Woody Allen wil graag western maken

Redactie

Woody Allen zou graag nog eens een echte genrefilm maken. "Ik zou zelfs een cowboyfilm willen maken", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Ik kan alleen nooit een goed plot bedenken voor een cowboyfilm."

De 76-jarige filmmaker, vooral bekend van zijn drama's en komedies als Manhattan, Bullets Over Broadway en Mighty Aphrodite, heeft dan ook nog geen idee wie hij in zijn western zou willen casten. "Dat hangt helemaal van het script af. Maar ik zou er zelf in elk geval niet in spelen. Ik klim niet meer op een paard."

De kans is echter gering dat de regisseur ooit met een echte actieheld als Arnold Schwarzenegger gaat samenwerken. "Nee, dat zit er niet in", zegt Allen resoluut. "Dat soort films interesseert me gewoon niet. Ik houd meer van kleinere, persoonlijker films, zoals veel van de Europese cinema."

Allens nieuwste film To Rome with Love valt helemaal binnen dit straatje. De kleinschalige klucht gaat over uiteenlopende maar gemakkelijk herkenbare personages die Rome bezoeken. De verschillende verhaallijnen leiden tot onverwachte ontmoetingen en geestige situaties. De film gaat donderdag in première.


Woody Allen wil graag western maken (Foto: Novum)