Google eist verbod op Apple

Google eist via haar bedrijf Motorola Mobility een verbod op Apple producten. Hieronder vallen alle iPhones, iPads en Macs. Apple zou inbreuk plegen op Motorolapatenten, met onder meer de stemherkenningssoftware Siri.

Google probeert met de zaak, die aanhangig is gemaakt bij het International Trade Commission (ITC), Apple een koekje van eigen deeg te geven. Apple probeert al jaren alle concurrentie te saboteren door uitgebreide patentstrijden te voeren tegen onder meer Samsung.

Google schermt met zeven patenten waaronder eentje op e-mailmeldingen en videospelers op mobiele apparaten. Motorola heeft naar eigen zeggen geprobeerd een licentiedeal te sluiten met Apple, maar de iPhone-maker heeft dat geweigerd. Daarom eist Motorola nu een verkoopverbod op alle apparaten die een van de gepatenteerde technieken gebruiken.

Omdat de Amerikaanse rechtbanken niet happig zijn op het opleggen van verkoopverboden proberen bedrijven patentzaken eerst voor de ITC uit te vechten.

Apple en Motorola troffen elkaar al eerder bij de ITC. Apple eiste een verkoopverbod op Motorola producten om het illegaal gebruik van een multitouchinterface en twee andere patentinbreuken. Motorola won.


(foto: ©ANP)