FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Records zijn er gisteren niet gebroken. Ook was er veel bewolking aanwezig, wat zich soms erg snel ontwikkelde en hoewel de lucht behoorlijk droog was, ontstonden er toch een paar kleine buien. Een groter en zwaarder exemplaar bezocht de Waddeneilanden. Uiteindelijk is de hoogste temperatuur gemeten in Arcen waar het 36,6 graden werd. Hebben we volgend jaar een nieuwe uitdaging!

Na enkele regen- en onweersbuien die gisteravond en vannacht plaatselijk zijn gevallen, doen we het vandaag wat rustiger aan. De wind is inmiddels naar het westen gedraaid. De afgelopen nacht was het echter nog erg warm, met temperaturen die op de meeste plaatsen niet eens onder de 20 graden kwam.

Vandaag overdag is het heel redelijk weer. De warmste lucht is nu naar Duitsland getrokken, maar van een echte afkoeling is nog niet echt sprake. In Limburg zou de 30 graden nog wel gehaald worden. Elders in het binnenland gaat het ongeveer 26 graden worden.

Op de meeste plaatsen zal de zon geregeld schijnen. De kust is een beetje een zorgenkindje, want het kan zomaar zijn dat vochtige lucht vanaf zee de kust op komt drijven. Dit kan het weerbeeld er een stuk somberder op maken daar. Het is even een puntje dat we in de gaten houden. 

De temperaturen zullen in het westen van het land aanmerkelijk lager liggen. Afhankelijk van de zon, schommelt het kwik van 20 graden pal aan het strand, tot nog 22 in Amsterdam en Rotterdam. Echter mocht de bewolking wat verder het land op drijven, dan zal ook daar de temperatuur iets lager uitvallen.

 

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto verschijnt bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

zonsondergang
Ondergaande zon, terwijl een bui het probeert. Door de droge lucht heeft de neerslag hiervan de grond nauwelijks bereikt. (Foto: Stephan)