FOK!filmtips van de dag: Sherlock Holmes (2009)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Sherlock Holmes 01

Vanavond wordt het een fijn potje knokken om de afstandsbediening want er komen maar liefst twee knallers van films op de buis. Om 20.30 uur is het namelijk de keuze tussen I, Robot van Alex Proyas (RTL5) en Sherlock Holmes van Guy Ritchie (SBS6). Na een oververhitte discussie hebben we gekozen voor de avontuurlijke detectivefilm uit 2009 als FOK!filmtip van de dag. Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) raken betrokken in duistere zaken als ze bij een geheim ritueel de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) oppakken. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de dood door ophanging. Er gaan echter geruchten dat Blackwood over kwade machten beschikt en zelfs in staat is om uit de dood op te staan. Holmes en Watson zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in een duivels plot waarbij de toekomst van geheel Engeland wordt bedreigd.

Sherlock Holmes 02

Guy Ritchie leverde met zijn visie op het bekende detectiveverhaal een prachtige film af met schitterende kostuums en decors, overtuigende special effecten en mooi camerawerk. Ritchie gaf echter wel een eigen invulling aan het verhaal wat niet door alle liefhebbers van het oorspronkelijke verhaal werd gewaardeerd. Een film die je behoorlijk op het verkeerde been laat staan en beschikt over een sterke cast met onder meer Robert Downey Jr. en Jude Law in de belangrijkste rollen. De 128 minuten durende film kreeg in 2011 een zo mogelijk nog sterker vervolg met Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Sherlock Holmes 03

Veel kijkplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!