FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 augustus 2012

Monster van Loch Ness weer eens ontdekt

Het is weer eens iemand gelukt om met onomstotelijk bewijs te komen dat het monster van Loch Ness toch echt bestaat. Ditmaal betreft het de schipper George Edwards. Hij besteedde ruim 25 jaar van zijn leven aan het zoeken naar het monster en hij vindt dat het nu toch echt gelukt is. Een foto en wat videomateriaal moeten zijn claim aannemelijk maken.

Edwards maakte de opnames al in november vorig jaar, maar hij heeft gewacht met het wereldkundig maken van zijn wereldschokkende ontdekking totdat allerlei deskundigen hun licht erover hadden laten schijnen. Zijn concurrent Steve Feltham is in ieder geval onder de indruk van de beelden. Volgens hem zat iedereen er echt al jaren op te wachten.

 
De nu al legendarische beelden van het monster van Loch Ness

Dance Valley 'nagenoeg' uitverkocht

Het populaire dancefestival Dance Valley in Spaarnwoude beleefde zaterdag een stralende 18e editie. Het eendaagse evenement is volgens directeur Brian Bout 'nagenoeg' uitverkocht. "We zijn waarschijnlijk niet helemaal los, maar wel bijna door alle 40.000 tickets heen."

In de hoop wat meer jongeren naar het feest in de recreatievallei te lokken, gaf Dance Valley dit jaar voor het eerst My First Dance Valley-kaarten uit. Danceliefhebbers van 17 jaar mogen daarmee voor 25 in plaats van 55 euro kennismaken met het dancefeest.

Dance Valley'nagenoeg' uitverkocht
Dance Valley'nagenoeg' uitverkocht (Foto: ANP)

Warren Buffett blijft miljardenwinst boeken

Ook in economisch zware tijden weet de Amerikaanse 'superbelegger’ Warren Buffett nog altijd miljarden te verdienen. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway bracht in het tweede kwartaal van dit jaar 3,1 miljard dollar (2,5 miljard euro) in het laadje, zo maakte het vrijdagavond bekend.

Vergeleken met vorig jaar ging het iets minder goed met Berkshire: in 2011 bedroeg de winst in het tweede kwartaal 3,4 miljard dollar. Buffett heeft volgens Amerikaanse media flink moeten afschrijven op een verkeerd uitgepakte speculatie met derivaten, financiële producten die een hoog risico met zich meebrengen. In Nederland kwam onder meer woningcorporatie Vestia in grote problemen door een gok met rentederivaten.

Warren Buffett blijft miljardenwinst boeken
Warren Buffett blijft miljardenwinst boeken (Foto: ANP)

Farrah en Ruthferford laten Britten juichen

De Britse toeschouwers zijn op de tweede dag van het atletiektoernooi verwend met maar liefst drie gouden medailles. Na het meerkampgoud van Jessica Ennis wisten ook Mo Farrah (10.000 meter) en Greg Ruthferford (verspringen) de thuisnatie in vuur en vlam te zetten.

Farrah bleek op de 10.000 meter over het snelste eindschot te beschikken en kwam in 27.30,42 over de finish. Het zilver ging naar zijn Amerikaanse trainingsgenoot Galen Rupp, terwijl de Ethiopiër Tariku Bekele het brons voor zich opeiste. De wedstrijd kende enkele tempowisselingen om elkaar pijn te doen, maar de Kenianen en de atleten uit Eritrea sloopten alleen zichzelf hiermee. Farrah liep een bekeken race en sloeg in de slotronde genadeloos toe.

Ruthferford wist bij het verspringen 8,31 meter op de borden te zetten. Het bleek de verste afstand, want de Australiër Mitchell Watt (8,16) en de Amerikaan Will Claye (8,12) bleven op geruime afstand van hem steken op plaats twee en drie. De Panamees Irving Saladino was voorafgaand aan het toernooi de grote favoriet voor goud. Hij faalde echter driemaal in de kwalificaties.

Het goud bij het discuswerpen ging naar de Kroatische Sandra Perkovic. Ze wierp de discus over een afstand van 69,11 meter, waarmee ze de Russin Darya Pishchalnikova en de Chinese Li Yanfeng ruim voorbleef.

Aanslag Bulgarije in buitenland voorbereid

De recente aanslag op een bus met Israëlische toeristen in Bulgarije is in het buitenland voorbereid, maar het explosief dat is gebruikt, is waarschijnlijk in het Oost-Europese land gemaakt. Dat heeft secretaris-generaal Kalin Georgiev van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Sofia zaterdag gezegd.

"Ik kan met grote stelligheid zeggen dat de aanslag is beraamd, voorbereid en uitgevoerd door mensen die zeer ver van Bulgarije waren", aldus Georgiev. Er is volgens hem weinig te zeggen over het explosief, maar "onze deskundigen schatten dat het ergens dichtbij is gemaakt, omdat niemand het risico neemt een geactiveerd explosief lang bij zich te dragen", zei de hoge ambtenaar.

De aanslag op het vliegveld van Boergas kostte vijf Israëlische toeristen, de Bulgaarse chauffeur en de dader het leven. De identiteit van de dader is nog altijd onbekend. De Bulgaren hebben een compositietekening van hem vrijgegeven.

Nieuw wereldrecord taartgooien

In de Amerikaanse stad Dallas is het wereldrecord taartgooien verbeterd. Binnen enkele minuten tijd wisten de 714 deelnemers elkaar te bekogelen met 1428 taarten. Hiermee verbeterden ze het vorige record ruimschoots. Dat werd vorig jaar gevestigd in de stad Iowa. Toen namen er 684 mensen deel aan de taartwerpuitdaging.

Omdat er na die vorige recordpoging nogal wat kritiek te horen was uit de hoek van allerlei zure verenigingen, is er bij de meest recente taartwerprecordpoging gebruik gemaakt van taarten van scheerschuim.

De recordpoging was onderdeel van de week van de clown. Daarom waren alle deelnemers als clown verkleed. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan goede doelen.

Uitslagen kwartfinale mannenvoetbal

Vandaag  zijn de kwartfinales gespeeld van het olympisch voetbaltoernooi voor mannen. Japan, Mexico, Brazilië en Zuid-Korea zijn als winnaars uit de bus gekomen. 

Als eerste speelde Japan tegen Egypte. Japan was verreweg de betere ploeg en wisten met 3-0 te winnen. Na een kwartier scoorde Kensuke Nagai de 1-0. Vlak voor rust kreeg de Egyptenaar Saadeldin Saad rood en was de wedstrijd helemaal bekeken.  In de 78ste minuut wist aanvoerder en speler van VVV Maya Yoshida de score te verdubbelen door een vrije schop van Kiyotake binnen te koppen. Vijf minuten later gooide Yuki Otsu het duel van dichtbij definitief op slot, door de derde Japanse treffer te maken.

Mexico wist pas in de verlenging Senegal met 4-2 te verslaan. Na negentig minuten stond het 2-2. Na tien minuten stond Mexico al op 1-0 door een treffer van Jorge Enriquez. Het vervolg van de eerste helft was aantrekkelijk. Beide ploegen speelden aanvallend en frivool voetbal. Zowel Mexico als Senegal maakte aanspraak op een treffer. Toch kwam de tweede treffer pas na een uur spelen. Na een scrimage in het doelgebied van Senegal kon Javier Aquino uiteindelijk profiteren. Hij kon bij de tweede paal binnenwerken.  

Senegal deed zeven minuten later iets terug. Via Moussa Konaté kwamen de Afrikanen terug in het duel. Een kwartier voor tijd kwam Senegal zelfs op gelijke hoogte.  Ibrahima Balde kopte een corner binnen.  Na acht minuten spelen in de verlenging maakte Papa Gueye een enorme fout, waarna Giovanni Dos Santos dankbaar gebruik maakte van de geboden kans. In de tweede helft van de verlenging extra tijd kwamen de Mexicanen zelfs op een nog ruimere voorsprong. Na knullig verdedigen aan Senegalese zijde was het Héctor Herrera die de 4-2 eindstand realiseerde.

Brazilië had zeer veel moeite met Honduras. Door een treffer van Mario Martinez kwam Honduras in de twaalfde minuut op voorsprong, maar Wilmer Crisanto kreeg in de 33ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Vijf minuten later zorgde Leandro Damião dat er een 1-1 ruststand op het bord stond. Vlak na rust zette Roger Espinoza zeer verrassend Honduras op 1-2. Vijf minuten later stond het weer gelijk nadat Neymar een strafschop binnen schoot. Na een uur trof Damião opnieuw doel en scoorde de 3-2, tevens de eindstand. Honduras eindigde het duel nog wel met negen man nadat Espinoza in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg. 

Groot-Brittannië speelde in het Millennium Stadium in Cardiff tegen Zuid-Korea. De Aziaten waren het eeste half uur de betere ploeg en dat beloonde Dongwon Ji te belonen met een treffer. In het laaste kwartier keeg team GB strafschoppen. De eerste voor een handsbal en de tweede nadat er een overtreding op Daniel Sturridge werd gemaakt. Aaron Ramsey wist slechts alleen de eerste strafschop te benutten. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten. 

In de tweede helft zette de Britten een tandje bij en creëerden veel meer kansen. Deze werden echter niet benut. Het grootste applaus tijdens deze wedstrijd kwam vlak voor het verstrijken van de reguliere tijd toen Ryan Giggs het veld op kwam. Er werd in de tweede helft niet gescoord en verlenging was nodig.  In de twee keer vijftien extra minuten gebeurde niet zo veel. Het kwam aan op strafschoppen. Daniel Sturridge was de enige die een strafschop mistte en daarmee spatte de droom van Groot-Brittannië uiteen. 

Thuis Uit Uitslag
Japan Egypte 3-0
Mexico Senegal 4-2 n.e.t.
Brazilië Honduras 3-2
Groot-Brittannië Zuid-Korea 1-1 w.n.s.

In de halve finale nemen Japan en Mexico het tegen elkaar op. De andere halve finale gaat tussen Brazilië en Zuid-Korea. De duels worden gespeeld op zeven augustus. 

Fraser prolongeert titel op 100 meter

Shelly-Ann Fraser heeft vandaag in Londen haar olympische titel op de 100 meter sprint geprolongeerd. De Jamaicaanse sprintte in het olympisch stadion naar een tijd van 10,75 seconden waarmee ze haar land het eerste atletiekgoud dit toernooi bezorgde.

Vooraf had Carmelita Jeter zich als snelste voor de finale gekwalificeerd, maar zij werd tweede in 10,78 seconden. Het brons ging naar Veronica Campbell-Brown (10,81).

Tientallen Turkse generaals met pensioen

De Opperste Militaire Raad in Turkije heeft besloten 56 generaals en admiraals met pensioen te sturen. 37 van hen zitten gevangen op verdenking van het smeden van samenzweringen tegen de regering van premier Recep Tayyip Erdogan.

Het leger maakte dat zaterdag op zijn website bekend. Eén admiraal heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Voor de overigen is in de strijdkrachten geen plaats meer. De raad begon woensdag aan zijn jaarlijkse vergadering waarin de bevorderingen en ontslagen binnen de krijgsmacht worden besproken. De beslissingen worden bekendgemaakt, nadat de president ze heeft goedgekeurd.

Tientallen Turkse generaals met pensioen
Tientallen Turkse generaals met pensioen (Foto: ANP)

Kromowidjojo: "Ultieme beloning"

Ranomi Kromowidjojo had de druk van de favorietenrol gevoeld voorafgaand aan haar 50 meterrace. Toch won ze haar tweede gouden plak op de Spelen. "Hier ben ik voor gekomen. De laatste dagen voelde ik wel wat druk. Dit is de ultieme beloning."

Kromowidjojo moest vlak na haar huldiging weer het bad in. Met de estafetteploeg werd ze zesde op de 4 x 100 meter wisselslag. Pas daarna kon ze genieten van haar gouden medaille op de 50 meter vrij.

"Het was bizar om je na het winnen van het goud meteen weer op te moeten laden voor de 400 wissel", zei de tweevoudig olympisch kampioene na de estafetterace. "Ik was nog niet van het podium en ik moest mijn badmuts alweer op."

Kromo voelde na haar succes op de 50 meter vrij een last van haar schouders vallen. "Ik heb mezelf altijd al veel druk opgelegd, maar de laatste dagen wordt er op Twitter en Facebook zoveel over me gezegd. Ze bedoelen het goed maar de druk is wel toegenomen."

Kromowidjojo betrok ook nadrukkelijk Marleen Veldhuis en coach Jacco Verhaeren in haar vreugde. "Ik ben zo blij voor Marleen en ik vind het ook super voor Jacco dat we allebei op het podium staan. Ik train al vier jaar met Marleen en Jacco houdt me rustig en zorgt dat ik op het goede moment scherp ben."

"Mijn plannen voor de komende tijd zijn dat ik zo weinig mogelijk plannen ga maken. De komende maanden ga ik rustig vakantie houden. En vanavond en de komende weken volgen er vast een heleboel feestjes. Ik ben nu moe, maar ik kan wel uit mijn dak gaan."

Schippers en Broersen net buiten top tien op meerkamp

Dafne Schippers en Nadine Broersen zijn er op de olympische zevenkamp net niet in geslaagd om de top tien te halen. Schippers eindigde als elfde, Broersen als twaalfde. De ongenaakbare Britse Jessica Ennis pakte het goud met een uitmuntende score van 6955 punten. De Russische Tatyana Chernova eiste net voor Lyudmyla Yosypenko uit Oekraine het zilver voor zich op.

Het verschil tussen Schippers en Broersen bedroeg na zeven onderdelen slechts vijf punten (6324 om 6319). Voor Broersen betekende dat een persoonlijk record. Bovendien sloten beide Nederlandse atleten de zevenkamp af met een persoonlijk record op de 800 meter.

Spelen voorbij voor Van Iersel en Keizer

Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Sanne Keizer zijn op de Olympische Spelen in de achtste finales uitgeschakeld. Het Nederlandse duo had niets in te brengen tegen de Amerikaanse speelsters Kerri Walsh en Misty May-Treanor, de olympisch kampioenen van 2004 en 2008: 13-21 en 12-21.

Het beachvolleybaltoernooi in Londen gaat verder zonder Nederlandse vrouwen. Vrijdag viel voor Madelein Meppelink en Sophie van Gestel eveneens het doek in de achtste finales. Bij de mannen zijn Reinder Nummerdor en Richard Schuil nog wel in de race om de medailles. Zij bereikten zaterdag de kwartfinale.

Amerikanen winnen 4x100 wisselslag estafette

De Amerikaanse mannen hebben de laatste gouden medaille bij het langebaan zwemmen gewonnen. De Amerikanen met onder andere Michael Phelps wonnen de 4x100 meter wisselslag in 3.29,35 en bleven daarmee Japan en Australië voor.

De Nederlandse mannen, die hoopten op een bronzen medaille werden pas zevende. Nick Driebergen, Lennart Stekelenburg, Joeri Verlinden en Sebastiaan Verschuren zwemmen met 3.33,46 wel een nieuw Nederlands record.

Bij de vrouwen ging de olympische titel ook naar Amerika. De ploeg met onder andere Dana Volmer en Missy Franklin in hun midden kwam tot 3.52,05 en zette daarmee een wereldrecord neer. Australië werd tweede en Japan derde.

Nederland kwam met Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Sharon van Rouwendaal en Moniek Nijhuis niet verder dan de zesde plaats. Wel kwamen ze tot een nieuw Nederlands record met 3.57,28.

Tent stort in op festival Steenwijkerwold

Noodweer heeft er vanavond voor gezorgd dat een tent bij het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold is ingestort. Hulpdienst zijn massaal onderweg naar de plek des onheils waar volgens diverse twitterbronnen de paniek enorm groot is.

De nooddiensten hebben de situatie opgeschaald naar GRIP 2 wat betekent dat het om een ernstige situatie gaat. Op enkele foto's op de site van RTV oost is te zien dat een grote tent helemaal tegen de grond is geslagen. Andere beelden die op internet verschenen tonen de heftigheid van het noodweer en het instorten van de tent.

De tent stortte in voordat de band Rowwen Hèze aan zijn optreden begon. Bij het kortstondige noodweer vielen hagelstenen van eierformaat en kwamen er windstoten tot ruim 75 kilometer per uur voor. Er waren op dat moment zo'n 150 mensen in de tent aanwezig.

Eerdere berichten over een dodelijk slachtoffer zijn inmiddels ontkracht. De politie en organisatie hebben zojuist laten weten dat er 10 tot 15 lichtgewonden zijn, enkele hiervan zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het festival is afgelast.


Tent stort in op festival Steenwijkerwold

Schietgoud voor Rossi in wereldrecord

De Italiaanse Jessica Rossi heeft goud veroverd op het kleiduivenschieten. De 20-jarige politieagente brak in de finale het wereldrecord door 99 van de honderd keer raak te schieten. Zuzana Stefecekova haalde na een shoot-off de zilveren medaille terwijl het brons naar de Française Delphine Reau ging.

Jamie Lynn Gray uit de Verenigde Staten eiste de gouden medaille bij het 50 meter geweer drie houdingen voor zich op. De 28-jarige Gray brak met haar 691,9 punten in de finale het olympisch record. Het zilver ging naar de Servische Ivana Maksimovic en Adela Sykorova uit Tsjechië won brons.

Baanwielrensters zesde op achtervolging

De Nederlandse baanwielrensters zijn zaterdag bij de Olympische Spelen in Londen als zesde geëindigd op de ploegenachtervolging. Vera Koedooder, Amy Pieters en Ellen van Dijk verloren de strijd om de vijfde plaats van Nieuw-Zeeland. De winst ging in een nieuw wereldrecord naar Groot-Brittannië.

Met Kirsten Wild in plaats van Pieters had de Nederlandse ploeg eerder op de dag wel een nieuw nationaal record gereden. Ze snelden naar een tijd van 3.20,013, ruim drie seconden sneller dan een ronde later tegen Nieuw-Zeeland.

De Britse vrouwen staken opnieuw met kop en schouders boven de rest uit. Dani King, Laura Trott en Joanna Rowsell lieten in de finale met een nieuwe toptijd (3.14,051) de Verenigde Staten volstrekt kansloos. Canada won verrassend brons door in de troostfinale Australië te verslaan.

Dragon Quest X krijgt tien jaar lang content

Enkele dagen geleden is Dragon Quest X uitgekomen op Wii. Square Enix heeft beloofd tien jaar lang aan nieuwe content te blijven ontwikkelen voor deze MMO. Elke tien weken moet er een kleine patch komen met content om de spelers bezig te houden.

Naast deze kleine patches is het bedrijf ook van plan om DLC uit te brengen gedurende deze tien jaar. Er zijn maandelijkste kosten voor het spel. Square Enix gaat wel elke dag twee uur instellen waarin spelers gratis kunnen spelen, maar zodra deze twee uur over zijn moet er betaald worden om verder te gamen.

Binnenkort moet er ook een Wii U-versie van de game uitkomen. Spelers met een Wii en Wii U kunnen dan cross-platform gamen. Het is nog niet bekend of de game ook naar Europa komt.

Gewonden bij voetbalrellen in Breda

Bij rellen in Breda tussen aanhangers van NAC en MVV zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt. Een van hen had een hoofdwond. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Ondertussen zijn 65 supporters van MVV de stad uitgezet.

De rellen braken aan het begin van de avond uit aan de Havermarkt. De hooligans gooiden onder meer met terrasstoelen. Nadat de politie 65 fans van MVV had geïsoleerd, zijn vijftien met een bus de stad uitgebracht. Vijftig zijn naar het station begeleid, waar ze op een trein zijn gestapt.

Omstreeks 20.15 uur was het weer rustig in Breda, meldt de politiewoordvoerder. NAC en MVV spelen zaterdagavond een vriendschappelijke wedstrijd in Breda. De politie had volgens de zegsman niet gerekend op rellen. Daarom stond er geen mobiele eenheid paraat.

Wereldrecord voor Sun op 1.500 meter vrij

Yang Sun heeft op de 1.500 meter vrije slag de olympische titel verovert. De Chinees deed dit in stijl, want hij verbrak tevens het wereldrecord. Sun kwam tot 14.31,02 en was daarmee dik acht seconden sneller dan de Canadees Ryan Cochrane.

Het brons ging naar de Tunesiër Oussama Mellouli, die nog binnen de tien seconden van Sun wist te blijven. Het is voor Sun de derde medaille, nadat hij eerder goud en zilver veroverde.

BlazBlue-games wereldwijd 1,7 miljoen keer verkocht

De BlazBlue-games zijn drie jaar geleden naar de Verenigde Staten gekomen en dat viert uitgever Aksys. Maar dat is niet het enige wat ze vieren. Wereldwijd zijn er namelijk 1,7 miljoen exemplaren van de games verkocht, waarvan 800.000 in de Verenigde Staten.

BlazBlue: Calamity Trigger kwam in 2010 naar Europa, twee jaar na de release in Japan. BlazBlue: Continuum Shift, het vervolg, kwam ook in 2010 uit. Deze redelijk nieuwe serie doet het niet slecht in vergelijking met de bekende fighters. Street Fighter IV, bijvoorbeeld, ging 3,1 miljoen keer over de toonbank. Super Street Fighter IV verkocht nog eens 1,8 miljoen keer.

BlazBlue

Berging gecrasht vliegtuigje begonnen

Het vliegtuigje dat zaterdag neerstortte op een schuur aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld (Drenthe), wordt zaterdagavond geborgen. Dat meldde de politie. De berging kan enkele uren duren.

Het vliegtuig was om 11.30 uur opgestegen vanaf het nabijgelegen vliegveld in Hoogeveen. Kort daarna meldde de piloot via de radio dat hij een motorstoring had. De noodlanding die hij inzette, eindigde op de schuur. Drie mensen raakten daardoor gewond.

Twee gewonden waren inzittenden van het toestel. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. De derde gewonde bevond zich in de schuur en hoefde niet naar het ziekenhuis, aldus de politie. Het vliegtuig is tot stilstand gekomen in een tuin. Volgens de politie gaat het om een klein toestel van de bouwer Piaggio.

Goud Kromowidjojo, brons Veldhuis op 50 vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft haar tweede gouden medaille te pakken op de Olympische Spelen. In de finale van de 50 vrij zwom ze 24,05 en daarmee verbeterde ze haar eigen olympische record van gisteren. Marleen Veldhuis maakte het feest compleet door een bronzen medaille te pakken in haar laatste wedstrijd.

Kromowidjojo leidde de race van start tot finish en Veldhuis lag lang tweede. Op het eind ging Aliaksandra Herasimenia haar nog voorbij maar met 24,39 haalde ze alsnog een bronzen medaille binnen. Kromowidjojo was eergisteren nog het sterkste op de 100 meter vrije slag en veroverde eerder met onder andere Veldhuis al zilver op de 4x100 meter vrije slag.

Kromowidjojo pakt goud op 50m vrijKromowidjojo pakt goud op 50m vrij (Foto: Pro Shots)

President Obama viert 51e verjaardag

De Amerikaanse president Barack Obama viert zaterdag zijn 51e verjaardag op de golfbaan. De rest van het weekend brengt Obama door in Camp David, het buitenverblijf van de Amerikaanse president.

Voor de president betekent het een korte pauze van het campagne voeren. Obama gaat maandag weer fondsen werven in Connecticut. Voor woensdag en donderdag staan campagnebijeenkomsten in Colorado op de agenda.

Enkele toeschouwers zongen de president donderdag alvast toe tijdens een bezoek aan de staat Florida. Obama zei dat zijn verlanglijstje 'waarschijnlijk iets met kiesmannen te maken zou hebben'. "Florida winnen zou wel een leuk verjaardagscadeautje zijn", grapte de president.

Rotterdam krijgt leiding over piratenmissie

Vanaf zaterdag heeft de Hr. Ms. Rotterdam de leiding over de anti-piraterijmissie in de wateren van Somalië. Het schip neemt het stokje over van het vorige NAVO-vlaggenschip, de Hr. Ms. Evertsen.

Naast de 320-koppige bemanning op de Rotterdam, verblijven commandeur Ben Bekkering en zijn staf aan boord van het Nederlandse schip.

De Evertsen keert binnenkort terug in thuishaven Den Helder en kan terugzien op een geslaagde missie. Zo onderschepte ze, na een intensieve speurtocht, een gekaapte dhow uit Oman. Dat gebeurde op 29 juni. De boot werd door piraten gebruikt om koopvaardijschepen in de Arabische Zee aan te vallen. De 7 gegijzelde bemanningsleden werden in veiligheid gebracht en enkele verdachten overmeesterd.

Rotterdam krijgt leiding over piratenmissie
Rotterdam krijgt leiding over piratenmissie (Foto: ANP)

Samenleving betaalt schadevergoedingen

Het grootste deel van de schadevergoedingen voor slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven komt voor rekening van de maatschappij. Dat meldt RTL Nieuws zaterdagavond op basis van opgevraagde cijfers.

Uit de cijfers blijkt dat de overheid sinds september in 6500 zaken ruim tien miljoen euro aan schadevergoeding heeft uitgekeerd aan slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven. Vooralsnog is daarvan slechts zes ton geïncasseerd bij de daders. Justitie probeert nu nog circa negen miljoen euro aan voorschotten te innen. Ruim acht ton, vooral uit oudere zaken, is inmiddels afgeboekt als niet te innen.

Sinds vorig jaar bestaat er een regeling, waarbij de overheid de schade voor slachtoffers van zeden- en geweldsmisdrijven voorschiet. Slachtoffers kunnen om een voorschot vragen als een vonnis onherroepelijk is en de rechter heeft bepaald dat de dader het slachtoffer schadevergoeding moet betalen. Ook moeten er acht maanden zijn verstreken zonder dat de dader heeft betaald.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie stelde eerder over de regeling dat de dader vaak niet kan of wil betalen. Voor slachtoffers zou het veelal te confronterend zijn om er zelf achteraan te gaan. Daarom schiet het Centraal Justitieel Incassobureau de schade voor en gaat het zelf achter de dader aan.

Het incasseren van het betaalde geld bij de daders zou echter moeizaam gaan, omdat er veel jarenlang in de gevangenis zitten en geen vermogen of inkomen hebben. Daarnaast verliest justitie sommige daders uit het oog, bijvoorbeeld omdat ze illegaal in Nederland verbleven en na hun veroordeling het land uit zijn gezet.

Verder is een onbekend aantal daders in verschillende zaken veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen. Naarmate het te vergoeden bedrag hoger is, duurt het langer voordat de dader de schuld heeft afbetaald.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) is niet ontevreden over het verloop van de regeling, maar vindt wel dat het incasseren beter moet, zegt hij tegen RTL Nieuws. "We gaan meer mensen opleiden om meer geld bij de daders weg te kunnen halen. Maar we hebben de tijd, veertig jaar per voorschot."

Advocaat Richard Korver stelt echter dat justitie zelf te laks is. Volgens hem zou al tijdens het proces beslag moeten worden gelegd op geld en onroerend goed van daders. "Als de rechter vervolgens bepaalt dat de dader de schade moet vergoeden, dan hoeft justitie niet daarna nog eens een keer te gaan kijken of en waar er wat te halen valt."

Ding wint snelwandelen, primeur voor Barrondo

Chen Ding uit China heeft de olympische titel op de 20 kilometer snelwandelen veroverd. Op elf seconden volgde Erick Barrondo uit Guatemala en derde werd de Chinees Wang Zhen.

Tot veertien kilometer was er en kopgroep van zes man. De kopgroep bestond uit de drie medaillewinnaars, Luis Fernando Lopez uit Colombia en de Russen Valeriy Borchin & Vladimir Kanaykin. Lopez en Kanaykin werden gediskwalificeerd omdat ze hun derde loopfout maakten. 

Na de diskwalificaties begon Ding te versnellen en gaf zijn voorsprong niet meer weg. Hij kwam tot een tijd van 1.18.46. Dit is een olympisch record. Titelverdediger en wereldkampioen Borchin zat er doorheen. Hij waggelde verdwaasd de hekken in en moest per ambulance worden afgevoerd. Het zilver van Barrondo was een unieke medaille. Het is het eerste olympisch eremetaal ooit voor Guatemala.

Man gered uit brandend kasteel in Roermond

Een man is zaterdagmiddag in Roermond bevrijd uit een brandend kasteel. De man had rook geïnhaleerd en de brandweer moest hem uit het kasteel halen, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Het vuur was omstreeks 15.45 uur uitgebroken in de keuken van het kasteel De Thooren aan de Eiermarkt. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere ruimten. Het hele pand kwam wel onder de rook te staan.

Het slachtoffer, een man van tussen de 60 en 70 jaar, is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen waren niet levensbedreigend, aldus de zegsman.

Pistool gevonden onder stoeptegel in tuin

Agenten hebben zaterdagmiddag onder een stoeptegel in een tuin van een woning in Roosendaal een pistool gevonden. Een 24-jarige man uit Roosendaal is aangehouden. Hij is de vriend van de bewoonster, meldt de politie.

De politie kwam het vuurwapen in de tuin van de woning in de wijk Langdonk op het spoor na een tip. De 24-jarige man was drie weken geleden al eens aangehouden voor het bedreigen van de bewoonster met een vuurwapen. Destijds kon de politie het pistool echter niet vinden.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lenders: Hier kwam ik niet voor

Haar tweede optreden bij de Olympische Spelen bracht trampolinespringster Rea Lenders zaterdag niet wat ze er van gehoopt had. "Hier kwam ik niet voor", zei ze nadat ze zaterdag als 13e van zestien springsters in de kwalificatie een finaleplaats was misgelopen.

"Ik heb mijn tweede oefening echt door moeten knokken. Bij mijn vierde sprong was de afzet niet volledig. Dan kun je het niet meer oppikken en moet je je oefening aanpassen. Maar ik wilde hem per se afmaken", zei de tienvoudig Nederlands kampioene.  "Het is rot dat ik de finale niet heb gehaald. Misschien dat ik over een paar dagen toch nog trots ben dat ik hier stond, bij de beste 16 trampolinespringsters van de wereld. Dan maar Rio? Ik weet het niet. Eerst ga ik dit een plekje geven."

Bedenk de naam voor de nieuwe Abe's Oddysee-game

Just Add Water en Oddworld laten tijdens de gamescom meer horen over Oddworld: Munch’s Oddysee HD. Daarnaast willen ze ook de nieuwe naam voor Oddworld: Abe's Oddysee HD bekendmaken, een naam die jij kunt bedenken.

Oddworld Abe's Oddysee wordt namelijk niet in een HD-sausje gegoten, de game wordt van de grond af aan opnieuw gemaakt. En bij een nieuwe game hoort ook een nieuwe naam. Heb je een idee dan kan je de naam hier deponeren met je gegevens, wordt jouw naam uitgekozen dan kun je een aantal extra'tjes verwachten.

Wie niet kan wachten op informatie en terug wil naar de wereld van Oddworld: Abe's Oddysee, aanstaande maandag is de originele soundtrack te downloaden via iTunes.

Ufo's op de Olympische Spelen?

De Olympische Spelen hebben tot nu toe al heel wat hoogtepunten gehad, maar het echte klapstuk zit er volgens de complotdenkers nog aan te komen. Het zou volgens Niburu namelijk heel goed kunnen dat er ufo's zullen landen tijdens het sportevenement.

Het is niet de eerste keer dat de Spelen vereerd lijken te worden met een bezoek van de buitenaardsen. In 1984 gebeurde dit al eerder, maar toen bleek dat uiteindelijk toch in scene gezet te zijn. Toen waren 100.000 mensen tijdens de slotceremonie getuige van de afdaling van een intergalactisch ruimteschip.

En juist dat spektakel lijkt nu het grote probleem te worden, want hoe kan er onderscheid gemaakt worden tussen een lichtshow en een daadwerkelijk bezoek van de derde soort? Hoe dan ook, volgens de gelovers zullen de illuminati er alles aan doen om ons via zogenaamde 'predictive programming' op de hoogte te houden. Oren en ogen goed openhouden dus!

Britse man opgepakt na explosies in huizen

Een 44-jarige Britse man is gearresteerd voor betrokkenheid bij explosies vrijdagavond in drie huizen in Stoke-on-Trent. De man wordt verdacht van poging tot moord.

De explosies hadden alle drie binnen een halfuur plaats. Niemand raakte gewond en de schade aan de huizen was minimaal. De politie denkt dat de huizen een doelwit waren vanwege een meningsverschil. Er zou geen sprake zijn van een dreiging voor de samenleving, aldus de politie.

De politie probeert de oorzaak van de explosies nog steeds te achterhalen, aldus een bron, die wel zei dat er kennelijk 'apparaten' zijn gevonden in de huizen.

Krakers woning overleden Oisterwijker opgepakt

Drie mannen en drie vrouwen die een boerderij in Oisterwijk hadden gekraakt, zijn vrijdagavond aangehouden wegens huisvredebreuk. De woning staat te koop, nadat de bewoner ongeveer een halfjaar geleden overleed, meldt de politie zaterdag. De krakers bleken ook drugs bij zich te hebben.

De woning staat aan de Heusdensebaan. De krakers zijn 22 tot 42 jaar oud. Een 22-jarige kraker uit Boxtel bleek vijftien zakjes met vermoedelijk MDMA bij zich te hebben. Een 31-jarige plaatsgenote van de man was daarnaast in het bezit van twintig xtc-pillen.

Na de arrestaties heeft de politie samen met de eigenaren het pand bekeken. De krakers bleken drie sloten van deuren te hebben vernield. De man en vrouw die drugs op zak hebben, zijn in een cel gezet.

Westerhof en Berkhout nu derde in 470

Op de tweede dag van het olympisch zeiltoernooi in de 470-klasse zijn Lisa Westerhof en Lobke Berkhout naar de derde plaats gestegen. Ze eindigden in de races van vandaag als respectievelijk zesde en vierde.

Vooral in de vierde race maakten ze indruk. Bij het ronden van de eerste boei waren Westerhof en Berkhout slechts 16e maar toen volgde hun opmars waarna ze de ene na de andere concurrent passeerden.

Westerhof/Berkhout hebben nu 19 punten. Tot nu presteerden alleen de Nieuw-Zeelandse vrouwen Jo Aleh/Olivia Powrie (15) en de Britsen Hannah Mills/Saskia Clark (17) iets beter.

Tweelingbroers Bryan pakken goud dubbelspel

De broers Mike en Bob Bryan hebben bij de Olympische Spelen het goud in het dubbelspel veroverd. De broers, het meest succesvolle tennisdubbel ooit, waren in de finale de Fransen Michael Llodra en Jo-Wilfried Tsonga de baas met 6-4 en 7-6. Het brons ging naar Julien Benneteau en Richard Gasquet, ook uit Frankrijk.

Het is voor de broers de eerste olympische titel. Vier jaar geleden, bij de Spelen in Beijing, stonden ze ook in de finale, maar toen verloren ze van Roger Federer en Stanislas Wawrinka.

Jongen (12) kritiek na val in plas

Een 12-jarig kind uit Westervoort is zaterdag in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, nadat hij in De Waaij in zijn woonplaats terecht was gekomen. Het kind, dat niet kan zwemmen, heeft twintig minuten in het water gelegen voordat duikers van de brandweer hem naar de kant wisten te brengen, meldt een woordvoerder van de politie.

De jongen was aan het spelen toen hij omstreeks 13.15 uur door nog onbekende reden te water raakte. Hij is gereanimeerd en had een hartritme op het moment dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Matchrace-boot in kwartfinales

Bij het matchracen hebben René Groeneveld, Annemiek Bes en Marcelien Bos-De Koning ternauwernood de laatste acht bereikt. Ze wonnen hun laatste race in de voorronde en omdat de Nieuw-Zeelandse boot zijn slotrace verloor, eindigde het Nederlandse trio precies als achtste.

In de kwartfinales (dinsdag) stuit de Oranje-boot op die van Australië, dat al zijn elf races in de voorronden won.

Martens bezorgt Rabo weer ritzege in Burgos

Paul Martens heeft Rabobank in de Ronde van Burgos opnieuw een dagzege bezorgd. Gisteren won ploegmaat Matti Breschel, Martens was vandaag de beste in de etappe over 170 kilometer met aankomst bergop.

Martens had bij de meet een voorsprong van twee seconden op Daniel Moreno die de leiding in het algemeen klassement behield. Morgen is de laatste etappe in Burgos, wederom een bergetappe.

Muntje op de spoorrails: boete

Een 23-jarige man uit Oss is vanochtend aangehouden omdat hij een muntje op een spoorwissel had gelegd. Medewerkers van ProRail betrapten hem en alarmeerden de politie.

Door het muntje daalden de slagbomen van de spoorwegovergang. De politie herkende hier baldadigheid en vandalisme in en hebben de man daarvoor beboet. Volgens een woordvoerder zijn muntjes op het spoor niet alleen verboden, maar ook nog eens bijzonder gevaarlijk.

VN: onderzoek nodig naar recent geweld in Myanmar

Het recente etnische geweld in de Myanmarese deelstaat Rakhine, waarbij zeker 78 mensen omkwamen en tienduizenden ontheemd raakten, moet onafhankelijk worden onderzocht. Dat heeft VN-gezant Tomas Ojea Quintana zaterdag gezegd.

Quintana zei dat hij tijdens zijn bezoek aan Myanmar 'wijdverspreid lijden' heeft gezien in de deelstaat Rakhine. De autoriteiten maakten zich schuldig aan moord, martelingen, willekeurige arrestaties en hanteerden buitensporig geweld.

Volgens Quintana moet er 'zo snel mogelijk' een onafhankelijk en geloofwaardig onderzoek worden ingesteld naar de meldingen van mensenrechtenschendingen. Hij riep tevens op tot de vrijlating van alle politieke gevangenen in het land. Een land kan niet de overgang naar een democratie maken zonder deze stappen te nemen, aldus Quintana.

Vrouw vast na dood kinderen in Dortmund

De Duitse politie heeft in Dortmund, waar vrijdag drie kinderen door geweld zijn omgekomen, de 30-jarige vriendin van de vader gearresteerd. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Vrijdag werden na een woningbrand de stoffelijke overschotten van twee kinderen gevonden. Een derde kind was gewond en stierf in een ziekenhuis. Ze zijn volgens de politie door geweld om het leven gekomen. De kinderen (12, 10 en 4 jaar oud) woonden samen met hun 41-jarige vader in het huis. De man was niet thuis op het moment van de brand. Hun moeder is al geruime tijd geleden overleden.

Vrouw  vast na dood kinderen in Dortmund
Vrouw vast na dood kinderen in Dortmund (Foto: ANP)

Chinese Li wint goud bij badminton

Xuerui Li heeft zaterdag de olympische badmintontitel opgeëist. Ze was in een Chinees onderonsje in drie games te sterk voor wereldkampioen Yihan Wang: 21-15, 21-23 en 21-17.

Voor Li was driemaal uiteindelijk scheepsrecht. In de tweede game liet ze nog twee wedstrijdpunten onbenut, maar in de beslissende acte sloeg ze op haar derde matchpoint wel toe.

Met haar gouden medaille bewijst Li het gelijk van de Chinese tafeltennisbond. Ze werd op het laatste moment verkozen boven voormalig nummer één Shixian Wang. Li zette dit jaar een indrukwekkende zegereeks van dertig overwinningen neer.

Eerder op de dag pakte Saina Nehwal uit India het brons. De bedwingster van de Nederlandse Yao Jie in de achtste finale profiteerde van een opgave van Xin Wang. De Chinese staakte de strijd na het winnen van de eerste set.

Aanval rebellen afgeslagen in Aleppo

Honderden strijders van de Syrische oppositie hebben zaterdag drie uur lang gevochten in een poging een strategisch gelegen tv-zender in de noordelijke stad Aleppo te veroveren. De opstandelingen moesten zich terugtrekken toen het regeringsleger straaljagers en gevechtshelikopters inzette, meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Regeringstroepen namen ook zaterdag weer diverse wijken in Aleppo onder vuur die in handen van de rebellen zijn. Onder meer de wijk Salaheddine, een bolwerk van de opstandelingen, werd bestookt met artilleriegranaten.

Apeldoorner zwaargewond bij schietpartij

Een 42-jarige Apeldoorner is zaterdag zwaargewond geraakt bij een schietpartij in zijn woonplaats. De man verkeert niet in levensgevaar. De politie denkt te weten wie de dader is. Hij is nog voortvluchtig. Aanleiding voor de schietpartij is mogelijk een zakelijk geschil tussen het slachtoffer en de schutter, meldt de politie.

Het schietincident vond rond 13.30 uur plaats bij een flatwoning aan de Rietzangersweg. Bij de schietpartij zijn verschillende schoten gelost. Het slachtoffer woont niet aan de Rietzangerweg.

Verschillende mensen waren getuige van het incident. Voor hen wordt slachtofferhulp geregeld.

Een zooi, dat is het

Je bent echt de klos dit jaar, wanneer je alles interessant vindt en toch maar een schamele zes weekjes vakantie hebt. En het aantal uren in een dag blijft ook maar 24. Veel te kort, zo’n dag. Maar nog minder slaap, dat pikt de body van Gramps niet. Dus maken we er maar wat van. Er zijn een aantal dingen die echt moeten, geld of geen geld, tijd of geen tijd. En de Spelen die er tussendoor komen maken het extra lastig.

Springruiter Millar vestigt record

Springruiter Ian Millar is sinds zaterdag de eerste atleet die tien keer op de Olympische Spelen is uitgekomen. De 65-jarige Canadees startte met Star Power in de individuele wedstrijd en vestigde daarmee het record. Voor deze Olympische Spelen deelde hij het record met negen Spelen samen met de Oostenrijkse zeiler Hubert Raudaschl en de Russische schutter Afanasijs Kuzmins.

In 1972 debuteerde Millar op 25-jarige leeftijd in München op olympisch niveau. Hij ontbrak in 1980 op de Spelen van Moskou wegens een boycot. Millar won vier jaar geleden in Hongkong pas zijn eerste medaille, zilver in de landenwedstrijd. "Ik heb geluk gehad dat ik altijd over goede paarden kon beschikken. Aan stoppen denk ik nog niet. Als ik over vier jaar in Rio de Janeiro opnieuw een geschikt paard heb ben ik wat mij betreft weer van de partij."

Bewegende, sinistere poster voor Sinister

Vandaag is er een nieuwe poster voor de film Sinister vrijgegeven. Het is veilig om te zeggen dat het bijna beklemmend is om naar te kijken.

Regisseur Scott Derrickson heeft samen met scenarist C. Robert Cargill de film gemaakt. In de hoofdrollen zijn onder meer Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Juliet Rylance, Fred Dalton Thompson en James Ransone. Horrorauteur Ellison Oswald (Hawke) heeft een carriere kunnen opbouwen door fouten van de politie breed uit te meten. Voor zijn nieuwste project onderzoekt hij een schokkende moord in een klein dorpje, waar hij als een van de eerste bij is. Bij aankomst gebeuren er zeer vreemde gebeurtenissen die veroorzaakt lijken te zijn door een mysterieus persoon. Ellison verhuist naar het huis waar de moord is gepleegd en gaat zelfstandig op onderzoek uit. Na enige tijd ondekt hij een doos vol met videorollen. In vele shots is een duistere man te zien, een zogenaamde 'eter der kinderen'-demoon. Iedereen die de man ziet is zijn leven niet zeker.

Sinister gaat op 26 augustus in premiere tijdens het Film4 FrightFest bij onze noorderburen. Op 15 november kunnen wij de film in de bioscoopzalen verwachten.

(Voor het afspelen van de motionposter is Quicktime nodig. Mocht de poster niet werken, klik dan hier voor een 'stilstaande' versie.)

Zaak Robert Mikelsons leidt tot 43 arrestaties

Het onderzoek naar de internetcontacten van Robert Mikelsons heeft wereldwijd inmiddels geleid tot 43 arrestaties. Ook zijn in totaal 140 jonge slachtoffers geïdentificeerd. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten zaterdag. Eind mei sprak het Korps Landelijke Politie Diensten nog van 33 arrestaties.

De arrestaties werden de afgelopen twee jaar verricht. De zaak kwam aan het rollen doordat een hotelmanager uit Massachusetts een foto stuurde aan een undercoveragent in Boston.

Op de foto van een halfnaakte achttien maanden oud jongetje was een speelgoedkonijn te zien. Onderzoekers kwamen er achter dat het konijn een karakter was uit een in Nederland populair boek, waarna uiteindelijk Robert M. in de boeien werd geslagen.

Mikelsons werd op 21 mei veroordeeld tot achttien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het seksueel misbruik van 67 kinderen op de crèches waar hij werkte, bij hem thuis of op oppasadressen. Op 15 november vindt een regiezitting van het hoger beroep plaats bij het Amsterdamse gerechtshof.

Het onderzoek naar de honderdduizenden foto's die gevonden zijn op computers van de aangehouden verdachten loopt nog altijd. Het onderzoek wordt daarmee alsmaar groter. Onder de inmiddels opgepakte mensen bevinden zich behalve Mikelsons en de hotelmanager uit Massachusetts een poppenspeler uit Florida en een medisch technicus uit Kansas.


Zaak Robert M. leidt tot 43 arrestaties (Foto: Novum)

[Upd] Van Rijsselberghe nog steeds op goudkoers

In de RS:X-klasse loopt Dorian van Rijsselberghe verder uit. De Nederlander won de zevende race en heeft nu een ruime voorsprong op zijn concurrentie. Van Rijsselberghe heeft zeven punten, de nummer twee Nick Dempsey 21. De Duitser Toni Wilhelm bezet de derde plek met 23 punten. Later vandaag volgt de achtste race.

Marit Bouwmeester werd zesde in de negende race en won de tiende race in de Laser Radial-klasse. De concurrentie eindigde vlak achter haar, alleen koploopster Annalise Murphy liet het afweten met een zevende stek. Bouwmeester gaat de medalrace van maandag in als gedeeld ranglijstaanvoerster, maar de verschillen zijn klein.

Update 17.42 uur

Met nog twee races voor de boeg tot de medalrace heeft Dorian van Rijsselberghe in de RS:X-klasse vandaag goede zaken gedaan. Nadat hij de eerste race vandaag won, werd hij in de tweede race vandaag tweede.

Van Rijsselberghe heeft na acht races negen punten. De Brit Nick Dempsey en de Duitser Toni Wilhelm staan tweede en derde met 24 punten. Mocht Van Rijsselberghe morgen beide races winnen, dan kan de olympische titel hem alleen nog theoretisch ontgaan.

Eminem stopte bijna met rappen na boegeroep

Eminem had zijn rapcarrière na één van zijn eerste concerten bijna beëindigd. "De eerste keer dat ik voor een grote groep mensen optrad in een club, werd ik uitgejouwd", zegt de rapper tegen het tijdschrift The List. "En dat was erg traumatisch."

Vlak na het optreden was Eminem ervan overtuigd dat hij nooit meer op een podium zou staan. "Maar even later kreeg ik het gevoel dat ik rechtop moest gaan staan en dat ik weer moest optreden", vertelt de rapper, die hits scoorde als Stan en Lose Yourself.

Achteraf is de 39-jarige rapper blij dat hij heeft doorgezet. "Zonder rap was ik nergens geweest. De rapmuziek heeft me een stem en kracht gegeven", vertelt Eminem, die momenteel werkt aan zijn achtste studioalbum. "Dit is het enige wat ik heb en wat ik kan. Hiernaast kan ik helemaal niks, alleen misschien een beetje basketballen."

Tafeltennisvrouwen verliezen van China

De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn in de kwartfinales van de landenwedstrijd uitgeschakeld. De Europees Kampioen verloor met 0-3 kansloos van grootmacht China.

Alleen Li Jie wist in haar partij tegen Ding Ning een game binnen te slepen, Li Jiao en Elena Timina en Li Jie in het dubbel verloren met 0-3.

Het was de laatste interland voor de 43-jarige Timina, die per 1 november Chen Zhibin zal opvolgen als bondscoach van de Nederlandse vrouwen.

'Miyaichi op weg naar Wigan Athletic'

Ryo Miyaichi wordt mogelijk ook het komende seizoen verhuurd door Arsenal. De kleine Japanner vertrekt wellicht voor een jaar naar Wigan Athletic. Volgens diverse Engelse media zijn Arsenal en Wigan in gesprek over de huurvoorwaarden van de rappe vleugelaanvaller.

Wigan raakt mogelijk Victor Moses kwijt aan Chelsea, waardoor een opvolger noodzakelijk wordt geacht. Chelsea deed al een bod op Moses, maar dat werd afgewezen. Desonkdanks blijven The Blues interesse tonen.

Wanneer Miyaichi wordt verhuurd, dan zal dat zijn derde verhuur in drie seizoenen zijn. In het afgelopen seizoen kon Bolton Wanderers een jaar gebruik maken van zijn diensten, een jaar eerder speelde hij voor Feyenoord. In Rotterdam ontpopte hij zich tot publiekslieveling.

Een aantal weken geleden leek ook Ajax zich te gaan melden voor Miyaichi. De Amsterdammers zagen in hem toch niet de gewenste aanwinst. Frank de Boer zag meer in de Zweed Tobias Sana, die deze week voor drie jaar tekende in Amsterdam.

Van der Vaart ziet niets in slaapcontrole

Louis van Gaal is van plan om de slaappatronen van de Oranje-internationals bij te gaan houden. Rafael van der Vaart ziet weinig in dat idee. De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wil de slaappatronen van de internationals bij gaan houden via een computersysteem.

"Niemand hoeft mij te gaan uitleggen wanneer ik moet gaan slapen", vertelt de middenvelder van Tottenham Hotspur tegenover de NOS. "Ik heb weinig verstand van computers, maar behalve dat lijkt het me niet te controleren wanneer iemand gaat slapen."

"Je kunt ook inloggen en dan op stap gaan natuurlijk. Ik vind dit ook te ver gaan", is hij stellig. "We zijn allemaal professioneel en we weten wat nodig is om een topprestatie te leveren. Niemand hoeft mij te gaan uitleggen wanneer ik moet gaan slapen", vervolgt de 99-voudig international.

Eerder liet Klaas-Jan Huntelaar juist weten dat hij wel te spreken is met de plannen van Van Gaal. "Als professional heb je slaap nodig, daar is ook Van Gaal zich van bewust. Het heeft geen zin om pas om een uurtje of twee te gaan slapen, een voetballer heeft acht tot tien uur slaap nodig."

Trampolinespringster Lenders mist finale

Trampolinespringster Rea Lenders heeft op de Olympische Spelen in Londen naast een finaleplaats gegrepen. De 31-jarige Groningse eindigde zaterdagmiddag bij de kwalificatie als dertiende, terwijl een plek bij de beste acht benodigd was om door te gaan. De tienvoudig Nederlands kampioen bereikte acht jaar geleden bij de Spelen van Athene wel de finale.

Lenders kwam uit op een puntenaantal van 98,115. Het verschil met de 'veilige' plaats nummer acht was aanzienlijk. De Russin Victoria Voronina kwam uit op een score van 100,995. De Chinese Wenna He toonde zich in de kwalificatie met een puntenaantal met 105,500 de beste, gevolgd door landgenote Huang Shanshan.

Tunnel nog langer dicht door grondwaterprobleem

Een tunnel in Leidschendam blijft nog langer afgesloten dan gepland doordat Rijkswaterstaat last blijft houden van opkomend grondwater. Aanvankelijk zou de tunnel afgelopen maandag weer open gaan, maar dat werd uitgesteld tot aankomende maandag, maar ook die datum gaat niet worden gehaald, meldt de Verkeersinformatiedienst zaterdag.

De problemen doen zich voor met de Vliettunnel in het zogeheten Sijtwendetunneltracé op de N14 in de Zuid-Hollandse plaats. De tunnel ging vorige week vrijdag dicht wegens werkzaamheden. Van de tunnel moesten de voegovergangen vernieuwd worden, waarbij delen van het asfalt worden verwijderd. Maar omdat het te nat is kan het werk niet worden afgerond.

De bedoeling is nu dat de tunnel pas maandagochtend 13 augustus weer open wordt gesteld. Weggebruikers moeten tot die tijd omrijden via de A4. Dat duurt zo'n tien tot dertig minuten langer.

Doden gevonden in Mexicaanse kolenmijn

Reddingswerkers in de Noord-Mexicaanse staat Coahuila hebben zaterdag de lichamen van zes kompels gevonden die vrijdag vast kwamen toen een kolenmijn instortte. Eén mijnwerker werd vrijdag levend uit de mijn gehaald.

Volgens de autoriteiten zijn de zes mijnwerkers verpletterd door duizenden kilo's steenkool. Bij een explosie in een nabijgelegen mijn kwamen vorige week nog zeven kompels om het leven.

Boerrigter mist duel met PSV

Derk Boerrigter ontbreekt zondag in de selectie van landskampioen Ajax voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar PSV. De 25-jarige linksbuiten moet de seizoensopening in de Amsterdam Arena aan zich voorbij laten gaan wegens het terugkeren van zijn rugklachten.

Boerrigter kampte vorig seizoen lang met rugklachten maar leek helemaal hersteld. Tijdens het trainingskamp van Ajax in De Lutte vorige maand onderging Boerrigter nog een scan aan zijn rug. Vervolgens kreeg hij groen licht om de voorbereiding van de Amsterdammers mee te maken. Het ontbreken van de flankspeler in de selectie van trainer Frank de Boer lijkt er op te wijzen dat hij opnieuw een terugslag heeft gekregen.

Miralem Sulejmani, Christian Eriksen en Gregory van der Wiel ontbreken ook bij de Amsterdammers. Voor de nieuwe aanwinst Tobias Sana komt de Nederlandse supercup nog te vroeg.

Opnieuw Iraanse pelgrims ontvoerd in Syrië

Gewapende mannen hebben zaterdag 48 Iraanse pelgrims ontvoerd in de Syrische hoofdstad Damascus. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie gemeld.

De pelgrims hadden net hun hotel verlaten voor een bezoek aan de Sayeda Zeinab-moskee toen hun bus werd overvallen. Volgens Iraanse staatsmedia weten de autoriteiten waar de pelgrims zich bevinden.

Het sjiitische regime in Iran is een trouw bondgenoot van de Syrische president Bashar Assad. Iraniërs zijn eerder het doelwit geworden van de soennitische opstandelingen in Syrië. Zeven Iraanse ingenieurs die werkten aan een energiecentrale in Syrië werden eerder dit jaar ontvoerd. Het Vrije Syrische Leger, dat grotendeels bestaat uit Syrische legerdeserteurs, eiste de verantwoordelijkheid op en zei dat de ingenieurs het regime van Assad steunden. Zeker vier van hen zijn inmiddels vrijgelaten.

S. Williams wint olympisch goud

Serena Williams heeft voor de derde maal de Olympische titel veroverd. Na dubbelspeltitels in 2000 en 2008 won ze vanmiddag de titel in het enkelspel. In de finale versloeg ze Russin Maria Sharapova vrij makkelijk met 6-0 en 6-1.

De finale was nooit een echte wedstrijd te noemen. De service van Serena Williams was erg goed en met veel winners won ze de eerste negen games. Sharapova kreeg bij de stand 3-1 in de tweede set een aantal kansen om Williams te breken, maar de Amerikaanse bleef kalm en maakte de partij eenvoudig af.

Derde olympische goud Serena Williams (Foto: Pro Shots)

Rowland ziet reünie Destiny's Child niet zitten

Kelly Rowland zit niet op een reünie van Destiny's Child te wachten. De vader van Beyoncé liet onlangs doorschemeren dat er een hereniging aan zit te komen, maar Rowland wil hun vriendschap niet op het spel zetten.

"We hebben het nu leuk samen en dat is denk ik het belangrijkste", zegt de zangeres, die tot 2005 met Beyoncé en Michelle Williams de meidengroep vormde, tegen persbureau Wenn. "We willen geen ruzie krijgen, we houden te veel van elkaar."

Toch sluit de 31-jarige Rowland niet uit dat de meiden ooit weer bij elkaar komen. "Als we een reünie willen, dan doen we dat. Maar voorlopig genieten we van onze vriendschap. Dat is het grootste geschenk van Destiny's Child."

Rowland en Beyoncé braken in 1998 door met Destiny's Child met de hit No No No. Williams kwam in 2000 bij de groep nadat LaTavia Roberson en LeToya Luckett de groep verlieten. In 2005 maakten de bandleden bekend uit elkaar te gaan. Vervolgens richtten de drie zangeressen zich op een solocarrière.

Doden door overstromingen India

Plotselinge overstromingen en aardverschuivingen, veroorzaakt door stortregens, hebben in het noorden van India aan zeker zeven mensen het leven gekost. Negentien mensen worden nog vermist. Dat hebben de autoriteiten in de deelstaat Uttarakhand zaterdag gezegd.

Het gebied wordt sinds donderdag geteisterd door zware regenval en rivieren zijn buiten hun oevers getreden. De vermisten, allen bouwvakkers, waren aan het werk toen ze door het wassende water werden meegesleept.

Wegen en snelwegen zijn ernstig beschadigd door het water, aldus de autoriteiten. Ten minste twee bruggen zijn weggespoeld. Honderden pelgrims die op weg waren naar Hindu-heiligdommen zijn gestrand. Het leger is ingezet om mensen te evacueren.


Doden door overstromingen India (Foto: Novum)

A73 dicht na fikse botsing

De A73 van Maasbracht richting Nijmegen is zaterdagmiddag tussen het knooppunt Het Vonderen en Linne afgesloten na een ongeval met vier voertuigen. De afsluiting zorgt in het zuiden van het land voor fileleed, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Volgens de regionale omroep L1 is bij de botsing niemand gewond geraakt. Wel zaten mensen bekneld. Vanwege het ongeval stond tussen het knooppunt Het Vonderen en Linne rond 16:30 uur vier kilometer stilstaand verkeer. Deze weggebruikers staan ingesloten tussen de afrit en de plaats van het incident.

De VID adviseert het verkeer richting Venlo om te rijden via de A2 en A67.

Lichaam gevonden bij bospad IJmuiden

In IJmuiden is zaterdagmiddag aan een bospad een stoffelijk overschot gevonden. Dat meldt de politie. Het lichaam werd omstreeks 12.15 uur aangetroffen aan het bospad langs de Heerenduinweg.

De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. De omgeving is afgezet voor onderzoek. Of sprake is van een misdrijf, is nog onduidelijk. De politie wil vooralsnog geen nadere mededelingen doen.

Hoosbuien zorgen lokaal voor wateroverlast

Friesland wordt de komende uren lokaal geteisterd door flinke hoosbuien. Eerder op de dag was het al raak in Noord-Holland. Onder meer de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam kreeg korte tijd te maken met forse neerslag, meldt weeronline.nl. RTV Noord-Holland meldt dat in Volendam na een wolkbreuk de straten blank staan.

Volgens een zegsman van weeronline.nl viel zaterdag in Noord-Holland lokaal in ongeveer een halfuur tijd tien tot vijftien centimeter. "Op sommige plekken viel mogelijk zelfs nog meer. Dat kan de waterafvoer niet overal aan, waardoor straten blank komen te staan."

De wateroverlast zal niet lang aanhouden, verwacht de woordvoerder. "Er is slechts sprake van heel smalle buienlijntjes."

Tot aan ongeveer de avond zal vooral in Friesland lokaal een fikse bui met soms wat onweer voorkomen. Daarna is het de beurt aan Noord-Brabant, Utrecht, Overijssel en Gelderland. In de tweede helft van de avond neemt de buienactiviteit in het binnenland af, maar kan aan de kust her en der nog wel wat regen vallen.

Zondag ziet het weerbeeld er naar verwachting hetzelfde uit als zaterdag, met aanvankelijk buien aan de kust, waarna in de loop van de middag in het binnenland de zwaarste buien vallen.

Peter Andre komt in actie tegen pestkoppen

Peter Andre is van plan pestkoppen aan te pakken. De 39-jarige Britse zanger en televisiepersoonlijkheid wordt via sociale media regelmatig lastiggevallen, en heeft nu besloten actie te ondernemen.

"Er zijn mensen die de meest verschrikkelijke dingen zeggen over mij en mijn familie. Het is zo verschrikkelijk dat het je leven negatief beïnvloedt", zegt Andre tegen Fabulous Magazine. "Er werd gezegd dat ik de kanker van mijn broer zou misbruiken voor mijn carrière."

De zanger raakte zelfs bijna in een depressie door de pesterijen. "Ik ben als kind gepest", doet de Mysterious Girl-zanger uit de doeken. "Ze hadden de pik op me omdat ik anders was. Ik ben half Grieks en zag er anders uit."

Andre heeft er zelf de kracht niet voor om de 'zwakke, zielige' mensen die hem lastigvallen te confronteren. "Maar mijn advocaten gaan uitzoeken wie die mensen zijn die leugens verspreiden. En dan ga ik zeker actie ondernemen."

Eerste asfalt op Circuit of the Americas gelegd

Het Circuit of the Americas in Austin Texas begint eindelijk op een echt grandprixcircuit te lijken. Deze week is het eerste asfalt aangebracht op de baan die in november de Formule 1 zal gaan ontvangen.

De bouw van het circuit had volgens de oorspronkelijke plannen eind juni al klaar moeten zijn, maar dit wordt nu half september. Op 25 september zal FIA-directeur Charlie Whiting de laatste inspectie uit gaan voeren. De organisatie maakte bekend dat de staanplaatsen uitverkocht zijn, maar dat er op de zittribunes nog wel plaats is.

Zeiler Van Schaardenburg klaar

Voor Rutger van Schaardenburg zitten de Olympische Spelen erop. De 24-jarige zeiler kwam in de tiende en laatste race van de Laserklasse niet verder dan de 23ste plaats, terwijl hij een topklassering nodig had om nog in aanmerking te komen voor de medalrace.

Van Schaardenburg eindigde op de veertiende plaats van het algemeen klassement. Zijn beste prestatie voor de kust van Weymouth was de vijfde plaats in de achtste race.

Nederlands schip bestormd bij Nigeria

Gewapende mannen hebben zaterdag voor de kust van Nigeria een Nederlands schip bestormd en twee Nigeriaanse bemanningsleden gedood. Vier buitenlanders zijn ontvoerd. De nationaliteit van de buitenlanders is niet bekend, aldus de BBC zaterdag.

Twee matrozen raakten gewond. Het schip wordt gebruikt in de olie-industrie en zou tot de Sea Trucks Group in Rotterdam behoren.

De Nigeriaanse marine is een zoektocht begonnen naar de overvallers.

Geweld bij anti-islamprotest Zweden

Een anti-islamprotest in het centrum van Stockholm is zaterdag op geweld uitgelopen tussen rechtse betogers en linkse activisten. Dat heeft de politie gezegd.

Volgens de politie waren de linkse activisten gekomen om de rechtse demonstratie te verstoren. Toen de politie probeerde de twee groepen gescheiden te houden begonnen de linkse activisten de agenten met flessen en andere voorwerpen te bekogelen. De politie probeert de situatie onder controle te krijgen en zei dat arrestaties zullen volgen.

De rechtse betoging, waar zo'n honderd mensen aan deelnamen, trok niet alleen mensen uit Zweden. Gelijkgezinden uit andere landen, zoals leden van de English Defence League, waren naar Zweden gekomen om hun ongenoegen over de verspreiding van de islam in Europa kenbaar te maken.

Goud voor Denemarken in lichte dubbeltwee

Denemarken heeft een gouden medaille veroverd in het roeien. De Deense lichte dubbeltwee met Rasmus Quist en Mads Rasmussen bleef Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland voor. Het was de tweede gouden medaille voor het land op deze Spelen.

Bij de lichte dubbeltwee van de vrouwen werden de Britse Katherine Copeland en Sophie Hosking de opvolgsters van Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk, het gouden Nederlandse duo uit 2008. China werd tweede in deze klasse en Griekenland legde beslag op het brons. Maaike Head en Rianne Sigmond werden tweede in de B-finale.

Het goud in de skiff bij de vrouwen ging naar de Tsjechische Miroslava Knapkova. Zij was ruim sneller dan de Deense Fie Udby Ericksen en de Kim Crow uit Australië.

Beachvolleyballers Nummerdor/Schuil naar kwartfinales

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben vanmiddag de kwartfinales bereikt. In de achtste finales versloeg het Nederlandse koppel de Zwitsers Patrick Heuscher en Jefferson Bellaguarda met 22-20 en 21-15.

De eerste set was spannend en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trokken Nummerdor en Schuil met 22-20 de set naar zich toe nadat ze een setpunt tegen hadden weggewerkt. Ook in de tweede set was het spannend tot 10-10. Toen liepen de Nederlandse mannen uit naar 16-10. In het vervolg maakten Nummerdor en Schuil het karwei eenvoudig af.

Vanavond spelen Sanne Keizer en Marleen van Iersel om een plek in de kwartfinales bij de vrouwen tegen het als derde geplaatste Amerikaanse koppel May-Treanor/Walsh.

[Upd] Schippers vergooit kansen op medaille

Dafne Schippers kan een medaille op de zevenkamp op haar buik schrijven. Bij het zesde onderdeel, het speerwerpen, bleef ze met een afstand van 36,63 meter ver verwijderd van haar persoonlijk record van 40,41 meter.

De directe consequenties zijn nog niet helemaal duidelijk, omdat de concurrentie nog bezig is, maar dat ze zal zakken is onvermijdelijk.

Update 15.32 uur

Schippers stond bij de zevenkamp na vijf onderdelen op de vijfde plaats, maar heeft door haar zwakke speerwerpen acht plekken ingeleverd. De atlete, die bij het hordenlopen ook al punten inleverde door een foutje, staat nu dertiende en heeft geen zicht meer op een medaille.

Botenparade Gay Pride gestart

De botenparade van de 17e Gay Pride is zaterdagmiddag gestart. Rond half twee gingen de eerste boten op weg vanuit het Westerdok in Amsterdam.

Tijdens dit hoogtepunt van de Gay Pride varen circa 80 themaschepen via de Prinsengracht, de Amstel en de Oudeschans naar het Oosterdok. Met de tocht willen de feestvierders laten zien hoe breed en divers de Nederlandse homogemeenschap is. De politie meldde rond het middaguur al dat het behoorlijk druk is in de stad en dat de sfeer uitstekend is.

Opvallende schepen zijn dit jaar de Turkse boot van Stichting Elance, de hoogbegaafdenboot GAYniaal en de 50+boot. Ook de politiek is aanwezig: de PvdA, D66, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de gemeente Amsterdam hebben elk een eigen schip. Ook GroenLinks vaart mee. Op het schip is ook GroenLinks-leider Jolande Sap.

Oranisator ProGay verwacht zo'n 400.000 bezoekers, iets meer dan vorig jaar. Voor het eerst zorgt de club er samen met de AVRO en YouTube voor dat de tocht ook via internet te volgen is via de Avro.

Botenparade Gay Pride gestart
Botenparade Gay Pride gestart (Foto: ANP)

Tennisster Azarenka pakt brons in enkelspel

Victoria Azarenka heeft een medaille gepakt in het olympisch tennistoernooi. De nummer één van de wereld versloeg in de strijd om het brons Maria Kirilenko (14) uit Rusland in twee sets. De Wit-Russin zegevierde met 6-3 en 6-4 en schonk haar land de vijfde medaille van deze Spelen.

Gisteren had Azarenka in de halve finale nog dik klop gekregen van Serena Williams (4), die later vandaag met Maria Sharapova (3) om het goud gaat strijden. Williams heeft al twee olympische titels in het dubbelspel op zak, maar de gouden plak in het enkelspel ontbreekt nog op haar palmares.

Nederlandse springruiters beginnen goed

De vier Nederlandse springruiters zijn goed begonnen aan de Olympische Spelen. In de eerste ronde bleven alle vier de ruiters foutloos en binnen de tijd. De Nederlandse ploeg bestaat uit Jur Vrieling op Babalu, Maikel van der Vleuten  (Verdi), Mark Houtzager (Tamino) en Gerco Schröder op London.

Morgen is de tweede kwalificatieronde waaraan de zestig beste combinaties meedoen. De eerste 45 van de eerste twee ronden, en de beste acht landen, gaan door naar de derde ronde. In die ronde worden de medailles voor het landenklassement verdeeld.

Bezoek aan vrouw kost sprinter Collins Spelen

Sprinter Kim Collins komt tijdens de Olympische Spelen in Londen niet in actie. De 36-jarige atleet uit Saint Kitts en Nevis is door bondsofficials naar huis gestuurd omdat hij zonder toestemming zijn vrouw in een hotel bezocht. Collins kondigde op Twitter meteen aan nooit meer voor zijn land uit te zullen komen.

De routinier zou vandaag voor de vijfde keer op de 100 meter tijdens de Spelen in actie komen. Zijn wegzenden is opvallend aangezien Collins groot aanzien geniet in Saint Kitts en Nevis. De wereldkampioen van 2003 was zelfs vlaggendrager tijdens de openingsceremonie.

De series van de 100 meter werden vandaag gelopen. Vlak voor de start kwam het nieuws over Collins naar buiten. De sprinter uitte direct zijn ongenoegen. "Zelfs een man in de gevangenis krijgt zijn vrouw op bezoek."

Slachtoffer ongeluk hoogwerker overleden

Een van de werknemers die vrijdag zwaargewond raakte toen een hoogwerker omviel in Kampen is later die dag overleden. Het gaat om een 30-jarige man uit Dronten, meldt de politie zaterdag.

De hoogwerker viel om bij een opleggerfabrikant in Kampen. Op het moment van het ongeluk waren twee personen aan het werk in het apparaat. Naast de man die omkwam viel een gewonde. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Hoogwerker overleden (Bron: RTVoost.nl)30-jarige man overleden na ongeval met hoogwerker (Foto: RTVoost.nl)

Martina naar halve finales 100 meter

Churandy Martina heeft de volgende ronde op de 100 meter bereikt. De Nederlander startte slecht in zijn serie maar kwam als derde over de meet waarmee hij zich direct voor de halve finales plaatste.

De Amerikaan Ryan Baily was de snelste in de series. Hij liep een tijd van 9,88. Justin Gaitlin was met 9,97 ook snel. Usain Bolt hield duidelijk in, en de olympisch kampioen van 2008 kwam in 10,09 over de meet waarmee hij de halve eindstrijd bereikte.

Morgen zijn de halve finales en de finale.

Martina (rechts) door naar de halve finale op de 100 meter (Foto: Pro Shots)

Man beademt schildpad

In het Britse dorp Swimbridge heeft een man het voor elkaar gekregen om zijn schildpad Atlas middels mond-op-bekbeademing te reanimeren. Het dier leek te zijn verdronken in zijn vijver.

Toen Ben Waterfall, de eigenaar van het dier, vrijdag aan het werk was in zijn tuin, zag hij ineens zijn schildpad op zijn rug in de vijver drijven. Waterfall ondernam direct actie en begon de schildpad te beademen. Na een minuut of zes bleek de reddingsactie succesvol en begon Atlas weer te ademen en met zijn ogen te knipperen.

Waterfall heeft zijn geliefde schildpad voor de zekerheid nog wel even meegenomen naar de dierenarts. Deze schreef het beestje een antibioticakuurtje voor om te helpen herstellen.

Al zeker 170 doden bij overstromingen Noord-Korea

De recente overstromingen in Noord-Korea hebben aan bijna 170 mensen het leven gekost. Daarnaast worden vierhonderd mensen nog vermist, aldus de Noord-Koreaanse staatsmedia.

Zeker 212 duizend mensen zijn ontheemd geraakt als gevolg van het wassende water. Meer dan 65 duizend hectare akkerland is onder water komen te staan, waardoor het voedseltekort in Noord-Korea nog nijpender is geworden. Volgens de Verenigde Naties heeft twee derde van de bevolking een chronisch tekort aan voedsel.

Het Wereldvoedselprogramma zei eerder deze week noodhulp naar het communistische land te sturen.

NK

Standbeeld van Kim Il-sung in Pyongyang (Foto: Novum)

Kempi woedend op politie na arrestatie

Kempi is kwaad op de politie. De rapper beweert door agenten te zijn mishandeld toen hij donderdag werd aangehouden. "Dear Politie, als je wil publiceren dat ik gearresteerd ben voor belediging ambtenaar in functie, waarom zeg je er dan niet bij dat ik door drie agenten ben mishandeld IN het bureau onder toezicht van de camera?!"

De 26-jarige Kempi liet vrijdag weten dat hij een dag eerder was gearresteerd in Den Haag. "Maar ik leef nog", twitterde de rapper. "Dit land begint op een politiestaat te lijken..." Kempi zegt te zijn 'vernederd, gekleineerd en mishandeld'.

Het is niet de eerste keer dat Jerrely Slijger, zoals Kempi eigenlijk heet, in aanraking komt met justitie. De rapper zat onder meer vast voor bedreiging en mishandeling.

Kempi is niet de enige muzikant die de afgelopen tijd met de politie in aanraking kwam. Ook dj The Flexican beweert door de politie te zijn mishandeld tijdens zijn aanhouding, vorige week zaterdag.

O'Donnell stelt bruiloft uit na ziekte vriendin

Rosie O'Donnell en Michelle Rounds hebben hun trouwerij uitgesteld. O'Donnell heeft via haar blog bekendgemaakt dat haar verloofde ernstig ziek is, en dat de twee daarom voorlopig nog niet in het huwelijksbootje stappen.

"We hebben onze bruiloft uit moeten stellen naar de zomer van volgend jaar", zegt de comédienne in een gedicht op haar website. Volgens O'Donnell heeft haar verloofde tumoren in haar lichaam en lijdt ze aan een ziekte die vergelijkbaar is met kanker. "Maar drie op een miljoen mensen lijden aan deze zeldzame ziekte."

Rounds is in juni geopereerd en daar is ze momenteel nog van aan het herstellen. "Ze wordt elke dag sterker", zegt de comédienne. "We zijn samen de strijd aangegaan, we halen geld op en creëren bewustzijn."

De 50-jarige O'Donnell maakte begin december bekend dat zij en Rounds al maanden verloofd zijn. Eerder liet ze nog weten dat Rounds probeerde zwanger te worden.

Hockeysters winnen opnieuw

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben ook hun vierde wedstrijd gewonnen. Tegen de dames van Zuid-Korea werd het weliswaar slechts 3-2, maar de winst is genoeg om de halve finales veilig te stellen.

Oranje kwam aanvankelijk nog op achterstand door een doelpunt uit een Koreaanse strafcorner, maar boog de score binnen tien minuten om na goals van Lidewij Welten en Ellen Hoog. Vlak na rust breidden de dames de score uit naar 3-1 door een goal van Carlien Dirkse van den Heuvel.

De Nederlandse vrouwen domineerden daarna, maar wisten niet verder uit te lopen. In plaats daarvan scoorde Zuid-Korea opnieuw na een strafcorner. Daarna drong Nederland nog wel even aan, maar de eindstand bleef staan op 3-2.

Aanstaande maandag wacht de sterkste tegenstander uit de poule. Dan spelen de Nederlandse dames tegen Groot-Britannië. Bij winst kunnen ze de sterkste tegenstander uit poule B ontlopen.

Carice van Houten in clip Antony and the Johnsons

Carice van Houten heeft een rol weten te bemachtigen in de clip van Antony and the Johnsons. De actrice is te zien in de video van de single Cut the World. Dat schrijft de muziekwebsite Pitchfork.

Het nummer is afkomstig van het nieuwe livealbum van de Amerikaanse band. De videoclip gaat maandag in première. Naast de Nederlandse actrice zijn ook acteur Willem Dafoe en artieste Marina Abramovic te zien in de clip. Het filmpje is volgende week zaterdag ook te zien tijdens het Meltdown Festival in Londen.

Antony and the Johnsons brak in 2005 door met de cd I Am a Bird Now. De band werkte samen met artiesten als Lou Reed, Rufus Wainwright en Boy George.

Woningen ontruimd om tas bij bushokje

Meerdere woningen in Berkel en Rodenrijs zijn zaterdag ontruimd nadat vanuit een auto een tas is achtergelaten bij een nabijgelegen bushokje. De politie onderzoekt of er explosieven in het tasje zitten, laat een politiewoordvoerder weten.

Het gaat om minder dan tien woningen aan de Oudelandselaan. Het bushokje is niet meer in gebruik als bushalte, voor het busverkeer heeft het dan ook geen gevolgen.

Zevenkampster Schippers stijgt naar vijfde plaats

Na vijf onderdelen op de zevenkamp is Dafne Schippers van de zesde naar de vijfde plaats gestegen. Schippers sprong bij het vijfde onderdeel, het verspringen, naar een afstand van 6,28 meter. Nadine Broersen bleef steken op 5,94 meter en staat negentiende.

De Britse Jessica Ennis gaat aan de leiding, voor de Litouwse Austra Skujyte en de Russin Tatjana Tsjernova.

Later vandaag volgen de twee laatste onderdelen, het speerwerpen en de 800 meter.

Clint Eastwood spreekt zich uit voor Romney

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney kan op de steun van Hollywoodlegende Clint Eastwood rekenen. Eastwood schaarde zich vrijdagavond achter Romney tijdens een diner waar fondsen werden geworven voor Romney's campagne.

"Ik denk dat dit land een zetje nodig heeft", aldus Eastwood tegen de andere gasten. "We hebben gouverneur Romney nu meer nodig dan ooit." Romney zei dat zijn dag niet meer stuk kon. "Wat een vent", zei hij over Eastwood.

Of Eastwood ook actief campagne gaat voeren voor Romney is onbekend.


Clint Eastwood spreekt zich uit voor Romney (Foto: Novum)

Vliegtuigje stort op schuur in Hollandscheveld

In het Drentse Hollandscheveld is zaterdag een vliegtuigje op een schuur neergestort. Daarbij vielen drie gewonden, meldt de politie. Het gaat volgens een woordvoerder om de inzittenden van het vliegtuigje.

De schuur staat aan de Riegshoogtendijk. Het ongeluk gebeurde even voor het middaguur. Hoe ernstig de verwondingen zijn valt volgens de woordvoerder nog niet te zeggen. "De hulpdiensten zijn onderweg."

Narsingh raadt Assaidi Ajax-transfer af

Luciano Narsingh is van mening dat Oussama Assaidi te goed is voor Ajax, de club die momenteel aan de Marokkaanse aanvaller gelinkt wordt. Narsingh en Assaidi speelde jarenlang samen bij sc Heerenveen, maar eerstgenoemde maakte onlangs de overstap naar PSV.

Ook Assaidi kan deze zomer een transfer maken. De vleugelaanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar Narsingh is van mening dat de Marokkaan klaar is voor een stap naar het buitenland.

"Ik weet zeker dat hij een tussenstap bij Ajax kan overslaan", zo zegt de Oranje-international tegen de Telegraaf. "Want Assaidi is een van de beste vleugelspelers in Nederland. Maar hij kan bij een Nederlandse topclub niet veel meer leren. Daarom zou ik hem adviseren naar een mooie club in het buitenland te gaan, als die zich meldt. Assaidi is klaar voor de Europese top."

Saillant detail is dat Narsingh voor zijn overstap naar PSV nog dichtbij een overstap naar Ajax was. De Amsterdammers wilden uiteindelijk echter niet aan de vraagprijs van de Friese club voldoen, waardoor de transfer geen doorgang vond.

Spirig pakt olympische titel triatlon

De olympische titel bij de triatlon is gewonnen door de Zwitserse Nicola Spirig. Na 1.500 meter zwemmen, 43 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen bleef ze de Zweedse Lisa Norden maar nipt voor. Het brons was voor de Australische Erin Fensham.

De Nederlandse vrouwen konden geen rol van betekenis spelen. Rachel Klamer werd op ruim vijf minuten 36e, terwijl Maaike Caelers 41e werd op bijna zeven minuten van de Zwitserse winnares.

Eerste plakoorlog hangt in de lucht

In Alphen aan den Rijn dreigt de eerste plakoorlog rond de aankomende verkiezingen los te barsten. De SP beschuldigt de PvdA ervan donderdag veertien campagneposters te hebben vernield. De PvdA stelt dat bij het ophangen van een PvdA-poster per ongeluk een scheurtje in één SP-poster is ontstaan.

SP-fractievoorzitter in Zuid-Holland Harre van der Nat meldt op Twitter dat de PvdA-plakkers na het plakken van hun eigen poster de SP-poster eraf trekken als ze op de ladder naar beneden komen. Dat zou zijn gezien door een actief SP-lid. "Als ze graag een SP poster willen dan breng ik er wel eentje langs."

De gemeentelijke PvdA-fractie meldt op haar website te betreuren dat de kwestie zo veel aandacht krijgt. De plakploeg zou per ongeluk tegen een affiche van de SP zijn gekomen met een scheurtje tot gevolg. "Daarvoor bieden wij de SP onze excuses aan."

De partij belooft beterschap. "Bij onze volgende plakrondes zullen wij de affiches van andere partijen die los zitten weer vastplakken. Wij zullen daarbij buitengemeen grote aandacht besteden aan het wel en wee van de affiches van de SP."

Vijftig keer zo duur

Een apotheker maakte in zijn eigen laboratorium een medicijn. Erg bewerkelijk, maar voor 3.000 euro per jaar was het geregeld. Tot het bedrijf Orphan Europe zich bij hem meldde met de mededeling dat het een Europese subsidie heeft gekregen om het zelfde geneesmiddel te ontwikkelen! Deze pillenfabriek claimde vervolgens het alleenrecht. De kosten van het medicijn bedragen nu zo’n 150.000 euro per jaar. Per patiënt. Vijftig keer zo duur.

Doden bij aanslag op drukke markt Afghanistan

Een bomaanslag op een drukke markt in het noordwesten van Afghanistan heeft vrijdagavond aan drie mensen, onder wie twee politieagenten, het leven gekost. Dat heeft de Afghaanse politie gezegd.

De bom, die volgens de politie op afstand tot ontploffing werd gebracht, ging rond 18.00 uur af in het district Ghormach. De markt stond op dat moment vol met mensen die inkopen deden voor de iftar, de avondmaaltijd na het vasten tijdens de ramadan.

Hoewel de aanslag niet is opgeëist houdt de politie de Taliban verantwoordelijk.

FOK!filmtips van de dag: The Kids Are All Right

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het is vanavond een waar feest voor de filmliefhebbers onder ons, om 22:05 begint op Nederland 2 een drama met de nodige komische momenten, The Kids Are All Right. In deze film gaan twee kinderen op zoek naar hun vader. Beide kinderen zijn namelijk kunstmatig verwerkt en wonen bij hun lesbische moeders. Als de vader uiteindelijk gevonden wordt, zorgt dat voor de nodige verwikkelingen binnen het gezin. The Kids Are All Right bestaat uit een topcast, waaronder Julianne Moore, Annette Benning en Mark Ruffalo. Een zeer vermakelijke, onderhouden film die je gezien moet hebben.

The Kids Are All Right, 22:05 op Nederland 2

Maar dit is niet de enige film waar je uit kan kiezen, zowel de Vlaamse zender Eén als RTL 7 zenden een Terry Gilliam klassieker uit. Op Eén is om 21:20 The Fisher King te zien. De film verteld het verhaal van een voormalig radio DJ (Jeff Bridges) die diep in de put zit nadat hij een gigantische fout heeft begaan. Hij besluit een dakloze (Robin Williams) te helpen die slachtoffer is geworden van de acties van de DJ.

Robin Williams en Jeff Bridges in The Fisher King

Op RTL 7 is een persoonlijke favoriet te zien: Twelve Monkeys.Deze briljante sci-fi film gaat over James Cole (Bruce Willis), die vanuit de toekomst naar de jaren ‘90 toe reist om mysterieus virus, dat bijna de hele mensheid uitroeit, te onderzoeken. Mocht je deze klassieker nog niet gezien hebben, stem dan om 22:00 je tv af op RTL 7.

De mental hospital tour scène uit Twelve Monkeys

Mocht je al deze films al gezien hebben dan kan je, je televisie eventueel nog afstemmen op Nederland 2, om 20:20 begint daar het drama An Education. Deze film gaat over de 16-jarige Jenny (Carey Mulligan), die een relatie begint met de dertiger David (Peter Sarsgaard). Jenny is een veelbelovende studente die uiteindelijk een keuze moet maken tussen het rijke leventje van David of een goede opleiding. Een interessant drama dat het leven in de jaren ’60 goed in beeld brengt.

An Education, 20:20 op Nederland 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

Juventus haalt jonge Fransman Pogba

Juventus heeft zich versterkt met Paul Pogba. De 19-jarige Fransman komt over van Manchester United en tekende voor vier jaar. Pogba weigerde zijn contract te verlengen bij de Red Devils en kon daardoor transfervrij vertrekken.

De centrale middenvelder kwam vorig seizoen tot zijn eerste zeven optredens in de hoofdmacht van United. Pogba mocht driemaal in de competitie en League Cup opdraven en acteerde eenmaal in de Europa League.

Vlaar: "Villa is een droom die uitkomt"

Ron Vlaar kijkt zijn ogen uit bij zijn nieuwe club Aston Villa. De verdediger is vooral onder de indruk van het stadion. Vlaar transfereerde onlangs naar de club uit Birmingham, dat hem over wist te nemen van Feyenoord. De verdediger kan nog maar moeilijk bevatten dat hij komend seizoen in de Premier League actief is en is onder de indruk van de faciliteiten bij zijn nieuwe werkgever.

"Voor mij is het een droom die uitkomt", vertelt de Nederlander aan Sky Sports. "Als je naar het stadion kijkt, is dat fantastisch. Ik ben gewend voor een club te spelen die ook een erg mooi stadion heeft en ik kijk er erg naar uit om in alle stadions hier te spelen."

Vlaar werd bij Feyenoord liefkozend Ron Beton genoemd, een bijnaam waar hij zich wel in kan vinden. "Ik denk dat het klopt. Ik had wat blessures in het verleden en heb erg hard getraind om terug te komen. Ik heb wat spiertrainingen gedaan en kwam erg sterk terug. Daarom kreeg ik die bijnaam."

Agent Büttner snapt niets van Vitesse

Alexander Büttner lijkt via de achterdeur te vertrekken bij Vitesse. De zaakwaarnemer van de linksback laat weten niet blij te zijn met de handelswijze van de Arnhemse club. Büttner leek lange tijd op weg naar Southampton, dat serieuze pogingen ondernam om de verdediger naar Engeland te halen.

Uiteindelijk ketste de deal af, waarna de linksback tot zijn verrassing werd teruggezet naar de beloften. Een arbitragezaak dreigt, zeker nadat zijn belangenbehartiger laat weten dat er geen oplossing gevonden lijkt te worden met de Arnhemse club.

Alexander Bursac meent dat Vitesse niet reageert op telefoontjes en laat tegenover het Algemeen Dagblad bovendien weten dat hij het besluit om Büttner terug te zetten naar de beloftes niet begrijpt. "Vitesse probeert Wilfried Bony ook al een jaar te verkopen en hij traint normaal mee. En nu roept Davy Pröpper ook weg te willen. Moet hij ook met de beloften meetrainen?"

Büttner speelt sinds het seizoen 2007/08 in de hoofdmacht van Vitesse, waar hij eerder de jeugdopleiding doorliep. De verdediger speelde inmiddels 107 competitieduels voor de Arnhemmers, waarin hij tien doelpunten maakte.

'Vrijlating Oerlemans te vroeg gemeld'

De in Syrië ontvoerde fotograaf Jeroen Oerlemans was nog niet op vrije voeten toen minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) dat vorige week donderdag in Nieuwsuur meldde. Hij dreigde op dat moment zelfs nog mee terug te worden genomen naar Syrië, concludeert NRC Handelsblad zaterdag in een reconstructie.

Oerlemans zou zijn ontvoerd door religieuze fanaten die zeiden van Al-Qaida te zijn. Het zou om Tsjetsjenen gaan. Strijders van het Vrije Syrische Leger bevrijdden hem uiteindelijk, bij de bevrijding zouden de ontvoerders weinig of geen tegenstand hebben geboden.

De bevrijding zou zijn georganiseerd door sjeik Farwaz, een lokale commandant van het Vrije Syrische Leger. Hij staat volgens de krant in nauw contact met de Turkse geheime dienst.

De bevrijders brachten hem over naar een 'overgangshuis' in Reyhanli in Turkije. Hij was dan wel bevrijd van zijn ontvoerders, maar zijn bevrijders wilden hem toen, laat in de avond, nog niet laten gaan. Zij wilden goede sier maken met de bevrijding van Oerlemans en een andere journalist en hoopten de volgende dag meer aandacht te krijgen.

Een collegajournalist van Oerlemans bij de NRC en vrienden van de andere gegijzelde waren toen al in de buurt om naar hen te zoeken en reisden met een veiligheidsexpert af naar het overgangshuis. Daar werden zij ook twee uur vastgehouden. Er werd gedreigd Oerlemans en de andere bevrijde gijzelaar mee terug naar Syrië te nemen. Later kwamen twee Turkse geheim agenten aanrijden die hen ook wilden meenemen.

Rosenthal had toen in Nieuwsuur al verteld dat Oerlemans vrij was. Pas ruim anderhalf uur later, rond middernacht, lukte het volgens de krant met hulp van een advocaat van de New York Times om de journalisten weg te krijgen.

Daarna bleek dat de Britten iemand in het gebied klaar hadden staan om de andere gegijzelde, John Cantlie, op te vangen. Voor de opvang van Oerlemans arriveerden de volgende ochtend twee consulaire medewerkers.

De betrokken journalisten waren volgens de krant verbaasd over de uitspraken van Rosenthal. De Turkse geheime dienst, die een belangrijke rol speelde bij de bevrijding, had gevraagd tot de volgende dag niets over de zaak naar buiten te brengen.

Toestand Sylvia Kristel blijft zorgelijk

De gezondheidstoestand van Sylvia Kristel is nog steeds zorgelijk. "Er is sprake van enige progressie", vertelt Kristels agente zaterdag aan het AD. "Maar dat wil geenszins zeggen dat Sylvia daadwerkelijk aan de beterende hand is."

De actrice werd eind juni getroffen door een herseninfarct en vecht tegen slokdarmkanker. Volgens de agente worstelt de actrice met uitvalsverschijnselen, maar boekt ze een 'heel klein beetje' vooruitgang. "Haar toestand is stabiel, maar jammer genoeg enigszins zorgelijk."

De 59-jarige Kristel werd tien jaar geleden al getroffen door kanker en de ziekte kwam vorig jaar terug. De actrice, die in de jaren zeventig bekend werd dankzij haar rol in de Franse erotische Emmanuelle-films, was eerder verslaafd aan drank en drugs.

Al 300 kilometer file op Franse wegen

Op de Franse snelwegen stond op zwarte zaterdag kort voor 9.00 uur bijna 300 kilometer file. Dat meldde de Franse krant Le Figaro. Voor miljoenen Fransen begint de vakantie, terwijl veel anderen juist van vakantie terugkeren. Datzelfde geldt voor andere Europeanen. Vorig jaar stond er op het hoogtepunt ruim 700 kilometer file.

Zoals verwacht is het vooral in het zuiden druk. Automobilisten op de A7 moeten er nu op rekenen tussen Lyon en Orange 4 uur onderweg te zijn. Normaliter vergt die afstand ongeveer 2 uur. Automobilisten die de tunnel onder de Mont Blanc naar Italië willen nemen, moeten op een half uur extra reistijd rekenen.

Bij Parijs is het relatief rustig. Er stond daar rond 9.00 uur in totaal 15 kilometer file.

Kessiakoff verlengt tot 2014 bij Astana

Fredrik Kessiakoff rijdt ook de komende jaren voor Astana. De 32-jarige Zweed heeft zijn contract bij de Kazachse wielerploeg met twee jaar verlengd. "Astana was mijn eerste keuze en ik ben blij dat op papier staat dat ik nog twee jaar kan blijven", vertelt hij tegen Eurosport.

Kessiakoff kwam begin vorig jaar over van Garmin en maakte vooral de voorbije maanden een sterke indruk. Zo reed de Zweeds kampioen in de Tour de France enkele dagen in de bolletjestrui en won hij voorafgaand aan La Grande Boucle een individuele tijdrit in de Ronde van Zwitserland.

Nieuwe regeringscoalitie Curaçao dient zich aan

Drie oppositiepartijen en het dissidente parlementslid Cleopa hebben vrijdagochtend (lokale tijd) bij de gouverneur van Curaçao een bereidheidsverklaring aangeboden om een nieuwe regering te vormen. Dat bevestigt een woordvoerder van een van de deelnemende partijen, FOL.

De gouveneur bevestigde later op de dag dat er op 19 oktober verkiezingen zullen plaatsvinden zoals premier Gerrit Schotte na de val zijn kabinet opperde. Hiermee is het plan van de oppositiepartijen voorlopig van de baan.

De partijen die nu de handen ineenslaan zijn de PAR van oud-premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh-Elhage, de FOL en de PNP. Eugene Cleopa, die tot zondag lid van de partij MAN was, steunt hen. Gezamenlijk hebben zij een meerderheid van elf zetels in het 21 zetels tellende parlement.

Schotte diende in de nacht van donderdag op vrijdag het ontslag van zijn kabinet in bij gouverneur Frits Goedgedrag omdat hij geen meerderheid meer had in het parlement. Twee dissidenten bliezen de coalitie op. Zijn regering is tot de verkiezingen demissionair.

Fish naar laatste vier in Washington

Mardy Fish is bij het ATP-toernooi van Washington doorgedrongen tot de halve finale. De nummer één van de plaatsingslijst rekende bij de laatste acht af met de Belg Xavier Malisse. Hij stuit in de halve eindstrijd op zijn goede vriend Tommy Haas. De Duitser (4) versloeg zijn landgenoot Tobias Kamke met 6-1 en 6-2. Haas leidt in de onderlinge ontmoetingen met Fish met 3-1.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Alexandr Dolgopolov en Sam Querrey. De als tweede geplaatste Dolgopolov ging met 7-6 (3) en 6-4 langs James Blake, terwijl Querrey (8) de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (3) met tweemaal 6-4 de voet dwarszette.

Het vrouwentoernooi is al gevorderd tot de finale. Anastasia Pavlyuchenkova en Magdalena Rybarikova mogen strijden om de eindzege. Pavlyuchenkova versloeg in drie sets Vania King: 4-6, 7-5 en 6-4. Rybarikova verraste de als derde geplaatste Sloane Stephens met tweemaal 6-3.

Vandalen schoppen fokprogramma in de war

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben verschillende vandalen ingebroken in de dierentuin op het Australische eiland Tasmanië. Hier hebben ze de hokken van allerlei vogels, wallaby's en apen opengebroken.

De dierentuin eigenaar Dick Warren vertelt dat hij negen vogels gevonden heeft die bruut zijn afgeslacht. "Ze hebben de vogels gevangen en hun koppen afgerukt".
Hij snapt niet hoe mensen het in hun hoofd halen dit te doen.

Dierenverzorger Courtney McMahon geeft aan dat ze blij is dat de tasmaanse duivels ongedeerd zijn gebleven, maar ook: "We proberen het aantal bedreigde soorten te verminderen en we hebben nu een groot deel van dat fokprogramma verloren".

Er zijn nog steeds zo'n 60 dieren vermist, waaronder twee zeldzame zwaluwpapegaaien, een zwarte kaketoe met een gele staart en vijf buidelmarters.

Sheila Timmerman uit de kast

Sheila Timmerman heeft een nieuwe liefde gevonden in een vrouw. Na drie mislukte huwelijken met mannen is de dochter van zangduo Gert en Hermien gelukkig met Laura. "Mede door de opvoeding en de godsdienstwaanzin van mijn ouders kon ik mijn verlangens niet eerder toelaten", vertelt ze zaterdag in De Telegraaf.

"Het is wel vreemd hoor, voor het eerst met een lesbische vrouw op pad", zegt de 41-jarige zangeres. "Ineens kijkt iedereen om wanneer je hand in hand loopt met iemand van hetzelfde geslacht. Je ziet ouders denken: hoe leg ik dit mijn kinderen nu uit?"

Al sinds haar elfde heeft Sheila gevoelens voor vrouwen. "Als ik verliefd was, dan was dat op een meisje. Dat gevoel was toen al heel sterk." Toch stopte ze haar gevoel weg, vanwege het geloof. "In de wereld waarin ik ben opgegroeid was lesbienne zijn een schande."

Sheila heeft haar geheim nooit aan haar moeder Hermien, die in 2003 overleed, verteld. Ook haar vader is niet van haar geaardheid op de hoogte. "Het contact met mijn vader hebben mijn zus en ik verbroken na de scheiding van mijn ouders."

De zangeres vaart zaterdag mee tijdens de Gay Pride. "Nu ik eenmaal uit de kast ben, ga ik ook all the way. Ik schaam me nu helemaal nergens meer voor."

Olympische kampioenen Vos en Vino aan start Gouden Pijl

De olympisch kampioenen Marianne Vos en Aleksandr Vinokourov zullen komende dinsdag aan de start verschijnen van de 35e editie van de Gouden Pijl, een criterium in Emmen. Dit meldt het AD.

De organisatie van het criterium heeft ook de Slowaak Peter Sagan gestrikt. Sagan veroverde tijdens de Tour de France van dit jaar de groene trui. Bauke Mollema en Luis-Leon Sanchez zullen in Emmen ook aan de start verschijnen.

Vos krijgt in Emmen hulp van Loes Gunnewijk, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten, haar ploeggenotes tijdens de olympische wegrace vorige week zaterdag.

Square Enix houdt uitverkoop

Na de Steam Summer Sale en de PlayStation Store Summer Sale houdt Square Enix nu ook zijn eigen uitverkoop. Alles op de Square Enix Store is deze week 50% goedkoper.

Zo kun je in de Store nu Deus Ex: Human Revolution voor € 15 of Lara Croft and the Guardian of Light voor € 7,50 kopen. De uitverkoop duurt nog tot 10 augustus.

Voor de ongeduldige fans: Final Fantasy VII wordt al wel genoemd in de Store, maar staat nog op 'Coming Soon'.

Liam Hemsworth vereerd met trap Van Damme

Liam Hemsworth keek niet raar op toen hij tijdens opnamen voor The Expendables 2 een trap tegen zijn borst kreeg van Jean-Claude Van Damme. De acteur was zelfs trots toen de Belg hem een schop verkocht.

"Het was niet de bedoeling dat hij me zou schoppen", vertelt de 22-jarige Hemsworth, die onlangs te zien was in The Hunger Games, aan mannenblad Men's Health. "Het was een soort cadeautje van hem, op een rare manier. Ik voelde me vereerd."

Hemsworth, die zich onlangs verloofde met Miley Cyrus, heeft een voorliefde voor vechtsporten. "Ik ga graag naar de sportschool om me in het zweet te werken, rond te rennen en me te voelen alsof ik een hartaanval krijg. Ik hou van het fysieke aspect van boksen, maar ik voel me er ook mentaal sterker door."

Veel aanmeldingen voor homovoorlichting op school

Voor een proef met homovoorlichting op scholen hebben zich meer scholen aangemeld dan er plaatsen beschikbaar zijn. Ruim 250 scholen hebben zich aangemeld om met steun van het Ministerie van Onderwijs te experimenteren met voorlichting over seksuele diversiteit, terwijl er maar geld is voor 140 scholen, meldt het ministerie zaterdag.

De komende weken bekijkt het ministerie welke scholen aan de voorwaarden voldoen. De geselecteerde scholen krijgen binnenkort bericht. Die scholen gaan aan de slag met methoden van onder meer homobelangenorganisatie COC en de GGD om te bekijken welke methode voor hen het beste werkt.

De projecten richten zich op de laatste twee groepen van de basisschool en de eerste twee klassen van de middelbare school. Bij de deelnemende scholen worden straks onder meer debatten en rollenspellen gehouden. Ook krijgen deze scholen een vertrouwenspersoon waar leerlingen met vragen over seksuele diversiteit terecht kunnen.

Het ministerie heeft 1,2 miljoen euro voor de proef beschikbaar gesteld. De deelnemende scholen wisselen hun kennis uit. Ook meet een onderzoeksbureau de effecten van de projecten.

Veel scholen geven al voorlichting over seksuele diversiteit. Het is al langer bekend dat slechts enkele scholen, voornamelijk in de zogenoemde biblebelt, zich verzetten tegen de voorlichting.

De Tweede Kamer had minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) opgedragen de scholen te verplichten deze voorlichting vanaf aankomend schooljaar te geven. Zij was aanvankelijk niet van plan scholen hiertoe te verplichten.

In juni werd duidelijk dat de invoering vertraging heeft opgelopen. Daarom besloot het ministerie met een proef te komen.

Duitse oud-doelman Meier (40) overleden

Oud-doelman Bernd Maier is aan een hartinfarct overleden. Maier, oud-keeper van München 1860 en Borussia Mönchengladbach, is slechts 40 jaar geworden.

Meier, sinds kort trainer van TSV Burgheimn, dacht dat hij een voedselvergiftiging had. Kort voor zijn dood sms'te hij: "Het gaat al beter met me. Ik denk dat die sushi me de das heeft omgedaan."

De Duitse internist Prof. Fritz Schardt heeft geopperd dat er mogelijk wel een verband is met het overlijden van de doelman en de voedselvergiftiging. Hij acht de kans klein dat de sushi ook daadwerkelijk de oorzaak is.

Meer zomerscholing voor talenten met achterstand

Talentvolle leerlingen die door een taal- of rekenachterstand in de problemen komen moeten ook in de zomervakantie naar school kunnen om hun achterstand in te lopen. Op zogenoemde zomerscholen krijgen ze dan drie weken lang bijles, meldt het ministerie van Onderwijs zaterdag.

Momenteel zijn er dertig scholen die zomeronderwijs aanbieden. Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) wil dat aantal met 101 verhogen. "Met de 37 gemeenten waar deze scholen liggen zijn afspraken gemaakt over het bestrijden van onderwijsachterstanden", legt een woordvoerder uit.

Het zomeronderwijs richt zich op kinderen in de laatste klassen van de basisschool en in de brugklas. De bijscholing moet voorkomen dat ze naar een lagere vervolgopleiding gaan dan ze eigenlijk aankunnen.

Het zomeronderwijs is niet verplicht, maar de minister vindt wel dat ouders die het voor hun kinderen krijgen aangeboden gehoor moeten geven. Ook zouden ze hun kinderen moeten ondersteunen door thuis Nederlands te praten.

Feyenoord hoeft Vleminckx niet

Feyenoord heeft geen interesse in Björn Vleminckx. Dat meldt technisch directeur Martin van Geel.

De bonkige aanvaller van Club Brugge werd de afgelopen weken in verband gebracht met de Stadionclub, die nog op zoek zou zijn naar een nieuwe spits. Volgens Van Geel is de komst van de voormalige aanvaller van N.E.C. Nijmegen echter niet aan de orde. De technisch directeur meldt dat Vleminckx niet in het Rotterdamse plaatje past.

"Dat is uit de lucht gegrepen", zo laat Van Geel optekenen door RTV Rijnmond. "Vinden wij geen speler die meer kan brengen dan de mensen die wij al hebben, dan doen wij het niet. Dat is helder." De voormalig bestuurder van onder meer Willem II en AZ liet wel weten nog op zoek te zijn naar een nieuwe verdediger.

Joris Mathijsen is naar verluidt de voornaamste kandidaat om de naar Aston Villa vertrokken Ron Vlaar op te volgen. De verdediger van Málaga mag transfervrij vertrekken bij de Spaanse club en heeft wel oren naar een overgang naar Rotterdam-Zuid. Ook Ajax heeft interesse in de Oranje-international.

Toeristen smokkelen massaal wapens

De marechaussee op Schiphol heeft momenteel de handen vol aan toeristen die wapens en nepwapens meenemen uit hun vakantieland. Dit jaar zijn al bijna net zoveel (nep)wapens onderschept als het hele vorige jaar. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee zaterdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Vooral imitatievuurwapens zijn in trek, maar de marechaussee stuit ook regelmatig op boksbeugels, stiletto's, wurgstokjes en werpsterren in de bagage. De wapens zijn vaak gewoon te koop in toeristische winkels in het vakantieland, maar vakantiegangers weten meestal niet dat de wapens in Nederland verboden zijn.

Gerard Joling laat Canal Parade schieten

Gerard Joling is zaterdag niet van de partij tijdens de jaarlijkse Canal Parade. De zanger, die de afgelopen jaren een graag geziene gast was tijdens de botenparade van de Gay Pride, moet optreden. "Helaas ben ik er dit jaar niet bij met een eigen boot", liet Joling vrijdag doorschemeren.

Onder meer Patty Brard, Patricia Paay, Jan Smit en Joan Franka zijn wel van de partij. Zij varen mee op een van de tachtig deelnemende boten. Diva's Brard en Paay varen mee met Out tv, net als onder meer Paul Haenen, Viola Holt en Manuela Kemp. Smit en Franka stappen aan boord van de BNN-boot, die onder de bezielende leiding van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga staat. Ook Britt Dekker vaart met de dj's mee.

Het jaarlijkse homovaarfestijn gaat aan het begin van de middag van start. De vaartocht wordt aangevoerd door een boot van ProGay, dat de botenparade organiseert. Verder hebben onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gemeente Amsterdam en verschillende politieke partijen hebben een eigen boot.

[Programma] Londen dag 8

Iedere ochtend geeft FOK!sport je een overzicht van Nederlanders die in actie komen en de finales van de dag. Vandaag komen onder meer Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis en Churandy Martina in actie.

Nederlanders in actie:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd soort wedstrijd Nederlanders
Triatlon Triatlon vrouwen 10:00 finale Rachel Klamer, Maaike Caelers
Atletiek 100 meter mannen 11:00 series Churandy Martina
Atletiek zevenkamp vrouwen 11:05 verspringen Nadine Broersen, Dafne Schippers
Paardensport individueel springen mixed 11:30 1e kwalificatie Jur Vrieling, Marc Houtzager, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten
Paardensport team springen mixed 11:30 1e kwalificatie Nederlands team
Hockey Nederland - Zuid-Korea vrouwen 11:45 groepsfase Nederlands team
Atletiek zevenkamp vrouwen 12:40 speerwerpen Nadine Broersen, Dafne Schippers
Zeilen Laser mannen 13:00 race 9 Rutger van Schaardenburg
Zeilen Laser Radial vrouwen 13:10 race 9 Marit Bouwmeester
Beachvolleybal wedstrijd mannen 14:00 1/8e finale Reinder Nummerdor/Richard Schuil
Zeilen Laser mannen 14:30 race 10 Rutger van Schaardenburg
Zeilen Laser Radial vrouwen 14:40 race 10 Marit Bouwmeester
trampolinespringen trampoline vrouwen 15:00 kwalificatie Rea Lenders
Zeilen 470 mannen 15:00 race 5 Sven Coster, Kalle Coster
Zeilen Elliott 6m vrouwen 15:00 round robin Nederlands team
Zeilen 470 vrouwen 15:10 race 3 Lobke Berkhout, Lisa Westerhof
Zeilen RS-X mannen 15:30 race 7 Dorian van Rijsselberghe
Zeilen RS-X mannen 16:20 race 8 Dorian van Rijsselberghe
Zeilen 470 mannen 16:30 race 6 Sven Coster, Kalle Coster
Zeilen 470 vrouwen 16:40 race 4 Lobke Berkhout, Lisa Westerhof
Wielrennen, baan ploegenachtervolging vrouwen 17:10 1e ronde Nederlands team
Zwemmen 50m vrije slag vrouwen 20:30 finale Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis
Beachvolleybal wedstrijd vrouwen 21:00 1/8e finale Sanne Keizer/Marleen van Iersel
Zwemmen 4x100 m wisselslag estafette vrouwen 21:07 finale Nederlands team
Zwemmen 4x100 m wisselslag estafette mannen 21:25 finale Nederlands team
Atletiek zevenkamp vrouwen 21:35 800 meter Nadine Broersen, Dafne Schippers

 Finales vandaag:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd
Triatlon Triatlon vrouwen 10:00
Roeien vier zonder mannen 12:30
Roeien lichte dubbel twee vrouwen 12:50
Roeien lichte dubbel twee mannen 13:10
Roeien skiff vrouwen 13:30
Schieten 50 m kleinkalibergeweer (3 houdingen) vrouwen 13:45
Badminton dubbels vrouwen 14:30
Badminton singles vrouwen 14:30
Tennis dubbels mannen 15:00
Tennis singles vrouwen 15:00
Schieten Trap vrouwen 16:00
trampolinespringen trampoline vrouwen 16:35
Atletiek 20 km snelwandelen mannen 18:00
Wielrennen, baan ploegenachtervolging vrouwen 18:45
Gewichtheffen tot 94 kg mannen 20:00
Schermen Degen team vrouwen 20:15
Atletiek discuswerpen vrouwen 20:30
Zwemmen 50m vrije slag vrouwen 20:30
Zwemmen 1500m vrije slag mannen 20:36
Atletiek verspringen mannen 20:55
Zwemmen 4x100 m wisselslag estafette vrouwen 21:07
Zwemmen 4x100 m wisselslag estafette mannen 21:25
Atletiek zevenkamp vrouwen 21:35
Atletiek 10.000 meter mannen 22:15
Atletiek 100 meter vrouwen 22:55

FOK! wat een weer.... buiige toestanden

Waar het gisteren overdag op veel plekken in Nederland onverwacht mooi en zonovergoten weer was, zal het er vandaag om spannen of we uberhaupt zon te zien krijgen in ons kikkerlandje.

Hoewel de dag vandaag droog lijkt te beginnen, zal vanuit Zeeland (ja weer, en dat is dan de provincie met de meeste zonuren...) de nodige bewolking en neerslag ons land intrekken. Maar Zeeland komt er niet zo gemakkelijk vanaf, in de middag mogen onze Zeeuwse landgenoten zich opmaken voor flinke onweersbuien. Buien waarvoor naar verwachting de rest van ons land gespaard blijft

De temperatuur is echter zo slecht nog niet. Het zal tussen de 21 en 24 graden zijn en dat is best een aangenaam temperatuurtje. Door de zuidwesterwind (kracht 3 tot 4) zal de gevoelstemperatuur ook best prima voelen. Alleen een beetje boel jammer van al die buien vandaag.

Evenzogoed een fijne dag gewenst, moge de droge luchten met u zijn!

regen tegen de ruiten

Hopelijk ziet je uitzicht er niet zo uit wanneer je naar je werk rijdt straks!

Roze grachten in Amsterdam

De Gay Pride zorgt zaterdagmiddag voor roze grachten in Amsterdam. Tijdens de botenparade, het hoogtepunt van de feestweek, varen zo'n 80 themaschepen vanaf 14.00 uur door de stad om te laten zien hoe breed en divers de Nederlandse homogemeenschap is. De tocht heeft hetzelfde thema als de rest van de Gay Pride: 'on the move'.

Naar verwachting trekt de parade honderdduizenden bezoekers. Voor het eerst is er een speciale VIP-tribune op pontons op de Amstel gebouwd voor zo'n 700 toeschouwers. Alle kaarten á 75 euro per stuk, inclusief eten en drinken, zijn al uitverkocht. Een samenwerking van ProGay, de AVRO en YouTube zorgt ervoor dat de optocht live via internet te bekijken is.

Nieuw dit jaar is een Turkse boot, die de circa 20.000 homoseksuele Turken in Nederland vertegenwoordigt. Op de boot van de Nederlandse regering varen dit jaar internationale gasten mee. Op de gastenlijst staan de ambassadeurs uit Noorwegen en Duitsland en vertegenwoordigers uit Midden- en Oost-Europa van de homo- en transgenderorganisaties ILGA en IGLYO.

Minister van OCW Marja van Bijsterveldt (CDA), die ook over emancipatie gaat, zei eerder dat de homo-emancipatie in een aantal Europese landen nog achterloopt. Organisaties uit die landen zijn daarom uitgenodigd om deel te nemen aan de rondvaart. Ook varen er Nederlandse Europarlementariërs mee.

Nieuw dit jaar is dat kijkers en toeschouwers via sms kunnen stemmen op hun favoriete boot. De winnaar van de publieksprijs is verzekerd van deelname in 2013.

De Amsterdamse Gay Pride begon vorige week zaterdag en duurt tot en met zondag. Donderdag werd onder meer een wandelmanifestatie gehouden die in het teken stond van homofobie. Ook stonden verschillende plein- en straatfeesten op het programma.

Roze grachten in Amsterdam
Roze grachten in Amsterdam (Foto: ANP)

Drie gezinnen Utrechtse asbestwijk nog in hotel

Drie gezinnen uit de geëvacueerde buurt in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zitten nog in een hotel. Dat meldt een woordvoerder van woningcorporatie Mitros vrijdag aan het einde van de middag. Van de drie gezinnen komt er een uit de Marco Pololaan. De woningen in die straat werden donderdag al vrijgegeven.

De bewoners van vier straten in de wijk werden begin vorige week opgevangen in hotels, nadat asbestdeeltjes waren vrijgekomen bij werkzaamheden. De bedoeling was dat vrijdag geen evacués meer in een hotel zouden zitten.

De mensen die nog niet terug naar huis kunnen, kunnen kiezen tussen een logeerwoning of een vergoeding van 1500 euro per maand. Eerder op de dag zaten nog zeven huishoudens die nog niet terug naar huis kunnen in een hotel, maar een aantal gezinnen heeft na bemiddeling inmiddels toch de koffers gepakt.

Praagse rechter gunt metalzanger VS borgtocht

De Praagse rechtbank heeft de frontman van de Amerikaanse heavy metal-band Lamb of God donderdag op borgtocht vrijgelaten. Justitie in Tsjechië onderzoekt of Randy Blythe schuldig is aan de val die een fan van de band tijdens een concert in 2010 fataal werd.

De politie hield de 41-jarige Blythe op 27 juni aan toen hij nietsvermoedend naar Tsjechië terugkeerde voor een volgend optreden, liet Blythe's advocaat Martin Radvan weten. Hij is na zijn vrijlating onmiddellijk teruggekeerd naar de Verenigde Staten.

Blythe zou twee jaar geleden in de Praagse Abaton een fan die op het podium was geklommen terug hebben geduwd. Daarbij viel het slachtoffer op zijn hoofd en bezweek vervolgens aan zijn verwondingen.

'Jennifer Lopez klaar met Casper Smart'

Jennifer Lopez begint langzaam maar zeker genoeg te krijgen van Casper Smart. "Hij is langzaam haar leven binnengeslopen en dat ging iets te gemakkelijk", observeert een bron. "Ik denk dat haar familie hem goed in de gaten houdt."

De 43-jarige Lopez zou zich steeds vaker ergeren aan de bijna twintig jaar jongere Smart, die als danser met haar toert. "Ze is vaak chagrijnig als hij in de buurt is", vertelt de ingewijde aan het Amerikaanse blad People.

Toch is de kans groot dat Lopez voorlopig bij Smart blijft. "Jennifer is het type dat niet graag alleen blijft. Ik denk dat hij blijft tot zij iemand anders heeft gevonden."

Station Zwolle weer op slot voor reizigers

Het NS-station in Zwolle is zaterdag en zondag weer gesloten voor treinreizigers. Het station wordt grootschalig verbouwd en ProRail legt dit weekeinde perrons en sporen die tijdelijk waren verwijderd, weer op hun plaats.

Het station wordt ingericht voor aansluiting op de Hanzelijn, die op 9 december van dit jaar in gebruik wordt genomen. De Hanzelijn is de nieuwe verbinding tussen de Randstad en het noorden van het land. Ook maakt ProRail het station klaar voor de verwachte toename van treinreizigers in de komende jaren.

De verbouwing in Zwolle is de grootste klus die ProRail ooit heeft geklaard. Met bijna 200 man wordt dag en nacht doorgewerkt aan het karwei.

Het station was in juli ook al een weekeinde gesloten en gaat in oktober nog eens drie dagen dicht. De verbouwingswerkzaamheden zorgen voor veel vertraging op de spoortrajecten langs Zwolle. Tijdens de afsluiting zet de NS bussen in.

Station Zwolle weer op slot voor reizigers
Station Zwolle weer op slot voor reizigers (Foto: ANP)

Poulestanden mannenhockey

Na drie gespeelde wedstrijden zijn ook de mannenteams over de helft van de poulefase heen. Met nog twee wedstrijden te gaan bevinden de Nederlandse heren zich in een kansrijke positie om de halve finales te bereiken, met dank aan de Belgische winst op Zuid-Korea. Oranje heeft nog maar één punt nodig.

In poule A blijft het vooralsnog spannend. Australië gaf vandaag een 2-0 voorsprong weg tegen Argentinië en leed derhalve duur puntverlies. De Britse heren speelden in hun tweede wedstrijd al gelijk tegen Zuid-Afrika. Door deze misstappen hebben ook Spanje en Pakistan de halve finales nog in het vizier.

Positie Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Doelpunten Tegen Verschil Punten
1 Australië 3 2 1 0 13 2 11 7
2 Groot-Britannië 3 2 1 0 10 4 6 7
3 Pakistan 3 1 1 1 4 5 -1 4
4 Spanje 3 1 1 1 4 8 -4 4
5 Argentinië 3 0 1 2 3 8 -5 1
6 Zuid-Afrika 3 0 1 2 4 11 -7 1

Nederland en Duitsland zitten daarentegen op rozen in poule B. Beide teams hebben het maximale aantal punten behaald uit de drie gespeelde wedstrijden, en moeten nog tegen elkaar spelen. Bij die wedstrijd, die deze zondag gespeeld wordt, is een gelijkspel dus voor beide partijen voldoende om de halve finales veilig te stellen.

Positie Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Doelpunten Tegen Verschil Punten
1 Nederland 3 3 0 0 11 4 7 9
2 Duitsland 3 3 0 0 8 3 5 9
3 Zuid-Korea 3 1 0 2 3 3 0 3
4 België 3 1 0 2 4 6 -2 3
5 Nieuw-Zeeland 3 1 0 2 4 8 -4 3
6 India 3 0 0 3 5 11 -6 0

Amerikaan dwingt voltrekking doodstraf af

Een rechtbank in de Verenigde Staten heeft een ter dood veroordeelde moordenaar die eiste dat zijn straf wordt uitgevoerd in het gelijk gesteld. De veroordeelde zit vast in de staat Oregon, waar de gouverneur vorig jaar de uitvoering van doodstraffen opschortte.

De 50-jarige gevangene wil voorkomen dat hij nog jaren in onzekerheid blijft leven. Zijn advocaat voerde aan dat de opschorting van de doodstraf weliswaar voor onbepaalde tijd is, maar niet permanent. Daarnaast weigert de man "een pion te worden in de campagne van de gouverneur om de doodstraf af te schaffen".

De rechter bepaalde vrijdag dat de man "het recht heeft om de opschorting te verwerpen". Als dat vonnis standhoudt, moet hij alsnog geëxecuteerd worden. Gouverneur John Kitzhaber, die vindt dat de doodstraf moreel verwerpelijk is, gaat in beroep tegen de uitspraak. "We vertrouwen erop dat de autoriteit van de gouverneur stand zal houden", zei zijn woordvoerster.

Amerikaan dwingt voltrekking doodstraf af
Amerikaan dwingt voltrekking doodstraf af (Foto: ANP)

Rabobank worstelt met innen restschuld huis

De Rabobank worstelt met het innen van restschulden bij mensen die hun huis voor minder dan de hypotheekwaarde hebben verkocht, en niet meewerken aan de terugbetaling.

De rechtbank in Utrecht maakte vrijdag bekend de Hoge Raad om advies te vragen of de bank op basis van de hypotheekaktes die het hanteert, direct deurwaarders kan inzetten om restvorderingen te innen. Volgens de deurwaarders mogen ze dat niet.

Een woordvoerder van de Rabobank vertelt dat het om een relatief kleine groep klanten gaat. Op circa 1 miljoen hypotheken zou het vorig jaar gaan om 40 tot 60 gevallen. Met de economische crisis en problemen op de woningmarkt is de verwachting dat dit stijgt naar ongeveer 100 zaken dit jaar.

Rabobank worstelt met innen restschuld huis
Rabobank worstelt met innen restschuld huis (Foto: ANP)

Man gearresteerd na dronken rijden met kinderen op dak

In de Amerikaanse staat Indiana is een man veroordeeld tot 18 maanden celstraf nadat hij ladderzat met vier kinderen op het dak van zijn auto rondreed.

De dronken Aaron Stefanski besloot na een bezoekje aan de plaatselijke slijterij zijn kinderen van 4 tot 7 jaar oud op het dak van zijn auto te zetten, en deze vervolgens stevig vast te binden.

Vervolgens besloot de bezopen Stefanski weg te rijden met de kinderen op het dak. De eigenaar van de slijterij kon zijn ogen niet geloven en besloot direct 911 te bellen.

Stefanski heeft achteraf spijt van zijn daad, en bekende schuldig te zijn aan nalatigheid, het rijden onder invloed en roekeloosheid.

Adrian Grenier produceert anti-drugsdocumentaire

Entourage-ster Adrian Grenier heeft een anti-drugsdocumentaire geproduceerd genaamd How To Make Money Selling Drugs. De titel is nogal misleidend maar juist ook sarcastisch bedoeld. De documentaire biedt een serieuze en diepere inkijk in de Amerikaanse drugsoorlog en het gevecht voor strengere wetten. How To Make Money Selling Drugs gaat in première op het aankomende filmfestival van Toronto.

De sarcastische ondertoon is verder uitgewerkt door regisseur Matthew Cooke die sterren als 50 Cent, Eminem, Susan Sarandon en zakenmagnaat Russell Simmons aan het woord laat. Verder doen voormalig drugsbaron Rick 'Freeway' Ross en bedenker van televisieserie The Wire, David Simon hun zegje over de illegale drugshandel waarin 400 biljoen dollar wordt verdiend.

De synopsis van de de documentaire luidt: "Tien makkelijke stappen om te laten zien hoe je aan drugs geld verdiend met daar tussendoor interviews met dealers, gevangenismedewerkers en lobbyisten die strijden voor strengere drugswetten."

Het Filmfestival van Toronto vindt plaats vanaf 6 tot en met 16 september 2012.

Bekijk hieronder de trailer:

Kinderen vermoord in Dortmund

In een uitgebrande woning in de Duitse stad Dortmund zijn vrijdag de stoffelijke overschotten van twee kinderen gevonden. Een derde kind was gewond en stierf later in een ziekenhuis. Ze zijn door geweld om het leven gekomen. Dat heeft de politie vrijdagavond laat bekendgemaakt.

De kinderen waren 12, 10 en 4 jaar oud. De kinderen woonden samen met hun 41-jarige vader in het huis. Hij was niet thuis op het moment van de brand. Een geestelijk verzorger heeft zich over hem ontfermd. Hun moeder was al geruime tijd geleden overleden.

De politie wil niets zeggen over mogelijke verdachten, maar de vader wordt niet verdacht.

Kinderen omgekomen door brand in Dortmund
Kinderen vermoord in Dortmund (Foto: ANP)

Sijsling naar halve finale in Vancouver

Igor Sijsling heeft zich geplaatst voor de halve finale van het challengertoernooi in Vancouver. De als eerste geplaatste Nederlander had vrijdag weinig moeite met Danai Udemchoke (7) uit Thailand: 6-1 en 6-3. Na 52 minuten was de overwinning een feit voor Sijsling, die zowel in de eerste als tweede set twee keer toesloeg.

De 24-jarige Amsterdammer neemt het bij de laatste vier op tegen de winnaar van de partij tussen de Belg Ruben Bemelmans (4) en de Canadees Frank Dancevic (5). Hij schreef dit jaar al de challengers in Quimper en Wolfsburg op zijn naam.

[Overzicht] Uitslagen Londen dag 7

Vandaag was de zevende dag van de Olympische Spelen in Londen. FOK!sport geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

Nederland behaalde vandaag geen medailles, al kwam handboogschutter Rick van der Ven nog dichtbij. Hij bereikte verrassend de halve finale, maar verloor daarin van Takaharu Furukawa uit Japan. In de strijd om het brons was de Chinees Dai Xiaoxiang vervolgens te sterk. In de beide partijen verloor Van der Ven op de beslissinde pijl. Ranomi Kromowidjojo liet zien dat ze na het goud van gisteren op de 100 meter vrije slag nog steeds scherp is. Ze gaat als snelste door naar de finale van de 50 meter vrij, die morgen is. Marleen Veldhuis gaat als derde naar de finale.

Ook bij het zeilen kende Nederland een goede dag. Marit Bouwmeester werd vandaag derde en vierde en staat nu derde in het klassement van de Laser Radial klasse. Pieter-Jan Postma heeft ook nog prima kans op een medaille. Hij staat derde met alleen nog de medalrace van zondag te gaan. In de 470-klasse begon vandaag het toernooi voor Lisa Westerhout en Lobke Berkhout. Ze wonnen de eerste race en werden negende in de tweede race. Ze staan na de eerste dag op de vierde plaats.

Uitslagen finales:

Sport Onderdeel Goud Zilver Brons Brons
Atletiek Kogelstoten Tomasz Majewski (Pol) David Storl (Dui) Reese Hoffa (VS)  
Atletiek 10.000 meter Tirunesh Dibaba (Eth) Sally Kipyego (Ken) Vivian Cheruiyot (Ken)  
Badminton dubbels Zhang/Zhao (Chi) Xu/Ma (Chi) Fischer/Pedersen (Den)  
Boogschieten individueel Oh Jin Hyek (ZKo) Takaharu Furukawa (Jap) Dai Xiaoxiang (Chi)  
Gewichtheffen tot 75 kg Svetlana Podobedova (Kaz) Natalja Sabolotnaja (Rus) Irina Koelesja (WRu)  
Gewichtheffen tot 85 kg Adrian Zielinski (Pol) Apti Aoechadov (Rus) Kianoush Rostami (Irn)  
Judo boven 78 kg Idalys Ortiz (Cub) Mika Sugimoto (Jap) Karina Bryant (GBr) Tong Wen (Chi)
Judo boven 100 kg Teddy Riner (Fra) Alexander Mikhaylin (Rus) Andreas Tölzer (Dui) Rafael Silva (Bra)
Roeien Dubbel vier Duitsland Kroatië Australië  
Roeien Twee zonder Murray/Bond (NZl) Chardin/Mortelette (Fra) Nash/Satch (GB)  
Roeien dubbel twee Watkins/Grainger (GB) Crow/Pratley (Aus) Fularczyk/Michalska (Pol)  
Roeien skiff Mahé Drysdale (NZl) Ondrej Synek (Tsj) Alan Campbell (GB)  
Schermen Sabel team Zuid-Korea Roemenië Italië  
Schieten 50 m kleinkalibergeweer (liggend) Sergei Martinov (WRu) Lionel Cox (Bel) Rajmond Debevec (Slo)  
Schieten 25 m snelvuurpistool Leuris Pupo (Cub) Vijay Kumar (Ind) Ding Feng (Chi)  
trampolinespringen trampoline Dong Dong (Chi) Dmitri Oesjakov (Rus) Lu Chunlong (Chi)  
Wielrennen, baan ploegenachtervolging Groot-Brittannië Australië Nieuw-Zeeland  
Wielrennen, baan keirin Victoria Pendleton (GB) Guo Shuang (Chi) Lee Wai Sze (HKo)  
Zwemmen 200m rugslag Melissa Franklin (VS) Anastasia Zoejeva (Rus) Elizabeth Beisel (VS)  
Zwemmen 100m vlinderslag Michael Phelps (VS) Chad le Clos (ZAf)/ Jevgeny Korotysjkin (Rus)    
Zwemmen 800m vrije slag Katie Ledecky (VS) Mireia Belmonte (Spa) Rebecca Adlington (GB)  
Zwemmen 50m vrije slag Florent Manaudou (Fra) Cullen Jones (VS) Cesar Cielo (Bra)  

medaillespiegel:

# Land Goud Zilver Brons Totaal
1 Verenigde Staten 21 10 12 43
2 China 20 13 9 42
3 Zuid-Korea 9 2 5 16
4 Verenigd Koninkrijk 8 6 8 22
5 Frankrijk 8 5 6 19
6 Duitsland 5 9 6 20
7 Italië 4 5 3 12
8 Noord-Korea 4 0 1 5
9 Kazachstan 4 0 0 4
10 Rusland 3 12 8 23
15 Nederland 2 1 3 6
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.