Maher ziet Sneijder als grote voorbeeld

Niels (DerMeister)

Adam Maher liet zich afgelopen weekend weer gelden tegen Heracles Almelo. Mede door zijn sterke spel won AZ de wedstrijd eenvoudig met 3-1. De kleine middenvelder ziet Wesley Sneijder als zijn grote voorbeeld.

Eerst blikt Maher nog terug op het tweede doelpunt van AZ tegen Heracles. "Het was een beetje Barcelona-tiktak. Voor ik de bal van Roy (Beerens, red.) kreeg, zag ik Maarten (Martens, red.) al staan, dus ik hoefde niet meer te kijken", aldus Maher.

Afgelopen week trad Maher voor het eerst aan in het Nederlands elftal. "Nu moet ik blijven presteren. Iemand als Wesley Sneijder zit altijd bij de selectie. Dat moet ik ook bereiken."

De middenvelder vind zichzelf nog wel iets te nonchalant. "Maar dat gebeurt iedereen in de top wel eens. Het is iets dat nu bij mij past, maar wat er wel uit moet.Eigenlijk moet alles gewoon nog beter, al is er weinig mis met mijn duelkracht. Ik heb aardig wat duels gewonnen."

Deze zomer toonde PSV interesse in Maher, maar de Eindhovenaren brachten tot op heden nog geen bod uit op de groeibriljant van AZ. "Om eerlijk te zijn, ben ik nooit echt bezig geweest met een transfer. Pas als er een club komt, denk ik na. AZ kent mijn standpunt", aldus Maher.