FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 augustus 2012

Gers Pardoel moet ex-managers betalen

Gers Pardoel moet zijn voormalige managers een bedrag van bijna veertienduizend euro betalen. Dat heeft een Amsterdamse rechter maandag bepaald in een kort geding. De rapper werd voor de rechter gesleept omdat Pardoel Dr. Media nog geld schuldig zou zijn.

De managers vertegenwoordigden Pardoel, onder meer bekend van de hit Ik Neem Je Mee, tot vlak voor zijn grote doorbraak. Ze werkten sinds 2009 voor hem en regelden onder meer een platencontract voor hem. De rapper brak met Dr. Media omdat er niet snel genoeg aanvragen voor optredens binnenkwamen.

De advocaat van de managers, Yehudi Moszkowicz, zei eerder tegen De Telegraaf dat Pardoel nog een keukenverkoper was toen hij een contract sloot met Dr. Media. De artiest zou destijds op de hielen zijn gezeten door deurwaarders.

Olympische vlag gearriveerd in Rio

De olympische vlag is maandagavond gearriveerd in Rio de Janeiro, waar over 4 jaar de Olympische Spelen worden gehouden. Het dundoek met de vijf ringen werd zondag tijdens de sluitingsceremonie door de Londense burgemeester Boris Johnson via IOC-voorzitter Jacques Rogge overgedragen aan zijn collega van Rio, Eduardo Paes.

Het aankomen van het symbool op Braziliaanse bodem betekent dat de metropool nu officieel gastheer is van de Spelen van 2016.

Sri Lanka sluit stroom dagelijks twee uur af

Door aanhoudende droogte en problemen bij een kolencentrale wordt in heel Sri Lanka dagelijks minstens twee uur de stroom uitgeschakeld. De stroomstoringen houden al sinds vorige week aan.

Volgens het elektriciteitsbedrijf gaat het twee weken duren om de kolencentrale te repareren. Bassins die onvoldoende gevuld worden door de gebrekkige regenval dragen ook bij aan het stroomtekort.

Het elektriciteitsbedrijf zei dat woensdag wordt besloten of het nodig is de stroom nog langer dagelijks af te sluiten.

'Jacksongate' gaat maar door

Katherine Jackson wil haar kinderen Janet, Randy en Rebbie niet zien. Ze is boos op de drie omdat die haar niet vertelden dat het kroost van Michael Jackson eind vorige maand contact met haar zocht toen ze in Arizona zat.

Het trio mag het huis in Calabasas waar Katherine met Michaels kinderen woont voorlopig niet in. Dat bepaalden de beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson onlangs nadat in het huis een vechtpartij was ontstaan om Paris, Prince en Blanket.

"Katherine mag Janet, Rebbie en Randy wel zien, maar niet in dat huis", zegt een ingewijde tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Ze heeft daar echter geen trek in omdat ze haar vertrouwen hebben beschaamd en haar niet hebben verteld dat Michaels kinderen contact probeerden te zoeken."

Het rommelt al weken in de familie Jackson. De oorlog begon toen Jermaine, Janet, Rebbie en Randy een brief stuurden naar de beheerders van Michaels nalatenschap. Ze beweren dat John Branca en John McClain het testament van hun broer hebben vervalst en eisen hun ontslag.

Jermaine heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar Katherine voelt zich volgens de ingewijde bedrogen. "Ze wil dat Randy stopt met het vertellen van verhalen in de media. Ze wil vooral geen contact met hem."

De Bakker verrast in Cordenons

Thiemo de Bakker heeft in de eerste ronde van het Challenger-toernooi in het Italiaanse Cordenons vriend en vijand verrast door de als tweede geplaatste Guillermo García-López te verslaan. De Spanjaard staat op de ATP-ranglijst maar liefst 128 plekken boven de Nederlander, die voornamelijk Challenger-toernooien speelt.

De Bakker verloor de eerste set nog met 3-6 en kwam ook in de tweede set op een break achterstand, maar herpakte zich en won die set uiteindelijk met 6-4. In de derde set ging het gelijk op, maar in de tiebreak ging het toch de kant van De Bakker op; hij gunde García-López daarin slechts twee puntjes en won daarmee de derde set en de wedstrijd.

In de tweede ronde van het toernooi heeft de Nederlander het beduidend makkelijker. Hij speelt dan tegen de Italiaan Matteo Viola, de nummer 166 van de wereld.

Batman blijft populairst in Nederlandse bioscopen

The Dark Knight Rises is voor de vierde week op rij de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. Het laatste deel in de Batman-trilogie van Christopher Nolan heeft in Nederland al ruim 5,3 miljoen euro opgebracht.

De Batman-film blijft onder meer Total Recall voor. De actiefilm met onder anderen Colin Farrell komt in de eerste week binnen op de tweede plaats in de bioscooplijst. Step Up 4 Miami Heat 3D zakt naar de derde plek.

Zowel de vierde als de vijfde positie in de lijst wordt bezet door animatiefilms. Madagascar 3: Europe's Most Wanted zakt twee plaatsen naar de vierde plek. Op de vijfde positie staat Ice Age 4: Continental Drift 3D.

Schuldeisers veilen Braakhekkes appartement

Joop Braakhekke raakt mogelijk zijn Amsterdamse appartement kwijt. De kok ligt in de clinch met een schuldeiser. Een zakenman die investeerde in zijn restaurant Le Garage beweert nog geld van hem te krijgen, waarop de curator Braakhekkes huis op de veiling heeft laten zetten.

Braakhekke beweert dat hij al een flink bedrag heeft betaald aan de schuldeiser, maar dit lastig kan bewijzen omdat het al jaren geleden is gebeurd. "Nu doet de curator net of dat niet waar is dat ik al een bedrag heb betaald", zei Braakhekke maandag in RTL Boulevard. "Ik heb de bank op z'n kop gezet voor bewijsstukken."

De tv-kok weet nog niet wanneer het kort geding dient. "Om het recht te trekken moet er een kort geding komen en dat kost weer geld", vertelt hij. "Omdat ik niet betaal zetten ze het executieproces in werking, maar ik hoef mijn huis niet uit."

'PSV wil miljoenen zien voor Toivonen'

PSV is niet van plan om Ola Toivonen voor een schijntje te laten gaan. Rubin Kazan is serieus geïnteresseerd in de aanvaller. De Eindhovense club heeft intern besloten om spelers niet meer zo makkelijk te laten vertrekken.

Ook Toivonen heeft inmiddels een fors prijskaartje om de nek hangen. De spits wordt begeerd door onder meer Rubin Kazan, maar kost volgens Voetbal International ongeveer veertien miljoen euro.

Geïnteresseerde clubs zullen ook voor Jeremain Lens en Tim Matavz diep in de buidel moeten tasten. De eredivisionist zou niet bereid zijn de gesprekken te openen, als het geboden bedrag lager is dan tien miljoen euro.

Volgens VI heeft PSV besloten deze houding aan te nemen, vanwege het feit dat de afgelopen jaren is gebleken dat er niet meer zo makkelijk een vervanger kan worden gehaald voor vertrokken spelers.

John Legend naar eerste hulp wegens griepje

John Legend is afgelopen weekeinde op de eerste hulp beland. De 33-jarige zanger voelde zich in New York niet goed nadat hij terugkwam uit Zuid-Afrika.

Een woordvoerder van Legend vertelt aan entertainmentzender E! dat de zanger is behandeld vanwege de griep, in dit geval beter bekend als aanstelleritis. Inmiddels gaat het weer goed met de singer-songwriter.

Legend bedankte via Twitter al zijn Zuid-Afrikaanse fans. "Ik voelde me niet goed dit weekeinde, maar jullie hebben me erdoorheen gesleept."

Buslijn 11

"Uw vervoersbewijs", klinkt het luid in mijn gezicht. Twee ogen kijken mij streng aan. En ja, dat moet je bij mij niet doen. Dat stuit bij mij op weerstand. Mijn opmerking: "Dat ik hier sta, is toch bewijs genoeg?", lijkt de sfeer niet ten goede te komen. De ogen kijken mij nog indringender aan. Voor mij het teken om de beste man eens om zíjn legitimatiebewijs te vragen. Hij kan er dan nog zo fraai geüniformeerd uitzien, dat maakt op mij nog geen indruk. Elke gek kan tegenwoordig een uniform aanschaffen. Toch voelt deze man zich duidelijk verheven boven het 'reizigersvolk', dat merk je. Het liefst was hij politieagent geworden. Alleen een pistool ontbreekt nog.

Maaskant heeft spijt van scheldkanonnade

FC Groningen-coach Robert Maaskant heeft met de clubleiding gesproken over zijn woeste reactie na afloop van het competitieduel tegen FC Twente. Na afloop van het duel (4-1 nederlaag) liep Maaskant stampvoetend de catacomben in, waarna hij duidelijk liet blijken niet te spreken te zijn over de prestatie van linksback Emil Johansson, die volgens de oefenmeester het volledig af lieten weten in de mandekking. Het voorval werd vastgelegd op camera.

De clubleiding en Maaskant hebben inmiddels bij elkaar gezeten. "Robert heeft zelf ook aangegeven dat het niet handig van hem was dat daar te doen, en daar ben ik het mee eens", zegt technisch manager Henk Veldmate tegen Voetbal International. "Overigens zei hij ons ook dat hij nog steeds achter de bredere strekking van die opmerking staat. Niet specifiek over Emil, maar over de prestatie van de hele ploeg."

Veldmate was daar zelf ook niet over te spreken. "Er was een gebrek aan weerbaarheid en daar kunnen wij ons ook in vinden."

Bruins krijgt kans bij Olympique Nice

Luigi Bruins vervolgt zijn loopbaan mogelijk bij Olympique Nice. De middenvelder werkt momenteel een stage af. Dat meldt de Ligue 1-club op haar officiële clubwebsite. Bruins is clubloos sinds zijn vertrek bij Excelsior, waar zijn contract na afgelopen seizoen ten einde liep.

De middenvelder keerde voor kort terug bij zijn oude club, nadat Bruins bij Red Bull Salzburg niet kon imponeren. Nice eindigde afgelopen seizoen op de dertiende plaats in de Franse competitie. Mocht Bruins de clubleiding van de Franse overtuigen, dan komt de middenvelder te spelen met Dario Cvitanich. De Argentijn vertrok onlangs bij Ajax.

Bruins speelde in het verleden eerder voor Feyenoord en VVV-Venlo.

Nederlandse marine bevrijdt gekaapt scheepje

Het Nederlandse marineschip Hr. Ms. Rotterdam heeft meegeholpen met het bevrijden van de bemanning van een gekaapt scheepje in de Golf van Aden. Van piraterij verdachte opvarenden zijn overgebracht naar het Nederlandse schip, meldt het ministerie van Defensie maandagavond.

De Arabische vissersboot, een dhow, werd al een aantal dagen in de gaten gehouden door verschillende eenheden. De bevrijde bemanning maakt het volgens Defensie goed.

De Golf van Aden is een deel van de Arabische Zee en ligt tussen het Arabische Jemen en Djibouti en Somalië. Het amfibisch transportschip Hr. Ms. Rotterdam is sinds anderhalve week het vlaggenschip van de NAVO-operatie Ocean Shield, dat zich richt op de bestrijding van piraterij in de wateren bij Somalië.

Marathon Utrecht gaat volgend jaar niet door

Er kan een streep gezet worden door de Jaarbeurs Utrecht Marathon 2013. De organisatie heeft besloten om de dertiende editie van het atletiekevenement te schrappen vanwege een groot begrotingstekort.

Volgens het organiserende verbond heeft de annulering van de marathon te maken met de bezuinigingen die de gemeente Utrecht heeft doorgevoerd. De subsidiekraan die voorheen stroomde, werd dit jaar enorm dichtgedraaid.

Tilburgse school week dicht om asbest

De basisschool in Tilburg waar vorige week asbestdeeltjes werden gevonden, blijft deze week gesloten. Het asbest wordt verwijderd en de school wordt schoongemaakt. Dat meldt de gemeente Tilburg maandag. Onderzoek heeft volgens de gemeente inmiddels uitgewezen dat er geen gezondheidsrisico's zijn voor de gebruikers van het gebouw.

De deeltjes kwamen aan het licht bij een standaardcontrole die dit schooljaar voor het eerst verplicht is bij schoolgebouwen van voor 1994. De basisschool De Blaak telt 421 leerlingen, maar in het gebouw zit ook een peuterspeelzaal met een groep, een kinderdagverblijf met enkele groepen en een buitenschoolse opvang.

Het losse asbesthoudende materiaal blijkt voor te komen in een speellokaal, een serverruimte en een verbindingsgang met de naastgelegen basisschool De Borne, aldus de gemeente maandag.

De schoolvakantie in Tilburg is sinds maandag voorbij. De gemeente stelt dat het de bedoeling is dat vanaf aankomende maandag het gebouw weer gewoon kan worden gebruikt. Leerlingen van de school kunnen van woensdag tot en met vrijdag terecht bij het Koning Willem II College. Kinderen van de kinderdagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang worden elders opgevangen.

Gewonde bij schietpartij in Heerlen

Een man is maandagavond gewond geraakt bij een schietpartij in het Limburgse Heerlen. De man werd neergeschoten op de Schrieversheideweg en liep vervolgens naar de Italiëlaan, waar de hulpdiensten zich over hem hebben ontfermd, meldt de politie. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

De schietpartij werd rond 21.20 uur gemeld bij de hulpdiensten. Het motief voor het incident is nog onbekend. Ook is nog onduidelijk door wie is geschoten. Op de Schrieversheideweg en op de Italiëlaan doet de politie onderzoek.

J. John: "Record in Nederland stond op twee goals"

De van FC Twente gehuurde Joshua John baarde afgelopen weekeinde opzien bij zijn nieuwe club FC Nordsjælland door in de wedstrijd tegen Silkeborg IF (6-1 overwinning) vier keer het net te vinden. John zit twee dagen na zijn grote aandeel in de zege nog steeds op een roze wolk.

"Eigenlijk kan ik het nog steeds niet geloven", aldus John. "Vier goals in één helft plus een assist… Het kan niet beter, ieder schot was raak. En dan te bedenken dat mijn record in Nederland op twee doelpunten in één wedstrijd lag."

In zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club (vorige week, 1-1 tegen Aalborg BK) scoorde de rappe vleugelspits ook al. Daardoor voert hij na vijf wedstrijden de topscorerslijst in de Deense competitie aan met slechts twee wedstrijden in de benen. "In Nederland is de taak van een buitenspeler vooral voor het geven van de voorzet. Maar bij FC Nordsjælland wordt van de vleugelspelers gevraagd de diepte op te zoeken. Daardoor kan ik vaak vóór het doel komen."

"Maar het belangrijkste is dat ik hier wekelijks aan spelen kom. Bij FC Twente had ik Nacer Chadli en Dusan Tadic voor me. De trainer, Kasper Hjulmand, noemde mij de schakel die nog bij FC Nordsjælland ontbrak. Door iedere wedstrijd te spelen, straks óók in de Champions League, verwacht ik een betere voetballer te worden", zo besluit John.

[Upd] Schietpartij bij universiteit Texas

In de buurt van de A&M universiteit in Texas is een man aangehouden die 'meerdere mensen' heeft neergeschoten. Dat meldt CNN.

Volgens een woordvoerster van de politie bevinden zich meerdere agenten onder de slachtoffers. Over het aantal slachtoffers en hoe zij eraan toe zijn, is nog niets bekend.

De schietpartij vond plaats op een steenworp afstand van de campus. De universiteit heeft mensen gewaarschuwd het gebied waar de schietpartij plaatsvond te mijden.

Update 21.07 uur
De informatie druppelt inmiddels binnen. Twitter meldt dat er honderd schoten zijn afgevuurd met een automatisch geweer. Volgens Mail Online is de schutter inmiddels opgepakt, en proberen de autoriteiten te achterhalen of er sprake is van een eenmansdaad of dat er meerdere schutters zijn. Er zouden twee politieagenten zijn neergeschoten, over verdere doden of gewonden is nog niets bekend.

Update 21.41 uur
Een politiewoordvoerder zei in een persconferentie dat de schutter schoot vanuit zijn huis. Hij heeft bevestigd dat de dader is aangehouden. De politie werd door omstanders gealarmeerd en een van de agenten die op de melding af kwam is overleden. De andere agent werd in zijn been geschoten en ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. Ook werden twee burgers neergeschoten, waarvan er een momenteel geopereerd wordt in het ziekenhuis. De ander is omgekomen. Het dodental staat op twee, over de motieven van de dader tast de politie nog in het duister.

Update 22.33 uur
Diverse Amerikaanse media melden dat de schutter ook is omgekomen. Hij is tijdens het vuurgevecht met de politie ook gewond geraakt en is aan zijn verwondingen overleden.

Piraat krijgt twaalfmaal levenslang in VS

 Een rechter in de Verenigde Staten heeft een Somalische piraat tot twaalfmaal levenslang veroordeeld voor zijn rol als onderhandelaar bij de kaping van een Duits koopvaardijschip en een Amerikaans jacht.

De vier opvarenden van het jacht werden door de piraten doodgeschoten. De bemanning van het Duitse schip werd gemarteld om een hoger losgeld af te dwingen.

De piraat, Mohammad Saaili, werd eerder dit jaar al schuldig bevonden aan onder meer piraterij, ontvoering en gijzeling. Zijn advocaat zei dat hij in hoger beroep gaat tegen het vonnis.

Tegen de piraten die de Amerikanen doodschoten is de doodstraf geëist.

Given stopt als international na 125 interlands

De Ierse keeper Shay Given heeft besloten na 125 interlands zijn interlandcarrière te beëindigen. De 36-jarige Given maakte dit vandaag via Twitter bekend.

"Het was een enorme eer en genoegen om voor Ierland te spelen", aldus de keeper van Aston Villa. "Ik zal een grote fan blijven van de ploeg, zoals ik al mijn hele leven ben." Given maakte zijn debuut voor de Ierse nationale ploeg op 27 maart 1996 tegen Rusland. Hij nam twee keer deel aan een groot toernooi, Het WK van 2002 en het EK van afgelopen zomer. In 2002 verloor de ploeg in de achtste finales, dit jaar werd het in de groepsfase uitgeschakeld.

Kirk en Spock in actie in Star Trek: The Game-trailer

Er is een nieuwe trailer verschenen van Star Trek: The Game, die gepland staat voor een release in 2013. In de game is het mogelijk om in co-op te spelen, waarbij spelers in de huid van Kirk of Spock kunnen kruipen.

Star Trek: The Game speelt zich af tussen Star Trek uit 2009 en de aankomende sequel, die in 2013 moet verschijnen.  De setting van de game is volledig overgenomen van de film en je ziet duidelijk de gelijkenissen met de hoofdpersonen Chris Pine en Zachary Quinto.

'Ajax mag hopen op twee Barça-spelers'

FC Barcelona is bereid om Andreu Fontás en Jonathan Dos Santos tijdelijk onder te brengen bij Ajax. De Amsterdamse club kan zo mogelijk toch twee Catalaanse spelers verwelkomen.

Nadat Ajax eerder naast Marc Muniesa, Cristian Tello en Sergio Roberto greep, lijkt de regerend landskampioen toch twee Barcelona-spelers tot zijn beschikking te krijgen. Voetbal International meldt namelijk dat de Catalaanse grootmacht toestemming heeft gegeven om Fontás en Jonathan voor een seizoen te huren.

Voetbaldirecteur Marc Overmars was volgens het medium deze week in Boekarest, waar Barcelona een vriendschappelijk duel afwerkte tegen Dinamo Boekarest, om te praten met directieleden Andoni Zubizarreta en Raul Sanllehi.

De komst van in ieder geval Fontás is twijfelachtig. El Mundo Deportivo meldde zondag dat de verdediger inmiddels heeft laten weten dat hij geen trek heeft om tijdelijk naar Nederland te vertrekken en liever in Spanje blijft om te vechten voor zijn kans.

Veel DLC voor Sleeping Dogs in de toekomst

Square Enix heeft aangegeven dat Sleeping Dogs in de toekomst veel DLC gaat krijgen. Square Enix is van plan om in de aankomende zes maanden na de release veelvuldig nieuwe DLC te gaan uitbrengen. Vanaf de release is het al de bedoeling dat de game verschillende DLC krijgt.

In de Retro Triad Pack zit een een retro outfit inclusief een kung-fu wagen. Daarnaast is een Racing Pack en SWAT Pack in de planning voor september. De game komt in Nederland uit in een speciale Benelux Edition, die drie DLC-packs bevat. Naast de aankondiging wat betreft DLC, heeft Square Enix ook een commercial vrijgegeven van de game. Sleeping Dogs ligt vanaf vrijdag in de winkels voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Henk Grol vrijdag onder het mes

Judoka Henk Grol wordt vrijdag geopereerd aan zijn knie. Dat heeft hij laten weten in het tv-programma Half Acht Live. Grol kampt al geruime tijd met een slijmbeursontsteking. Hij stelde een operatie uit om zijn deelname aan de Olympische Spelen niet in gevaar te brengen. Grol won in Londen een bronzen medaille.

Grol wacht dinsdag eerst nog een ontvangst in de Ridderzaal, waar hij net als de andere Nederlandse medaillewinnaars wordt gehuldigd. Maandag werd de gehele olympische ploeg al feestelijk welkom geheten in Den Bosch.

Von Trier kiest werk naziarchitect als inspiratie

Lars von Trier heeft weer van zich laten horen. De Deense regisseur roept het publiek op zich voor een nieuw filmproject, Gesamt, te laten inspireren door onder meer een werk van naziarchitect Albert Speer.

Von Trier stelde de regels op voor het filmproject en koos zes kunstwerken waar mensen hun inzendingen op kunnen baseren. Naast minder omstreden werken als Paul Gauguins D'où Venons-nous, Que Sommes-nous? Où Allons-nous? en Ulysses van James Joyce, kan het publiek ook een filmpje baseren op Speers Zeppelintribune in Neurenberg.

De filmpjes worden verzameld en samengebracht door Jenle Hallund, die eerder met Von Trier samenwerkte als scenarioadviseur voor Melancholia. De regisseur kwam vorig jaar tijdens een persconferentie over die film in Cannes onder vuur te liggen toen hij zei begrip te hebben voor Adolf Hitler en zichzelf een nazi te vinden.

Von Trier liet ook weten bewondering te hebben voor Speer. Later verontschuldigde de Deen zich voor zijn episode en zei hij dat het om een slechte grap ging.


Von Trier kiest werk naziarchitect als inspiratie (Foto: Novum)

[Video] Sorian neemt dramatisch slechte strafschop

Een penalty moet altijd tussen de palen, dat heeft Jonathan Soriano goed in zijn oren geknoopt. De speler van Red Bull Salzburg bracht dit deel van de strafschop goed ten uitvoer, maar voor de rest lijkt hij te veel naar het rugby te hebben gekeken.

Oud-Barcelona-speler Sorian werd in het competitieduel tegen Rapid Wien (0-2) onderuitgehaald in het strafschopgebied en besloot zelf de penalty te nemen. De Spanjaard raakte de bal niet helemaal goed, want deze leek vanaf elf meter in de tweede ring te verdwijnen.

Jonathan Sorian moet nog even op penalty's oefenen (Bron: YouTube)

Eva-etende dino gewoon toegestaan

Een tv-reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij waarin een dinosaurus het hoofd van Adams wederhelft Eva afbijt is niet nodeloos kwetsend en of in strijd met de goede smaak. Dat is het oordeel van de Reclame Code Commissie (RCC) na klachten van de Bond tegen vloeken.

Het animatiefilmpje legt een link tussen het scheppingsverhaal en een commerciële actie voor zonne-energie. "Ik zeg, doen!", laat 'God' aan het einde van het filmpje weten.

De Bond tegen vloeken vond het filmpje onder meer respectloos en kwetsend voor christenen. Hoewel de RCC zich kan voorstellen dat gelovigen aanstoot nemen aan het filmpje, worden de grenzen van het toelaatbare niet overschreden, aldus het oordeel.

'Spotje NLE over schepping niet smakeloos'
'Spotje NLE over schepping niet smakeloos' (Foto: ANP)

Privéfoto's Hans Breukhoven gestolen

Hans Breukhoven is een aantal foto's uit zijn privécollectie kwijt. Hij doet aangifte omdat een anoniem persoon de kiekjes aanbiedt aan verschillende media. Het zou hierbij gaan om vakantiefoto's van twee jaar geleden.

"Ik heb geen zin er iets over te zeggen. Het gaat puur om privéfoto's, ik was ze al een tijdje kwijt", vertelde Breukhoven maandag in RTL Boulevard. "Toen ik hoorde dat ze werden aangeboden, dacht ik: dit is niet hoe het hoort."

Breukhovens advocaat stuurde verschillende media een brief als waarschuwing. De advocaat vermoedt dat de persoon in kwestie geld probeert te verdienen met de privéfoto's. Het is niet bekend wat er op de plaatjes te zien is, maar speculeren is natuurlijk mogelijk.

Obama bejubelt Mars-missie

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag de 'sensationele' landing van de Marsrover Curiosity bejubeld. Hij spoorde de wetenschappers die de rover besturen aan onmiddellijk contact met hem op te nemen als ze buitenaards leven vinden.

"Als jullie contact weten te leggen met Marsmannetjes, laat me dat alsjeblieft meteen weten" aldus een enthousiaste Obama. "Ik heb een vrij volle agenda, maar ik vermoed dat Marsmannetjes bovenaan mijn lijst van prioriteiten zouden komen te staan. Zelfs als het alleen om microbieel leven gaat zal het opwindend zijn."

De Curiosity landde vorige week op Mars. Obama sprak per telefoon de wetenschappers in het Jet Propulsion Laboratory van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA toe. Hij beloofde zijn publiek zich te zullen verzetten tegen verdere bezuinigingen op wetenschap. "Ik geef jullie mijn persoonlijke belofte dat ik mijn best ga doen om deze kritieke investeringen te beschermen."

Obama had ook nog wat te zeggen over Bobak Ferdowski, de leider van het project, en diens hanenkam. "Ik heb in het verleden zelf overwogen een hanenkam te nemen. Maar mijn team ontmoedigt dat elke keer", zei Obama, wiens commentaar met gelach werd onthaald. "Het is wel duidelijk dat NASA ver is gekomen sinds de tijd van witte overhemden, hoornen brillen en pennenhouders in de borstzak."


Obama bejubelt Mars-missie (Foto: Novum)

Battlefield 4 in moderne tijd

Tijdens de Game Developers Conference in Keulen heeft Karl Magnus Troedsson van DICE aangegeven dat Battlefield 4 in de huidige, moderne tijd blijft. De ontwikkelaar geeft aan dat ze zoveel ideeën hebben voor de serie en daar past deze setting het beste in.

Op het einde van zijn conferentie geef Troedsson nog de hint dat er mogelijk een Bad Company-game aan zit te komen. "That doesn't mean there might not be a Bad Company game again in the future", aldus Troedsson

Nanninga weer bij bewustzijn

Oud-international Dick Nanninga is uit zijn coma ontwaakt. Dat laat zijn zoon weten aan RTV Noord. De 63-jarige Groninger, die in de verloren WK-finale van 1978 tegen Argentinië het enige Nederlandse doelpunt maakte, raakte een maand geleden in coma na een operatie waarbij zijn linkeronderbeen geamputeerd moest worden.

De toestand van Nanninga is inmiddels redelijk stabiel. Wel heeft hij nog altijd koorts. Nanninga ligt in een ziekenhuis in het Belgische Genk.

Supporters van Roda JC lieten zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met gezang en spandoeken merken Nanninga nog niet vergeten te zijn. De vijftienvoudig international is topscorer aller tijden van de Limburgse club.

'Snackbar kiss-in' gaat definitief door

Erwin Olaf gaat woensdagavond definitief een 'kiss-in', een publieke zoenpartij, organiseren bij de snackbar in Amsterdam West waar hij zaterdag zou zijn weggestuurd nadat hij stond te zoenen met zijn vriend.

Dit laat de fotograaf weten aan AT5. De kiss-in dient als protest tegen het feit dat Olaf afgelopen zaterdag zou zijn weggestuurd door een snackbarhouder op het Hugo de Grootplein in West, nadat hij op straat stond te zoenen met zijn vriend.

Olaf wil de eigenaar van de snackbar een bloemetje aanbieden, omdat zijn tone of voice naar eigen zeggen 'misschien wat fel' was. Wel staat de fotograaf nog steeds 'duizend procent achter de inhoud van zijn protest'. Om zijn actie helemaal goed te verklaren zal Olaf, naast de bloemen, ook 'een schriftelijke verklaring van zijn argumentatie' aan de snackbarhouder overhandigen.

Erwin Olaf had niet verwacht dat zijn Facebookpost van afgelopen zaterdag zo'n commotie zou veroorzaken. 'Ik reageerde op de snackbarhouder omdat ik al mijn hele leven te horen krijg wat ik wel en niet mag doen als homoseksueel. Ik wil leven zoals ik wil leven. Hopelijk komt er nu in ieder geval nog iets positiefs uit deze hele toestand'. De snackbarhouder, die Olaf zou hebben weggestuurd, deelt de mening van de fotograaf en laat weten dat iedereen woensdag welkom is. 

Maandag liet de eigenaar van de snackbar al weten dat Olaf zelf nogal fel reageerde, toen hij hem 'netjes vroeg om ergens anders te gaan staan zoenen'. De man baalt flink van het incident en de commotie die er omheen is ontstaan. 'Ik vind het jammer ja. Ik heb absoluut niks tegen homo's. Ik heb veel homoseksuele klanten en dat vind ik echt geen enkel probleem'.

Hoeveel mensen er gehoor geven aan de oproep van Olaf weet de fotograaf nog niet. 'Misschien komen er maar drie, dat is ook goed. Maar ik hoop op ongeveer vijftig'.

Schuil/Nummerdor verdedigen nationale titel niet

Het beachvolleybalduo Reinder Nummerdor en Richard Schuil zal komend weekend hun Nederlandse titel niet verdedigen. Het geroutineerde duo dat vierde werd tijdens de Olympische Spelen is nog aan het bijkomen. 

Nummerdor en Schuil zullen zondag wel de finale als toeschouwers bijwonen. De favoriet om de titel op te eisen is het koppel Emiel Boersma en Daan Spijkers. Bij de vrouwen zijn beide olympische koppels wel aanwezig. Sanne Keizer/Marleen van Iersel en Madelein Meppelink/Sophie van Gestel zullen proberen het duo Rimke Braakman en Michelle Stiekema te onttronen.

Rihanna: Beyoncé maakt onzeker

Rihanna heeft voor flink wat commotie gezorgd door uit te halen naar Beyoncé. De 24-jarige zangeres plaatste een foto op Twitter van Beyoncé, met het commentaar dat ze anderen onzeker maakt.

"Deze foto kan het zelfvertrouwen van een hele natie kapotmaken", twitterde Rihanna. Of de zangeres het als een compliment bedoelt is niet helemaal duidelijk, maar onder de fans van beide sterren zijn de meningen daarover verdeeld.

Rihanna werd vorige week nog door het Amerikaanse zakenblad Forbes uitgeroepen tot ster die het best gebruik weet te maken van sociale media. De zangeres heeft ruim 24 miljoen volgers op Twitter en bijna zestig miljoen Facebook-fans.

Hondje doodgeschoten in Aalten

Een hond is vrijdagavond overleden, nadat in Aalten op het dier was geschoten. Dat meldt de politie maandag.

Het dier werd vrijdag tussen 22.00 en 23.00 uur uitgelaten door zijn baasje. Toen de vrouw over de Willebrordstraat liep, hoorde zij een knal, waarna haar hondje viel. De vrouw nam het dier snel mee naar huis, waar bleek dat het niet goed ging met het hondje.

Bij de dierenarts bezweek de hond. Onderzoek wees uit dat vermoedelijk met een luchtbuks op het hondje is geschoten. De politie heeft vanwege het incident een buurtonderzoek gehouden.

Nederlands meisje werd in Ardèche verkracht

Een 11-jarig Nederlands meisje dat op een camping in Frankrijk was aangevallen, blijkt te zijn verkracht. Een 32-jarige Fransman is daar maandag voor aangeklaagd. Hij zou ook een 11-jarig meisje uit Frankrijk hebben verkracht. Drie meisjes werden door hem aangerand, onder wie een 6-jarige uit Duitsland.

De verdachte was vrijdag opgepakt en heeft de daden zaterdag bekend. Hij is een gescheiden dakdekker uit het dorp Brune in de Ardèche In die streek waren de aanvallen.

De politie kwam de verdachte op het spoor door DNA-materiaal op een van de plaatsen delict. De man stond sinds 2000 in de Franse DNA-databank, nadat hij een voorwaardelijke celstraf van een jaar had gekregen voor een aanranding. Zijn buren zeggen dat de politie 1,5 jaar geleden ontdekte dat de man kinderporno downloadde van het internet.

Het Duitse meisje was zijn eerste slachtoffer. Ze werd eind juni aangerand. Half juli werd een 17-jarig Frans meisje aangevallen op een andere camping. Op 26 juli verkrachtte de man het Nederlandse meisje, korte tijd later gevolgd door weer een aanranding. Pas nadat een 11-jarige Française op 8 augustus was verkracht, bracht de politie de gebeurtenissen met elkaar in verbrand.

'Wiet-tunnel' ontdekt in Rome

In Rome is een ondergrondse hennepplantage ontdekt in een meer dan 1 kilometer lange tunnel. Die was in de jaren 30 aangelegd in het kader van een fascistisch metroproject.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA maandag gemeld. De 'marihuanatunnel' was goed verborgen. Hij werd pas ontdekt toen medewerkers van de fiscale recherche tijdens de warme zomerdagen een wietgeur ontwaarden op straat in de buurt van de tunnel. De 'uitbater', die een landbouwbedrijf op zijn naam heeft staan, is aangehouden. In de tunnel is 340 kilo cannabis met een straatwaarde van 3 miljoen euro in beslag genomen.

Pool zit vast in persmachine

Een 21-jarige man uit Polen is maandagmiddag uit Venlo zwaargewond geraakt toen hij vast kwam te zitten in een persmachine van een bedrijf aan de Wylrehofweg. De man werd buiten bewustzijn gevonden door collega's, die de hulpdiensten waarschuwden. Dat meldt de politie.

De medewerker kwam rond 15.00 uur vast te zitten in de machine. Hij is in kritieke toestand met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De Inspectie SZW onderzoekt het ongeval.

Strootman haakt geblesseerd af bij Oranje

Kevin Strootman zal komende woensdag namens Oranje niet in actie komen tijdens de oefeninterland tegen België. De middenvelder van PSV heeft te veel last van een enkelblessure, die hij afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-2 verlies) heeft opgelopen.

Strootman meldde zich maandagochtend nog wel bij het Nederlands elftal, maar na medisch onderzoek vertrok de PSV'er weer naar huis. Bondscoach Louis van Gaal heeft nog geen vervanger opgeroepen voor Strootman. Door het vertrek van Strootman bestaat de selectie nog uit 23 spelers.

Flinke straf voor darter Anderson

Gary Anderson moet de komende drie PDC-toernooien van de Europese Tour missen. De Schotse darter is geschorst omdat hij in juni in Berlijn de sport in diskrediet heeft gebracht.

Tijdens het toernooi in de Duitse hoofdstad weigerde Anderson een partij uit te spelen en volgens de tuchtcommissie misdroeg hij zich daarna.

De Flying Scotsman verweerde zich destijds door te zeggen dat hij door een oogprobleem niet goed kon focussen. Daardoor mag hij aan de komende drie PDC-toernooien in indelfingen, Mühlheim (EK) en Egmond aan Zee niet meedoen. Daarnaast kreeg Anderson een boete van ongeveer 750 euro.

Haase onderuit in Cincinnati

Robin Haase is er niet in geslaagd om de tweede ronde te halen tijdens het ATP-toernooi van Cincinnati. De Italiaan Andreas Seppi was in twee sets te sterk; 6-4 en 6-4.

Haase, zelf 44e op de wereldranglijst, trof in Seppi de huidige nummer 27 van de mondiale ranking. Onze landgenoot prolongeerde enkele weken terug nog zijn titel in Kitzbühel. Haase kon deze lijn echter niet doortrekken op de Spelen, waar hij in de eerste ronde zijn meerdere moest erkennen in de Fransman Richard Gasquet.

Haase bereidt zich in de Verenigde Staten voor op het US Open. Deze gaat eind deze maand van start.

'Bijna helft Nederlanders ziet Spelen zitten'

Nederlanders zijn positiever geworden om de Olympische Spelen te organiseren dan een halfjaar geleden. Bijna een op de twee Nederlanders is er nu een voorstander van, blijkt maandag uit een draagvlakmeting in opdracht van RTL Nieuws.

Op de vraag in hoeverre zij de organisatie van de Spelen door Nederland in 2028 zouden steunen of afwijzen reageerde 47,5 procent van de ruim zeshonderd ondervraagden positief. In een eerdere draagvlakmeting in opdracht van het ministerie van VWS was dit nog dertig procent.

Het Internationaal Olympisch Comité hanteert voor het toewijzen van de Spelen een informele ondergrens van zeventig procent. Uit de meting blijkt verder dat ongeveer een vijfde van de ondervraagden het 'redelijk' vindt dat de belastingbetaler om een financiële bijdrage wordt gevraagd om de Olympische Spelen te kunnen organiseren. Bij de eerdere meting was dit nog dertien procent.

Het volgende kabinet moet uiterlijk in 2016 besluiten of Nederland zich kandidaat stelt voor de organisatie van de Spelen van 2028.

Blessure Nuytinck lijkt mee te vallen

De blessure waar Bram Nuytinck mee kampt lijkt mee te vallen. De verdediger miste hierdoor de uitwedstrijd tegen N.E.C. en de interland van Jong Oranje.

Nuytink kampt met een kwetsuur aan zijn knie en stond derhalve aan de kant bij het uitduel van N.E.C. met sc Heerenveen (0-2 winst). N.E.C. laat maandag via de officiële kanalen weten dat de blessure van de centrale verdediger meevalt.

Nuytinck moest zich wegens de blessure afmelden voor de oefeninterland van Jong Oranje tegen Jong Italië, die komende woensdag wordt gespeeld. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de blessure niet ernstig is. De verwachting is dat Nuytinck binnen een week de groepstrainingen zal hervatten bij de Nijmegenaren.

De 22-jarige Nuytinck geldt al enige jaren als een vaste waarde bij de Gelderse club. Deze zomer toonde Ajax interesse in de verdediger, maar van een transfer kwam het (vooralsnog) niet.

[Vuelta] Vacansoleil met vijf Nederlanders aan de start

Vacansoleil-DCM zal komende zaterdag met vijf Nederlandse wielrenners aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje. Wouter Mol en Bert-Jan Lindeman maken hun debuut namens de Nederlandse wielerploeg in een grote ronde.

Verder maken ook Pim Ligthart, Rob Ruijgh en Martijn Keizer onderdeel van de wielerformatie. Dit maakte Vacansoleil vandaag bekend. Ruijgh is de enige coureur die dit jaar ook de Tour de France reed.

De Belg Thomas de Gendt is de kopman tijdens de Vuelta. Hij eindigde eerder dit jaar nog knap als derde in het eindklassement van de Giro d'Italia. Behalve de vijf Nederlanders krijgt De Gendt ook de ondersteuning van de Oezbeek Sergej Lagoetin, de Pool Tomasz Marczynski en de Spanjaard Rafael Valls.

De Gendt hoopt in Spanje zijn topklassering van de Giro te herhalen: "Ik ga vanaf het begin mijn best doen, met steeds de instelling om geen tijd te verliezen. Na één of twee weken zullen we bekijken wat het doel is voor de resterende etappes."

Volgens Michel Cornelisse, ploegleider van Vacansoleil, zal zijn ploeg vol in de aanval gaan: "Het klassement zal waarschijnlijk snel gemaakt zijn en dat zorgt voor rust in het peloton. De ontsnappingen zullen dan bovendien meer kans van slagen hebben. Wij hebben een ploeg die daarvan moet kunnen profiteren."

Duizenden verwelkomen olympisch team in Den Bosch

Het Nederlands olympisch team is maandag in Den Bosch verwelkomd door duizenden vooral in oranje geklede juichende mensen. De sporters kwamen maandagmiddag per trein aan in de Brabantse hoofdstad.

De Nederlandse sporters wisten samen zes gouden, zes zilveren en acht bronzen medailles binnen te slepen en eindigden daarmee op de dertiende plek in de medaillespiegel. Zondagavond werden de Olympische Spelen in Londen afgesloten.

Maandag om 12.00 uur Nederlandse tijd stapte het Nederlandse team in Londen op de trein. Na een overstap in Brussel kwamen ze iets over 16.00 uur aan in Den Bosch. Op het Stationsplein waren duizenden mensen samengekomen om de Nederlandse sporters te huldigen. Op het Stationsplein stonden behalve de huldiging ook verschillende optredens op het programma.

Burgemeester van Den Bosch Ton Rombouts zei maandag dat zo'n twaalfduizend mensen naar de Brabantse hoofdstad waren gekomen. Op het Stationsplein is het zo druk, dat het plein niet meer toegankelijk is, melden de gemeente en de politie. De gemeente raadt mensen af nog naar Den Bosch te komen.

De officiële huldiging van de medaillewinnaars door premier Mark Rutte vindt overigens dinsdag plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Dit keer zal koningin Beatrix de medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Spelen niet direct erna, maar pas op dinsdag 18 december ontvangen. Die bijeenkomst moet het honderdjarige bestaan van de sportkoepel luister bijzetten.

De NS is een van de hoofdsponsors van sportkoepel NOCNSF. Vandaar dat de sporters per trein zijn vervoerd.


Duizenden verwelkomen olympisch team in Den Bosch (Foto: Novum)

Reddingsbrigade waarschuwt voor aflandige wind

De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt mensen die de zee in willen, op te letten of sprake is van een zogenoemde aflandige wind en sterke stroming. Vooral voor beginnende surfers en kitesurfers is het volgens de reddingsbrigade bij dergelijke omstandigheden moeilijker weer naar de kant te komen. Ook wordt geadviseerd bij een oostenwind niet de zee op te gaan met luchtbedden en andere drijvende voorwerpen.

De afgelopen week moest de Nederlandse reddingsbrigades 1432 keer in actie komen. In 74 gevallen was sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. Het grootste deel hiervan werd veroorzaakt door zwemmers en watersporters die door de aflandige wind en sterke stroming in de problemen kwamen.

Van aflandige wind is sprake als de wind vanuit het oosten waait, waarvoor bij reddingsposten met vlaggen wordt gewaarschuwd. De gevaarlijke muistroom wordt veroorzaakt door water dat tussen zandbanken door met grote kracht terug naar zee stroomt.

Wie in een muistroom terechtkomt, moet volgens de reddingsbrigade rustig blijven en niet tegen de stroming in zwemmen. Mensen moeten zich laten meedrijven met de stroming en zodra die minder wordt evenwijdig aan de kust uit de stroming vandaan zwemmen. Vervolgens kan dan meestal rustig terug naar het strand worden gezwommen.

Liften. En dan niet die op en neer gaan.

Een stuk of wat decameters voor me vertrekt het voertuig van de met een groen bord aangegeven tussenstop. Moedeloos laat ik eventjes mijn schouders hangen en slaak gelijk een diepe zucht. De bus die ondertussen aan een glorende horizon verdwijnt, heb ik gemist. Dat kan. Vooral wanneer je te laat de voordeur uitstrompelt. Het zuchten laat ik snel achterwege, want waar de automatische deur van de bus zojuist was gesloten, zou vast wel weer een van een andere varieteit openen, niet dan? Wijbeens sta ik langs de kant van de weg met mijn ongeschoren en nog altijd woest aantrekkelijke kop in de volle zon. Een hand heb ik in mijn zak, de andere breng ik nonchalant omhoog. Vervolgens steek ik mijn duim uit en de transformatie is compleet; ik ben een lifter.

Van Bijsterveldt wil haast met Mediawet

Minister van OCW Marja van Bijsterveldt (CDA) wil dat de Tweede Kamer zich snel buigt over de nieuwe Mediawet. De omroepen zouden volgens haar zo spoedig mogelijk de mogelijkheid moeten krijgen om te fuseren. Daarvoor moet eerst de wet worden aangepast.

Omdat de bezuiniging bij de publieke omroep al is ingezet moeten de omroepen 'linksom of rechtsom besparen', aldus Van Bijsterveldt in een brief aan de Tweede Kamer. Het is daarom belangrijk dat het wetsvoorstel dat de fusies mogelijk maakt snel wordt behandeld.

Als de Mediawet wordt aangenomen, zullen er in 2016 nog maar acht publieke omroepen zijn. De AVRO gaat samen met de TROS, de VARA met BNN en de KRO met de NCRV. De VPRO, de EO en MAX blijven, net als de NOS en NTR, zelfstandig.

Het lot van de nieuwe omroepen Powned en WNL is nog onduidelijk. Ze moeten in 2014 minstens 150 duizend leden hebben en er wordt getoetst of ze aan de doelstellingen hebben voldaan. Dan moeten ze aansluiting vinden bij een van de andere omroepen.


Van Bijsterveldt wil haast met Mediawet (Foto: Novum)

Eerste verdachte rellen Rotterdam meldt zich

Een paar uur nadat beelden van verdachten van de rellen vorige maand op het Stadhuisplein in Rotterdam online zijn gezet, heeft zich een eerste verdachte gemeld op een politiebureau. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer. De man is aangehouden, laat de politie weten.

De beelden van dertien verdachten van de rellen werden maandag online gezet. De foto's zijn afkomstig van videobeelden gemaakt door camera's in de Rotterdamse binnenstad. Aanvankelijk werden de beelden op interne communicatiekanalen van de politie geplaatst, maar de verdachten zijn niet door agenten herkend.

De rellen in de nacht van 25 op 26 juli ontstonden nadat de Baja Beach Club aan het Stadhuisplein vijftien bezoekers die ruzie hadden gekregen eruit had gezet. De horecagelegenheid werd niet veel later op aandringen van de politie vroegtijdig gesloten.

Bij de vijftien ruziemakers voegden zich een aantal van de honderden mensen die op dat moment op het Stadhuisplein waren. Enkele tientallen relschoppers trokken vervolgens een spoor van vernielingen op het Stadhuisplein, de Kruiskade en de Lijnbaan. Vijf verdachten werden destijds aangehouden.

World of Tanks krijgt een browserversie

Wargaming heeft vandaag de details bekendgemaakt van hun nieuwe game World of Tanks Generals. Deze zal een free-to-play, browser-based MMO-game worden waarin realtime strategie-elementen en verzamelkaarten samenkomen.

World of Tanks Generals zal voornamelijk gameplay bevatten die gefocust is op de Tweede Wereldoorlog en geeft spelers de gelegenheid om zich te verdiepen in strategische en intense gevechten waarin men gebruikmaakt van diverse militaire units waaronder tanks, artillerie en infanterie.

Spelers kunnen ook nieuwe technologieën gaan ontdekken, nieuwe tanks en units aanschaffen voor diverse gameplay-opties. Vanuit verschillende single- en multiplayermodi kunnen er diverse historische gevechten gestreden worden. De game zal gelanceerd worden met vier verschillende nationaliteiten: de VS, USSR, Frankrijk en Duitsland.

"Het Wargaminguniversum gaat uitbreiden naar nieuwe platformen", zei Victor Kislyi, CEO van Wargaming. "World Of Tanks Generals gaat de wereld van tabletop en videogames combineren met sterke mechanieken, strategisch denken en tactische twists in een leuke toegankelijke manier. Het gaat dezelfde fantastische multiplayer tankoorlog hebben die Wargamingfans lief zijn gaan hebben, maar dan in een volledig ander perspectief."

World of Tanks Generals gaat ook verkrijgbara zijn als strategisch bordspel met kaarten als wapen.

World of Tanks Generals

All-Star Battle Royale uitgesteld

Op de Amerikaanse PlayStation Blog is te lezen dat het spel PlayStation All-Stars: Battle Royale met een maand uitgesteld is. In plaats van 23 oktober is de release verschoven naar 20 november.

In het item is te lezen dat het spel een nieuwe releasedatum krijgt. Vreemd is dat het stukje nu niet meer terug te vinden is op de blog. Of het een foutje was of pas tijdens gamescom bekend mocht worden gemaakt is niet bekend. Wat dit betekent voor de Europese release is onbekend, tot nu staat 24 oktober nog op de agenda.

Uitstel

Balotelli mist interland door oogontsteking

De Italiaan Mario Balotelli mist de oefenwedstrijd tegen Engeland woensdag. De flamboyante Italiaan kampt met een oogontsteking, meldt de Italiaanse voetbalbond maandag.

De plaats van Balotelli, die in de halve finale van het EK nog twee keer scoorde tegen Duitsland, wordt ingenomen door Udinese-aanvaller Diego Fabbrini. Eerder werd al bekend dat Engeland doelman Joe Hart en aanvallers Daniel Sturridge en Alex Oxlade-Chamberlain moet missen.

De Portugezen Pepe, Custodio Castro en Bruno Alves missen ook hun oefenwedstrijd. Pepe is getroffen door een enkelblessure, Alves en Custódio hebben last van hun dijbeen. Nuno Coelho, Henrique Sereno en Andre Santos zijn hun vervangers. Cristiano Ronaldo en co komen woensdag Panama tegen.


Balotelli mist interland door oogontsteking (Foto: Novum)

Gevaarlijke exotische dieren in postpakketten

In een postsorteercentrum in Amsterdam zijn pakketjes aangetroffen met daarin gevaarlijke exotische dieren. In negen pakketjes zaten in totaal zeventien schorpioenen, drie reuzenduizendpoten en vier loopkevers, laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maandag weten.

De pakketten waren afkomstig uit India en bedoeld voor een importeur in Nederland. De dieren zaten in te kleine doosjes en gewone enveloppen en werden ontdekt bij een controle van de douane op het postsorteercentrum. Zes schorpioenen en een reuzenduizendpoot hebben de reis niet overleefd.

De importeur krijgt een proces-verbaal voor dierkwelling. Hij liep eerder dit jaar ook al tegen de lamp met een soortgelijke overtreding. De nog levende dieren zijn ondergebracht op een opvangadres.


Gevaarlijke exotische dieren in postpakketten (Foto: Novum)

Ouders versturen zelf info via app Amber Alert

Ouders kunnen voortaan met een vernieuwde Amber Alert App onmiddellijk een foto en signalement van hun vermiste kind doorsturen naar hun omgeving. Zo kan de informatie met een druk op de knop naar bijvoorbeeld de strandwacht worden gestuurd. Dat is maandag bekendgemaakt.

Oprichter van de Nederlandse versie van Amber Alert Frank Hoen stelt dat bij een vermissing van een kind het zaak is dat zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen meezoeken. "Juist die paar minuten tussen het inschakelen en het ter plekke arriveren van de politie kunnen beslissend zijn."

De app geeft ook instructies en tips over wat te doen bij een vermissing. Ook kan direct contact worden opgenomen met de politie en krijgen gebruikers automatisch een zogenoemd pushbericht bij een Amber Alert. Inmiddels is de app meer dan tachtigduizend keer gedownload.

In de Verenigde Staten is een soortgelijke applicatie volgens het Korps Landelijke Politiediensten, een van de initatiefnemers van Amber Alert Nederland, enorm populair.

Internationale prijs voor Amber Alert
Met de nieuwe Amber Alert app kunnen ouders ook zelf informatie verspreiden

Olieprijs naar hoogste niveau in drie maanden

De prijs van een vat Noordzeeolie is maandag met 1,56 dollar gestegen naar 114,51 dollar. Dat is het hoogste niveau in drie maanden. De prijsstijging komt vooral door de oplopende spanningen tussen Israël en Iran over het Iraanse atoomprogramma.

Israëlische media hebben de afgelopen dagen volop gespeculeerd op een mogelijke aanval van het Israëlische leger op Iraanse atoominstallaties. Het feit dat Israël de laatste tijd flink heeft geïnvesteerd in zijn raketafweersysteem kan daarvoor een aanwijzing zijn. De Libanese terreurbeweging Hezbollah, een bondgenoot van Iran, heeft herhaaldelijk gedreigd raketten in te zetten tegen Israël als dat land Iran zou aanvallen.


Olieprijs naar hoogste niveau in drie maanden (Foto: Novum)

Twee doden bij aanrijding met truck in Overijssel

Bij een ongeluk in het Overijsselse Tuk is maandagochtend een echtpaar uit Giethoorn om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in een auto die in botsing kwam met een vrachtwagen, meldt een politiewoordvoerder.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de kruising van de Ruxveenseweg met de Hooidijk. De 74-jarige bestuurder van de auto verleende geen voorrang aan de vrachtwagen die de kruising op reed.

Het echtpaar overleed ter plaatse. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije raakte niet gewond.

Kritiek op democratisch gehalte Stemwijzer

De maandag gelanceerde stemwijzer is niet democratisch. Dat vindt Sammy van Tuyll van Serooskerken, lijsttrekker voor de Liberaal Democratische Partij. Hij vindt dat kleine partijen worden benadeeld. Hij noemt de manier waarop de Stemwijzer is ingericht 'een democratisch land onwaardig.'

Mensen die de Stemwijzer invullen kunnen na afloop van de dertig vragen die ze moeten beantwoorden aangeven welke partijen ze bij het stemadvies willen betrekken. De twaalf partijen die op dit moment in de Eerste en Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd zijn automatisch aangevinkt, acht kleine partijen die ook aan de verkiezingen meedoen moeten handmatig worden aangevinkt.

Van Tuyll vindt dit niet eerlijk en heeft bezwaar aangetekend bij Prodemos, het bureau dat de Stemwijzer heeft gemaakt. "De handelswijze van Prodemos, dat met overheidsgeld wordt gefinancierd, staat op gespannen voet met een basisvereiste van democratie, namelijk dat alle partijen gelijk worden behandeld."

In 2010 heeft het Platform Nieuwe Partijen ook al geprotesteerd tegen de manier waarop de Stemwijzer was ingericht. Dit heeft niets uitgehaald. Prodemos zei maandag in reactie op de kritiek van Van Tuyl 'hiernaar te gaan kijken'.

Agente mishandeld na vals noodsignaal van eilandje

Een agente is afgelopen weekeinde mishandeld toen ze reageerde op een noodsignaal dat werd afgevuurd vanaf het eilandje De Zegge bij Zeewolde. Ze liep letsel op aan haar hand, laat de politie maandag weten.

De agente zag zaterdag rond 23.00 uur dat er een noodsignaal van het eiland werd afgeschoten toen ze met een collega aan het surveilleren was. De politie, de brandweer en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gingen eropaf, maar al snel bleek dat er geen sprake was van nood.

Op het eiland stonden enkele mannen die in eerste instantie meewerkten en hun identiteitsbewijzen afgaven. Bij het registreren van hun gegevens sloeg de sfeer echter om en eisten de mannen hun identiteitsbewijzen terug. De agenten werden bedreigd en er ontstond een opstootje waarbij de agente werd mishandeld.

Een opgeroepen extra politie-eenheid arresteerde uiteindelijk twee mannen van 38 en 51 jaar uit Harderwijk.

Wielrenner Hutarovich naar AG2R

De Wit-Russische wielrenner Yauheni Hutarovich verhuist van het Franse FDJ-BigMat naar het eveneens Franse AG2R. De sprinter heeft een tweejarig contract getekend, meldt zijn nieuwe ploeg maandag.

De 28-jarige Hutarovich snelde afgelopen week naar de winst in twee etappes van de Tour de l'Ain. De driemalig nationaal kampioen op de weg won twee jaar geleden een etappe in de Ronde van Spanje.

Terry mag toch aan Champions League beginnen

Chelsea-verdediger John Terry mag de eerste Champions Leaguewedstrijd dit seizoen toch in actie komen. De Engelsman werd vorig seizoen na een rode kaart in de halve finale van het toernooi tegen FC Barcelona voor drie wedstrijden geschorst. Na protest is die schorsing nu teruggebracht tot twee wedstrijden, meldt zijn club maandag.

Hij miste door de schorsing de voor de Londenaren succesvolle finale tegen Bayern München. De 31-jarige hoeft nu alleen nog de strijd om de Europese Supercup tegen Europa Leaguewinnaar Atletico Madrid te missen.

Boek: Jeffery Deaver - Idolaat

Edwin Sharp is een groot fan van de jonge, beroemde country-zangeres Kayleigh Towne. Hij stuurt haar brieven, e-mails en presentjes terwijl zijn bewondering voor Kayleigh steeds meer de vorm van een obsessie aan begint te nemen. Het hek is echter van de dam als één van de standaardbrieven retour een persoonlijk tintje bevat en Edwin ervan overtuigd begint te raken dat zij ook diepe gevoelens voor hem koestert.

FOK!filmtip van de dag: The Taking of Pelham 123 (2009)

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

Vanavond op uw beeldbuis: The Taking of Pelham 123. In deze spannende actiefilm gaat metrotoezichthouder Denzel Washington de strijd aan met boef John Travolta. Travolta’s personage heeft namelijk een metro, inclusief de inzittende, gekaapt en eist een grote som geld. Mocht het geld niet binnen een uur de metro bereikt hebben dan maakt hij één voor één de passagiers af. Denzel Washington is helaas de klos om de onderhandelingen met het criminele meesterbrein, Travolta, te voeren, dit omdat Travolta weigert te onderhandelen met de politie. Zal Washington de boef om de tuin kunnen leiden en zodoende de dag redden? U ziet het om half 9 op RTL 5

The Taking of Pelham 123, om 20:30 op RTL 5

Zes miljoen binnen Motorstorm-reeks verkocht

In de racegamereeks Motorstorm zijn meer dan zes miljoen spellen verkocht. Dat heeft Sony maandag bekendgemaakt tijdens de Game Developers Conference in Keulen, schrijft gameweblog Joystiq. Vier spellen binnen de reeks zijn sinds 2006 verschenen voor de PlayStation 2, PlayStation 3, PSP en PlayStation Vita.

Het laatste deel uit de racereeks, Motorstorm RC, deed aanzienlijk minder stof oplaaien dan zijn voorganger Motorstorm 3: Apocalypse. Dat racespel werd uitgesteld door gamestudio Evolution Studios nadat een tsunami voor grote ravage had gezorgd in Japan. In de game konden spelers door een verwoest Tokyo racen.

Het is niet bekend aan wat voor een spel de gamestudio nu werkt. Dinsdag houdt Sony een persconferentie waar naar alle waarschijnlijkheid ook nieuwe spellen aangekondigd worden.


Zes miljoen binnen Motorstorm-reeks verkocht

[Upd] Overgang Anita naar Newcastle nog niet zeker

Vurnon Anita vertrekt bij Ajax. De 23-jarige middenvelder tekent een vijfjarig contract bij Newcastle United. De Amsterdammers zullen 8,5 miljoen euro en bonussen aan de middenvelder overhouden.

Anita is niet de eerste Ajax-speler die vertrekt deze zomer. Eerder vertrokken Jan Vertonghen, Mounir El Hamdaoui en Aras Özbiliz. De Amsterdammers hielden hier ongeveer elf miljoen euro aan transfersommen over. Jeroen Verhoeven, Marco Bizot, André Ooijer, Bruno Silva, Ismaïl Aissati, Nicolás Lodeiro, Rodney Sneider, Ouasaim Bouy, Dmitri Bulykin, Dario Cvitanich en Florian Jozefzoon vertrokken transfervrij bij de Amsterdammers of stopten met voetballen.

Update 15.33 uur

De overgang van Vurnon Anita naar Newcastle United is nog niet beklonken. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Ajacied, liet in een reactie weten dat Anita nog in gesprek moet met The Magpies. "We zijn nu bezig een persoonlijk onderhoud met Newcastle te plannen. Dat zal op korte termijn plaats hebben", aldus Raiola.

Epic Games koopt Gears of War: Judgment-ontwikkelaar

Vandaag is bekendgemaakt dat Epic Games de ontwikkelaar People Can Fly heeft opgekocht. De studio is op dit moment bezig met Gears of War: Judgment en heeft eerder de game Bulletstorm gemaakt.

Epic Games had eerst al een aandeel in het bedrijf maar heeft nu het volledige bedrijf gekocht. Drie ontwikkelaars bij People Can Fly zijn vandaag opgestapt. Alhoewel de reden nog niet bekendgemaakt is wordt verwacht dat dit met de overname te maken heeft. De ontwikkeling van Gears of War: Judgment gaat gewoon verder zoals gepland.

Adriaan (de acrobaat) is heul erg boos

Aad van Toor, ook wel bekend van het duo Bassie & Adriaan is heul, heul errug boos. En wel op journalist Marcel van Roosmalen.

Van Roosmalen staat bekend om zijn venijnige stukjes waarbij hij observeert en fileert. Zo schreef hij al eens dat er bommen op Volendam gegooid moesten worden. Voor de VARA-gids schreef Van Roosmalen een stuk over Aad die hij opzocht in Spanje. En Aad is daarom boos. Omdat Aad nogal lang van stof is verwijzen we je graag door naar de blog van de bejaarde acrobaat. 

Een ding is zeker, Van Roosmalen hoort niet meer thuis in het rijtje van Alle Vriendjes en Vriendinnetjes.

Puber vast voor moord tienermeisje

Een 15-jarige jongen uit Rotterdam is zondagavond aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 17-jarig meisje dat donderdagavond in Rotterdam werd gevonden. Het meisje is door messteken om het leven gekomen, meldt de politie maandag.

De tiener werd donderdag rond 19.00 uur dood gevonden in bosjes bij de Horvathweg. Eerder werd al een 43-jarige man aangehouden voor de moord, maar hij bleek er niets mee te maken te hebben en is vrijgelaten.

Het meisje fietste volgens de politie rond 17.00 uur weg van haar woning in de wijk Charlois en liet aan het begin van de avond nog telefonisch aan haar zus weten dat ze bij het metrostation Marconiplein was. Daarna werd haar lichaam gevonden.

Babymoordenaar krijgt cel en tbs voor dood baby Dayton

De vader van de in juli 2011 overleden baby Dayton uit Sittard moet 7 jaar de gevangenis in van de rechtbank in Maastricht. De rechtbank heeft de man maandag ook tbs met dwangverpleging opgelegd. De man is veroordeeld voor doodslag op en mishandeling van zijn zoontje en voor mishandeling van zijn partner.

Aanvankelijk was ook de moeder verdachte in de zaak rond de dood van het kindje, maar die verdenking liet het Openbaar Ministerie (OM) in maart vallen. Er werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld nadat de ouders met het kind naar het ziekenhuis waren gegaan omdat het gewond was aan het hoofd. De baby overleed in het ziekenhuis.

Geen vrouwenvoetbal in FIFA-game

In een gesprek met CVG heeft EA gezegd dat er op dit moment nog geen plannen zijn om vrouwenvoetbal toe te voegen aan de populaire voetbalgame FIFA. Deze mededeling komt naar aanleiding van een online petitie om dit wel te doen.

Volgens de petitie is 40% van alle voetballers in Amerika vrouw en zij kunnen zich niet identificeren met de mannelijke spelers in FIFA-games. "Hou niet op bij Messi, Rooney en Ronaldo, maar geef zowel de mannelijke als vrouwelijke gamers ook de optie om met Hope Solo, Mia Hamm en Birgit Prinz te spelen." In de VS is vrouwenvoetbal zeer populair, op de Olympische Spelen in Londen wonnen de Amerikaanse vrouwen nog de gouden medaille.

David Rutter van EA geeft aan dat men letterlijk duizenden suggesties en ideeën krijgt van hun fans. Al deze suggesties worden zorgvuldig bekeken en EA maakt vervolgens de afweging of ze wel of niet meegenomen worden. Op dit moment betekent dat dus dat er voorlopig geen vrouwenvoetbal in FIFA-games komt.

De volgende FIFA-game, FIFA 13, verschijnt op 28 september in de winkels.

Hoofden op het dienblad van ParaNorman

Vandaag staat er op de Facebook-pagina van ParaNorman een nogal macabere foto. Een kleine blik in de keuken van de stopmotionfilm.

Het fotoalbum laat ons zien dat er voor een gezichtsuitdrukking van een enkele seconde 24 gezichtsuitdrukkingen nodig zijn en Norman 275 stekels op zijn hoofd heeft. Verder zijn er tijdens het maken van de film ruim 31.000 gezichtsmaskers gemaakt. Wellicht interesseert het je niets, maar de foto's zijn leuk genoeg om eens naar te kijken.

ParaNorman is een klei-animatie die is geregisseerd door Sam Fell en Chris Butler. Fell maakte eerder naam met films als Flushed Away en The Tale of Despereaux. Norman is een jongen die niet wordt begrepen door zijn omgeving. Hij is anders dan anderen: Norman kan namelijk praten met de doden. Als zijn thuisstad wordt bedreigd door een eeuwenoude vloek roept hij de hulp in van zijn bovennatuurlijke vrienden. De film verschijnt deze donderdag in de bioscoop.

ParaNorman

ParaNorman

ParaNorman

[Upd] FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Vandaag zit er een kleine verandering aan te komen. Voor een groot deel van de dag zal de zon schijnen, en blijft het op de meeste plaatsen droog. In Zeeland zal de bewolking wel langzaam gaan toenemen, en die bewolking breidt zich geleidelijk verder over het land uit. Ook zou daar in de avond een bui met eventueel wat onweer kunnen vallen. Verder is het een graadje of 22 a 23 in het noorden tot maximaal 27 in het zuiden. Perfect weer om de BBQ aan te fikken!

Update 14.30 uur

Het liep vandaag iets anders dan de bedoeling was. Er ontstond een buienlijn op de grens tussen de drogere lucht van afgelopen weekend en de vochtigere lucht waar we de komende dagen inzitten. Deze grens schoof echter een stuk verder naar het noorden toe dan voorzien was door de computermodellen. Ook viel op dat er géén of nauwelijks neerslag op berekend was. Ook het feit dat de buien 's morgens al ontstonden was vrij bijzonder, omdat dat in de zomer eigenlijk zelden tot nooit voor komt. 

In het noorden en oosten is er weinig aan de hand. De zone ligt nu precies over midden van het land. Deze trekt echter heel langzaam naar het noorden toe. Ten noorden van deze lijn blijft het overwegend droog. Op de grens en ten zuiden ervan zou er vanmiddag nog een regen of onweersbui kunnen ontstaan.

Soms zijn situaties makkelijker in te schatten, soms ineens heel lastig. Met name als de overgrote meerderheid van alle weermodellen eensgezind is. Bij veel spreiding weet je dat het heel anders kan lopen, maar deze situatie was vrij bijzonder.
In de winter gebeurt dat overigens niet. In de zomer kun je dus soms voor lelijke verrassingen komen te staan.

Weersverwachting
Nederland
Meer weer op FOK!

Voor de eerstejaarsstudenten die in Utrecht gaan studeren is er vandaag de Utrechtse Introductie Tijd. Dit is een gratis festival dat je tot en met donderdag kunt bezoeken om kennis te maken met je medestudenten, de verschillende instellingen, de studentenverenigingen en de stad Utrecht zelf. De toekomstige studenten hebben daar niets te vrezen van het weer. Veel zon, en dat bij een middag-temperatuur aldaar van ongeveer 25 graden. Ook de wind stelt weinig voor. Klik hier voor meer informatie over de UIT.

Weersverwachting
Utrechtse Introductie Tijd
Meer weer op FOK!

Dinsdag neemt de kans op onweer wat toe, maar ook dan zullen veel plaatsen het nog droog houden. De temperatuur loopt zelfs iets verder op naar 25 tot 29 graden.

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een linkje naar jouw leukste kiekje submitten aan de redactie, onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen. Geniet ervan vandaag!

meeuwOok de meeuwen genieten van het weer. (Foto: Pien85)

Jonge Duitser vervangt geblesseerde Neuer

Marc-André ter Stegen is door bondscoach Joachim Löw bij de Duitse selectie gehaald. De 20-jarige doelman van Borussia Mönchengladbach vervangt de geblesseerde Manuel Neuer, meldt de Duitse voetbalbond maandag. Die Mannschaft oefent woensdag tegen Argentinië. Tweede keeper Ron-Robert Zieler van Hannover 96 verdedigt dan waarschijnlijk het doel.

Ook de Engelsen moeten hun keeper missen. Joe Hart heeft last van zijn rug en kan woensdag niet spelen tegen Italië. Jack Butland van Birmingham City of John Ruddy van Norwich City moet de ballen gaan keren. Chelsea-aanvaller Daniel Sturridge moet de wedstrijd vanwege een teenblessure ook aan zich voorbij laten gaan.

Daarnaast mist Engeland Alex Oxlade-Chamberlain. De 18-jarige vleugelaanvaller van Arsenal kampt met een enkelblessure. Bondscoach Roy Hodgson besliste al voordat Oxlade-Chamberlain geblesseerd raakte om verdediger Joleon Lescott bij de selectie te halen.


Jonge Duitser vervangt geblesseerde Neuer (Foto: Novum)

Lindsay Lohan $2 miljoen rijker

Lindsay Lohan heeft de afgelopen maanden goede zaken gedaan. De actrice streek sinds begin dit jaar ruim twee miljoen dollar op, vertellen ingewijden aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Lohan, die vorig jaar naar verluidt financieel op de rand van de afgrond zat toen ze werd veroordeeld wegens het overtreden van de voorwaarden verbonden aan haar proeftijd, kreeg in januari een miljoen dollar voor de shoot die ze in december deed voor Playboy.

Voor de tv-film Liz and Dick streek ze driehonderdduizend dollar op en met de aankomende klus Scary Movie verdient ze twee ton. Verder kreeg de 26-jarige actrice, die in 2007 werd veroordeeld voor rijden onder invloed, onder meer geld omdat ze in een aflevering van Glee te zien was. Ook is ze het gezicht van modelabel Philipp Plein.

PVV: omgekeerde bewijslast bij noodweer

Iemand die een inbreker zijn huis uitslaat, moet niet meer automatisch als verdachte worden aangemerkt. Dat vindt PVV-Kamerlid Lilian Helder. Ze werkt aan een initiatiefwetsvoorstel dat moet regelen dat de bewijslast bij noodweer wordt omgekeerd.

"Een burger mag lijf, eerbaarheid en goed verdedigen. Dat is een hele ouderwetse tekst uit een wetsartikel uit de negentiende eeuw dat geldt voor echte uitzonderingen. De wet is uit een tijd waarin de overheid de burger beschermde en de overheid daar ook toe in staat was", zegt Helder tegen Novum Nieuws. "We weten allemaal dat dat nu niet meer zo is."

Helder benadrukt dat je niet mag doorschieten in het gebruik van geweld tegen bijvoorbeeld inbrekers. "Wij zeggen natuurlijk niet: pak een knuppel en sla iemand het licht uit de ogen. Maar op dit moment moet je als verdediger aantonen dat je niet bent doorgeschoten. Dat is de omgekeerde wereld. Een inbreker moet eerst maar eens uitleggen wat hij in het huis van een ander deed."

Bang voor eigenrichting is Helder niet. "Mensen veranderen echt niet opeens in bloeddorstige wezens als er bij hen wordt ingebroken. Wij zijn juist blij als burgers mondig en weerbaar zijn", zegt Helder.

Vorige week kwam landelijk overvalcoördinator Jos van der Stap met het advies om bij een woningoverval te vluchten. Zelf ingrijpen werd sterk afgeraden door de politie. PVV-leider Geert Wilders stelde hier vragen over aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

Helder vindt het ook een raar advies. "Ik snap wel dat de politie niet wil dat iedereen zelf de held gaat uithangen, maar over het algemeen kunnen mensen best zelf inschatten wat ze doen."

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) verkondigde vorig jaar dat justitie terughoudend zou zijn met het vastzetten van mensen die inbrekers eigenhandig hun huis uit werken. Dat is volgens Helder veel te mager. "Wat betekent 'terughoudend'? Verdedigers moeten helemaal geen verdachte zijn!"

Twee jaar geleden ontstond commotie toen premier Mark Rutte (VVD) bij het aantreden van het inmiddels demissionaire kabinet aankondigde dat inbrekers voortaan met gepast geweld het huis uit gezet mochten worden.

Lekker thuisblijven voor Lowlands!

Wil je wél de optredens van Lowlands, maar niet het gedoe met primitieve tenten? Een groot deel van de optredens op Lowlands zal live te volgen zijn op YouTube.

Concerten vanaf vier podia - Alpha, Grolsch, Bravo en India - worden via drie gelijktijdige livestreams uitgezonden. Dat heeft de organisatie van het popfestival in Biddinghuizen maandag bekendgemaakt.

"Youtube-uitzendingen zijn een schitterende nieuwe mogelijkheid om alternatieve popmuziek onder de aandacht te brengen van een gigantisch groot publiek", vindt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. "De kijkcijfers van Amerikaanse festivals als Bonnaroo en Coachella laten zien dat dit is wat de jonge muziekconsument wil."

Volgens de organisatie is het voor het eerst dat een Nederlands festival op deze manier wordt uitgezonden. Liefhebbers kunnen onder meer liveuitzendingen bekijken met The Black Keys, Ben Howard en The Maccabees. De optredens zijn tot negentig dagen na Lowlands, dat van vrijdag tot en met zondag duurt, terug te kijken.

Ben Saunders is woest en wil 'sparren' met inbrekers

Ben Saunders is ziedend omdat er is ingebroken in de auto van zijn vriendin Keet "Wil degene zich ff melden die weer in de auto van Keet! heeft ingebroken", twittert de zanger. "Dan kan ik weer een keer sparren of zo. Zielige sukkel!" dreigt hij.

De altijd sympathieke Saunders deed, voordat hij de muziek en reclameschnabbelwereld instapte, naast het zetten van tattoos ook aan kooigevechten. Tijdens de opnames van The Voice of Holland liep hij nog een gebroken neus op toen hij een partij verloor.

Saunders schrijft erbij dat zijn geliefde een maand geleden al een nieuwe Tomtom kocht nadat ze was bestolen. "Echt zielige gasten." Ook Keet!, die werd geboren als Yvonne Coldeweijer, is flink van streek van de diefstal. "Ik ben echt misselijk. Denk je dat je auto veilig staat in je eigen garage. Voor de derde keer mijn hele auto overhoop."

Nog nul tropische dagen deze zomer

De zomer van 2012 is tot nu toe zonder landelijke tropische dag verlopen. Dat is deze eeuw nog niet eerder voorgekomen. Sinds 1901 waren er maar 24 zomers zonder een tropische dag, aldus weerbureau Meteo Consult in Wageningen.

Van een landelijke tropische dag is sprake als de temperatuur in De Bilt oploopt tot 30 graden of meer. In de Achterhoek piekte de temperatuur in mei wel eenmaal tot boven de 30 graden.

Dat gebeurde daar en in het Noord-Limburgse Arcen op 26 juli nog een keer, maar landelijk gezien is tot nu toe de hoogstgemeten temperatuur 28,9 graden op 24 juli.

Zomer tot nu toe zonder tropische dag
Zomer tot nu toe zonder tropische dag (Foto: ANP)

Lekkende butler van Paus voor de rechter

Paolo Gabriele, butler van paus Benedictus XVI, moet terechtstaan voor het lekken van vertrouwelijke documenten. Dat heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van het Vaticaan, Peiro Antonio Bonnet, maandag bekendgemaakt. De documenten wijzen erop dat er binnen het Vaticaan een machtsstrijd woedt.

Gabriele, die officieel voor diefstal moet terechtstaan, had een medeplichtige, maakte Bonnet bekend. Deze man, Claudio Sciarpelletti, die als computerexpert bij het Vaticaan werkt, moet zich ook voor de rechter verantwoorden. Hij wordt beschuldigd van hulp bij het plegen van een misdrijf.

Gabriele (46) werd op 24 mei aangehouden. Hij was een van de naaste vertrouwelingen van de paus. Hij hielp Benedictus onder meer met aankleden en vergezelde hem in de pausmobiel. Gabriele heeft bekend. Hij zei dat hij de corruptie in het Vaticaan wilde aanpakken.

Butler paus moet terechtstaan voor lekken
Butler paus moet terechtstaan voor lekken (Foto: ANP)

Rokers hebben schijt aan waarschuwingen

Angstaanjagende waarschuwingen op sigarettenpakjes werken niet. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit Maastricht. De teksten en plaatjes op pakjes kunnen volgens hen zelfs een averechts effect hebben: sommige mensen gaan er juist méér door roken.

Volgens de onderzoekers werkt angstaanjagende voorlichting alleen als mensen er ook daadwerkelijk van overtuigd zijn dat ze het gevaar kunnen verminderen. Omdat rokers vaak denken dat ze helemaal niet kúnnen stoppen, hebben de angstaanjagende waarschuwingen geen of zelfs het omgekeerde effect.

De onderzoekers pleiten ervoor de angstaanjagende waarschuwingen niet meer op pakjes sigaretten te zetten.

Haase zakt twee plaatsen op ranglijst

Tennisser Robin Haase is deze week twee plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De Hagenaar ging van de 42e naar de 44e plaats. Igor Sijsling steeg juist een plaatsje. Hij staat nu op de 73e positie, zijn hoogste notering ooit. Thiemo de Bakker is op de 198e positie de enige andere Nederlander bij de beste tweehonderd.

In de top van het klassement veranderde niets. Roger Federer voert de ranglijst aan voor Novak Djokovic, Rafael Nadal en Andy Murray. Janko Tipsarevic klimt deze week van de negende naar de achtste positie en dat gaat ten koste van Juan Martin del Potro. De Argentijn legt de omgekeerde weg af. John Isner springt over Juan Monaco heen naar de tiende plek.


Robin Haase zakt twee plaatsen (Foto: Novum)

[Video] Foley crasht zwaar op Pikes Peak

Gisteren vond de jaarlijkse race Pikes Peak International Hill Climb plaats. Voor Jeremy Foley en zijn bijrijder verliep het vlak voor de streep niet helemaal zoals gepland. Hij crashte zwaar met zijn Misubishi Lancer EVO VIII. Foley liep een gebroken been op en zowel hij als zijn bijrijder Yuri Kuznetsov waren zwaar gewond, maar buiten levensgevaar.

De race werd gewonnen door Rhys Millen die zijn speciaal geprepareerde 2013 Hyundai Genesis Coupe naar een tijd van 9.46,164 stuurde op het 12,2 mijl lange slingerende heuvelopwaartse parkoers. Hij was hiermee vijf seconden sneller dan het vorige record dat in 2011 door de legendarische Japanner Nobuhiro Tajima neer werd gezet. Helemaal te vergelijken zijn de tijden niet, omdat vorig jaar een deel van de weg nog niet geasfalteerd was en dat ditmaal wel was gebeurd.

Er sneuvelden meer records in deze editie, want de snelste tweewieler was de Ducati Multistrada 1200S bestuurd door Carlin Dunne die met een tijd van 9.52,819 voor het eerst onder de tien minuten bleef. De snelste elektrische auto was de Toyota EV P002 bestuurd door Fumio Natahara. Hij snelde naar een tijd van 10.15,380 minuten. Tajima was met zijn Monster Sport E-Runner Pikes Peak Special sneller onderweg, maar hij moest anderhalve kilometer voor de streep zijn rokende bolide aan de kant zetten.

De crash van Foley (Bron: YouTube)

De Niro en Douglas ruziën om Mary Steenburgen

Mary Steenburgen voegt zich bij de cast van de komedie Last Vegas. In de film strijden de personages van Robert De Niro en Michael Douglas om de liefde van een zangeres, gespeeld door Steenburgen. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Last Vegas gaat over vier vrienden op leeftijd, naast Douglas en De Niro gespeeld door Kevin Kline en Morgan Freeman. Als de laatste van hen eindelijk gaat trouwen, gaan de vier naar Las Vegas om een laatste keer de bloemetjes buiten te zetten. De reis wordt problematischer naarmate de personages van Douglas en De Niro elkaar steeds meer gaan haten.

De 59-jarige Steenburgen was vorig jaar te zien in het drama The Help. Ook had de Amerikaanse een klein rolletje in de komedieserie 30 Rock. De actrice begint dit najaar aan de opnamen van Last Vegas. De komedie van Jon Turteltaub moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


De Niro en Douglas ruziën om Mary Steenburgen (Foto: Novum)

Hailee Steinfeld hoofdrol in overlevingsdrama

Hailee Steinfeld heeft getekend voor de hoofdrol in Dead of Winter. De 15-jarige True Grit-actrice speelt een meisje dat met haar vader en stiefmoeder in een verlaten Amerikaanse bergregio op de vlucht slaat voor een ontsnapte crimineel. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Dead of Winter gaat over een vader die met zijn dochter en nieuwe vrouw in een afgelegen berghut gaat wonen. Hij hoopt zo de twee vrouwen naar elkaar toe te laten groeien. Als een voortvluchtige crimineel die zich voordoet als een parkwachter hen begint te stalken, moeten de dames hun onderlinge strubbelingen opzijzetten om te kunnen overleven.

Het scenario van Dead of Winter stond al sinds vorig jaar op de zogenoemde Black List, een lijst van filmscenario's die door Hollywood worden beschouwd als beste niet-verfilmde scripts. Anthony Mandler, vooral bekend als regisseur van muziekclips voor onder anderen Rihanna, Jay-Z en Eminem, gaat de thriller regisseren. De opnames moeten begin volgend jaar van start gaan, zodat de film nog volgend jaar uit kan komen.


Hailee Steinfeld hoofdrol in overlevingsdrama (Foto: Novum)

Kogelstootkampioene Ostapchuk betrapt op doping

Kogelstootster Nadzeya Ostapchuk heeft haar gouden medaille moeten inleveren nadat ze betrapt is op het gebruik van doping. Vorige week won de Wit-Russin met overmacht het kogelstoten. Ze stootte de kogel naar 21,36 meter. 

Ostapchuk werd twee keer getest, zowel op de dag van de finale als de dag ervoor. Beide urinestalen vertoonden sporen van het middel metenolon, een anabole steroide. Nu de prestatie van Ostapchuk geschrapt is gaat het goud naar de Nieuw-Zeelandse Valerie Adams, zij stootte 20,70 meter. Het zilver gaat nu naar de Russin Yevgeniya Kolodko en de Chinese Gong Lijiao krijgt alsnog een bronzen plak.

Geen paardenballet in Rio

Een andere sport die ik onder geen beding wil terugzien bij de Spelen van 2016 is snelwandelen. Kent u dat? Snelwandelen. Dat is een sport voor rare blanken en Aziaten die bij de marathon de Kenianen, Ethiopiërs en Tanzanianen niet bij konden houden. Om toch een wedstrijd te kunnen winnen hebben ze bedacht dat je na elke pas een heupzwaai moet doen, terwijl je een voet op de grond houdt en ondertussen iets naar de Goede God prevelt. Snelwandelen, een grotere belediging voor gehandicapten is niet denkbaar.

Foto Schwarzenegger en Stallone in The Tomb

Er is een foto verschenen van de bejaarde actiehelden Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone in The Tomb, zo schrijft Comming Soon. Arnie zit sowieso niet stil, naast The Tomb heeft hij maar liefs vier andere producties lopen.

In The Tomb zien we hoe Ryan Breslin (Stallone) ten onrechten in één van de meest zwaarbewaakte gevangenissen van de VS terecht komt. Hier staat hij voor de ultieme uitdaging: te ontsnappen uit de gevangenis die hij zelf ontworpen heeft. Schwarzenegger speelt de rol van Emil Rottmayer, een gevangene die ervoor probeert te zorgen dat de gevangenen niet hun menselijkheid verliezen.

Vanaf deze week zullen de heren samen te zien zijn in The Expendables 2. Wanneer The Tomb precies uitkomt is nog niet bekend.

Bromance

Dekker start toch in Vuelta

Thomas Dekker gaat zaterdag toch van start in de Ronde van Spanje. "Even voor de duidelijkheid. Ik ga starten zaterdag in de ronde van Spanje", twittert de wielrenner maandagochtend.

De wielrenner van Garmin-Barracuda meldde eerder dat hij zich op dagkoersen zou gaan richten, maar daar is hij nu op teruggekomen. "Ik heb eerder gezegd dat ik de Vuelta niet ging rijden omdat ik dit seizoen al een zwaar programma achter de rug had, maar niets verandert zo snel als het leven van een professioneel wielrenner", verklaart hij via zijn managementbureau.

De laatste grote ronde waar Dekker aan mee deed was de Tour de France van 2008. "Het zal een moeilijke race in Spanje worden, maar het zal me verder helpen", zegt Dekker. "Mijn trainer Adrie van Diemen adviseerde me om deze kans te grijpen. Ik wil wat bereiken in Spanje, mijn doel is mijn team te helpen maar ook uit te vinden waar ik persoonlijk sta."

De 27-jarige Dekker, die in 2009 werd betrapt op dopinggebruik en voor twee jaar werd geschorst, gaat dinsdag ook van start in de Clasica San Sebastian.


Dekker start toch in Vuelta (Foto: Pro Shots)

Gamelegende Paul Steed overleden

Afgelopen weekend is gamelegende Paul Steed overleden aan een nog onbekende oorzaak. Paul Steed is voor velen een onbekende naam maar dankzij hem hebben we kunnen genieten van games zoals Quake en Wing Commander.

Steed deed in het begin van zijn carrière, die hij begon na ontslag genomen te hebben bij de luchtmacht, veel aan 3D-werk. Daarnaast heeft hij ook geholpen bij de ontwikkeling van de Xbox 360, was hij adviseur voor de Game Developers Conference en heeft hij drie boeken geschreven over het maken van 3D-personages. Bekijk hieronder een filmpje waarin Paul Steed te gast was bij de Jace Hall-show. Paul Steed laat zijn vrouw en kinderen achter.

Golfer McIlroy mondiale nummer een na zege

Golfer Rory McIlroy is na zijn zege op het US PGA Championship van zondag gestegen van de derde naar de eerste plek op de wereldranglijst. Joost Luiten eindigde in de Verenigde Staten als 21e en stijgt van de 99e naar de 93e stek.

McIlroy, voor wie het de tweede majorzege in zijn loopbaan was, stoot Luke Donald van de troon. De Engelsman bezet nu de tweede plek, net voor Tiger Woods. David Lynn, die achter McIlroy tweede werd, stijgt maar liefst 58 plaatsen en neemt de veertigste positie in.


Golfer McIlroy mondiale nummer een na zege (Foto: Novum)

Eisenberg en Fanning willen dam omblazen

Jesse Eisenberg en Dakota Fanning hopen de hoofdrollen te spelen in de thriller Night Moves. De film gaat over drie milieuterroristen die een dam op willen blazen. Peter Sarsgaard speelt de derde terrorist, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Eisenberg, bekend van zijn rol als Facebookoprichter Mark Zuckerberg in Social Network, is in onderhandeling voor de rol van leider van de milieufanaten. De 18-jarige Fanning wil het rijke meisje spelen dat het plan financiert. Sarsgaard is het brein achter de bomaanslag.

De rollen waren eerder voorgelegd aan Rooney Mara en Paul Dano, maar de twee acteurs moesten verstek laten gaan om onbekende redenen. De thriller wordt geregisseerd door Kelly Reichardt, bekend van het drama Meek's Cutoff dat nu in de bioscopen draait.

Mechromancer komt zestig dagen na Borderlands 2

Iedereen die Borderlands 2 in de pre-order heeft staan kan gratis met de vijfde klasse van het spel spelen. Deze klasse, Mechromancer, zal zestig dagen na de release van het spel in betaalde vorm beschikbaar worden voor alle andere mensen.

De Mechromancer komt in de gedaante van een vrouwelijke robot die erg goed is in alle technische snufjes. Zo kan ze een grote kompaan oproepen genaamd 'Deathtrap'. Borderlands 2 komt 21 september uit voor PS3, Xbox 360, Windows en Mac OS X.

Bijna 2,5 miljoen zien sluitingsceremonie

Bijna 2,5 miljoen Nederlanders hebben gisteren de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen bekeken, zo maakte Stichting KijkOnderzoek bekend. Hiermee kwam een einde aan een ruim twee weken durend sportevenement waarin ruim 10.000 sporters in actie zijn gekomen.

De slotceremonie in het Olympisch Stadion in Londen was een waar spektakel waarin de muzikale geschiedenis van Groot-Brittannië centraal stond. Ook kreeg de gastheer van 2016, Rio de Janeiro, de kans om zich alvast te presenteren. Voor Nederland had Ranomi Kromowidjojo een aandeel in het festijn door de Nederlandse vlag het stadion binnen te brengen.

Rosamund Pike drinkt mee in The World's End

Edgar Wright, Simon Pegg en Nick Frost hebben niemand minder dan Rosamund Pike op het oog voor de afsluiter van de Blood and Ice Cream-trilogie. Details over haar rol in The World's End zijn nog onbekend.

Naast de synopsis en een poster wordt het project goed geheim gehouden. Twintig jaar na de poging tot een epische kroegentocht proberen vijf jeugdvrienden het op aandringen van een van hen nog een keer. Iedereen wordt aangemoedigd door Gary King (Simon Pegg), een veertigjarige man die zich nog vastklampt aan zijn tienerjaren. Hij sleurt iedereen, waaronder Andy Knight (Nick Frost), mee in zijn droom om de tocht te starten en de fabelachtige pub The World's End te bereiken. Als de drinktour van start gaat en het verleden en het heden worden gevierd, realiseert de groep dat zijn moeten vechten voor de toekomst. Niet zozeer voor zichzelf, maar voor de complete mensheid. Ineens wordt The World's End bereiken een van hun minste zorgen.

Simon Pegg heeft eerder tegen Empire News gezegd dat de film 'een tocht door twaalf pubs bevat, waarvan de laatste The World's End heet.' Volgens de poster die tijdens de Comic-Con is vrijgegeven zijn de namen van alle kroegen als volgt: The First Post, The Old Familiar, The Famous Cock, The Cross Hands, The Good Companions, The Trusty Servant, The Two Headed Dog, The Mermaid, The Beehive, The Hole In The Wall, The World's End.

Edgar Wright voegt toe: "Het gaat zowel over de palats waar je bent opgegroeid als de mensen om je heen met wie je dat gedaan hebt. Het is ook erg gek. Ik durf bijna te zeggen dat het donkerder, meer persoonlijker en gekker is."

De opnames van The World's End beginnen volgende maand. De release wordt in de herfst van 2013 verwacht.

The World's End

Pappa verhuist naar Heerenveen

Marco Pappa verhuist per 1 januari transfervrij van Chicago Fire naar sc Heerenveen. De aanvaller uit Guatemala heeft een contract voor 3,5 jaar getekend in Friesland. Dat heeft Heerenveen maandag gemeld.

Direct na het einde van de Amerikaanse competitie sluit de 24-jarige international, die in 109 duels 26 keer het net vond voor Chicago Fire, zich aan bij de Friese selectie. Heerenveen wilde Pappa graag direct overnemen, maar zijn werkgever wil hem niet voor het nieuwe jaar laten vertrekken.

Door Pappa naar Friesland te halen speelt trainer Marco van Basten in op het mogelijke vertrek van Oussama Assaidi. De vleugelaanvaller is dicht bij een overgang naar Ajax. Heerenveen zag eerder deze zomer al zijn steraanvallers Bas Dost en Luciano Narsingh verhuizen naar VfL Wolfsburg en PSV.


Pappa verhuist naar Heerenveen (Foto: Novum)

Tamar van den Dop regisseert zichzelf in Supernova

Tamar van den Dop gaat een rol spelen in Supernova, dat ze zelf regisseert. Dat maakte distributeur Wild Bunch vandaag bekend. De 42-jarige filmmaker regisseerde zichzelf eerder in de korte film Dag, die vorig jaar uitkwam.

In Supernova speelt de 20-jarige Gaite Jansen Meis, die bij haar ouders en oma woont. Ze droomt van een spannend en groots leven, maar het enige wat er gebeurt, is dat af en toe een auto uit de bocht vliegt vlakbij haar huis.

Van den Dop schreef ook het scenario van de film en speelt de moeder van Meis. Bob Schwarze speelt haar vader en Helga Boettiger de oma. Supernova is gebaseerd op het boek Mijn Vader Zegt Dat Wij Levens Redden, van de Vlaming Do van Ranst.

De opnamen van Supernova gaan vandaag van start in Noord-Duitsland. Speciaal voor de opnamen is een volledig huis gebouwd in de bocht van een weg. De film komt in het najaar van 2013 in de Nederlandse bioscopen.


Tamar van den Dop regisseert zichzelf in Supernova (Foto: Novum)

Leraar stompt hond dood

Een 25-jarige leraar uit Chicago die recentelijk een hond adopteerde is opgepakt omdat hij het dier zou hebben doodgeslagen.

Derek Fierro belde 911 om de dood van zijn Labrador-Chow hond 'Doc' te melden en gaf daarbij direct toe dat hij het dier had doodgeslagen. Toen de politie arriveerde leidde een huilende Fierro hen naar de dode hond in de kofferbak van zijn auto.

Fiero vertelde dat hij boos werd op de hond nadat deze zichzelf had ondergepoept en zijn geduld verloor toen hij probeerde de tegenstribbelende hond te wassen. Hierbij had hij de hond meerdere malen gestompt.

Fierro geeft les aan kinderen van groep 4.

Aantal faillissementen piekt

De afgelopen maanden is een recordaantal bedrijven failliet verklaard. In de maanden mei, juni en juli lag het aantal faillissementen gemiddeld per maand op 667. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het driemaandsgemiddelde in decennia niet zo hoog geweest.

In de eerste zeven maanden moesten in totaal 4475 bedrijven de deuren sluiten. Dat is bijna dertig procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

In juli gingen 725 bedrijven op de fles. Omdat het aantal faillissementen nauw samenhangt met het aantal zittingsdagen van de rechtbank, kijkt het CBS voor een reëler beeld naar het driemaandsgemiddelde.

Sigaretten 38 procent duurder in vijf jaar

De prijzen van sigaretten en shag zijn de afgelopen vijf jaar met 38 procent gestegen, aanzienlijk meer dan de inflatie van ruim tien procent. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Rookwaren zijn vooral duurder geworden door accijnsverhogingen, die de laatste vijf jaar acht keer zijn doorgevoerd. Zonder deze belastingmaatregelen zouden sigaretten volgens het CBS twaalf procent duurder zijn geworden en shag dertien procent.

De prijzen van tabak zijn in Nederland ruim tweeënhalf keer harder gestegen dan in buurlanden. Zo stegen de tabaksprijzen in België en Duitsland sinds juni 2007 met veertien procent, de kleinste stijging in de eurozone.

De prijzen in Slovenië, Slowakije, Spanje en Estland stegen harder dan in Nederland. In Estland verdubbelden de prijzen zelfs bijna.

Voor sigaren is de accijns de laatste jaren niet verhoogd, waardoor de prijsstijging daarvan blijft steken op dertien procent.


Sigaretten in vijf jaar tijd 38 procent duurder (Foto: Novum)

Alcomobilist biecht bij politie

Een straalbezopen Nederlandse automobilist kreeg tijdens het rijden kennelijk berouw. De man reed op de Duitse snelweg vlakbij de grensovergang bij Oldenzaal. Toen hij daar een Duitse politieauto op de vluchtstrook zag staan besloot hij te stoppen.

Toen de agenten uitstapten om te kijken wat er aan de hand was, biechtte de man op dat hij een fles wodka had gedronken en niet in staat was verder te rijden.

De agenten hebben de zaak overgedragen aan hun Nederlandse collega's.

Gotye maakt compilatie van covers

De hit van vorig jaar was Somebody That I Used to Know van de Belg Gotye. Sindsdien zijn er vele covers op YouTube verschenen, de een briljant, de ander superslecht.

Gotye heeft nu zelf een compilatie gemaakt van alle covers. De samenvatting verscheen gisteren op YouTube en is intussen een grote hit. Hieronder kun je zelf de compilatie beluisteren. Voor mensen die eindelijk het deuntje uit hun kop hebben weten te krijgen, na deze mix zit het er weer in voor de komende maanden.

 

China wil leren van 'tegenvallende Spelen'

China eindigde achter de Verenigde Staten als tweede in de medaillespiegel van de Olympische Spelen in Londen. De Chinezen behaalden 38 keer goud, 27 keer zilver en 22 keer brons. Voor Peng Liu, de chef van de Chinese delegatie in Londen, een tegenvaller, want vier jaar geleden werden in eigen huis nog 51 gouden plakken behaald.

Peng maakt zich met het oog op Rio 2016 dan ook zorgen, want in de traditionele medaillerijke sporten zoals schoonspringen, badminton, tafeltennis en turnen komt de concurrentie dichterbij, terwijl China bij sporten als atletiek, wielrennen en zwemmen een grote achterstand heeft. Daar moet verandering in komen.

Peng sprak hierover met Reuters. "We moeten deze problemen onder ogen zien en leren van deze Spelen. Het wordt heel lastig. Langzaam maar zeker boeken we wel progressie bij atletiek, wielrennen en zwemmen, maar we zijn er nog lang niet. In de sporten waarin we traditioneel heersten, is onze voorsprong kleiner geworden."

John Cleese trouwt 30 jaar jongere Jennifer Wade

John Cleese heeft voor de vierde keer in zijn leven eeuwige trouw beloofd. De 72-jarige komiek trouwde onlangs met de ruim dertig jaar jongere Jennifer Wade op het Caribische eiland Mustique.

"Vanaf het eerste moment dat ik haar zag, wist ik dat dit heel serieus zou kunnen worden", vertelt Cleese aan het Britse blad Hello! "We zijn geestverwanten", voegt de 41-jarige Wade toe. "Als mensen ons samen zien, wordt dat meteen duidelijk." Volgens de kersverse bruid staat het leeftijdsverschil het stel 'nooit in de weg'.

Cleese scheidde in 2008 van zijn derde vrouw, Alyce Faye Eichelberger, na een huwelijk van zestien jaar. Hij moest zijn ex 12,2 miljoen pond betalen. "Ik moet nu elk jaar een miljoen vinden tot mijn 76e", zei de acteur destijds. Toch weerhield het Cleese er niet van nog een keer te trouwen. "De waarheid is dat ik een romanticus ben."

Golfer McIlroy wint tweede major

Golfer Rory McIlroy heeft zondag het US PGA Championship gewonnen. Op de laatste dag van de laatste major van het golfjaar zette de 23-jarige Noord-Ier een score van zes slagen onder par neer. Daarmee kwam hij uit op een totaal van dertien slagen onder het baangemiddelde, acht beter dan de Engelsman David Lynn die tweede werd.

Voor McIlroy is het de tweede majorzege uit zijn loopbaan. Vorig jaar won hij met de US Open zijn eerste. Hij is daarmee de eerste sinds Angel Cabrera in 2009 die meervoudig majorwinnaar wordt.

Joost Luiten deed het in de slotronde en het hele toernooi meer dan verdienstelijk. De Bleiswijker ging rond in 69 slagen en bracht zijn totaal na vier dagen op level par. Dat was goed voor een gedeelde 21e positie.


Golfer McIlroy wint tweede major (Foto: Novum)

Nieuwe NeoGeo-console in de maak

Eind dit jaar krijgen we niet alleen Wii U als nieuwe console, maar ook NeoGeo X Gold verschijnt wereldwijd op de markt in december. Tommo en SNK werken samen om de NeoGeo X Gold op de markt te zetten, twintig jaar nadat de NeoGeo AES verscheen.

NeoGeo X Gold is een handheld én console in één. De handheld, met 4,3"-scherm, kun je in de console steken om op te laden terwijl je met de joystick op je tv verder speelt waar je gebleven was. Op 6 december moet het geheel wereldwijd voor 199 dollar in de winkels liggen. 

Op de handheld staan al twintig klassieke NeoGeo-games geïnstalleerd zodat je direct aan de slag kunt:

3 COUNT BOUT

LEAGUE BOWLING

ART OF FIGHTING II

MAGICIAN LORD

ALPHA MISSION II

METAL SLUG

BASEBALL STARS II

MUTATION NATION

CYBER LIP

NAM 1975

FATAL FURY 

PUZZLED

FATAL FURY SPECIAL

REAL BOUT - FATAL FURY SPECIAL

THE KING OF FIGHTERS '95

SAMURAI SHODOWN II

KING OF THE MONSTERS

SUPER SIDEKICKS

LAST RESORT

WORLD HEROES PERFECT

Jonathan Wan van Tommo is enthousiast: "Toffe gameconsoles worden nooit vergeten, ze reïncarneren als goedkopere en gemakkelijkere apparaten. De NeoGeo X Gold is een liefdesbrief aan één van mijn meest favoriete consoles aller tijden en de samenwerking met SNK zorgt er voor dat we de officiële NeoGeo-licentie kunnen gebruiken om gaming en entertainment te kunnen bieden aan alle enthousiaste fans. Zowel thuis als onderweg."

NGXG Entertainment SystemDe distributie van het apparaat in Europa en Azië wordt geregeld door Blaze terwijl Noord Amerika door Tommo voorzien gaat worden. Voor meer informatie over de console kun je een kijkje nemen op de website.

Jongen in hoofd gestoken na ruzie om geld

Bij een ruzie om geld in Amsterdam-Noord is zondagavond een jongen met een zakmes in zijn hoofd gestoken. Dat meldt AT5. De steekpartij vond plaats om 17.20 uur voor een supermarkt aan de Meeuwenlaan.

De jongen kreeg ruzie met twee anderen. Daarbij stak een van de jongens hem met het mes in zijn hoofd.

De dader werd aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

Foto's vind je op AT5.

Dodental aardbeving Iran naar 306

Het dodental als gevolg van de dubbele aardbeving die zaterdag in Iran plaatshad is gestegen naar 306. Dat heeft de Iraanse minister van gezondheidszorg Marzieh Vahid Dastjerdi maandag gezegd. Zondag is de zoektocht naar overlevenden stopgezet.

Volgens Dastjerdi is het aantal slachtoffers gestegen naar 306, omdat enkele tientallen mensen in het ziekenhuis zijn overleden aan hun verwondingen. Bij de aardbevingen raakten meer dan drieduizend mensen gewond.

Sinds de aardbeving is het bergachtige noordoosten van Iran herhaaldelijk opgeschrikt door tientallen naschokken. In het gebied, nabij de grens met Azerbeidzjan en Armenië, wonen zo'n driehonderdduizend mensen.

Iran ligt op meerdere breuklijnen. Er is gemiddeld minstens een aardbeving per dag. De overgrote meerderheid van de aardbevingen is echter zo licht dat ze niet eens worden opgemerkt. In 2003 kwamen 26 duizend mensen om het leven bij een aardbeving met een kracht van 6,6 die de stad Bam in het zuidoosten verwoestte.

'Robots in Team Fortress II'

Er komt mogelijk een derde partij naar Team Fortress II bestaande uit robots. Al twee jaar lang duiken er hints op voor deze partij en afgelopen tijd lijken er steeds meer hints naar buiten te komen.

Valve is geen onbekende met het geven van hints en vaak is er een hele digitale speurtocht te vinden als de gemeenschap maar genoeg hints weet te vinden. De hints voor de robots stammen al uit 2010 en voor degene die geïnteresseerd zijn hieronder een filmpje met alle hints verzameld.

Jennifer Aniston en Justin Theroux gaan trouwen

Jennifer Aniston en Justin Theroux zijn verloofd. De 41-jarige Theroux ging vrijdag voor zijn vriendin op zijn knieën, bevestigt een woordvoerder van de acteur aan het Amerikaanse blad People.

"Justin Theroux had vrijdag een geweldige verjaardag en kreeg een heel speciaal cadeau toen zijn vriendin zijn huwelijksaanzoek accepteerde", aldus de zegsman. Eerder dit jaar gingen al geruchten dat de twee zouden gaan trouwen.

Theroux en de 43-jarige Aniston kennen elkaar al jaren, maar vormen pas sinds ruim een jaar een stel. De vonk sloeg over tijdens de opnamen van de film Wanderlust. Aniston was eerder getrouwd met Brad Pitt, die zich enkele maanden geleden verloofde met Angelina Jolie. Theroux gaat voor de eerste keer trouwen.

Stelling: Mensen die hulpverleners aanvallen meteen vastzetten

Dit weekend was het weer goed raak. Op diverse plekken zijn hulpverleners belet in hun werkzaamheden. Het was dit weekend zelfs zo erg dat de minister zich over de kwestie heeft uitgesproken

De stelling van vandaag luidt daarom als volgt:

"Mensen die hulpverleners beletten hun werkzaamheden goed uit te voeren moeten meteen opgepakt en afgevoerd worden."

Subsidies natuurorganisaties helft omlaag

De komende jaren moeten Nederlandse natuurorganisaties hun doel zien te bereiken met de helft minder subsidie. Dat zegt directeur Walter Kooy van het Nationaal Groenfonds maandag. Het fonds is de belangrijkste tussenfinancier van ruimtelijke projecten.

Het inkomen van de organisaties bestaat nu nog voor een derde deel uit subsidies. Volgens Kooy moet de overheid niet meer dan vijftien procent van de kosten op zich nemen.

De staat heeft volgens hem te weinig geld om de natuur te onderhouden. Daar komt de komende jaren volgens hem geen verandering in. Daarom zouden de organisaties naar andere inkomsten moeten zoeken. Nu halen ze een derde van hun inkomsten bij elkaar met giften en een derde met activiteiten in hun eigen terreinen. Die percentages moeten volgens Kooy worden verhoogd.

Nieuwe natuur moet volgens hem meer in samenwerking met commerciële partners worden aangelegd. Die zouden in ruil voor hun geld zeggenschap moeten krijgen over het ontwerp. Een goed voorbeeld is volgens hem het Zeeuwse project Waterdunen. Daar worden de komende jaren vierhonderd recreatiewoningen op veertig hectare nieuwe duinen en schorren aangelegd.

Verder valt volgens hem geld te verdienen met CO2-opslag, waterberging of natuurcompensatie. Ook zouden giften aan de natuur in net zo hoge mate aftrekbaar moeten zijn als giften aan cultuur. Particulieren met enkele hectares grond zouden het onderhoud van de inkomstenbelasting moeten kunnen aftrekken.

Eindzege Toronto opnieuw voor Djokovic

Novak Djokovic heeft voor het tweede jaar op rij het ATP-toernooi in Toronto op zijn naam geschreven. De Serviër, die als eerste geplaatst was, had twee sets nodig om zijn tegenstander Richard Gasquet over de knie te leggen.

Gasquet was in Toronto als veertiende geplaatst, maar had nauwelijks antwoord op het spel van Djokovic. Mede daardoor was de partij na 61 minuten alweer voorbij, waarin de Fransman slechts vijf games wist te pakken.

De setstanden waren uiteindelijk 6-3 en 6-2 in het voordeel van Djokovic.

Ajax financieel een 'puinhoop'

De financiële huishouding bij Ajax is één grote puinhoop. Dit schrijft De Telegraaf vanochtend. Volgens de krant hebben voormalig voorzitter Uri Coronel en oud-directeur Rik van den Boog er een puinhoop van gemaakt.

Door de handelingen van Coronel en Van den Boog moet Ajax nu ieder dubbeltje omdraaien, omdat beide heren forse en soms ook onverantwoorde risico's hebben genomen. De nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, Theo van Duivenbode, Hans Wijers en Leo van Wijk en ook nieuwbakken directeur voetbalzaken Marc Overmars, zijn zich in elk geval dood geschrokken.

In de afgelopen periode heeft Ajax een omvangrijk saneringsproces in gang gezet. Zo werden Jan Vertonghen, Mounir El Hamdaoui, Dario Cvitanich, Ismail Aissati, Nicolas Lodeiro, Jeroen Verhoeven, André Ooijer, Aras Özbiliz, Dmitry Bulykin, Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion al uitgezwaaid. Ook tegen de geboden transfersommen van Theo Janssen (Vitesse) en Vurnon Anita (Newcastle United) kan de ploeg eigenlijk geen 'nee' zeggen.

Mocht Ajax er in slagen om ook Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani te verkopen, dan is er weer voldoende financiële lucht om adem te halen. Bovendien kan de technische staf vanaf dat moment bekijken of er nog versterkingen gedaan kunnen worden. Toch is het nog de vraag of de Amsterdammers er in slagen om de gewenste krachten aan te trekken.

Massale jacht op 'gevaarlijkste man China'

De politie in China maakt massaal jacht op een man die in de staatsmedia wordt afgeschilderd als de "gevaarlijkste man van China". Hij wordt verdacht van negen moorden. Zijn laatste slachtoffer was een politieagent. Hij zou zich schuilhouden op een berg bij de stad Chongqing in het zuidwesten van het land.

De 42-jarige Zhou Kehua heeft het gemunt op mensen die bij een bank geld hebben gehaald. Hij zou sinds 2004 voortvluchtig zijn. Vrijdag zou hij een vrouw hebben doodgeschoten die in de miljoenenstad Chongqing geld van de bank had gehaald. Twee anderen raakten gewond. Diezelfde dag schoot hij een agent dood.

Massale jacht op'gevaarlijkste man China'
Massale jacht op'gevaarlijkste man China' (Foto: ANP)

Assassin's Creed III-trailer showt multiplayer

Er is een nieuwe trailer vrijgegeven van Assassin's Creed III, die dit keer geheel om de multiplayer draait. De trailer bevat wel Franse ondertiteling, maar dat moet geen groot probleem zijn. In de trailer zien we onder andere Wanted, Manhunt, Artifact Assault, Team Deathmach en Capture The Flag.

Daarnaast valt ook te zien dat je Assassin's Creed III kunt verbinden met Assassin's Creed Libertation voor PlayStation Vita. Waarschijnlijk valt er dan wat te verdienen indien de gamer beide games heeft.

Assassin's Creed III moet 31 oktober in de winkels liggen voor PlayStation 3 en Xbox 360. De pc-versie volgt op 23 november en voor Wii U is een release op dit moment nog onbekend.

Geen releasedatum voor Gran Turismo 6

Kazunori Yamauchi heeft afgelopen zaterdag tijdens het Gran Turismo 5 Asia Championship 2012-evenement aangegeven dat Gran Turismo 6 al in ontwikkeling is. Alleen meer wil de ontwikkelaar er niet over kwijt.

Yamauchi gaf als antwoord op de vraag wanneer het zesde deel komt dat hij de datum nu nog niet gaat bekendmaken. Want als hij dat doet gaan mensen alleen maar reageren met de vraag of hij weer uitgesteld is of gaat worden. Gran Turismo 6 is een zekerheid alleen de grote vraag blijft wanneer.

'N. de Jong naar Internazionale'

Nigel de Jong en Wesley Sneijder worden mogelijk weer ploeggenoten. De zaakwaarnemer van de middenvelder, die nu nog bij Manchester City speelt, was dit weekend in Milaan om met Internazionale te onderhandelen.

Mocht de transfer van De Jong naar Internazionale doorgaan, dan is dat een nieuw hoofdstuk aan zijn carrière als profvoetballer. De 27-jarige speler kwam eerder namelijk ook al uit voor Hamburger SV en Ajax.

Manchester City kende overigens een prima start van het seizoen. Afgelopen weekend werd namelijk het Community Shield gewonnen door Chelsea met 3-2 te verslaan. The Blues speelden overigens bijna een helft met een man minder.

'Rubin Kazan biedt negen miljoen op Toivonen'

Rubin Kazan heeft er veel voor over om de handtekening van Ola Toivonen te pakken te krijgen. De Zweedse aanvaller gaf eerder al te kennen niet naar Rusland te willen, maar de Russische club biedt nu een salaris van twee miljoen euro per jaar.

Mocht er een acceptabel bod op Toivonen binnenkomen, dan is PSV bereid mee te werken aan een mogelijke transfer. Het geboden bedrag moet dan wel rond de tien miljoen euro liggen, waar Rubin Kazan op dit moment bereid lijkt te zijn tot maximaal negen miljoen te willen gaan.

Rubin Kazan staat in de Russische competitie op de tweede plaats en heeft drie punten achterstand op koploper Zenit St. Petersburg. Afgelopen weekend won de ploeg met 2-0 van Dinamo Moskou.

Griekse politie jaagt op moordenaars immigrant

De Griekse politie maakt jacht op vijf personen die vermoedelijk betrokken zijn bij de moord op een Irakese immigrant in het centrum van Athene. Dat hebben de autoriteiten gisteren gezegd. Het aantal aanvallen op immigranten is de laatste tijd toegenomen. Extreemrechtse groeperingen menen dat een stijging van het misdaadcijfer is toe te schrijven aan de immigranten.

In een verklaring zei de Griekse politie dat de Irakees zondagochtend werd aangevallen door vijf personen. Hij werd meerdere keren met een scherp voorwerp gestoken, waarschijnlijk een mes. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar enkele uren later. Eerder al werden een Roemeen en een Marokkaan aangevallen, maar zij wisten te ontkomen aan hun belagers.

De Griekse minister van openbare orde Nikos Dendias heeft de nabestaanden zijn condoleances aangeboden. Hij verklaarde dat 'de staat meedogenloos zal optreden tegen alle plegers van misdaden, welk excuus ze ook gebruiken om deze te rechtvaardigen'.

De extreemrechtse partij Gouden Dageraad heeft ingespeeld op de vrees voor een toename van de misdaad die onder de bevolking leeft. De partij wist bij de laatste verkiezingen zo'n zeven procent van de stemmen te trekken. Partijleden hebben zichzelf de rol van beschermheer aangemeten door voedsel te distribueren - maar alleen aan mensen met een Grieks identiteitsbewijs - en klusjes voor ouderen te doen.

De regering heeft geprobeerd om de toenemende invloed van Gouden Dageraad te keren door illegale immigratie stevig aan te pakken. Begin augustus werd er een operatie gelanceerd waarbij immigranten werden opgepakt en de grenscontroles werden opgevoerd.

ING: niet duidelijk of klanten gedupeerd zijn

Veiligheidsexperts van de ING zijn begonnen aan een onderzoek naar het computervirus Dorifel. De bank reageert daarmee op berichten dat hackers inloggegevens van ING-klanten zouden hebben gestolen. Dat meldt de bank op haar website.

"Het Dorifel-virus heeft niet de systemen van de ING zelf getroffen", zegt de bank. Het is echter volgens de ING wel mogelijk dat de computers van klanten besmet zijn geraakt, waardoor de gegevens van deze klanten "in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen". Volgens de bank is nog niet duidelijk "om welke gegevens het precies gaat en of hier daadwerkelijk misbruik van is gemaakt". De ING zegt dat het aantal mogelijk besmette klanten "beperkt" is.

Het bedrijf Digital Investigations had zondag gemeld dat hackers er met het computervirus Dorifel in geslaagd waren de bankgegevens van 549 Nederlanders te stelen. In 469 gevallen zou het daarbij gaan om klanten van de ING.

D66 wil aantal gemeenten halveren

Het aantal gemeenten in Nederland moet worden teruggebracht van ruim vierhonderd naar tweehonderd. Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland moeten fuseren tot een Randstadprovincie. Dat staat in een voorstel van D66-Kamerlid Gerard Schouw.

De regering heeft onder meer de uitvoering van de sociale zekerheid naar de gemeenten geschoven. Kleine gemeenten zouden die nieuwe taken nauwelijks aankunnen en daarom zouden ze moeten worden opgeschaald. Ook hebben burgers volgens hem met te veel bestuurslagen te maken.

Naast de provincies waar de Randstad in ligt moeten ook andere provincies volgens Schouw fuseren tot landsdelen. De waterschappen zouden bij die landsdelen moeten worden ondergebracht. Op deze manier kan volgens Schouw tot 2017 zeker 700 miljoen euro worden bespaard op bestuur. Op de lange termijn zou het gaan om meer dan een miljard euro per jaar.

Het plan lijkt op een lichtere versie van een voorstel dat een ambtelijke werkgroep in 2010 deed. Daarin werd geadviseerd de provincies af te schaffen en het aantal gemeenten terug te brengen naar dertig. Dat zou 1,8 miljard euro hebben moeten opleveren. De Vereniging Nederlandse Gemeenten presenteerde destijds een soortgelijk plan.

Brabantse burgemeesters en de Brabantse commissaris van de koningin Wim van de Donk deden deze plannen toen af als 'randstedelijke waanideeën'. Volgens Schouw is de uitvoering van dergelijke plannen tot nu toe steeds mislukt door een gebrek aan daadkracht. "We praten nu al decennia over minder bestuur. Nu is het tijd dat we echt een stap vooruit zetten en knopen doorhakken."

Radboud wil hallucinogene plant op mensen testen

De Radboud Universiteit wil onderzoeken of de hallucinogene plant ibogaïne mensen kan helpen van een drugsverslaving af te komen. Het zou de eerste keer zijn dat het effect van de plant op mensen wetenschappelijk wordt onderzocht, schrijft de Volkskrant maandag.

In de jaren zestig is onderzoek met ratten gedaan. Die vertoonden na een behandeling minder verslavingsverschijnselen. Op mensen is de werking nooit getest. Wel zijn er op internet verhalen te vinden van voormalig heroïne- en alcoholverslaafden die dankzij een enkele behandeling zijn afgekickt.

Het onderzoeksteam, een samenwerking van de universiteit en verslavingszorginstelling IrisZorg, wil nu tien tot vijftien drugsverslaafden onder strikte medische begeleiding een ibogaïnebehandeling laten ondergaan. In het alternatieve circuit wordt het middel al gebruikt. Daaruit is gebleken dat de bijwerkingen niet zonder risico's zijn.

Eind vorig jaar werd een alternatieve genezeres uit het Utrechtse Kockengen opgepakt. Ze zou in maart een cliënt bij een hotel langs de A2 bij Breukelen met het middel hebben behandeld en hem verward hebben achtergelaten. De Zwitser rende de snelweg op en overleed.

Een andere patiënt werd eerder vorig jaar met ernstige problemen opgenomen in een ziekenhuis. Toen hij uit een coma ontwaakte, bleek hij blind te zijn. Het voorarrest van de genezeres werd vorige week met een maand verlengd.

Het onderzoeksplan is opgesteld door psychiater Toon van Oosteren en verslavingsarts Maarten Belgers. Het onderzoek is nog niet begonnen omdat zij moeite hebben om aan goede zuivere ibogaïne te komen. Er is nog geen instantie gevonden die een constante kwaliteit kan leveren.

De farmaceutische industrie wil volgens de wetenschappers niet meewerken. Daarom zoeken ze nu naar andere wegen.

Ibogaïne komt uit de wortel van de ibogaplant uit West-Afrika. Als het als poeder wordt geslikt, heeft het een sterk hallucinerende werking. Traditionele stammen gebruiken de stof bij ceremonies. Het middel is in Nederland niet verboden.

Groentjes overspoelen studentensteden

Ze zijn vanaf maandag weer in groten getale te zien in de grote studentensteden: jonge eerstejaars studenten. Utrecht, Leiden en Groningen bijten maandag het spits af met hun introductieweken. De overige studentensteden volgen later deze maand.

De introductietijd wordt door velen gebruikt om de stad te leren kennen, hun universiteit of medestudenten. Tijdens de komende introductieweken krijgen nieuwe studenten niet alleen veel feestjes, maar er is ook opvallend veel voorlichting. Onlangs bleek al dat ze meer dan ooit tijdens de start van hun studententijd worden 'opgevoed'. Zaken als onveilige seks, fietsendiefstal en de langstudeerboete bij meer dan een jaar studievertraging komen uitgebreid aan bod.

Tijdens de Groningse KEI-week worden de 4300 eerstejaars bijgespijkerd over veilig wonen, genotsmiddelen, omgaan met geld en omgaan met Groningers die geen student zijn.

De Delftse Ontvangstweek (OWee) organiseert voor het eerst een zogeheten campusdag voor 2300 studenten en in de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) krijgen de circa 3500 eerstejaars budgettips van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs). De Leidse El Cid plant dit jaar een extra studieblok in en stuurt studenten naar de schouwburg om de Leidse cultuur op te snuiven.

Relatieproblemen in Dead or Alive 5

Tecmo Koei heeft ondertussen veel plots bedacht bij alle vechters in Dead or Alive 5 waardoor het nogal onoverzichtelijk is geworden. Het bedrijf heeft nu een relatiekaart uitgegeven waardoor het geheel duidelijk moet worden.

Vechtspellen moeten schijnbaar een verhaal hebben, dus Dead or Alive 5 is geen uitzondering. Twee jaar na de vernietiging van de TriTower, het hoofdkantoor en het symbool van DOATEC, is Helena Douglas begonnen met de wederopbouw van DOATEC. Dit keer met het doel de ontwikkelde technologie voor vreedzame doeleinden te gebruiken. De biotechnologie-afdeling wordt opgedoekt, de projecten van de militaire divisie's Alpha, Epsilon en Omega voor onbepaalde tijd gestopt en alle leden van de factie van Donovan uit de kantoren over de hele wereld gegooid.

Helena kondigt daarna aan dat zij van plan is naar de vijfde Dead or Alive-toernooi te houden om de wereld de principes en filosofieën van de nieuwe DOATEC te laten zien.

Dead or Alive 5 komt ergens eind september uit op PlayStation 3 en Xbox 360.

Dead or Alive 5

Win een uniek Tekken-canvas

Namco Bandai brengt 14 september Tekken Tag Tournament 2 uit. Hierbij hebben ze eerder een speciale actie bedacht. Artiesten hebben een poster ontworpen en onder andere FOK! mocht kiezen welke poster de tofste is. De artiest die op alle sites bij elkaar het meest gekozen is, is Jock met onderstaand ontwerp.

Jock

Deze is te krijgen bij aankoop van Tekken Tag Tournament 2 in een van de deelnemende winkels. Onder andere Bart Smit, E-Plaza, Free Record Shop, 12Game, ToysXL en Gamemania doen mee aan deze actie.

Op FOK! was er een andere winnaar, namelijk Adam Haynes met dit ontwerp:

Adam Haynes

Namco Bandai heeft dit ontwerp eenmaal op canvas laten drukken om weg te geven op FOK!. Wil jij deze unieke canvas winnen? Doe dan mee met de prijsvraag. Geef hieronder aan waar het canvas gaat hangen als jij zou winnen. Onder de inzendingen verloten wij bovenstaand ontwerp op canvas. Je kunt meedoen tot en met zondag 19 augustus.

Pisraël

Behalve dat Iran controleurs binnenlaat (Israël niet) én het non-proliferatieverdrag heeft getekend (Israël niet, als enige eerste wereldland), is het zoals altijd sinds ze in ’79 een middelvinger naar het westen opstaken, eigenlijk al schuldig voor er feiten op tafel liggen. Zelfs al wordt het tegendeel bewezen, dan nog lijkt een “pre-emptive strike” altijd bespreekbaar. Zo ook nu. Er is afgelopen week in Israël uitgebreid getest met een sms-alarmsysteem, waarbij met tekstberichtjes gewaarschuwd wordt voor naderende raketaanvallen. Daarnaast verscheept men momenteel in allerijl wapens, munitie en manschappen naar de bases aan de grenzen van het land. 

XBox Durango verkocht op eBay

Een vermeende Xbox 720-ontwikkelingmachine is verkocht op eBay voor 20.100 dollar. De 'Microsoft XBOX Durango Development Kit' had nog zes dagen te gaan, maar is vervroegd gesloten. Het aanbod kreeg 43 biedingen, ondanks dat er geen details waren gegeven en maar één foto.

De verkoper heet SuperDae, dezelfde persoon die al eerder details van een Durango gelekt heeft, inclusief twee screenshots van een Kinect 2. Het verkopen van development kits is vaak contractbreuk, mensen met speciale apparatuur als debug of development kits moeten namelijk een contract ondertekenen waarin onder andere staat dat ze het apparaat niet verkopen. Microsoft is publiekelijk nog erg stil naar aanleiding van deze eBay-bieding. 

Development kits voor de next-gen console lijken in een vroege fase veel op pc's. Volgens geruchten zijn de kits in februari uitgegeven. De nieuwe Xbox wordt volgens de laatste geruchten ergens in het midden of op het eind van 2013 verwacht.

Kinect 2?

Cameron tevreden over veiligheid OS

De Britse premier David Cameron is tevreden over het veilige verloop van de Olympische Spelen. Dat liet Downing Street maandag weten. Cameron bedankt de vrijwilligers, het leger en politie. Zij hebben de Spelen in Londen volgens Cameron tot een "succesvolle wereldwijde reclame voor Groot-Brittannië" gemaakt.

Een dag voor de opening had Cameron gezegd dat de veiligheid van de Olympische Spelen de belangrijkste zorg van de Britse regering was. Hij reageerde daarmee op negatieve berichtgeving over de beveiliging in de aanloop naar het sportspektakel.

De regering moest duizenden extra militairen oproepen, toen het particuliere beveiligingsbedrijf G4S niet in staat bleek de beloofde 10.000 mensen te leveren. De Spelen waren daarmee de grootste Britse veiligheidsoperatie in vredestijd tot nu toe.

Basisscholen in zuiden beginnen weer

Voor de basisschoolleerlingen in het zuiden van Nederland zit de zomervakantie er weer op. Zes weken hebben ze kunnen genieten van hun vrije tijd, maar de leerlingen in groep 1 tot en met 8 moeten vanaf maandag weer de schoolbanken in.

Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt opent maandag samen met een aantal leerlingen van groep 1 van basisschool De Lochtenbergh in Tilburg de deur van de school en zo ook het schooljaar.

De leerlingen in Midden-Nederland hebben nog een weekje vakantie, die in het noorden zelfs nog drie. Dat komt omdat zij ook later met vakantie gingen. De leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben allemaal nog minstens een week vrij.

De eerst volgende vakantie is de herfstvakantie. Die begint voor het midden en zuiden van het land op 13 oktober, voor het noorden op 20 oktober. Een school mag van die data afwijken, alleen de data voor de zomervakanties zijn wettelijk vastgesteld.

In Nederland zijn in totaal bijna 7500 basisscholen. In totaal zijn er ruim 1,6 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland.

Mexicaanse burgemeester doodgeschoten

Gewapende mannen hebben zondag de nieuw gekozen burgemeester van een stadje in de Mexicaanse staat San Luis Potosi doodgeschoten. Dat heeft de politie gezegd.

Edgar Morales Perez, die nog niet was aangetreden als burgemeester van Matehuala, en zijn assistent waren op weg terug van een verjaardagsfeest toen hun auto in een hinderlaag reed. De assistent kwam ook om. De vrouw van Morales Perez, die tevens in de auto zat, overleefde de aanval. Van de schutters ontbreekt ieder spoor, aldus de politie.

Morales Perez was lid van de Institutionele Revolutionaire Partij, die vorige maand de presidentsverkiezingen won. Hij zou in september worden beëdigd als burgemeester.

Dode man bij parkeerplaats Nuenen

Een voorbijganger heeft zondagochtend bij een parkeerplaats langs de A270 in het Brabantse Nuenen een dode man aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bevestigd.

De man werd rond 10.30 uur aangetroffen in de bosjes tussen parkeerplaats Vaarle en de Mierlosedijk. De politie zette daarop de omgeving van de vindplaats van het slachtoffer af voor sporenonderzoek. In de buurt werd een auto aangetroffen. Die is inmiddels weggetakeld voor nader sporenonderzoek.

De parkeerplaats en de bosschages blijven voorlopig gesloten in verband met het onderzoek. Op het lijk wordt sectie verricht.

Britse ambtenaren geven bijna 1,5 miljard uit met creditcards

Britse ambtenaren hebben met hun creditcards op kosten van de staat vorig jaar zo’n 1,15 miljard pond uitgegeven, een kleine 1,5 miljard euro. Het geld werd uitgegeven aan etentjes, meubilair, dure hotelovernachtingen en zaken als iPads.

Tijdens zijn verkiezingscampagne vorig jaar stelde de Britse premier Cameron de ambtenarenuitgaven nog aan de kaak. Hij noemde ze toen ‘weggegooid geld’ en zei deze uitgaven terug te gaan dringen. Sindsdien zijn die uitgaven nog zo’n 160 miljoen pond hoger geworden. Dat schrijft The Daily Mail.

Sterrenregen prachtig te zien

Mensen die van sterrenkijken houden, kunnen vannacht tussen 02.00 en 06.00 uur hun hart ophalen. Het hoogtepunt van de Perseïden sterrenregen is prachtig te zien.

Vrijwel overal in Nederland is het vannacht helder. Alleen in Zeeland en Brabant kan er af en toe bewolking overtrekken. De vallende sterren zijn extra goed te zien omdat de maan slechts een kleine sikkel aan de hemel is en daardoor voor weinig lichtverstoring zal zorgen. Het is natuurlijk wel zaak om zover mogelijk van straatlantaarns en andere verstorende lichtbronnen weg te blijven.

In het meest ideale geval zullen er ongeveer honderd vallende sterren per uur te zien zijn.

Pups door hun eigen moeder uit brandend huis gered

Viervoeters. Keffers. Honden. Het blijven eeuwig trouwe en zorgzame dieren. Zo blijkt maar weer na een flinke brand in het Chileense plaatsje Temuco. De Chileen Omar Torres liep daarbij brandwonden op en moest daarom naar het ziekenhuis vervoerd worden. Dat meldt de Huffington Post.

Amanda, zijn hond, kwam ongeschonden uit het huis. Ze had alleen slechts 10 dagen daarvoor een viertal pups gekregen die nog binnen lagen en zichzelf niet in veiligheid konden brengen. De heldin twijfelde geen moment en rende het huis weer in, greep ze bij het nekvel en bracht hen naar de veiligheid. Buiten aangekomen legde ze haar pups veilig neer in een brandweerwagen en bleef er daarna al wakend bij, zo is te zien op foto's die de brandweer maakte.

Na het blussen van de brand heeft de brandweer ze naar het dierenhospitaal gebracht, waar ze behandeld zijn. Helaas heeft één van de pups, Amparo, het niet gehaald. De overige pups maken het goed.

Olympische Spelen van Londen gesloten

De Olympische Spelen in Londen zijn ten einde. Tijdens een muzikale sluitingsceremonie in het olympisch stadion werd het sportspektakel feestelijk tot een einde gebracht. Rond 01.00 uur Nederlandse tijd werd de olympische vlam gedoofd waarmee de Spelen voorbij waren. Even daarvoor had IOC-voorzitter Jacques Rogge de Spelen al officieel gesloten verklaard.

Voorzitter Lord Sebastian Coe van het organisatiecomité verklaarde dat de Spelen van Londen voor iedereen en door iedereen een succes waren geworden. IOC-baas Rogge prees ook de vrijwilligers en het publiek, maar de Belg noemde de Spelen niet de beste ooit. Volgens hem waren die derde Zomerspelen in Londen 'vrolijk en glorieus'.

Tijdens de sluitingsceremonie stond de Britse muziek centraal. Bands als Madness, the Kinks en de Pet Shop Boys traden op aan het begin voordat de vlaggen van de deelnemende landen het stadion binnen werden gebracht. De Nederlandse driekleur werd gedragen door zwemster Ranomi Kromowidjojo, die goed was voor twee gouden plakken en een zilveren.

Zwemster Ranomi Kromowidjojo draagt de Nederlandse vlag. (Foto: Pro Shots)

In het kielzog van de vlaggen kwamen de atleten van alle landen het stadion binnengestroomd. Toen iedereen binnen was kregen de marathonlopers hun medaille uitgereikt.

Via een show met muziek van onder meer Queen, John Lennon, Fatboy Slim, de Spice Girls en Oasis en optredens van enkele supermodellen, acteur Russell Brand en Monty Python werd toegewerkt naar de officiële sluiting. Na de speeches mochten Take That en honderden balletdansers hun kunsten vertonen. Na het doven van de vlam sloot The Who sluitingsceremonie af.

Rogge mocht voor de laatste keer de Spelen gesloten verklaren. De Belg was tijdens de Winterspelen van Salt Lake City in 2002 voor het eerst bij de Spelen als IOC-baas. Zijn tweede termijn loopt volgend jaar af. Bij de Winterspelen in Sochi debuteert dus een nieuwe IOC-voorzitter.

Geheime naaktzwemclub gaat los

In Engeland heeft een club fanatieke naaktzwemmers besloten om vanaf nu elke maand ergens naakt in het water springen. De exacte plaats en tijd zullen geheim worden gehouden, zodat het verrassingseffect maximaal is.

Op het zomerfestival in Cornbury Park in Oxfordshire vond dit weekend het eerste naaktzwemevenement van de club plaats. Geprobeerd werd om het record van grootste naaktzwemevenement te verbreken, maar het is tot nu toe onduidelijk of dat ook daadwerkelijk gelukt is.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het zien van Britse billen kunnen even een blik werpen op de foto’s die het AD gepubliceerd heeft. Hier staan er nog veel meer.

Moslimprotest bij olympisch park

Een kleine groep moslims heeft zondag een demonstratie nabij het olympisch park in Londen gehouden. Volgens de politie waren er zo'n twintig betogers aanwezig in de Oost-Londense wijk Stratford.

Een van de moslims, de als radicaal bekend staande Anjem Choudary, zei dat hij en de anderen de mensenrechtenschendingen van China, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië aan de kaak wilden stellen.

Choudary en de zijnen organiseren vaker protesten rond grote evenementen.

Win goodies op FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Dit keer geven we vijf maskers van Assassin's Creed weg. Wil je kans maken op deze prijs? Dan zul je de Ubi-moeilijke vraag moeten beantwoorden: In welke maand komt de consoleversie van Assassin's Creed III uit?

Je kunt je antwoord vandaag tot middernacht op de volgende pagina achterlaten.

MaskerWil je meer prijzen winnen? Ga dan naar de facebookpagina van Ubisoft en 'like 'em.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.