Stacey Rookhuizen: "boehoe ik ben impopulair"

Stacey Rookhuizen was met alle liefde gaan oefenen op salto's en schroeven. De 26-jarige over-het-paard-getilde platenbobo zag deelname aan Sterren Springen van SBS wel zitten. "Ware het niet dat ik me hier al voor had opgegeven", zegt Stacey over Strictly Come Dancing, dat door de AVRO wordt uitgezonden.

"Dit is natuurlijk een unieke kans om echt goed te leren dansen", vertelt Stacey aan De Telegraaf. De blondine denkt dat ze het zwaar krijgt, omdat andere kandidaten geliefder zijn bij kijkers, die de deelnemers kunnen wegstemmen. "Ik dans straks tegen Arjan Ederveen met zijn grappen en Naomi van As met haar olympisch goud. Die hebben een hoge gunfactor."

Rookhuizen weet al hoe ze de concurrentie de baas kan zijn. Haar geheime wapen is een lift. "Ik wil de eerste keer meteen de lift doen. Ik wil iets tegenover de rest zetten. Want ik word, denk ik, strenger bekeken".

Stacey maakte eerder bekend zich te goed te voelen om in de rij op haar beurt te wachten. Tijdens een verblijf in New York baalde ze er zo van dat ze niet werd herkend en bij clubs gewoon in de rij moest wachten dat ze een promotievideo liet maken en op liet sturen. Hierna kon ze, tot haar eigen grote vreugde, overal gewoon binnen lopen.

Stacey Rookhuizen