FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 augustus 2012

Evacuatie wegens brand Canarische Eilanden

De politie op de door bosbranden geteisterde Canarische eilanden La Gomera en Tenerife heeft 4700 mensen moeten evacueren. Dat hebben de lokale autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.

Op La Gomera braken vorige week bosbranden uit. Als gevolg hiervan zijn al 3000 hectare verbrand. Ook een deel van het nationaal park Garajonay, dat op de Werelderfgoedlijst van de VN-organisatie Unesco staat, is in de as gelegd, waaronder zeldzame subtropische bossen. Volgens deskundigen zal het zeker 30 jaar duren voordat deze bossen zich weer hersteld hebben.

Vorige week moesten enkele honderden mensen hun woningen al verlaten en zijn 200 jaar oude huizen in vlammen opgegaan.

Evacuatie wegens brand Canarische Eilanden
Evacuatie wegens brand Canarische Eilanden (Foto: ANP)

Advocaat: "We hebben verdiend verloren"

Dick Advocaat keerde vanavond met een teleurstellende nederlaag terug in de Eredivisie. De ervaren oefenmeester uitte zijn kritiek tegenover de camera's van Eredivisie Live.

In tegenstelling tot aanvoerder Mark van Bommel, die vond dat zijn ploeg meer verdiende dan een 3-2 nederlaag, vindt Advocaat RKC Waalwijk de verdiende winnaar. "Er blijkt dus dat PSV de afgelopen maanden niets geleerd heeft ten opzichte van de vorige wedstrijd hier in Waalwijk. We hebben verdiend verloren."

"Met alle respect voor RKC, je kunt in dit soort wedstrijden alleen van jezelf verliezen. Want we hebben gewoon meer kwaliteiten. Maar je ziet wat je kunt bereiken als je met veel inzet speelt en de andere ploeg het alleen voetballend probeert op te lossen. Maar blijkbaar kan dat dus niet."

"In de rust waren er verwijten naar elkaar toe. Maar ik vond dat niemand het recht had om iets te zeggen. Want laten we eerlijk zijn, na de goal was het helemaal niets meer. In de tweede helft liep de wedstrijd van de ene naar de andere kant. Dan moet je een beetje geluk hebben en kan het nog een gelijkspel worden. Maar dat verdienden we eigenlijk niet na zo'n wedstrijd. Hopelijk is het een incident. Maar dat zullen we volgende week zien", besloot Advocaat zijn relaas.

Zondag is het een prachtige stranddag

Zonaanbidders kunnen zondag genieten van een prachtige stranddag. Op de warmste plekken zoals in Zeeland kan het kwik oplopen tot 27 graden. Maar ook aan de andere kusten is het heerlijk weer met temperaturen tussen de 23 en 26 graden. Alleen in het noordoosten van het land blijft de temperatuur iets achter, meldt zaterdag weerbureau Meteo Consult.

De fraaie omstandigheden komen door een hogedrukgebied boven Scandinavië. Na zondag krijgt het concurrentie van een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan. Soms levert dat een regen- of onweersbui op. Het grootste deel van de tijd is het echter droog, met af en toe ook flink wat zon en het blijft warm met temperaturen tussen de 22 en 27 graden.

Zaterdag was het het ook al lekker weer voor het strand. De wegen naar het stand liepen vol, maar alleen op de toegangswegen naar de Zeeuwse stranden liep het verkeer af en toe vast.

Zondag is het een prachtige strandddag
Zondag is het een prachtige strandddag (Foto: ANP)

Hockeyers verliezen finale van Duitsland

De Nederlandse hockeyers hebben naast de olympische titel gegrepen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass verloor in de finale met 2-1 van Duitsland. Jan Philipp Rabente maakte beide Duitse goals. Mink van der Weerden was trefzeker namens Nederland, dat zich tevreden moet stellen met zilver.

Nederland kon het niveau van de halve finale tegen Groot-Brittannië, dat met 9-2 werd weggevaagd, geen moment benaderen. Tegen Duitsland, dat in de groepsfase met 3-1 was verslagen, ontspon zich een tactisch steekspel. Net toen Oranje wat sterker werd, sloeg Duitsland toe. Rabente slalomde door de Nederlandse defensie en schoot knap raak.

Na rust ging Nederland steeds nadrukkelijker op zoek naar de strafcorner, maar daardoor gaf het wel veel ruimte weg. Doelman Jaap Stockmann zorgde er met enkele schitterende reddingen voor dat de wedstrijd niet voortijdig werd beslist. Een kwartier voor tijd kwam Oranje zelfs langszij door een rake strafcorner van specialist Van der Weerden.

Waar het publiek in de Riverbank Arena zich al opmaakte voor een verlenging, bleek Duitsland heel andere plannen te hebben. Een slotoffensief van de titelverdediger was Nederland uiteindelijk te machtig. Vijf minuten voor tijd stelde Rabente van dichtbij met zijn tweede doelpunt van de avond de olympische titel voor de Duitsers veilig.

Rotterdammer knalt op woning buren

Een 46-jarige man uit Rotterdam is zaterdagavond met zijn auto tegen de woning van zijn buren geknald. De woning en de auto hebben veel schade opgelopen, zegt een woordvoerder van de politie.

Het incident vond aan het begin van de avond plaats aan de Briandplaats. De Rotterdammer was naar eigen zeggen bezig in zijn auto, een automaat. Toen hij de wagen in de drive-stand zette, schoot de auto ineens naar voren en reed tegen de pui van de woning van zijn buren aan.

De politie bekijkt nog of de auto technische gebreken vertoont.

Uitslag Heracles Almelo - VVV-Venlo

Vanavond stond in de Eredivisie om 20.45 uur het duel tussen Heracles Almelo en VVV-Venlo op het programma. In het Polman Stadion werd het 1-1 dankzij goals van Everton en Linssen.

Duarte probeert Vorstermans van de bal te krijgen (Foto: Pro Shots)

Heracles Almelo

1 - 1

VVV-Venlo

 14' Everton    44' Linssen
 
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.211
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Koenders
Rienstra
Veldmate
Paljic
Quansah
Overtoom
Duarte (Bruns/64)
Pedro
Armenteros (Gouriye/87)
Everton (Castillion/75)
  Mäenpää
Joppen
Vorstermans
Seip
Leiwakabessy
Van Haaren
Türk
Kruysen (Fleuren/81)
Linssen (Meeuwis/67)
Nwofor (Cullen/79)
Wildschut

Meer renners vertrekken bij Liquigas

Er lijkt een leegloop te zijn ontstaan bij wielerploeg Liquigas. Omdat de sponsor na dit seizoen stopt is de toekomst van de ploeg onzeker. Daarom kiezen veel renners het zekere voor het onzekere en tekenen bij een andere ploeg.

Na Daniel Oss en Dominik Nerz, die beiden naar BMC zullen vertrekken, maakt nog een duo de overstap naar een andere ploeg. De 26-jarige Italiaan Eros Capecchi en de 34-jarige Pool Sylwester Szmyd zullen beiden volgend seizoen gaan rijden voor het Spaanse Team Movistar.

Leer de Crucible-mode van Darksiders II kennen

Naast het hoofdverhaal in Darksiders II, zal er veel beschikbaar zijn om je bezig te houden. Een voorbeeld hiervan is de Crucible-mode. Crucible is een soort survivalmodus waarbij je steeds dieper gaat om betere items vrij te spelen. Crucible bestaat uit ongeveer honderd niveaus, die elke keer weer een stukje moeilijker worden.

Ben Cureton, de combat designer van Darksiders II, geeft ons een uitgebreide blik op deze nieuwe modus en legt uit voor welke keuzes je kunt komen te staan. De straf voor een battle verliezen is dat je alles wat je hebt gewonnen, verliest. Darksiders II komt volgende week uit voor PC, Playstation 3, Xbox 360 en wat later ook voor Wii U.

Bekijk de gameplaytrailer hieronder.

Nieuwe Team Fortress 2 map in Sleeping Dogs-stijl

Als je jezelf afvraagt waarom er nog geen map van Team Fortress 2 zich in een Chinese Stad afspeelt, hoef jij je geen zorgen meer te maken. Om de release van Sleeping Dogs in te leiden, brengt Valve een map uit in de stijl van de game. De map heet Kong King en zal gratis zijn.

De map is het resultaat van een promotiedeal tussen Square Enix en Valve waarin je onder andere ook gratis Team Fortress 2 hoedjes kunt vrijspelen door de game Sleeping Dogs te pre-orderen. Sleeping Dogs komt 17 augustus uit in Europa. Tot die tijd kunnen we dus al een beetje in de sfeer komen met Kong King.

Team Fortress 2

Kies je prijs voor deze Zelda remix-albums

GameChops, een onafhankelijk label, heeft een collectie van 3 EP's uitgebracht met muziek uit de Zelda-serie. De remixes worden in dance, chiptune en dubstep-stijl uitgevoerd en laten je zelf bepalen wat jij hiervoor overhebt. De remixes zijn gemaakt door de artiesten DJ Cutman, Spamtron, Mykah en dj-Jo. 

De collectie heet "Triforce of Bass" en is hier te downloaden voor jouw gegeven prijs.

Triforce of Bass

Jamaicanen winnen 4x100 meter in wereldrecord

De Jamaicaanse sprinters hebben de 4x100 meter estafette in een wereldrecordtijd van 36,84 seconden gewonnen. Het zilver was voor de Verenigde Staten die met 37,04 seconden eveneens onder het oude wereldrecord doken. Trinidad & Tobago werd in 38,12 derde, terwijl Nederland met 38,39 zesde werd.

Voor Jamaica liepen Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake en Usain Bolt. De Verenigde Staten kon hun tegenstanders lang bijhouden, maar Blake en Bolt maakten op het eind het verschil. Voor Nederland liepen Brian Mariano, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Patrick van Luik. Zij konden geen niet verrassen in de wedstrijd waarin Canada gediskwalificeerd werd.

Braziliaanse volleybalvrouwen soeverein naar goud

De Braziliaanse volleybalvrouwen hebben zich zaterdagavond opnieuw tot olympisch kampioen gekroond. De titelverdediger was in vier sets de Verenigde Staten de baas: 11-25, 25-17, 25-20 en 25-17.

De Amerikaanse vrouwen lieten in de eerste set helemaal niets heel van de Brazilië. Nadat ze al snel een voorsprong hadden genomen wonnen ze de set simpel met 25-11. De tweede set waren de rollen plotseling omgedraaid. Dit keer lieten de Zuid-Amerikaanse vrouwen hun tegenstander niet dichtbij komen: 25-17.

In de derde set zaten de teams dichter bij elkaar. De Brazilianen namen een kleine voorsprong, die ze uiteindelijk niet meer weg gaven. Op het eind van de set maakte ze het verschil wat groter: 25-20.

De vierde set moest de ommekeer voor de Amerikaanse vrouwen betekenen. Ze zagen Brazilië echter op grote afstand komen. Toen er nog even een sprankje hoop leek te ontstaan bij de Verenigde Staten, pakte Brazilië zijn laatste twee punten en prolongeerde het zijn titel.

Japan was in de troostfinale te sterk voor Zuid-Korea en staat op het derde podiumtreetje.

Geen medaille Hellebaut bij hoogspringen

Tia Hellebaut is er op de laatste dag van het olympisch atletiektoernooi er niet in geslaagd haar olympische titel bij het hoogspringen met succes te verdedigen. De Belgische slaagde er niet in om over 2 meter heen te springen en moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Het olympisch goud ging naar de Russin Anna Chicherova die als enige over twee meter en vijf centimeter kwam. Het zilver was voor de Amerikaanse Brigetta Barrett, brons ging naar een andere Russin Svetlana Shkolina.

Uitslag Roda JC - PEC Zwolle

Roda JC opende het seizoen tegen nieuwkomer PEC Zwolle. De club uit Kerkrade wist met tien man te niet winnen van PEC Zwolle. Joost Broerse schoot na acht minuten de 0-1 binnen. In de tweede helft maakte Sanharib Malki gelijk. Een paar minuten na de gelijkmaker kreeg Mitchell Donald zijn tweede gele kaart. 

Broerse viert de rentree van PEC Zwolle in de Eredivisie met een doelpunt (Foto: Pro Shots)

Karakteristieken:

Roda JC

1 - 1

PEC  Zwolle

 59' Malki    8' Broerse  
 
 Gele kaart:  Lachman, Pluim, v. Hintum (FC Utrecht)
 Rode kaart: Donald (62/2xg) (Roda JC),
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 11.855
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Kurto
Monteyne
Biemans
Kádár
Tamata
Pereira
Donald
Fledderus (Sutchuin Djoum/59)
Hupperts(De Beule/74)
Malki
Németh(Hempte/77)
  Ter Wielen
v. Polen
Lachman
v.d. Berg
v. Hintum
Gravenbeek(Drost/71)
Broerse
Pluim
Achenteh
Narsingh
Benson(Reniers/71)

Walcott verrast bij het speerwerpen

Een grote verrassing bij het speerwerpen op de laatste dag van het olympisch atletiektoernooi: Keshorn Walcott toonde zich in de finale met een afstand van 84 meter en 58 centimeter de beste. Het was voor de atleet uit Trinidad en Tobago niet alleen een persoonlijk record maar ook een nieuw nationaal record.

Het zilver was voor Oleksandr Pyatnytsya die in zijn beste worp tot 84,51 kwam. Het brons ging naar de Fin Antti Ruuskanen met een beste worp van 84 meter en twaalf centimeter.

Svoboda wint olympische vijfkamp

De moderne vijfkamp is gewonnen door David Svoboda. Dit deed hij in een nieuw olympisch record van 5.928 punten.

De Chinees Cao Zhongrong pakte het zilver, het brons was voor de Hongaar Adam Marosi. Wereldkampioen Aleksandr Lesoen werd vierde terwijl de Russische titelverdediger Andrej Moisejev als zevende eindigde.

Svoboda leidde na het schermen, maar Cao kwam langszij na het zwemmen. Met zijn paard Fellow Van T nam de Tsjech echter weer de leiding in handen na het springconcours. Bij het afsluitende onderdeel lopen en schieten wist Svoboba vervolgens stand te houden.

Fransman bekent verkrachten meisjes Ardèche

Een 32-jarige Franse man die vrijdagavond werd opgepakt heeft bekend zich te hebben vergrepen aan vijf meisjes op campings in de zuidelijke streek Ardèche. Dat melden Franse media. Of onder de slachtoffers van de man ook een Nederlands meisje zit, is nog onduidelijk.

Deze zomer zouden in de streek op campings zeker vijf meisjes zijn verkracht, onder wie ook een Nederlands meisje van 11 jaar. Eerder deze week werd nog een 11-jarig Frans meisje verkracht op een camping in Saint-Didier-sous-Aubenas. Kort daarop werd de man opgepakt.

De verdachte zou de verkrachting van het 11-jarige kind hebben toegegeven. Vervolgens verklaarde hij spontaan ook over de vier andere gevallen.

Voormalige vrienden hebben gezegd dat de man, die op ongeveer veertien kilometer van de plaats Privas woonde, gescheiden is en alleen woonde.

Mexico ontploft na winst olympisch voetbalteam

Na de winst van Olympisch goud door het Mexicaanse voetbalteam wordt er in Mexico-Stad volop feest gevierd. Duizenden Mexicanen trekken toeterend en feestend door de hoofdstad. President Felipe Calderón sprak kort na de 2-1 winst op Brazilië van 'een historische overwinning'.

Tijdens de wedstrijd kon men in de doorgaans rumoerige metropool een speld horen vallen. Bij de tankstations en krantenkiosken bleven voorbijgangers staan om te kijken naar de bloedstollende partij. Na de 2-0 van Oribe Peralta leek Mexico zeker van de overwinning, maar nadat het 2-1 werd, kwam Brazilië in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker.

De winst was extra feestelijk omdat Mexico nog geen gouden medaille in de wacht sleepte tijdens de Spelen in Londen. Bovendien bestaat er in Latijns-Amerika grote rivaliteit tussen Mexico en Brazilië, die beide economische grootmachten zijn.

In Mexico-Stad werd er na de winst op de drukke straat Reforma bij het monument van de Engel van de Onafhankelijkheid uitbundig gefeest. Duizenden Mexicanen in groene shirts, sombrero's en vlaggen dromden daar samen.

Ook in andere grote steden in Mexico zoals Monterrey en Guadalajara stroomden de straten vol met feestvierende voetbalfans. Veelvuldig zongen de fans het lied Cielito Lindo: Ay ay ay ay canta no llores?

Het is een goed voetbaljaar voor Mexico. Voorafgaand aan de Olympische winst wonnen de Mexicanen al de Gold Cup, het WK onder de 17 en het prestigieuze jeugdtoernooi van Toulon.

Uitslag RKC Waalwijk - PSV

Vanavond stond de tweede Brabantse derby van het eerste voetbalweekend in de Eredivisie op het programma. PSV ging op bezoek in Waalwijk en nam het daar op tegen RKC Waalwijk. Hieronder vind je de uitslag.


Goudhaantje Rodney Sneijder gaf zijn visitekaartje af en scoorde twee keer (Foto: Pro Shots)

RKC Waalwijk

3 - 2

PSV

 12' Bouma (e.d.)
 40' Sneijder
 53' Sneijder
   8' Lens
 72' Matavz 
 
 Gele kaart: Sneijder, Martina (RKC Waalwijk), van Bommel, Lens, Bouma (PSV)
Rode kaart: Ramos (84/2xg) (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.000
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Martina
Drost
Ramos
van Peppen
Stans
Duits (Bandjar/89)
Braber
Sneijder (Alakmak/71)
Jozefzoon (van Mosselveld/85)
Chevalier
  Tyton
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Willems
van Bommel
Wijnaldum (Matavz/34)
Strootman
Narsingh
Lens
Mertens (Depay/46)

Verdachte dood tienermeisje vrijgelaten

De 43-jarige man die vastzat in verband met de dood van een 17-jarig meisje donderdagavond in Rotterdam is vrijgelaten. De man wordt niet meer als verdachte beschouwd, meldt de politie zaterdag.

De tiener, die door geweld om het leven is gekomen, werd donderdag rond 19.00 uur dood gevonden in bosjes bij de Horvathweg. De man werd donderdagavond in de buurt van die straat opgepakt na een zoektocht met onder meer speurhonden.

Het meisje fietste volgens de politie rond 17.00 uur weg van haar woning in de wijk Charlois en liet aan het begin van de avond nog telefonisch aan haar zus weten dat ze bij het metrostation Marconiplein was. Daarna werd haar lichaam gevonden.

Niet veel later meldden zich familieleden bij de politie om haar vermissing te melden. Al snel bleek dat het om familie van het dood gevonden meisje ging. De fiets van het slachtoffer stond nog bij het metrostation.

De politie zegt inmiddels verschillende tips te hebben gekregen over de zaak. De tips worden onderzocht.

Spectaculaire plaatsing brug geslaagd

Het plaatsen van een 117 meter lange nieuwe brug over het Twentekanaal is gelukt. Volgens de provincie Gelderland was de brug rond 17.00 uur bevestigd aan de zogenoemde landhoofden. Alleen het ondersteuningsmateriaal moet nog worden verwijderd. Daar is naar verwachting nog de hele nacht voor nodig.

Het in een keer plaatsen van de hele 117 meter lange brug, die een belangrijk onderdeel vormt van de nieuwe N348 tussen Zutphen en Eefde, was een spectaculaire gebeurtenis. De brug werd eerst naar het Twentekanaal gereden en op een drijvend platform in het water geplaatst.

Zaterdag begon het gevaarte in alle vroegte te varen. Op ongeveer honderd meter voor de plaats van bestemming werd de brug aan de wal bevestigd met kabels en een kwartslag gedraaid. Vervolgens is de brug langzaam met stalen kabels aan lieren naar de exacte locatie getrokken en is de brug op zijn steunpunten gezakt.


Spectaculaire plaatsing brug geslaagd

[Video] Chelsea-spelers krijgen zwemles van Le Clos

Schoenmaker, blijf bij je leest. Dat gezegde hebben vier jeugdspelers van Chelsea ondervonden toen ze zich waagden aan een zwemwedstrijd, zeker als je het op gaat nemen tegen een olympisch kampioen die een bezoek brengt aan je club.

Jeugdspelers Adam Phillip, Todd Kane, Sam Walker en Lucas Piazon zagen hun kans schoon en daagden de winnaar van de 200 meter vlinderslag, Chad le Clos, uit voor een wedstrijdje. Ondanks dat ze met zijn vieren waren, begonnen met een voorsprong en te vroeg wisselden kwam Le Clos eenvoudig als winnaar uit de bus. Het leverde wel leuke beelden op.

Le Clos verslaat vier Chelseaspelers eenvoudig

FOK!filmtip van de dag: Back to the Future-trilogie

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

Vanavond gaan we de hele avond tijdsprongen maken met drie films. De bekende Back to the Future-trilogie wordt vanavond achter elkaar uitgezonden. Dus pak die bak met popcorn, zet de hoverboard even aan de kant en geniet. Helaas zijn we met deze filmtip wegens een incalculatiefout een tikkeltje te laat, waarvoor excuses. 

Back to the Future I start om 19.00 uur op RTL7. Marty McFly is een typische Amerikaanse tiener tijdens de jaren '80. Als hij per ongeluk door een plutoniumaangedreven DeLorean naar 1955 wordt geknalt heeft hij werkelijk geen idee wat hem overkomt. Zijn missie om terug naar het heden te komen is simpel: Hij moet zijn vroegere ouders koppelen zodat Marty weer terug naar de toekomst kan reizen.

Back to the Future II start om 21.20 uur op RTL7Marty McFly en Doc Brown gaan naar het jaar 2015 om problemen binnen de McFly-familie op te lossen. Als de twee weer in hun 'thuisjaar' 1985 terugkeren ontdekken ze dat Hill Valley op een zeer negatieve manier is veranderd. Wie knoeit in de toekomst past kennelijk ook het verleden aan. Hun enige hoop is om naar 1955 te reizen om de toekomst te redden.

Back to the Future III start om 23.30 uur op RTL7. Marty McFly (Michael J. Fox) ontvangt in 1955 een brief van Docter Emmett Brown (Christopher Lloyd). Het vreemde is: de brief komt uit 1885. Brown is door een blikseminslag in het Wilde Westen belandt waar hij ieder moment kan worden omgelegd. Het is aan McFly om de DeLorean-tijdmachine te gebruiken om terug naar het verleden te reizen en Brown levend naar het heden te krijgen

BTTF

Veel plezier!

Forse toename in loonbeslagen

Het aantal beslagleggingen op salarissen stijgt explosief. Ten opzichte van de eerste maanden van vorig jaar steeg het aantal loonbeslagen in dezelfde periode dit jaar met elf procent, meldt RTL Nieuws zaterdagavond op basis van gegevens van gerechtsdeurwaarder GGN, de grootste deurwaarder van Nederland.

Mensen die in de problemen komen, zijn vaak in hun inkomsten achteruitgegaan of hun baan kwijtgeraakt. Vooral bij mensen onder de 30 jaar is de toename van het percentage loonbeslagen met twintig procent fors. Alleen al bij GGN zou het gaan om vijftienduizend jongeren, in het hele land om ongeveer 150 duizend.

Jongeren zouden vooral moeite hebben met het betalen van de maandelijkse zorgpremie, maar ook andere vaste lasten als water, elektra en gemeentelijke belastingen zorgen voor problemen. Daarnaast scharen postorderbedrijven en telefoonmaatschappijen zich in het rijtje schuldeisers die steeds vaker beslag laten leggen op het loon.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) stelt dat jongeren slecht met geld omgaan. "Jongeren van nu zijn vrij optimistisch van aard. Ze denken dat ze over een paar jaar ook genoeg gaan verdienen om alles te kunnen betalen. De meesten die op kamers gaan, zijn gewend om hun geld aan leuke dingen uit te geven zoals vakanties, uitgaan en de nieuwste mobiele telefoons. Keuzes maken op het gebied van geld is voor hen moeilijk", zegt Gabriëlla Bettonville van het Nibud.

Beslagleggingen worden uitgesproken door een rechter. Een schuldeiser mag bij een loonbeslag direct bij de werkgever of uitkeringsinstantie aankloppen voor het deel van het inkomen waar hij recht op heeft.

Sijsling verliest in kwalificatie Cincinnati

Tennisser Igor Sijsling kan plaatsing voor het hoofdtoernooi van Cincinnati vergeten. De Amsterdammer verloor in de eerste kwalificatieronde in twee sets van de Oekraïner Sergiy Stakhovsky: 3-6 en 4-6. De Oost-Europeaan benutte twee van zijn vier breakkansen, waar Sijsling er geen een kreeg.

Kiki Bertens en Arantxa Rus spelen later vandaag in de kwalificaties. Bertens komt de Française Aravane Rezai tegen, terwijl Rus het tegen Sesil Karatantcheva uit Kazachstan op moet nemen. Robin Haase is de enige Nederlander die direct tot het hoofdschema van het toernooi toegelaten is.

Goderie mist de bus bij Holland House

De hockeyvrouwen waren ploeggenote Maartje Goderie gisteravond kwijt. Na afloop van de festiviteiten in het Holland House werden de Golden Girls naar het olympisch dorp gebracht, maar daar zat Goderie dus niet bij.

"Ik was kwijt", liet Goderie aan Hockey.nl weten. Voor de terugreis naar het olympisch dorp waren een aantal pendelbusjes geregeld, maar de Brabantse kwam te laat. De busjes waren bij haar aankomst namelijk al vertrokken.

De oorzaak van haar vertraging was eenvoudig. Goderie bevond namelijk aan de verkeerde kant van het Holland House en stond tussen uitzinnige ouders en Oranje-fans. "Dus ik rennen, maar het was al te laat. Ze waren al vertrokken. Toen ben ik maar in een grote bus gestapt met allemaal zingende fans. Die bus stopte ergens ver weg van waar ik moest zijn", vervolgde ze haar verhaal.

Toch kwam het uiteindelijk allemaal goed. Teammanager Clarinda Sinnige tikte alsnog een busje op de kop, waarna Goderie zich al snel weer bij haar feestende hockeyvriendinnen kon voegen.


Maartje Goderie in actie op de Spelen (Foto: Pro Shots)

Auto duwt motor voort over A28

Een automobilist heeft zaterdagochtend op de A28 bij Zwolle honderdvijftig meter lang een motorfiets voortgeduwd, zonder dat hij het door had. De bestuurder van de motor en zijn passagier raakten slechts lichtgewond en hoefden niet naar een ziekenhuis, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het voorval vond omstreeks 09.00 uur plaats. De 20-jarige bestuurder van de auto wilde vanaf de middelste rijstrook uitvoegen. Hierbij reed hij tegen de achterkant van de motorfiets aan en duwde deze ongeveer honderdvijftig meter verder. De 41-jarige bestuurder en zijn 45-jarige vrouwelijke passagier van de motor uit Apeldoorn wisten op de motor te blijven zitten.

De man en de vrouw hadden volgens het KLPD geen idee wat ze overkwam. Pas toen ze op de linkerrijstrook tot stilstand kwamen en afstapten, zagen ze tot hun schrik dat ze waren aangereden door een auto. De bestuurder van de auto verklaarde door de zon te zijn verblind en de motorfiets niet te hebben gezien. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lashmanova verrast Kaniskina bij snelwandelen

Elena Lashmanova heeft in Londen de olympische titel bij de 20 kilometer snelwandelen bij de vrouwen op haar naam geschreven. Lashmanova liet de grote favoriete Olga Kaniskina zeven seconden achter zich.

Kaniskina is al jaren oppermachtig bij het snelwandelen. Ze pakte driemaal de wereldtitel, eenmaal goud op het EK en in 2008 pakte ze de olympische titel. Ook vandaag leek er geen maat te slaan op haar. Ze wandelde direct weg bij de concurrentie en sloeg een flink gat. Lashmanova had haar race echter beter ingedeeld en passeerde haar landgenote zo'n 200 meter voor de finish.

[Video] Luisão werkt arbiter tegen de grond

Een vriendschappelijke wedstrijd tussen Fortuna Düsseldorf en Benfica is vanmiddag uit de hand gelopen. Luisão, uitkomend voor de Portugese formatie, was het niet eens met een besluit van arbiter Christian Fischer en werkte hem prompt tegen de grond.

Fischer was voornemens om Javi García na een overtreding op een tegenstander zijn tweede gele kaart te geven, maar daar was Luisão het niet mee eens. De grote verdediger gaf de arbiter vervolgens een forse duw, waardoor hij op de grond terecht kwam en korte tijd buiten westen leek te zijn.

De teamarts van Fortuna Düsseldorf bracht Fischer vervolgens bij, waarna hij besloot het duel te staken. De voorzitter van de nieuwkomer in de Duitse Bundesliga was 'not amused'. "Dit had een feestdag voor ons moeten worden, maar nu is het een treurige dag geworden. We zijn er ziek van."

Fortuna Düsseldorf heeft inmiddels aangekondigd naar de Europese voetbalbond (UEFA) te stappen. De spelers van Benfica verlieten het stadion overigens onder politiebegeleiding.


Beelden van het incident tussen arbiter Fischer en Luisão

Praat ook mee op het forum!

Kinheim naar Holland Series

Kinheim heeft zich zaterdag geplaatst voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap in het honkbal. De Haarlemmers waren zelf met 5-0 te sterk voor Pioniers, terwijl concurrent Amsterdam Pirates in de verlenging verloor van Neptunus. Het Rotterdamse Neptunus was al geplaatst voor de eindstrijd. 

Kinheim moest zelf twee keer winnen om de Holland Series te bereiken, maar doordat de Pirates onderuit ging was het ticket vandaag al binnen. In Rotterdam stond het na negen innings 2-2. Amsterdam nam in de tiende inning en 6-2 voorsprong, maar Neptunus boog die stand in de gekijkmakende beurt om in een 7-6 overwinning. 

Anderhalve week geleden was Kinheim nog ten dode opgeschreven na de kansloze nederlagen tegen Neptunus. Hoofdcoach Eelco Jansen moest daarna het veld ruimen. Onder interim-coach Hans Lemmink kwam het keerpunt met vier overwinningen en één nederlaag. "We zijn een hecht team gebleken. Na het ontslag van Eelco Jansen hebben we de knop omgedraaid. Nu hebben we ook het geluk gehad dat we vaak niet hadden dit seizoen", concludeerde Lemmink trots na het bereiken van de Holland Series.

Kinheim had aan slechts aan één inning genoeg voor de overwinning. In de vierde slagbeurt kreeeg  Pitcher van de Pioniers Joey Evans  vijf honkslagen en vijf punten te verwerken. Kinheim werd voor het laatst kampioen in 2007. 

Kromowidjojo draagt vlag tijdens sluitingsceremonie

Ranomi Kromowidjojo draagt morgenavond de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Dit is zojuist bekendgemaakt. De zwemster pakte tijdens de Spelen in Londen tweemaal goud en één keer zilver op de estafette.

Kromowidjojo was op zowel de 100 meter vrije slag als de 50 meter vrije slag de beste. Daarnaast pakte ze met Inge Dekker, Marleen Veldhuis en Femke Heemskerk ook nog eens zilver op de 4x100 meter estafette.

Het aantal medailles voor Nederland tijdens de Olympische Spelen in Londen staat op dit moment op negentien stuks. Tot dusver zijn er zes gouden, vijf zilveren en acht bronzen medailles in de wacht gesleept.

Hier komt vanavond in elk geval nog een medaille bij, maar of dit een gouden of zilveren variant is, is nog even de vraag. De hockeymannen nemen het in de finale op tegen Duitsland. Daarnaast zijn er mogelijk ook nog medaillekansen voor de sprinters op het onderdeel 4x100 meter estafette.

Van Aanholt vervangt Nuytinck bij Jong Oranje

Vitesse-verdediger Patrick van Aanholt vervangt de geblesseerde Bram Nuytinck in de selectie van Jong Oranje. De aanvoerder heeft zich vanwege een knieblessure afgemeld bij coach Cor Pot. Het Nederlandse team treft woensdag Jong Italië in een oefenduel in het Cambuur Stadion in Leeuwarden.

Jong Oranje bereidt zich voor op de beslissende fase in de EK-kwalificatie. De ploeg gaat aan de leiding in groep 10 en is dicht bij plaatsing voor de Europese titelstrijd in Israël van volgend jaar. Nuytinck lijkt door zijn kwetsuur zondag ook niet in actie te komen voor zijn club N.E.C. Nijmegen, dat bij sc Heerenveen op bezoek gaat.

Naakte vrouw loopt door Woerden

In de buurt van de Rembrandtlaan in Woerden wandelde gisteren een naakte vrouw vrolijk wuivend op straat. Voorbijgangers keken verbaasd op naar de goedgeluimde dame.

Enkele voorbijgangers vonden het nodig het privéfeestje te verstoren en belden de polite. Die sprak de vrouw tenslotte aan.

Waarom de vrouw besloot haar kleren thuis te laten, is niet duidelijk. Wellicht had ze gewoon de zomer in haar bol. Bij RTV Utrecht is een foto van de dame te bewonderen.

Agent redt bejaarde drenkeling

Agenten hebben vrijdagavond in Nijmegen een bejaarde vrouw gered die geruime tijd in het water van het Maas-Waalkanaal had gelegen. Dat heeft de politie gemeld.

Een alerte schipper zag rond zeven uur dat er bij de brug ter hoogte van de Van Boetbergweg een vrouw in het water lag. Het duurde daarna een tijdje voordat agenten de vrouw weer teruggevonden. Rond half acht zagen ze haar, waarop een agent in het water sprong en de vrouw op het droge haalde. Omdat ze het erg koud had, is ze naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kon haar identiteit niet meteen vaststellen omdat de vrouw erg verward was. Dat lukte pas nadat een signalement was verspreid en ze werd herkend door omstanders. Het bleek om een 76-jarige vrouw te gaan. Ze is daarna met haar familie herenigd. Het bleek dat de vrouw al in de middag was gaan wandelen.

Agent redt bejaarde vrouw uit Maas Waalkanaal
Agent redt bejaarde vrouw uit Maas Waalkanaal (Foto: ANP)

Spaanse Elliot-zeilsters pakken zeilgoud

De Elliot-zeilsters Tamara Echegoyen Dominguez, Sofia Toro Prieto Puga en Angela Pumariega Menendez uit Spanje hebben olympisch goud veroverd. In een directe confrontatie waren ze in vijf races te sterk voor de Australische vrouwen Olivia Price, Nina Curtis en Lucinda Whitty.

De twee teams wisselden elkaar vier races achter elkaar af, waardoor het 2-2 stond. In de beslissende vijfde race bleken de Spanjaarden de sterkste. Finland was in de strijd om het brons te sterk voor Rusland.

Voetballers Mexico verslaan Brazilië in olympische finale

Mexico heeft eindelijk de eerste gouden medaille gepakt op de Olympische Spelen. De voetbalploeg was in de finale op Wembley in een Latijns-Amerikaans onderonsje verrassend te sterk voor Brazilië. Dankzij twee doelpunten van spits Oribe Peralta werd het 2-1.

Voor Brazilië begint de olympische titel stilaan een obsessie te worden. De winst op de Spelen is bij zowel de mannen als de vrouwen de enige grote titel die nog ontbreekt op het palmares van het voetbalgekke land. De druk om over vier jaar de titel in eigen land te pakken, wordt daardoor enorm.

Brazilië had het verlies aan zichzelf te wijten. Met name achterin ging het er het een en ander fout, waaronder bij de openingstreffer. Die lag er al na een halve minuut spelen in, nadat Rafael da Silva, verdediger van Manchester United, de bal zo maar had ingeleverd. De 28-jarige Peralta verschalkte de Braziliaanse doelman Gabriel vervolgens in de korte hoek: 1-0. De Brazilianen hadden moeite om die vroege dreun te boven te komen en werden amper gevaarlijk.

Het noopte bondscoach Mano Menezes tot een vroege wissel. Al na een half uur bracht hij de oersterke spits Hulk, in de hoop voorin meer stootkracht te hebben. Met de 26-jarige spits van Porto in de ploeg werd Brazilië sterker. Zelf was hij met een knal van afstand gevaarlijk. Doelman José Corona kon zijn zwabberbal maar met moeite keren. De poeier van Hulk was het sein voor een Braziliaans offensief. Marcelo (Real Madrid) schoot van dichtbij naast en ook wonderkind Neymar, tot dan toe onzichtbaar, was in de blessuretijd van de eerste helft dichtbij een treffer.

De ploeg van Menezes nam gaandeweg het duel meer risico, waardoor Mexico er af en toe gevaarlijk uit kon komen. Marco Fabian, één van de grootste talenten van Mexico, was na een uur spelen heel dichtbij de 2-0, nadat de Braziliaanse defensie opnieuw niet al te scherp ingreep. Zijn omhaal belandde buiten bereik van Gabriel echter op de lat. Uit een corner van diezelfde Fabian scoorde Peralta na een prachtige loopactie met een kopbal wel de 2-0.

Brazilië zette vervolgens nog alles op alles en in de blessuretijd zorgde Hulk voor de 2-1. Oscar had er zelfs nog een verlenging uit kunnen slepen, maar hij kopte volledig vrijstaand over.

Mexico verslaat Brazilië in olympische finale
Mexico verslaat Brazilië in olympische finale (Foto: ANP)

Weer olympisch goud voor Kanajeva

Net als in 2008 heeft Jevgenija Kanajeva olympisch goud gepakt bij de ritmische gymnastiek. De Russin is daarmee de eerste turnster die tweemaal goud heeft gewonnen in deze discipline.

De Russin, die ook de laatste drie WK's won, was oppermachtig vandaag. Zowel met de hoepel, de bal, de knots als het lint zette ze de hoogste score neer. Darja Dmitrijeva, ook uit Rusland, eist het zilver voor zich op. Het brons was voor de Wit-Russin Ljoeboe Tsjarkasjina.

Jada Pinkett Smith ligt niet wakker van roddels

Jada Pinkett Smith maakt zich niet al te druk over de geruchten over een scheiding die ophanden zou zijn. "Die verhalen duiken elk jaar of elke twee jaar wel op ", vertelt de 40-jarige vrouw van acteur Will Smith aan het Amerikaanse blad Essence.

"Nee, we gaan niet scheiden", ontkracht Pinkett Smit de wilde verhalen. "Waar zou ik heen moeten? Hij is mijn schatje, hij is deel van mij", zegt de actrice over Smith, met wie ze al vijftien jaar is getrouwd.

Jada en Will hebben twee kinderen, de 14-jarige Jaden en de 11-jarige Willow. Beide kinderen proberen het te maken in de entertainmentindustrie. Jaden timmert aan de weg als acteur, Willow als zangeres. Vooral Willow krijgt vanwege sexy outfits en idem dansjes aardig wat kritiek over zich heen.

Ook daarover maakt Jada zich niet al te druk. "Wat mensen van Willow vinden moeten ze zelf weten. Waar ik me vooral zorgen over maak, is wat Willow van zichzelf vindt. Ze is een onafhankelijk, moedig, slim en getalenteerd meisje. Ik ben blij dat ze kan zijn wie ze is."

Wapen uit Aion verwijderd uit Dota 2

Timebreaker, een mace uit Dota 2, heeft een ander model gekregen. Het wapen zat in Sithil's Summer Bundle, een pakket van wapens die door Dota 2-spelers zelf zijn gemaakt. Helaas bleek Timebreaker niet helemaal zelfgemaakt te zijn: het was een groene kopie van een wapen uit de MMO Aion.

Het wapen zat ook in Sithil's Summer Stash. Om deze stash te openen moesten spelers een sleutel kopen van twee euro. De hele Summer Bundle kostte 50 euro. Maar liefst 24.603 spelers hebben geld uitgegeven om Timebreaker te bemachtigen. Iedereen die Timebreaker al had krijgt een Immortal-versie van het wapen die nooit stuk zal gaan. Nieuwe Timebreakers zijn Vintage. Valve geeft aan dat er tot nu toe ongeveer 1400 'creaties' zijn verwijderd vanwege plagiaat.

De 'maker' van Timebreaker krijgt niets te zien van de opbrengsten van het wapen en is daarnaast ook de toegang tot zijn Steam-account kwijt. Dota 2 bevindt zich nu nog in de bètafase maar je kunt voor 25 euro een invite kopen, of je opgeven voor een invite. Het spel wordt free-to-play op de release.

Het unieke wapen in Dota 2
De unieke creatie van een Dota 2-speler en Marchutan's Blessed Mace uit Aion.

BMW voor slechts 1 dollar

Een man uit Nieuw-Zeeland heeft flinke mazzel gehad. Op een verkoopsite zag hij een advertentie staan waarin een BMW uit 1994 aangeboden werd voor slechts één dollar. Dat schrijft HLN.

De verkoper van de auto, een autohandelaar, had per ongeluk het verkeerde bedrag ingevuld, maar voor hij zijn fout kon herstellen, had iemand al op 'kopen' geklikt. De geplande verkoopprijs was 3000 dollar.

De autohandelaar nam de fout sportief op en heeft de BMW 320i inmiddels ook daadwerkelijk voor een dollar geleverd.

Rangers FC debuteert met gelijkspel

Rangers FC, het voormalig Glasgow Rangers, debuteert in de third division met een 2-2 gelijkspel tegen Peterhead FC. Invaller Kevin Kyle kon in met een treffer in de laatste minuut voorkomen dat er verloren werd. 

De recordkampioen van Schotland werd vorig seizoen failliet verklaard en werd teruggezet naar het vierde niveau van de Schotse voetbalperamide. Ondanks dat er veel spelers de club verlieten, heeft Rangers nog een aantal (oud-)internationals onder contract staan.

MMOFPS Battleground Europe is free-to-play

De MMOFPS Battleground Europe heeft een free-to-play optie erbij gekregen. Het spel is een WOII-shooter waarin realisme belangrijk is. Je kunt schieten in Zuid-Nederland, Noord-Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. De MMO is al sinds 2001 te spelen en werd in 2006 heruitgegeven.

Cornered Rat Studios, de ontwikkelaar van Battleground Europe, geeft aan dat ze zijn overgestapt op het free-to-play model vanwege tegenvallende resultaten van de gratis trial. Er kwamen niet genoeg nieuwe spelers op het spel af. Free-to-play spelers krijgen geen toegang tot de nieuwere wapens en voertuigen en moeten het doen met oudere tiers. Dit om spelers aan te moedigen om een premium account te kopen.

Premium accounts kunnen niet meer omgezet worden naar free-to-play accounts. Premium spelers kunnen met de nieuwste wapens knallen en rondrijden in nieuwe voertuigen.

Met dank aan Xenwolfie voor de submit!

PvdA: Nederland kan af van chagrijn

De PvdA wil het roer om naar links na het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV. "Nederland kan het chagrijn achter zich laten, zich ontworstelen aan de ieder-voor-zich mentaliteit die de afgelopen jaren vanuit Den Haag werd gepredikt en samen de schouders eronder zetten", aldus PvdA-leider Diederik Samsom in Den Bosch zaterdag bij het startsein van de campagne voor zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen 12 september.

Volgens Samsom is Nederland de afgelopen jaren onder het beleid van VVD, CDA en PVV meer weggezakt in een recessie dan omringende landen, is de woningmarkt "muurvast" komen te zitten, het vertrouwen in de economie "tot een dieptepunt" gedaald en zijn publieke voorzieningen "uitgehold". Bovendien zijn in zijn ogen "met rancuneus revanchisme de verschillen tussen groepen mensen vergroot".

Volgens de PvdA-leider "weten VVD en vooral CDA niet hoe snel ze de schandvlek van regeren met de PVV van zich af moeten wassen, maar ze kunnen niet wegduiken voor wat er kapot is gemaakt". Hij denkt dat Nederland "ernaar smacht om zijn optimisme, zijn verbondenheid, zijn kracht weer terug te vinden". Volgens de sociaaldemocraat kunnen we ons land "samen uit de recessie werken" en tevens regelen dat er goede zorg is, het beste onderwijs en de sociale voorzieningen "versterken in plaats van uitkleden".

De PvdA zegt altijd dat niet alleen bezuinigingen nodig zijn om de overheidsfinanciën op orde te krijgen, maar dat ook geïnvesteerd moet worden om Nederland uit de crisis te helpen.

Samsom waarschuwde de kiezer: "Laat u ook niet wijsmaken dat het makkelijk wordt. U zult deze verkiezingscampagne worden overladen met simpele oneliners en eendimensionale oplossingen. De een roept dat de overheid gewoon teveel uitgeeft en dat bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen de eenvoudige uitweg is. Een ander zal u voorhouden dat simpelweg meer geld blijven uitgeven ons heil zal brengen. Een derde zal vooral anderen de schuld geven van de situatie waar we in zitten."

Ook Björk achter Pussy Riot

Na onder anderen Madonna heeft ook Björk publiekelijk haar steun betuigd aan de Russische band Pussy Riot. "Als muzikant en moeder wil ik laten weten dat ik fel tegen de detentie van Pussy Riot ben", schrijft de IJslandse zangeres op haar website.

"Ik vind dat de Russische autoriteiten hen vrij moeten laten, zodat ze naar hun families en kinderen kunnen." Ook nodigt de 46-jarige Björk de drie bandleden uit met haar op het podium een nummer over gerechtigheid te komen zingen.

Madonna werd enkele dagen geleden bekritiseerd door de Russische vicepremier Dmitri Rogozin. De Queen of Pop liet tijdens een concert in Moskou de woorden 'Pussy Riot' op haar rug zien en vertelde haar fans dat de vrouwen een moedige actie hadden verricht. Rogozin maakte haar daarop uit voor hoer.

Eerder lieten artiesten als Kate Nash, Sting en de Red Hot Chili Peppers weten achter Pussy Riot te staan. Tegen de vrouwen, die vijf maanden geleden werden opgepakt nadat ze de woorden 'Moeder Maria, verdrijf Poetin' hadden geuit, werd afgelopen week drie jaar celstraf geëist.

Canadees Tuft slaat dubbelslag in Eneco Tour

Svein Tuft heeft zaterdag de tijdrit in de Eneco Tour gewonnen. De 35-jarige Canadees van Orica-Greenedge nam en passant de leiderstrui over van de Belg Tom Boonen. Hij legde de 17,4 kilometer met start en finish in Ardooie af in 20.25 minuten. De Amerikaan Taylor Phinney eindigde als tweede op vijf seconden.

Lars Boom deed uitstekende zaken in het klassement. De Brabander van Rabobank klokte de derde tijd in 20.31 en staat tweede op slechts vier seconden van Tuft. Met de slotetappe van zondag, de koninginnenrit naar Geraardsbergen, is alles nog mogelijk.

Lieuwe Westra zette zaterdag ook een sterke tijdrit neer. De Vacansoleil-renner werd vierde in 20.43. De Spanjaard Alberto Contador liet zien dat zijn vorm voor de Ronde van Spanje groeiende is. De kopman van Saxo Bank werd zevende.

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) kon zijn leiderstrui niet met succes verdedigen. Hij finishte in 21.26. Zijn ploeggenoot Sylvain Chavanel maakt meer aanspraak op een goed klassement. De Fransman staat derde op zestien tellen van Tuft.

Juventus wint Italiaanse Supercup

In Beijing heeft Juventus beslag weten te leggen op de Supercup. In de verlenging zette de landskampioen een vernietigend offensief in op een gehavend Napoli en won met 4-2.

Juventus probeerde aanvankelijk het spel te maken, terwijl Napoli nadrukkelijk op de counter loerde. De aanpak van de Partenopei bleek na 27 het meest succesvol: niet minder dan Edinson Cavani wist de Turijnse verdediging te verschalken en de 0-1 op het scorebord te zetten. Tien minuten na de openingstreffer was het Kwadwo Asamoah, die een uitermate sterk duel speelde, die de gelijkmaker vond. Op aangeven van Arturo Vidal wist de Ghanees met een hard, laag schot de score gelijk te trekken en was het duel weer open.

Vijf minuten voor de rust werkte Leonardo Bonucci de bal slordig weg vanuit de verdediging. Een aanstormende Goran Pandev wist de bal zodoende te onderscheppen en zette Napoli vervolgens voor de tweede keer op voorsprong. De Bianconeri moesten in de loop van de tweede helft wederom op zoek naar de gelijkmaker om het zicht op de Supercup niet te verliezen.

De ploeg van Antonio Conte vocht zich in de loop van het tweede bedrijf langzaam terug. In de 74e minuut kregen de Bianconeri een strafschop toegewezen, die door Arturo Vidal koelbloeding werd binnengetikt. Het beloofde zodoende een spannende slotfase te worden.

In de slotfase sloegen bij Napoli de stoppen door, Pandev, Juan Camilo Zúñiga en zelfs coach Walter Mazzarri werden met rood van het veld verwijderd. Pandev en Mazzarri beledigden de wedstrijdleiding, terwijl Zúñiga tegen een tweede gele kaart aanliep. Desondanks werd in de slotfase niet gescoord, waardoor verlenging de uitkomst moest bieden.

Met negen man was Napoli niet bestand tegen de overmacht van de Bianconeri. Via een ongelukkig eigen doelpunt van Christian Maggio en een treffer van Mirko Vucinic sleepte de ploeg van Antonio Conte zodoende de eerste prijs van het seizoen in de wacht.

Fellaini niet tegen Oranje

Marouane Fellaini speelt woensdag niet mee mee met België in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. De speler van Everton heeft een liesblessure opgelopen en is enige tijd uitgeschakeld. 

Bondscoach Marc Wilmots van De Rode Duivels heeft laten weten geen vervanger op te roepen voor de 24-jarige speler. Naast het afvallen van Fellaini kent de Belgische selectie nog meer problemen. Het is twijfelachtig of verdediger Nicolas Lombaerts mee kan doen. De speler van Zenit Sint-Petersburg liep vandaag in de warming-up van het duel met CSKA Moskou tegen een hamstringblessure aan. 

[Upd] Bommelding Haarlem

In Haarlem is zojuist de omgeving bij de Amsterdamsevaart afgezet wegens een bommelding bij een ABN AMRO pinautomaat in de Amsterdamstraat. Het zou gaan om een verdachte tas. Meer informatie volgt.


Update 15.00 uur

Een aantal woningen in de omgeving van de pinautomaat is ontruimd, en daarbij zouden ook een aantal winkels ontruimd zijn. (RTV N-H)

Update 15.50 uur

Rond half twee zag een medewerker van een waardetransport de verdachte tas liggen, waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. De EOD is onderhand ter plaatse. De EOD heeft de robotwagen ingezet. (112haarlem.nl)

Update 17.00 uur

Tegen 17.00 uur werd duidelijk dat er geen explosieven in de tas zaten. Wat er wel in de tas zat kon de politie niet vertellen. De bewoners van een blok woningen in de omgeving van de pinautomaat, mochten weer naar huis. (RTV N-H)


Bommelding HaarlemDe Amsterdamstraat is afgezet. (Foto: Oerbeer)

Schoofs naar finale ITF-Koksijde

De als tweede geplaatste Bibiane Schoofs heeft zich geplaatst voor de finale van het 25k-ITF toernooi in het Belgische Koksijde. Ze won in drie sets de Italiaanse Giola Barbieri. Het werd 2-6, 6-3 en 6-0. Vorig jaar begon de opmars van Kiki Bertens in Koksijde, hier boekte ze haar eerste challengerzege.

De 24-jarige Schoofs begon gisteren moeizaam aan haar partij maar won de partij overtuigende wijze. Bij een 2-6, 1-2 stand gaf de Nederlandse slechts één game prijs aan de Italiaanse. ''Vanaf de tweede set kon ik mijn niveau opschroeven, ik voel dat het de goede kant op gaat. Met de US Open in het vizier ben ik hier erg blij mee'', zei Schoofs. 

In de finale neemt Schoofs het op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de als eerste geplaatste Annika Beck (Dui, WTA-145) en Cristina Dinu (Roe, WTA-292). 

Het dubbeltoernooi in Koksijde werd gewonnen door het koppel Danielle Harmsen &Diana Buzean. Het Nederlands-Roemeense koppel won van het Franse duo Myrtille Georges & Celine Ghesquire met 6-3, 3-6 en 10-5. De laatste set was een supertiebreak. 

Oplichters verkopen melk in plaats van laptops

Een 25-jarige man uit Veen die dacht voor een prikkie twee laptops en een iPhone op de kop te hebben getikt, kwam bedrogen uit toen bleek dat hij slechts een pak melk en sinaasappelsap had gekregen. De twee Franse oplichters zijn opgepakt, meldt de politie zaterdag.

De man was rond 19.00 uur in winkelcentrum De Els in Waalwijk aangesproken door het duo. De Fransen vroegen hem of hij spullen wilde kopen. Ze vroegen 350 euro voor twee laptops en een iPhone. Nadat de man uit Veen had gepind, kreeg hij een tas overhandigd waar de koopwaar in zou zitten. Toen hij de inhoud van de tas even later controleerde bleek dat hij geen technologische snufjes, maar melk en sinaasappelsap had meegekregen.

Gewaarschuwde agenten wisten het oplichtersduo te traceren in de buurt van het winkelcentrum. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit Parijs en een 38-jarige handlanger. De handlanger heeft volgens de politie niets strafbaars gedaan. De 22-jarige Parijzenaar moest de 350 euro teruggeven aan de man uit Veen en kreeg een boete van 470 euro opgelegd.

Vettel: "Rosberg is sterktste Mercedes-coureur"

Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel vindt dat Nico Rosberg dé coureur is bij Mercedes Grand Prix. De erelijst van Rosberg steekt schraal af bij die van zijn teamgenoot Michael Schumacher, maar bij het huidige Formule 1-team Mercedes is Rosberg keer op keer de snellere.

Vettel sprak hierover met het Duitse Sport1. "Michael heeft laten zien dat hij het nog niet verleerd is en dat hij er geen moeite mee heeft om tijdens zijn comeback weer competitief te zijn, maar je kunt er niet omheen dat Nico hem met regelmaat verslaat. Voor Nico is dat uiteraard een geweldige prestatie."

Dat Vettel gelijk heeft blijkt ook uit de cijfers. Rosberg behaalde in de afgelopen 2,5 jaar in de Formule 1 308 punten tegenover 177 voor Schumacher. In de kwalificaties staat Rosberg voor met 36 tegen dertien.

Twente-doelman Mihaylov fit voor FC Groningen

Nikolay Mihaylov kan morgen het doel van FC Twente verdedigen. De Bulgaar is voldoende hersteld van zijn rugblessure, melden de Tukkers zaterdag. De ploeg van coach Steve McClaren neemt het in de Grolsch Veste op tegen FC Groningen.

Luc Castaignos maakt ook deel uit van de wedstrijdselectie en kan net als oud-Groninger Dusan Tadic zijn competitiedebuut maken. Tweede doelman Sander Boschker en linkerverdediger Nicky Kuiper moeten door een blessure de wedstrijd vanaf de tribune aanschouwen.

Kim Kardashian wil goed gepakt worden

Als eerste onze verontschuldigingen voor het uitblijven van Kardashian-nieuws gisteren. Vandaag wel een vers nieuwtje over ons aller Kim Kardashian. Het is tijd voor Kim om een nieuwe weg in te slaan in haar leven.

Kim zou namelijk al een tijdje gestopt zijn met slikken. Het slikken van haar anticonceptiepil dan. Kim is dit jaar verloofd, getrouwd, gescheiden, verhuisd en aan een nieuwe vent. Blijkbaar gaat het allemaal nog niet snel genoeg en doet ze er nog een schepje bovenop.

Volgens een insider is Kim klaar om goed gepakt te worden. "Kim is ruim vijftien jaar aan de pil geweest en nu is ze gestopt. Ze heeft het al tijden over kinderen en ze is er klaar voor. De nodige maatregelen zijn al getroffen om het verwekken zo makkelijk mogelijk te maken."

Dat Kanye West het ook wel ziet zitten om kim eens echt goed te pakken werd al eerder duidelijk. Kanye keurde als professioneel melkveehouder zijn Kim voor zijn toekomstplannen en noemde haar een 'perfect bitch'. Het lichaam van Kim zou volgens Kanye dus ook perfect zijn. Waarschijnlijk heeft Kanye wel vertrouwen in een goeie melkproductie en de breedte van het geboortekanaal wanneer hij naar de tieten, heupen en kont van Kim kijkt.

Kanye kwam tot dit 'koosnaampje' door volgens hem 'heel veel vrouwen te doen'. Uiteindelijk bleek Kim de beste en dus perfect te zijn. In een gelijknamig nieuw nummer zingt Kanye dat Kim de moeder van zijn nageslacht moet worden.

De moeder van Kim is echter niet zo blij met de uitlatingen van Kanye over haar dochter. Ze is van mening dat een vrouw nooit voor bitch uitgemaakt mag worden door een man. Kim vindt het echter wel prima en is apetrots op haar koosnaampje. Zelf spreekt ze enkel over de liefdevolle manier waarop Kanye het bedoeld zou hebben.

Wij blijven de status van Kim haar tieten, kont en nu dus ook haar baarmoeder voor jullie in de gaten houden.

Toch geen nieuwe woonplek Sytze van der V.

Pedoseksueel Sytze van der V. trekt toch niet in zijn nieuwe eengezinswoning in Gelderland. Dat meldt hij zaterdag op zijn Facebookpagina.

De 64-jarige Van der V. stelt dat de reclassering heeft laten uitlekken wat zijn nieuwe woonplaats zou worden. "Ik kan dus weer op zoek naar een nieuwe woonplek."

Afgelopen week werd bekend dat Van der V. een permanente verblijfplaats in Gelderland zou hebben gevonden. Burgemeester van de Gelderse gemeente Duiven Henk Zomerdijk zei daarop het een slechte zaak te vinden dat de komst van Van der V. niet bekend is gemaakt aan de burgemeester van zijn nieuwe woonplaats.

De veroordeelde pedoseksueel werd eerder al uit verschillende gemeenten geweerd vanwege zijn vroegere daden nadat bekend werd dat hij er zich wilde vestigen. De reclassering zou hebben geweten waar Van der V. zich in Gelderland wilde vestigen, maar moest daarover eigenlijk zwijgen tegen de burgemeester van de betreffende gemeente.

De reclassering heeft weliswaar afgesproken dat de instantie de verblijfplek van Van der V. doorgeeft aan de burgemeester van die plaats, maar het gerechtshof in Den Bosch bepaalde eerder dat de reclassering zich niet aan die afspraak hoeft te houden. Als de kans bestaat dat Van der V. opnieuw een gebiedsverbod opgelegd zou krijgen, had de reclassering moeten zwijgen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de reclassering in staat blijft Van der V. te begeleiden.

Duitsland weer teleurgesteld in Griekenland

De Duitse minister van Economie heeft zich opnieuw zeer teleurgesteld getoond over de hervormingspogingen in Griekenland. "Ik ben gedesillusioneerd", zei minister Philipp Rösler zaterdag in tijdschrift Focus. "Samen met het Duitse bedrijfsleven heb ik de Griekse regering meermalen ondersteuning aangeboden. Bijna geen enkel aanbod is van Griekse zijde aangenomen."

Rösler had eerder al gezegd dat een Grieks vertrek uit de eurozone hem niet meer afschrikt.

De Griekse regering heeft het begrotingstekort in de eerste 7 maanden van het jaar verlaagd met circa 3 miljard euro. Het doel was echter 4,5 miljard euro.

Duitsland weer teleurgesteld in Griekenland
Duitsland weer teleurgesteld in Griekenland (Foto: ANP)

Meek's Cutoff

Hoewel de film al in 2011 op het filmfestival in Rotterdam draaide, wordt die nu alsnog uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. Een kleine karavaan van pioniers, bestaand uit zes mannen en vrouwen, een jongen en hun gids, Stephen Meek, trekken door Oregon in 1845. Omdat ze al dagen ronddwalen begint de twijfel toe te slaan over Meeks bekwaamheid. Tot grote ramp is de watervoorraad bijna op, waardoor het van steeds groter belang is dat Meek ze snel naar water leidt. De onzekerheid in de groep wordt nog groter als ze een indiaan gevangen nemen die hun misschien wel naar water kan leiden. Of is het terecht om deze 'heiden' te wantrouwen en leidt hij hen regelrecht de slachtbank in?

Launchtrailer van New Super Mario Bros. 2

Omdat New Super Mario Bros. 2 volgende week uitkomt heeft Nintendo Frankrijk al de launchtrailer van het spel op hun YouTube-kanaal gezet.

In dit spel draait het vooral om munten. Naast het level uitspelen en de drie grote munten ontdekken, is het nu ook je doel om zoveel mogelijk gouden muntjes te verzamelen. Om nog meer dan in oude Mario-games te kunnen verzamelen zijn er nieuwe power-ups zoals de gouden bloem, waarvan de vuurballen geraakte blokjes in muntjes veranderen.

Het spel bevat een Coin Rush-modus. In deze modus speel je drie levels achter elkaar, waarin je ook maar één leven hebt. De bedoeling is om naast een strakke tijd neer te zetten zo veel mogelijk muntjes te verzamelen en je record vervolgens via StreetPass te delen.

New Super Mario Bros. 2 komt 17 augustus uit op Nintendo 3DS.

Terpstra doet mee aan Vuelta

Niki Terpstra doet voor zijn ploeg Omega Pharma-Quick-Step mee aan de Ronde van Spanje. De 28-jarige Nederlands kampioen op de weg rijdt in Spanje zijn enige grote ronde van het seizoen.

Terpstra veroverde in juni voor de tweede keer in zijn loopbaan de Nederlandse titel en schreef in maart Dwars door Vlaanderen op zijn naam. Op de Spelen deed hij mee aan de wegwedstrijd. De Duitse winnaar van olympisch zilver in de tijdrit, Tony Martin, is ook opgenomen in de selectie van de Belgische ploeg.

België is met Kevin de Weert, Serge Pauwels, Gert Steegmans en Kristof Vandewalle hofleverancier van de equipe. De Italiaan Dario Cataldo en de Tsjechen Frantisek Rabon en Zdenek Stybar completeren het negental. De Vuelta gaat volgende week zaterdag van start met een ploegentijdrit in Pamplona.

Parade in Amsterdam start zonnig en druk

De Parade in Amsterdam is vrijdagavond zonnig en goed bezocht van start gegaan. Bij de ingang van het terrein van het reizende theaterfestival stonden al vroeg op de avond lange rijen wachtenden. Het waren vooral hippe, hoogopgeleide, werkende vrouwen met hun aanhang. Het is dan ook nergens anders minder verbazend om iemand in de lange rij voor de wc te horen zeggen 'ik weet niet welke krant jij leest, maar ehh...'.

De inleidende woorden waarmee het festival in de hoofdstad van start ging, stonden niet geheel onverwacht in het teken van de bezuinigingen op de cultuursector, die vooral in de podiumkunsten worden gevoeld. "De Parade is een voorbeeld van briljant cultureel ondernemerschap. Kunnen er geen hekken om de hele Amsterdamse binnenstad? En dan entree heffen?"

Ook werd gevraagd hoe Nederland zo'n boos land is geworden. "We schrijven klachtenbrieven met niet een of twee, maar 44 uitroeptekens!" Toeschouwers van het welkomstpraatje werden desalniettemin de avond in gestuurd met de zalvende woorden 'denk vrij, denk onafhankelijk. Welkom op de Parade'.

Een manier om de algemeen heersende boosheid even te vergeten, is doorgaans door te lachen. Dat kon bij de voorstelling Rundfunk?. De tweemansact van Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout rekende in verschillende sketches in rap tempo af met vrijwel alle vooroordelen die er zijn. Eerst over 'het land' Afrika, toen over allochtonen, homoseksuelen, Duitsers en voetballers.

Aanwezige Thomas Acda raadde de show na afloop aan op Twitter. "Gaat t zien! Geweldig gelachen!", schreef hij. Ook pijnlijke momenten, bijvoorbeeld over slecht ouderschap, werden in de sketches niet ontweken. "Papa en mama gaan scheiden. En Sinterklaas bestaat niet. En Bello is niet naar het asiel, hij is dood. En die kip die je zo lekker vond met kerst? Dat was een konijn. Nee dat is niet waar. Het was Bello."

In het dialoogloze, maar muzikaal beeldende stuk Het Perron werd op een verrassende manier ingespeeld op de herkenbare stationmomenten van de regelmatige treinreiziger, met omroepberichten die geleidelijk aan zelf een personage worden.

In het Martin Luther Kingpark zijn tot 26 augustus nog shows te zien met Ellen ten Damme, Lieke van Lexmond en Ali B.

Smeets in gesprek met MAX

Omroep MAX is met Mart Smeets en Kees Jansma in gesprek over een sporttalkshow. Dat bevestigt MAX-directeur Jan Slagter tegenover het AD.

"Het klopt. Mart en Kees zijn hier laatst bij mij op kantoor geweest om over een talkshow te praten waarin zij wekelijks oud-sporters ontvangen", zegt Slagter. Volgens de omroepbaas is er nog niets concreet. "Maar beide heren vonden het een prettig gesprek. Na de Spelen komen we hiervoor nogmaals bij elkaar."

De show zou volgend jaar 'of misschien pas het jaar daarop' op de buis moeten verschijnen. "Het is nog afwachten of het gaat gebeuren, maar ik wil heel graag wat met ze doen."

Mart Smeets werkt momenteel voor de NOS als freelancer. Hij is nu te zien in London Late Night, een talkshow rond de Olympische Spelen. Jansma is presentator bij Eredivisie Live.

Doden onder moskeebezoekers na blikseminslag

Zeker dertien moskeebezoekers hebben vrijdag in het noorden van Bangladesh de dood gevonden toen zij getroffen werden door bliksem. Nog eens twintig mensen raakten gewond. Dat heeft de politie in het district Sylhet zaterdag gezegd.

De slachtoffers werden door bliksem getroffen toen zij de moskee verlieten. Sommigen overleden ter plekke, anderen onderweg naar het ziekenhuis. Onder de doden is ook de imam van de moskee.

Bresset superieur op mountainbike

Julie Bresset heeft olympisch goud gepakt bij het mountainbiken. De 23-jarige Française kwam na ruim 29 kilometer solo over de streep op Hadleigh Farm in Essex. Het zilver ging naar de Duitse Sabine Spitz, die vier jaar geleden in Beijing nog de beste was. De Amerikaanse Georgia Gould pakte brons.

In tegenstelling tot de vrouwen komt er morgen bij de mannen wel een Nederlander in actie. Rudi van Houts doet voor de tweede keer mee aan de Spelen. Vier jaar geleden eindigde hij in Beijing als 34e.

Belgische hockeyers worden vijfde

De Belgische hockeyers zijn op de Olympische Spelen vijfde geworden na een 5-2 overwinning op Spanje. De Red Lions eindigden vier jaar geleden nog als negende. 

Spanje kon weinig inbrengen tegen het aanvallende België. De zuiderburen stonden met de rust al op een 4-1 voorsprong door onder andere twee rake strafcorners van Tom Boon. Ook Thomas Briels, in de Nederlandse competitie actief voor Oranje Zwart, scoorde tegen de Spanjaarden.

Mummies tegen TBC

In Hongarije worden honderden mummies gebruikt bij een groot onderzoek naar tuberculose. Deze werden enige tijd geleden ontdekt onder een Dominicaanse kerk in de stad Vac, nabij Boedapest. Dit meldt RTL.

Het onderzoek richt zich op de oorzaken van sterfte door de ziekte. Bij 90% van de mummies is een TBC-infectie vastgesteld, maar slechts minder dan een derde van die groep overleed er ook daadwerkelijk aan. Uit het onderzoek moet duidelijk worden hoe dat kan. Die kennis moet dan weer een bijdrage leveren aan bestrijding van de ziekte.

Malcolm X-acteur Albert Freeman Jr. (78) overleden

Albert Freeman Jr. is overleden. Dat heeft Howard University in Washington, waar de acteur lesgaf, bevestigd. Freeman, bekend van zijn rol als Elijah Muhammad in Malcolm X, werd 78 jaar oud. Over de doodsoorzaak van de Amerikaanse acteur is nog niets bekend.

Freeman gaf acteerles aan Howard University. "Hij was een briljant professor, een gerenommeerd acteur en een geweldige regisseur die zijn sporen heeft verdiend in het klaslokaal, maar ook op het toneel, het witte doek en het televisiescherm", zegt een woordvoerder van de universiteit in een verklaring. "We zullen hem missen."

Freeman werd in 1979 genomineerd voor een Emmy vanwege zijn rol als Malcolm X in de miniserie Roots The Next Generations.

Kluivert krijgt alsnog eerbetoon

Assistent-bondscoach Patrick Kluivert heeft als speler van Oranje nog nooit een publiekelijk dankwoord gekregen. De KNVB zal hier alsnog voor zorgen. Acht jaar nadat de Amsterdammer afzwaaide bij de nationale ploeg, zal hij alsnog een officieel afscheid krijgen, zo vermeldt OnsOranje.

Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren, maar KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft aangegeven dat Kluivert het eerbetoon kan verwachten. "Ik heb nagevraagd waarom er niet eerder officieel afscheid is genomen van Patrick. Het argument was dat hij eigenlijk pas kortgeleden officieel is gestopt als profvoetballer", zo laat Van Oostveen tegenover De Telegraaf weten.

Samen met teammanager Hans Jorritsma zal Van Oostveen een datum vaststellen om het afscheid van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal te laten plaatsvinden. "Patrick wordt - samen met een aantal andere spelers van het Nederlands elftal dat nu is gestopt - rond een interland in oktober of november in het zonnetje gezet."

D66: Geen vooruitgang met VVD en CDA

VVD en CDA, die het land anderhalf jaar lang regeerden, hebben niets aan de economie en Nederland verbeterd. Dat stelt D66-leider Alexander Pechtold zaterdag bij de start van de campagne van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. "Anderhalf jaar populisme heeft ons land geen goed gedaan."

Volgens Pechtold zou nog meer populisme, 'met welke politieke kleur dan ook', slecht zijn voor Nederland. "Ik heb genoeg van die stilstand. We moeten met zijn allen aan de slag voor economische groei, in Nederland en in Europa."

De D66-leider stelt dat de centrale vraag de komende weken is hoe Nederland weer vooruit te helpen. "Andere partijen beloven de kiezer tot 12 september gouden bergen, om daarna dezelfde kiezers weer teleur te moeten stellen met moeilijke maatregelen. Wij vertellen mensen liever nu al dat we niet nog langer meer geld kunnen uitgeven dan er binnenkomt. Gratis geld bestaat niet."

Zelfs nu het begrotingstekort in lijn is met Europese afspraken om het begrotingstekort tot drie procent te beperken, geeft Nederland jaarlijks nog achttien miljard euro te veel uit, zegt Pechtold. "Dat kunnen we niet volhouden. We moeten het huishoudboekje weer onder controle krijgen, anders betalen onze kinderen de rekening."

Burgemeester Helmond zegt sorry tegen Ajax-fans

Burgemeester van Helmond Fons Jacobs (CDA) heeft zijn excuses aangeboden voor een foto op zijn Facebook-pagina die bij Ajax-supporters in het verkeerde keelgat is geschoten. Op de foto was een veewagen met varkens te zien die voorzien was van het Ajax-logo en de tekst 'Spelersbus 2012'.

Jacobs, zelf PSV-fan, zegt in een reactie op de ontstane ophef dat het nooit zijn bedoeling was om mensen te kwetsen of beledigen. "Ik zag op vakantie een foto van een Facebook-vriend voorbijkomen met daarop een veetransportwagen met Ajax-logo", legt de burgemeester zaterdag uit op de website van de Brabantse gemeente. "Ik heb in een impuls op 'Like' gedrukt en geen vergelijking met varkens gemaakt."

Jacobs benadrukt dat het 'totaal niet zijn bedoeling' was om mensen te kwetsen of te beledigen. "Als dat wel het geval is, dan spijt me dat."

De voorzitter van de supportersclub van Ajax Daniël Dekker uitte eerder al zijn ongenoegen over de actie van Jacobs. "Dit moet hij gewoon niet doen, zeker omdat hij burgemeester is. Hier is niet goed over nagedacht, want iedereen kan dit zien. Zulke dingen kunnen verkeerd vallen bij supporters", zei Dekker vrijdag tegen De Telegraaf. "Naar mijn gevoel heeft hij hier zijn verantwoordelijkheid helemaal verkeerd gebruikt."


Burgemeester Helmond zegt sorry tegen Ajax-fans (Foto: Novum)

Geschorste Italiaanse voetballer in hongerstaking

Voetballer Emanuele Pesoli heeft zich zaterdag met een ketting aan het hek van de Italiaanse voetbalbond in Rome vastgebonden. Door in hongerstaking te gaan protesteert de Italiaan daar tegen de drie jaar lange schorsing die de bond hem heeft opgelegd. Dat meldt Gazzetta dello Sport.

De 31-jarige Pesoli werd vrijdag geschorst voor zijn rol in het omkoopschandaal. Hij zou tijdens zijn periode bij Siena een wedstrijd tegen Varesa voor geld hebben beïnvloed. Hij kan nu niet uitkomen voor zijn club Verona, waar hij nog geen maand geleden tekende.

"Ik voel me gekwetst door de veroordeling en ik wil de confrontatie aangaan met degenen die mij beschuldigen", vertelt hij de Italiaanse sportkrant. "Het is inderdaad een sterk protest, maar ze hebben mijn leven verpest voor iets dat ik niet heb gedaan. Ik zal hier blijven tot dat ik niet meer kan."

Juventus-trainer Antonio Conte werd vrijdag voor tien maanden geschorst voor zijn aandeel in het omkoopschandaal. Zijn spelers Leonardo Bonucci en Simone Pepe werden vrijgesproken.

Orale seks helpt tegen misselijkheid zwangere vrouw

Volgens de Amerikaanse psycholoog Gordon Gallup valt zwangerschapsmisselijkheid te bestrijden door sperma door te slikken. Dat sperma moet dan wel afkomstig zijn van de vader van het ongeboren kind. Dat schrijft CBS.

Gallup denkt dat zwangerschapsmisselijkheid een gevolg is van een afweerreactie van het lichaam op een lichaamsvreemde stof. Hij beweert dat een dagelijkse orale dosis van die stof, het sperma van de partner, het lichaam van de vrouw helpt om er gewend aan te raken waardoor de afweerreactie uiteindelijk uitblijft.

Hoewel deze bewering misschien absurd klinkt, is zijn conclusie wel in lijn met de resultaten van een eerder wetenschappelijk onderzoek. In het jaar 2000 werd al aangetoond dat sperma een positieve invloed heeft op het tegengaan van zwangerschapsvergiftiging.

Kirdjapkin pakt snelwandelgoud 50km

De Rus Sergej Kirdjapkin heeft vandaag de olympische titel bij de 50 kilometer snelwandelen gewonnen. De Rus kwam in een tijd van 3.35,59 over de finish wat een nieuw olympisch record betekende.

De Australische atleet Jared Tallent veroverde het zilver in 3.36,53. Tallent deed dit ook al vier jaar geleden bij de Spelen in Beijing. Het brons ging naar Si Tianfeng uit China die in 3.37,16 over de finish kwam.

IJmuidense niet vermoord op vindplek

De vrouw uit IJmuiden die vorige week dood werd gevonden aan een bospad in haar woonplaats, is niet op die plek vermoord. Dat meldt de politie zaterdag. Het onderzoek in de woning van de vrouw is inmiddels afgerond.

Het levenloze lichaam werd vorige week zaterdag rond 12.15 uur gevonden aan het bospad langs de Heerenduinweg. De 20-jarige vrouw is door geweld om het leven gekomen.

Het motief voor de moord is nog onbekend en er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Ernstig verkeersongeluk in noorden India

In een bergachtig gebied in het noorden van India is zaterdag een overvolle bus een ravijn ingestort. Zeker 52 passagiers vonden de dood, 46 raakten gewond. Dat heeft de Indiase politie gezegd.

De chauffeur verloor in een scherpe bocht de controle over het voertuig, waarna de bus meer dan honderd meter de diepte in stortte. Het ongeluk gebeurde in de deelstaat Himachal Pradesh, zo'n 620 kilometer ten noorden van New Delhi.

De bus bood maar plek voor zestig passagiers en was derhalve overvol. Sommige mensen reden mee op het dak van het voertuig.

De verkeersveiligheid in India laat veel te wensen over. Jaarlijks vinden meer dan 110 duizend mensen de dood als gevolg van overvolle voertuigen, te snel rijden en slecht onderhoud van voertuigen en wegen.

Geldautomaat opgeblazen in Waalwijk

Criminelen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een geldautomaat opgeblazen in het Brabantse Waalwijk. De onbekende daders reden eerst met een gestolen auto de toegangsdeur van de bank aan de Dr. Ringersstraat kapot, meldt de politie.

Toen de politie arriveerde, waren de dieven al weg. Ze hebben de auto waarmee ze de bank ramden achtergelaten. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt. Volgens de politie is de schade aan het bankgebouw groot.

38.000 kippen geruimd om vogelgriep

Een legkippenhouderij in het Utrechtse Hagestein zal vandaag zijn 38.000 kippen ruimen. Dit omdat er een milde variant van het vogelgriepvirus is aangetroffen. Dat meldt de NOS.

In een straal van een kilometer rond het bedrijf is een vervoersverbod voor varkens, runderen en pluimvee afgekondigd. Dat zal zeker drie weken van kracht zijn. Ook eieren, mest en strooisel mogen binnen die zone niet vervoerd worden.

Het aantal van 38.000 te doden kippen lijkt misschien hoog, maar is relatief gezien miniem. Dagelijks worden er in Nederland bijna 1,3 miljoen vleeskuikens geslacht.

Bokser vrijgesproken van dopinggebruik

De Amerikaanse bokser Lamont Peterson is vrijgesproken van het gebruik van doping. Hierdoor mag hij zijn WBA- en IBF-titels bij de superlichtgewichten behouden.

In maart van dit jaar testte Peterson positief op sporen van testosteron. Hij moest daarop zijn tegen de Brit Amir Khan behaalde wereldtitel inleveren. De tegenexpertise wees echter uit dat de bokser geen doping heeft gebruikt, maar dat het enkel ging om therapeutisch gebruik.

We staan voor lul

Berlusconi. Die rotzooiende tienerhoertjesneuker vond het nodig om tijdens een Europese top onze vorige premier belachelijk te maken wegens diens gelijkenis met Harry Potter. Okee. Balkenende hád inderdaad een belachelijke uitstraling. Je maakt jezelf belachelijk met je verlangen naar de VOC-mentaliteit. Het ís ook een afgang als je zonodig iets op een skateboard wilt doen en dus zowat je nek breekt. Maar JP-de-premier genoot op Europees niveau wel heel wat aanzien.

Drijvende stenen voor kust Nieuw-Zeeland

Voor de kust van Nieuw-Zeeland is een enorme hoeveelheid drijvende stenen ontdekt. De stenen zijn waarschijnlijk afkomstig van een vulkaanuitbarsting op de bodem van de oceaan. Door de luchtigheid van het gesteente blijft het drijven. De steenvlek heeft een omvang van zo'n 26.000 vierkante kilometer: bijna zo groot als België.

De steenvlek werd eerder deze week ontdekt door een piloot van de Nieuw-Zeelandse luchtmacht. Afgelopen donderdag namen diverse wetenschappers per marineschip een kijkje bij het vreemde verschijnsel. Een luitenant van de marine liet weten dat dit een van de vreemdste dingen is die hij ooit heeft gezien. Volgens hem lijkt de steenvlek op een enorme ijsschots.  

De stenen hebben ongeveer de grootte van golfballetjes. De uitbarsting waar de stenen van afkomstig zijn, houdt zeer waarschijnlijk geen enkel verband met de vulkaanuitbarstingen die Nieuw-Zeeland eerder deze week troffen.

Kanogoud voor Carrington

Lisa Carrington heeft de olympische titel bij de vrouwen gepakt in de K1 200 meter. De Nieuw-Zeelandse kanovaarster bleef de Oekraïense Inna Ossipenko-Radomska en de Hongaarse Natasa Douchev-Janics voor.

In de K2 200 meter was er goud voor het Russische duo Joeri Postrigaj/Alexander Djatsjenko. De Wit-Russen Raman Pjatroesjenka/Vadzim Machneoe legden beslag op het zilver, terwijl het brons naar de Britten Liam Heath en Jon Schofield ging.

'Hotte' Sylvie lacht om bikinifoto's The Sun

Sylvie van der Vaart is vereerd met de aandacht die ze krijgt van The Sun. De Britse boulevardkrant plaatste enkele foto's van de voetbalvrouw, wier man Rafael van der Vaart bij Tottenham Hotspur voetbalt, in bikini met het bijschrift 'Sylvie is totty hotty'.

"Ik kon het niet laten om een exemplaar van The Sun te kopen", twittert Sylvie zaterdagmiddag. "Ik had nooit gedacht dat ik een Page Three girl zou zijn", grapt ze over de derde pagina van een aantal Britse sensatiebladen, die daar dagelijks een toplessfoto plaatsen.

Bij haar tweet plaatste de 32-jarige Sylvie een foto van zichzelf met The Sun. De presentatrice, die afgelopen week in Londen de Olympische Spelen bijwoonde, twitterde onderweg te zijn naar Nederland voor 'familietijd'.

Europese wegen stromen opnieuw vol

Hoewel zwarte zaterdag achter de rug is, loopt het op de wegen in Europa zaterdag opnieuw flink vol. Rond het middaguur stond er volgens de ANWB zo'n zeshonderd kilometer file in Frankrijk, vooral veroorzaakt door Fransen die op vakantie gaan. Vorige week, op zwarte zaterdag, stond er op het hoogtepunt 760 kilometer file op de Franse wegen.

Aan het einde van de ochtend begonnen in Frankrijk en Duitsland ook de terugreisfiles op te doemen. Veel Nederlanders en Duitsers keren huiswaarts omdat de vakantie voor hen is afgelopen. In Duitsland is het volgens een woordvoerder van de ANWB vooral druk rond München.

Ook in Oostenrijk is het druk en in Zwitserland is de Gotthardtunnel in noordelijke richting om onduidelijke redenen dicht, waardoor automobilisten zeker een uur moeten wachten. In Italië loopt het volgens de zegsman vast op de A14 richting de badplaats Rimini. Ook de andere kant op is veel vertraging.

Clinton in Turkije voor overleg over Syrië

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton is in Turkije voor overleg met Turkse leiders en Syrische oppositiefiguren over democratische transitie in Syrië. Zaterdag staan ook gesprekken met Syrische vluchtelingen in Istanbul op het programma.

Clinton overlegt onder anderen met premier Recep Tayyip Erdogan, president Abdullah Gul en minister van buitenlandse zaken Ahmte Davutoglu. De Verenigde Staten en Turkije willen beide een einde maken aan het bewind van de Syrische president Bashar Assad.

Turkije biedt onderdak aan zo'n 51 duizend Syrische vluchtelingen. In andere landen in de regio worden nog eens tienduizenden vluchtelingen opgevangen.

Hiddink: "Schat AZ hoger in dan Vitesse"

Guus Hiddink mag met zijn Anzhi Makhachkala opnieuw terugkeren naar Nederland. In AZ ziet hij een gevaarlijkere tegenstander dan het reeds verslagen Vitesse.

"Ik had voor de wedstrijd tegen Vitesse al wel gezegd dat we met Anzhi dit seizoen graag terugkwamen naar Nederland, maar ik doelde toen eigenlijk op de Europa Leaguefinale in Amsterdam", aldus de ambitieuze Hiddink in zijn column in De Telegraaf. "Onze volgende tegenstander AZ schat ik hoger in dan Vitesse."

"Natuurlijk zijn ze een aantal goede spelers kwijtgeraakt deze zomer, maar onder leiding van Toon Gerbrands heeft de club de afgelopen jaren bewezen ondanks dergelijke verkopen om de club gezond te houden toch steeds een strijdbaar team op de been te kunnen brengen", is Hiddink vol lof. "Met Verbeek heeft de club een trainer die een herkenbare eigen koers volgt."

"Ik ken hem vooral van het visje eten in het vishok bij Riemer van der Velde op de donderdag van het Skûtjesilen", haalt Hiddink herinneringen op. "Verbeek laat zijn elftallen altijd attractief voetballen, dus het belooft een interessante confrontatie te worden." Op 23 augustus spelen beide ploegen in Dagestan, een week later vindt er een duel plaats in Alkmaar.

"Stephen Colbert betrouwbaar door plaatjes"

Opmerkelijk wetenschappelijk nieuws uit Nieuw-Zeeland en Canada. Onderzoekers hebben uitgevonden waarom mensen als Stephen Colbert zo betrouwbaar worden gevonden. Het geheim? Decoratieve plaatjes!

"We wilden uitzoeken in hoeverre de foto's die mensen iedere dag zien -bijvoorbeeld in kranten of op het nieuws - 'waarheiditeit' (Engels: truthiness, red.) kunnen oproepen", aldus hoofdonderzoeker Eryn J. Newman van de Victoria University in Wellington: "we waren heel verbaasd over wat we vonden."

In een reeks van vier onderzoeken, gehouden in Nieuw-Zeeland en Canada, lieten de onderzoekers testpersonen zinnen lezen als "Het metaal in een thermometer is magnesium", en ze vroegen hen vervolgens of ze dachten dat de stelling waar was of niet. In sommige gevallen stond er een plaatje naast, dat niet weggaf of de stelling waar was, zoals een afbeelding van een thermometer. Ze ontdekten dat als er een afbeelding bij stond, dat mensen de claim betrouwbaarder vonden dan zonder plaatje.

Newman waarschuwt nog wel voor een gevaarlijke implicatie van deze trend: "Decoratieve plaatjes worden dikwijls gebruikt om de aandacht te trekken. Ons onderzoek suggereert dat deze foto's onbedoelde gevolgen hebben, waardoor mensen informatie als waar aannemen door gevoel, en niet door de feiten."


Dit artikel is volledig betrouwbaar.

Winnaar FOK!games zomercompetitie

We begonnen met 224 gamecovers die genomineerd waren door FOK!kers. Na vele stemrondes is onderstaande cover, Heavy Rain, uitgekozen tot de mooiste cover van alle games uitgekomen tot 6 mei 2012.

Heavy Rain is exclusief voor de PlayStation 3 uitgekomen in 2010 en is een interactieve thriller. FOK!games wil alle gebruikers bedanken voor het stemmen op en nomineren van de covers. Bekijk hier onder de winnende gamescover.

cover

Games zijn meer dan films

“Games moeten fotorealistisch worden voordat we nieuwe genres kunnen creëren,” aldus Chris Hartmann, baas van uitgever 2K Games. Volgens hem kunnen we geen diepere emoties zoals liefde in games weergeven totdat de graphics levensecht zijn. “Een Mission: Impossible maken is makkelijk, maar een Brokeback Mountain is heel moeilijk”, sprak hij. Deze uitspraak zorgde voorspelbaar genoeg voor een hoop reacties uit de pers en gamesindustrie. 'Natuurlijk kan het wel! Kijk naar Pixar-films/Heavy Rain/Uncharted', enzovoorts. Mij bekroop het gevoel dat zowel Hartmann als veel van de reacties het grotere punt missen: games zijn een uniek medium en kunnen meer dan slechts films nabootsen.

Luiten haalt eenvoudig de cut op PGA Championship

Joost Luiten zich eenvoudig geplaatst voor het weekeinde van het PGA Championship. De Nederlander staat na zeventien van de achttien holes op één boven par. Vanwegde de invallende duitsternis moet hij de laatste hole zaterdag nog spelen. 

Zijn score moet ruim genoeg zijn om de cut te halen, deze grens ligt op +6. Het waaide hard in South Carolina. Het was daardoor een lastige dag voor de deelnemers. Luiten maakte één birdie, maar daar stonden drie bogey's en een dubbele bogey tegenover. Met deze score staat hij vooralsnog op een gedeelde vijftiende plaats.

De Zweed Carl Pettersson handhaafde zich op eerste plaats maar kreeg gezelschap van de Amerikaanse favoriet Tiger Woods en Vijay Singh. Deze routinier van de Fiji-eilanden maakte door een ronde van 69, de beste score van de dag, een grote sprong voorwaarts. Die drie koplopers staan op 140 slagen. Goed voor vier onder par.  

Luiten moet zaterdag om 7.30 uur plaatselijke tijd terugkomen om zijn ronde af te maken. Pas na zijn laatste putt kan ook de startlijst voor dag drie worden gemaakt. 

Barlow zet verdriet opzij voor slotceremonie Spelen

Gary Barlow gaat zondag gewoon het podium op voor de slotceremonie van de Olympische Spelen, waar hij met Take That optreedt. De zanger en zijn vrouw verloren vorig weekeinde hun dochter Poppy, die dood geboren werd.

"Gary gaat door een verschrikkelijke tijd", zegt een ingewijde tegen de Britse boulevardkrant The Sun. "Zijn bandmaatjes zijn er voor hem en snappen het als hij niet wil optreden, maar ze weten allemaal dat hij vastbesloten is om dat wel te doen."

Volgens de bron heeft Take That afgelopen week niet gerepeteerd. "Maar ze zijn professionals en kunnen het wel aan. Het wordt zwaar voor Gary, maar iedereen staat achter hem."

Naast Take That geven onder meer de Spice Girls acte de présence, net als Kate Bush, Paul McCartney en Liam Gallagher.

Basketballer Howard verruilt Magic voor Lakers

Basketballer Dwight Howard verruilt Orlando Magic voor Los Angeles Lakers. De 26-jarige center speelde sinds zijn debuut in de NBA in 2004 voor de ploeg uit Florida. Hij had eerder al aangegeven te willen vertrekken bij Magic en maakt deel uit van een ingewikkelde ruil tussen vier teams en in totaal twaalf spelers.

Howard maakte deel uit van het gouden team van de Verenigde Staten op de Olympische Spelen in Beijing. Door een rugblessure moest hij de Spelen in Londen aan zich voorbij laten gaan. De in Atlanta geboren basketballer stond vijf keer in het All Stars-team en werd drie keer gekozen tot beste defensieve speler van het jaar in de NBA.

Naast Howard is onder anderen Andre Iguodala, die wel met Team USA actief is in Londen, betrokken bij de deal. Hij gaat van Philadelphia 76ers naar Denver Nuggets. Andrew Bynum verlaat de Lakers voor de 76ers.


Basketballer Howard verruilt Magic voor Lakers (Foto: Novum)

Sharapova nog niet hersteld van virusinfectie

Maria Sharapova heeft zich vanwege een virusinfectie afgemeld voor het tennistoernooi in Cincinnati. De 25-jarige Russin ontbrak deze week al in Montreal. Ze zal niet meer in actie komen voor het begin van de US Open op 27 augustus, meldt ze op haar website. Sharapova, titelhouder in de Amerikaanse stad, veroverde op de Olympische Spelen in Londen zilver.

Voor Kiki Bertens en Arantxa Rus beginnen vandaag in Cincinnati de kwalificaties. Bertens neemt het in de eerste ronde op tegen de Française Aravane Rezai, Rus staat tegenover Sesil Karatantcheva uit Kazachstan. Bij de mannen komt Igor Sijsling in actie. Hij moet zien af te rekenen met de Oekraïner Sergiy Stakhovsky.

Zowel voor de vrouwen als mannen volstaan twee overwinningen om door te dringen tot het hoofdschema. Robin Haase is in Ohio rechtstreeks toegelaten.


Sharapova nog niet hersteld van virusinfectie (Foto: Novum)

'Te weinig ouderen op kandidatenlijsten'

De kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen bestaan maar voor een kwart uit politici die ouder zijn dan 50 jaar. Veel van hen staan bovendien op een onverkiesbare plaats, blijkt uit een onderzoek van de protestants-christelijke ouderenorganisatie PCOB. De organisatie vindt de kieslijsten gezien de vergrijzing geen goede afspiegeling van de maatschappij.

Ongeveer 35 procent van de Nederlanders is 50 jaar of ouder. Van de in totaal 478 kandidaten op de lijsten, blijft het percentage 50-plussers echter steken op 24. Het aantal kandidaten van 65 of ouder is volgens de organisatie op twee handen te tellen en ze zijn allemaal onverkiesbaar.

PCOB spreekt van een 'zorgelijke ontwikkeling'. De organisatie vindt dat er een evenredig aantal ouderen op de lijsten moet voorkomen. "Het lage aantal 50-plussers op de kandidatenlijsten is tekenend voor het belang dat politieke partijen blijkbaar toedichten aan deze leeftijdsgroep", zegt directeur Els Hekstra.


'Te weinig ouderen op kandidatenlijsten' (Foto: Novum)

Gordon: mensen moeten hun mond opentrekken

Gordon vindt dat mensen vaker moeten uitkomen voor hun mening. De zanger en presentator neemt zelf geen blad voor de mond en oogst daar naar eigen zeggen bewondering mee.

"Er zijn veel te weinig mensen die hun mening durven te zeggen", vertelt Gordon voor de camera van Novum Nieuws. "Ik zeg wat ik voel en wat ik denk. Soms brengt me dat wel eens in de problemen, maar heel vaak brengt het ook bewondering bij mensen." De 44-jarige werd onlangs nog door Dutch Valley tot persona non grata verklaard, nadat hij kritiek had geleverd op de organisatie van het festival.

Gordon is inmiddels wel gewend aan het feit dat hij als publiek persoon veel kritiek te verduren krijgt. "Dat heb ik met Los Angeles, the Voices ook gehad in het begin. Iedereen was heel sceptisch en dan word je een van de grootste acts van Nederland en verkoop je heel veel platen", legt hij uit. "Ik ben dan niet zo van: lekker puh. Ik volg mijn eigen weg en wat mensen daarover zeggen deert me niet heel erg."

De zanger zegt momenteel 'door een paar hele mooie factoren' goed in zijn vel te zitten. "Ik denk dat je in balans moet zijn met jezelf en dat is in mijn geval gelukt. De verleidingen zijn heel groot in het leven, maar ik denk dat ik op dit moment, sowieso in mijn werk, in een heerlijke positie zit."

3,6 miljoen kijkers voor gouden hockeysters

Ongeveer 3,6 miljoen Nederlanders hebben gisteren gezien hoe de Nederlandse hockeysters olympisch goud haalden. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek die vanmorgen bekend zijn geworden.

Ruim vier miljoen mensen stemden daarna af op de huldiging van de hockeyvrouwen waarbij ze hun gouden medailles kregen omgehangen. De hockeydames versloegen in de finale gisteren hun Argentijnse tegenstanders met 2-0.

Fransman vast om verkrachting Ardèche

De Franse politie heeft een man aangehouden op verdenking van het verkrachten en aanranden van een 11-jarig Frans meisje op een camping in de zuidelijke streek Ardèche. De 32-jarige man werd vrijdagavond opgepakt in zijn huis in de plaats Privas, schrijven Franse media.

Sinds eind juni zouden in de streek op campings zeker vijf meisjes zijn verkracht, onder wie ook een Nederlands meisje van 11 jaar. De Franse politie en justitie willen echter niet spreken van een serieverkrachter.

De man wordt vooralsnog alleen verdacht van de verkrachting van een Frans meisje eerder deze week op een camping in Saint-Didier-sous-Aubenas. De Franse justitie noemde die verkrachting vrijdag een 'opzichzelfstaand geval'. Het is niet bekend hoe de politie de verdachte op het spoor is gekomen.

Pleegkindshow van de baan

De plannen van televisieproducent John de Mol voor een televisieserie waarin pleegkinderen hun pleegouders kiezen zijn van de baan. Dat heeft een woordvoerder van De Mols productiebedrijf Talpa zaterdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD.

De Mol noemt de kritiek die het programma bij voorbaat al kreeg als reden. De tv-producent heeft geen zin meer 'zijn formules steeds maar te moeten verdedigen', laat hij weten.

Het productiebedrijf van De Mol, Talpa, wilde voor de show samenwerken met Jeugdzorg om aandacht te vragen voor het grote tekort aan pleeggezinnen. Kamerleden toonden zich kritisch over het programma.

Djokovic naar laatste vier in Toronto

Novak Djokovic heeft de halve finale van het masterstoernooi in Toronto bereikt. De Servische titelverdediger versloeg de Duitser Tommy Haas. Hij had daar wel drie sets voor nodig: 6-3, 3-6 en 6-3. Djokovic, als eerste geplaatst, neemt het nu op tegen zijn landgenoot Janko Tipsarevic, die te sterk was voor de Spanjaard Marcel Granollers met 6-4 en 6-4.

De andere halve eindstrijd gaat tussen de Amerikaan John Isner en de Fransman Richard Gasquet. Isner rekende af met de Canadees Milos Raonic met 7-6 (9) en 6-4 en Gasquet klopte met Mardy Fish al een thuisfavoriet: 5-7, 6-1 en 6-2.

Google gaat 'piraterijsites' filteren

Google zal de zoekrankings van websites waarvoor een groot aantal copyrightclaims worden ingediend verlagen. Dat maakte Google vrijdag bekend. Het algoritme wordt veranderd na intensief lobbyen door de entertainmentindustrie.

Websites als The Pirate Bay, Filestube en zelfs YouTube zouden hieronder kunnen lijden. Ook kunnen de google rankings van legitieme sites door valse claims ernstig geraakt worden door het nieuwe algoritme.

Sites waarvoor de zoekgigant veel meldingen krijgt zullen worden gestraft in hun ranking. "Vanaf volgende week zullen we een nieuwe variabele opnemen in onze rankings; het aantal valide copyrightclaims die we ontvangen voor websites. Sites met meer meldingen eindigen lager in de resultaten" schrijft Google’s Amit Singhal in een blog post.

De sites die recentelijk de meeste copyrightklachten kregen waren filestube.com, extratorrent.com, torrenthound.com, bitsnoop.com and isohunt.com. Of Google ook zijn eigen YouTube zal benadelen, waar dagelijks tienduizenden video's moeten worden verwijderd, is nog onbekend.

Google benadrukt dat zij niet weet of er een licentie is voor de inhoud van de site waarover wordt geklaagd. Elke valide DMCA (Digital Millennium Copyright Act) melding zal dus worden geteld. Een DMCA melding wordt als valide geacht als de indiener aangeeft de rechten te bezitten, 'onder straffe van meineed'. Als je liegt op het formulier ben je dus strafbaar in de Verenigde Staten, maar mensen uit de rest van de wereld kunnen in principe ongestraft valse claims indienen.

Mabel viert eerste verjaardag zonder Friso

Prinses Mabel wordt zaterdag 44 jaar. Ze zal het op haar verjaardag thuis voor de eerste keer zonder haar echtgenoot prins Friso moeten stellen, die in coma ligt in het Wellington ziekenhuis in hun woonplaats Londen.

Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op. Artsen van het ziekenhuis in Innsbruck lieten destijds weten dat de prins mogelijk nooit meer bij bewustzijn komt. Begin maart is Friso naar het ziekenhuis in Londen overgebracht voor verdere behandeling en verzorging. Mabel en haar twee dochters Luana en Zaria kunnen dan ook gemakkelijk op bezoek bij hun man en vader.

Vanwege de gezondheidssituatie van Friso stopte Mabel in mei met haar werk als algemeen directeur bij The Elders, een denktank van 'oude wijzen' die Nelson Mandela in 2007 oprichtte. Ze staat de organisatie sindsdien nog wel bij als part-time adviseur.

Mabel kan op haar verjaardag bezoek verwachten van prins Willem-Alexander en zijn gezin, die in Londen zijn voor de Olympische Spelen.

'Miljoenenbod Newcastle op Ajacied Anita'

Vurnon Anita vertrekt mogelijk toch naar Newcastle United. De club uit de Premier League verhoogde het bod op de 23-jarige Ajacied naar zo'n acht miljoen euro. Anita zou de directie van de Amsterdammers hebben gevraagd mee te werken aan een transfer, zo bericht De Telegraaf.

De verdedigende middenvelder had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de landstitel van Ajax. Met 108 eredivisieduels is hij bovendien een van de meest ervaren spelers in de selectie. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2014, waardoor Ajax nu nog de hoofdprijs kan ontvangen.

Trainer Frank de Boer gaf al aan Anita te willen behouden. Hij vreest dat een vertrek van de drievoudig international moeilijk is op te vangen.

Komende Diablo III-patch uitgelegd

Diablo III krijgt met patch 1.0.4, die in de vierde week van augustus uitkomt, veel veranderingen in gameplay en vooral tweaks om co-op aan te moedigen.

Blizzard ziet graag meer mensen spelen in co-op. "Het liefst willen we graag spelers die solo willen spelen solo laten spelen, en spelers die willen co-open, co-op laten spelen. Op dit moment is solo spelen de duidelijke keuze, zelfs voor degenen die liever samen met een aantal van hun vrienden willen spelen", zegt senior technisch game designer Wyatt Cheng op de officiële blog.

Om dit te bereiken, gaat Blizzard de magic find- en goudboete die nu geldt in multiplayergames verwijderen. Het spel gaat rekenen met het volledige aantal procenten magic find op hun items, in plaats van deze te minderen zoals nu. 

De vermenigvuldigingsfactor voor de levenspunten van monsters per extra speler zal ook verlaagd worden tot  75 procent voor alle moeilijkheidsgraden, in tegenstelling tot de schaal 75 op normal, 85 op nightmare, 95 op hell en 110 procent op inferno. Daarnaast wil Blizzard de kloof tussen normale monsters, champions en zeldzame monsters verkleinen. "Normaal monsters sterven snel en zijn meestal alleen maar kanonnenvoer en de champions en rares voelen dan aan als een bakstenen muur. In het algemeen zijn we op zoek om de normale vijanden iets sterker te maken en de chapions en rares iets minder sterk."

Wapenschade zal ook in belangrijke mate worden veranderd. "Een van de algemene verbeteringen die we graag leveren aan onze items in het spel heeft betrekking op het verschil tussen een item met een kans op goed te zijn tegen het al weten voor het identificeren dat het niet goed gaat zijn", zei Cheng. "Om wapens aan een kans om te vechten te helpen, kan de basisschade op alle level 61- en level 62-wapens zo rollen dat de schade tot bij  de top van level 63 kan komen."

Enrage-timers worden verwijderd van champions en zeldzame monsters. Ze zullen nog steeds worden gebruikt op bazen, maar Cheng zei: "De oorspronkelijke bedoeling achter enraged timers was om een paar ontmoetingen te hebben die diende als 'DPS check', die ook spanning en opwinding toevoegen. Als gevolg van de willekeur van de champions en zeldzame monsters, gecombineerd met een filosofie van efficiënte items zoeken, is dit alleen de juiste weg voor ons te nemen."

Reparatiekosten worden met 25 procent verminderd op de high-end items omdat Blizzard het gevoel had dat ze gewoon te hoog in versie 1.0.3 waren. In latere blogs gaat Blizzard in op de klasse- en skillwijzigingen. Ze kijken vooral waarom bepaalde skills populair zijn en hoe ze de overige dan kunnen tweaken om ook bruikbaar te maken. Als voorbeeld wordt de Hydra van de sorceress genoemd. Ieder weldenkend mens pakt de Venomvariant. Blizzard gaat de overige rune-varianten van Hydra aanpakken zodat deze ook nuttiger worden.

Diablo III

VVD wil stemcomputer terug

De VVD wil dat er bij de Tweede Kamerverkiezingen elektronisch gestemd gaat worden. Volgens de partij is dat efficiënter en veiliger dan stemmen met een potlood. Tweede Kamerlid Joost Taverne gaat een initiatiefwetsvoorstel indienen, laat hij zaterdag weten.

Volgens Taverne is de manier waarop in Nederland gestemd wordt 'dringend toe aan modernisering'. "Stemmen met een potlood leidt bij iedere verkiezing weer tot ergernis", zegt hij. "Er worden telfouten gemaakt, we moeten lang wachten op de uitslag en te vaak raken stemformulieren zoek." Volgens hem vallen die nadelen bij elektronisch stemmen weg.

Een stemcomputer maakt het bovendien voor mensen met een visuele of motorische beperking makkelijker om zelfstandig hun stem uit te brengen. "Meer dan 350 duizend mensen met een visuele of andere handicap kunnen nu niet zonder hulp hun stem uitbrengen", aldus Taverne. "Dat brengt hun stemgeheim in gevaar. Vaak maken zij gebruik van machtigingen, maar dat maakt ze wel afhankelijk van iemand anders."

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters riep eerder dit jaar al op tot een terugkeer van de stemcomputer, die in 2006 voor het laatst landelijk werd gebruikt. Daarna werden ze in de ban gedaan omdat het proces van het tellen niet te controleren is.

Romney kiest Paul Ryan als tweede man

De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney heeft parlementslid Paul Ryan gekozen als zijn kandidaat voor het vicepresidentschap. Dat heeft een functionaris van de Republikeinse partij zaterdag bekendgemaakt.

Ryan (42) is afgevaardigde uit de staat Wisconsin en staat bekend als een fanatiek bezuiniger. Als parlementslid stelde hij voor om diep te snijden in de sociale zekerheid. Zijn kennis van de politieke gewoonten in Washington is een steun voor Romney, die daar nog een outsider is.

De Republikeinen Romney en Ryan beginnen zaterdag in Norfolk aan een bustour door vier staten die cruciaal zijn voor de verkiezingen op 6 november.

Romney kiest Paul Ryan als tweede man
Romney kiest Paul Ryan als tweede man (Foto: ANP)

Vrouw vermoord in Haaksbergen

In het Twentse Haaksbergen is vrijdagavond een vrouw om het leven gebracht. De politie heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

De politie kreeg rond 21.30 uur de melding van een 'incident' aan de Cornelis Trooststraat. Daar troffen agenten voor een woning een gewonde vrouw aan. Reanimatie mocht niet meer baten, de vrouw overleed ter plaatse.

Informatie over de identiteit van het slachtoffer en de verdachte is nog niet bekend. Ook de aanleiding van het misdrijf is nog niet duidelijk, maar volgens de politie gaat het in ieder geval niet om huiselijk geweld.

'Huishoudelijke hulp slecht af in Nederland'

Werksters bij particuliere huishoudens zijn in Nederland een stuk slechter af dan in andere Europese landen. Ze hebben vaak geen cao, geen ontslagbescherming en zijn niet verplicht verzekerd tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.

In veel Europese landen hebben werksters de afgelopen jaren dezelfde rechten gekregen als andere werknemers. De landen hebben het enorme zwarte circuit van werksters weten te beteugelen door overheidssubsidie. In Nederland is zwart en onverzekerd werken in deze sector echter nog de norm.

Het internationale vakverbond ITUC in Brussel vindt dat Nederland de beroepsgroep niet serieus neemt. "Werksters hebben net als andere werknemers recht op goede arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid", zegt een woordvoerder in de krant. "Steeds meer Europese landen doen hier iets aan. Nederland slaapt en loopt dus mijlenver achter."

Verkeerde prostaat verwijderd door fout Bronovo-ziekenhuis

Het Haagse ziekenhuis Bronovo heeft door een blunder ten onrechte de prostaat van een kerngezonde patiënt verwijderd. De fout werd gemaakt doordat prostaatweefsel van twee mannen is verwisseld, schrijft het AD zaterdag. De man is nu impotent en incontinent en gaat een fikse schadeclaim indienen.

De patiënt bij wie de prostaat verwijderd had moeten worden, loopt mogelijk nog nietsvermoedend rond met een ernstige vorm van prostaatkanker. Hij heeft waarschijnlijk nog maar een paar jaar te leven.

De blunder is begin vorig jaar al gemaakt, toen bij vijf mannen prostaatweefsel werd afgenomen. Een van hen, een 63-jarige Hagenaar, kreeg te horen dat hij prostaatkanker had. Hij liet zich opereren, omdat hij anders nog maar vijf jaar te leven zou hebben. Na de operatie in een Duits ziekenhuis bleek echter dat hij helemaal niet ziek was en dat de diagnose was gebaseerd op het weefsel van een andere patiënt.

De misser is bij het ziekenhuis bekend, maar volgens het AD is er geen melding van gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, wat wel verplicht is. Bronovo wil verder niet op de zaak ingaan. "We zitten nog in de onderzoeksfase", zegt een woordvoerder in de krant.

Het slachtoffer is ondertussen bezig met het voorbereiden van een forse schadeclaim. Die loopt volgens zijn advocaat in de tonnen, met name door inkomstenderving.


'Haags ziekenhuis verwijderde prostaat gezonde man' (Foto: Novum)

Mens draagt 1 kilo aan bacteriën met zich mee

"Ieder mens zit vol bacteriën, vooral in de darmen maar ook op de huid. Gemiddeld 1 kilo van ons lichaamsgewicht bestaat uit bacteriën." Dat zei hoogleraar microbiologie en infectiepreventie Jan Kluytmans van het VUmc zaterdag. "De meeste bacteriën kunnen geen kwaad, maar sommige bacteriën kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke weerstand, zoals ouderen of ernstig zieken".

In ziekenhuizen is het daarom zaak om extra alert te zijn op besmettingen met resistente bacteriën. Dat zijn bacteriën die niet meer reageren op antibiotica en daardoor moeilijk te bestrijden zijn.

"Je kan niet voorkomen dat mensen die een bacterie bij zich dragen in een ziekenhuis binnenkomen. Wat je wel moet proberen te vermijden is dat ze er ziek van worden of anderen mee besmetten. Daarom is het belangrijk dat je risicogroepen test om uit te zoeken of ze een ziekenhuisbacterie bij zich dragen. Varkenshouders worden standaard getest als ze binnenkomen in het ziekenhuis, maar ook mensen die recent in een buitenlands ziekenhuis geweest zijn", legt Kluytmans uit.

Lang niet iedereen die het ziekenhuis in komt wordt getest. Daardoor kan iemand die een ziekenhuisbacterie met zich meedraagt weleens gemist worden. "Wanneer de besmetting dan vastgesteld wordt, moet meteen een contactonderzoek gedaan worden om te kijken of de patiënt anderen besmet heeft."

PlayStation Vita-verkoop is acceptabel

Jack Tretton, baas van Sony Computer Entertainment America, heeft in een interview aangegeven dat hij de huidige verkoopcijfers voor de PlayStation Vita accepabel vindt.

"In deze industrie kun je niet te hoog of te laag gaan, want het gaat allemaal erg snel. Ik denk dat er een acceptabel verkoopcijfer is en het aantal dat we verkocht hebben, dat is acceptabel. Als het het drievoudige was, dan was ik gelukkiger, als het een derde van het aantal was, dan was ik teleurgesteld", zegt Tretton. Hij blijft optimistisch voor de toekomst van de handheld. Hij geeft aan dat de PlayStation 3 eenzelfde release had, maar uitgegroeid is tot de populaire en winstgevende apparaat wat het nu is.

"Alles met grote beloningen komt met grote uitdagingen. We hadden het gevoel dat als de technologie er was, en het spelaanbod er was dan is het publiek er. Ik voel me er beter onder dan vier maanden geleden", voegt hij eraan toe.

We wachten met spanning af of Sony nog nieuwe Vita-titels gaat aankondigen op de persconferentie aanstaande disndag tijdens de gamescom in Keulen.

Vita

Coach en directeur Rangers aangepakt

Ally McCoist en Charles Green, respectievelijk coach en algemeen directeur van het ter ziele gegane Glasgow Rangers, worden vervolgd door de Schotse FA.

"Sommige van deze beslissingen worden ingegeven door jaloezie en sommige worden ingegeven door alle verkeerde motieven", aldus Green in gesprek met de BBC in juli. Green reageerde op het wegstemmen van The Rangers FC, de opvolger van Glasgow Rangers, uit de Schotse Premier League door de overige teams van het hoogste niveau.

In april stond voormalig Rangers-eigenaar Craig Whyte terecht bij de Schotse FA vanwege het op illegale wijze runnen van de club, een jury deed uitspraak in de zaak. McCoist op Rangers TV. "Ik walg van de uitspraak in de zaak door deze zogenaamd onafhankelijke jury. Wie zijn deze mensen? Ik wil weten wie deze mensen zijn. Ik ben supporter van de Rangers en de Rangers supporters verdienen te weten wie deze mensen zijn."

Zowel Green als McCoist krijgen nu hun eigen rechtszaak, ze worden vervolgd voor het in discrediet brengen van de voetbalsport en de Schotse bond. De twee kunnen tot 17 augustus reageren op de vervolging.

Galadriel en Uglúk vechten om Middle-Earth

Warner Bros. Interactive heeft een nieuw profieltrailer van Guardians of Middle-Earth uitgebracht waarin heks Galadriel en de Uruk-hai Uglúk voorgesteld worden.

In de video zien we de twee bekende personages uit de Lord of the Rings-universum in actie. Galadriel gebruikt haar toverkracht vooral van afstand en zijn op verdediging gericht terwijl Uglúk niet zo nauw kijkt en vooral tegenstanders wil doden met zijn zweep en zwaard. 

Het spel is een multiplayer online battle arena (MOBA) gemaakt door Monolith Productions en bevat zo'n twintig personages uit de films van Lord of the Rings, gebaseerd op het verhaal van J.R.R Tolkien. Gandalf, Sauron, Gollum, Galadriel, Legolas en meer personages strijden in een player vs player-arena terwijl ze via een ingame communicatiesysteem met elkaar kunnen kwebbelen. Online stats en leaderboards zijn beschikbaar om te zien hoe jij en anderen het in de loop van tijd doen.  

Guardians of Middle-earthen komt deze herfst uit via Xbox LIVE Arcade en PlayStation Network. 

Toch eerste goud voor Argentinië

Argentinië heeft zaterdagavond, ondanks de nederlaag van de hockeyvrouwen in de finale tegen Oranje, toch de eerste gouden medaille van deze Olympische Spelen gepakt. Taekwondoka Sebastian Crismanich won in de finale van de klasse tot 80 kilogram van de Spanjaard Nicolas Garcia en mocht daarom op het hoogste treetje van het podium stappen.

Ook in de klasse tot 67 kilogram bij de vrouwen viel zaterdagavond de beslissing. De zege ging naar Kyung-Sun Hwang van Zuid-Korea. Zij versloeg de Turkse Nur Tatar in de finale. De Duitse Helena Fromm en de Amerikaanse Paige McPherson deelden het brons. Bij de mannen werden de Brit Muhammed Lutolo en Italiaan Mauro Sarmiento gedeeld derde.


Toch eerste goud voor Argentinië (Foto: Novum)

VS en Spanje opnieuw in basketbalfinale

De basketballers van de Verenigde Staten en Spanje strijden morgen net als vier jaar geleden om olympisch goud. Het Amerikaanse dreamteam bereikte de finale door een 109-83 zege op Argentinië. Spanje knokte zich met 67-59 langs Rusland. Vier jaar geleden trok de VS in een spectaculaire finale met 118-107 aan het langste eind.

De achterstand van Argentinië was halverwege nog te overzien (40-47), maar in het laatste deel van de wedstrijd liepen de Amerikanen over de tegenstander heen. Kevin Durant werd met negentien punten topscorer. LeBron James en Carmelo Anthony waren elk goed voor achttien punten, net als de in de VS spelende Argentijn Manu Ginobili.


VS en Spanje opnieuw in basketbalfinale (Foto: Novum)

Maak kennis met Worms Revolution

Team 17 heeft een Worms Revolution-trailer uitgebracht waarin we kennis maken met de Worms, kleine gluiperige wormpjes die elkaar en de omgeving in deathmatches volledig in de vernieling helpen.

Zoals in elk deel uit de Worms-franchise gaat om het winnen van deze deatmatches door de meest bizarre wapens in te zetten. Oma's met deegrollers, heilige granaten of de Shoryuken en Hadouken van Ryu uit Streetfighter? Het is mogelijk. Nieuw in dit deel zijn de verschillende type wormen, elk met eigen wapens, sterke punten en zwakke punten.

Worms Revolution komt in oktober uit als downloadbare titel voor PS3, Xbox 360 en pc.

NBA 2K13 met Kinect-ondersteuning

2K Sports heeft een nieuwe exclusieve feature voor de XBox 360-versie van NBA 2K13 getoond. Het spel ondersteunt commando's door middel van Kinect.

Deze opdrachten kunnen simpel zijn zoals een speler te laten bewegen, maar ook geavanceerder zoals het isoleren ven specifieke spelers. Schelden is mogelijk, maar je krijgt er wel een foul-play in het spel door. Deze Kinect-feature is alleen beschikbaar als je tegen de computer speelt, het is uitgeschakeld tijdens online en lokale multiplayer. Volgens 2K Sport ook logisch, want in lokale multiplayer is het onmogelijk om te weten wie nu wat roept en online zou het onnodige lag veroorzaken.

PlayStation Move-ondersteuning voor de PlayStation 3-versie komt niet terug dit jaar. In NBA 2K12 was deze voor het eerst aanwezig, maar dit jaar moeten we gewoon met de Dual Shock 3-controller aan de gang. NBA 2K13 komt uit op PlayStation 3, Xbox 360 en pc in oktober dit jaar.

Deathmatch in XCOM: Enemy Unknown

Uitgever 2K Games heeft aangekondigd dat XCOM: Enemy Unknown een multiplayermodus in de vorm van een 1 tegen 1-deathmatch krijgt. Dit is de eerste keer dat de serie deathmatch aanbiedt.

De modus behoudt de turnbased gameplay. Spelers maken hun eigen squad van soldaten en aliens en krijgen tienduizend punten aan het begin van de wedstrijd die ze aan verschillende units en bevoorradingen kunnen spenderen. Vanaf dan hebben spelers negentig seconde om hun volgende beslissingen te nemen. Deze modus gaat geheel langs het singleplayerverhaal, waar we aliens moeten stoppen en zeker geen hulp van ze krijgen.

"Door de geschiedenis van de XCOM-serie heen hebben spelers gehandeld alsof ze de laatste hoop voor de wereld zijn tegen de buitenaardse invasie", zegt hoofd van ontwerp Jake Solomon. "Met de multiplayermodus in XCOM: Enemy Unknown kunnen spelers eindelijk uitvinden hoe het is om aliens te opdrachten te geven en buitenaardse vernieling op de planeet Aarde los te laten of haar te verdedigen met een team van soldaten en buitenaardse wezens."

XCOM: Enemy Unknown komt 12 oktober uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

XCOM: Enemy Unknown

[Programma] Londen dag 15

Iedere ochtend geeft FOK!sport je een overzicht van Nederlanders die in actie komen en de finales van de dag. Vandaag gaan de hockeyers hun finale spelen en komen ook de sprinters op de 4x100 meter estafette in actie.

Nederlanders in actie:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd soort wedstrijd Nederlanders
Hockey Nederland - Duitsland mannen 21:00 finale Nederlands team
Atletiek 4x100 meter estafette mannen 22:00 finale Nederlands team

Finales vandaag:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd
Atletiek 50 km snelwandelen mannen 10:00
Kano, slalom K1, 200m mannen 10:30
Kano, slalom C1, 200m mannen 10:47
Kano, slalom K1, 200m vrouwen 11:14
Kano, slalom K2, 200m mannen 11:41
Zeilen Elliott 6m vrouwen 13:00
Wielrennnen, mountainbike mountainbike vrouwen 13:30
Voetbal Brazilie - Mexico mannen 16:00
Ritmische gymnastiek individuele meerkamp vrouwen 16:10
Atletiek 20 km snelwandelen vrouwen 18:00
Worstelen tot 60 kg vrije stijl mannen 19:25
Worstelen tot 84 kg vrije stijl mannen 19:25
Worstelen tot 120 kg vrije stijl mannen 19:25
Volleybal Brazilie - Verenigde Staten vrouwen 19:30
Moderne vijfkamp Moderne vijfkamp mannen 19:45
Atletiek hoogspringen vrouwen 20:00
Atletiek speerwerpen mannen 20:20
Atletiek 5.000 meter mannen 20:30
Atletiek 800 meter vrouwen 21:00
Basketbal Verenigde Staten - Frankrijk vrouwen 21:00
Hockey Nederland - Duitsland mannen 21:00
Atletiek 4x400 meter estafette vrouwen 21:25
Boksen tot 49 kg mannen 21:30
Handbal Noorwegen - Montenegro vrouwen 21:30
Schoonspringen 10 m toren mannen 21:30
Boksen tot 56 kg mannen 21:45
Atletiek 4x100 meter estafette mannen 22:00
Boksen tot 64 kg mannen 22:15
Boksen tot 75 kg mannen 22:45
Boksen tot 91 kg mannen 23:15
Taekwondo boven 67 kg vrouwen 23:15
Taekwondo boven 80 kg mannen 23:30

FOK! wat een weer...

Ook vandaag weer een heerlijke dag in petto. De temperatuur zal rond de 23 graden liggen, dus dit is echt weer zo'n dag om erop uit te trekken. Gewoon lekker die iMac uit laten staan en met je MacBook Air naar het strand verkassen. Vannacht koelt het echter weer behoorlijk af tot een graad of 13.

Vandaag heb je tevens nog de kans om het vuurwerkfestifal in Scheveningen bij te wonen. In Scheveningen staat een redelijk stevige wind die in de loop van de dag wat aantrekt, het kan daar dus een stukje frisser worden dan in de rest van het land, wél heb je daar wat minder last van de wolkenvelden die over het land heen trekken. Ook Dutch Valley in Spaarnwoude is in volle gang. De laatste kaarten kun je hier bemachtigen. Voor een ieder die besluit zich naar Spaarnwoude te begeven; daar iets meer wolken, maar ook iets warmer.

Weersverwachting
Nederland
Meer weer op FOK!


Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een linkje naar jouw leukste kiekje submitten aan de redactie, onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste vijf foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen. Geniet ervan vandaag!

Zonsopkomst. (Kjell Bakx)
Goedemorgen! (Foto: Kjell Bakx)

Gevechten aan Syrische grens

Aan de Syrisch-Jordaanse grens kwam het vrijdag tegen het einde van de middag tot gevechten tussen het Syrische en het Jordaanse leger. Dat meldt een Jordaanse woordvoerder in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Volgens de zegsman hebben Syrische troepen een groep van 500 vluchtelingen beschoten toen deze de grens over gingen naar Jordanië. De Jordaanse militairen schoten terug omdat de vluchtelingen al in Jordanië waren, aldus de woordvoerder. Er zouden ook deserteurs uit het leger van president Bashar al-Assad onder de vluchtelingengroep zijn geweest.

Berispte huisarts doekt praktijk op

Een huisarts uit Utrecht heeft zijn praktijk vrijdag per direct gesloten, nadat hij door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de vingers was getikt. De man laat zich maandag uitschrijven uit de officiële registers, meldt de inspectie vrijdag.

De IGZ bracht afgelopen weken verschillende bezoeken aan de huisarts. De arts was gewoon aan het werk ondanks eerdere tikken op de vingers en toezeggingen aan onder meer de inspectie. Bij de bezoeken bleek dat de man verschillende zaken niet op orde had.

De huisarts heeft volgens de IGZ nu uit eigen beweging besloten zijn activiteiten als arts per direct te staken. De inspectie stelt nauwlettend in de gaten te houden dat de man niet toch weer in zijn praktijk gaat werken.

'Nederlands bedrijf dupeert Formule 1-fans'

Minstens 6000 autosportfans die een ticket hebben gekocht voor de Grote Prijs Formule 1 in het Belgische Spa-Francorchamps zijn hun ticket kwijt. Dat zou de schuld zijn van het Nederlandse bedrijf dat de tickets verkocht. Dit melden de Belgische kranten de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg zaterdag.

Volgens de berichten staat het bedrijf The Ticket Enterprise dat kaartjes online verkocht, voor een faillissement. De directie van het bedrijf is sinds een week onbereikbaar en ook de website zou niet meer functioneren. De Nederlandse politie is volgens de berichten al met de zaak bezig.

'Nederlands bedrijf dupeert Formule 1-fans'
'Nederlands bedrijf dupeert Formule 1-fans' (Foto: ANP)

John de Mol heeft Josje nog niet ontmoet

John de Mol heeft zijn nieuwe schoondochter nog niet ontmoet. De Mols zoon Johnny is sinds kort aan het daten met K3-zangeres Josje, bekende de presentator donderdag.

Hoewel John Josje nog niet heeft gezien, weet hij zeker dat het goed zit. "Ik weet zeker dat Johnny een goede keuze heeft gemaakt", vertelt John aan RTL Boulevard. "Alle dames die ik heb ontmoet, zijn allemaal leuke vrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat Josje een heel leuk mens is."

Geruchten dat Josje en Johnny met elkaar daten doken eerder deze week op. Donderdag bekende Johnny dat er iets moois opbloeit tussen hem en de zangeres. "Het is allemaal nog heel pril." Josje had eerder een relatie met Studio 100-baas Gert Verhulst, bekend van Samson en Gert, en acteur Levi van Kempen. Exen van Johnny zijn Chantal Janzen en Bridget Maasland.

Mariah Carey krijgt eigen nagellakjes

Na sterren als Justin Bieber en Nicki Minaj krijgt ook Mariah Carey haar eigen nagellakjes. De zangeres is in zee gegaan met het Amerikaanse OPI, maakte het cosmeticamerk vrijdag bekend.

"Mariah is een icoon. Ze is dol op haar nagels en noemt nagellak een van haar favoriete accessoires", weet een topvrouw van OPI. "Met haar aantrekkelijke persoonlijkheid dient Mariah als inspiratiebron voor mooie, felle kleuren."

De eerste potjes nagellak met Carey's naam staan volgend jaar in de winkelschappen in de Verenigde Staten. Of de lakjes ook in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, is niet bekend.

Willy Wonka regisseur Mel Stuart overleden

De Amerikaanse filmproducer en regisseur Mel Stuart is afgelopen donderdag in zijn woonplaats Beverly Hills overleden. De 83-jarige filmmaker overleed aan de gevolgen van kanker.

Stuart werd het meest bekend met zijn verfilming van het beroemde Roald Dahl verhaal Willy Wonka & the Chocolate Factory in 1971. Andere bekende films van hem zijn onder meer If It's Tuesday, This Must Be Belgium (1969), Two is a Happy Number (1972), Wattstax (1973) en Running on the Sun: The Badwater 135 (2000).

Naast bioscoopfilms richtte Stuart zich vooral op het maken van documentaires. Zo maakte de regisseur een drietal documentaires onder de noemer The Making of the President, waarin we een blik achter de schermen van de presidentsverkiezingen in het Amerika van 1960, 1964 en 1968 te zien kregen, Rise and Fall of the Third Reich, over de opkomst van het fascisme en nog vele andere prijzenwinnende documentaires. In 1965 werd Stuart genomineerd voor een Oscar voor zijn documentaire Four Days in November, over de aanslag op John F. Kennedy.


Mel Stuart's meest bekende film.

PSVita brengt "een echte Call of Duty-ervaring"

Volgende week wordt er op de Gamescom in Keulen veel informatie bekendgemaakt over de PlayStation Vita-versie van Call of Duty: Black Ops II. De game zal in elk geval zich voor de gebeurtenissen van de console-versie afspelen. De game heet dan ook Call of Duty Black Ops: Declassified en zal een ander verhaal volgen dan zijn grote broer.

Michael Sportouch, de vice-president van Activision Europe, is erg enthousiast over alle functies en mogelijkheden die de PlayStation Vita met zich meebrengt. Sinds de aankondiging is niet meer bekend dan dat de game haar eigen spec ops-modus heeft en een aangepaste multiplayermodus zal bevatten.

Van deze spin-off gaan we volgende week dus meer horen, maar Sportouch kon het niet laten om een kleine teaser te geven over waar het verhaal over zou gaan: “Before the future could be won, history had to be written.”

Call of Duty: Black Ops Declassified

Spin verwijderd uit oor vrouw

Bang van spinnen? Dan kun je dit bericht beter meteen wegklikken. Of in ieder geval beter niet op deze link klikken.

Een Chinese vrouw stapte met een enorme jeuk in haar oor het Changsha Central Hospital binnen. Toen een arts haar oor inspecteerde, constateerde hij dat er een aantal oogjes naar hem terugkeken. Er zat een spin in het oorkanaal van de vrouw. Om te voorkomen dat de spin zich verder in het oor terug zou trekken of zou bijten, werd besloten het beestje er met een zoutoplossing uit te spoelen.

De spin zat naar schatting al een dag of 5 in zijn schuilplaats. Hij was waarschijnlijk naar binnen gekropen terwijl de vrouw lag te slapen. Ze heeft niets aan het ongewenste bezoekje overgehouden, aldus Medical Daily.

Final Fantasy Symfonie in Wuppertal

Het tachtigdelige symfonieorkest uit Wuppertal zal in mei volgend jaar een groots concert geven. Het concert bevat nieuwe arrangementen van bekende nummers uit Final Fantasy VI, VII en X. Het concert is in samenwerking met Square Enix en de Final Fantasy Muziekveteraan Noboe Uematsu geschreven en zal op 11 mei 2013 ten gehore gebracht worden.

Het Sinfonieorchester Wuppertal heeft al eerder nummers uit bekende games nagespeeld in grote orkesten. Zo heeft het in eerdere concerten al arrangementen uit de Chrono-serie, Lost Oddysey en The Great Giana Sisters uitgevoerd. Kaartjes voor de voorstelling Final Symphony zullen €22,- zijn en zullen vanaf 24 augustus in de voorverkoop gaan.

De officiële site en de Facebook-pagina zijn al te bekijken.

Final Symphony

Valve plaagt ons met Team Fortress 2

Valve, de ontwikkelaar van de inmiddels gratis speelbare Team Fortress 2, heeft zojuist een berichtje op de site geplaatst die misschien een tipje van de sluier oplicht van de plannen voor Team Fortress 2. Nu alle klassen uitgebreid zijn geintroduceerd en verbeterd is er namelijk een kans dat er een derde teamkleur bij komt. "Team grijs"

Dat is in elk geval hoe fans het bericht op de site interpreteren. Op de officiele Team Fortress 2-site is namelijk een bloedvlek op het logo te vinden. Wanneer je daarop klikt verschijnt er een bericht over de familie Gray. Wat dit precies betekent is voor veel fans nog onduidelijk, maar de speculaties vallen op een nieuw grijs team naast de oorspronkelijke Red en Blu-fracties.

Bekijk het bericht hieronder.

Team Fortress 2 bericht

GL wil stillegging Borssele

GroenLinks wil dat de kerncentrale in Borssele wordt gesloten zolang onduidelijkheid bestaat over de veiligheid. De partij laat dit weten naar aanleiding van berichten over de kerncentrale in het Belgische Doel.

Eerder werd bekend dat tijdens regulier onderhoud afwijkingen zijn geconstateerd in de dichtheid van de wand van een reactor in Doel. De betreffende reactor van de kerncentrale in Doel ligt sinds juli tot in ieder geval 31 augustus stil in afwachting van verder onderzoek.

De Europese Commissie heeft aanbevolen negen kernreactoren die vergelijkbaar zijn met die in Doel aan een uitgebreide veiligheidsinspectie te onderwerpen. De kerncentrale in Borssele is er daar een van. De kernreactor in Borssele is grotendeels gemaakt door hetzelfde Nederlandse bedrijf dat ook de kernreactor in Doel produceerde.

GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren vindt dat minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) de kerncentrale in Borssele per direct stil moet leggen. Dat zou geen problemen opleveren voor de energiezekerheid, zegt ze vrijdagavond. "De Kernfysische Dienst moet elk reactorvat, elk boutje en elk moertje controleren met de nieuwste onderzoeksmethoden. We mogen niet gokken met de veiligheid van omwonenden en werknemers."

GroenLinks is overigens van mening dat kerncentrales helemaal niet nodig zijn.

Silent Hill Xbox 360 patch geannuleerd

Konami heeft aangegeven de patch voor de Xbox 360-versie van Silent Hill HD Collection geannuleerd te hebben. Wegens "technical difficulties" geeft de ontwikkelaar aan niet in staat te zijn de problemen in de Xbox 360-versie van deze collectie aan te kunnen passen. Gamers ervaren problemen met de framerate en het gelijk lopen van het geluid met het beeld. Aan een PS3-patch die deze problemen oplost wordt nog steeds gewerkt.

In Amerika heeft Konami al aangegeven dat teleurgestelde gamers hun game kunnen inruilen tegen andere game van Konami. De Europese site van Konami geeft hier vooralsnog niks over aan, maar het kan zijn dat de komende dagen de gedupeerde Silent Hill-bezitters met een kassabon terecht kunnen bij Konami klantenservice.

Silent Hill

Berenfamilie sloopt Noorse blokhut

Ik zag vier beren… honing, chocoladepasta en marshmallows eten. En bier drinken. Een berenfamilie, bestaande uit een moeder en haar drie jongen, wordt ervan verdacht een blokhut in het Noorse Jarfjord volledig te hebben vernield.

Eigenaar Nilsen stond versteld toen hij de ravage zag die in zijn huisje was aangericht. De keukenapparatuur, de keukenkastjes, de bedden en de planken aan de muur waren aan stukken gereten, meldt ‘The Local’. Ook was de provisiekast volledig leeggegeten en -gedronken; ruim honderd blikjes bier werden soldaat gemaakt. Om binnen te komen, hadden de vandalen een gat in de muur gemaakt.  

Voor de Noor bestaat er geen twijfel over de identiteit van de daders.  De hut stonk naar berenurine en buiten lagen uitwerpselen. Bovendien stonden er pootafdrukken op de ramen. Hij hoopt van harte dat de feestbeesten voorlopig niet terug zullen keren.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.