Li Na wint titel in Cincinnati

Rosario

De Chinese Li Na heeft vandaag de WTA-titel in Cincinnati op haar naam geschreven. In de finale van het toernooi werd ze aanvankelijk weggespeeld door Angeliqe Kerber, maar ze wist het tij in de tweede set te keren. Het werd 1-6, 6-3 en 6-1.

Kerber brak Li meteen en ook de tweede servicegame van de Chinese was een gemakkelijk prooi voor de Duitse door de vele onnodige fouten van de nummer negen van de wereld. Op 5-0 redde Li nog wel de eer in de set door een vrij eenvoudige hold en toen Kerber de set uit kon serveren kreeg nog ze enkele breakkansen, maar die liet ze onbenut.

Ook in de tweede set ging het Kerber meteen voor de wind, en ze liep uit naar een 3-1 voorsprong. Li kreeg het toen op haar heupen; ze begon veel beter te spelen, maakte minder onnodige fouten en pakte alle daaropvolgende vijf games in de set, waardoor ze die met 6-3 won.

In de derde set zette Li die lijn voort. Binnen de kortste keren stond het 4-0. Kerber stond op het punt om op te geven, maar na wat bemoedigende woorden van haar coach sleepte ze toch nog een game binnen. Ze zorgde er wel voor dat Li de wedstrijd niet zelf hoefde uit te serveren, want op 5-1 brak de Chinese haar voor de zesde keer.

Het is voor Li de eerste prijs die ze pakt na het winnen van Roland Garros vorig jaar. Ze stond dit jaar al wel in drie finales, maar verloor die allemaal, waaronder die van vorige week zondag in Montreal. Dat toernooi werd gewonnen door Petra Kvitóva.