The Expendables nemen stokje over van Batman

Sanne (Syth86)

The Expendables 2 heeft afgelopen weekeinde de meeste bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. De actiefilm met oude rotten als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis komt daarmee binnen boven aan de lijst van best bezochte films van dit weekend. The Dark Knight Rises, die de lijst de laatste vier weken aanvoerde, zakt daardoor naar plek twee.

In het vervolg op The Expendables uit 2010 is de groep huurlingen onder leiding van Stallone uit op wraak, nadat één van hen is omgebracht door een concurrent, gespeeld door Jean-Claude Van Damme. Veel liefhebbers van het actiegenre trokken in het tropisch warme weekeinde naar de bioscoop om te genieten van de verkoeling en het actiespektakel waarin onder anderen ook Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren en Chuck Norris te zien zijn.

Na The Dark Knight Rises, het derde deel in Christopher Nolans Batman-trilogie, volgt Step Up 4 Miami Heat. De dansfilm staat net als vorige week op de derde plaats. De animatiefilm Madagascar 3: Europe's Most Wanted en de sciencefictionfilm Total Recall met Colin Farrell completeren de top vijf.

The Expendables 2