[Premier League] Everton verpest debuut Van Persie

Niels (DerMeister)

Manchester United heeft het nieuwe seizoen geopend met een nederlaag bij Everton (1-0). Robin van Persie deed ruim twintig minuten mee op Goodison Park.

United-coach Sir Alex Ferguson besloot Robin van Persie nog niet in de basis te laten starten. De oefenmeester koos voor een aanval met Wayne Rooney en Danny Welbeck en liet bovendien Shinji Kagawa officieel debuteren bij The Red Devils. De Japanner zag na dertien minuten hoe Marouane Fellaini namens Everton dichtbij de openingstreffer was. De Belg raakte van dichtbij echter de paal.

Hoewel United in de eerste helft het meeste balbezit had, kon de ploeg nauwelijks een vuist maken tegen het goed georganiseerde Everton. Onder aanvoering van de uitstekende Fellaini bleef de thuisploeg zelfs de gevaarlijkste ploeg en had het pech dat het voor rust de openingstreffer niet wist te vinden. Zo moest United-doelman David de Gea serieus ingrijpen op inzetten van Leon Osman en Leighton Baines.

Namens United was alleen Rooney in de eerste helft gevaarlijk, maar een hard schot van de geblokte spits werd knap gepareerd door Tim Howard. Nadat Osman kort in de tweede helft nog de lat raakte voor Everton, opende Fellaini na een klein uur de score. De Belg klopte uit een hoekschop Michael Carrick in de lucht en knikte raak: 1-0.

Na 68 minuten kwam Van Persie dan eindelijk binnen de lijnen bij United. De Nederlander stelde Kagawa tien minuten voor tijd in de gelegenheid om de gelijkmaker aan te tekenen, maar opnieuw stond Howard in de weg. United begint het nieuwe seizoen zodoende met een nederlaag. De ploeg zag aartsrivaal en kampioen Manchester City zaterdag winnen van Southampton en zal dus gelijk al in de achtervolging moeten.