'Afellay mag vertrekken bij Barcelona'

Wessenator

Tito Vilanova heeft Ibrahim Afellay te kennen gegeven dat FC Barcelona niet onwelwillend staat tegenover een vertrek van de middenvelder. Dat meldt Voetbal International.

De Oranje-international zou een persoonlijk gesprek hebben gehad met de Barcelona-trainer, die zou hebben laten weten dat Afellay dit seizoen niet op veel speeltijd hoeft te rekenen. De middenvelder hoeft niet perse te vertrekken uit Catalonië, maar de club is bereid om na te denken over eventuele aanbiedingen.

Afellay speelt sinds het seizoen 2010/11 voor Barcelona, waar hij tot dusver twintig competitieduels voor speelde. Een kruisbandblessure gooide afgelopen seizoen roet in het eten, want mede daardoor speelde de voormalige middenvelder van PSV vorig jaar slechts vier duels voor de Spaanse grootmacht.

Volgens VI is er momenteel geen serieuze belangstelling voor Afellay, die eerder nog in verband werd gebracht met Arsenal. De Utrechter zou de beslissing over zijn toekomst eventueel nog willen uitstellen tot de winterstop.