Grosjean: "Eerste zege Lotus na Senna speciaal"

Peterselieman

Mocht het Lotus F1 Team dit seizoen een overwinning boeken dan is dat voor de merknaam de eerste sinds de legende Ayrton Senna in Detroit 1987. Dit gegeven is voor coureur Romain Grosjean een speciaal iets.

De Fransman sprak hierover met Totalrace. "Ik geloof niet dat de druk om te winnen groter is. De Formule 1 is al overladen met druk. Als wij winnen, dan zou dat geweldig zijn voor het teampersoneel in de fabriek vanwege alles wat we er al sinds het begin van het jaar aan doen en wat we al bereikt hebben. En als ik degene ben die Lotus de eerste zege na Ayrton Senna bezorg, dan zou dat wel wat betekenen en een extra reden voor blijdschap zijn. Het zou me zeker nog meer plezier doen."

Toch is het niet helemaal een echte overwinning voor Lotus, omdat dat team onder de naam Team Lotus in 1994 voor het laatst zelfstandig deelnam aan de Formule 1-races en een jaar later was het ook afgelopen voor het fusieteam Pacific Team Lotus. Het huidige Lotus is een voortzetting van Toleman dat in 1981 intrede deed in de sport.