LEGO Lord of the Rings bevat 85 speelbare personages

Het actieavontuur LEGO Lord of the Rings kan met 85 personages worden gespeeld. De makers van het spel hebben niet alleen naar de films van Peter Jackson gekeken, maar ook naar de boeken van J.R.R. Tolkien. Daarnaast zijn de stemmen van verschillende filmacteurs in het spel verwerkt. Dat schrijft techwebsite The Verge.

Speelgoedbedrijf LEGO bracht enkele maanden geleden pakketten op de markt, gebaseerd op de verhalen van Tolkien. Het computerspel haakt hier op in. Soortgelijke samenwerkingen tussen LEGO, filmmaatschappijen en gamebedrijven zijn vaker opgezet voor onder meer Star Wars, Pirates of the Caribbean en Batman.

In LEGO Lord of the Rings zijn onder meer de stemmen van Viggo Mortensen en Orlando Bloom te horen. De stemmen van personages die niet in de film te zien zijn, zijn ingesproken door stemacteurs.

Het verhaal van LEGO Lord of the Rings speelt zich af tijdens de Tweede Era, een fictieve tijd voor het verhaal van de filmtrilogie. Gamers kunnen op een virtueel paard geheel Midden-Aarde verkennen, van de Elvenstad Rivendel tot aan de mijnen van het Dwergenrijk Moria.

LEGO Lord of the Rings is in de maak voor verschillende spelcomputers. Het spel is dit najaar verkrijgbaar.


Lego Lord of the Rings bevat 85 speelbare personages (Foto: Novum)