foto's van en interviews met artiesten hebben MrManiak (René) en Beaudelaire (Martijn) ook een andere taak: de ongeziene kanten belichten. Door middel van gevarieerde interviews, blikken vanaf het campingterrein en eigen foto's is op deze manier hun beleving goed te volgen. De blog van dag 0 tot en met dag 2 is geschreven en gefotografeerd door René. Dag 3 is door Martijn geschreven.

Vechtpartij om 'bommetje'

Het fenomeen 'bommetje' in het zwembad is niet altijd even geliefd, zo bewijst onder meer de bekende reclame-uitspraak "Nog zo gezegd: Geen bommetje!" In Utrecht liepen de gemoederen na een aantal 'bommetjes' zondag echter zo hoog op, dat er een vechtpartij ontstond in een zwembad aan de Kennedylaan.

Bij de vechtpartij zijn drie mannen aangehouden. De drie mannen van 21, 22 en 23 jaar oud maakten mensen nat. Nadat ze daarop aangeproken werden, maakten de jongeheren 'bommetjes' in het zwembad, waarbij diverse badgasten wederom de volle laag kregen. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen en er brak een vechtpartij uit.

Zwembadpersoneel kon de vechtersbazen uit elkaar halen en overdragen aan de politie, meldt De Telegraaf. Bij de knokpartij zijn drie personen gewond geraakt.


"Nog zo gezegd: Geen bommetje!"

New Kids binnenkort ook in Rusland

Nadat de televisieserie New Kids eerder al te zien was in België, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden en Duitsland, zullen de populaire 'onaangepaste' mannen komend najaar ook te zien zijn in Rusland. Een zusterstation van Comedy Central, Paramount Comedy, zal de uitzendingen verzorgen.

Ook op internet zijn de heren uit Maaskantje erg populair. Zo zal de Duitse New Kids-pagina op Facebook deze week door de grens van een half miljoen online fans breken. In totaal zijn er al bijna een miljoen Facebook-leden uit Europa fan van de New Kids.


New Kids ft. Paul Elstak (Video: YouTube)

Hollywood geschokt door dood Tony Scott

Filmmakers in Hollywood zijn geschokt door de dood van regisseur Tony Scott. "Nooit meer Tony Scott-films. Een tragische dag", twitterde regisseur Ron Howard. Ook collega-regisseur Jon Favreau twittert zijn onbegrip en condoleert de vrienden en familie van Scott. De Britse regisseur sprong zondagnacht in Los Angeles van een brug.

Regisseur Duncan Jones, de zoon van David Bowie - die in de debuutfilm The Hunger van Scott speelde - schrijft: "Wou dat je het gevoel had dat je een manier kon vinden om door te gaan." Jones zegt van Scott het vak te hebben geleerd. "Tony was echt een prachtige man die me onder zijn hoede nam. Hij ontstak mijn passie voor het maken van films."

Ook acteurs reageren geschokt op het nieuws van het zelfgekozen einde van Scott. "Wat vreselijk om te horen dat Tony Scott dood is. Een geweldige regisseur", twittert Rob Schneider. Peter Fonda prijst zijn film Man on Fire. "Wat triest. Tony Scott, briljant regisseur, overleden." De Britse acteur en schrijver Stephen Fry laat weten verdrietig te zijn door het nieuws over Scott. "Een goede filmmaker en een charmante, bescheiden man."

Regisseur en scenarist Richard Kelly twittert over zijn werkervaring met Scott. "Het werken met Tony Scott was een als een geweldig tripje naar Las Vegas op woestijnweggetjes, een wildeman glimlachend achter het stuur. Ik voelde me veilig." Kelly schreef het scenario van de actiefilm Domino, die Scott in 2005 regisseerde.

Scott werd zondagnacht, drie uur nadat ooggetuigen iemand van de brug zagen springen, uit het water gehaald door de politie van Los Angeles. De regisseur had in zijn auto een lijst met contactpersonen gelegd. In zijn kantoor werd een afscheidsbrief gevonden.

360

360 is een mozaïekfilm geregisseerd door Fernando Meirelles, die internationaal doorbrak met Cidade de Deus. Het scenario is geschreven door Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon, The Last King of Scotland) die daarvoor La Ronde, een Duits toneelstuk uit de 19e eeuw, bewerkte. Het heeft een grote internationale cast, met onder andere steracteurs als Anthony Hopkins, Rachel Weisz en Jude Law. 

Maher ziet Sneijder als grote voorbeeld

Adam Maher liet zich afgelopen weekend weer gelden tegen Heracles Almelo. Mede door zijn sterke spel won AZ de wedstrijd eenvoudig met 3-1. De kleine middenvelder ziet Wesley Sneijder als zijn grote voorbeeld.

Eerst blikt Maher nog terug op het tweede doelpunt van AZ tegen Heracles. "Het was een beetje Barcelona-tiktak. Voor ik de bal van Roy (Beerens, red.) kreeg, zag ik Maarten (Martens, red.) al staan, dus ik hoefde niet meer te kijken", aldus Maher.

Afgelopen week trad Maher voor het eerst aan in het Nederlands elftal. "Nu moet ik blijven presteren. Iemand als Wesley Sneijder zit altijd bij de selectie. Dat moet ik ook bereiken."

De middenvelder vind zichzelf nog wel iets te nonchalant. "Maar dat gebeurt iedereen in de top wel eens. Het is iets dat nu bij mij past, maar wat er wel uit moet.Eigenlijk moet alles gewoon nog beter, al is er weinig mis met mijn duelkracht. Ik heb aardig wat duels gewonnen."

Deze zomer toonde PSV interesse in Maher, maar de Eindhovenaren brachten tot op heden nog geen bod uit op de groeibriljant van AZ. "Om eerlijk te zijn, ben ik nooit echt bezig geweest met een transfer. Pas als er een club komt, denk ik na. AZ kent mijn standpunt", aldus Maher.

Agente: val dood en krijg een hartaanval

Als je een foutgeparkeerde politiewagen ziet kun je maar beter je mond houden. Voor je het weet mag je doodvallen van de dienstdoende dienders. 

Het overkwam oud-journalist Harry Kuiper nadat deze een opmerking maakte tegen een agente die haar dienstwagen even in een voetgangersgebied had neergekwakt om haar lunch te halen bij een bakkerij in Arnhem, zo meldt de Gelderlander.

De immer dienstbare agente werd woest en reed weg. Later passeerde ze de man en zei de man dat hij kon 'doodvallen en een hartaanval krijgen'. Kennelijk in die volgorde.

De korpsleiding bevestigt het relaas en kondigt maatregelen aan om herhaling te voorkomen. De politieleiding heeft inmiddels per brief excuses gemaakt.

Radwanska stoot Sharapova van tweede plaats

Agnieszka Radwanska is op de wereldranglijst ten koste van Maria Sharapova gestegen van de derde naar de tweede plaats. De 23-jarige Poolse moet nu alleen Victoria Azarenka nog voor zich dulden. Radwanska mocht zich vorige maand na haar finaleplaats op Wimbledon ook al even de nummer twee van de wereld noemen.

Radwanska bereikte vorige week in Cincinnati de kwartfinale. Sharapova staat momenteel aan de kant met een virusinfectie. Na Li, de winnares op het hardcourt in Ohio, blijft negende. Verliezend finaliste Angelique Kerber stijgt van zeven naar zes. Serena Williams en Petra Kvitova bezetten de plaatsen vier en vijf.

Arantxa Rus handhaaft zich op de 61e plaats en blijft daarmee de beste Nederlandse. Kiki Bertens (72e) en Michaëlla Krajicek (83e) zijn de andere Nederlandse speelsters in de top honderd.

Flecha stapt over naar Vacansoleil-DCM

Juan-Antonio Flecha rijdt vanaf volgend seizoen voor de Nederlandse wielerformatie Vacansoleil-DCM. De Spaanse klassiekerspecialist tekent een contract voor een jaar bij de ploeg met WorldTour-licentie.

De 34-jarige Flecha komt over van Team Sky. Eerder was hij tussen 2006 en 2009 in Nederlandse dienst bij Rabobank. Flecha geldt bij Vacansoleil-DCM als vervanger voor de Belg Stijn Devolder. In 2010 won de Spanjaard zijn laatste koers, namelijk Omloop Het Nieuwsblad.

Pandaren voor iedereen

Alle gamers die World of Warcraft spelen, kunnen zonder extra kosten aan de slag met het nieuwe Pandaren-ras. De aanschaf van de vierde uitbreiding, Mists of Pandaria, is hiervoor niet vereist. Ook voor andere rassen hoeft niet langer een uitbreiding te worden gekocht. Dat heeft gamebedrijf Blizzard bekendgemaakt.

"Met de komst van patch 5.0.4 maken wij alle rassen van Azeroth beschikbaar voor iedereen, ongeacht welke versie of uitbreiding van World of Warcraft je speelt", laat het bedrijf weten. Dit betekent dat ook de weerwolfachtige Worgen en de Goblins, die bij de derde uitbreiding werden geïntroduceerd, straks voor iedereen te spelen zijn.

World of Warcraft is op dit moment drie keer uitgebreid. Bij iedere uitbreiding introduceerde de game nieuwe eindbazen en gebieden om te verkennen. Hoewel iedereen binnenkort met een Pandaren kan spelen, biedt Mists of Pandaria wel extra's ten opzichte van de huidige versie van World of Warcraft. De uitbreiding biedt toegang tot nieuwe eindbazen, gebieden en de mogelijkheid personages op te werken van level 85 naar level 90.

De vierde uitbreiding van het online spel ligt vanaf 25 september in de winkel.


Pandaren voor iedereen (Foto: Novum)

LEGO Lord of the Rings bevat 85 speelbare personages

Het actieavontuur LEGO Lord of the Rings kan met 85 personages worden gespeeld. De makers van het spel hebben niet alleen naar de films van Peter Jackson gekeken, maar ook naar de boeken van J.R.R. Tolkien. Daarnaast zijn de stemmen van verschillende filmacteurs in het spel verwerkt. Dat schrijft techwebsite The Verge.

Speelgoedbedrijf LEGO bracht enkele maanden geleden pakketten op de markt, gebaseerd op de verhalen van Tolkien. Het computerspel haakt hier op in. Soortgelijke samenwerkingen tussen LEGO, filmmaatschappijen en gamebedrijven zijn vaker opgezet voor onder meer Star Wars, Pirates of the Caribbean en Batman.

In LEGO Lord of the Rings zijn onder meer de stemmen van Viggo Mortensen en Orlando Bloom te horen. De stemmen van personages die niet in de film te zien zijn, zijn ingesproken door stemacteurs.

Het verhaal van LEGO Lord of the Rings speelt zich af tijdens de Tweede Era, een fictieve tijd voor het verhaal van de filmtrilogie. Gamers kunnen op een virtueel paard geheel Midden-Aarde verkennen, van de Elvenstad Rivendel tot aan de mijnen van het Dwergenrijk Moria.

LEGO Lord of the Rings is in de maak voor verschillende spelcomputers. Het spel is dit najaar verkrijgbaar.


Lego Lord of the Rings bevat 85 speelbare personages (Foto: Novum)

Consument nog even somber

De Nederlandse consumenten waren in augustus nog even somber over de economie als in juli. Het consumentenvertrouwen bleef staan op -32, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Het vertrouwen is nog altijd erg laag. Het gemiddelde over de afgelopen 20 jaar staat op -8. Ook de koopbereidheid veranderde van juli op augustus nauwelijks.

Vorige week werd bekend dat de Nederlandse economie tegen de verwachting een klein beetje is gegroeid in het tweede kwartaal. Volgens economen betekent de groei van 0,2 procent echter nog niet dat de vlag uit kan. De werkloosheid steeg in juli tot 510.000. Het was voor het eerst sinds 1996 dat het aantal werklozen boven de half miljoen uitkwam.

Het Consumenten Conjunctuuronderzoek van het CBS vindt altijd in de eerste tien werkdagen van een maand plaats. Huishoudens worden dan telefonisch geïnterviewd over hun verwachtingen over de economie, hun eigen situatie en hun aankoopgedrag.

Consument nog even somber
Consument nog even somber (Foto: ANP)

'Ook Turkse club aast op Janssen'

Theo Janssen is niet alleen in beeld bij Vitesse, maar ook bij een Turkse club. Dat vertelde de middenvelder van Ajax na de 6-1 uitzege bij N.E.C. Nijmegen aan De Telegraaf. Om welke club het gaat, wilde hij niet kwijt.

Janssen aast op een vertrek uit Amsterdam, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2013. Een terugkeer naar Vitesse geniet nog altijd de voorkeur van de middenvelder, maar zijn oude club is volgens hem niet slagvaardig genoeg.

"Ik wil een signaal krijgen dat Vitesse me graag wil hebben. Dat is me nu niet duidelijk en dat maakt het er allemaal niet makkelijker op", liet hij weten. Janssen stond tegen N.E.C. Nijmegen overigens gewoon in de basis. Hij nam het vierde doelpunt van Ajax voor zijn rekening.

Greipel laat WK wielrennen schieten

André Greipel laat het WK wielrennen, dat op 23 september in Valkenburg wordt gehouden, aan zich voorbij gaan. Dit heeft de Duitser van Lotto-Belisol aan Cyclingnews laten weten.

"Het parcours is voor mij te zwaar", liet Greipel in een korte reactie weten. "Ik ben er niet klaar voor."

Vorig jaar was Greipel in Kopenhagen nog goed voor een zilveren plak tijdens het wereldkampioenschap. De gouden medaille ging toen naar Mark Cavendish, waar de Australiër Matthew Goss het brons voor zich opeiste.

Vier doden bij aardbeving op Sulawesi

Een aardbeving op het Indonesische eiland Sulawesi heeft zaterdag aan vier mensen het leven gekost. Onder de doden is een jongen van 9. Twaalf mensen zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Dit hebben de Indonesische autoriteiten maandag bekendgemaakt.

De aardbeving, met een kracht van 6,3, deed zich zaterdagavond voor op 56 kilometer ten zuidoosten van de stad Palu. In het getroffen gebied raakten 165 huizen en andere gebouwen beschadigd.

'Zwanger door verkrachting onmogelijk'

Een uitspraak van Republikeins senaatskandidaat Todd Akin, heeft niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland tot ophef in de media gezorgd.  Dit omdat de politicus gezegd heeft dat verkrachting vrijwel nooit tot zwangerschap kan leiden, aangezien het vrouwelijk lichaam daartoe 'afweermechanismen' zou hebben.  Meerdere Nederlandse kranten berichten daar vandaag over.

Het beeld dat de kranten daarmee scheppen heeft echter vrij weinig te maken met de werkelijkheid.  Het betoog van de politicus in kwestie ging namelijk niet over verkrachting, maar over het afkeuren van abortus.

In werkelijkheid doelde de politicus op de zeldzaamheid van zwangerschap door verkrachting. Hij probeerde daarmee aan te geven dat het argument dat vaak voor abortus wordt gebruikt wat hem betreft lang niet altijd geldig is.

De Republikein gaf dan ook later te kennen dat zijn uitspraken verkeerd geïnterpreteerd zijn.  Hij zegt vooral te hebben willen pleiten voor het beschermen van het ongeboren leven.

De Nederlandse media wordt vaker verweten anti-Republikeins te zijn. In het verleden was er al enige consternatie over de media-aandacht die toenmalig presidentskandidaat Obama kreeg ten opzichte van zijn concurrent John McCain.


Aan zijn verhaal valt weinig uit verband te rukken

Landgraaf 's nachts verboden voor trucks

Inwoners van de gemeente Landgraaf zijn zó op hun rust gesteld, dat vrachtwagens er voortaan niet meer mogen rijden tussen 22.00 en 6.00 uur. De maatregel is door de gemeente insteld voor de grensovergangen in Rimburg en Waubach, om de bewoners tegemoet te komen. Dat meldt omroep L1.

Omwonenden van deze grensovergangen klagen al jaren steen en been over het vele vrachtverkeer langs hun huizen. Het liefst zouden zij geen enkele vrachtwagen meer in hun buurt zien. Dat is echter geen optie, aangezien er geen alternatieve route is. Daarover wordt al jaren gebakkeleid, maar tot nu toe is er nog steeds geen actie ondernomen.

'Moisander voor drie jaar naar Ajax'

Niklas Moisander lijkt zijn laatste wedstrijd voor AZ gespeeld te hebben. Dit meldt Mike Verweij, verslaggever van De Telegraaf, via Twitter. Volgens hem hebben de verdediger en Ajax een mondeling akkoord bereikt over een driejarige verbintenis.

Ajax was tot dusver niet gelukkig op de transfermarkt. Zo slaagden de Amsterdammers er bijvoorbeeld niet in om Bas Dost (VfL Wolfsburg), Luciano Narsingh (PSV) en Oussama Assaidi (Liverpool) te halen. Nu lijkt Moisander, die de overstap graag maakt, dus voor drie miljoen euro naar Amsterdam te komen.

Moisander gaf eerder bij AZ al aan graag weg te willen. Het zit de speler namelijk nog erg hoog dat zijn beste vriend Pontus Wernbloom in januari voor 2,8 miljoen euro naar CSKA Moskou mocht vertrekken en hijzelf ruim vijf miljoen euro moest opleveren.

Ajax en Moisander hebben vandaag een afspraak gepland staan, waarbij het contract na een medische keuring mogelijk al ondertekend zal worden.

FC Groningen wil Wisgerhof

Peter Wisgerhof is bij FC Twente niet meer verzekerd van een basisplaats omdat coach Steve McClaren de voorkeur geeft aan de nieuw aangetrokken Andreas Bjelland. FC Groningen weet van de situatie en wil Wisgerhof graag aan zijn selectie toevoegen.

Wisgerhof gaat deze week om de tafel met zijn trainer om te horen wat zijn toekomstperspectief bij FC Twente is. Hij begon dit seizoen nog als aanvoerder maar moet nu genoegen nemen met een plaats op de bank. De 32-jarige centrale verdediger is op de hoogte van de interesse van FC Groningen.

Als alternatief voor Wisgerhof heeft de club van Robert Maaskant Timothy Derijck. De Belgische verdediger komt bij PSV nauwelijks aan spelen toe onder Dick Advocaat.

Wiggins past voor WK tijdrijden

Bradley Wiggins zal niet deelnemen aan het wereldkampioenschap tijdrijden in Valkenburg. Dat laat hij weten in een interview met The Guardian. De Olympisch kampioen tijdrijden en Tour de France winnaar vindt dat hij zich door alle verplichtingen niet goed kan voorbereiden op het tijdrijden.

"Ik ben al Olympisch kampioen en dat is het hoogst haalbare", zegt Wiggins. "Door alle verplichtingen kan ik mij onvoldoende focussen op het tijdrijden en dat is wel nodig om goud op het WK te winnen." De Brit zal wel meedoen aan de wegwedstrijd op het WK en de Ronde van Groot-Brittannië. "Ik wil wat terug doen voor de mannen die het hele jaar voor mij hebben gereden."

Leerlinge krijgt geen diploma wegens "hell"

Terwijl in Nederland de meest vreselijke woorden hun weg hebben gevonden naar de publieke sfeer, blijft het aan de andere kant van de grote plas oppassen met wat men zegt. Een studente uit Oklahoma krijgt namelijk haar diploma niet, omdat ze "hell" zei in haar afscheidsspeech.

Kaitlin Nootbaar was een goede leerlinge. Ze haalde vrijwel perfecte cijfers, vandaar mocht ze de afscheidsspeech geven op haar diplomauitreiking. Ze had een toespraak geschreven, geënt op de populaire film Twilight Saga: Eclipse, en had een papieren versie ter goedkeuring ingeleverd bij de school.

Maar tijdens de daadwerkelijke speech in mei versprak ze zichzelf. In plaats van "heck" te zeggen, zei ze "hell". Geen groot probleem dacht ze. Echter, toen ze onlangs haar diploma wilde ophalen, kreeg ze nul op het rekest. "We gingen naar het kantoor en vroegen om het diploma en de rector zei: "je diploma ligt hier, maar je krijgt het niet. Sluit de deur, we hebben een probleem"", zo beschrijft Kaitlins vader David. De school wilde het diploma alleen meegeven als Kaitlin haar excuses zou aanbieden.

Kaitlin weigert dit echter, omdat ze vindt dat ze niets verkeerd heeft gedaan. Haar vader valt haar bij: "Ze heeft dat diploma verdiend, ze heeft het curriculum voltooid. [..] Ze heeft hard gewerkt om de beste van haar klas te zijn, en dit is niet eerlijk."

'Nederlandse' JSF maakt eerste testvlucht

Het eerste testtoestel van de Joint Strike Fighter (JSF) bestemd voor Nederland is begin augustus voor het eerst de lucht in gegaan voor een aantal testrondes. Dat gebeurde bij de fabriek van vliegtuigbouwer Lockheed Martin in Fort Worth in Texas, meldt een woordvoerder van Defensie maandag.

Het gevechtsvliegtuig, dat de code F-001 meekreeg, maakte sinds 6 augustus in totaal drie testrondes. Die verliepen succesvol. Het testtoestel wordt volgende maand overgedragen aan Nederland. Piloten van de luchtmacht testen het vliegtuig dan voor het eerst zelf. De overdracht van het tweede testtoestel staat gepland voor het voorjaar.

Omdat de Tweede Kamer zich vorige maand uitsprak tegen het JSF-project, was Defensie 'enigszins terughoudend' met het naar buiten brengen van de informatie over de testvlucht. "Maar wij zien de testvlucht ook als een gewoon onderdeel van het productieproces en vinden het daarom minder noemenswaardig", licht de woordvoerder toe.

Nederland heeft in totaal twee testtoestellen gekocht. De F-35 Lightning II, zoals de JSF officieel heet, is de beoogde opvolger van de F-16. Of de steeds duurder wordende JSF de F-16's daadwerkelijk gaat vervangen is nog onzeker. Het definitieve besluit over het gevechtsvliegtuig is aan het volgende kabinet.

Haase en Sijsling leveren paar plekken in

Tennissers Robin Haase en Igor Sijsling zijn een paar plekken plekken gedaald op de nieuwste wereldranglijst. Haase moest twee plekken inleveren, maar is met de 46ste plaats de beste Nederlander. De 25-jarige Hagenaar werd afgelopen week al in de eerste ronde van het masterstoernooi in Cincinnati uitgeschakeld.

Haase heeft deze week de nodige punten te verdedigen op het ATP-toernooi van Winston-Salem. Vorig jaar stond hij daar de halve finales. Sijsling kwam in Cincinnati niet door de kwalificaties en leverde vier plekken in op de wereldranglijst, van 73 naar 77. De Zwitser Roger Federer verstevigde zijn koppositie door Cincinnati voor de vijfde keer te winnen.

Pussy Riot: Loop naar de hel met je gratie

De drie vrouwen van de Russische punkband Pussy Riot, die vrijdag tot 2 jaar celstraf zijn veroordeeld, zullen geen gratie vragen aan president Vladimir Poetin. Hun advocaat heeft dat maandag gezegd.

"Letterlijk is dit wat ze zeiden: Laten ze naar de hel lopen met hun gratie", aldus advocaat Nikolai Polozov.

Bandleden hadden in februari een Russisch-orthodoxe mis verstoord uit protest tegen Poetin. De vrouwen zijn wel van plan om in hoger beroep te gaan, zodra ze een exemplaar van het vonnis hebben gekregen. De veroordeling leidde vrijdag tot veel westerse kritiek. De EU en VS noemden de straf buitensporig.


(foto: ANP)

Deen stopt met plofkip

Supermarktketen Deen stopt met de verkoop van de zogenoemde plofkip. De omschakeling moet uiterlijk eind 2014 voltooid zijn, melden Deen en Wakker Dier maandag. Deze maand is al een groot deel van de kip vervangen.

Deen, actief in Noord-Holland en Flevoland, is volgens de stichting de eerste supermarktketen die overstapt naar kip met een Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Vorige week maakte supermarktketen Coop bekend de plofkip grotendeels te vervangen, maar er werd volgens de stichting nog geen datum genoemd wanneer de omschakeling is voltooid.

Wakker Dier wijst erop dat wekelijks vijftigduizend kippen bij Deen over de toonbank gaan. "Die krijgen nu allemaal een beter leven." De stichting rekent erop dat meer supermarkten het voorbeeld van Deen volgen.

De stichting voert sinds begin dit jaar een campagne tegen de plofkip. Deze kippen groeien zo snel dat hun welzijn er ernstig onder lijdt. De supermarkten hebben toegezegd deze kippen vanaf 2020 niet meer te gebruiken voor vers vlees. Volgens Wakker Dier is dat een vertragingstactiek.

Eerder zegden de merken onder meer Unilever, Johma, Olvarit en Struik toe te stoppen met het gebruik van deze kip.

Homo moet vrouw huwen voor erfenis kind

Het testament van de onlangs overleden Frank Mandelbaum heeft een opvallende stipulatie: zijn zoon Robert moet met de moeder van zijn zoontje trouwen, wil die zoon een cent van de erfenis zien.

Robert, een 49-jarige rechter, protesteert daar begrijpelijkerwijs tegen. Hij is immers niet alleen al getrouwd, hij is ook nog eens getrouwd met een man. Zijn zoontje Cooper, geboren uit een surrogaatmoeder, kan volgens het testament fluiten naar een erfenis ter waarde van 180.000USD.

Robert vecht de erfenis ondertussen aan bij de rechtbank. "Verwachten dat een homoseksuele man een vrouw huwt [..] om de erfenis van zijn kind veilig te stellen staat gelijk aan verwachten dat hij ofwel celibatair leeft, ofwel dat hij vreemdgaat met een andere man, en is daarom in strijd met het publieke beleid", aldus Roberts advocate.

Volgens Robert zelf is hij al getrouwd met de enige moeder die Cooper heeft: zijn levenspartner en echtgenoot Frank.

Google eist verbod op Apple

Google eist via haar bedrijf Motorola Mobility een verbod op Apple producten. Hieronder vallen alle iPhones, iPads en Macs. Apple zou inbreuk plegen op Motorolapatenten, met onder meer de stemherkenningssoftware Siri.

Google probeert met de zaak, die aanhangig is gemaakt bij het International Trade Commission (ITC), Apple een koekje van eigen deeg te geven. Apple probeert al jaren alle concurrentie te saboteren door uitgebreide patentstrijden te voeren tegen onder meer Samsung.

Google schermt met zeven patenten waaronder eentje op e-mailmeldingen en videospelers op mobiele apparaten. Motorola heeft naar eigen zeggen geprobeerd een licentiedeal te sluiten met Apple, maar de iPhone-maker heeft dat geweigerd. Daarom eist Motorola nu een verkoopverbod op alle apparaten die een van de gepatenteerde technieken gebruiken.

Omdat de Amerikaanse rechtbanken niet happig zijn op het opleggen van verkoopverboden proberen bedrijven patentzaken eerst voor de ITC uit te vechten.

Apple en Motorola troffen elkaar al eerder bij de ITC. Apple eiste een verkoopverbod op Motorola producten om het illegaal gebruik van een multitouchinterface en twee andere patentinbreuken. Motorola won.


(foto: ©ANP)

Rus door in Dallas, Bertens geeft op

Tennisster Arantxa Rus heeft de tweede ronde van de Texas Open bereikt. Ze was gisteren in twee sets te sterk voor Romina Oprandi uit Zwitserland. Het werd 7-5 en 6-4. 

In de tweede ronde moet Rus het opnemen tegen de als tweede geplaatste Servische Jelena Jankovic of Yaroslava Shvedova uit Kazachstan. Kiki Bertens overleefde de eerste ronde in Dallas niet. Ze verloor de eerste set van de Sloveense Polona Hercog (6-4) en moest vervolgens met een schouderblessure opgeven.

Facebookmoordenaar voor rechter

De rechtbank in Arnhem behandelt maandag de zaak tegen een 15-jarige jongen uit Capelle aan de IJssel, die heeft bekend in januari van dit jaar een meisje van 15 jaar uit Arnhem te hebben doodgestoken. De jongen was toen nog 14 jaar.

De zaak staat bekend als de Facebook-moord, omdat de aanleiding voor de fatale steekpartij een ruzie op het sociale netwerk Facebook was. Het slachtoffer zou iets lelijks hebben gepost over haar 16-jarige hartsvriendin. Die klaagde bij haar 17-jarige vriendje uit Rotterdam, die vervolgens de 14-jarige jongen inhuurde om het Arnhemse meisje iets aan te doen. De jongen kende zijn slachtoffer niet.

De hartsvriendin en haar vriend moeten dinsdag voor de rechter verschijnen. De zaak tegen het meisje wordt achter gesloten deuren behandeld. Dat willen de advocaten van de jongens ook, maar daarover moet de rechtbank nog een besluit nemen.

Eerder was de rechtbank van mening dat de zaak zo ernstig en uitzonderlijk is, dat het belangrijk is om er in de openbaarheid over te praten. Gewoonlijk worden zaken tegen minderjarige verdachten altijd achter gesloten deuren behandeld.
 

Hoofdverdachte Facebook-moord voor rechter
Hoofdverdachte Facebook-moord voor rechter (Foto: ANP)

Stacey Rookhuizen: "boehoe ik ben impopulair"

Stacey Rookhuizen was met alle liefde gaan oefenen op salto's en schroeven. De 26-jarige over-het-paard-getilde platenbobo zag deelname aan Sterren Springen van SBS wel zitten. "Ware het niet dat ik me hier al voor had opgegeven", zegt Stacey over Strictly Come Dancing, dat door de AVRO wordt uitgezonden.

"Dit is natuurlijk een unieke kans om echt goed te leren dansen", vertelt Stacey aan De Telegraaf. De blondine denkt dat ze het zwaar krijgt, omdat andere kandidaten geliefder zijn bij kijkers, die de deelnemers kunnen wegstemmen. "Ik dans straks tegen Arjan Ederveen met zijn grappen en Naomi van As met haar olympisch goud. Die hebben een hoge gunfactor."

Rookhuizen weet al hoe ze de concurrentie de baas kan zijn. Haar geheime wapen is een lift. "Ik wil de eerste keer meteen de lift doen. Ik wil iets tegenover de rest zetten. Want ik word, denk ik, strenger bekeken".

Stacey maakte eerder bekend zich te goed te voelen om in de rij op haar beurt te wachten. Tijdens een verblijf in New York baalde ze er zo van dat ze niet werd herkend en bij clubs gewoon in de rij moest wachten dat ze een promotievideo liet maken en op liet sturen. Hierna kon ze, tot haar eigen grote vreugde, overal gewoon binnen lopen.

Stacey Rookhuizen

Dead or Alive 5 krijgt nog meer vechters

We kunnen in Dead or Alive 5 meer vechters verwachten dan dat er zijn aangekondigd. Tecmo Koei-baas Yousuke Hayashi vertelde op gamescom tijdens een interview dat Eliot en Brad Wong speelbaar zijn in het spel. Daarnaast willen ze nog meer vechters bekendmaken voordat het spel in de winkels te koop is, maar dan moet hij wel opschieten.

Dead or Alive 5 staat gepland voor 27 september, dus het lijkt dat Tecmo Koei haast moet maken met zijn aankondigingen. Het kan dus gebeuren dat het spel al in de schappen ligt met nog onbekende vechters. Hayashi zit nog te twijfelen of hij wel alle spelers bekend wil maken, omdat de speler deze vrij moet spelen.

Het wordt steeds ingewikkelder

De soapserie zet zich voort

Stelling: Water moet altijd gratis op evenementen

Er was groots nieuws vooraf aan LowLands. Dankzij de warmte was het namelijk toegestaan om een flesje water mee te nemen naar het festival. Het was al helemaal bijzonder dat je dit gratis mocht bijvullen. Een eerste levensbehoefte waar je op andere festivals rustig 5 euro voor een flesje water mag betalen.

De stelling voor vandaag luidt daarom als volgt:

Water moet op alle evenementen gratis beschikbaar zijn.

'Facebookbubbel treft pensioenen'

Nederlandse professionele beleggers zijn geraakt door de koersval van internetbedrijf Facebook. De pensioenfondsen van ambtenaren en zorgpersoneel hebben zeker miljoenen euro's verloren. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad (FD) naar hun Amerikaanse beleggingen.

De Nederlandse beleggers stapten in ondanks waarschuwingen voor de hoge prijs van het aandeel en de hype rond de beursintroductie. Afgelopen week tikte de koers het laagste punt ooit aan op 19 dollar. Facebook ging half mei nog voor 38 dollar per aandeel naar de beurs.

Een onderdeel van hun pensioenuitvoerder APG had eind tweede kwartaal 330.500 aandelen Facebook, zo constateerde de krant op basis van bij Amerikaanse toezichthouders gedeponeerde gegevens. Een pakket van deze omvang was bij de beursgang 12,6 miljoen dollar waard. De waarde is nu gehalveerd, aldus het FD.

Zorgwerknemers bij PGGM hadden eind tweede kwartaal 316.226 aandelen Facebook, een pakket dat bij de huidige koers nog maar 6,3 miljoen dollar waard is.

Woordvoerders van de fondsen willen geen mededelingen doen over individuele beleggingen. Ze willen niet zeggen of de aandelen voor de hoofdprijs zijn gekocht en of het pakket nog in bezit is.

VEB en Douwe Egberts gaan snel praten over fraude

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en Douwe Egberts overleggen nog voor het einde van de maand over de gevolgen van de fraude die bij de Braziliaanse divisie van de koffieproducent is geconstateerd. Dat meldt de beleggersvereniging zondag.

DE Master Blenders 1753, zoals Douwe Egberts officieel heet, maakte de boekhoudkundige onregelmatigheden op de avond van 1 augustus bekend. Nog diezelfde nacht eiste de VEB genoegdoening, aangezien DE net op de Amsterdamse beurs was genoteerd en bij die 'beursgang' onjuiste informatie zou zijn verstrekt.

DE vindt dat de VEB 'prematuur en onjuist' heeft gehandeld bij haar reactie op de fraude bij de Braziliaanse dochter van het koffiebedrijf. Van financiële schade kan geen sprake zijn geweest 'aangezien de beurs niet geopend was'. Ook was er helemaal geen sprake van een beursgang, maar van een opsplitsing van het moederbedrijf van DE en een verhuizing van het aandeel naar Amsterdam. "Van schade op basis van een incorrecte koopprijs kan dus ook geen sprake zijn", schrijft DE.

De VEB is het niet eens met de zienswijze van DE. "Douwe Egberts heeft beleggers op het verkeerde been gezet. Er is iets misgegaan en Douwe Egberts zal gedupeerde beleggers moeten compenseren", aldus adjunct-directeur Errol Keyner.

Dead or Alive 5 krijgt nog meer vechters

We kunnen in Dead or Alive 5 meer vechters verwachten dan dat er zijn aangekondigd. Tecmo Koei baas Yousuke Hayashi vertelde op gamescon tijdens een interview dat Eliot en Brad Wong speelbaar zijn in het spel. Tevens willen ze nog meer vechters bekend maken voordat het spel in de winkels te koop is, maar dan moet hij wel opschieten.

Dead or Alive 5 staat geplant voor 27 september, dus het lijkt dat Tecmo Koei haast moet maken met zijn aankondigingen. Het kan dus gebeuren dat het spel al in de schappen ligt met nog onbekende vechters. Hayashi wil echter nog niet alle vechters bekend maken, omdat de speler deze vrij moet spelen.

Dead or alive 5

Voorwaardelijke doodstraf voor Gu Kailai

Gu Kailai, de echtgenote van de gevallen partijbaas van de Chinese miljoenenstad Chongqing, Bo Xilai, is maandag tot een voorwaardelijke doodstraf veroordeeld. Gu stond terecht voor de moord op de Britse zakenman Neil Heywood. Zij heeft bekend Heywood vergiftigd te hebben.

Een voorwaardelijke doodstraf wordt in China gewoonlijk na twee jaar omgezet in levenslange gevangenisstraf. Een bediende van Gu en Bo, Zhang Xiaojun, kreeg maandag negen jaar celstraf wegens betrokkenheid bij de moord.

Met het vonnis wordt een hoofdstuk afgesloten van een politieke crisis die de gemoederen al maandenlang bezighoudt. Bo was op het moment van de moord een van de machtigste en meest charismatische politici in China. Hij maakte er geen geheim van een post na te streven in het comité van het politbureau dat de dienst uitmaakt in Beijing. Sommige Chinese leiders waren echter niet gediend van Bo's profileringsdrift en zijn gedweep met de Culturele Revolutie en oude communistische rituelen. In april werd hij uit zijn ambt gezet en werd Gu officieel verdacht van moord.


Voorwaardelijke doodstraf voor Gu Kailai (Foto: Novum)

Schippers: winst te pakken bij ouderenzorg

Om de zorg voor Nederlanders betaalbaar te houden, moet er vooral ingegrepen worden in de ouderenzorg. Dat stelt minister Edith Schippers van Volksgezondheid maandag in een interview in Het Financieele Dagblad.

"De ouderenzorg moet bij de mensen thuis worden georganiseerd, met behulp van sociale netwerken, in plaats van dure instellingen", betoogt de VVD-politica, die op de tweede plek op de kieslijst van de VVD staat voor de verkiezingen in september. In fors snijden in het basispakket ziet Schippers niets. Bovendien valt de voornaamste winst volgens haar niet te behalen bij die ziekenhuizen, omdat het stelsel daaronder "in de kern wel deugt".

Partijen die juist fors in de zorg willen investeren zoals de SP en de PVV, beticht Schippers van struisvogelpolitiek. "Er zitten grenzen aan wat mensen kunnen en willen uitgeven aan zorg. Wie nu zelf nooit zorg gebruikt, betaalt wel 25 procent van zijn inkomen. Dat is heel solidair en moet zo blijven, maar je moet wel zorgen dat mensen dat in de toekomst nog willen blijven doen."

'Gemeenten bang voor kampers'

In zo'n veertig gemeenten durven toezichthouders, ambtenaren of hulpverleners zich nauwelijks te vertonen op een of meerdere woonwagenkampen. Ze zijn bang voor de felle reacties van sommige bewoners, concludeert de Volkskrant maandag uit een rondgang langs deskundigen.

De probleembewoners zouden hierdoor vrij spel hebben. Een zogenoemde vrijplaats ontstaat volgens woonwagenonderzoeker van de Avans Hogeschool Sjaak Khonraad als een deel van de bewoners anderen onder de duim houdt en buitenstaanders weert. Er zijn volgens hem te veel gemeenten die wegkijken.

Sommige gemeenten zijn volgens hem overtuigd dat ze de problemen niet kunnen oplossen. Ook zijn er gemeenten die het probleem ontkennen. Angst speelt daarbij een rol. "Er zijn genoeg voorbeelden van ambtenaren die in elkaar worden geslagen of bedreigd."

Het wegkijken van de autoriteiten dupeert volgens woonwagenwijkagent in Maastricht Patrick van Loon ook goedbedoelende kampbewoners. Als voorbeeld noemt hij een meisje uit een kamp dat na een brand van angst niet meer kon slapen. Er kwam echter geen slachtofferhulp langs omdat niemand daar durfde te komen.

De afgelopen jaren is weinig verbeterd, zegt een betrokkene in de krant. De Vereniging Nederlandse Gemeenten stelt echter de indruk te hebben dat gemeenten juist strenger optreden.

'België int boetes Nederlanders niet'

Veel Belgische politiekorpsen zijn gestopt met het innen van boetes voor verkeersovertredingen die Nederlanders in het land begaan. Het opvragen van de gegevens via een nieuw Europees computersysteem kost de Belgen te veel tijd, schrijft het AD maandag.

Tot dit jaar vroegen Belgische agenten onder meer via e-mail informatie op bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De RDW werkt nu volgens de krant niet meer mee aan deze 'informele' methodes omdat het te veel tijd kost. Tien mensen zouden fulltime bezig zijn geweest met het verwerken van informatieverzoeken uit het buitenland.

Veel korpsen leggen bekeuringen aan Nederlanders nu naast zich neer omdat een boete zonder adresgegevens toch niet kan worden geïnd. In Antwerpen worden kentekens genoteerd in de hoop de Nederlandse overtreder bij een volgende gelegenheid wel de bon te kunnen overhandigen.

De Belgische dienst voor Inschrijving van Voertuigen stelt in de krant dat er een afspraak was om kentekengegevens op een informele, maar vlotte manier uit te wisselen. Volgens de RDW moeten ze gewoon het nieuwe Europese systeem gebruiken.

Kamer: Telefoongids niet meer ongevraagd verspreiden

De Telefoongids moet niet meer ongevraagd huis-aan-huis in de brievenbus worden gegooid. Dat vindt een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP, D66 GroenLinks en ChristenUnie, meldt de NOS maandag.

De partijen willen de Telecomwet aanpassen. Die wet verplicht nu nog de gids te verspreiden. De aanleiding voor het nieuwe inzicht is een actie van technologiejournalist Alexander Klöpping. Hij zette onlangs de website sterftelefoongidssterf.nl op, die doorverwijst naar een opzegformulier.

Het is volgens de bekende blogger en vaste gast van De Wereld Draait Door niet meer van deze tijd dat De Telefoongids ongevraagd wordt bezorgd. De meeste mensen zoeken telefoonnummers volgens hem tegenwoordig op internet op. Hij pleit voor een opt-insysteem, waarbij mensen moeten aangeven de gids juist wel te willen ontvangen in plaats van andersom.

De Telefoongids sommeerde Klöpping vorige week zijn site offline te halen. De site zou 'ernstig afbreuk' doen aan het woordmerk van de gids. Klöpping heeft aangeboden zijn website offline te halen als De Telefoongids 'stopt met het ongevraagd spammen van de rest van Nederland'.

FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Records zijn er gisteren niet gebroken. Ook was er veel bewolking aanwezig, wat zich soms erg snel ontwikkelde en hoewel de lucht behoorlijk droog was, ontstonden er toch een paar kleine buien. Een groter en zwaarder exemplaar bezocht de Waddeneilanden. Uiteindelijk is de hoogste temperatuur gemeten in Arcen waar het 36,6 graden werd. Hebben we volgend jaar een nieuwe uitdaging!

Na enkele regen- en onweersbuien die gisteravond en vannacht plaatselijk zijn gevallen, doen we het vandaag wat rustiger aan. De wind is inmiddels naar het westen gedraaid. De afgelopen nacht was het echter nog erg warm, met temperaturen die op de meeste plaatsen niet eens onder de 20 graden kwam.

Vandaag overdag is het heel redelijk weer. De warmste lucht is nu naar Duitsland getrokken, maar van een echte afkoeling is nog niet echt sprake. In Limburg zou de 30 graden nog wel gehaald worden. Elders in het binnenland gaat het ongeveer 26 graden worden.

Op de meeste plaatsen zal de zon geregeld schijnen. De kust is een beetje een zorgenkindje, want het kan zomaar zijn dat vochtige lucht vanaf zee de kust op komt drijven. Dit kan het weerbeeld er een stuk somberder op maken daar. Het is even een puntje dat we in de gaten houden. 

De temperaturen zullen in het westen van het land aanmerkelijk lager liggen. Afhankelijk van de zon, schommelt het kwik van 20 graden pal aan het strand, tot nog 22 in Amsterdam en Rotterdam. Echter mocht de bewolking wat verder het land op drijven, dan zal ook daar de temperatuur iets lager uitvallen.

 

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto verschijnt bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

zonsondergang
Ondergaande zon, terwijl een bui het probeert. Door de droge lucht heeft de neerslag hiervan de grond nauwelijks bereikt. (Foto: Stephan)

Explosieven en kogelregens in Counter-Strike-trailer

Ontwikkelaar Valve heeft een cinematic trailer uitgebracht voor hun schietspel Counter-Strike: Global Offensive. in de video zien we hoe een groep gemaskerde mannen een elektriciteitscentrale wil opblazen met de politie op hun hielen. Grote explosies en veel kogels zijn inbegrepen.

Counter-Strike: Global Offensive komt 21 augustus uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Regisseur Tony Scott (68) pleegt zelfmoord

Tony Scott heeft zelfmoord gepleegd. De Britse filmregisseur benam zich in de buurt van San Pedro in de Amerikaanse staat Californië het leven door van een hoge brug te springen. Hij liet een afscheidsbrief achter in zijn auto.

Scott regisseerde diverse blockbusters, zoals Top Gun, Beverly Hills Cop II, Man on Fire, Deja vu en Enemy Of The State. Met zijn oudere broer Ridley maakte hij de series Numb3rs en The Good Wife.

Scott is 68 jaar geworden.

Hollywood geschokt door dood Tony Scott (Novum)

Oekraïne ontdekt smokkeltunnel aan grens EU

Oekraïne heeft een smokkeltunnel ontdekt aan de grens met EU-lidstaat Slowakije. De ingang van de tunnel lag onder een supermarkt voor kleding en huishoudelijke producten in de grensplaats Mali Selmenci. De winkel heet laconiek 'Europa'.

Dat meldde de geheime dienst van Oekraïne, de SBU. Het is zeker de tweede smokkeltunnel in de grensstreek die de laatste tijd is opgerold. In juli stuitte Slowakije op een 700 meter lange tunnel vanuit de Oekraïnse grensplaats Uzhhorod. In het bouwwerk was zelfs een trein. De Slowaakse autoriteiten vonden miljoenen sigaretten. Via de tunnel werden 'mogelijk ook mensen' gesmokkeld, aldus Slowakije. Het Oost-Europese land liep door de smokkel jaarlijks tientallen miljoenen euro's mis.

De tunnels worden waarschijnlijk opgeblazen of onder rioolwater gezet.

Zanger Scott McKenzie overleden

Scott Mckenzie, de zanger van het ultieme hippie lijflied San Francisco, is afgelopen zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden. McKenzie overleed in een ziekenhuis in Los Angeles, waar hij twee weken geleden was opgenomen.

Scott Mckenzie werd op 10 januari 1939 geboren als Philip Blondheim. Blondheim groeide op in Virginia en raakt daar bevriend met John Phillips. Het tweetal speelde samen in bands als The Abstracts, The Smoothies, The Locals en The Journeymen. Als Phillips in 1964 The Mamas and the Papas opricht gaat McKenzie solo verder. In 1967 schrijft Phillips het nummer San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair) voor McKenzie. Het nummer zal in vele landen, waaronder ook Nederland, op de hoogste plek in de hitlijsten staan. Van de single worden wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

In 1988 schrijft McKenzie samen met John Phillips de hit Kokomo voor The Beach Boys. In 1998 ging de muzikant en componist met pensioen.


Scott McKenzie op het Monterey Pop festival in 1967.

Samuel L. Jackson in remake Oldboy

Samuel L. Jackson heeft zich aangesloten bij de cast van Spike Lee's remake van Oldboy. In de Engelstalige remake van Chan-wook Park's cult-klassieker Oldeuboi uit 2003 speelt Josh Brolin de hoofdrol. Jackson speelt een kleine, maar belangrijke rol in de nieuwe film.

Hoewel het is niet bevestigd gaat het gerucht dat Jackson de rol van de man speelt die Brolin's karakter bewaakt. In de originele film speelt deze figuur een belangrijke rol in een gedenkwaardige wraakscène. De opnames voor Oldboy beginnen deze herfst in Louisiana en New York.

Via de L.A. Times vernemen we eveneens dat Bruce Hornsby de muziek voor de film gaat verzorgen. Hornsby werkte eerder met Lee aan zijn basketbal documentaire Kobe Doin' Work en Red Hook Summer. Jackson is later dit jaar ook te zien in Tarantino's Django Unchained.

Li Na wint titel in Cincinnati

De Chinese Li Na heeft vandaag de WTA-titel in Cincinnati op haar naam geschreven. In de finale van het toernooi werd ze aanvankelijk weggespeeld door Angeliqe Kerber, maar ze wist het tij in de tweede set te keren. Het werd 1-6, 6-3 en 6-1.

Kerber brak Li meteen en ook de tweede servicegame van de Chinese was een gemakkelijk prooi voor de Duitse door de vele onnodige fouten van de nummer negen van de wereld. Op 5-0 redde Li nog wel de eer in de set door een vrij eenvoudige hold en toen Kerber de set uit kon serveren kreeg nog ze enkele breakkansen, maar die liet ze onbenut.

Ook in de tweede set ging het Kerber meteen voor de wind, en ze liep uit naar een 3-1 voorsprong. Li kreeg het toen op haar heupen; ze begon veel beter te spelen, maakte minder onnodige fouten en pakte alle daaropvolgende vijf games in de set, waardoor ze die met 6-3 won.

In de derde set zette Li die lijn voort. Binnen de kortste keren stond het 4-0. Kerber stond op het punt om op te geven, maar na wat bemoedigende woorden van haar coach sleepte ze toch nog een game binnen. Ze zorgde er wel voor dat Li de wedstrijd niet zelf hoefde uit te serveren, want op 5-1 brak de Chinese haar voor de zesde keer.

Het is voor Li de eerste prijs die ze pakt na het winnen van Roland Garros vorig jaar. Ze stond dit jaar al wel in drie finales, maar verloor die allemaal, waaronder die van vorige week zondag in Montreal. Dat toernooi werd gewonnen door Petra Kvitóva.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.