[DFB Pokal] Bayern simpel door

Bayern München heeft maandag eenvoudig de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. Uit bij SSV Jahn Regensburg werd het 4-0 voor de club van Arjen Robben. Nieuweling Mario Mandzukic maakte twee doelpunten. Ook Xherdan Shaqiri en Claudio Pizarro waren trefzeker.

In de eerste helft bleef de thuisploeg lang op gelijke hoogte met Bayern. Pas na iets meer dan een halfuur maakte de huizenhoge favoriet het verschil. Na een goede actie van Franck Ribéry liep Mandzukic de bal binnen. Pas na een uur viel de tweede treffer. Shaqiri schoot een vrije trap hard binnen.

Ondanks de relatief lage score kwam Bayern nauwelijks in de problemen. Pas in de slotfase werd het krachtsverschil in de score uitgedrukt. Tien minuten voor tijd tekende Mandzukic voor zijn tweede en acht minuten later volleerde Pizarro op fraaie wijze de bal voor de vierde keer in de goal.

SV Sandhausen was overtuigend sterker dan Energie Cottbus. De strijd tussen de twee clubs uit de Tweede Bundesliga werd met 3-0 beslecht in het voordeel van de thuisclub. Frank Löning en Daniel Schulz scoorden vroeg in de wedstrijd, Jan Fiesser deed dat in de slotminuut ook nog.

FC Union Berlin had de grootst mogelijk moeite met Rot-Weiss Essen uit de Regionalliga. De hoofdstedelijke club, uitkomend in de Tweede Bundesliga, kwam in de reguliere speeltijd niet tot scoren: 0-0. Pas in de slotminuut van de verlenging verloste Simon Terodde de Berlijners: 1-0.

Dynamo Dresden won uit Chemnitzer FC met 3-0. Robert Koch opende de score voor Dresden na iets meer dan een halfuur en vlak voor rust maakte Mickael Pote de 2-0. in de tweede helft hielp Christoph Buchner namens Chemnitz de bezoekers nog verder in het zadel met een eigen doelpunt.